05 Νοεμβρίου 2019

Ο Βουλευτής Γρεβενών ΝΔ στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών για το λαθρομεταναστευτικό : «Θα κλείσουν το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, φέρνοντας μετανάστες»



Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών στέκεται ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης, μιλώντας στο Sputnik, χαρακτηρίζοντας «λογικές τις αντιδράσεις των κατοίκων στην ενδοχώρα».


Λογικές χαρακτηρίζει ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης, τις αντιδράσεις των κατοίκων που έχουν ξεσηκωθεί στην ενδοχώρα ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Μιλώντας στο Sputnik, καταγγέλλει την υποβάθμιση της Βασιλίτσας, από τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που λειτουργούν ως δομές φιλοξενίας.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση δε θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημμα


«Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το μεταναστευτικό στην Ελλάδα. Είναι αδιαμφισβήτητο, ότι τα ελληνικά νησιά δε δύνανται να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις ροές προσφύγων που αυξάνονται αλματωδώς. Δεν μπορούν να σηκώσουν όλο αυτό το βάρος. Θα πρέπει να γίνει μια διαχείριση από εμάς, καθώς, όπως φαίνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει, αυτή τη στιγμή, να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Δε δείχνει διατεθειμένη να αντιμετωπίσει επί της ουσίας το πρόβλημα», λέει στο Sputnik, ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης.


Μιλώντας για πολυσύνθετο πρόβλημα, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να ξεκαθαριστεί ποιος είναι πρόσφυγας και ποιος μετανάστης, ενώ, τονίζει ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί ο ρόλος της Ύπατης Αρμοστείας και των ΜΚΟ στη διαχείριση του προσφυγικού.

«Τίθεται θέμα και εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας λόγω της ελεύθερης διακίνησης. Δεν μπορούμε να τους αφήνουμε να κινούνται ελεύθερα, χωρίς να ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους. Δεν θα έπρεπε να είναι τόσο εύκολη η πρόσβαση των ανθρώπων αυτών μέσα στις κοινωνίες», λέει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργήσει ένα πλάνο διαχείρισης, λαμβάνοντας υπόψη την ταυτότητα και τον τόπο καταγωγής των ανθρώπων που εισέρχονται στη χώρα. Η εγκατάσταση των προσφύγων θα πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο, αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό του κάθε νομού, χωρίς, όπως λέει ο κύριος Πάτσης, να επηρεάζονται οι τοπικές οικονομίες.

«Είμαστε λαός δημοκρατικός και φιλόξενος. Αυτό, όμως, δε θα πρέπει να επηρεάσει καθόλου τη λειτουργία της δικής μας χώρας. Δεν μπορεί η εγκατάσταση προσφύγων να γίνει σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, επηρεάζοντας την πρώτη βιομηχανία της χώρας μας», τονίζει, ενώ προσθέτει ότι είναι λογικές οι αντιδράσεις των κατοίκων στις περιοχές που δέχονται μετανάστες.


Μέγιστο λάθος των ξενοδόχων: Διώχνουν τουρίστες, φέρνοντας μετανάστες




«Είναι δυνατόν να δεσμεύσουμε μια ολόκληρη περιοχή και να καταδικάσουμε την οικονομία της, προς όφελος κάποιων μόνο ιδιωτών επιχειρηματιών, λύνοντας το πρόβλημα επιφανειακά»; Αναρωτιέται ο κύριος Πάτσης, εξηγώντας ότι μια περιοχή που είναι άκρως τουριστική, υποβαθμίζεται από τους ξενοδόχους που φέρνουν μετανάστες. «Προτιμούν την εύκολη λύση. Θα κλείσουν το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, φέρνοντας μόνο μετανάστες», λέει χαρακτηριστικά, και προσθέτει: «Οι ξενοδόχοι δεν ενδιαφέρονται για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα, αν όχι όλα, πεντάστερα ξενοδοχεία στη Βασιλίτσα έχουν μετανάστες. Λίγοι ιδιώτες ωφελούνται, όσο η τοπική κοινωνία παρακμάζει».

Κάνοντας λόγο για απαξίωση μιας ολόκληρης βιομηχανίας, συνεχίζει:


«Πάρα πολλοί επιχειρηματίες της περιοχής μας χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκά προγράμματα και δανειοδοτήθηκαν από τράπεζες, προκειμένου να χτίσουν ξενοδοχειακές μονάδες στον ορεινό όγκο των Γρεβενών, στη Βασιλίτσα που λειτουργεί και το χιονοδρομικό κέντρο. Καλώς ή κακώς, δεν πήγαν καλά κι αυτή τη στιγμή έχουν χρέη. Αντί να κάνουν έναν αγώνα να αναβαθμίσουν την περιοχή και να προσελκύσουν τουρισμό, κάτι το οποίο είναι επίπονο, κοστοβόρο κι απαιτεί ειδικές γνώσεις, προτίμησαν την εύκολη λύση, να φέρνουν μόνο μετανάστες. Συνάπτουν συμβάσεις, απευθείας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι οποίες είναι διάρκειας από 6 μήνες έως και 2-3 χρόνια. Χωρίς να κοπιάζουν καθόλου, παίρνουν χρήματα, ποσά ιδιαιτέρως μεγάλα απ’ ότι ακούω, και σώζουν τις επιχειρήσεις τους. Είναι μέγιστο λάθος των ξενοδόχων διότι τα ξενοδοχεία δε φτιάχτηκαν για να γίνουν κέντρα φιλοξενίας», καταλήγει ο κύριος Πάτσης.


sputniknews.gr

Τα «πλαστά» κρατίδια καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας...






Το ''ΟΧΙ'' που είπε η ΕΕ προ ημερών στην έναρξη διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια ήταν μια καλή είδηση για την πλειονότητα των Ελλήνων, εξαιρουμένης της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης, που έδειξαν δυσαρέσκεια και προβληματισμό...



Ήταν, ουσιαστικά, μια απ' τις λίγες καλές ειδήσεις μέσα στην καταχνιά των δυσάρεστων του μεταναστευτικού, το οποίο βάζει σε περίσκεψη την Αθήνα, γιατί τείνει να γίνει δυσεπίλυτο πρόβλημα λόγω της κλιμακούμενης αύξησης των ροών (αφού για κάθε ομάδα που μεταφέρεται στην ενδοχώρα φτάνει άλλη μια στα νησιά) και της συνεχιζόμενης άρνησης της Τουρκίας να περιπολεί η Frontex και εντός των δικών της χωρικών υδάτων, πλην των ελληνικών.

Ήταν ανακουφιστική, πράγματι, η απόρριψη της αίτησης των Σκοπίων, που είχε τη σφραγίδα του βέτο της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Δανίας, γιατί βρήκε ανταπόκριση στο αίσθημα του ιστορικού δικαίου. Ενός δικαίου το οποίο παραβιάστηκε κατάφωρα και επανειλημμένα απ' το ''πλαστό'' κρατίδιο των Σκοπίων, που λέγεται '' Βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''.

