16 Οκτωβρίου 2023

Νέος ξαφνικός θάνατος 64χρονης στην Καστοριά, από μέρα σε μέρα




 Σε ηλικία μόλις 64 ετών «έφυγε» από τη ζωή η Θεολογία (Γίτσα) Παπαδημητρίου. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 16:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς. Καλό παράδεισο, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Κοζάνη: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 31 ετών ο Αλέξανδρος Λαμπρόπουλος-Με καταγωγή από τη Νέαπολη


Έφυγε χθες, Σάββατο, από τη ζωή, σε ηλικία 31 μόλις ετών, ο Αλέξανδρος Λαμπρόπουλος, από τη Νεάπολη Βοϊου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διέμενε στην πόλη της Κοζάνης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έδινε μάχη με τον καρκίνο, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε φίλους και γνωστούς.

Ο εκλιπών νεαρός επιχειρηματίας ασχολούνταν με το γνωστό και επιτυχημένο τυπογραφείο της οικογενειακής επιχείρησης στη Νεάπολη.

 Kozanimedia


Πότε θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης ....- Επιδόμα ψύχουλα!!



Θα το λάβουν περισσότερα από 1.000.000 νοικοκυριά, με την πλατφόρμα για αιτήσεις να εκτιμάται πως θα ανοίξει αρχές Νοεμβρίου

Συντάκτης: Newsroom:fyllokaiftero@gmail.com

Αρχισε χθες η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα μας, με τη μέση πανελλαδική τιμή να διαμορφώνεται κοντά στα 1,40 ευρώ το λίτρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι στο ξεκίνημα της περιόδου η τιμή για την Αττική ήταν περίπου στο 1,37 έως 1,39 ευρώ το λίτρο και σε μέσα επίπεδα στο 1,41 ευρώ το λίτρο.

Το φετινό επίδομα θέρμανσης αναμένεται να λάβουν περισσότερα από 1.000.000 νοικοκυριά, με την πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων να εκτιμάται πως θα ανοίξει μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, η πληρωμή του επιδόματος σχεδιάζεται να γίνει σε τρεις δόσεις:

  • Εως τα τέλη Δεκεμβρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθεί, υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2023.
  • Εως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Φεβρουαρίου 2024.
  • Εως τις 28 Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθεί έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 14η Απριλίου 2024.

Το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 έως και 800 ευρώ ανάλογα με την περιοχή και τη σύνθεση του νοικοκυριού. Σημειώνεται πως φέτος δεν θα ισχύσει το μέτρο για διπλάσιο επίδομα για όσους επιλέξουν εναλλακτικά καύσιμα έναντι της χρήσης φυσικού αερίου. Ομως, για φέτος έχουν τροποποιηθεί τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης, κυρίως για τις οικογένειες με παιδιά, που θα στηριχθούν περαιτέρω τη φετινή χειμερινή σεζόν.

Το εισοδηματικό όριο παραμένει στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 ευρώ για τον έγγαμο.

Για τις οικογένειες με παιδιά το όριο αυξάνεται από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, σε 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ετσι, το εισοδηματικό όριο για ένα νοικοκυριό με ένα παιδί διαμορφώνεται από 27.000 ευρώ σε 29.000 ευρώ, για ένα νοικοκυριό με δύο παιδιά το όριο εισοδήματος από 30.000 ευρώ ανεβαίνει στα 34.000 ευρώ και για ένα νοικοκυριό με τρία παιδιά το κριτήριο του εισοδήματος αυξάνεται από 33.000 ευρώ σε 39.000 ευρώ.

Για πρώτη φορά τίθεται όριο τζίρου για όσα φυσικά πρόσωπα ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα έως 80.000 ευρώ.

