12 Ιανουαρίου 2020

Διευθύντρια του ιδρύματος "Σόρος" για τους «πρόσφυγες», η ξαδέρφη του Κυριάκου Μητσοτάκη!



Η Αντιγόνη Λυμπεράκη πέρα από προοδευτική βουλευτής του «Ποταμιού», ήτοι του ΠαΣοΚ με φερετζέ, είναι και ξαδέρφη του Μητσοτάκη, αλλά και γενική διευθύντρια σε MKO του Σόρος που σχετίζεται με την πλημμυρίδα των λαθρομεταναστών που κατακλύζει την Πατρίδα μας.
Σχετική εικόνα
Για να περιγράψουμε με λίγα λόγια την δράση της εν λόγω ΜΚΟ σε τίτλους, θα πρέπει προφανώς να αναφέρουμε την λειτουργία δύο δομών για λαθρομετανάστες, την χρηματοδότηση άλλων ΜΚΟ που ασχολούνται με την λαθρομετανάστευση σε πιο ειδικά πεδία, όπως η ενοικίαση διαμερισμάτων, και φυσικά την οργάνωση του τμήματος προπαγάνδας γύρω από την δίκη της 'Χ.Α.'. 
Συγκεκριμένα ο λόγος για το Golden Dawn Watch που αναλαμβάνει την διαστρέβλωση των γεγονότων στην δίκη και την παροχή «γραμμής» προς τα ΜΜΕ.
Αποτέλεσμα εικόνας για αντιγονη λυμπεράκη
Σας προκαλούν έκπληξη όλα τα παραπάνω; Κακώς, διότι σε προσωπικό επίπεδο η ξαδέρφη Μητσοτάκη ήταν εδώ και καιρό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω ΜΚΟ, αλλά και σε κομματικό επίπεδο, ο ξάδερφός της και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει πολλές φορές συναντηθεί με το… μεγάλο αφεντικό, τον "George Soros". 
Ενώ η Λυμπεράκη συμμετείχε και σε μία ακόμα ΜΚΟ της οικογένειας Μητσοτάκη, την 'Action Aid', που επίσης ασχολείται με τους λαθρομετανάστες και πρόεδρος του Δ.Σ. αυτής της ΜΚΟ ήταν μέχρι πρότινος η αδερφή του Κυριάκου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.
Αποτέλεσμα εικόνας για αντιγονη λυμπεράκη
Στην τελετή ανάληψης των νέων καθηκόντων της, η ξαδέρφη Μητσοτάκη είπε μεταξύ άλλων: «Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις με την αρμονική ενσωμάτωση των προσφύγων στην κοινωνία μας μέσω της πρόσβασής τους στην εκπαίδευση και στην εργασία.» 
Δεν το κρύβουν ότι θέλουν με το ζόρι να βάλουν τους λαθρομετανάστες στις κοινωνίες μας, στα σχολεία των παιδιών μας και να μας αντικαταστήσουν με τους νέους κατοίκους της Ελλάδος.
Ας δούμε, όμως, ποιοι είναι και οι υπόλοιποι που απαρτίζουν το ΔΣ της συγκεκριμένης αντεθνικής ΜΚΟ:
α) Στέλιος Ζαββός, πρόεδρος της ΜΚΟ του Σόρος και κουμπάρος του. Θυμίζουμε ότι αυτός ο επιχειρηματίας, λίγο πριν την πτώση της ψευτοδεξιάς, είχε παραθέσει δείπνο στο οποίο «Παρακάθησαν ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, οι Γκίκας Χαρδούβελης, Ν. Δένδιας και Γ. Μαυραγάνης», όπως ανέφερε τότε ο Βηματοδότης.
β) Χρήστος "Ροζάκης", ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ την αποσταθεροποιητική αδυναμία του σε διάφορες μειονότητες, υπαρκτές και ανύπαρκτες. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι ο "Ροζάκης" έχει καταδικάσει τη χώρα μας για την μη αναγνώριση των «μακεδονικών» και τουρκικών «συλλόγων».
γ) Νίκος Αλιβιζάτος, σύμβουλος για πολύ καιρό του Κώστα Σημίτη και υποψήφιος για την προεδρεία της Δημοκρατίας με την στήριξη του 'Πασόκ' και του κόμματος Θεοδωράκη. 
Πέραν, όμως, αυτών αξίζει να τονίσουμε ότι ο Αλιβιζάτος ήταν αυτός που συνέταξε την πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος, προκειμένου να απαγορευτεί η 'Χ.Α.', πρόταση την οποία πριν δημοσιεύσει η «Καθημερινή» την είχε παραδώσει στον Αντώνη Σαμαρά.
Μια «ωραία ατμόσφαιρα», δηλαδή, αφού σεσημασμένοι αντεθνιστές με βαριά βιογραφικά στην υπηρεσία του συστήματος οργανώνονται κάτω από την προεδρία του κουμπάρου του "Σόρος" και την γενική διεύθυνση της ξαδέρφης του Μητσοτάκη, προκειμένου να ενσωματώσουν με το ζόρι τους λαθρομετανάστες στην Ελληνική Κοινωνία. 
Και κατά τα άλλα, θα γυρνούν οι κομματάρχες της Ν.Δ. τα καφενεία και θα λένε ότι θα διώξουν τους λαθρομετανάστες: 
Την ξαδέρφη και την αδερφή του Μητσοτάκη τις ερωτήσανε, άρα γε;
Κώστας Αλεξανδράκης 
========================

