03 Αυγούστου 2022

«Τσούζει» η τιμή για το «καλάθι της νοικοκυράς»: «Φωτιά» στα ράφια των σούπερ μάρκετ


«Τσούζει» η τιμή για το «καλάθι της νοικοκυράς»: «Φωτιά» στα ράφια των σούπερ μάρκετ
 04.8.2022 08:12πμ

Οι καταναλωτές περιορίζουν τις αγορές τους στα άκρως απαραίτητα - Πιο κοντά η επιταγή ακρίβειας

Αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ με το… κομπιουτεράκι είναι πλέον οι περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές καθώς το «καλάθι της νοικοκυράς» έχει βγει πέρα από κάθε έλεγχο, αναγκάζοντάς τους να αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα για να επιβιώσουν.

Μάλιστα, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, θα είναι μήνες «φωτιά» για τις τιμές στα ράφια καθώς αναμένονται ανατιμήσεις σε μια σειρά από προϊόντα.

Την ίδια ώρα οι καταναλωτές περιορίζουν τις αγορές τους στα άκρως απαραίτητα όπως προκύπτει με το εξαμηνιαίο report που δημοσίευσε η Convert Group.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι ηλεκτρονικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 24,3% το πρώτο εξάμηνο του χρόνου με τους καταναλωτές να περιορίζουν τις αγορές σου σε προϊόντα όπως όπως τα κρασιά (-30%) και σνακ (-7%) και τα ακριβότερα φρέσκα τρόφιμα, όπως συσκευασμένα αλλαντικά (-12%) και τα τυριά (- 6%).

Ο αριθμός των προϊόντων που θα σημειώσουν αύξηση το επόμενο διάστημα φτάνει τα 600 και η μακρά λίστα περιλαμβάνει κονσέρβες, κατεψυγμένα, σάλτσες, καφέ αλλά και νερά!

Η ακρίβεια παρασύρει και τα γαλακτοκομικά που έρχονται να προστεθούν στα άλευρα και το ηλιέλαιο που άνοιξαν τον χορό των ανατιμήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την πλατφόρμα – παρατηρητήριο τιμών e-Καταναλωτής του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η τιμή για επώνυμο αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συσκευασία ενός κιλού) από 1,28 ευρώ την 1η Μαρτίου (μέση τιμή) έχει φτάσει να έχει τώρα (τιμές 1ης Αυγούστου) μέση τιμή 1,74 ευρώ, αύξηση δηλαδή 36%.

Ανάλογη είναι η αύξηση στην τιμή του ηλιελαίου. Η συσκευασία ενός λίτρου επώνυμου προϊόντος έχει σήμερα μέση τιμή 4,91 ευρώ, από 3,62 ευρώ την 1η Μαρτίου, αύξηση δηλαδή 35,64%.

Επώνυμο ψωμί για τοστ (συσκευασία 700 γρ.) που την 1η Μαρτίου είχε μέση τιμή 1,59 ευρώ, τώρα έχει μέση τιμή 1,85 ευρώ, αύξηση δηλαδή 16,35%.

Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν πλέον επιτακτική την υιοθέτηση από την κυβέρνηση νέας επιταγής ακρίβειας 200 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους.

Η πρόταση παραμένει στο τραπέζι με κυβερνητικά στελέχη να εξηγούν ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το φθινόπωρο οπότε και θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία του τουρισμού και κατ’ επέκταση για τα έσοδα.

Σε σχέση με την επιταγή που δόθηκε το Πάσχα, όλα δείχνουν πως τη νέα επιταγή ακρίβειας θα λάβουν περισσότεροι δικαιούχοι.

Με πληροφορίες από το pronews.gr


 

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Χορηγοί



                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        

 



 

Σιάτιστα : 53χρονος πήγε για λίγο στο εργαστήριο του επεξεργασίας γούνας και τον βρήκαν νεκρό

 

3-8-2022 19:23μμ

Nεκρός, στο εργαστήριο επεξεργασίας γούνας, ιδιοκτησίας του, στη Σιάτιστα, βρέθηκε 53χρονος σύμφωνα με το kozan.gr 

¨Ηταν πατέρας 2 παιδιών χωρίς προβλήματα υγείας εμβολιασμένος πρόσφατα πλήρως.

