05 Μαΐου 2017

Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΈΚΑΝΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣ


Ούτε που πάτησε στην φετινη Διεθνή έκθεση Καστορίάς ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης πριν απο την εκλογή του και δημοσιογράφος η ακριβέστερα (πρωην τώρα είναι.. η ωραιοτάτη σύζυγος)  ιδιοκτήτης ΜΜΕ του FLASH  και εκφωνητής ειδήσεων του σταθμού .

Υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια όχι μόνο στον κύκλο της γουνοποίας ο οποίος είναι σε έντονο μαρασμό απο τα χρόνια και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ( βλέπε Φ. Πελτσανικος)  αλλα και σε όλη την κοινωνία του νομου της Καστοριάς και σε μεγάλο μέρος της Δυτ. Μακεδονίας

ΠΟΕΔΗΝ: Αγνοούνται οι μεταφερόμενοι ασθενείς που χειρούργησε ο κ. Πολάκης στη Ζάκυνθο


ΠΟΕΔΗΝ: Αγνοούνται οι μεταφερόμενοι ασθενείς που χειρούργησε ο κ. Πολάκης στη Ζάκυνθο
Αγνοείται η τύχη των τριών «μεταφερόμενων» ασθενών που χειρουργήθηκαν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από τον Παύλο Πολάκη και την μεταφερόμενη ομάδα του, σύμφωνα ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι οι εν λόγω χειρουργημένοι ασθενείς παρακολουθούνταν αποκλειστικά από την μεταφερόμενη ομάδα Πολάκη, διότι όπως δήλωσαν φοβόντουσαν δολιοφθορά. Οι δύο εκ των ασθενών αυτών παρουσίασαν ευρήματα από τα μετεγχειρητικά τους εργαστηριακά ενώ ο ένας παρουσίασε και μείωση αιμοπεταλίων.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πρόκειται για τα ίδια εργαστηριακά μετεγχειρητικά ευρήματα που παρουσίαζαν, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό, το Νοέμβριο του 2016 οι πέντε ασθενείς οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει τα εξής:

"Αγνοείται η τύχη των τριών μεταφερόμενων ασθενών που χειρουργήθηκαν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από τον κο Πολάκη και την μεταφερόμενη ομάδα του
Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 3/5/2017 το πρωί ο κος Πολάκης με μεταφερόμενους γιατρούς, μεταφερόμενο νοσηλευτικό προσωπικό και μεταφερόμενα υλικά, χειρούργησε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου τρείς ασθενείς, εκ των οποίων οι δύο αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Πελοπόννησο. Ποια είναι η τύχη τους;

Οι εν λόγω χειρουργημένοι ασθενείς παρακολουθούνταν αποκλειστικά από την μεταφερόμενη ομάδα Πολάκη, διότι όπως δήλωσαν φοβόντουσαν δολιοφθορά. Οι δύο εκ των ασθενών αυτών παρουσίασαν ευρήματα από τα μετεγχειρητικά τους εργαστηριακά. Ο ένας εκ των δύο παρουσίασε διπλάσια αύξηση των φυσιολογικών τιμών στις τρανσαμινάσες και ο δεύτερος τριπλάσια αύξηση των φυσιολογικών τιμών στις τρανσαμινάσες καθώς επίσης και αύξηση της τιμής της γ- GT και οι τρεις χειρουργημένοι ασθενείς παρουσίασαν μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων, ο ένας μάλιστα παρουσίασε και μείωση αιμοπεταλίων.

Έφυγαν από το Νοσοκομείο χθες το πρωί (4/5/2017) μία ημέρα μετά το χειρουργείο, μαζί με τη μεταφερόμενη ομάδα Πολάκη με τα παραπάνω εργαστηριακά μετεγχειρητικά ευρήματα και μάλιστα ο ένας παρουσίαζε δεκατική πυρετική κίνηση. Η τύχη τους αγνοείται.

Θυμίζουμε ότι και οι δύο Επιτροπές που συνέστησε ο Υπουργός Υγείας για την επαναλειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου της Ζακύνθου συνέστησαν συγκεκριμένο πρωτόκολλο μετεγχειρητικής παρακολούθησης.

