16 Απριλίου 2019

Χανιά: Εθνοφύλακες έπιασαν τους ΝΑΤΟϊκούς που ύψωσαν τη γερμανική σημαία - Ήταν οργανωμένο σχέδιο! (φωτό)



Χανιά: Εθνοφύλακες έπιασαν τους ΝΑΤΟϊκούς που ύψωσαν τη γερμανική σημαία - Ήταν οργανωμένο σχέδιο! (φωτό)

Έχει εκνευριστεί ο κόσμος στην Κρήτη μετά την ελαφρύτατη ποινή που επιβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στους δυο Γερμανούς στρατιωτικούς της ΝΑΤΟϊκής δύναμης, οι οποίοι κατέβασαν και πέταξαν στα βράχια την ελληνική σημαία από τον ιστό της στον Σταυρό του Ακρωτηρίου Χανίων αντικαθιστώντας την με την γερμανική, μόλις λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν 78 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Είναι σαφές ότι η ενέργεια αυτή έγινε κατόπιν σχεδιασμού και ίσως όπως προκύπτει από τα στοιχεία να ήταν και εν γνώση της γερμανικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Στην ιταμή ενέργεια δεν συμμετείχαν μόνο οι δύο 23χρονοι, ένας από τους οποίους πανικοβλήθηκε σε βαθμό που… μύριζε όταν συνελήφθη! Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, μαζί τους ήταν και άλλοι τρεις, που διέφυγαν όταν αντιλήφθηκαν Έλληνες να ορμούν αγριεμένοι προς το μέρος τους!

Γι’ αυτούς δεν έκανε την παραμικρή νύξη η ανώτατη αξιωματικός που τους συνόδευσε, ούτε ασκήθηκε δίωξη κατ’ αγνώστων, ούτε όμως ειπώθηκε κάτι στο δικαστήριο, άγνωστο γιατί…
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο καφές που έπινε μια παρέα ανδρών της Εθνοφυλακής κοντά στον Σταυρό στο Ακρωτήρι Χανίων το απόγευμα της Κυριακής, έγινε ξαφνικά… φαρμάκι όταν είδαν τη γερμανική σημαία να ανεμίζει αυθάδικα στην θέση της ελληνικής.

Πρόκειται για άτομα που έχουν χάσει συγγενείς από τη ναζιστική θηριωδία κι έτσι το κρητικό αίμα άρχισε να βράζει μέσα τους και αμέσως έτρεξαν στον ιστό, για να δουν ποιοι κρύβονταν πίσω από την πρωτοφανή πρόκληση.

Φτάνοντας στον ιστό, είδαν τρεις άνδρες να κατρακυλούν κυριολεκτικά στα απόκρημνα βράχια προσπαθώντας να ξεφύγουν και, τελικά, το κατάφεραν. Όμως, οι άλλοι δυο δεν πρόλαβαν να τους ακολουθήσουν και ακινητοποιήθηκαν από τους Εθνοφύλακες, που μπήκαν στον πειρασμό να βάλουν μπροστά όσα γνώριζαν αποκτώντας… μαύρες ζώνες σε πολεμικές τέχνες, αλλά φάνηκαν ψύχραιμοι και δεν το έκαναν.

Ένας από τους Έλληνες μιλά γερμανικά, όμως προσποιήθηκε ότι δεν καταλάβαινε για να ακούσει τι έλεγαν μεταξύ τους οι δυο νεαροί Γερμανοί. Πράγματι, ο ένας είπε στον άλλο να ισχυριστούν ότι ήταν μεθυμένοι, καθώς δίπλα τους είχαν τέσσερα κουτάκια μπύρας. Όμως, μόνο δυο ήταν άδεια κι ατό δεν δικαιολογούσε μεθύσι, από τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα αποτελούνταν από πέντε άτομα.
Όταν κλήθηκαν στο σημείο αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. για να παραλάβουν τους δυο βέβηλους, αποκαλύφθηκε η ιδιότητά τους, ότι δηλαδή υπηρετούν ως αξιωματικοί του ΝΑΤΟ στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Στο μεταξύ, βρέθηκε η ελληνική σημαία που την είχαν κυριολεκτικά κάνει κουβάρι και την είχαν θάψει -σαν σε τελετή, καθώς ήταν καλυμμένη τελείως με ογκώδεις πέτρες- πράγμα που κατέρριπτε τον ισχυρισμό των Γερμανών ότι «έβαλαν μια πέτρα πάνω της για να μην την πάρει ο αέρας»!