Νιώσαμε, αίφνης, ότι πήραμε το αίμα μας πίσω, μετά την επονείδιστη ''συμφωνία'' που υπογράψαμε στις 12 Ιουνίου του 2018. Νιώσαμε ότι κοντά σε μας ηρέμησε και η Ιστορία, που πετάει πάντα στο διάβα της τα ''πλαστά'' κρατίδια, όπως τα Σκόπια, που έγιναν ελέω Τσίπρα ''Βόρεια Μακεδονία''.

Οι Σλάβοι ήταν κατά καιρούς Βαρντάρσκοι, Γιουγκοσλάβοι (πριν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας), Σκοπιανοί, αλλά Μακεδόνες ΠΟΤΕ!.. Μπορεί να κορόιδεψαν κάποιους δικούς μας στο ''Ελλαδιστάν'' κάνοντάς τους να πιστέψουν πως με τη ''συμφωνία των Πρεσπών'' θα πάψουν να είναι ανθέλληνες και να προπαγανδίζουν τον αλυτρωτισμό τους, όμως δεν έπεισαν ευτυχώς την πλειοψηφία των Ελλήνων και τους εχέφρονες της Ευρώπης.


Τους Ευρωπαίους που αντιλήφθηκαν εξαρχής το αφερέγγυο της ''συμφωνίας των Πρεσπών'' (με την οποία ευελπιστούσαν οι Σκοπιανοί να αποκτήσουν ευρωπαϊκό διαβατήριο) και το θεσμικό έλλειμμα των Σκοπίων, που τους εμπόδιζε να γίνουν ευρωπαϊκή χώρα.

Αντιλήφθηκαν, επίσης, την υστέρησή τους σε θέματα διαφάνειας και την πλαστότητα των προθέσεών τους να συμμορφωθούν με τους όρους της ''συμφωνίας''.

Το σκοπιανόχορτο εξακολουθούν να το αναμασούν αρκετοί Έλληνες, δυστυχώς, θύματα του κομματισμού τους. Όχι όμως και οι Ευρωπαίοι, πέραν εκείνων (Μέρκελ, Γιούνκερ, Τουσκ κλπ) που προωθούσαν σκόπιμα εξαρχής την αντίληψη ότι ''όσο περισσότερο οι χώρες των Δ. Βαλκανίων προσεγγίζουν τον ευρωπαϊκό πυρήνα, τόσο μειώνονται οι προοπτικές νέων αναφλέξεων και αστάθειας στην περιοχή''.

Ναι, φαίνεται λογικό το επιχείρημά τους, αλλά δεν είναι αυταπόδεικτο. Δεν επιβεβαιώνεται εκ των πραγμάτων ως έγκυρο και αληθές στην περίπτωση των Σκοπίων και της Αλβανίας. Κι αυτό γιατί τα Σκόπια όσες φορές και να μπουν στην ΕΕ δε θα πάψουν να είναι μια ασταθής δημοκρατία (λόγω των σοβαρών εσωτερικών εθνοτικών ζητημάτων τους) και να τροφοδοτούνται απ' τον ασίγαστο ανθελληνισμό τους.

Τον ανθελληνισμό τους (που έχει διακύβευμα τη Μακεδονία μας και όνειρο τη διεκδίκηση της Θεσσαλονίκης) τον αποδεικνύει η χαρτογράφηση ως σλαβικής της ''Μακεδονίας του Αιγαίου'', την οποία περιφέρουν έντυπη ανά την Υφήλιο με τηλεβόα του αλυτρωτισμού της το Ίλιντεν, το οποίο εξακολουθεί να αναφέρεται στο αναθεωρημένο - υποτίθεται - σύνταγμά τους.

Όσο για την Αλβανία, μπει δεν μπει στην Ευρώπη, πάντα θα έχει την έπαρση του μεγαλοϊδεατισμού της, που την ωθεί να διεκδικεί μονίμως τα εδάφη των γειτονικών κρατών της (Ελλάδας, Σκοπίων, Κοσόβου). Έτσι κι αλλιώς, τόσο οι Σκοπιανοί όσο και οι Αλβανοί εθνικιστές, έχουν μέσα τους άσβεστο ανθελληνικό μίσος και το στοιχείο της επιθετικότητας και του επεκτατισμού, τα οποία έχουν καλλιεργηθεί από χρόνια σε καθεστώτα κάθε άλλο παρά δημοκρατικά.

Έπειτα είναι και το γεγονός ότι και στις δυο αυτές χώρες ασκεί μεγάλη επιρροή η Τουρκία κι αυτό θα είναι επιπλέον πρόβλημα για την Ευρώπη, αν τις αποδεχτεί στους κόλπους της, απ' τη στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν ακολουθεί αλλοπρόσαλλη πολιτική και με τη δύναμη της πυγμής του μπορεί να ποδηγετεί κατά το δοκούν τις βαλκανικές χώρες-δορυφόρους που επηρεάζει.

Με δεδομένα αυτά, τη βαθιά γνώση της Ιστορίας που χαρακτηρίζει την παιδεία των Γάλλων πολιτικών και προπαντός τα γαλλικά συμφέροντα που στο θέμα αυτό επέβαλαν τη θέση τους όπως το 2008, ο Πρόεδρος της Γαλλίας έκλεισε την πόρτα της Ευρώπης σε Αλβανία και Σκόπια.

Αργότερα βέβαια ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών του κρύφτηκαν πίσω απ' το γαλλικό βέτο και, χρησιμοποιώντας τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν το ηχηρό ράπισμα του Εμμανουέλ Μακρόν στις προσδοκίες τους ως ''συνέπεια της μη εφαρμογής εκ μέρους τους όλων των όρων της ''Συμφωνίας των Πρεσπών'' (όπως, για παράδειγμα, του ''erga omnes'').

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ μάλιστα, μιλώντας στη Βουλή των Σκοπίων σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής δικαιολογήθηκε για το veto λέγοντας ότι οφείλεται στη μη τήρηση εσωτερικού εγγράφου (ενν. το ''erga omnes'', δηλ. το να έχει η ονομασία ''Βόρεια Μακεδονία'' την ίδια ισχύ έναντι όλων, συμπεριλαμβανομένου και του εσωτερικού των Σκοπίων), που συνδέεται με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και λόγω της αδυναμίας εφαρμογής του δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως η ''συμφωνία των Πρεσπών''.

Υποστήριξε μάλιστα πως ο εν λόγω όρος μπορεί να εφαρμοστεί επακριβώς μόνο αν τα Σκόπια είναι στην ΕΕ... Σημειωτέον ότι η πολιτική μεταβατική περίοδος για το άνοιγμα κάθε διαπραγματευτικού κεφαλαίου της ΕΕ, που αφορά στην ένταξη των Σκοπίων σ' αυτήν, θα ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια από την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας (12 Ιουνίου 2018).

Επανερχόμενοι όμως στο γαλλικό ''ΟΧΙ'' (που έκοψε την όρεξη των Σκοπίων και του Λονδίνου, το οποίο ήταν ανέκαθεν υποστηρικτής της πλαστής ιστορικής του ταυτότητας), θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η σύγχρονη γαλλική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από ευθύτητα. Κι αυτή η ευθύτητα δεν περιορίζεται μόνο στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αλλά - όπως προείπα - και στην επιλογή της ιστορικής αλήθειας εκ μέρους των Προέδρων της.