Τέλος, ακόμα μία χρονιά η βάση υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης καθορίζεται στα 350 ευρώ για όλους τους δικαιούχους, το οποίο θα πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή επιδότησης, ονομαζόμενο «συντελεστή βαθμοημέρας» και κλιμακούμενο από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το κρύο που επικρατεί σε κάθε περιοχή της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 newsbreak.gr

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

«Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»

ΧΟΡΗΓΟI



ΧΟΡΗΓΟΙ

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ"Bioflorina" 

Επιγραφές ΡΕΚλΑΜΑ

Τους αχάριστους ανθρώπους άφησέ τους μακριά σου

Σκέψεις - Απόψεις

Γράφει η Δέσποινα Παντέλα

Ό,τι και να πεις για έναν αχάριστο άνθρωπο είναι πραγματικά λίγο! Πως μπορούν κάποιοι άνθρωποι να ξεχνάνε τόσο εύκολα και να προχωράνε την ζωή τους κανονικά ξεχνώντας όλα όσα έκανες για αυτούς. Πως μπορούν να είναι τόσο αναίσθητοι και να μην μπορούν καν να αντιληφθούν πως η στάση τους απέναντι σου είναι τόσο μα τόσο λάθος. Είναι πραγματικά απίστευτο! Κι όμως είναι ένα φαινόμενο που δυστυχώς όλοι ανεξαιρέτως έχουμε βιώσει αποφέροντας μας τις χειρότερες εμπειρίες .

Ένας αχάριστος άνθρωπος θα σε πλησιάσει ξέροντας μόνο και μόνο πως μπορείς να του εξυπηρετήσεις όλες του τις ανάγκες εκμεταλλευόμενος την καλοσύνη σου και την ευαισθησία σου ως άνθρωπος. Ένας αχάριστος άνθρωπος θα συνδεθεί μαζί σου μόνο αφού νιώσει πως μπορεί να επωφεληθεί από εσένα. Δεν θα ακούσεις ποτέ την λέξη ευχαριστώ από αυτόν και δεν θα σου είναι ποτέ ευγνώμων. Γιατί πολύ απλά τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν αντίληψη!

Όταν με το πέρασμα του χρόνου και αφού αρχίσεις πραγματικά όλο και πιο πολύ να δένεσαι μαζί του καταλαβαίνει πως δεν μπορείς να τον ‘’εξυπηρετήσεις’’ άλλο πια, απροσδόκητα αρχίζει να απομακρύνεται και πλέον του είσαι παντελώς αδιάφορος. Στην τελική με λίγα λόγια σου φέρθηκε σαν σκουπίδι! Γιατί στην πραγματικότητα ο άνθρωπος αυτός ΠΟΤΕ δεν νοιάστηκε για σένα κι ούτε ήταν διπλά σου γιατί σε αγαπούσε, ή σε εκτιμούσε ήταν δίπλα σου για αυτά που μπορούσες να τους προσφέρεις κι όταν πια βλέπει πως δεν έχει κάτι άλλο να πάρει από εσένα εξαφανίζεται έτσι απλά από την ζωή σου γυρεύοντας το επόμενο θύμα του.

Όσο και αν σε πληγώνει, όσο κι αν σε θυμώνει πρέπει να αποδεχτείς πως δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν! Μην προσπαθείς να βρεις την απάντηση στο γιατί..Να μην τα βάζεις με τον εαυτό σου γιατί πολύ απλά εσύ όσα έκανες για αυτούς τους ανθρώπους τα έκανες γιατί έτσι ένιωθες ! Αυτοί πρέπει να ντρέπονται! Να μην σε στεναχωρεί και να ευχαριστείς τον θεό που σε απάλλαξε από αυτούς τους σκάρτους και τοξικούς ανθρώπους γιατί πραγματικά δεν αξίζουν ΤΙΠΟΤΑ.


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

«Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»

ΧΟΡΗΓΟI



ΧΟΡΗΓΟΙ

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ"Bioflorina" 

Επιγραφές ΡΕΚλΑΜΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Άμεση κατάργηση του νόμου για εκλογή με 43% από α΄γύρο – Περιφρονούν το 57%!

.


Συνολικά η Ευρώπη απορρίπτει εκλογικά συστήματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές με εκλογή υποψηφίων κάτω από 50%

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Άμεση κατάργηση του νόμου για εκλογή με 43% από α΄γύρο – Περιφρονούν το 57%!

Άμεση πρέπει να είναι η κατάργηση του νόμου για εκλογή δημάρχου και περιφερειάρχη με 43% από τον α΄γύρο, με τον οποίο η κυβέρνηση περιφρονεί το υπόλοιπο 57% των πολιτών.

Συνολικά η Ευρώπη απορρίπτει εκλογικά συστήματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές με εκλογή υποψηφίων κάτω από 50% γιατί πρόκειται για ένα αντιδημοκρατικό μέτρο.