Οι θάνατοι μετά τα εμβόλια δεν θα έχουν τέλος, είμαστε μάλλον στην αρχή δυστυχώς, ένα είναι βέβαιο οι πωλητές, και κάθε λογής προωθητές  του πειραματικού σκευάσματος έκαναν αποτελεσματική δουλειά για τους εντολείς- πολιτικά και οικονομικά αφεντικά τους τους.

Εξ ίσου οδυνηρό  είναι ο,τι έχουμε συγγενείς οι οποίοι έχουν καταστεί ανάπηροι από τα  πειραματικά εμβόλια σκευάσματα για το ιό της απάτης, και τις εγκληματικές παρενέργειες τους.



Προηγούμενα άρθρα: 

 τ. Aντιπρόεδρος Pfizer δρ. M.Yeadon: «Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος του εμβολίου mRNA που έφερε τον όλεθρο» (upd)

Αποκαλυπτικός ο Κ.Φαρσαλινός: «Ο εμβολιασμός σε νέους 18-24 ετών, αυξάνει έως και 45 φορές την πιθανότητα μυοκαρδίτιδας»

Καστοριά : Με συνοδεία ιδιωτικού αστυνομικού πληρώνουν την ΔΕΗ οι πολίτες για να μην τολμούν να διαμαρτύρονται για τους υπερ-διογκωμένους λογαριασμούς ρεύματος


   

Μας το ομολόγησε ο σεκιουριτάς ιδιωτικός αστυνομικός.

Με συνοδεία ιδιωτικού αστυνομικού πληρώνουν την ΔΕΗ οι πολίτες για να μην τολμούν να διαμαρτύρονται για τους υπερ-διογκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

Σε ερώτηση μας τι κάνεις εδώ η μάσκα και το Πιστοποιητικό για τον κόβιντ  δεν είναι υποχρεωτικά μας απάντησε: " Οι πελάτες φωνάζουν ο,τι είναι μεγάλοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ,... και κάθομαι εδώ στην πόρτα και προσέχω να πληρώνουν χωρίς διαμαρτυρίες και ...τα σχετικά"

Να σου επισημάνουμε ως δημοσιογράφοι υπενθυμίσαμε στον ιδιωτικό υπάλληλο  ο,τι δεν είσαι αστυνομικός η παρέμβαση σου   στους πολίτες ως αστυνομικός του κράτους είναι άκρως παράνομη  δεν είσαι η ΕΛ.ΑΣ εσύ και η εταιρεία σου.

Καθ όλη την  διάρκεια της συνομιλίας δημοσιογράφου και ιδιώτη αστυνομικού δεν είδαμε τη προϊσταμένη να δίδει εξηγήσεις, προφανώς είναι εντολή της κυβέρνησης " ...εκφοβισμός να πληρώσουν."

Πρέπει να παρέμβει αυτεπάγγελτα η αστυνομία, το κάθε όργανο της πολιτείας έχει προσωπική ευθύνη βάση του Συντάγματος, όπως  και η  αρμόδια εισαγγελέας Καστοριάς.

Στο αρχείο μας υπάρχουν πιο "σχετικές" φωτογραφίες....!!!

¨Αλλωστε υπάρχουν δεκάδες αναγνώστες ως μάρτυρες, και μαρτυρίες, οι οποίοι έχουν υποστεί τη ιδιότυπη ψυχολογική βία.

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


                  Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

                     Τηλέφωνο: 6978276141- 6982864084

Ιδού ο τουρισμός του Κικίλια! ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ οι άνθρωποι της εστίασης: «Χάσαμε τους ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΔΕΣ Ρώσους»

Θετικός στον κορωνοϊό ο Βασίλης Κικίλιας
 
 
Ρεκόρ σε προσελεύσεις τουριστών και έσοδα...μηδέν!

Την ώρα που το καλοκαίρι μπαίνει στον μήνα της κορύφωσής του και η εισροή ξένων τουριστών αναμένεται να φτάσει στο μάξιμουμ με τα νησιά να βρίσκονται κοντά στο 100% της πληρότητας, τα μαντάτα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά από τον τομέα της εστίασης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, 1 στους 2 επιχειρηματίες καταγράφει πτώση του τζίρου και 6 στους 10 βλέπουν την πελατεία τους να καταναλώνει όλο και λιγότερα προϊόντα λόγω των αναγκαστικών ανατιμήσεων που προκαλεί η ακρίβεια και γενικότερα η ενεργειακή κρίση.