Το περίεργο είναι ότι μόλις κατέβηκαν για να τους βάλουν σε περιπολικό στην παραλία του Σταυρού, όπου το 1964 ο Άντονι Κουίν χόρεψε το περίφημο ελληνικό συρτάκι σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, έφτασε αμέσως η υψηλόβαθμη αξιωματικός του γερμανικού στρατού, λες και γνώριζε τι είχε συμβεί! Με την συνοδεία της οι δύο 23χρονοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και εκείνη ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι.

Φυσικά, το αίτημά της απορρίφθηκε ασυζητητί, καθώς ήδη έξω από το τμήμα άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος με άγριες διαθέσεις, απειλώντας να λιντσάρει τους δυο νεαρούς αξιωματικούς αν αφήνονταν ελεύθεροι. Ακούστηκαν, μάλιστα, φωνές που απειλούσαν να… κάψουν το τμήμα αν οι δράστες της πρωτοφανούς προσβολής στο εθνικό σύμβολο δεν παραπέμπονταν στην δικαιοσύνη!

Μέσα σε ένα «καυτό» κλίμα, οι δύο Γερμανοί οδηγήθηκαν στα κρατητήρια όπου, για καλή τους τύχη, δεν υπήρχαν Έλληνες κρατούμενοι παρά μόνο Πακιστανοί. Ωστόσο, η εμπειρία του εγκλεισμού στο κελί, έκανε τον έναν από τους δυο να χάσει κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα να… λερώσει το παντελόνι του προκαλώντας αηδία αλλά και χλεύη από όσους βρέθηκαν μπροστά.
Σε βάρος των δυο Γερμανών σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή εθνικού συμβόλου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Το πρωί της Δευτέρας, στο Αυτόφωρο

Πλημμελειοδικείο Χανίων ισχυρίστηκαν ότι ύψωσαν την γερμανική σημαία επειδή ενθουσιάστηκαν από την… επιτυχία της πεζοπορίας τους στον αρχαιολογικό χώρο του Σταυρού και επειδή έτσι κάνουν οι ορειβάτες!

Όσο κι αν ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν την Ελλάδα ή να βεβηλώσουν το σύμβολο, δεν έπεισαν το δικαστήριο που τους καταδίκασε σε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή, παρ’ όλο που το άρθρο 181 του Ποινικού Κώδικα για προσβολή συμβόλων του ελληνικού Κράτους προβλέπει ότι «Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δυο ετών»!

Οι δύο 23χρονοι αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν συνοδευόμενοι από την ανώτερή τους στο στρατόπεδο, από το οποίο –σύμφωνα με πληροφορίες- τους απαγορεύτηκε η έξοδος ώσπου να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους, πιθανότατα σήμερα, καθώς η παραμονή τους στην Κρήτη κρίθηκε επισφαλής. Μάλιστα, η Γερμανίδα αξιωματικός φέρεται να διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι η καταδίκη τους θα έχει συνέπειες, χωρίς να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές.

pronews.gr


Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, εσωτερικός χώρος και φαγητό
"Biokott - Bioflorina" Παραδοσιακές   μαρμελάδες -γλυκά κουταλιού- λικέρ    κλικ ΕΔΩ

Κωνσταντοπούλου: Με τακτική μαφίας αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση Πετσίτη






Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει δηλώσεις

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου/ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, για την υπόθεση Πετσίτη.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε τακτική μαφίας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση Μανώλη Πετσίτη και επανέλαβε ότι ο πλουτισμός του συνδέεται με τη σχέση του με την κυβέρνηση.

«Το θέμα Πετσίτη είναι θέμα Τσίπρα και Παππά. Ήταν συνδεδεμένος με το Μαξίμου», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Οταν κλήθηκε να σχολιάσει τη φράση του Πάνου Σκουρλέτη για τον κ. Πετσίτη- «Κάπου τον έχει πάρει το μάτι μου», είπε- η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε: «Αποκλείεται ο Σκουρλέτης να ήταν ανήξερος. Δεν είναι δυνατόν να θυμάμαι εγώ τον Πετσίτη από τότε που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση να κουβαλάει την τσάντα του Παππά και να μην τον θυμάται ο Σκουρλέτης».