Ενδεικτικά αναφέρω τη φράση του Ντε Γκωλ για τα Σκόπια: ''Ξέρουμε ιστορικά πού ανήκει η Μακεδονία, εδώ και αιώνες''!.., ενώ ένας άλλος διάδοχός του στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν, είχε τονίσει τη σημασία της Ελλάδας κατά την περίοδο ένταξής της στην ΕΟΚ το 1979 μετά από ενέργειες του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνο Καραμανλή, λέγοντας ότι: ''Δεν μπορεί η Ευρώπη να γυρίσει την πλάτη στον Πλάτωνα''!..

Ενώ ο Πρόεδρος Φρανσουά Μιττεράν είπε ξεκάθαρα στον ΟΗΕ ότι: ''Δεν έχουν καμιά σχέση τα Σκόπια με την Μακεδονία''!.. Στην ίδια γραμμή έναντι των Σκοπίων κινήθηκε το 2008 και ο διάδοχός του Νικολά Σαρκοζί, που αντέτεινε το γαλλικό βέτο στην πρόθεση του Αμερικανού Προέδρου Τζωρτζ Μπους να ενταχθούν αυτά στην ΕΕ.

Ενώ ο Εμμανουέλ Μακρόν, πριν λίγο καιρό, μπλόκαρε την προοπτική έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ μιας χώρας που σφετερίζεται ξένη ιδιοκτησία (της Μακεδονίας μας) στηριζόμενη σε σκοτεινά κεφάλαια του εξωτερικού, που τροφοδοτούν εδώ και χρόνια συστηματικά την χρηματοδιψασμένη αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων.

Το εξωφρενικό, ωστόσο, είναι ότι - αντί να χειροκροτήσει την απόφαση του Γάλλου Προέδρου η ελληνική κυβέρνηση (γιατί για τη στάση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι θα ήταν αρνητική) - έδειξε στην αρχή να δυσαρεστείται επικρίνοντας ανοιχτά το γαλλικό ''ΟΧΙ'', εθισμένη όπως είναι στα ''ΝΑΙ'', όπως και οι προκάτοχοί της του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, βέβαια, μετά την οργισμένη αντίδραση του κόσμου για τη στάση της και την αποθέωση του Μακρόν για τη δική του, αναγκάστηκε να τα μαζέψει και δήλωσε ότι ακούει με ενδιαφέρον το αίτημα της Γαλλίας για αλλαγές στην ''υπερβολικά μηχανιστική και τεχνική μεθοδολογία/διαδικασία της ευρωπαϊκής διεύρυνσης'', ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις της ''Βόρειας Μακεδονίας''!..

Συν τοις άλλοις ξεκαθάρισε ότι, τυχόν πισωγύρισμα της βορειομακεδονικής κυβέρνησης στο Μακεδονικό, θα τινάξει στον αέρα την ευρωπαϊκή της προοπτική και θα ακυρώσει τα αποφασισθέντα στις Πρέσπες, οπότε ενδέχεται να είναι η Αθήνα αυτή που θα βάλει το βέτο για την μη έναρξη των ενταξιακών τους διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και όχι οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί και οι Δανοί...

Ας σημειωθεί εδώ ότι η Ελλάδα βλέπει με σκεπτικισμό τα πάνε έλα κι έρχομαι του Ζόραν Ζάεφ στην Ιταλία, ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες από αυτήν για επίτευξη συμβιβασμού της ''Βόρειας Μακεδονίας'' με την ΕΕ (στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 12-13ης Δεκεμβρίου και στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης-13ης Δεκεμβρίου), χωρίς να αλλάξουν τα υπάρχοντα ημιτελή δεδομένα των όρων που ήδη έχουν απορριφθεί με βέτο της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Δανίας.

Η κυβέρνηση του ΚΜ, όπως και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις απ' τις αρχές του 21ου αι, είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πολιτικής των Δυτικών Βαλκανίων. Ωστόσο, μπροστά στο διαμορφωθέν αδιέξοδο λόγω του βέτο του Γάλλου Προέδρου, οφείλει να ενεργοποιηθεί ως κύρια ενδιαφερόμενη και να μην αφήνει τρίτες χώρες που πιθανόν θέλουν να δρομολογήσουν εξελίξεις σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα των Σκοπίων.

Αυτά τα τελευταία όμως μπορεί να τινάξουν στον αέρα τη ''συμφωνία των Πρεσπών'', αν η ''βορειομακεδονική'' κυβέρνηση των Σκοπίων που θα βγει απ' τις κάλπες των πρόωρων εκλογών του Απριλίου του 2020 δεν είναι η Σοσιαλδημοκρατική του Ζόραν Ζάεφ, αλλά του εθνικιστικού VMRO-DPMNE, του Μίτκσκοσκι, διαδόχου του παραιτηθέντα Γκρούεφσκι, που βρίσκεται πια φυγόδικος στην Ουγγαρία.

Με τα ως άνω δεδομένα, η Αθήνα βρίσκεται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα και, μπρος τον κίνδυνο επανεκλογής των εθνικιστών, προτιμά τον Ζόραν Ζάεφ ως συνομιλητή της, για να εξετάσει μαζί του την εφαρμογή των ημιτελών όρων της ''συμφωνίας'', που πρέπει να ολοκληρωθούν.

Έτσι κι αλλιώς, το μόνο που της έμεινε είναι αυτό: ο έλεγχος της εφαρμογής των όρων της απ' τους Σκοπιανούς, για να έχει στοιχεία να τους καταγγείλει στα διεθνή φόρα και την ΕΕ απαιτώντας ακόμα και την ακύρωσή της, αν δει ότι είναι κενό γράμμα η εφαρμογή τους και ακολουθούν τις παλιές τους κακές συνήθειες.

Ο φόβος ακύρωσης της ''συμφωνίας'', βέβαια, ελάχιστα απασχολεί τους εθνικιστές του VMRO, που - σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ μας - αν θα είναι οι νικητές των εκλογών τον προσεχή Απρίλιο, ενδέχεται να ακυρώσουν μονόπλευρα την λιμνιαία συμφωνία, ως ''αντισυνταγματική και επιζήμια'' για τα εθνικά τους συμφέροντα.

Έτσι έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει αυτό που προέβλεπε ο Τσίπρας: ό,τι αποκήρυσσε προεκλογικά, το δέχεται μετεκλογικά και ενδέχεται να φτάσει στο σημείο να παρακαλάει τους Σκοπιανούς να δεχτούν ως έχει τη ''συμφωνία των Πρεσπών'', υπό τον φόβο της ανατροπής της απ' τους εθνικιστές, ενόψει των απριλιανών εκλογών στα Σκόπια...

Εν κατακλείδι, η Ελληνική κυβέρνηση - αφού έχει χάσει ήδη η Ελλάδα το βέτο του ΝΑΤΟ που είχε μέχρι πρότινος στα χέρια της - έμεινε τώρα να παρακολουθεί ''αφοπλισμένη'' τη διαδικασία έναρξης διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη ''Βόρεια Μακεδονία'' σε ρόλο παρατηρητή της πιστής ή μη εφαρμογής της ''συμφωνίας''.