Μιλώντας με επιχειρηματίες της εστίασης σε εστιατόρια, οι τουρίστες βγαίνουν για φαγητό το πολύ μια φορά την εβδομάδα και οι λογαριασμοί που κάνουν δεν ξεπερνούν τα 10-13 ευρώ το άτομο.

«Καταγράφουμε μια τεράστια πτώση στους τζίρους των μαγαζιών μας που ξεπερνά το 40%, σε σύγκριση με τους περυσινούς μας τζίρους. Εκεί που περιμέναμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί το καλοκαίρι, αφού ένας μεγάλος αριθμός ξένων επισκεπτών δεν είχαν φύγει για διακοπές έξω από τη χώρα τους τα δυο προηγούμενα χρόνια εν μέσω πανδημίας και είχαν κάνει τις σχετικές οικονομίες για να ξοδέψουν, έρχεται η πραγματικότητα να μας προσγειώσει ανώμαλα, καθώς βλέπουμε ότι τελείωσε ο Ιούλιος, και ενώ προσπαθούμε να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα μας, αποφεύγοντας να προσλάβουμε προσωπικό, τα έσοδα μας κάποιες μέρες του μήνα δεν υπερκαλύπτουν τα έξοδα μας» αναφέρει ιδιοκτήτης ταβέρνας.

Γεμάτα τα ξενοδοχεία, αλλά… σφιχτοί οι τουρίστες

Και όλα αυτά ενώ τα ξενοδοχεία όχι μόνο στα νησιά, αλλά και στην πρωτεύουσα την ίδια ώρα είναι σχεδόν γεμάτα!

«Οι ξένοι τουρίστες φέτος αν και έχουν γεμίσει τα ξενοδοχεία της χώρας, είναι… σφικτοί στην κατανάλωση. Είναι πάρα πολύ προσεκτικοί στις παραγγελίες τους και υπολογίζουν πού θα ξοδέψουν και το τελευταίο τους ευρώ.

Δεν βγαίνουν τα έξοδα ούτε μιας οικογενειακής επιχείρησης, που δεν έχει υπαλλήλους, όταν οι πελάτες παραγγέλνουν για μεσημεριανό γεύμα κυρίως, μια σαλάτα και μια τζατζίκι. Η εστίαση αργοπεθαίνει και χρειάζεται την οικονομική στήριξη της πολιτείας, όπως έχει στηρίξει και τόσους άλλους κλάδους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο καταστηματάρχης κεντρικού εστιατορίου.

Φιλοδώρημα ούτε για δείγμα

«Εμείς οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν πάμε καλά. Ενώ υπάρχει μια σχετική ροή στη δουλειά οι τζίροι μας είναι πάρα πολύ χαμηλοί. Δεν υπάρχουν πια οι… καλές παρέες που έτρωγαν ακριβά, χωρίς να τους ενδιαφέρει η τιμή του πιάτου. Έχουμε χάσει τους μεγάλους λογαριασμούς που μας έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί πελάτες εξαφανίστηκαν. 

Χάσαμε και τους καλοφαγάδες Ελληνες που παράγγελναν ό,τι καλύτερο διέθετε το μαγαζί. Προκαλεί εντύπωση και το γεγονός ότι φέτος οι ξένοι πελάτες μας έχουν ξεχάσει εντελώς τι είναι το φιλοδώρημα. Βρετανοί, Γερμανοί και Ιταλοί δεν αφήνουν σχεδόν καθόλου φιλοδώρημα στους σερβιτόρους» αναφέρει ιδιοκτήτης στον τομέα της εστίασης.

(πηγή:in.gr – φωτο:pixabay)

Σχετικά άρθρα:

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ !!! Ο Βασιλης Κικίλιας αυτήν την λίμνη την ταύτισε με τη λίμνη του Κόμο «Ποια λίμνη του Κόμο; Λίμνη της Καστοριάς;;…».

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


                  Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

                     Τηλέφωνο: 6978276141- 6982864084

 



Σέριφος: Συνελήφθησαν οι δύο Πακιστανοί που βίασαν κτηνωδώς την 23χρονη Ελληνίδα


Σέριφος: Συνελήφθησαν οι δύο Πακιστανοί που βίασαν κτηνωδώς την 23χρονη Ελληνίδα

Κρύβονταν σε αγροικία του νησιού

Συνελήφθησαν οι Πακιστανοί που βίασαν βάρβαρα την 23χρονη Ελληνίδα στην Σέριφο και κατέθεσαν στην Αστυνομία.