«Από εκεί και πέρα, όμως, μέχρι να εκτινάσσονται τα εισοδήματά του και να βρίσκεται σε συναλλαγή με επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες, χωρίς προσόντα, είναι πολύ. Το ότι αυτό συνέβη σε περίοδο που ο Παππάς και ο Τσίπρας είναι υπουργός και πρωθυπουργός αντίστοιχα, αυτό σημαίνει ότι ο πλουτισμός είναι συνδεδεμένος με τη σχέση του με την κυβέρνηση, στην οποία πρώτος τη τάξει υπουργός ήταν ο Σκουρλέτης ως υπουργός Εσωτερικών», υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Ο Σκουρλέτης ήταν πάντα στον στενό πυρήνα του Μαξίμου. Είναι προκλητικό να κάνουν όλοι τον ανήξερο. Αποκλείεται να μην τον είχε δει τον Πετσίτη όπως αποκλείεται να μην τον είχε δει ο Τζανακόπουλος», συνέχισε και τόνισε ότι η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «τακτική μαφίας που λέει αυτόν που καίνε να τον καίνε και οι υπόλοιποι να βγαίνουν αλώβητοι. Δεν ξέρω αν θα κάνουν το ίδιο και για τον Παππά. Απλώς ακολουθούν την πεπατημένη τακτική των Μαφιών».

iefimerida.gr

Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, εσωτερικός χώρος και φαγητό
Biokott - Bioflorina Μαρμελάδες -Γλυκά κουταλιού- Λικέρ    κλικ ΕΔΩ

«Χρυσή» επιδότηση έως 18.000 ευρώ! Ποιοι το δικαιούνται;


Πέντε νέα προγράμματα, επιδοτήσεων και εύρεσης εργασίας, για νέους και ανέργους, με τον συνολικό αριθμό των ωφελούμενων να «αγγίζει» τους 24.000 ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ.
Τα προγράμματα θα απευθύνονται σε ανέργους, άνεργους πτυχιούχους και νέους πτυχιούχους. Διαβάστε παρακάτω…
«Χρυσή» επιδότηση έως 18.000 ευρώ σε νέους

Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, εσωτερικός χώρος και φαγητό
Biokott - Bioflorina Μαρμελάδες -Γλυκά κουταλιού- Λικέρ    κλικ ΕΔΩ
 

Με το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ -που προ ημερών ανακοίνωσε νέα δράση για 500 ανέργους- επανέρχεται το πλάνο στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως αναφέρει το workenter.gr, αφορά σε προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και στήριξη νέων έως 29 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.
Οι ωφελούμενοι θα είναι 5.000 άνεργοι, με τον ΟΑΕΔ να χρηματοδοτεί 2.500 επιχειρηματικά σχέδια.
Το ποσό της ενίσχυσης, κατά την ίδια πηγή, μπορεί να φτάσει έως και τα 18.000 ευρώ.
Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ
Στο άμεσο διάστημα αναμένεται να ανοίξει και ο δεύτερος κύκλος του ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε ηλικίες από 22 έως 29 ετών και η απασχόληση θα γίνει σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 3.000 ανέργους θεωρητικών σπουδών
Το τρίτο πρόγραμμα περιγράφεται ως στοχευμένη κατάρτιση και πιστοποίηση 3.000 ανέργων θεωρητικών σπουδών σε κλάδους αιχμής.
Η δράση απευθύνεται σε ανέργους έως 29 ετών, ενώ προβλέπονται διάφοροι τομείς δραστηριοποίησης (social media, πολιτιστικοί οργανισμοί, συμβουλευτική, αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών κ.λπ).

Επαγγελματική ενδυνάμωση για 10.000 ανέργους ηλικίας 18 – 29 ετών
Το εν λόγω πρόγραμμα, σύμφωνα με το workenter, απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επενδύει στο ανθρώπινο δυναµικό και στην ενίσχυση της κλαδικής οικονομίας.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εξεταστούν προτάσεις όπως, για παράδειγμα, η διασύνδεση κρίσιμων τομέων όπως ο τουρισμός με την αγροδιατροφή.
3.000 θέσεις για νέους πτυχιούχους από τον ΟΑΕΔ
Το πέμπτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά νέους πτυχιούχους, ηλικίας 24-29 ετών, θετικής, τεχνολογικής και οικονοµικής κατεύθυνσης.
Θα διατεθούν 3.000 θέσεις. Αφορά στην κατάρτιση ανέργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Ο προϋπολογισµός του προγράµµατος ανέρχεται σε 40,2 εκατ. ευρώ.