Πιστεύετε ότι η ήττα της ΝΔ στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη;

Αυτά που έγιναν σε αυτές τις εκλογές απέδειξαν ότι το μέτρο του 43% είναι ο ορισμός της αντιδημοκρατικότητας και ο ορισμός της παραβίασης της βούλησης των πολιτών.

Άλλο πράγμα είναι η ενισχυμένη αναλογική που ισχύει στις εθνικές εκλογές και έχει φτιαχτεί για να δημιουργεί βιώσιμες και σταθερές κυβερνήσεις και άλλο είναι να συμβαίνει κάτι τέτοιο στην αυτοδιοίκηση.

Οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες πρέπει να έχουν την αποδοχή της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας όχι μόνο για αριθμητικούς λόγους αλλά και γιατί υποτίθεται ότι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες δεν έχουν κομματικό πρόσημο.

Με λίγα λόγια δεν είναι τοπικοί κομματάρχες που φροντίζουν για τα συμφέροντα του κόμματος αλλά αιρετοί άρχοντες που φροντίζουν για τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας τους.

Μόνο και μόνο γι’ αυτό το λόγο πρέπει να έχουν πλειοψηφική αποδοχή.

Για μισή μονάδα ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν τον ήθελε, ο Κ.Μπακογιάννης, δεν εκλέχθηκε δήμαρχος Αθηνών.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση εκλέχθηκαν δήμαρχοι και περιφερειάρχες με αυτό το νόμο παραβιάστηκε η θέληση της πλειοψηφίας.

Αν ο Νίκος Χαρδαλιάς αντί να εκλεγεί είχε περάσει στον δεύτερο γύρο πιθανότατα θα έχει την τύχη του Κώστα Μπακογιάννη.

Γιατί θα είχε να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο το οποίο θα είχε συσπειρωθεί γύρω από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιο Ιωακειμίδη.

Είναι δεδομένο ότι θα είχε δημιουργηθεί γύρω του ένα τέτοιο κίνημα όπως ακριβώς έγινε και με τον Χάρη Δούκα στον δήμο Αθηναίων.

Αρνήθηκαν στην πλειοψηφία των πολιτών να κυβερνηθεί από άτομο της επιλογής τους. Δηλαδή, από αυτόν που θα συγκεντρώνει την μεγαλύτερη αποδοχή.

Αυτό ήταν η απόλυτη έκφραση της αντί δημοκρατικής διαδικασίας.

Μάλιστα όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα κατά τύχη δόθηκε δυνατότητα σε δήμους και περιφέρειες που έχασε η Νέα Δημοκρατία να φτάσει η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών στον δεύτερο γύρο καθώς αυτό δεν έγινε στον πρώτο γύρο για οριακές διαφορές ψήφων όπως στην περίπτωση του δήμου Αθηναίων.

Εκεί ο Κ.Μπακογιάννης δεν εκλέχτηκε δήμαρχος από τον α’ γύρο για 1,65%!

Μπορούσε να είχε εκλεγεί αλλά δεν έγινε.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν και οι εκβιασμοί του Άδωνι Γεωργιάδη και του Λευτέρη Αυγενάκη που έλεγαν πως θα υπάρξει πρόβλημα με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης σε λοποιον δήμο και σε όποια περιφέρεια δεν εκλεγούν οι «εκλεκτοί» της κυβέρνησης!

Όπως δηλαδή έκαναν παλαιότερα οι συμμορίες στο Φαρ Ουέστ που φρόντιζαν να εκλεγεί ο «δικός τους σερίφης» στην πόλη…

.

 Με πληροφορία από το pronews.gr

Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης: Εκκωφαντική απουσία ΣΥΡΙΖΑ

12:01

: Εκκωφαντική απουσία ΣΥΡΙΖΑ

 
Μετά και την ολοκλήρωση του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 συμπληρώθηκε ο νέος χάρτης με τους δήμους και τις περιφέρειες.<

Tα «χρώματα» των περιφερειών

ΝΔ


Περιφέρεια Αττικής: Νίκος Χαρδαλιάς
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης
Περιφέρεια Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δημήτρης Πτωχός
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός


Οι 4 «αντάρτες» από τη ΝΔ


Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Χριστόδουλος Τοψίδης
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Κωνσταντίνος Μουτζούρης
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Γεώργιος Αμανατίδης
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ιωάννης Τρεπεκλής


ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Δημήτρης Κουρέτας

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

Περιφέρεια Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης


Οι δήμοι όπου κερδίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ

ΝΔ

Δήμος Δράμας: Παπαδόπουλος Γεώργιος
Δήμος Ξάνθης: Κοντός Ευστράτιος
Δήμος Αγίου Δημητρίου: Μαμαλάκης Στυλιανός (Στέλιος)
Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού: Τσίρμπας Γεώργιος-Σταύρος
Δήμος Αμαρουσίου: Αμπατζόγλου Θεόδωρος
Δήμος Αχαρνών: Βρεττός Σπυρίδων
Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης: Κωνσταντέλλος Γρηγόριος
Δήμος Γαλατσίου: Μαρκόπουλος Γεώργιος
Δήμος Γλυφάδας: Παπανικολάου Γεώργιος
Δήμος Κηφισιάς: Ξυπολυτάς Βασίλειος
Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη: Μαραγκάκης Κωνσταντίνος
Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Φωστηρόπουλος Ιωάννης
Δήμος Αγρινίου: Παπαναστασίου Γεώργιος
Δήμος Καρδίτσας: Τσιάκος Βασίλειος
Δήμος Λαρισαίων: Μαμάκος Αθανάσιος
Δήμος Τεμπών: Μανώλης Γεώργιος
Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων: Πενηντάρχου Πουλημένος Στέφανος Χαράλαμπος
Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Κυρίζογλου Λάζαρος
Δήμος Κατερίνης: Ντούμος Ιωάννης
Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Αλεξανδρίδης Ελευθέριος
Δήμος Παύλου Μελά: Ασλανίδης Δημήτριος
Δήμος Πέλλας: Φουντουκίδης Ευστάθιος
Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Καϊτεζίδης Ιγνάτιος
Δήμος Καλαμάτας: Βασιλόπουλος Αθανάσιος
Δήμος Χαλκιδέων: Βάκα Ελένη


ΣΥΡΙΖΑ


Δήμος Ζωγράφου: Καφατσάκη Βλάχου Σταματία (Τίνα)
Δήμος Χαλανδρίου: Σίμος Ρούσσος
Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Χρήστος Βρεττάκος

ΠΑΣΟΚ

Δήμος Καβάλας: Μουριάδης Θεόδωρος
Δήμος Κομοτηνής: Γκαράνης Ιωάννης
Δήμος Αθηναίων: Δούκας Χρυσόστομος (Χάρης)
Δήμος Αιγάλεω: Σκλαβούνος Λάμπρος
Δήμος Βέροιας: Βοργιαζίδης Κώστας
Δήμος Βύρωνος: Σωτηρόπουλος Αλέξιος
Δήμος Ηλιουπόλεως: Ψυρρόπουλος Ευστάθιος
Δήμος Ιλίου: Αλεβίζου Κουκουβίνου Ανδριάνα
Δήμος Καλλιθέας: Ασκούνης Κωνσταντίνος
Δήμος Πειραιώς: Μώραλης Ιωάννης
Δήμος Μυτιλήνης: Χριστόφας Παναγιώτης
Δήμος Ιωαννιτών: Μπέγκας Θωμάς
Δήμος Βέροιας: Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος
Δήμος Θέρμης: Παπαδόπουλος Θεόδωρος
Δήμος Καλαμαριάς: Αράπογλου Χρυσή
Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Δανιηλίδης Συμεών (Σίμος)
Δήμος Σερρών: Μητλιάγκα Βαρβάρα
Δήμος Ρεθύμνης: Μαρινάκης Γεώργιος
Δήμος Κορινθίων: Σταυρέλης Νικόλαος


ΚΚΕ


Δήμος Ικαρίας: Καρούτσος Φανούριος
Δήμο Πατρέων: Πελετίδης Κώστας
Δήμος Πετρούπολης: Σίμος Ευάγγελος
Δήμος Χαϊδαρίου: Σελέκος Μιχάλης
Δήμος Καισαριανής: Σταμέλος Ηλίας
Δήμος Τυρνάβου: Τσικριτσής Αστέρης

photo intime


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

ΧΟΡΗΓΟI



ΧΟΡΗΓΟΙ

 

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084