Μ' άλλα λόγια ο ΚΜ με την υπόσχεση που έδωσε μπροστά στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι θα τιμήσει τη ''συμφωνία'', μετέτρεψε τον εαυτό του σε υποτακτικό της και βάζει την Ελλάδα στην εξευτελιστική θέση να στηρίζει το σκοπιανό σκεπτικό, δίχως καμιά διαφοροποίηση, κανέναν αστερίσκο, για να εκφράσει τους ενδοιασμούς του για τους όρους περί γλώσσας και εθνότητας που μας καίνε.

Η σιωπή και η αβουλία του δεν τον τιμούν, όπως δεν τιμά τη Ελλάδα - σ' αυτήν την περίπτωση - η σύμπλευση της εθνομηδενιστικής Αξιωματικής αντιπολίτευσης με την φερόμενη ως πατριωτική κυβέρνηση. Γι' αυτό και ο λαός, βλέποντας την έλλειψη εθνικής συνείδησης των πολιτικών ηγητόρων του, φτάνει να ελπίζει στον από μηχανής θεό που θα δικαιώσει την Ιστορία πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων της το ''πλαστό'' κρατίδιο που λέγεται ''Βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''...


''Κρινιώ Καλογερίδου'' (Βούλα Ηλιάδου)






AntiNews



Πηγή

Μας κουνάει το δάκτυλο ο Ρέγκλινγκ: Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες





Η παρακολούθηση των εξελίξεων στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες θα είναι το πιο σημαντικό θέμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), δήλωσε ο επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (European Court of Auditors Journal).

Ερωτηθείς για το ποια θεωρεί ότι είναι τα τρία σημαντικότερα χρηματοδοτικά/οικονομικά θέματα, που βρίσκονται τώρα στο τραπέζι του ESM, ο Ρέγκλινγκ δήλωσε:
«Το πιο σημαντικό θέμα για τον ΕSM για πολλές δεκαετίες θα είναι να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο ΕSM δάνεισε περισσότερα από 200 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα είναι επίσης σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια αυτά».
«Επιπλέον», πρόσθεσε, «βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, υπάρχει μία σειρά θεμάτων σχετικών με την Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), όπου πρέπει να βρούμε λύσεις και είναι όλα σε διαφορετικά στάδια, με διαφορετικούς βαθμούς διαφωνιών». Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια, τα θέματα αυτά αφορούν το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ασφάλισης Καταθέσεων (European Deposit Insurance Scheme, EDIS), ένα δημοσιονομικό μέσο για τη μακροοικονομική σταθεροποίηση και τη ρευστότητα για τη λειτουργία της τραπεζικής ένωσης.

Σε ερώτηση, αν οι εκθέσεις που έχει κάνει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως για τα προγράμματα στήριξης κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, βοήθησαν τον ΕΜΣ, ο Ρέγκλινγκ απάντησε:
«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα: Ναι, τις κοιτάμε και αρχίσαμε πριν μερικούς μήνες τη δεύτερη αξιολόγηση της εργασίας του ΕΜΣ που εστιάζει στην Ελλάδα. Εκεί, οι εμπειρογνώμονές μας έχουν κοιτάξει φυσικά όλες τις σχετικές μελέτες και αναλύσεις που έχουν δημοσιευθεί. Για παράδειγμα, από το ΔΝΤ, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο. Για να μάθουμε από αυτές και όχι να τις αντιγράψουμε. Είτε να τις επιβεβαιώσουμε είτε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, όταν δεν συμφωνούμε».


Με πληροφορία από το aftodioikisi.gr

«Επίθεση» Μιχαηλίδου κατά Ελλήνων: «Τυραννική μειοψηφία» όσοι αντιδρούν για το μεταναστευτικό – Φτιάχνουν νέες δομές με έξοδα του ΥΠΕΘΑ


Σε μια προκλητική δήλωση προχώρησε η υφυπουργός Εργασίας, στοχοποιώντας τους Έλληνες που επηρεάζονται άμεσα από την τραγωδία του μεταναστευτικού και την πρωτοφανή ανεπάρκεια της ελληνικής πολιτείας.

«Τυραννία της μειοψηφίας που δημιουργεί εντυπώσεις» αποτελούν λοιπόν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων για το μεταναστευτικό, μια «μειοψηφία» της οποίας τη φωνή το κράτος προσπαθεί να φιμώσει, ωστόσο φαίνεται πως δεν τα καταφέρνει. Οι καταγγελίες αυξάνονται και οι εκρήξεις βίας και οι «τρύπες» της εσωτερικής ασφάλειας έρχονται στο φως.
Σε μια περίοδο που η γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή μεταβάλλεται με εκρηκτικούς ρυθμούς και τα ξένα στοιχεία αποτελούν βασικούς παράγοντες αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό της χώρας, η ΝΔ με έξοδα του κατακρεουργημένου οικονομικά υπουργείου Άμυνας, παραχωρεί τέσσερα ακίνητα του δημοσίου για στέγαση των προσφύγων (Ακίνητα που προφανώς πριν το 2015 δεν μπουρούσαν να στεγάσουν ευάλωτους Έλληνες). Ο Έλληνας πλέον αντιμετωπίζεται ως μειονότητα μέσα στη χώρα του και η αλλοίωση του πληθυσμού βρίσκεται προ των πυλών.
Τη δημιουργία και νέων ξενώνων φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων, σε συνεργασία με τους δήμους, προανήγγειλε το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός τους, καθώς έφτασαν στις 4.800 τον Νοέμβριο από τα οποία τα 1070 βρίσκονται στο ΚΥΤ της Μόριας. Ήδη στο κάλεσμα, που απηύθυνε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ανταποκρίθηκε η Κρήτη και θα δημιουργηθούν 400 θέσεις σε δομές φιλοξενίας στους τέσσερις νομούς του νησιού.
Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η χρηματοδότηση θέσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες για τα ανήλικα προσφυγόπουλα. Η Δόμνα Μιχαηλίδου επέκρινε την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, υποστηρίζοντας , ότι 180 θέσεις σε ξενοδοχεία ήταν κενές, παρόλο που υπήρχε χρηματοδότηση γι΄αυτές και επεσήμανε ότι 57 έχουν ήδη καλυφθεί.



Επιπλέον θα υπάρξει αξιοποίηση τριών ακινήτων του δημοσίου έως το τέλος του 2019 για μετατροπή τους σε ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.
Να σημειωθεί, ότι από τα 4.800 προσφυγόπουλα που υπολογίζεται ότι βρίσκονται στη χώρα μας, για τα 1178 αγνοείται η τύχη τους και γίνεται προσπάθεια από τις κρατικές υπηρεσίες για τον εντοπισμό τους.

Για «τυραννία της μειοψηφίας που δημιουργεί εντυπώσεις» έκανε λόγο η υφυπουργός Εργασίας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κατοίκων στη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή τους.