ΣΧΟΛΙΟ


Ο Ροζάκης προφανώς είναι ο γνωστός μετονομασμένος Ροζενστάϊν....

Αποτέλεσμα εικόνας για ροζάκης χρήστος

Ο Πούτιν αναγνώρισε τον «πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγιέζ Σαράτζ» και εμμέσως την συμφωνία κατά της Ελλάδος - την ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης!




H Μόσχα αναγνώρισε τον «πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγιέζ Σαράτζ» και εμμέσως την συμφωνία για την ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης!


Η Μόσχα εμμέσως, πλην σαφώς, αναγνώρισε το φιλοτουρκικό καθεστώς της Λιβύης και την ηγεσία του Φαγιέζ Σαράτζ, κάτι που σημαίνει ότι αποδέχονται και τις δικαιοπραξίες της εν λόγω κυβέρνησης, όπως την υπογραφή της αναγνώρισης της τουρκικής ΑΟΖ που «καταπίνει» το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, αλλά και την ελληνική υφαλοκρηπίδα της Κρήτης, της Καρπάθου και της Ρόδου.

Ο Λεβ Ντενγκόφ, επικεφαλής της Ρωσικής Ομάδας Επικοινωνίας για το εσωτερικό της Λιβύης, ανακοίνωσε ότι «Ο πρωθυπουργός της Λιβύης και επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Φαγιέζ Σαράτζ, μετά από την Ιταλία, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στη Λιβύη, Μίλησα με εκπροσώπους του πρωθυπουργού της χώρας οι οποίοι και μου το επιβεβαίωσαν».

Η Μόσχα είχε βολιδοσκοπήσει την Αθήνα αν προτίθετο να αποσύρει την αναγνώριση στην κυβέρνηση του Φαγιέζ Σαράτζ και να προχωρήσει σε αναγνώριση της κυβέρνησης του Χαλίφα Χαφτάρ, αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε να το πράξει.
Οπότε η Μόσχα θεώρησε ότι είχε «τα χέρια λυμένα» να προχωρήσει σε συμφωνία με την Τουρκία, για να προχωρήσει σε συμφωνία με την Άγκυρα, η οποία εμμέσως αναγνώρισε όχι μόνο την κυβέρνηση Φ.Σαράτζ, αλλά και την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για την ΑΟΖ.