Επιδόματα μαμούθ με χιλιάδες ευρώ! Ποιοι Έλληνες θα βρείτε ξαφνικά χρήματα στον λογαριασμό σας;

Τι πρέπει να κάνετε αν δεν είστε μέσα στις κατηγορίες για να τα πάρετε!
Επιδόματα μαμούθ με χιλιάδες ευρώ αν ανήκετε σε συγκεκριμένες κατηγορίες! Δείτε αναλυτικά ποιοι Έλληνες θα βρείτε ξαφνικά χρήματα στον λογαριασμό σας;

Οι φορείς και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πληρώσουν τα επιδόματα νωρίτερα από την καθιερωμένη ημερομηνία, και συγκεκριμένα πριν το Πάσχα.

Επιπλέον, βάσει της εργατικής νομοθεσίας έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να λάβουν το Δώρο Πάσχα. Επιπλέον, δείτε τι ισχύει και με ένα ακόμα επίδομα: Έσκασε έκτακτο επίδομα! Βαθιά ανάσα για τους άνεργους!

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ, νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν όλες οι πληρωμές προς τους συνταξιούχους και συγκεκριμένα:
Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου, όπως και το πρώην ΙΚΑ. Μία μέρα νωρίτερα, Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις όσων προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και τον πρώην ΟΓΑ. Όλες οι επικουρικές συντάξεις, όπως ανακοίνωσε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), θα καταβληθούν στους δικαιούχους τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019.
Πριν από το Πάσχα, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχεδιάζει την καταβολή των προβλεπόμενων ποσών στους δικαιούχους των προγραμμάτων του. Οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και έως τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου.
Πιθανότατα τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθεί για πρώτη φορά και το επίδομα ενοικίου, στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν εντός Μαρτίου. Στην πρώτη πληρωμή του επιδόματος, θα συμπεριληφθούν όσοι έχουν υποβάλει αίτηση που έχει εγκριθεί εντός του Μαρτίου. Θα λάβουν, μάλιστα, και αναδρομικά ποσά, για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνει η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ενώ για τις ίδιες ημέρες σχεδιάζεται η πληρωμή των αναπηρικών, διατροφικών και λοιπών προνοιακών επιδομάτων (στεγαστικής συνδρομής και ομογενών) και μάλιστα αναδρομικά για τους μήνες έως και τον Απρίλιο.
Την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην καταβολή Δώρου Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής μητρότητας.Τέλος, έχει προγραμματιστεί και η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων για τους μακροχρόνια ανέργους και των βοηθημάτων ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Πηγή

Συνελήφθη 41χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Κοζάνη – Προσποιούμενος τον γιατρό τους αποσπούσε χρήματα



-Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων, στην περιοχή της Κοζάνης
-Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων, στην περιοχή της Κοζάνης.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι, ο 41χρονος τον Φεβρουάριο του 2019, διέπραξε στην περιοχή της Κοζάνης, συνολικά (4) κλοπές σε βάρος (4) ημεδαπών, εκ των οποίων (3) γυναικών, ηλικίας 59, 80 και 81 ετών και ενός ανδρός, ηλικίας 86 ετών.
Ως προς τη μεθοδολογία του δράστη εξακριβώθηκε ότι, προσέγγιζε μεγάλης ηλικίας άτομα, και εκμεταλλευόμενος την ευπιστία τους, προσποιούμενος τον ιατρό που είχε αναλάβει την ιατρική τους παρακολούθηση στο παρελθόν, τους έπειθε να επιβιβαστούν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, προκείμενου να τους μεταφέρει στον προορισμό τους. Κατά την μεταφορά τους και σε μερικές περιπτώσεις εντός της οικίας των ηλικιωμένων, που τους είχε μεταφέρει, κατάφερνε χωρίς να γίνετε αντιληπτός να αφαιρέσει χρηματικά ποσά και διάφορα μικροαντικείμενα.
Προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης για την τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.
Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές ασφάλειας για υπερήλικες:

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.

Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

Εφόσον είναι επιθυμητό, να αιτηθείτε από την εταιρεία της τηλεφωνικής σας σύνδεσης να ρυθμίσει τον αριθμό τηλεφώνου σας (σταθερό και κινητό) ως απόρρητο, ώστε να μην είναι διαθέσιμος σε τηλεφωνικούς καταλόγους.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.


 kozanilife.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ : Προβάλετε την επιχείρηση σας, στους χιλιάδες επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τηλ.6978276141

Νέα γκάφα Τσίπρα: «Είμαστε ανοιχτοί και ...διάτρητοι», είπε για το θέμα Πετσίτη (Είμαστε ανοιχτοί και .... τρύπιοι) (!!!;;;)

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ TWITTER


Διάτρητοι αντί για διαφανείς είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στον Αντέννα

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στον Αντέννα και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου/  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INTIMENEWS


Η φράση του Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη στον Αντέννα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανοιχτοί και διάτρητοι να έρθουν όλοι να δουν τους λογαριασμούς μας», με αφορμή το σκάνδαλο Πετσίτη, προκάλεσε έναν καταιγισμό σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα.

Και αυτό γιατί η λέξη διάτρητοι είναι στην προκειμένη περίπτωση λάθος. Προφανώς ο Πρωθυπουργός ήθελε να πει διαφανείς, έτοιμοι για κάθε είδους έλεγχο. Αλλά το διάτρητοι σημαίνει κάτι διαφορετικό.

Οπως αναφέρει το λεξικό η λέξη διάτρητος σημαίνει αυτός που είναι γεμάτος τρύπες η πιο λαϊκά ο τρυπητός. Και μεταφορικά η λέξη χρησιμοποιείται για μια διατύπωση που είναι γεμάτη λογικά κενά. Πάντως δεν σημαίνει διαφανής και έτοιμος για έλεγχο όπως ήθελε να πει ο κ. Τσίπρας, μάλλον το αντίθετο.
Οπως ήταν φυσικό άμεση ήταν η αντίδραση των χρηστών του twitter που έσπευσαν να σχολιάσουν τα ελληνικά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχεδόν σε κάθε του δημόσια παρέμβαση «σκοτώνει» τη γλώσσα μας.

Τα σχόλια στο twitter για το «διάτρητοι» του Αλέξη Τσίπρα

"Είμαστ' ανοιχτοί, διάτρητοι ..." Λέει ο Τσίπρας στον Χατζηνικολάου .. Ακόμα δεν συνήλθαμε απ' την "τυμβοθηρία" ...
Σοβαρά τώρα αμφισβητεί κανείς το ποσό αδίστακτος είναι ο Τσίπρας όταν πετάει τέτοια μαργαριτάρια σε κάθε του ομιλία και παρόλα αυτά διατηρεί τέτοια ψυχραιμία; Εδώ ένα εταιρικό μέιλ στέλνεις κ το κοιτάς εκατό φορές μήπως σου φυγε κανένα κόμμα. Ο τύπος κάθε φορά είναι χειρότερος
Κάθε φορά που μιλά δημόσια ο Τσίπρας, ο ψυχαναλυτής του Μπαμπινιώτη ανοίγει μια κάσα Dom Pérignon στην υγειά του!
Όσοι δεν καταλαβαίνετε τη γλώσσα που μιλάει ο Τσίπρας, υπάρχει και το Google Translate, ναι;
Οταν ειπε ο Τσιπρας "ειμαστε ανοιχτοι,διατρητοι",τι εννοουσε?



iefimerida.gr



Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, εσωτερικός χώρος και φαγητό
"Biokott - Bioflorina"Παραδοσιακές Μαρμελάδες -Γλυκά κουταλιού- Λικέρ    κλικ ΕΔΩ
 

Τσίπρας: Αν μπείτε στο Google στο "Macedonia" δε βγάζει τη γειτονική χώρα - Μπήκαμε και είδαμε

Πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας στη Βόρεια Μακεδονία
Πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας στη Βόρεια Μακεδονία AP

Τι βρήκαμε ψάχνοντας το key word "Macedonia" στο Google Search όπου σύμφωνα με τον πρωθυπουργό δεν βγάζει το όνομα της χώρας με τον όρο που μέχρι πρότινος αυτοπροσδιοριζόταν, πριν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για το Μακεδονικό και τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός είπε πως το όνομα "Μακεδονία" δεν εκχωρήθηκε και πως "αν βάζατε στο Google το όνομα Macedonia (με λατινικούς χαρακτήρες) πριν τη συμφωνία των Πρεσπών, έβγαιναν τα Σκόπια", αναφέροντας πως πλέον οι αναζητήσεις αφορούν και τη χώρα μας.
"Οι άνθρωποι άλλαξαν πινακίδες, ταμπέλες, επιγραφές", πρόσθεσε, τονίζοντας πως πλέον η χώρα θέλει "να κοιτάζει προς την Ελλάδα και να γίνει στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας".

