18 Σεπτεμβρίου 2019

Yπό «πολιορκία» η Ελλάδα: Μπλόκο σε δρόμο του Έβρου από μετανάστες! – Περνούν τα σύνορα ανενόχλητοι – Βίντεο




Σεπτέμβριος 18, 2019 στις 5:33 μμ
Σαν να πάνε σε εκδρομή περνούν οι παράνομοι μετανάστες τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο ύψος του Ορμένιου, Ορεστιάδας, όπως δείχνει το σχετικό βίντεο.


Οι βουλγαρικές αρχές έχουν ήδη προειδοποιήσει πως θα στείλουν στα σύνορα με Τουρκία και Ελλάδα 11.000 στρατιώτες για να τα φυλάξουν.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ
Την εθνική οδό στο ύψος των Καστανιών επιχείρησαν χθες το πρωί να κλείσουν άτομα τα οποία πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα. 
Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία απομακρύνει τα άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλος αριθμός ατόμων τα οποία θα περάσουν στην Ελλαδα έχει συγκεντρωθεί στην Αδριανούπολη τις τελευταίες μέρες.


Καστοριά: Σοβαρότατες καταγγελίες για την δομή υποδοχής λάθρο "προσφύγων" σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής ( φωτογραφίες βίντεο)

Της Δώρας Κωτσοπούλου



Σημαντικές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί σε γνωστό ξενοδοχείον  της περιοχής μας και τις επιπτώσεις στην γύρω περιοχή έρχονται στο φως μετά από επίσημες και ονομαστικές καταγγελίες συμπολιτών μας.


Οι συνθήκες υγιεινής έχουν χειροτερέψει, όχι μόνο για τους φιλοξενούμενους, αλλά επίσης και κυρίως για τους περιοίκους, που βλέπουν την ποιότητα ζωής και τις περιουσίες τους να απαξιώνονται χωρίς δικές τους ευθύνες.
Πολλοί από τους περίοικους έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές με συστάσεις, ερωτήματα έως καταγγελίες και μηνύσεις αλλά δεν διαφαίνεται καμία λύση, κυρίως λόγω της αδιαφορίας του ιδιοκτήτη, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.
Πρόσφατα μόλις, στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΟΣ, κάτοικος της περιοχής Κρεπενή ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά λόγω των προσφύγων τόσο στους βουλευτές όσο και στους υπόλοιπους παρευρισκομένους.
Πιο συγκεκριμένα, ο κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Hοtel Dedis μπαίνουν συχνά στις αυλές και τα σπίτια των γειτόνων, σε καλλιέργειες και άλλους χώρους προκαλώντας σημαντικές ζημιές και ενοχλήσεις.
Ακόμα χειρότερα, υπάρχουν προβλήματα υγιεινής μιας και τα απόβλητα της αποχέτευσης τρέχουν πολύ συχνά έξω από το ξενοδοχείο παρά τις υποσχέσεις του ξενοδόχου ότι θα προστατέψει την δημόσια υγεία όλων των γειτονικών περιοχών.
Επίσης, έκανε γνωστό σε όλους ότι έχουν γίνει καταγγελίες και μηνύσεις για όλα τα θέματα, αλλά το κυριότερο πρόβλημα παραμένει η απαράδεκτη αδιαφορία του επιχειρηματία , ο οποίος έχει αυτοχριστεί και πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων, εμποδίζοντας έτσι κάθε πιθανή αντίδραση μέσω του κλάδου.
Το κλιμάκιο των βουλευτών της ΝΔ, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή και του υποδιοικητή της ασφάλειας, επισκέφθηκαν την επόμενη ημέρα την περιοχή καταγράφοντας τα γεγονότα και υποσχέθηκαν να πάρουν μέτρα. Απομένει να δούμε αν τελικά θα πράξουν το καθήκον τους οι τοπικοί και όχι μόνο άρχοντες, ή το θέμα θα κατευθυνθεί στις καλένδες για μια ακόμη φορά.




Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο


Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:14

Aμερικανική έκθεση: «Αν αρχίσει Γ' ΠΠ μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας λόγω Ιράν θα έχουμε άμεσα 91,5 εκατ. νεκρούς... » (βίντεο)


Aμερικανική έκθεση: «Αν αρχίσει Γ' ΠΠ μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας λόγω Ιράν θα έχουμε άμεσα 91,5 εκατ. νεκρούς... » (βίντεο)

Μια αμερικανική στρατιωτική επέμβαση κατά του Ιράν θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα προκαλέσει ακόμα και μια παγκόσμια σύρραξη καθώς το περσικό κράτος θεωρείται απαραίτητο για την γεωστρατηγική ασφαλείας στην Μόσχα, κι ας κάνουν πολλοί αναλυτές ότι δεν τον βλέπουν.

