08 Οκτωβρίου 2019

Κατέβασαν το βίντεο του Μάρκου Σεφερλή που αποκάλυπτε τους υποτακτικούς πολιτικούς της προδοσίας της Μακεδονίας

Κατέβασαν το βίντεο του Μάρκου Σεφερλή που αποκάλυπτε τους υποτακτικούς πολιτικούς της προδοσίας της Μακεδονίας σε θεατρικό δρώμενο.


https://www.youtube.com/watch…





Κάντε κλικ στο παρακάτω  σύνδεσμο για δείτε το κόψιμο του βίντεο από "αόρατες δυνάμεις"
Στην αρχή είχαν την δικαιολογία << Λόγο πνευματικών δικαιωμάτων >>

Επειδή αυτό προφανώς δεν έπειθε τώρα προβάλουν ως δικαιολογία το:

<<Αυτό το βίντεο καταργήθηκε από τον χρήστη Λυπούμαστε γι'αυτό.>>

Αύξηση του ΚΕΑ το δεύτερο εξάμηνο του 2020 μελετά η κυβέρνηση



Αύξηση του ΚΕΑ το δεύτερο εξάμηνο του 2020 μελετά η κυβέρνηση

Στην αύξηση του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) προσανατολίζεται η κυβέρνηση μέσα στο 2020 εφόσον υπάρχει δημοσιονομικά το περιθώριο για πρόσθετα μέτρα.



Ειδικότερα η κυβέρνηση μελετά την αύξηση του ποσού του ΚΕΑ από το 2021 ωστόσο αν όντως τα δημοσιονομικά το επιτρέψουν προσανατολίζεται η αύξηση του ΚΕΑ να έρθει νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, η αύξηση του ΚΕΑ αν γίνει με βάση τα δημοσιονομικά της χώρας θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Όπως σημείωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Στάϊκουρας στην περίπτωση που υπάρχουν μεγαλύτερα δημοσιονομικά περιθώρια για το 2020 εξετάζεται μεταξύ των πρόσθετων μέτρων ακόμη και η αύξηση του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης. Ωστόσο όλα θα κριθούν απο το πως θα αποδώσουν τα μέτρα της κυβέρνησης στον προϋπολογισμό του 2020 για να μπορέσει να προχωρήσει σε πρόσθετα μέτρα.

 Να σημειωθεί οτι το ΚΕΑ θα μετονομαστεί και πάλι σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, όπως ήταν πριν αλλάξει την ονομασία του η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Το κονδύλι για το ΚΕΑ θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς θα διαμορφωθεί στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ για το 2020, από 760 εκατομμύρια που είναι σήμερα. Η αύξηση του ποσού στοχεύει στην αύξηση των δικαιούχων του.
Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να συνδυάσει τον νέο ΚΕΑ με πρωτοβουλίες για εργασία στους δικαιούχους. Ανάμεσα σε αυτές είναι η χορήγηση μικρών δανείων με πολύ ευνοϊκούς όρους, ώστε να κινητοποιηθούν πολλοί δικαιούχοι, δημιουργώντας μικρές επιχειρήσεις.
Το ποσό του ΚΕΑ σήμερα ορίζεται ως ακολούθως:
- 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
- 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
- 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).
Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

 

 

 

DIKAIOLOGITIKA NEWS

Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με παραγγελίες άνω των 20€Αγοράστε Σήμερα
🌹Τηλεφωνικές παραγγελίες :6978276141
ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
και στο εξωτερικο
ΠΩΛΗΣΗ: ΧΟΝΤΡΙΚΗ ΛΙΑΝΙΚΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, φαγητό και εσωτερικός χώρος

Συνεταιρισμός Ταξί Καστοριάς «ΤΑΧΙΤΙΜΕ»:Δεν διέπραξε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών ο συνάδελφος -....έγινε μέσα σε νόμιμα πλαίσια







Ο Συνεταιρισμός Ταξί Καστοριάς «ΤΑΧΙΤΙΜΕ» δηλώνει ότι στηρίζει τον συνάδελφο αυτοκινητιστή που χθες, 7-10-2019, φέρεται να διέπραξε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

 Ο συνάδελφος ενέργησε νόμιμα, αφού έλαβε καταγεγραμμένη κλήση μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου από τη ρεσεψιόν συγκεκριμένου ξενοδοχείου, ως πρώτος στην πιάτσα της πλατείας Βαν Φλιτ, μετέβη στο ξενοδοχείο, παρέλαβε τέσσερα πρόσωπα, τα οποία μετέφερε στην Αγία Κυριακή Καστοριάς, όπως επιθυμούσαν και εισέπραξε το καταγεγραμμένο κόμιστρο των 22,00ευρώ. Η ενέργειά του αυτή θεωρούμε ότι έγινε μέσα σε νόμιμα πλαίσια, τα οποία ο Συνεταιρισμός μας τηρεί με απόλυτη συνέπεια.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ



Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με παραγγελίες άνω των 20€Αγοράστε Σήμερα
🌹Τηλεφωνικές παραγγελίες :6978276141
ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
και στο εξωτερικο
ΠΩΛΗΣΗ: ΧΟΝΤΡΙΚΗ ΛΙΑΝΙΚΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, φαγητό και εσωτερικός χώρος

Δημογραφική κατάρρευση και τέλος του Ελληνισμού. Ένα στα επτά παιδιά από αλλοδαπή μητέρα


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) ένα στα επτά παιδιά (14,3%) που γεννήθηκαν στην Ελλάδα το 2018 είχαν αλλοδαπή μητέρα, ενώ σχεδόν το σύνολο των θανάτων αφορά Έλληνες πολίτες. Με δεδομένη τη δημογραφική μας κατάρρευση, τη φυγή νέων Ελλήνων στο εξωτερικό και τη μαζική είσοδο Μουσουλμάνων μεταναστών, η προοπτική της Λιβανοποίσης και Ισλαμοποίησης της χώρας είναι τώρα πια ορατή όσο ποτέ άλλοτε.
 Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, το 2018 καταγράφηκε στην Ελλάδα αρνητικό ισοζύγιο στον αριθμό των γεννήσεων σε σχέση με τους θανάτους, γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας, η οποία εκτιμάται πλέον ότι είναι μη αναστρέψιμη, προδικάζοντας έτσι το τέλος του Ελληνισμού.


Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα ληξιαρχεία της χώρας, τα οποία επεξεργάστηκε η στην Ελλάδα πέρυσι οι θάνατοι ήταν 33.857 περισσότεροι σε σχέση με τις γεννήσεις, ένα φαινόμενο που πλέον αποκτά χαρακτηριστικά μονιμότητας, καθώς καταγράφεται αδιαλείπτως από το 2011, με την «ψαλίδα», ειδικά την τελευταία τετραετία, να κυμαίνεται μεταξύ 25.894 (περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις) το 2016 και 35.948 το 2017. Επισημαίνεται εδώ ότι, αν αφαιρεθούν οι γεννήσεις από ‘Ελληνες Μουσουλμάνους της Θράκης και των δεκάδων χιλιάδων που έχουν Ελληνοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, τότε όσον αφορά αποκλειστικά τους Ελληνογενείς, οι θάνατοι ξεπερνούν τις γεννήσεις σε επίπεδα της τάξης των 50.000 ατόμων ετησίως.

Οι μόνες περιοχές της χώρας όπου οι γεννήσεις ήταν πέρυσι περισσότερες από τους θανάτους είναι το Νότιο Αιγαίο (Δωδεκάνησα και Κυκλάδες), όπου ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 573 άτομα, και η Κρήτη (258 άτομα). Υπενθυμίζεται ότι οι εκτιμήσεις των ειδικών επιστημόνων, με βάση την εξέλιξη των δημογραφικών μεγεθών, είναι ότι έως το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί στην καλύτερη περίπτωση κατά 800.000 άτομα και στη χειρότερη κατά 2,5 εκατομμύρια άτομα.

Πέρυσι γεννήθηκαν στη χώρα μας 86.440 παιδιά (44.525 αγόρια και 41.915 κορίτσια), αριθμός που είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την ΕΛΣΤΑΤ από το 1932 έως σήμερα, όταν στην Ελλάδα είχαν γεννηθεί 185.523 παιδιά. Ο αριθμός των γεννήσεων το 2018 ήταν κατά 2.113 μικρότερος σε σχέση με το 2017 και κατά 6.458 σε σχέση με το 2016. Οι θάνατοι ανήλθαν πέρυσι σε 120.297 (61.387 άνδρες και 58.910 γυναίκες) καταγράφοντας μείωση κατά 3,4% σε σχέση με το 2017, που ήταν 124.501. Οι θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανήλθαν σε 300, αυξάνοντας οριακά τον δείκτη βρεφικής θνησιμότητας, από 3,46 (θάνατοι ανά 1.000 γεννήσεις) το 2017, σε 3,47 το 2018.
Ένα στα επτά παιδιά (14,3%) που γεννήθηκαν στην Ελλάδα το 2018 είχαν αλλοδαπή μητέρα, ενώ στην πλειονότητα των γεννήσεων (91,2%) οι γονείς ήταν παντρεμένοι ή είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Σταθερά τα τελευταία οκτώ χρόνια αυξάνει η μέση ηλικία της μητέρας, από 30,5 έτη που ήταν το 2011, σε 31 έτη το 2014 και σε 31,5 έτη πέρυσι.