Η εξέλιξη είναι άκρως αρνητική, αφού η Ρωσία, χαρακτηρίζει «πρωθυπουργό της Λιβύης» τον Φ.Σαράτζ και φαίνεται ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας Ρωσίας-Τουρκίας για την Λιβύη (στις 8 Ιανουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρ.Τ.Ερντογάν, συμφώνησαν σε μια κοινή στάση και κάλεσαν τις αντιμαχόμενες πλευρές να προχωρήσουν σε ανακωχή, από τα μεσάνυχτα της 12ης Ιανουαρίου), υπήρξε από την πλευρά της Μόσχας αναγνώριση της κυβέρνησης Σαράτζ, την οποία μέχρι πρόσφατα επιχειρούσαν να ανατρέψει.



Στο πλαίσιο αυτό ο διοικητής του ρωσικού σώματος εθελοντών Wagner Group, προειδοποίησε τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, στρατηγό (ή στρατάρχη) Χαλίφα Χαφτάρ ότι θα αποχωρήσει, προκειμένου να τον πείσει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κάτι που εν τέλει ανακοίνωσε αργά χθες τη νύχτα ο επικεφαλής του LNA.

Αργά το Σάββατο, οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσαν την κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα (Κυριακή 00:00 τοπική ώρα, Σάββατο 22:00 GMT).
Τώρα η Μόσχα προσπαθεί να πείσει τον Χ.Χαφτάρ να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αποδεχθεί την κοινή διακυβέρνηση της χώρας από κυβέρνηση «εθνικής συμμαχίας».

Hδη «έχει τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια» του Χ.Χαφτάρ με τον Λεβ Ντένγκοφ (φωτό επάνω με τον στρατηγό Χαφτάρ) να δηλώνει την περασμένη Τετάρτη ότι «Η έναρξη της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη εξαρτάται από τον Χαλιφά Χάφταρ, καθώς αυτός ξεκίνησε την επίθεση»!



pronews.gr
Σχόλιο Τίτλος: fyllokaiftero1.blogspot.com 


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Θυμήθηκαν τον καρκίνο των ρύπων από τα τζάκια αλλά για τον καρκίνο από το άγχος των μνημονίων δεν μιλάνε




διαφορα 1




Και ξαφνικά φέτος η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θυμήθηκε ότι το τζάκι είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία και μάλιστα πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θυμήθηκε πόσο επικίνδυνοι είναι οι ρύποι από την καύση των ξύλων και ζητάει να απαγορευτούν τα τζάκια τουλάχιστον στις πόλεις! Σε μια εποχή που έχει εξαπολυθεί άγριο κυνηγητό εναντίον του λιγνίτη από τις εισαγωγικές εταιρείες του αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ήρθε και η Αντικαρκινική Εταιρεία να επιτεθεί στην καύση του ξύλου, στα τζάκια και στις ξυλόσομπες.

Ακούστε λοιπόν σεβάσμιοι επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας: Άνθρωποι που έζησαν είτε με ξυλόσομπες, είτε με τζάκια, είτε και με τα δύο, δεν τα γουστάρουν καθόλου. Δεν γουστάρουν την κάπνα τους από την οποία βρομοκοπάει όλο το σπίτι, ακόμα και τα ρούχα μέσα στις ντουλάπες. Δεν γουστάρουν τη σκόνη τους, δεν γουστάρουν τη στάχτη τους, δεν γουστάρουν το καθάρισμά τους. Αλήθεια σεβάσμιοι επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, έχετε καθαρίσει ποτέ μπουριά για να δείτε πόσο ευχάριστο χόμπι είναι; Σας πληροφορώ πως δεν είναι καθόλου ευχάριστο και καθόλου διασκεδαστικό. Άνθρωποι, επίσης, που έζησαν με ξυλόσομπες, τζάκια και μετέπειτα με καλοριφέρ, ξέρουν ότι τα καλοριφέρ είναι πολιτισμός γιατί ζεσταίνουν πολύ καλύτερα και πολύ πιο αποτελεσματικά το σπίτι και δεν το βρωμίζουν. Όσο λοιπόν ο κόσμος είχε την οικονομική άνεση άναβε τα καλοριφέρ. Τα τζάκια τα άναβε μόνο για ντεκόρ τα Χριστούγεννα και μερικές ακόμα φορές το χρόνο, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να καθαρίζει τη βρώμα από τα τζάκια. Είναι πιο εύκολο, πιο υγιεινό και πιο αποτελεσματικό να ανοίγουμε τον διακόπτη των καλοριφέρ και αυτό το ξέρουμε καλά. Αγαπητοί επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας λίγο απέχετε από το να μας πείτε ότι και όσοι ανάβουν μαγκάλια μέσα στα σπίτια τους για να ζεσταθούν και πεθαίνουν από αυτά, δεν γνωρίζουν την επικινδυνότητα αυτού που κάνουν και χρειάζεται απαγόρευση για να κάνουν το σωστό. Τα τζάκια δεν ξανάναψαν κύριοι επιστήμονες της Αντικαρκινικής Εταιρείας από καλό. Εξαιτίας της φτώχειας άναψαν.