Τέσσερα ακίνητα του Δημοσίου για τη στέγαση προσφύγων

Όπως υπογράμμισε, «το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, συνεργάζονται, προκειμένου το δεύτερο να ανακαινίσει τέσσερα ακίνητα, τα οποία, μέσω διαδικασίας διαγωνισμού ή ανάθεσης, θα παραχωρηθούν προς αξιοποίηση, με σκοπό τη δημιουργία ξενώνων, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, τουλάχιστον τρία από τα τέσσερα κτίρια θα είναι έτοιμα προς χρήση, πριν από το τέλος του χρόνου».
Επίσης, η κ. Μιχαηλίδου συμπλήρωσε ότι μία ενέργεια στην οποία προχώρησε το υπουργείο, είναι η επιτάχυνση της υλοποίησης του σχεδιασμού που υπάρχει για την προώθηση εναλλακτικών μορφών παιδικής προστασίας, όπως αυτή της αναδοχής.

«Η δράση αυτή αποτελεί μία μακροχρόνια λύση στο πρόβλημα στέγασης ασυνόδευτων παιδιών. Όπως αποδεικνύεται, έναν χρόνο μετά, ο νόμος περί αναδοχής του 2018 έχει σημαντικά κενά, τα οποία πρέπει να ρυθμιστούν νομοθετικά. Οι σχετικές διαδικασίες δρομολογούνται ήδη εντός υπουργείου», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι σχεδιάζεται η αναδοχή παιδιών να αφορά αρχικά παιδιά από την Ελλάδα και, στη συνέχεια, παιδιά από τρίτες χώρες.
«Επιπλέον, το υπουργείο σε συναντήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκπροσώπους της στοχεύει στην επίσπευση των διαδικασιών επανεγκατάστασης και οικογενειακής επανένωσης των ασυνόδευτων ανηλίκων», υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας.


pentapostagma.gr

Ξυλοδαρμός Ελλήνων μαθητών από αλλοδαπούς μαθητές: Τι έγινε σε σχολείο στα Ιωάννινα


Ξυλοδαρμός μαθητών από αλλοδαπούς: Τι έγινε σε σχολείο στα Ιωάννινα
Το επεισόδιο σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στις 29-10-2019 στις δώδεκα το μεσημέρι περίπου μεταξύ μαθητών σε σχολείο των Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ελληνικής καταγωγής μαθητές 14 ετών  δέχθηκαν επίθεση από δύο Σύριους «μαθητές» ηλικίας 13 και 15 ετών.

Στο σχολείο προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και στις δωδεκάμισι το μεσημέρι κλήθηκε η Αστυνομία.

Οι δύο Έλληνες μαθητές για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές καθώς γονείς και κηδεμόνες επιφυλάσσονται να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τις προηγούμενες ημέρες είχε προκληθεί ένταση μεταξύ των αλλοδαπών μαθητών με αποτέλεσμα  τότε να παρέμβει η διεύθυνση του σχολείου

Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό των δύο συμμαθητών τους. Η ενέργεια αυτή έγινε ύστερα από προτροπή των γονιών τους., Έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, με τον Σύλλογο Γονέων να ζητά, ωστόσο, μέτρα για την προστασία των παιδιών και την τιμωρία των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Σύριοι πρωταγωνιστές της επίθεσης  δεν ανήκουν στο μαθητικό δυναμικό, αλλά ήταν παλιότερα μαθητές, που απομακρύνθηκαν από το σχολικό περιβάλλον, αλλά εξακολουθούν να πηγαίνουν τις ώρες των διαλειμμάτων και να εισέρχονται στην αυλή.

Φανερή είναι η διάθεση να παρουσιάσουν το γεγονός με άλλα χαρακτηριστικά, από αυτά που συνέβησαν στην πραγματικότητα.

Διαβάστε και τις πρωτοφανείς δηλώσεις:
δηλώσεις «Πρέπει να καταδικάζονται τέτοια περιστατικά βίας. Δεν έχει να κάνει ούτε με το χρώμα, ούτε με την εθνικότητα, ούτε με την καταγωγή των παιδιών (σ.σ. δηλαδή επειδή ήταν... Έλληνες;)

Είναι θέμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να πάρει μέτρα, από τη στιγμή που έχει ενημερωθεί από τον διευθυντή και τους καθηγητές για το γεγονός».
 

«Aπασφάλισαν» τα Τουρκικά ΜΜΕ: «Έρχεται σύγκρουση στην Α. Μεσόγειο» – «Πρέπει να μοιράσουμε τα κοιτάσματα!»


Σύμφωνα με τον Τούρκο ειδικό İbrahim SÜNNETÇİ, που αρθρογραφεί σε πασίγνωστο τουρκικό αμυντικό περιοδικό, έρχεται καταιγίδα εξελίξεων στην Α.Μεσόγειο, η οποία θα «κτυπήσει» με δύναμη, εκτός της Ελλάδος και της Κύπρου, τόσο το Ισραήλ  όσο και την Αίγυπτο, διότι ο σουλτάνος Ερντογάν τα θέλει όλα και και τα θέλει άμεσα μετά την εισβολή στην Συρία.



«Η ανακάλυψη πλούσιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων (πετρελαίου και φυσικού αερίου) στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει μετατραπεί άμεσα σε πηγή έντασης και πιθανής σύγκρουσης, μαζί με την συνειδητοποίηση ότι οι μεγαλύτεροι πόροι οδηγούν σε μεγαλύτερες και περισσότερες διαφωνίες«, δηλώνει απερίφραστα ο SÜNNETÇİ.
Η αύξηση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσε να έχει αποσταθεροποιητική επίδραση στις περιφερειακές χώρες. Λόγω των διαφωνιών σχετικά με την οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) και των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των ανοικτών πεδίων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, οι εντάσεις αυξάνονται επικίνδυνα μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), της Τουρκίας της Αιγύπτου, του Ισραήλ και του Λιβάνου.
Τώρα υπάρχει φόβος ότι εάν αυτές οι περιφερειακές χώρες δεν μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο «συνεννόησης» και μια λύση για το πώς θα «μοιραστούν» τα κοιτάσματα μεταξύ τους, τότε θα μπορούσε να πυροδοτηθεί ένας νέος πόλεμος στην περιοχή”, δηλώνει ο ίδιος υπακούοντας βέβαια στα τουρκικά σχέδια στην περιοχή.
Η προφανής λύση σε αυτή τη διαμάχη/σύγκρουση θα ήταν η καθιέρωση μιας αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, της Δημοκρατίας της Κύπρου, της Τουρκίας, της ΤΔΒΚ, του Λιβάνου, του Ισραήλ (συμπεριλαμβανομένης της Παλαιστινιακής Αρχής) αλλά και της Αιγύπτου, για την εξεύρεση τρόπου χειρισμού των αποθεμάτων φυσικού αερίου μέσα και γύρω από τις αμφισβητούμενες ΑΟΖ, για να μοιραστεί ο νέος πλούτος μεταξύ τους.