Το 2018 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα 53.797 γάμοι και σύμφωνα συμβίωσης. Ειδικότερα, σε 24.418 περιπτώσεις (ποσοστό 45,4%) τα ζευγάρια επέλεξαν τον θρησκευτικό γάμο, σε 23.010 (42,8%) τον πολιτικό, ενώ 6.369 ζευγάρια (11,8%) σύναψαν σύμφωνο συμβίωσης (περιλαμβάνονται 231 σύμφωνα μεταξύ ανδρών και 55 μεταξύ γυναικών). Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2009 έως σήμερα καταγράφεται συνεχής αύξηση στον αριθμό των ζευγαριών που επιλέγουν να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης έναντι του γάμου. Μόνο το 2018 η αύξηση αυτή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά άγγιξε σε ποσοστό το 30%. (6.369 έναντι 4.921 το 2017).



πηγή

«Πάρτι» στο Αιγαίο από τους παράνομους μετανάστες: Κύματα Κονγκολέζων, Σομαλών, Αφγανών αποβιβάζονται κατά εκατοντάδες!




«Πάρτι» στο Αιγαίο από τους παράνομους μετανάστες: Κύματα Κονγκολέζων, Σομαλών, Αφγανών αποβιβάζονται κατά εκατοντάδες!
Δείτε βίντεο από απόβαση στο Φαρμακονήσι
Πάρτι στο Αιγαίο από εκατοντάδες αλλοδαπούς οι οποίοι καθημερινά παραβιάζουν τα εθνικά χωρικά ύδατα κατά το δοκούν και αποβιβάζονται στις ελληνικές ακτές, όπως θέλουν. 
 Έτσι ακόμη 377 παράνομοι  μετανάστες πέρασαν άνετα στη Λέσβο, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, (η οποία απλώς κρατά στατιστικά), εχθές και σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και Τρίτη 8 Οκτωβρίου έως τις 12:00.
Το ίδιο διάστημα πέρασαν ακόμη 244 αλλοδαποί στη Χίο και 28 στη Σάμο!Όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση πανηγύριζε ότι υποτίθεται ο Ερντογάν συμφώνησε σε μείωση των "ροών", στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη.
Μειώθηκαν οι…, αφίξεις;

Και για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα, κάποιοι «πανηγυρίζουν» καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της... "ύπατης" αρμοστείας του ΟΗΕ οι αφίξεις, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται…  μειωμένες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων ήταν 119 σε σχέση με τις 197 την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή και ευχαριστημένοι να είμαστε!

Στη Λέσβο σήμερα ζουν περίπου 15.000 αλλοδαποί όλοι τους βέβαια αιτούμενοι ασύλου!
Η πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν (70%) τη Συρία (12%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (4%) και τη Σομαλία (4%).

Παράλληλα υπάρχουν Αλγερινοί, Μαροκινοί, Τυνήσιοι, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Ινδοί, Ιρακινοί, ενώ συνολικά εκτιμάται ότι στη χώρα εισέρχονται πολίτες από περίπου 80 χώρες.
Μετά τις υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι τώρα οι Τούρκοι στέλνουν και παράνομους μετανάστες όπως δείχνει το βίντεο.

Πρακτικά κανένα σημείο τηγς Ελλάδας δεν βρίσκεται εκτός της εμβέλειας των μεταναστών. Αν θέλουν να έρθουν μέχρι τις ακτές της Αττικής μπορούν να το πράξουν χωρίς κανένα πρόβλημα.


Αλλοδαποί παντού στην Ελλάδα- Δραματική η κατάσταση στη Βόλβη από 2.000 μετανάστες

Στη «δομή» του Βαγιοχωρίου του δήμου Βόλβης μεταφέρθηκαν οι 760 παράνομοι  μετανάστες από τον Πειραιά. Οι πρώτοι 160 έφτασαν στις 8.00 το πρωί ενώ οι υπόλοιποι 500 τις απογευματινές ώρες.
Όλοι τους έχουν τοποθετηθεί σε κοντέινερ -132 στον αριθμό τους- τα οποία περιλαμβάνουν τρεις κουκέτες το καθένα και διεκδικούν μια καλύτερη συνθήκη ζωής, από εκείνη της Μόριας Λέσβου, όπου η κατάσταση ήταν ασφυκτική λόγω υπεράριθμων μεταναστών στο ΚΥΤ. Στο Βαγιοχώρι η δομή είναι σχετικά σύγχρονη και εξοπλισμένη, αφού επαναλειτούργησε την Άνοιξη.