Ισχυρίζονται ότι συνευρέθηκαν ερωτικά με την κοπέλα με την συναίνεσή της.

Και οι δύο υποστηρίζουν ότι είδαν την 23χρονη να πίνει μόνη σε ένα μπαρ στο Λιβάδι, καθώς είχαν φύγει οι φίλοι της και προσφέρθηκαν να την κεράσουν.

Στη συνέχεια, έφυγαν μαζί και πήγαν στην παραλία Αυλόμωνας όπου, όπως υποστηρίζουν, συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί της και διέψευσαν τους ισχυρισμό της ότι την βίασαν κι έπειτα την εγκατέλειψαν και έφυγαν.

Μάλιστα, επικαλούνται πλάνα από κάμερες ασφαλείας ενός άλλου μπαρ, που υποστηρίζουν ότι τους δείχνουν να επιστρέφουν μαζί και να συνεχίζουν να πίνουν ποτά.

Οι αστυνομικοί στη Σέριφο, βρίσκονται εν αναμονή του πορίσματος της τοξικολογικής εξέτασης.

Μετά την καταγγελία που έκανε στον αστυνομικό σταθμό της Σερίφου, η 23χρονη κάλεσε τον σύντροφό της που ταξίδεψε από την Αθήνα για να βοηθήσει στις έρευνες, ενώ ανέβασε και ένα story στο Instagram όπου με λεπτομέρειες αναφέρθηκε στον βιασμό της και περιέγραψε τους φερόμενους ως δράστες.

«Ήμουν έξω για ποτό στο λιμάνι του νησιού, έχοντας καταναλώσει μικρή ποσότητα αλκοόλ μέχρι την ώρα που έφτασα στο μαγαζί (αναφέρει όνομα επιχείρησης) κι έκατσα να πιω ένα ποτό. Δύο άτομα φαίνεται να έριξαν κάτι στο ποτό μου, όταν άρχισα να χάνω την αίσθηση του τι συμβαίνει.

Τα δυο άτομα με πήραν από το μαγαζί και με πήγαν σε μια απομονωμένη παραλία, δε θυμάμαι πως με παρέσυραν ως εκεί, θυμάμαι να με κρατάει το ένα από τα δύο άτομα και να με βιάζει, ενώ το άλλο άτομο μου κράταγε τα χέρια και προσπαθούσε να με ηρεμήσει.

Το αμέσως επόμενο πράμα που θυμάμαι είναι να με τραβάνε από τα χέρια στην παραλία και εγώ να προσπαθώ να τρέξω αλλά να μην τα καταφέρνω και εκείνοι να με πιάνουν και να με κρατάνε ξανά.

Κάποια στιγμή συνεννοήθηκαν σε άλλη γλώσσα μάλλον να με αφήσουν και όταν άρχισα να τρέχω βρήκα μια παρέα και τους είπα πως με κυνήγαγαν δυο άτομα, αλλά εκείνοι φαίνονταν να είναι μεθυσμένοι, οπότε δεν ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα και με πήγαν απλά σπίτι μου.

Τα δυο άτομα είναι χρώματος, μίλαγαν άλλη γλώσσα. Ο ένας φαινόταν πιο ντροπαλός και είχε λίγα κιλά παραπάνω, ενώ ο άλλος ήταν πιο λιγνός», έγραψε.

pronews.gr

Προηγούμενα άρθρα: 

 τ. Aντιπρόεδρος Pfizer δρ. M.Yeadon: «Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος του εμβολίου mRNA που έφερε τον όλεθρο» (upd)

Αποκαλυπτικός ο Κ.Φαρσαλινός: «Ο εμβολιασμός σε νέους 18-24 ετών, αυξάνει έως και 45 φορές την πιθανότητα μυοκαρδίτιδας»

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται: Λένε στους πολίτες να εμβολιαστούν με την 4η δόση για τον Covid αγνοώντας τους κινδύνους

«Έφυγε» ξαφνικά στα 42 της μητέρα στην Βέροια: Μόλις είχε κάνει την 4η δόση

Νέος ξαφνικός θάνατος: Πέθανε μέσα στο γραφείο του ο διευθυντής του ΕΦΚΑ Πατησίων (φώτο)

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


                  Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

                     Τηλέφωνο: 6978276141- 6982864084

Με νοικιασμένους υπαλήλους λειτουργούν τα ΕΛΤΑ Καστοριάς, αφού τους έδωσαν άδεια σε όλους σχεδόν