Τα ίδια εργαστηριακά μετεγχειρητικά ευρήματα αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό παρουσίαζαν το Νοέμβριο του 2016 οι πέντε ασθενείς οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Τα εργαστηριακά ευρήματα των μεταφερόμενων ασθενών Πολάκη μπορεί να είναι σε μικρότερη κλίμακα, δεν παύουν όμως να είναι ενδεικτικά, ότι κάτι συμβαίνει και επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και είναι μπροστά μας και ο ενδεχόμενος κίνδυνος για τους ασθενείς συνεχίζει να υφίσταται.

Οι τρεις μεταφερόμενοι χειρουργημένοι ασθενείς που βρίσκονται; Τηρείται το μετεγχειρητικό θεραπευτικό ιατρικό πρωτόκολλο;

Απορούμε για τον λόγο που πανηγυρίζει ο κος Πολάκης, που βλέπει ότι είναι όλα καλά στα χειρουργεία της Ζακύνθου; Προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ποιος διαβεβαιώνει τους ασθενείς ότι σε επόμενα χειρουργεία δεν θα συμβεί η στραβή με τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση; Μία είναι η λύση. Να γίνονται τα χειρουργεία της Ζακύνθου κανονικά με την παροχή ιατρικών αερίων από φορητές φιάλες σύμφωνα με την ασφαλή πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Ζακύνθου και των εργαζομένων. Να αφεθεί απερίσπαστη και χωρίς παρεμβάσεις η αρχική πενταμελής Επιτροπή, να ολοκληρώσει το έργο της.

Να αναλάβουν την ευθύνη η κυβέρνηση και η Διοίκηση του Νοσοκομείου για το θάνατο της τραγικής γυναίκας που πέθανε από μετεγχειρητικές επιπλοκές και πάνε να τα φορτώσουν στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, όπως αποδεικνύεται με τα παρατράγουδα που γίνονται με την ΕΔΕ.

Τα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν ανάγκη από προσωπικό, υλικά και ιατρικά μηχανήματα και όχι από τα παράνομα και αντιδεοντολογικά σόου Πολάκη. Πάνω απ’ όλα σεβασμό στους εργαζόμενους και τη νομοθεσία και ειδικότερα από τον Αν. Υπουργό Υγείας, ο οποίος πρώτος πρέπει να την εφαρμόζει και να τη διαφυλάσσει.

Βράζει και γελάει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Μέχρι που θα φτάσει ο κατήφορος;"

Ο νέος Χίτλερ Σόιμπλε ταπεινώνει τους Έλληνες δεν υπάρχει μόνο κρέας και ψάρι ας φάνε και φασόλια


ΣΧΟΛΙΟ: Ο Σακάτης και στο μυαλό δεν βρήκε ακόμη τον έλληνα ηγέτη βγαλμένο πραγματικά  μέσα απο λαό να του φτιάξει την μούρη


Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας προετοιμάζονται για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Handelsblatt. «O EMΣ θα μπορούσε να επωμιστεί τα δάνεια που χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ.»