Αυτή την στιγμή συνολικά 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, διανέμονται σε διάφορες περιοχές. Εκτός από τους 760 του Βαγιοχωρίου, άλλοι 1.000 βρίσκονται στον οικισμό των Λουτρών σε καταλύματα, που έχουν νοικιαστεί από το πρώην υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και άλλοι 250 μένουν σταθερά από πέρυσι στην παραλία των Βρασνών, σε καταλύματα.

«Είναι μεγάλος ο πληθυσμός για τα δεδομένα της περιοχής. Θεωρούμε απαραίτητο το να ενισχυθούν οι δομές κυρίως με αστυνομικές δυνάμεις, γιατί το αίσθημα της ανασφάλειας είναι μεγάλο» δηλώνει, στο grtimes.gr ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, τονίζοντας πως στη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν υπήρξαν πολλά κρούσματα διαρρήξεων.

«Είναι έντονες οι διαμαρτυρίες για βανδαλισμούς και διαρρήξεις από τους κατοίκους που παραθερίζουν στα σπίτια τους. Επίσης, οι συνέπειες στον τουρισμό είναι αρνητικές. Στα πέριξ των κατοικιών όπου διέμεναν μετανάστες υπήρξαν πολλές ακυρώσεις και μειώσεις τιμών από ταξιδιωτικούς πράκτορες» εξηγεί ο ίδιος.

Ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων στο Βαγιοχώρι από σήμερα – Ελλείψεις στις μονάδες υγείας
«Εμείς σαν δήμος δεν έχουμε κάποια ουσιαστική εμπλοκή με τις διαδικασίες, ωστόσο επικοινώνησαν σήμερα μαζί μου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με ενημέρωσαν ότι η ελληνική αστυνομία θα είναι παρούσα σε όσα συμβαίνουν. Με πήρε επίσης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, κ. Μαυρόπουλος και με ενημέρωσε ότι έχουν ήδη σταλεί επιπλέον αστυνομικοί στο Βαγιοχώρι, πράγμα το οποίο διαπίστωσα κι εγώ» λέει ο κ. Λιάμας.

Αυτό που συνεχίζει όμως να παραμένει άλυτο είναι το κομμάτι που αφορά στις μονάδες υγείας, αφού το πλησιέστερο κέντρο υγείας στη Νέα Μάδυτο, έχει στη διάθεσή του προσωπικό που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, πόσο μάλλον τις ανάγκες ευάλωτων πληθυσμών, όπως οι μετανάστες. Την ίδια στιγμή, το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο.


Πηγή:pronews.gr

Το Φαρμακονήσι τις τελευταίες μέρες δέχεται πίεση απ τους δουλεμπόρους, που πάνε αδειάζουν το εμπόρευμα και κάνουν κλήση στο θαλάσσιο ταξί (112).
Όλοι αυτοί (Τούρκοι) που έχουν συστήσει τα "τουριστικά" γραφεία δεν είναι φαντομάδες, έχουν ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ : ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπος, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομη εξόδου από την Ελλάδα 4 λάθρομεταστών


                                                                Φωτό αρχείου:fterografos








Κατασχέθηκαν Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 970 ευρώ, 6 κινητά τηλέφωνα και 9 κάρτες sim

Συνελήφθη χθες (07-10-2019) τo πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 42χρονος ημεδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα τεσσάρων (4) αλλοδαπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Καστοριάς Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 42χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εξωτερικό της χώρας, τέσσερις (4) αλλοδαπούς, ηλικίας από 22 έως 29 ετών, διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των 970 ευρώ, 6 κινητά τηλέφωνα και 9 κάρτες sim.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.


