25 Ιανουαρίου 2021

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ - ΖΑΜΠΕΤΑΣ : ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΚΗΣ !!!


 Δημοσιογραφικός συντονισμός : Μανώλης Μάνου

 

Ο  αείμνηστος Γιώργος  Ζαμπέτας  επίκαιρος και σήμερα της Ελλάδας της τότε, σαν σήμερα, του εγκλεισμού της επίθεσης με σύριγγα θανάτου,  στους συνταξιούχους,  και της δημιουργίας της χώρας σε απέραντο γηροκομείο.

Ακούστε το μουσικό βίντεο.

.

 


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.






 

   

 

Δεύτερη «ρουκέτα» Α.Σαμαρά σε Κ.Μητσοτάκη: «Αν παρεκκλίνει της εθνικής γραμμής θα υποστεί τις συνέπειες»

Δεύτερη «ρουκέτα» Α.Σαμαρά σε Κ.Μητσοτάκη: «Αν παρεκκλίνει της εθνικής γραμμής θα υποστεί τις συνέπειες»

Με άρθρο σε ιστοσελίδα, το οποίο μεταφέρει τις απόψεις του, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύει και δεύτερη «ρουκέτα», μέσα σε δύο ημέρες, κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την απόφαση του να προχωρήσει σε διερευνητικές/ διαπραγματεύσεις με την Τουρκία χωρίς να έχει καθοριστεί το πλαίσιο συζήτησης από τις δύο πλευρές και με την Άγκυρα να θέτει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία. 

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα «antinews.gr», το οποίο μεταφέρει τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, υπάρχει άρθρο το οποίο έχει τίτλο «Βόμβες Σαμαρά: Τί θα κάνει ο Μητσοτάκης;». 

Με το συγκεκριμένο άρθρο ο Σαμαράς προειδοποιεί τον Μητσοτάκη, τονίζοντας πως «είτε θα ασπαστείς την εθνική γραμμή είτε θα υποστείς τις συνέπειες»

Ενώ, εκτός των άλλων, χαρακτηρίζεται το ράπισμα Σαμαρά κατά Μητσοτάκη ως αναμενόμενο και υποστηρίζει: «ας τηρούσε τις προεκλογικές υποσχέσεις του ο Κυριάκος για να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να δέχεται τέτοιου είδους πιέσεις».

Παράλληλα προσθέτει πως «τα περιθώρια κινήσεων απεγκλωβισμού για τον Μητσοτάκη είναι περιορισμένα και εξαντλούνται σε δυο μονάχα επιλογές:

Ή θα τον διαγράψει επιδεικνύοντας ηγετική πυγμή.

Ή θα ποιεί την νήσσαν καθιστώντας εαυτόν όμηρό του».

Τονίζοντας και πως και με τις δύο περιπτώσεις «η κυβέρνηση οδηγείται σε πτώση για ευνόητους λόγους». 

Επιπλέον το δημοσίευμα αναφέρει πληροφορίες ότι ήδη ασκούνται πιέσεις και στον έτερο εκπρόσωπο του πατριωτικού χώρου να προβεί σε ανάλογες τοποθετήσεις. «Είναι ηλίου φαεινότερο πως αν αποφασίσει κι ο Καραμανλής να παρέμβει, τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες με την κυβέρνηση να κρέμεται από μια κλωστή».

Αυτό είναι το δεύτερο ράπισμα του Σαμαρά στον Μητσοτάκη, καθώς πριν από δύο ημέρες είχε ταχθεί ξεκάθαρα κατά των διερευνητικών, Χάγης και μνημονίων με Σκόπια, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «με “πειρατές” δεν κάνεις διάλογο. Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος».

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη δείχνει αμήχανη απέναντι στις «βόμβες» Σαμαρά, με τον Χρήστο Ταραντίλη να υποστηρίζει πως είναι «γνωστές εδώ και καιρό οι απόψεις του». 

Αναλυτικά το δημοσίευμα 

«Αναμενόμενο το χτύπημα Σαμαρά κατά Μητσοτάκη. Απλώς περίμενε το κατάλληλο timing για να εξαπολύσει τους μύδρους.

Ας τηρούσε τις προεκλογικές υποσχέσεις του ο Κυριάκος για να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να δέχεται τέτοιου είδους πιέσεις.

Το ερώτημα πλέον είναι το εξής: Τί θα κάνει για να απεγκλωβιστεί;

Διότι δεν είναι και λίγο να σε αποκαλεί επί της ουσίας μειοδότη ένας πολιτικός του βεληνεκούς του Σαμαρά.