Αυτό που χρειάζεται το έτος 2020 είναι οι επιστήμονες και οι διανοούμενοι να μην κάνουν την «πάπια». Να βροντοφωνάζουν σ’ όλους τους τόνους ότι ο κόσμος δεν μπορεί σ’ αυτήν την εποχή να ζει σαν ζώο, να βροντοφωνάζουν ότι είναι εγκληματίας και απάνθρωπος ο υπουργός που λέει ότι 200 ευρώ αρκούν για να επιβιώσει ένας άνθρωπος, να βροντοφωνάζουν ότι με τέτοια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας δεν είναι δυνατόν να ζούνε άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό, νερό και θέρμανση. Αυτά πρέπει να φωνάζουν οι επιστήμονες και οι διανοούμενοι, μεταξύ αυτών και οι επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, αντί να ζητούν απαγορεύσεις, χωρίς να αναφέρονται στο πρόβλημα, λες και είναι οι χειρότεροι συνδικαλιστές της αστυνομίας που έχουμε ζήσει το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα από τους σεβαστούς επιστήμονες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα περιμέναμε να πούνε πολλές κουβέντες και να βγάλουνε πολλές ανακοινώσεις για τον καρκίνο που τρώει τον κοσμάκη εξαιτίας του άγχους της φτώχειας, στην οποία τον έχουν ρίξει τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές. Αυτό θα περιμέναμε από τους επιστήμονες της Αντικαρκινικής Εταιρείας. Και αφού θα λύναμε τα στοιχειώδη για την αξιοπρεπή διαβίωση του κοσμάκη, θα είμασταν όλο αυτιά για να ακούσουμε την άποψη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τα τζάκια.






Πηγή: Ραφαήλ Βασιλειάδης – agkidapress.gr
prologos.gr



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Πώς έγινε το τραγικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του άτυχου επιχειρηματία Θ.Νιτσιάκου




Πώς έγινε το τραγικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του Θ.Νιτσιάκου

Ο αυτοδημιούργητος  76χρονος επιχειρηματίας κατευθυνόταν προς την Αετομηλίτσα κατά τις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής μαζί με συγγενή του. 

Ενώ οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και κατέληξε σε χαράδρα, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του epirus-tv-news.gr στο 5ο χιλιόμετρο του δασικού δρόμου Αετομηλίτσας-Πληκατίου, το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω πάγου.

Τότε, προσπαθώντας να απεγκλωβιστούν και να συνεχίσουν την πορεία τους, ο συνοδηγός κατέβηκε από το αμάξι και σπρώχνοντας προσπάθησε να κινήσει το όχημα στο οποίο βρισκόταν ακόμα μέσα ο Θεόδωρος Νιτσιάκος.

Λόγω της ανηφορικής όμως κλίσης του σημείου το αυτοκίνητο έφυγε προς τα πίσω και ανετράπη σε γκρεμό. Ο συνοδηγός ειδοποίησε τους χωριανούς από την Αετομηλίτσα και τις Αρχές.