Δύο μέρες πριν στις 7/10/2019
 Συνελήφθη 52χρονος στην Καστοριά για μεταφορά 9 αλλοδαπών 
Συνελήφθη 52χρονος στην Καστοριά για μεταφορά 9 αλλοδαπών (Φώτο)

Συνελήφθη προχθες (07-10-2019) το βράδυ σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 52χρονος ημεδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα εννέα (9) αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από προαναφερόμενους αστυνομικούς εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 52χρονο, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο, πλην όμως άμεσα ακινητοποιήθηκε το ανωτέρω όχημα και συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο προαναφερόμενος, έναντι χρηματικής αμοιβής, διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα εννέα (9) αλλοδαπών, ηλικίας 19 έως 49 ετών.
Κατασχέθηκαν:
– το ανωτέρω Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά,
– το χρηματικό ποσό των 835 ευρώ,
– δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα και
– δεκαπέντε (15) κάρτες sim.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το καθεστώς της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών & Μικρών Επιχειρήσεων




Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων Υπαγωγής στο καθεστώς «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του ν.4399/2016 έως τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019.






 aftodioikisi.gr

Ἅλωσις «ἐκ τῶν ἔσω» μέ ἄοπλη εἰσβολή



Ὁ Κουμουτσάκος ἀπαιτεῖ ἀπό τούς δημάρχους νά δεχθοῦν χιλιάδες μετανάστες

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-μεταναστευτικό εἰσέρχεται πλέον σέ δεύτερη φάση ὀξύνσεως, μέ τήν Εὐρώπη νά παρακολουθεῖ παράλυτη λόγω τῶν ἰσορροπιῶν της τήν εἰσβολή χιλιάδων παρανόμων μεταναστῶν ἀπό τό Ἀφγανιστάν, τό Κονγκό καί ἄλλες χῶρες στήν ἑλληνική ἐπικράτεια, καί κατ’ ἐπέκτασιν στήν εὐρωπαϊκή ἐπικράτεια. Ἡ κατάστασις στήν Μόρια ἐκτονώθηκε χθές παρά τά δραματικά γεγονότα πού κόστισαν τήν ζωή σέ μία μάνα καί ἕνα παιδί, ὡστόσο τό πρόβλημα εἶναι ὑπαρκτό, καί ἀκόμη καί μετριοπαθεῖς ἀναλυτές καί πολιτικοί ἔχουν ἀρχίσει καί ξανασκέπτονται τήν πολιτική τοῦ Σαλβίνι. Οἱ ἑλληνικές ὑπηρεσίες πληροφοριῶν συλλέγουν αὐτό τόν καιρό ἰδιαιτέρως ἀνησυχητικές πληροφορίες ἀπό τήν ἀντιπέραν ὄχθη τοῦ Αἰγαίου. Τήν ὥρα πού ὁ Ἐρντογάν δέχεται τόν Ἕλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μέ κολακεῖες καί σχόλια γιά τόν πατέρα του Κωνσταντῖνο καί τήν συμβολή του στήν ἑλληνοτουρκική προσέγγιση, τήν ἴδια ὥρα μέ ἀνατολιτική πονηριά σπρώχνει χιλιάδες παρανόμους μετανάστες στά νησιά τοῦ Αἰγαίου καί στήν ἑλληνική ἐνδοχώρα, πραγματοποιώντας μία ἀθόρυβη ἄοπλη εἰσβολή. Μέ στόχο τήν ἅλωση τῆς χώρας «ἐκ τῶν ἔσω». Εἶναι δέ τέτοια ἡ ἔντασις τοῦ προβλήματος, ὥστε ὁ ἁρμόδιος ὑπουργός Δημοσίας Τάξεως Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ἀφιερώνει τά 2/3 τοῦ χρόνου του κάθε μέρα στό προσφυγικό, ἐνῶ τήν διαχείριση τῆς Ἀστυνομίας τήν ἔχει ἀναθέσει στόν ὑφυπουργό Λευτέρη Οἰκονόμου. Ὁ ἴδιος παρεμβαίνει ἐπιτελικῶς. Συμφώνως πρός ἀνωτάτη πηγή τοῦ Ὑπουργείου Δημοσίας Τάξεως, τό 70 τοῖς ἑκατό τῶν παρανόμων μεταναστῶν εἶναι Ἀφγανοί, ἐνῶ στίς τάξεις τους διεισδύουν –ἡ ΕΛ.ΑΣ. ἔχει κάνει συλλήψεις– ἀκόμη καί τζιχαντιστές.