Λίγο μετά την ενημέρωση του Πόουλ Τόμσεν για την κατάσταση στην Αθήνα στην έδρα του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ θέλησε να συνοψίσει με εύθυμη διάθεση τη δική της θέση της για τη διαμάχη γύρω από το ελληνικό χρέος, γράφει η Handelsblatt . Για την ίδια δεν φαίνεται να αρκεί ότι οι Ευρωπαίοι μιλούν μόνο γενικόλογα για πιθανές ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους. «Όταν πάτε σε ένα εστιατόριο ο κατάλογος έχει περισσότερες επιλογές από ό,τι μόνο κρέας και ψάρι, είπε η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντηση του διευθυντηρίου του ΔΝΤ την Τετάρτη», σημειώνει η Handelsblatt.
«Σύντομα η Λαγκάρντ θα είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς θέλουν να ‘σερβίρουν’ οι Ευρωπαίοι ως ελαφρύνσεις για το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt η Κομισιόν, η ΕΚΤ, ο ΕΜΣ και το ΔΝΤ έχουν συντάξει έγγραφο με πιθανές επιλογές. Μεταξύ άλλων εκεί προβλέπεται μια ανταλλαγή χρέους δισεκατομμυρίων ευρώ». Στο έγγραφο παρατίθενται πέντε διαφορετικές δυνατότητες για απομείωση του χρέους, οι οποίες με τη σειρά τους παρουσιάζονται με πολλές υποεπιλογές και συνδυασμούς δυνατοτήτων», αναφέρει η Handelsblatt σημειώνοντας: «Μεταξύ άλλων προτείνεται να επιμηκυνθεί η διάρκεια των υφιστάμενων δανείων διάσωσης σε δέκα, δεκαπέντε, είκοσι ή ακόμη περισσότερα χρόνια. Επιπλέον η ΕΚΤ και οι επιμέρους ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να αποστέλλουν στην Αθήνα τα κέρδη που θα αποκόμιζαν από τα ελληνικά ομόλογα». Ένα άλλο κομβικής σημασίας στοιχείο: Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης EMΣ θα μπορούσε να αναλάβει τα δάνεια που έχει εκταμιεύσει το ΔΝΤ στην Αθήνα. Πρόκειται για 13 δις ευρώ για το 2019, σύμφωνα με το έγγραφο. Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας κίνησης: Τα επιτόκια του ΕΜΣ είναι εμφανώς χαμηλότερα, οι προθεσμίες εξόφλησης των δανείων μεγαλύτερες. Η Ελλάδα έτσι θα απαλλαγεί από το βάρος. Το ΔΝΤ θα έχει έτσι τη διαβεβαίωση ότι θα πάρει πίσω τα χρήματά του από τον ΕΜΣ και όχι από την Ελλάδα. Και ο ΕΜΣ θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά την όλη διαδικασία: Είναι ήδη σαφές ότι η Αθήνα μακροπρόθεσμα δεν θα χρειαστεί όλα τα χρήματα από το βαρύ πρόγραμμα βοήθειας των 86 δις ευρω. Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί μόλις 36 δις ευρώ».
Ζητούμενο οι ξεκάθαρες προθέσεις

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα και το Βερολίνο θα μπορούσε να αρχίσει να εξοικειώνεται με μια τέτοια ιδέα. «Είναι μια επιλογή, ακούγεται σε κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα αποφασιστεί ‘τώρα’ αλλά στα μέσα του 2018.» Σύμφωνα με την Handelsblatt στο Βερολίνο επικρατεί ανακούφιση για το γεγονός ότι το διευθυντήριο του ΔΝΤ στη συνεδρίαση της Τετάρτης έστειλε σήμα ότι θα συμμετάσχει εκ νέου στη διάσωση της Ελλάδας. «Τουλάχιστον για ένα χρόνο, μέχρι τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος το ΔΝΤ θα μπορούσε και πάλι να βοηθήσει την Αθήνα. Αλλά μόνο εάν έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτό είναι και το λιγότερο ευχάριστο μήνυμα προς τους Ευρωπαίους, ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει γρήγορα να προσδιορίσουν με ακρίβεια πώς θέλουν να μειώσουν το ελληνικό χρέος, ακόμη κι αν τα μέτρα συμφωνηθούν μετά το πέρας του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2018. «Αυτό είναι κυρίως για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (CDU) ένα πρόβλημα.