Ακυρώνοντάς σου στο μεταξύ συνολικά την εξωτερική σου πολιτική, ξεκαθαρίζοντάς σου εμμέσως ότι είτε θα ασπαστείς την εθνική γραμμή είτε θα υποστείς τις συνέπειες.

Δυστυχώς τα περιθώρια κινήσεων απεγκλωβισμού για τον Μητσοτάκη είναι περιορισμένα και εξαντλούνται σε δυο μονάχα επιλογές.

Ή θα τον διαγράψει επιδεικνύοντας ηγετική πυγμή.

Ή θα ποιεί την νήσσαν καθιστώντας εαυτόν όμηρό του.

Στη μεν πρώτη περίπτωση η κυβέρνηση αυτομάτως οδηγείται σε πτώση για ευνόητους λόγους.

Στη δε δεύτερη η κυβέρνηση παραλύει μέχρι να οδηγηθεί στην πτώση πάλι για ευνόητους λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, το σκηνικό κατόπιν του σαμαρικού ραπίσματος στον εθνομηδενισμό είναι ιδιαιτέρως σύνθετο και ουδείς δύναται να προβλέψει με βεβαιότητα ποιo θα είναι το μέλλον της κυβέρνησης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των διερευνητικών είναι πια προδιαγεγραμμένο και γλυτώνουμε προς το παρόν από τις επίφοβες Πρέσπες του Αιγαίου.

Με τον Σαμαρά να βγάζει ασπροπρόσωπες τις πατριωτικές δυνάμεις του τόπου.

Πληροφορούμαστε ότι ήδη ασκούνται πιέσεις και στον έτερο εκπρόσωπο του πατριωτικού χώρου να προβεί σε ανάλογες τοποθετήσεις.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως αν αποφασίσει κι ο Καραμανλής να παρέμβει, τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες με την κυβέρνηση να κρέμεται από μια κλωστή.

Θα επανέλθουμε...»
 


Pronews

 


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.






 

   

Έξαλλος ο Ν. Σύψας από τις εικόνες έξω από τα μαγαζιά, θέλει να κλείσουν όλα άμεσα! (video)


Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμοξιολόγων για κλείσιμο της αγοράς

facebook sharing button

Οι εικόνες με τον πολύ κόσμο έξω από τα καταστήματα (φορώντας τις μάσκες του) μετά το άνοιγμα της αγοράς, προκάλεσαν την έκρηξη του καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα, ο οποίος εκνευρισμένος τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη μείωση της κινητικότητας και άμεσα, επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείεται να γίνει άμεση εισήγηση για κλείσιμο της αγοράς!

«Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες. Τέτοιες εικόνες είχαμε δει τα Χριστούγεννα στο Harrod’s και δείτε τώρα που είναι το Λονδίνο. Οι εικόνες της Ερμού δεν μας δείχνουν αποστάσεις αλλά συνωστισμό», είπε χαρακτηριστικά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμοξιολόγων για κλείσιμο της αγοράς!

Μάλιστα, συνέδεσε την κατάσταση και με το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου: «Η αύξηση της κινητικότητας θα φέρει και άμεση αύξηση των κρουσμάτων. Τα σχολεία θα ανοίξουν μόνο αν έχουμε σταθερή τάση στα κρούσματα. Το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου, αλλά είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες».

Πάντως τέτοιον εκνευρισμό για την εδώ και μήνες σαρδελοποίηση στα ΜΜΜ και τα 25-30 άτομα μέσα στις τάξεις, που πολλές φορές είναι και μικρές, δεν έχουμε δει…


 

Ο Πιερρακάκης έτοιμος για… χρονομέτρηση αγορών, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «αδειάζει» τους επιστήμονες!



Μια ωραία ατμόσφαιρα στην κυβέρνηση...

facebook sharing button

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, έκανε ένα μεγαλοπρεπέστατο «άδειασμα» στους λοιμωξιολόγους (και όχι μόνο) που έσπευσαν να καταστροφολογήσουν μετά το άνοιγμα της αγοράς και τις ουρές που εμφανίστηκαν έξω από καταστήματα σε κάποιους εμπορικούς δρόμους.

Ο κ.Ταραντίλης σχολίασε σε σχετική ερώτηση για τις ουρές και τον συνωστισμό έξω από μαγαζιά, ότι «η κατάσταση ήταν πολύ καλή, τηρήθηκαν τα μέτρα εντός των καταστημάτων και γι’ αυτό είχαμε ουρές εκτός των καταστημάτων, σε εξωτερικό χώρο».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «το σημαντικό ήταν ότι ο κόσμος τηρούσε τα μέτρα, φορούσε μάσκες. Ο κόσμος είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος ότι πρέπει να τηρεί τα μέτρα».