Τά πράγματα κρέμονται σέ μία κλωστή. Πολύ δέ περισσότερο τώρα πού μελετᾶται νά δημιουργηθοῦν δομές φιλοξενίας πέραν τῶν γνωστῶν (Σκαραμαγκᾶς, Σχιστό, Ἐλαιών, Λαύριο κ.λπ.) μέσα στό κέντρο τῶν Ἀθηνῶν. Ἤδη εἶναι ἕτοιμη ἡ δομή τοῦ Διεθνοῦς Ὀργανισμοῦ Μεταναστεύσεως στήν ὁδό Ἀχαρνῶν κοντά στήν Πλατεῖα Βάθη, προκειμένου νά φιλοξενήσει οἰκογένειες προσφύγων καί μεταναστῶν σέ ἀνθρώπινες συνθῆκες (διαθέτει ὑποδομές γιά τήν διαβίωση ὅπως κουζίνες κ.λπ.). Ἡ μεταφορά τοῦ προβλήματος ἀπό τά κανάλια στήν κοινωνία, ἡ ὁποία δέν ἐπιθυμεῖ νά ἀλλάξει τό προφίλ κάθε περιοχῆς καί νά μοιάζουν μέ Ἰσλαμαμπάντ ὁλόκληρα οἰκοδομικά τετράγωνα, εἶναι θέμα χρόνου νά συμβεῖ. Ἀνώτατες πηγές τοῦ Ὑπουργείου Δημοσίας Τάξεως ἀνέφεραν πρός τήν «Ἑστία» «πώς κάτι πρέπει νά κάνουμε», καί προσέθεσαν:
«Εἴτε νά ἀπαιτήσουμε τήν εὐρωπαϊκή ἀλληλεγγύη μέ τήν ἀναστολή τῆς Συνθήκης Σένγκεν στίς χῶρες τοῦ Βίζεγκραντ, εἴτε νά καλέσουμε ἐκπροσώπους τῆς ΕΕ καί νά σφραγίσουμε ἀπό κοινοῦ τά σύνορα στό Αἰγαῖο καί τόν Ἕβρο, ἀκόμη καί ἄν αὐτό σημαίνει ἀπωθήσεις, εἴτε νά στέλνουμε τούς μετανάστες σέ ἕνα νησί κατά τό μοντέλο τῆς Αὐστραλίας, μέχρι νά ἐξεταστεῖ ἡ αἴτηση τοῦ ἀσύλου τους».

Ἡ τελευταία ἐκδοχή ἀναφέρεται καθ’ ὑπερβολήν, γιά νά καταδειχθεῖ τό μέγεθος τοῦ προβλήματος πού καλεῖται νά διαχειρισθεῖ ἡ Κυβέρνησις. Στό σημεῖο πού ἔφθασαν τά πράγματα, δογματισμοί δέν νοοῦνται. Ὅταν μετανάστες ἀπό ἕνα γενικώτερο μῖσος γιά τήν Δύση ἀνάβουν φωτιές ἀδιαφορώντας γιά τίς ζωές ὁμοεθνῶν τους στήν Μόρια ἤ τρελλοί Μολδαβοί διακινητές θέτουν σέ δοκιμασία τήν σωματική ἀκεραιότητα Ἑλλήνων ὁδηγῶν μέσα στόν ἀστικό ἱστό, ἡ ἔκρηξις δέν θά ἀργήσει. Καί αὐτήν τήν φορά δέν θά ὑπάρχει καί Χρυσή Αὐγή γιά νά τήν «χρεωθεῖ».

Τήν ἴδια στιγμή αἴσθηση ἔχει προκαλέσει ἡ τοποθέτησις τοῦ ἁρμοδίου ὑπουργοῦ Γιώργου Κουμουτσάκου, ὁ ὁποῖος ἀπευθυνόμενος πρός τούς δημάρχους τῆς ἐνδοχώρας τούς ζήτησε νά ἐπιδείξουν «ἐθνική ἀλληλεγγύη» καί νά δεχθοῦν χιλιάδες ἐγκλωβισμένους μετανάστες ἀπό τά νησιά τοῦ Αἰγαίου. Συνέδεσε δέ τήν μετακίνηση τῶν μεταναστῶν στήν ἠπειρωτική Ἑλλάδα μέ τήν «ἀλληλεγγύη» πού θέλουμε ὡς Ἕλληνες νά ἐπιδείξουν καί τά εὐρωπαϊκά κράτη. «Ὅλη ἡ ἑλληνική κοινωνία, ἡ Κυβέρνησις, οἱ πολῖτες, τά κόμματα, τί ζητοῦν καί ἀπαιτοῦν σωστά ἀπό τούς Εὐρωπαίους; Νά δείξουν εὐρωπαϊκή ἀλληλεγγύη. Ζητοῦμε ἀπό ἕναν Γερμανό δήμαρχο νά πάρει 200 μετανάστες ἀπό τήν Ἑλλάδα. Μπορεῖ κανείς στό ἐξωτερικό νά καταλάβει ὅταν θέσουμε τό ζήτημα εὐρωπαϊκῆς ἀλληλεγγύης ἐμεῖς ἐδῶ νά μήν δείχνουμε ἐθνική ἀλληλεγγύη;» εἶπε χαρακτηριστικά ὁ ὑπουργός. Προσέθεσε δέ ὅτι ἀπό τούς Περιφερειάρχες στούς ὁποίους ἔχει θέσει τό ζήτημα, ἔχει λάβει ἀπαντήσεις συνεργασίας καί κατανοήσεως τοῦ προβλήματος, χωρίς ὅμως νά προβεῖ σέ περαιτέρω διευκρινίσεις. Τέλος, παρετήρησε ὅτι ἡ πλειονότης ἐκείνων πού κατακλύζουν τά νησιά τοῦ ἀνατολικοῦ Αἰγαίου δέν προέρχεται ἀπό τήν Συρία, ἀλλά ἀπό τήν Ἀφρική, τό Ἀφγανιστάν καί τόν Πακιστάν, οἱ ὁποῖοι δέν ἔχουν «προφίλ πρόσφυγα, ἀλλά μετανάστη». Διεβεβαίωσε πάντως ὅτι ἡ νέα πολιτική θά σέβεται τά ἀνθρώπινα δικαιώματα, ἀλλά θά προασπίζει καί τό αἴσθημα ἀσφαλείας τῶν Ἑλλήνων.