Οι επιστημονικές αναλύσεις προβλέπουν 91,5 εκατομμύρια νεκρούς μόνο από την ανταλλαγή πυρηνικών πυραύλων μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας χωρίς να μπορούν να προβλεφτούν οι επόμενοι θάνατοι λόγω ραδιενέργειας και ακτίνων γάμμα.

Η Περσία είναι το «φράγμα» που προστατεύει το μαλακό ρωσικό «υπογάστριο» και εμποδίζει τις ΗΠΑ από ολοκληρωτική στρατηγική περικύκλωση της ρωσικής ενδοχώρας.

Αποτέλεσε επίσης βασικό παράγοντα για τον οποίο η Μέση Ανατολή πέρασε κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στην ρωσική επιρροή κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν και το γεγονός αυτό δείχνει πόσο στοίχισε στους Αμερικανούς η ισλαμική επανάσταση κατά του Σάχη το 1979.

Είναι σαφές ότι θα ήθελαν οι Αμερικανοί μια πτώση του ισλαμικού σιιτικού καθεστώτος για να επιβληθεί εκ νέου μια φιλοαμερικανική κατάσταση στο Ιράν.
Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί κατόπιν μιας μεγάλης στρατιωτικής καταστροφής.
Όμως για τους λόγους που αναλύσαμε, η Μόσχα δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό ασχέτως εάν της αρέσει η προσωρινή αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
Το ζήτημα είναι καθάρά θέμα ασφάλειας του ρωσικού κράτους και διατήρησης της ισχύος του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Στα πλαίσια αυτά έχει δημοσιευτεί μια έκθεση-σοκ που εξηγεί τι θα γινόταν αν ξεσπούσε ένα τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος με αντιπάλους τις ΗΠΑ-Ρωσία.
Η καταστροφή θα ήταν απόλυτη εντός λίγων ωρών.
Αμερικανοί επιστήμονες συνέγραψαν την έκθεση προφανώς για να προειδοποιήσουν πολλούς στο Πεντάγωνο ότι οι ΗΠΑ ΔΕΝ είναι η ιχυρότερη χώρα στον κόσμο τουλάχιστον σε ότι αφορά την πυρηνική δύναμη και ότι η κατάσταση ΜAD (Mutual assured destruction ) βρίσκεται ακόμα σε ισχύ.
Μσα σε λίγες ώρες θα είχαμε 34 εκατομμύρια νεκρούς ενώ η Ευρώπη θα μετατρέπονταν σε μια no man's land αφού θα είχε γίνει μια ραδιενεργή έρημος στην οποία οι επιζώντες θα έκαναν τα πάντα για να επιβιώσουν μέσα στα ερείπιά τους.
Δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την προσομοίωση ενός πολέμου μεταξύ Ουάσινγκτον - Μόσχας, επιστήμονες του Πρίνστον απεικόνισαν την «επόμενη μέρα».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», εάν ξεσπούσε πυρηνικός πόλεμος, συνολικά 90 εκατομμύρια άνθρωποι θα έβρισκαν τον θάνατο. Μόνο τις τρεις πρώτες ώρες, η Ευρώπη θα είχε καταστραφεί ολοσχερώς ενώ περίπου 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι, θα έβρισκαν τον θάνατο ή θα τραυματίζονταν.
Στο καταστροφικό σενάριο των ερευνητών, υπάρχουν περιοχές που αποφεύγουν να είναι ο άμεσος στόχος ενός πυρηνικού όπλου, όπως αυτές στο νότιο ημισφαίριο και της Σκοτίας.
Το τετράλεπτο βίντεο δημιουργήθηκε από τον τεχνικό και τον διεθνή εμπειρογνώμονα, Άλεξ Γκλάσερ του Πανεπιστημίου Πρίνστον και την ομάδα του.
Η προσομοίωση, που ονομάστηκε «Σχέδιο Α», καταρτίστηκε με βάση τον αριθμό των πυρηνικών όπλων που χρησιμοποιούνται σήμερα.
Φυσικά επειδή στην Δύση πάντα θέλουν να πιστεύουν ότι είναι οι «καλοί» στο σενάριο ο «κακός» που ξεκινάει τον πόλεμο είναι ποιος άλλος... η Ρωσία.
Remaining Time -0:00
Να πούμε πως στην τελική φάση της σύγκρουσης, και οι δύο πλευρές στοχεύουν στις 30 πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις και στα οικονομικά κέντρα του άλλου – αναπτύσσοντας 5-10 πυρηνικά όπλα για κάθε μία από αυτές – για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την ανάκαμψη κάθε πλευράς και να εμποδίσουν την δυνατότητά της για αναταπόδωση.
Μια τέτοια κίνηση, καταλήγουν οι ερευνητές, θα έφερνε 85,3 εκατομμύρια θύματα εντός του χρόνου των 45 λεπτών.