Οι χωριανοί κατάφεραν να ανασύρουν τον άτυχο επιχειρηματία, με τον γιατρό του ΕΚΑΒ που

 έφτασε στην περιοχή να διαπιστώνει τον θάνατό του.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Γιαννιτσά: Άγρια επεισόδια - «Ανήλικοι» αλλοδαποί επιτέθηκαν κατά Ελλήνων μαθητών




Γιαννιτσά: Άγρια επεισόδια - «Ανήλικοι» αλλοδαποί επιτέθηκαν κατά Ελλήνων μαθητών



Παρά τη συνεχή βροχόπτωση, κάτοικοι των περιοχών Πέλλας, Ημαθίας και Θεσσαλονίκης προέβησαν σε  διαμαρτυρία, στον δρόμο Γιαννιτσών – Παραλίμνης, στη στροφή των εκκοκκιστηρίων Παυλίδη.

Η διαμαρτυρία έγινε για όσα συνέβησαν μεταξύ αλλοδαπών και Ελλήνων μαθητών στα ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών, υπήρξε πρόκληση, αλλά και υβριστικές εκφράσεις από πλευράς αλλοδαπών μαθητών, με έναν ειδικά να απαντά με πολύ σκληρά λόγια, στα οποία γινόταν αναφορά για «μάνες» και «γονείς».

Υπήρξε συμπλοκή, τραυματισμοί και νοσοκομειακές περιθάλψεις, που δείχνουν ότι το επεισόδιο ήταν άγριο.

Στη διαμαρτυρία υπήρξαν πλακάτ με συνθήματα κατά των αλλοδαπών, ζητώντας την «ασφάλεια των παιδιών», εξαιτίας όσων έγιναν στις ως άνω αναφερόμενη σχολική μονάδα της πόλης των Γιαννιτσών.

Η συγκέντρωση που έγινε το μεσημέρι, ήταν υπό το διακριτικό βλέμμα της αστυνομίας. Οι διαμαρτυρόμενοι πήγαν σε ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το σημείο διαμαρτυρίας και το οποίο φιλοξενεί από "ανήλικα" έως και πάνω από 18 ετών ασυνόδευτα παιδιά και εφήβους.




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!.


pronews.gr


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Οι Έλληνες για το 2016-18 επιβαρύνθηκαν 30 δις απ την περίθαλψη των ψευτοπροσφύγων στα νοσοκομεία

 

 


To έγκλημα εις βάρος του Ελληνικού λαού.
Προχθές έγινε γνωστό οτι οι Έλληνες για το 2016-18 επιβαρύνθηκαν 30 δις απ την περίθαλψη των ψευτοπροσφύγων στα νοσοκομεία, όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.
«Υπήρχαν και λάθη επιμέλειας όπως στα νοσοκομεία που δεν κατέγραφαν τις μεταναστευτικές και προσφυγικές δαπάνες και δεν έβγαιναν από τις δαπάνες της κυβέρνησης όπως μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας. Στα στοιχεία που πήραμε και ρωτήσαμε τα νοσοκομεία σχετικά μας είπαν για παράδειγμα ότι στο νοσοκομείο Λέσβου δεν υπήρχαν καταγραμμένες δαπάνες για μετανάστες και πρόσφυγες. Υπολογίστε ότι αυτά είναι λεφτά που φορολογούμε τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.
ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι το συνολικό οικονομικό βάρος που επέφερε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2016 – 2018 στους φορολογούμενους ανέρχεται σε τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ.
Ο ίδιος δε, υποστήριξε ότι το περίφημο μαξιλαράκι δεν απέφερε τίποτα για τους Έλληνες πολίτες καθώς εξασφαλίζει μόνο τους δανειστές.
Το Υπουργείο Υγείας έχει λάβει απ το 2015 μόνο 27.48 εκ.

  fnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Γέφυρα Σερβίων Κοζάνης: Επικίνδυνη μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες της χώρας


Θέματα ασφαλείας σε μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες της χώρας, μήκους 1.372 μέτρων, εντοπίζει ο Στέργιος Μητούλης, πολιτικός μηχανικός και αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Surrey, μετά από αυτοψία και έλεγχο που πραγματοποίησε στην γέφυρα της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,  διαπίστωσε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο αρχικό τμήμα της γέφυρας από την Κοζάνη προς τα Σέρβια, όπου «υπάρχουν κατακόρυφες μετακινήσεις σε κάποιους από τους προβόλους της γέφυρας που είναι ορατές ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού».