    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141
           Email: fyllokaiftero@gmail.com

Είναι φανερό ότι αυτά τα νέα ευρήματα φυσικού αερίου αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Μεσόγειο έχουν επίσης προσελκύσει την προσοχή κρατικών και μη κρατικών φορέων, όπως των ΗΠΑ, της ρωσικής Ομοσπονδίας και των χωρών της ΕΕ και έχει οδηγήσει στη δημιουργία νέων περιφερειακών συμμαχιών μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ισραήλ και της Αιγύπτου, για να αντιμετωπιστεί η Τουρκία, η οποία αντιτίθεται στην εκμετάλλευση των υπεράκτιων ενεργειακών αποθεμάτων της Ελληνοκυπριακής Κυβέρνησης, και επιμένει ότι πρέπει να επιτευχθεί μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, προτού γίνουν διεθνείς συμφωνίες για τα αποθέματα υδρογονανθράκων.


Σύμφωνα με την Τουρκία, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει το δικαίωμα ή την εξουσία να υπογράφει συμφωνίες για την οριοθέτηση ΑΟΖ με παράκτια κράτη και να υλοποιεί εξερεύνηση υδρογονανθράκων και εξαγωγές, διότι όλα αυτά έρχονται σε άμεση σύγκρουση με τους διεθνείς νόμους και παραβιάζουν τα δικαιώματα των πολιτών της ΤΔΒΚ .

Μετά την ανακάλυψη πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις αμφισβητούμενες ΑΟΖ, όπου η έκταση του πλούτου κατέστη σαφέστερη, Έλληνες, Ελληνοκύπριοι και Ισραηλινοί συμμετείχαν σε διαπραγματεύσεις για την εξερεύνηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου (East Med), ενώ αναδύθηκε ένας νέος αμυντικός άξονας μεταξύ της Αιγύπτου, Ισραήλ, Κυπριακής Δημοκρατίας και Ελλάδας με σκοπό να αντιμετωπίσει την Τουρκία.
Οι αμυντικοί δεσμοί μεταξύ αυτών των χωρών ενισχύθηκαν ως αποτέλεσμα των τακτικών διμερών στρατιωτικών ασκήσεων. Το Ισραήλ θέλει να βελτιώσει τις στρατιωτικές σχέσεις με την Ελλάδα προκειμένου να αντισταθμίσει την επέκταση της περιφερειακής επιρροής της Τουρκίας.

Ωστόσο, δεδομένου ότι οι συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ που ορίζονται βάσει των συμφωνιών των χωρών αυτών, έχουν περιορίσει σημαντικά την ΑΟΖ της Τουρκίας στη Μεσόγειο, η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει αναγνωρίσει καμία από αυτές τις συμφωνίες. Αυτό προκαλεί πολλαπλά προβλήματα όταν υπάρχουν δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης υδρογονανθράκων εντός και γύρω από την Κύπρο.

Είναι σαφές ότι προκειμένου να ξεπεραστούν οι ενδεχόμενες στρατιωτικές συγκρούσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία μαζί με τις υπόλοιπες χώρες, θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συμφωνήσουν με την Τουρκία και την ΤΔΒΚ για το χειρισμό των αποθεμάτων φυσικού αερίου εντός και γύρω από την Κύπρο.
Για να δείξει την αποφασιστικότητά της και την αποτροπή της, η Τουρκία διενεργεί μεγάλες ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια.
Για παράδειγμα η τουρκική ναυτική άσκηση «Mavi Vatan», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου 2019, και η οποία ήταν μια σημαντική επίδειξη δύναμης σε 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από την  Μαύρη Θάλασσα, έως το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με 13 φρεγάτες, 6 κορβέτες, 16 περιπολικά, 7 υποβρύχια, 7 ναρκαλιευτικά 17 βοηθητικά σκάφη, 14 περιπολικά σκάφη, 22 αποβατικά και ένα εκπαιδευτικό σκάφος και με τη συμμετοχή 20.000 στρατιωτών.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι περίπου το 87% του εξωτερικού εμπορίου της Τουρκίας εκτελείται μέσω θαλάσσιων μεταφορών, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των γειτονικών θαλασσών και των θαλάσσιων επικοινωνιών, όπου συγκεντρώνεται το τουρκικό ναυτιλιακό εμπόριο και η προστασία των δικαιωμάτων κυριαρχίας και των θαλάσσιων συμφερόντων της χώρας, όλες αυτές οι περιοχές είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία.
Η υποστήριξη της υπεράσπισης της ΤΔΒΚ και η προστασία των ζωτικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της στη θάλασσα είναι επίσης μεταξύ των στόχων των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων, καταλήγει ο Τούρκος ειδικός με το μανιφέστο του πολέμου που έδωσε στην δημοσιότητα με εντολή σαφώς της Άγκυρας.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι δεν απειλούν εμμέσως πλην σαφώς μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά στοχοποιούν την Αίγυπτο και το Ισραήλ, ενώ δεν ανησυχούν φυσικά για τον Λίβανο και την Λιβύη.

Επικίνδυνοι άνθρωποι: Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την καταδίκη όσων ψήνουν χοιρινό κοντά σε μουσουλμανικές δομές φιλοξενίας ( Βίντεο)




Επικίνδυνοι άνθρωποι: Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την καταδίκη όσων ψήνουν χοιρινό κοντά σε μουσουλμανικές δομές φιλοξενίας

Πλέον στο Κοινοβούλιο έχουμε επικίνδυνους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να παρέμβουν ριζικά στις ζωές των Ελλήνων πολιτών και έτσι ως σαδισμό και κτηνωδία χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης τα μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ δίπλα από δομές φιλοξενίας μουσουλμάνων αλλοδαπών ζητώντας να υπάρξουν ποινές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με παρέμβαση στην συζήτηση για την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων υποστήριξε ότι υπάρχουν καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά που προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων δίπλα από δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης και πρότεινε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να εισαχθούν ποινές για τους… ψήστες!

Η αντίδραση ήρθε από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη που εξήγησε ότι δεν μπορούμε να περιορίζουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

.





pronews,gr



                                                                                                                     Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141
           Email: fyllokaiftero@gmail.com

Φλώρινα: Να τιναχθούν στον αέρα κινδυνεύουν η τηλεθέρμανση Φλώρινας και η βιομάζα Αμυνταίου




Κινδυνεύουν να χαθούν σημαντικά έργα για την περιοχή, όπως η τηλεθέρμανση Φλώρινας και οι λέβητες βιομάζας για τη τηλεθέρμανση Αμυνταίου εάν δεν δοθούν τα χρήματα του τοπικού πόρου από τη ΔΕΗ που έχουν να αποδοθούν στους Δήμους και στην Περιφέρειας από το 2014, όπως ανέφεραν σε συνέντευξη τους στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμός Μπιτάκης και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας και νυν δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Μπίρος.

 Όπως είπαν και οι δύο τα έργα αυτά έχουν σχεδιαστεί να κατασκευαστούν από χρήματα του τοπικού πόρου που οφείλει η ΔΕΗ να καταβάλει στους Δήμου και στην Περιφέρειας τα οποία όμως μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει. Αν δεν δοθούν τα χρήματα από τη ΔΕΗ υπάρχει φόβος τα δύο αυτά μεγάλα έργα και όχι μόνο να τιναχθούν στον αέρα και να δημιουργηθεί σημαντικό πρόβλημα τόσο στην Φλώρινα όσο και στο Αμύνταιο.