Λόγω των γερμανικών εκλογών θα προτιμούσε να συζητήσει για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους κατά προτίμηση από το 2018 –αν όχι καθόλου». Από την άλλη, όπως σημειώνει η εφημερίδα, «ο Σόιμπλε επιμένει για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αυτό απαιτεί και η κοινοβουλευτική του ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να επιτευχθεί συμβιβασμός». Η Ηandelsblatt εκτιμά ότι το έγγραφο που επικαλείται ανοίγει το δρόμο προς αυτήν την κατεύθυνση. Το όλο «τρικ» έγκειται στο ότι από τη μια πλευρά θα πρέπει οι πιθανές ελαφρύνσεις να τεθούν όσο πιο αόριστα γίνεται, ώστε να συμφωνήσει ο Σόιμπλε. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να συνταχθούν τόσο συγκεκριμένα, ώστε η επικεφαλής του ΔΝΤ να έχει την αίσθηση «ότι οι Ευρωπαίοι δεν της προσφέρουν μόνο κρέας και ψάρι».
Πηγή: Deutsche Welle

Για ποιο λόγο έχετε ζαλάδες και τι μπορείτε να κάνετε


Για ποιο λόγο έχετε ζαλάδες και τι μπορείτε να κάνετε

Η ζάλη επηρεάζει τα αισθητήρια όργανα, ειδικά τα μάτια και τα αυτιά και μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, αλλά δεν είναι ασθένεια, παρά ένα σύμπτωμα άλλων, υποκείμενων διαταραχών.

Ο ίλιγγος και η ανισορροπία μπορεί να προκαλέσουν ένα αίσθημα ζάλης, αλλά οι δύο αυτοί όροι περιγράφουν διαφορετικά συμπτώματα. Ο ίλιγγος χαρακτηρίζεται από ένα αίσθημα περιδίνησης. Η ανισορροπία είναι η απώλεια της ισορροπίας. Η αληθινή ζάλη φέρνει ένα αίσθημα στον ασθενή σαν να είναι έτοιμος/η να λιποθυμήσει.

Αναζητήστε ιατρική βοήθεια αν έχετε επαναλαμβανόμενες κρίσεις ζάλης, χωρίς προφανή αιτία.

Επίσης, ζητήστε την άμεση βοήθεια ενός γιατρού εάν έχετε ξαφνική ζάλη, μαζί με έναν τραυματισμό στο κεφάλι, πονοκέφαλο, πόνο στον αυχένα, θολή όραση, απώλεια της ακοής, απώλεια της κινητικής ικανότητας, απώλεια συνείδησης, ή πόνο στο στήθος. Αυτά θα μπορούσαν να υποδηλώνουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

Τι προκαλεί τις ζαλάδες;

Η ζάλη είναι συχνά αποτέλεσμα του ιλίγγου. Μπορεί επίσης να προκαλείται από ένα πρόβλημα στο εσωτερικό αυτί, όπου ρυθμίζεται η ισορροπία του σώματος. Η πιο κοινή αιτία του ιλίγγου είναι ο καλοήθης παροξυσμικός ίλιγγος θέσης (benign paroxysmal positional vertigo - BPPV). Αυτό προκαλεί βραχυπρόθεσμη ζάλη, όταν το άτομο αλλάζει θέσεις/στάσεις γρήγορα, όπως για παράδειγμα, όταν σηκώνεται από το κρεβάτι.

Η ζάλη και ο ίλιγγος μπορεί επίσης να προκληθούν από τη νόσο του Meniere (η οποία προκαλεί συσσώρευση υγρού στο αυτί), καθώς και από ημικρανία, ή ακουστικό νεύρωμα (ένας καλοήθης όγκος στο νεύρο που συνδέει το εσωτερικό αυτί στον εγκέφαλο).

Πολύ σπάνια, ο ίλιγγος μπορεί να προκληθεί από εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική αιμορραγία, πολλαπλή σκλήρυνση, ή άλλη νευρολογική διαταραχή.

Άλλες αιτίες της ζάλης περιλαμβάνουν:

-Ξαφνική πτώση της αρτηριακής πίεσης, όπως μπορεί να συμβεί όταν σηκώνεστε απότομα από καθιστή ή οριζόντια θέση

-Νόσος του μυοκαρδίου

-Μείωση του όγκου του αίματος

-Νευρολογικές παθήσεις

-Παρενέργεια από κάποια φάρμακα

-Αγχώδεις διαταραχές

-Αναιμία (χαμηλά επίπεδα σιδήρου)

-Υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα)

-Λοίμωξη του αυτιού

-Αφυδάτωση

-Θερμοπληξία

-Υπερβολική άσκηση (κόπωση)

Πώς αντιμετωπίζονται οι ζαλάδες;

Η θεραπεία για τη ζάλη επικεντρώνεται στην υποκείμενη αιτία. Συχνά, μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σε συνδυασμό με κάποια εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή μπορεί να ελέγξουν την υποκείμενη αιτία που προκαλεί τη ζάλη.