 

 3-8-2022 16:12μμ

 Newsroom email:fyllokaiftero@gmail.com

Με νοικιασμένους υπαλήλους λειτουργούν τα ΕΛΤΑ Καστοριάς, αφού τους έδωσε η προϊσταμένη άδεια σε όλους σχεδόν, μάλλον με πολιτικές παρεμβάσεις, γνωρίζουμε τι γίνεται στα κυβερνητικά βουλευτικά πολιτικά γραφεία, αλλά και στα Πρωθυπουργικά γραφεία Θεσσαλονίκης, και  των Αθηνών, και το γνωρίζει και ο κόσμος που συχνά το θυμίζει στους δημοσιογράφους αλλά και στους ενίοτε  "κωφούς παπαγάλους" της δημοσιογραφοαντιγραφής,

<<Τους πήραμε εδώ μας είπε η διευθύντρια του ΕΛΤΑ Καστοριάς αλλά δεν ξέρουν την δουλειά και ωσότου να την μάθουν θα μας ταλαιπωρούν καθώς βέβαια και τους πολίτες του Ελληνικού Ταχυδρομείου>>

Πρόκειται για δυο γυναίκες ενοικιασμένες υπαλλήλους όπως της ονόμασε η διευθύντρια αλλά και έτσι ονομάζονται λειτουργεί χρόνια τώρα αυτό στις τράπεζες "ενοικιασμένοι υπάλληλοι"

Το μεγάλο κόλπο με τις επιδοτήσεις ηλ. ρεύματος: Τις πληρώνουν οι ίδιοι οι καταναλωτές στον… εαυτό τους


Το μεγάλο κόλπο με τις επιδοτήσεις ηλ. ρεύματος: Τις πληρώνουν οι ίδιοι οι καταναλωτές στον… εαυτό τους

Από φόρους και υπέρογκες χρεώσεις

Είναι πολλά τα λεφτά που θα βγουν από το δημόσιο ταμείο για να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος για τον επόμενο ένα χρόνο. Αν μόνο για τον Αύγουστο χρειάστηκε να δοθεί πάνω από 1 δισ. ευρώ, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, φανταζόμαστε ένα πολλαπλάσιο νούμερο για τους άλλους 11 μήνες που θα ισχύσει ο νέος μηχανισμός τιμολόγησης.

Είναι χρήματα που έχουν ήδη πληρώσει μέσω των εξωφρενικών χρεώσεων της προηγούμενης χρονιάς οι καταναλωτές και χρήματα που έχουν πληρώσει ή θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, οι μόνοι χρηματοδότες του κρατικού προϋπολογισμού. Πάει πολύ, λοιπόν, οι εταιρείες παροχής ρεύματος να εμφανίζονται ως γενναιόδωροι πάροχοι εκπτώσεων και προσφορών με τα χρήματα του κράτους και τελικά των ίδιων των πελατών τους!

Και από αυτή την άποψη είναι εύγλωττη -και καθυστερημένη, θα λέγαμε εμείς- η αντίδραση της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής, της ΡΑΕ, που καλεί τις εταιρείες να σταματήσουν να παραπλανούν τους πολίτες/πελάτες τους ότι τάχα προσφέρουν φθηνότερο ρεύμα για την καλή τους την καρδιά. Ελπίζουμε αύριο να ακούσουμε τις πρώτες «καμπάνες» στους παραβάτες.

Κρατάμε μικρό καλάθι, βεβαίως. Διότι αυτό που εξελίσσεται εδώ και ένα χρόνο στη ζούγκλα της αγοράς ρεύματος, πέρα από τους εξωγενείς παράγοντες που το πυροδότησαν, ήταν μια πρωτοφανών διαστάσεων λεηλασία, παραπλάνηση και εξαπάτηση εις βάρος εκατομμυρίων καταναλωτών, που παραβίαζε και τη νομοθεσία και την κοινή λογική.

Αλλά δεν άνοιξε ρουθούνι. Ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τη ΡΑΕ. Κι αν δεν ήταν οι προσφυγές των καταναλωτικών ενώσεων στη Δικαιοσύνη κατά της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής, ίσως ακόμη νοικοκυριά και επιχειρήσεις να ήταν παγιδευμένοι σ’ αυτήν.

Με πληροφορία από το pronews.gr

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Χορηγοί



                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084