Με πληροφορία από την ΕΡΤ Φλώρινας

Επιμελητήριο Καστοριάς: Σε λειτουργία το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων



Εκδηλώσεις για την εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας 2019


Εκδηλώσεις για την εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας 2019
Πρόγραμμα εκδηλώσεων ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Συγκεκριμένα από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
Πέμπτη 7 έως και Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019
• Μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων των Μονάδων
• Στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις Μονάδες
• Εκδηλώσεις Αεραθλητικών Σωματείων σε Αεροπορικές Βάσεις
• Πτήσεις αεροσκαφών άνωθεν ακριτικών νησιών
• Εκπαιδευτικές επισκέψεις από μαθητές σχολείων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε Μονάδες της ΠΑ.
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019
• 19:00: Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή της Μπάντας της ΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν οι Βετεράνοι Αεροπόροι της 335 και της 336 Μοίρας που πήραν μέρος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα τιμηθούν οι δύο αυτές Μοίρες για την προσφορά τους σε αυτόν.
Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019
• 12:00: Επίσημος Εορτασμός – Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής.
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019
• 09:00: Πτήσεις Μαθητών/τριών της Γ΄ Λυκείου, έτους 2019-2020, με Ελικοφόρα Πτητικά Μέσα της ΠΑ, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής.
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019
• 11:00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής.
Οι Αεροπορικές Βάσεις της ΠΑ θα είναι επισκέψιμες για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:
• Την Πέμπτη 7, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, από 09:00 έως 17:00
• Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, από 13:00 έως 17:00.
• H 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, από 12:30 έως 17:00.
Πρόγραμμα Αεροπορικών Επιδείξεων
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019
• 13:30, στο Ναύπλιο: Αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A TEXAN II «Δαίδαλος».
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019
• 13:30, στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου: Αεροπορική επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A TEXAN II «Δαίδαλος».
• 13:30, στη Λάρισα: Αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».
Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019
• 13:30, στην Παραλία Ηρακλείου Κρήτης: Αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».
* Οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών.

Πώς θα καταλάβετε αν φράζουν οι αρτηρίες σας και πάτε για έμφραγμα - Πώς μπορείτε να το προλάβετε!



Πώς θα καταλάβετε αν φράζουν οι αρτηρίες σας και πάτε για έμφραγμα - Πώς μπορείτε να το προλάβετε!

Βασική αιτία του εμφράγματος είναι οι φραγμένες αρτηρίες που εμποδίζουν τη ροή του αίματος και κουράζουν την καρδιά.
Το να μπορεί, λοιπόν, κανείς να αναγνωρίσει εγκαίρως τα προειδοποιητικά σήματα που «εκπέμπει» ο οργανισμός για να ενημερώσει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα φραγμένων αρτηριών, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
Δείτε τέσσερα βασικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε σοβαρό πρόβλημα απόφραξης στις αρτηρίες και πρέπει να ενημερώσετε άμεσα το γιατρό σας:
Στυτική δυσλειτουργία 
Οι άνδρες έχουν την τύχη να έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης για σιωπηλή στεφανιαία νόσο. Όταν το να επιτευχθεί η στύση είναι δύσκολο ή αδύνατο, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι από φραγμένες αρτηρίες στην πύελο που εμφανίζεται πολύ πριν επέλθει μια καρδιακή προσβολή. Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας και της διαπίστωσης της στεφανιαίας νόσου, χρονικό διάστημα που είναι αρκετό για να λάβετε τα μέτρα σας.
Απώλεια μαλλιών – φαλάκρα ​
Σε μια νέα εμπεριστατωμένη έρευνα επάνω σε 37.000 άνδρες, αποδείχτηκε ότι η εκτεταμένη φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού είναι δείκτης αυξημένου κινδύνου για τη σιωπηλή στεφανιαία νόσο σε οποιαδήποτε ηλικία. Σε μια άλλη έρευνα σε πάνω από 7.000 άτομα (οι 4.000 ήταν γυναίκες), διαπιστώθηκε ότι η μέτρια έως σοβαρή φαλάκρα διπλασίασε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο και στα δύο φύλα.
Το σχήμα στον λοβό του αυτιού 
Ένας από τους πιο παράξενους δείκτες καρδιακής νόσου είναι η πτυχή στον λοβό του αυτιού (συγκεκριμένα, μία γωνιακή πτυχή στο αυτί που εκτείνεται διαγώνια από το ακουστικό κανάλι στο κατώτερο άκρο του λοβού του αυτιού). Η πτυχή του αυτιού μπορεί να προκύψει από κακή κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών στην καρδιά. Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι υποστηρίζουν πως μια πτυχή στο αυτί δεν είναι παρά μόνο μια γενική ένδειξη γήρανσης, ερευνητές έδειξαν μέσω μιας εξελιγμένης μεθόδου αξονικής τομογραφίας για τη μέτρηση της σιωπηλής στεφανιαίας νόσου, ότι η πτυχή του αυτιού «προβλέπει» τις καρδιακές παθήσεις, ακόμη και αφότου οι συγγραφείς της έρευνας συνυπολόγισαν άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η ηλικία και το κάπνισμα.
Πόνος στη γάμπα όταν περπατάτε​
Η αρτηριοσκλήρωση μπορεί να μπλοκάρει τις αρτηρίες των ποδιών, ιδιαίτερα στους καπνιστές, προτού καν διαγνωστεί σε αυτούς στεφανιαία νόσος. Αυτό το σύμπτωμα απαιτεί άμεση ιατρική αξιολόγηση χωρίς καθυστέρηση. Ο γιατρός σας θα εξετάσει τους παλμούς στα πόδια σας και θα εκτελέσει απλές μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης των ποδιών και της ροής του αίματος για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση της κακής κυκλοφορίας στα πόδια.
Το έμφραγμα μπορεί να προληφθεί, ακόμα και με φραγμένες αρτηρίες
Εντυπωσιακά ήταν τα συμπεράσματα έρευνας που έγινε σε 20.000 άνδρες ηλικίας 45 έως 79 ετών. Ανάλυση στοιχείων μιας δεκαετίας έδειξε ότι 4 στα 5 εμφράγματα μπορεί να προληφθούν, ακόμα και σε επιβαρυμένους οργανισμούς.
Συγκεκριμένα, η νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of the American College of Cardiology, δείχνει ότι 4 στις 5 καρδιακές προσβολές στους άντρες είναι δυνατόν να προληφθούν όταν κάποιος κάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής του.
Οι αλλαγές αυτές είναι η διατήρηση υγιούς βάρους, η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση, η αποφυγή του τσιγάρου και η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης αλκοόλ.
Η έρευνα βασίστηκε σε ανάλυση στοιχείων μιας δεκαετίας σχετικά με τις συνήθειες υγείας και του τρόπου ζωής 20.000 Σουηδών αντρών, ηλικίας 45 έως 79 ετών.
Ο Dr. Sam Brar, του Kaiser Permanente, πιστεύει ότι το μέγεθος της μείωσης των καρδιακών προσβολών είναι εκπληκτικό, καθώς οι αλλαγές αυτές μπορούν να αλλάξουν μια προδιαγεγραμμένη πορεία.
Ακόμα και ένας άντρας που κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δεν πρόσεχε τον εαυτό του μπορεί να ωφεληθεί από τις αλλαγές αυτές, αρκεί να τις διατηρήσει.
Ο Brar, δήλωσε ότι «σε ασθενείς που ήδη έχουν μπλοκαρισμένες αρτηρίες και δεν έχουν υποβληθεί σε αγωγή η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μπορεί να αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσής τους».