Διαβάστε ακόμα: Έξαλλος ο Ν. Σύψας από τις εικόνες έξω από τα μαγαζιά, θέλει να κλείσουν όλα άμεσα! (video)

Τι ισχύει από σήμερα

Αναφορικά επίσης με το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών, παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για ακόμα μία εβδομάδα. Εξακολουθεί δηλαδή να μην επιτρέπεται η μετακίνηση από Νομό σε Νομό, να ισχύουν τα SMS και οι έντυπες δηλώσεις για τις μετακινήσεις, να απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Συνεχίζεται, επίσης, η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος με εξαίρεση το κυνήγι αγριογούρουνων στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης. Επιτρέπεται, επίσης, να είναι – πέραν του οδηγού – δύο οι επιβαίνοντες στα ταξί και τα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης».

Ο κ. Ταραντίλης τόνισε ταυτόχρονα ότι «Σημαντικό βήμα αποτελεί το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων σε όλη την επικράτεια την επόμενη Δευτέρα,1η Φεβρουαρίου. Διαφοροποίηση θα υπάρξει στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, όπου τα Λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση, ενώ τα Γυμνάσια θα λειτουργούν δια ζώσης. Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Φροντιστήρια, Κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) θα παραμείνουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία».

«Πονοκέφαλος» τα SMS

Τον έντονο προβληματισμό τους έχουν εκφράσει η Κυβέρνηση και οι επιδημιολόγοι σχετικά με τον εντοπισμό μεταλλαγμένων κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά και για τον συνωστισμό που παρατηρείται στους δρόμους και δη έξω από τα καταστήματα, εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας των SMS που στέλνουν οι πολίτες στο 13033.

Λόγω αυτών των δεδομένων η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ανήσυχη και γι’ αυτό εξετάζει όλους τους πιθανούς τρόπους περιορισμού του συνωστισμού από τους δρόμους. Ο κ. Σταμπουλίδης μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται σχέδιο για τις ώρες που θα επιτρέπεται οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους ωστόσο ο κυβερνητικό εκπρόσωπος φάνηκε να μην γνωρίζει τίποτα για το θέμα!

Τι ισχύει τελικά;

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται οι καταναλωτές που επιθυμούν να μεταβούν σε εμπορικά καταστήματα, να στέλνουν μήνυμα στην πλατφόρμα e-katanalotis μαζί με την ώρα αναχώρησης και την προβλεπόμενη ώρα επιστροφής.

Ο λόγος που θα προβούν σε αυτήν την λύση είναι επειδή οι πολίτες στέλνουν συνεχώς SMS 13033 προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους εκτός σπιτιού και καθώς δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να ελεγχθεί η εν λόγω πλατφόρμα, ο κόσμος μπορεί να κινείται ανεξέλεγκτα του δρόμους.

Κ. Πιερρακάκης: «Δεν θα μπει κόφτης στα SMS»

Ωστόσο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως δεν θα σταματήσει ο τρόπος λειτουργίας των SMS.

«Το ξαναλέω: κόφτης δεν θα μπει. Μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα όπως είναι το χρονόμετρο με το e-katanalotis. Το συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης, τον κ. Γεωργιάδη. Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι ένα τέτοιο σύστημα το συζητάμε με τον υπουργό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αύξηση των SMS από την στιγμή που άνοιξε η αγορά, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε πως «είχαμε την περασμένη εβδομάδα κάποια sms και είχαμε και την προπερασμένη εβδομάδα κάποια sms και η αύξηση από την μια εβδομάδα στην άλλη ήταν 13%. Δηλαδή η αύξηση είναι σχετικά λελογισμένη. Ο μέσος όρος είναι γύρω στα 4 εκατομμύρια sms την εβδομάδα. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποια hotspot στην κίνηση τα οποία είναι προβληματικά. Η Ερμού και κάποια άλλα σημεία είχαν πυκνότητα κίνησης».

Είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή σκέψη να σταματήσουν κάποια sms στο 13033.


.

 

 


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.






 

   

40 εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση και ποσοστό ανοσίας 90% νόσησαν με COVID-19 στο Μαρούσι - Τι συμβαίνει;

40 εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση και ποσοστό ανοσίας 90% νόσησαν με COVID-19 στο Μαρούσι - Τι συμβαίνει;

Σκηνικά παρόμοια με αυτά που είδαμε στο Ισραήλ παρουσιάζονται πλέον και στη χώρα μας, καθώς 40 άτομα που είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με εμβόλια της Pfizer/BioNTech, βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19. 