Επεσήμανε ότι «τα κεντρικά τμήματα των προβόλων δεν συνδέονται καλά με το κατάστρωμα της γεφύρας και υπάρχει ορατός κίνδυνος να πέσουν» ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να υπάρξουν τοπικές καταρρεύσεις εξαιτίας των εκτεταμένων βλαβών που μπορεί να παρουσιάσουν οι πρόβολοι το επόμενο διάστημα».

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος,  συμπεραίνει ο κ Μητούλης «έχει μειωθεί σημαντικά η ασφάλεια της κατασκευής, δηλαδή έχει μειωθεί ο συντελεστής ασφαλείας και αυτό χρήζει περαιτέρω μελέτης και επεμβάσεων που όσο πιο σύντομα γίνουν τόσο πιο καλύτερα».


Ως άμεσο και πυροσβεστικό μέτρο, προτείνει «να συνδεθούν τα κομμάτια της γεφύρας με τους προβόλους που αυτή την στιγμή φαίνεται να είναι ασύνδετα» γιατί ένα κεντρικό κομμάτι της γεφύρας μήκους 40 μέτρων που εδράζεται στους δύο προβόλους έχει πρόβλημα και «μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αποκοπεί από το κατάστρωμα».
Επεσήμανε ότι δεν επαρκεί ο οπτικός έλεγχος, ότι χρειάζεται «να προχωρήσουμε σε μια εις βάθος έρευνα στην γέφυρα να δούμε, τι συμβαίνει στο εσωτερικό της σε τι κατάσταση είναι το σκυρόδεμα, οι οπλισμοί και οι προεντάσεις, χρειάζεται να μελετήσουμε με κάθε λεπτομέρεια το εσωτερικό κιβώτιο της γεφύρας αλλά και την κατάσταση του και με βάση αυτά τα δεδομένα να μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι μπορούμε να λάβουμε κάποια μέτρα».
Ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε «να βγάλουμε εντελώς από το παιχνίδι τον κίνδυνο, αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος απώλειας ενός από αυτών των αμφιέριστων τμημάτων που είναι στο κέντρο της γεφύρας».


Εν αντιθέσει με τα προκατασκευασμένα κομμάτια της γεφύρας - όπου θα μπορούσαν να αλλάξουν κάποια δοκάρια και να επανέλθει η κατάσταση της σε φυσιολογικά επίπεδα -  δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το κομμάτι της γεφύρας που κατασκευάστηκε με την μέθοδο της προβολοδόμησης και επιτόπου σκυροδέτησης και που σήμερα αντιμετωπίζει το πιο σοβαρό πρόβλημα.

Ο κ. Μητούλης τόνισε ότι «είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσει κανείς το φαινόμενο της κάθετης μετακίνησης προβόλων μήκους 30 μέτρων» και συμπλήρωσε ότι τα όποια μέτρα μπορούμε να λάβουμε για να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα «έχουν πολύ μικρές δυνατότητες».