Οι top 10 τροφές για την πρόληψη των φραγμένων αρτηριών
Οι αρτηρίες είναι μέρος του «υδραυλικού συστήματος» του σώματός μας. Μεταφέρουν πλούσιο σε οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες αίμα σε κάθε όργανο.
Ακριβώς όπως ένα σπίτι με χαλασμένα υδραυλικά παρουσιάζει πολλά προβλήματα, το ίδιο συμβαίνει και στο ανθρώπινο σώμα, αν αφήσουμε τις αρτηρίες να φράξουν και να σκληρύνουν.
Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη, επεξεργασμένα σάκχαρα και άλλες χημικές ουσίες, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έλλειψη σωματικής άσκησης, μειώνουν σταδιακά την εσωτερική περιφέρεια των αρτηριών. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως αρτηριοσκλήρυνση, και είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακή νόσο, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως αναφέρει το tonwtiko.
Και για κάθε τροφή που προκαλεί όλα αυτά τα προβλήματα στις αρτηρίες σας, υπάρχει και μία άλλη που τις καθαρίζει.
Δείτε ποιες είναι οι top-10 τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες:
1. Ακτινίδια και πεπόνι: Είναι φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά που μπορεί να μειώσουν την LDL χοληστερόλη («κακή χοληστερόλη») στο αίμα, καθώς και την πλάκα που δημιουργείται στα εσωτερικά αρτηριακά τοιχώματα.
2. Λιπαρά ψάρια: Ο σολομός, ο τόνος και η ρέγκα περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι μια πηγή καλών λιπαρών και εμποδίζουν τον σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες. Αποφύγετε, ωστόσο, τα ψάρια ιχθυοτροφείου, καθώς το κρέας τους συνήθως περιέχει τοξικές χημικές ουσίες και έχει λιγότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
3. Μούρα και κόκκινα σταφύλια: Τα σταφύλια περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία σταματούν την οξείδωση της κακής χοληστερόλης. Οι φράουλες, τα κεράσια, τα βατόμουρα και άλλα μούρα περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά και είναι γεμάτα με βιταμίνες.
4. Σκόρδο: Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα κακής χοληστερόλης. Εάν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα, δείτε την περιεκτικότητά τους σε αλικίνη (allicin) που είναι ενεργό συστατικό του σκόρδου.
5. Μήλα και γκρέιπφρουτ: Η πηκτίνη (διαλυτή ίνα) σε αυτά τα φρούτα μειώνει την κακή χοληστερόλη, ενώ το κάλιο και το μαγνήσιο βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
6. Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, που βοηθούν στην πρόληψη της πλάκας που φράζει τις αρτηρίες. Περιέχει επίσης κάλιο και φυλλικό οξύ, που μειώνουν την αρτηριακή πίεση.
7. Ελαιόλαδο: Είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Επιλέγετε αγνό, παρθένο ελαιόλαδο όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά μην το παρακάνετε, καθώς τα λιπαρά δεν παύουν να είναι… λιπαρά.
8. Ντομάτες: Είναι μια τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης.
9. Πράσινο τσάι: Τα φλαβονοειδή του πράσινου τσαγιού είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Ένα καλής ποιότητας πράσινο τσάι μπορεί επίσης να αποτρέψει το σχηματισμό θρόμβων αίματος και βοηθάει στη διατήρηση της υγιούς εσωτερικής επένδυσης των αρτηριών.

10. Ρόδι: Ένα άλλο πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φρούτο. Το ρόδι εμποδίζει τη σκλήρυνση των αρτηριών και μπορεί ακόμα και να ανατρέψει τη διαδικασία αρτηριοσκλήρυνσης.



pronews.r

Νέος κύκλος κινητικότητας: Πότε θα ανακοινωθούν οι θέσεις -Πότε θα υποβάλλουν αιτήσεις οι υπάλληλοι



Μεγάλη ποικιλία επιλογών θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον μέσω του ενιαίου συστήματος κινητικότητας, καθώς στο νέο κύκλο, που πρόκειται να ανοίξει προσεχώς, ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων από πλευράς φορέων ξεπερνά τις 8.000.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι προσφερόμενες θέσεις είναι 8.005 και εξ αυτών, οι 7.350 ζητούνται να καλυφθούν μέσω μετατάξεων και οι 655 μέσω αποσπάσεων. Το μόνο που απομένει είναι η έγκριση των αιτημάτων των δημόσιων φορέων από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η συνεδρίαση της Επιτροπής στην οποία θα κριθεί οριστικά ποιες από τις 8.005 συνοδεύονται από τεκμηριωμένα αιτήματα και θα προσφερθούν στους ενδιαφερόμενους δημοσίους υπαλλήλους, αναμένεται περίπου στις 20 Νοεμβρίου. Οι μέχρι στιγμής καθυστερήσεις αποδίδονται σε μια εκκρεμότητα που αναμενόταν να λύσει το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο σχετικά με την σύνθεση της Επιτροπής. Αυτό που απομένει είναι να δημοσιευθούν σε ΦΕΚ τα ονόματα που θα στελεχώνουν την Επιτροπή και αυτή να κληθεί σε συνεδρίαση.

Πιθανόν ο όγκος των αιτημάτων να οδηγήσει και σε σύγκλιση νέας συνεδρίασης, πάντως πηγές του υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαιώνουν ότι στόχος είναι εντός του Νοεμβρίου και όχι πιο μετά να είναι στην γνώση των υπαλλήλων οι προς κάλυψη θέσεις

Όπως προβλέπει ο νόμος, από την στιγμή που θα αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα, θα ξεκινήσει και η περίοδος υποβολής αιτήσεων από πλευράς των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το νόμο, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν περιθώριο 15 ημερών από την στιγμή της δημοσίευσης των θέσεων προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι η περίοδος υποβολής αιτήσεων να συμπέσει με το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι εάν εγκριθούν στο σύνολό τους οι 8.005 προς κάλυψη θέσεις, τότε θα μιλάμε για την μεγαλύτερη από πλευράς φορέων συμμετοχή σε έναν κύκλο κινητικότητας. Και προφανώς, θα συγκεντρώσουν μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς δημοσίων υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος κύκλος (β’ 2018) που ήταν και ο μέχρι στιγμής μαζικότερος, προσέφερε 5.440 θέσεις προς κάλυψη.





aftodioikisi.gr