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως σταδιακά θα συνειδητοποιήσουν όλοι τη σημασία της συμφωνίας και πως η χώρα αναβάθμισε τον ρόλο της στα Βαλκάνια. "Είναι ένα δώρο για τη χώρα μας και δεν έχει σημασία το πολιτικό κόστος", ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων. "Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία μετά από 30 χρόνια να επιλύσω μία διαφορά που στοίχιζε στην χώρα και τώρα δίνει πλεονεκτήματα δεν σκέφθηκα το κόστος", είπε χαρακτηριστικά.


Εμείς μπήκαμε στο google και ψάξαμε τις αναζητήσεις που εμφανίζονται με τον όρο "Macedonia" γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες.
Τσίπρας: Αν μπείτε στο Google στο "Macedonia" δε βγάζει τη γειτονική χώρα - Μπήκαμε και είδαμε
Τσίπρας: Αν μπείτε στο Google στο "Macedonia" δε βγάζει τη γειτονική χώρα - Μπήκαμε και είδαμε
Στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων λοιπόν, πρώτη εμφανίζεται η καταχώρηση της Wikipedia Macedonia που αναφέρεται στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, στα ελληνικά εμφανίζεται το λήμμα "Βόρεια Μακεδονία", πάλι από τη Βικιπαίδεια, που αναφέρεται στη γειτονική χώρα.

Δεύτερο στις αναζητήσεις έρχεται το North Macedonia - Wikipedia και τρίτο το Macedonia (Greece) - Wikipedia. Εδώ βλέπουμε και το Macedonians ως "εθνικό γκρουπ", το οποίο αναφέρεται στους κατοίκους της Βορείου Μακεδονίας και στο πώς προσδιορίζονται βάσει του νέου τους Συντάγματος.

Ακολουθούν βίντεο της τραγουδίστριας Tamara Todevska από τη γειτονική χώρα, ένα επεξηγηματικό βίντεο για το μακεδονικό ζήτημα, καταχώρηση της CIA (Europe :: North Macedonia) για την περιοχή, της Britannica (North Macedonia | History, Geography, & Points of Interest) και άρθρα των NY Times, του Guardian και του Al Jazeera για τη γειτονική χώρα με τον τίτλο πάντα "North Macedonia" και όχι Macedonia σκέτο, που να ταυτίζεται με την ταυτότητα της χώρας και το όνομά της.

Ούτε στη δεύτερη σελίδα υπάρχει καταχώρηση "Macedonia" που να ταυτίζεται με τη χώρα χωρίς το συνοδευτικό North, ωστόσο... υπάρχει άρθρο για την πόλη με το όνομα City of Macedonia που βρίσκεται στο... Ohio.

Πράγματι λοιπόν, ο όρος "North Macedonia" έχει αντικαταστήσει το "Macedonia" ως προσδιορισμός του ονόματος της χώρας, στις αναζητήσεις στο μεγαλύτερο "ψαχτήρι" στο διαδίκτυο, κάτι που αποτυπώνεται δια του αλγορίθμου. Αυτό γιατί στα περισσότερα άρθρα και επίσημες τοποθετήσεις σε διαδικτυακά κείμενα, έχουν αλλαχθεί οι όροι ονομασίας.


news247.gr


Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, εσωτερικός χώρος και φαγητό
Biokott - Bioflorina Μαρμελάδες -Γλυκά κουταλιού- Λικέρ    κλικ ΕΔΩ
 

Πολιτιστική «11η Σεπτεμβρίου»: Έσβησε η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων - Τεράστια καταστροφή επί προεδρίας Μ.Μακρόν




Πολιτιστική «11η Σεπτεμβρίου»: Έσβησε η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων - Τεράστια καταστροφή επί προεδρίας Μ.Μακρόν

Η μεγάλη φωτιά που για 8,5 ώρες έκαιγε ανεξελέγκτη στην Παναγία των Παρισίων καταστρέφοντας ένα μεγάλο κομμάτι του καθεδρικού ναού με ιστορία εννέα αιώνων έχει προκαλέσει παγκόσμιο, σοκ, οργή και αγανάκτηση.
Ακόμα κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλη είναι η καταστροφή αλλά τα ξημερώματα της Τρίτης η πυροσβεστική υπηρεσία της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά και ότι έχει μερικώς κατασβεστεί.