Για τη θεραπεία του BBPV, υπάρχει η δυνατότητα χειρουργικής επέμβασης. Για άλλα προβλήματα στο εσωτερικό του αυτιού, υπάρχουν φάρμακα και συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε προβλήματα ισορροπίας.

Η νόσος του Meniere αντιμετωπίζεται με εστιασμένη διατροφή και ενέσεις ή με μια μικρή χειρουργική επέμβαση στο αυτί.
Οι ημικρανίες αντιμετωπίζονται με φάρμακα και αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η εκμάθηση για τον εντοπισμό και την αποφυγή εκείνων των παραγόντων που "πυροδοτούν" την ημικρανία. Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει με τον πόνο και τη ναυτία.

Επίσης υπάρχουν φαρμακευτικές αγωγές για την αντιμετώπιση της αγχώδους διαταραχής.
Όταν η ζάλη προκαλείται από την υπερβολική άσκηση, υψηλή θερμοκρασία, ή αφυδάτωση, μπορείτε να ανακουφιστείτε αν πίνετε άφθονα υγρά.

onmed.gr

Spiegel: Ο Τσίπρας ζητάει από τους βουλευτές του την «τελευταία θυσία»Σε ποιά "θυσία" άραγε καλεί τους βουλευτές του, ο χείριστος φασίστας που πέρασε ποτέ από την Βουλή;Καριόληδες, ψηφίστε τα μέτρα, αλλά... ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ... ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Spiegel: Ο Τσίπρας ζητάει από τους βουλευτές του την «τελευταία θυσία»





Πρόκειται όμως για μια τέχνη, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός διακρίνεται εδώ και χρόνια. ‘Tout va bien', ‘όλα πάνε καλά', είπε υπουργός της κυβέρνησης προς το Spiegel μετά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. ‘Όλοι θα ψηφίσουν υπέρ των μέτρων, μην ανησυχείτε’, συμπλήρωσε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν ορισμένοι επαναστάτες βουλευτές τα νέα μέτρα και να βυθίσουν έτσι τη χώρα στο χάος. "Είναι η τελευταία θυσία", πρόσθεσε ο ίδιος υπουργός. Κεκλεισμένων των θυρών ο Τσίπρας φέρεται να εκφράστηκε παρόμοια».
 
 
 
 
 
Σε ποιά "θυσία" άραγε καλεί τους βουλευτές του,  ο χείριστος φασίστας που πέρασε ποτέ από την Βουλή; 
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ, ΑΝΤΕΘ ΝΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ... ΤΥΧΕΡΑ ΤΟΥΣ...

Η ΘΥΣΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ...
ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΡΑΙΚΥΛΟ ΛΑΟ, ΠΌΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟΣ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ Ν' ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΑΞΕΙ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ.
 
Πρόκειται για έναν λαό, που αποτελεί τον περίγελο της οικουμένης.
 
ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ... "βάρος της γης"... άχρηστος ...
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
 
Υ.Γ. Καριόληδες, ψηφίστε τα μέτρα, αλλά... ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ... ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
 
ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ...
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΑΣ, ΚΑΡΙΟΛΙΑ.




Spiegel: Ο Τσίπρας ζητάει από τους βουλευτές του την «τελευταία θυσία»
 
 
Στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση των βουλευτών του στα νέα επώδυνα μέτρα αναφέρεται το περιοδικό Spiegel.


Συνοψίζοντας τα μέτρα της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επικεντρώνει το ενδιαφέρον του κυρίως «στην εικοστή τρίτη συνολικά μείωση των συντάξεων τα τελευταία οκτώ χρόνια». Προκειμένου να περάσει το νέο πακέτο μέτρων «(…) ο Τσίπρας πρέπει να πείσει την αριστερή πτέρυγα το κόμματός του αλλά και δευτεροκλασάτους βουλευτές των ΑΝΕΛ. 
 