Συγκεκριμένα σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι που φιλοξενεί περισσότερους από 80 ηλικιωμένους έχουν βρεθεί από την Παρασκευή έως και σήμερα 40 κρούσματα του κορωνοϊού, 7 εκ των οποίων είναι σε εργαζομένους. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 12 ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο και άλλοι 9 είναι προς μεταφορά (21 τρόφιμοι πρέπει να νοσηλευτούν).

Να σημειωθεί πως οι εμβολιασμοί έγιναν κανονικά στον οίκο ευγηρίας τις προηγούμενες ημέρες.
 

 



 

Να τονίζουμε πως ήδη υπάρχουν φόβοι για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Ισραήλ και τα ΗΑΕ, εκεί που έχουν εμβολιάσει ένα ποσοστό περίπου 30 και 20% του πληθυσμού και όμως υπάρχει ρεκόρ κρουσμάτων, με το Ισραήλ μάλιστα να προχωράει και σε «κλείδωμα» του εναέριου χώρου.

Να σημειώσουμε πως η εταιρεία Pfizer διαβεβαίωνε πως τα εμβόλια της έχουν αποτελεσματικότητα περίπου 90%, όμως η ίδια εταιρία τόνιζε πως πρέπει να γίνονται 2 δόσεις του εμβολίου για να επιτευχθεί η συγκεκριμένη αποτελεσματικότητα, αλλιώς μειώνεται. 


Παρόλα αυτά ήδη πολλές κυβερνήσεις, ελέω καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίων, προωθούν το σενάριο της μίας δόσης, κάτι το οποίο όμως δεν δείχνει να είναι αποτελεσματικό. 

Pronews

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com

 





Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.





Ανησυχία στις ΗΠΑ: Πέθανε λίγες ώρες μετά τη λήψη εμβολίου - Πάνω από 148 οι νεκροί συνολικά - Ξεκινούν έρευνα οι αρχές

Ανησυχία στις ΗΠΑ: Πέθανε λίγες ώρες μετά τη λήψη εμβολίου - Πάνω από 148 οι νεκροί συνολικά - Ξεκινούν έρευνα οι αρχές

Πάνω από 148 άτομα στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει μετά τη λήψη εμβολίων mRNA των Pfizer & Moderna


Ένα ακόμη άτομο πέθανε λίγες ώρες αφότου έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, με τις αμερικανικές αρχές να ξεκινούν έρευνα, καθώς πλέον 

Συγκεκριμένα ένα πρόσωπο που ζούσε στην Καλιφόρνια πέθανε μερικές ώρες μετά τον εμβολιασμό του για τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πλάσερ, τονίζοντας ότι για την υπόθεση διενεργούνται έρευνες σε τοπικό, πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο.

Το γραφείο του σερίφη ανέφερε μέσω Facebook ότι για τον θάνατο του προσώπου αυτού ειδοποιήθηκαν η υπηρεσία υγείας και η ιατροδικαστική υπηρεσία της κομητείας.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής ποιο από τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια του είχε χορηγηθεί, αυτό των Pfizer/BioNTech ή αυτό της Moderna. Απεβίωσε την 21η Ιανουαρίου, διευκρίνισε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πλάσερ.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η ιατροδικαστική υπηρεσία θα προχωρήσει σε νεκροψία-νεκροτομή σήμερα.

Μέχρι την Παρασκευή στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 148 θάνατοι από τον κορωνοϊό, ενώ 170 άτομα εμφάνισαν απειλητικά για τη ζωή συμβάντα μετά από εμβολιασμούς COVID-19, καθώς και 65 μόνιμες αναπηρίες, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσιογράφος των ΝΥT.

 

1/ Update from the @cdcgov vaccine reporting system: 148 post-#Covid deaths were reported as of last Friday. Deaths are now running at ~120x reported flu vaccine deaths per-dose. (Covid on the left, flu on the right, but remember about 14x as many flu shots have been given...)
Εικόνα
Εικόνα
1,2 χιλ.
Δείτε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με

Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Ολλανδία και η Βουλγαρία, έχουν καταγράψει παρενέργειες σε ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε το προϊόν των Pfizer/BioNTech.

Τον Δεκέμβριο, ένας άνθρωπος πέθανε σε γηροκομείο στην Ελβετία, μερικές ημέρες αφού του χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου αυτού, αλλά δεν διαπιστώθηκε καμία σύνδεση του θανάτου του με το σκεύασμα.

Την περασμένη εβδομάδα, κάτοικος του Βελγίου πέθανε πέντε ημέρες αφού του χορηγήθηκε το ίδιο εμβόλιο. Διενεργείται έρευνα.

Έρευνες διενεργούνται επίσης στη Νορβηγία για τους θανάτους 23 ανθρώπων μετά τον εμβολιασμό τους με το προϊόν των Pfizer/BioNTech.

Pronews

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com

 





Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.