«Υπάρχουν ακόμα σποραδικές εστίες» δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.
Νωρίτερα αξιωματούχος της πυροσβεστικής είχε ανακοινώσει ότι το οικοδόμημα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων σώθηκε από ολική καταστροφή προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε σοβαρά ένας πυροσβέστης.
Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της πυροσβεστικής καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει φλόγα στον ναό.

Η επόμενη ημέρα αναμένεται να είναι εξίσου δύσκολη με αυτή που προηγήθηκε καθώς θα πρέπει αφενός να ξεκινήσει η επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών και αφετέρου να ερευνηθεί το πώς ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε ένα από τα κοσμήματα του παγκόσμιου πολιτισμού.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν υποσχόμενος ότι «αυτόν τον καθεδρικό θα τον ξαναχτίσουμε όλοι μαζί, γιατί είναι αυτό που περιμένουν οι Γάλλοι, είναι αυτό που αξίζει στην ιστορία μας». Όπως ανακοίνωσε θα ξεκινήσει μια διεθνής καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Ότι και να λέει όμως ο Μακρόν το κακό που έγινε επί προεδρίας του θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην πολιτική του σταδιοδρομία από ότι προκάλεσαν οι διαδηλώσεις  των «κίτρινων γιλέκων».

Θα μείνει στην Ιστορία ως ο Γάλλος πρόεδρος επί ηγεσίας του οποίου συνέβη μια τόσο μεγάλη και ανυπολόγιστη καταστροφή. Ακόμα στην Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο δεν μπορούν να διανοηθούν το μέγεθος του κακού που συνέβη στην Γαλλία.
Σε αντιστοιχία στον Ελληνισμό θα ήταν μια καταστροφή του Παρθενώνα, των Δελφών, της Ολυμπίας, της Αγίας Σοφίας κ.τ.λ
Δείτε βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης του κωδωνοστασίου:

Πώς ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά
Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, πέντε ή έξι λεπτά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών από τα συνεργεία ανακαίνισης. Οι εργάτες αποχώρησαν στις 18:45 (τοπική ώρα) και γύρω στις 18:50 ή 18:51, άρχισαν να βγαίνουν καπνοί από τον γοτθικού τύπου ναό.

Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώθηκε από το κτίριο, ενώ οι φλόγες πεταγόντουσαν πολλά μέτρα στον ουρανό, όπως φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γαλλική πυροσβεστική υπηρεσία, πιθανότατα η φωτιά να ξεκίνησε σε σημείο που διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου των 850 χρόνων, το οποίο κινδύνευε να καταρρεύσει λόγω κακής συντήρησης τα προηγούμενα χρόνια.
Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν θύματα από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων, ενώ έχει αποκλειστεί περιμετρικά σε μεγάλη ακτίνα η περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό, στο κέντρο του Παρισιού.

Για ατύχημα μιλούν οι εισαγγελείς
Οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την έρευνα ανακοίνωσαν ότι σε πρώτη φάση αντιμετωπίζουν τη μεγάλη φωτιά στην Παναγία των Παρισιών ως ατύχημα.
Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι έχουν αποκλείσει το σενάριο του εμπρησμού, συμπεριλαμβανομένης και της εκδοχής της τρομοκρατικής ενέργειας.
Η έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφορά σε «μη εσκεμμένη καταστροφή, που προκλήθηκε από φωτιά», σύμφωνα με το Bloomberg.

«Καίγεται ένα κομμάτι από εμάς»
Ενδεικτική του κλίματος ανάμεσα στους Γάλλους για την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων ήταν η πρώτη δήλωση του Εμμανουέλ Μακρόν στην οποία ανέφερε ότι «καίγεται ένα κομμάτι από εμάς».

Με δήλωση του εκπροσώπου της, η UNESCO τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας και ότι θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού.
Συγκλονισμένος από το «φρικτό θέαμα» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για τη μεγάλη πυρκαγιά στο ναό-σύμβολο του Παρισιού, προτείνοντας, μάλιστα, να γίνει χρήση εναέριων μέσων, προκειμένου να σβήσει το συντομότερο η μεγάλη φωτιά.



.

pronews.gr


Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, εσωτερικός χώρος και φαγητό
Biokott - Bioflorina Μαρμελάδες -Γλυκά κουταλιού- Λικέρ    κλικ ΕΔΩ