 
Πρόκειται όμως για μια τέχνη, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός διακρίνεται εδώ και χρόνια. ‘Tout va bien', ‘όλα πάνε καλά', είπε υπουργός της κυβέρνησης προς το Spiegel μετά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. 
 
 
‘Όλοι θα ψηφίσουν υπέρ των μέτρων, μην ανησυχείτε’, συμπλήρωσε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν ορισμένοι επαναστάτες βουλευτές τα νέα μέτρα και να βυθίσουν έτσι τη χώρα στο χάος. 
 
 
"Είναι η τελευταία θυσία", πρόσθεσε ο ίδιος υπουργός. Κεκλεισμένων των θυρών ο Τσίπρας φέρεται να εκφράστηκε παρόμοια».


«Αποσοβήθηκε άλλος ένας ελληνικός εφιάλτης»
 
Όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, «μετά από ένα πολύμηνο και πολυδάπανο πόκερ για τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος, τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου επετεύχθη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης. 
Κανονικά θα έπρεπε να ξεσπάσουν πανευρωπαϊκοί πανηγυρισμοί. 
Διότι εντέλει η ήπειρος αποσόβησε άλλον έναν ελληνικό εφιάλτη. 
Η δε Γερμανία μπορεί να προχωρήσει στον προεκλογικό αγώνα χωρίς το αντιδημοφιλές θέμα».


«Η Ελλάδα απέσπασε μια μέχρι στιγμής ασαφή δέσμευση: οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους αναμένεται να ξεκινήσουν όντως. Ανοιχτό παραμένει η μορφή και έκτασή τους. Η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει ένα ονομαστικό κούρεμα ή άλλα βήματα σε βάρος των γερμανών φορολογούμενων». Ασαφές παραμένει επίσης για πόσα χρόνια η Ελλάδα θα πρέπει να πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα.


Όπως σημειώνει το περιοδικό, στα θετικά της συμφωνίας σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση είναι η εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου, με την οποία η Ελλάδα θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα δάνειά της αλλά και η προοπτική ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE της ΕΚΤ σε περίπτωση που συμφωνηθεί προηγουμένως όντως η ελάφρυνση του χρέους. 
 
 
Όσον αφορά τα αντίμετρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση αυτά «θα έρθουν μόνον εάν η χώρα υπερβεί τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2018» και αυτό, όπως σχολιάζει το Spiegel, δεν είναι αυτονόητο. «Εντούτοις ο Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές ότι οι περικοπές θα υλοποιηθούν μόνον, εάν συμφωνηθεί προηγουμένως μια εκτεταμένη ελάφρυνση του χρέους».
 
Πολλοστή μείωση συντάξεων
Και τα νέα μέτρα πάντως συνεχίζουν να πλήττουν τον μέσο πολίτη, επισημαίνει το Spiegel. 
 
«Οι συνταξιούχοι βιώνουν ήδη την πολλοστή περικοπή των απολαβών τους. Περίπου 1,1 εκατομμύριο εξ΄ αυτών χάνουν κατά μέσο όρο το 9% της σύνταξής τους. (…) Παράλληλα μειώνονται και τα επιδόματα ανεργίας και άλλες κοινωνικές παροχές. 
 
 
Τα ελληνικά συνδικάτα έχουν προκηρύξει ήδη γενική απεργία για τις 17 Μαΐου». Πάντως, το σχέδιο του Αλ. Τσίπρα παραμένει ίδιο, συμπεραίνει το περιοδικό: «Να αποφασιστούν τώρα τα επώδυνα μέτρα, να αποσπάσει την ελάφρυνση του χρέους, να επέλθει αναπτυξιακή στροφή και στη συνέχεια, σε μια ευνοϊκή πολιτική συγκυρία το 2019, να προκηρύξει εκλογές».