Ομοιότητες με την γέφυρα της Γένοβα
Ο Σέργιος Μητούλης προχώρησε σε μια επισήμανση που μάλλον θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του τεχνικού κόσμου αλλά και του πολιτικού προσωπικού που έχει στην ευθύνη του την διαχείριση τέτοιων θεμάτων. Τα αμφιέρειστα κομμάτια της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, «είναι παρόμοια με τα αμφιέρειστα κομμάτια της γεφύρας που κατάρρευσε στην Γένοβα».
Αποκάλυψε ότι η μελέτη της γεφύρας Σερβίων έγινε από ένα Ελληνικό μελετητικό γραφείο σε συνεργασία με τον καθηγητή Ρικάρντο Μοράντι ο οποίος μελέτησε και σχεδίασε την περίφημη γέφυρα της Γένοβας που χτίστηκε το 1967 και που πήρε το τιμητικά το όνομά της ως «γέφυρα Μοράντι» από τον σχεδιαστή της. Στα σχέδια της μελέτης που υπάρχουν στα αρχεία της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας «αναγράφεται το όνομα του συγκεκριμένου καθηγητή ως μελετητή γεγονός που αποδεικνύει ότι η μελέτη της γέφυρας είναι δικιά του».
Ο κ. Μητούλης δηλώνει ότι το σύστημα προεντάσεως στην γέφυρα της Γένοβας αλλά και των Σερβίων «που είχε επιλέξει τότε ο Ιταλός καθηγητής ο οποίος πίστευε ότι το σκυρόδεμα προστατεύει τους τένοντες της γεφύρας δεν ισχύει εδώ και 20 χρόνια».
Η Γέφυρα της Γένοβα κατέρρευσε στις 14 Αυγούστου 2018 και όπως τονίζει ο κ. Μητούλης «μετά από ενδελεχή έρευνα Ιταλών καθηγητών γνωρίζουμε τι ακριβώς πήγε λάθος και τι έχει συμβεί».
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο αρχικό τμήμα της γέφυρας από την Κοζάνη προς τα Σέρβια όπου στο τμήμα αυτό η κατασκευή του καταστρώματος έγινε με την μέθοδο της προβολοδόμησης και επιτόπου σκυροδέτησης. Όπως διευκρίνισε ο κ. Μητούλης μετά την κατασκευή του πυλώνα δεξιά και αριστερά σε μήκος τριάντα μέτρων έγινε η κατασκευή των προβόλων και πάνω στους προβόλους στηρίχθηκαν τα απλά αμφιέρειστα εδραζόμενα κομμάτια μήκους σαράντα μέτρων της γεφύρας του οδοστρώματος.
Το υπόλοιπο μέρος της γεφύρας έγινε με προκατασκευασμένους σπονδύλους που στηρίζονται σε εφέδρανα.

Σε ερώτηση μας για το εάν υπάρχει θέμα βύθισης κάποιων εκ των πυλώνων της γεφύρας επικαλέστηκε επιστημονική εργασία που έχει δημοσιευθεί σε έγκυρα περιοδικά, όπου με την βοήθεια δορυφορικών φωτογραφιών από το 2014 - 2018 αποκλείεται τέτοιο πρόβλημα. «Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε ένα τέτοιο πρόβλημα, φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι τοπικό και εντοπίζεται στο φαινόμενο της προβολοδόμησης» κατέληξε ο κ. Μητούλης.
Το θέμα φαίνεται ότι θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου όπου ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης θα ενημερώσει το σώμα για τις διαπιστώσεις του κ. Μητούλη και θα ζητήσει την έγκριση εκπόνησης μελέτης από τον ίδιο καθηγητή για την κατάσταση της γέφυρας.
Ο κ. Μητούλης δήλωσε ότι για το συγκεκριμένο πρότζεκτ «θα χρειαστούν επιστήμονες με προηγμένη τεχνογνωσία στην φωτογραμμετρία, στην χρήση και ανάλυση δορυφορικών εικόνων για να καταλάβουμε πιθανές μετακινήσεις και την εξέλιξη του φαινόμενου καθώς και επιστήμονες με ειδικευμένη γνώση σε τέτοια προβλήματα».
Μετά την αυτοψία του καθηγητή Μητούλη ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης με έγγραφο του ζητά από την αστυνομικό διευθυντή Κοζάνης να τεθούν περιοριστικά μέτρα που θέτουν:
-μείωση του ορίου ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων από την γέφυρα στα 40 χλμ / ώρα
- Και μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος των διερχόμενων οχημάτων στους 50 τόνους.




Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Καθημερινή

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΟΡΗΓΩΝ















Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