Το αμερικανικό σενάριο βασικά θεωρεί βέβαιο ότι μετά από μια ώρα πυρηνικών πληγμάτων όλα θα έχουν σταματήσει και θα έχουν προκύψει τα εξής τρία αποτελέσματα: Είτε  ολοκληρωτική καταστροφή των ΗΠΑ, είτε ολοκληρωτική καταστροφή της Ρωσίας, είτε πολύ μεγάλη καταστροφή και για τις δύο χώρες με σχετικά ισόπαλο αποτέλεσμα που μάλλον αυτό το σενάριο είναι και το πιθανότερο.

..


 pronews.gr

Υπόθεση Novartis: Γιατί… διάλεξε Παπαγγελόπουλο και προανακριτική το Μαξίμου – Το παρασκήνιο


Υπόθεση Novartis: Γιατί… διάλεξε Παπαγγελόπουλο και προανακριτική το Μαξίμου – Το παρασκήνιο
H ώρα της κρίσης για την «ανάποδη» Novartis έφτασε, καθώς σήμερα θα αποκαλυφθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η δικογραφία που αφορά στις καταγγελίες για παρεμβάσεις υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis (σ.σ.: εξ ου και ο χαρακτηρισμός «ανάποδη»).
Μαξίμου και ΝΔ αποφάσισαν εν τέλει να προχωρήσουν σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής με οιονεί κατηγορούμενο σ’ αυτήν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς η επιτροπή της Βουλής θα είναι αυτή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης – για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – κι εν τέλει θα εισηγηθεί την άσκηση ή όχι δίωξης και την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο.
 
Εκτός του κάδρου των ποινικών ευθυνών μένει έτσι ο Αλέξης Τσίπρας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει σε συνεργάτες του πως εκείνος δεν στέλνει στα δικαστήρια τους πολιτικούς του αντιπάλους. «Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της ιστορίας», πρόσθεσε στους συνομιλητές του ο πρωθυπουργός.
Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ευθύνες, αυτές είναι ξεκάθαρες για τον πρώην πρωθυπουργό. «Έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες, αλλά αυτές κρίνονται στις εκλογές», σχολίαζαν χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ. Η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο δεν αποκλείει, εξάλλου, το ενδεχόμενο να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας σ’ αυτήν ο κ. Τσίπρας.
Η απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας θ’ ανακοινωθεί τυπικά σήμερα το μεσημέρι από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, αφού πρώτα θα έχουν μελετήσει τη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στην Ολομέλεια της Βουλής δύο εντεταλμένοι προς τούτο βουλευτές της ΝΔ.

Το παρασκήνιο της απόφασης

Ποιοι ήταν λοιπόν οι λόγοι για τους οποίους στην κυβέρνηση και τη ΝΔ αποφάσισαν να μεταχειριστούν κατ’ αυτόν τον τρόπο Τσίπρα-Παπαγγελόπουλο; Όπως έχει γράψει τις τελευταίες μέρες το newsit.gr, έως την τελευταία στιγμή υπήρξε έντονος προβληματισμός για τη σκοπιμότητα και τη στόχευση σύστασης μιας εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής, ωστόσο η τελική επιλογή ικανοποιεί το διάχυτο αίσθημα που υπάρχει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και ορίζει πως θα πρέπει να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Παράλληλα, να διαφυλαχθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο η αποκατάσταση του κύρους και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η ΝΔ, αλλά και να τηρηθεί μια στάση δημοκρατική, θεσμική και υπεύθυνη, όπως εκτιμούν κομματικές πηγές ότι συνιστά η εξέλιξη της υπόθεσης.
Από την άλλη πλευρά, η επιλογή της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης συνάδει απόλυτα με τη βούληση του κ. Μητσοτάκη να μην μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών – όπως είχε ο ίδιος δηλώσει – ούτε να επιδείξει τάσεις ρεβανσισμού. Αλλά και ούτε να δώσει πόντους έτσι στον πολιτικό του αντίπαλο μέσα από την πόλωση, ιδιαίτερα στο momentum που διανύουμε και είναι απολύτως ευνοϊκό για τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη.

Την άποψη ότι η εικόνα ενός πρώην πρωθυπουργού στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν είναι η πρέπουσα είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ «γαλάζιοι» βουλευτές, επ’ ευκαιρία και των σχολίων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τον παραλληλισμό με το «βρώμικο ’89», υπενθύμιζαν ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχασε τελικώς από την επιλογή του να παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Στους ισχυρισμούς, εξάλλου, της Κουμουνδούρου ότι η υπόθεση έχει προκαλέσει εσωτερικό διχασμό στη ΝΔ με αφορμή τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, στελέχη της ΝΔ σχολίαζαν πως με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο θα πάει πράγματι ως το τέλος η υπόθεση, όπως είχε ζητήσει ο πρώην πρωθυπουργός.
Την ίδια στιγμή, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν στο newsit.gr ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς του κ. Σαμαρά, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν κοινωνός της απόφασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.



 Newsit.gr