 
 
 
Πηγή: Deutsche Welle



Πηγή

Φρικτό έγκλημα στη Δάφνη: Τυφλός τοποθέτησε κάμερα στο κεφάλι κοπέλας και μετέδιδε τον βιασμό της! (φωτό, βίντεο) (upd)


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ
 
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον βιασμό της 22χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα απαγωγής  από έναν 52χρονο τυφλό κατά 95% στη Δάφνη.
 
Ο 52χρονος κρατούσε δεμένη και φιμωμένη την κοπέλα, της είχε βάλει στο κεφάλι μια κάμερα τύπου go-pro και μέσω αυτής μετέδιδε live στο Διαδίκτυο τον βιασμό της!
 
Η αποκάλυψη της ιστορίας που συγκλονίζει έγινε χθες το μεσημέρι, όταν η ΕΛ.ΑΣ. έσπασε την πόρτα του ημιυπόγειου διαμερίσματος του 52χρονου στη Δάφνη, μετά την καταγγελία εξαφάνισης που υπέβαλαν οι γονείς της κοπέλας. 
Σε αυτό το ημιυπόγειο σπίτι στη Δάφνη πέρασε δραματικές ώρες η 20χρονη
Δεμένη και φιμωμένη η κοπέλα
Η κοπέλα βρέθηκε δεμένη σε δωμάτιο του σπιτιού κατά τρόπο που παρέπεμπε σε σκηνικό από ταινία τρόμου και διαστροφής. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι εκεί πρέπει να βρισκόταν τουλάχιστον για ένα 24ωρο.
Πήγαινε στο σπίτι για να τον βοηθάει
Η νεαρή φοιτήτρια, η οποία είναι από την επαρχία και σπουδάζει στην Αθήνα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, για να μπορέσει να βγάλει ένα χαρτζιλίκι είχε ανταποκριθεί σε αγγελία του 52χρονου, ο οποίος, με το πρόσχημα ότι έχει πολύ χαμηλή όραση, ζητούσε οικιακή βοηθό για κάποιες ημέρες της εβδομάδας.
Η νεαρή ανταποκρίθηκε στην αγγελία και φέρεται να είχε πάει αρκετές φορές στο διαμέρισμα του 52χρονου για να το καθαρίσει, αλλά δεν είχε πληρωθεί. Ετσι, πριν από μερικές ημέρες, τον επισκέφθηκε προκειμένου να του ζητήσει τα χρήματά της. Αλλες πληροφορίες θέλουν τη νεαρή να εργαζόταν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στο οποίο συμμετείχε και ο 52χρονος ως τυφλός κατά 95% και να τον επισκεπτόταν σε αυτό το πλαίσιο.

Οι γονείς της, οι οποίοι την αναζητούσαν στο τηλέφωνο και δεν την έβρισκαν, ανησύχησαν και μετέβησαν στην Αθήνα, όπου κατέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσαν την εξαφάνισή της. Οι αστυνομικοί του τμήματος κινητοποιήθηκαν αμέσως και μετά από έρευνες κατέληξαν στο σπίτι του 52χρονου.
Ο 52χρονος, όπως φαίνεται, νάρκωσε και βίασε τη νεαρή, ενώ πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης χρησιμοποίησε ερωτικά βοηθήματα κατά τη διάρκεια της αποτρόπαιας πράξης της.
Αξιωματικός που πήγε στο σημείο, άκουσε πνιχτές φωνές αγωνίας, καθώς η κοπέλα ήταν φιμωμένη με πλαστική ταινία και μαζί με συναδέλφους του έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα, μπήκαν στο διαμέρισμα και τη βρήκαν δεμένη χειροπόδαρα σε καρέκλα.
Στο δωμάτιο ήταν τοποθετημένες και κάμερες οι οποίες κατέγραφαν τα μαρτύρια της φοιτήτριας, ενώ ο δράστης είχε τοποθετήσει κάμερα και στο κεφάλι του (κατά άλλες πληροφορίες, στο κεφάλι της κοπέλας), προκειμένου να καταγράφει τα όσα συνέβαιναν και να τα μεταδίδει live στο Facebook.