 

Οι λάθρο στη Μόρια τρώνε καλύτερα από τους συνταξιούχους και τούς άνεργους Ελληνες: Δείτε τι τρώνε οι 13.000 εισβολείς μετανάστες του καταυλισμού






moria_camp

Υπεγράφη χθες σύμβαση με ένωση εταιρειών μαζικής εστίασης

Συνολικά 13.060 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια όταν η χωρητικότητά του δεν ξεπερνά τα 3.000 άτομα. Αυτός είναι ο αριθμός των σιτιζόμενων ατόμων στον καταυλισμό, όπως προβλέπεται στη σχετική σύμβαση, που υπέγραψε χτες η “98η Ανωτέρα Διοίκηση Εθνοφυλακής 'Αρχιπελάγους'” με ένωση εταιρειών μαζικής εστίασης.

Η σύμβαση αφορά “στην παροχή πλήρους διατροφής(πρωινό-γεύμα-δείπνο)ν 13.060 ατόμων με δυνατότητα επέκτασης των τροφοδοτούμενων ατόμων έως 14.000 εάν απαιτηθεί” για διάστημα 7 ημερών(8 Οκτωβρίου έως 14 Οκτωβρίου) αντί του ποσού των 499.234,50 ευρώ. Η διαδικασία σύναψης της σύμβασης διενεργήθηκε κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς την προηγούμενη δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού για λόγους κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, “λαμβανομένων υπόψη και λόγων εθνικής ασφάλειας ή δημόσιας τάξης”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σύμβαση, το πρωινό του γενικού συσσιτίου περιλαμβάνει κρουασάν με σοκολάτα και γάλα ή τσάι. Κατά την τρέχουσα εβδομάδα στους μετανάστες και πρόσφυγες της Μόριας θα σερβιριστούν 3 γεύματα κρέατος(λουκάνικο μοσχαρίσιο, μπιφτέκια και κοτόπουλο συνοδευόμενα με ρύζι), 3 γεύματα με όσπρια(φακόρυζο και φασολάδα συνοδευόμενα με ελιές) και 1 γεύμα λαδερά(αρακάς με πατάτες). Οσον αφορά στο δείπνο, προβλέπεται συνδυασμός βραστού αυγού με ντάκο, ελιές και αγγούρι κατά περίπτωση. Το γεύμα και το δείπνο συνοδεύεται από αραβική πίτα ενώ στο συσσίτιο περιλαμβάνονται και 2,5λίτρα νερού εμφιαλωμένου ανά άτομα για την κάλυψη της ημερήσιας ανάγκης.

Ειδικό μενού υπάρχει για βρέφη (0-6 μηνών και 6-12 μηνών), έγκυες και θηλάζουσες καθώς και διαβητικούς ενώ η επιτροπή παραλαβής των παρεχόμενων υπηρεσιών θα προβεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο των γευμάτων αποστέλλοντας τα στο στρατιωτικό χημείο για την υποβολή τους σε μικροβιολογικό έλεγχο καθώς σε χημική και ιστολογική εξέταση.




MORIA-GENIKO-SYSSITIO
MORIA-SYSSITIO-GIA-DIABHTIKOYS
MORIA-SYSSITIO-GIA-PAIDIA
protothema.gr
Μανόλης Γαλάνης
Τιτλος:fyllokaiftero1

«Ώρα μηδέν» στην Συρία: Μετακινούνται τουρκικές δυνάμεις στην Jarabulus και τουρκόφωνοι μαχητές στην Manbij





«Ώρα μηδέν» στην Συρία: Μετακινούνται τουρκικές δυνάμεις στην Jarabulus και τουρκόφωνοι μαχητές στην Manbij (βίντεο)

«Ώρα μηδέν» στην Συρία: Μετακινούνται τουρκικές δυνάμεις στην Jarabulus και τουρκόφωνοι μαχητές στην Manbij (βίντεο)


Όπως όλα δείχνουν η τουρκική επιχείρηση κατά των Κούρδων του YPG είναι ζήτημα ωρών να ξεκινήσει καθώς τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στην συνοριακή συριακή πόλη Jarabulus όπου και αναπτύχθηκαν στην περιοχή μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου τουρκόφωνοι μαχητές ισλαμιστικών οργανώσεων κατευθύνονται από την Αφρίν στην Manbij για να συμμετάσχουν και αυτοί στην επικείμενη επίθεση στο πλευρό των τουρκικών μονάδων.

Η κινητοποίηση είναι μεγάλη και φαίνεται πως ο τουρκικός Στρατός λαμβάνει τις τελικές του θέσεις πριν από έναρξη των επιθετικών ενεργειών. Το μέτωπο θα είναι ιδιαίτερα ευρύ, θα έχει μήκος σχεδόν 300 χιλιομέτρων ενώ το απαιτούμενο βάθος θα είναι της τάξης των 30-30 χιλιομέτρων εντός του συριακού εδάφους.

Υπάρχει και το σχετικό βίντεο από την κινητικότητα των Τούρκων στην Jarabulus


Δείτε άλλα Tweet του χρήστη hONoUR


Only cowards withdraw from the battlefield. America has lost all credibility in middle east.
Betraying kurds who lost more than 11.000 kurds against ISIS.
Πήγή :pronews.gr

13η σύνταξη: «Εξαφανίστηκε» από τον προϋπολογισμό -Τι θα γίνει



Ο προϋπολογισμός κατατέθηκε στη Bουλή, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει μέσα σε αυτόν η πρόβλεψη για 13η σύνταξη.

Προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαίωνε ότι η «13η σύνταξη» δεν θα περικοπεί το 2020, αλλά αντιθέτως θα μετατραπεί σε έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης.
Για την ώρα πάντως, όπως «αρατηρεί» το ieidiseis.gr, στον προϋπολογισμό δεν αναφέρεται η 13η σύνταξη, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται να γίνει η καταβολή στους συνταξιούχους το Πάσχα.
Όπως φαίνεται, σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός εκτελεστεί σωστά και βγουν τα νούμερα, θα υπάρξει κάποιας μορφής 13η σύνταξη στο τέλος του 2020.
Μάλιστα τον προηγούμενο μήνα η διαρροή της κυβέρνησης έκανε λόγο για έκτακτο επίδομα, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια, καθώς δεν φαίνεται να θεωρείται πλέον μια μόνιμη παροχή.
Η κυβερνητική διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου έλεγε  πως: «Το σχέδιο ανόρθωσης της μεσαίας τάξης τίθεται άμεσα σε εφαρμογή», επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων αναφορικά με τις μειώσεις τόσο των φόρων όσο και των ασφαλιστικών εισφορών μπαίνει αμέσως σε εφαρμογή.
Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι «όπως ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή του αναπτυξιακού πακέτου φορολογικών και ασφαλιστικών ελαφρύνσεων για τα νοικοκυριά, τους αγρότες, την αγορά ακινήτων και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Και αναφέρονται αναλυτικά στις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε για το 2020 ο πρωθυπουργός:
  1. Διατήρηση του αφορολόγητου και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα. Πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί.
  2. Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%.
  3. Μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% στο 24%, και των μερισμάτων από 10% σε 5%.
  4. Αναστολή για τρία χρόνια του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, και έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων. Αναστολή, επίσης, του φόρου υπεραξίας των ακινήτων.
  5. Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.
  6. Μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% για τα βρεφικά είδη, τα παιδικά καθίσματα και τα κράνη.
  7. Διατήρηση του έκτακτου επιδόματος των συνταξιούχων, που θα καταβληθεί στο τέλος του 2020».



 aftodioikisi.gr