Ο 52χρονος αρχικά αρνήθηκε ότι γνώριζε την κοπέλα, σημειώνοντας μάλιστα πως τον είχε επισκεφθεί και στη συνέχεια είχε αναχωρήσει! Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι τη γνώριζε, αλλά υποστήριξε ότι όλα πραγματοποιήθηκαν με τη συγκατάθεση της νεαρής φοιτήτριας!
Ο 52χρονος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια, όπου εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν ενέχεται σε άλλες παρόμοιες πράξεις και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Ο άνδρας, που είναι και υπέρβαρος, έμενε μόνος του στο διαμέρισμα μαζί με ένα μικρό σκυλί, ενώ σε απόσταση 500 μέτρων διαμένει ο πατέρας του.
Σοκ στη Δάφνη: Τυφλός νάρκωσε & βίασε 20χρονη και το μετέδιδε live
 
Η 20χρονη κοπέλα, η οποία, εκτός των άλλων, έχει υποστεί ισχυρό σοκ, μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με κακώσεις έχοντας υποστεί χτυπήματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες των γειτόνων, κατά τη μεταφορά της από το σπίτι του 52χρονου προς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε κληθεί προκειμένου να την παραλάβει, φώναζε πως πονούσε πολύ και ιδιαιτέρως στην περιοχή των ποδιών.
H μαρτυρία της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος
Σε κατάσταση σοκ η ιδιοκτήτρια του ημιυπόγειου διαμερίσματος στη Δάφνη, που μετατράπηκε σε πραγματικό κολαστήριο για την 20χρονη, περιγράφει όσα είδε από τη στιγμή της εφόδου της αστυνομίας.
«Εμείς πάθαμε μεγάλο σοκ» δηλώνει η κ. Καρμάτη, εξηγώντας ότι έγιναν μάρτυρες της εφόδου της αστυνομίας στο διαμέρισμα τη στιγμή μάλιστα που έσπαγαν με βαριοπούλα την είσοδο του διαμερίσματος. Ο 52χρονος, έπειτα από ερώτηση των αστυνομικών, είχε ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τίποτα για την κοπέλα, τα αγκομαχητά όμως της 20χρονης που ακούστηκαν μέσα από το διαμέρισμα κίνησαν υποψίες και έτσι οι αστυνομικοί εισέβαλαν σε αυτό.
Σύμφωνα με την κ. Καρμάτη που μίλησε στην τηλεόραση του ANT1, ο 52χρονος νοικιάζει το διαμέρισμα από τα τέλη του 2014 και, όπως τονίζει, κάθε μήνα κατέβαλε τα ενοίκια από το παράθυρο και με την πόρτα κλειστή. Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, ο δράστης του βιασμού είχε εγκαταστήσει κάμερες στο διαμέρισμα και πιθανώς δεν ήθελε να τις δουν οι ιδιοκτήτες.
«Έχω φρικάρει, δεν μπορώ να το διανοηθώ», δήλωσε η κ. Καρμάτη, ενώ συμπλήρωσε ότι η 20χρονη εργαζόταν σε κοινωνικό πρόγραμμα του δήμου και ο 52χρονος ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Το δελτίο τύπου της ΓΑΔΑ για τη σύλληψη του 52χρονου
«Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 4-5- 2017 στη Δάφνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δάφνης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 52χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή, βιασμό και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δάφνης ύστερα από επισταμένες έρευνες για την ανεύρεση 20χρονης ημεδαπής, η εξαφάνιση της οποίας είχε καταγγελθεί πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας, εντόπισαν υπόγειο διαμέρισμα στη Δάφνη, στο οποίο διέμενε ο δράστης, και διενήργησαν έρευνα.
Εντός του διαμερίσματος ανευρέθη η 20χρονη, την οποία από το απόγευμα της προηγουμένης, κατακρατούσε παράνομα και κακοποιούσε.
Επισημαίνεται ότι κατά το παρελθόν ο δράστης είχε κατηγορηθεί για κλοπές ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».