24 Δεκεμβρίου 2020

Ο Μιχάλης ο γυρολόγος των κομμάτων ψάχνει για ρουφιάνους ; ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

 


Που ακούστηκε ξανά αυτό; Διαλογή….πιστών από τους ιερείς για τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία!

Τα πλέον ασυνήθιστα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών καλούνται να εορτάσουν αύριο οι Χριστιανοί στην Ελλάδα, υπό τη σκιά της πανδημίας.

Μεγάλο στοίχημα για τους ιερείς των ενοριών παραμένει η διαλογή που θα πρέπει να κάνουν μεταξύ των πιστών, αφού σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στους ναούς της χώρας θα επιτραπεί να εκκλησιαστούν έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τμ ναού, ενώ στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν.

Ήδη, αρκετές ενορίες έχουν ενημερώσει τους πιστούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι θα έχουν τη δυνατότητα αυτή, ενώ άλλες ενορίες, ειδικά οι μεγαλύτερες, έχουν δηλώσει πως οι πόρτες τους θα κλείσουν μόλις συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός.

Προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους το δυνατόν περισσότερους πιστούς να συμμετάσχουν στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, πολλοί ναοί έχουν προγραμματίσει να τελέσουν δύο και τρεις Θείες Λειτουργίες, αλλά αυτό θα είναι εφικτό μόνο στις ενορίες όπου υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός ιερέων.

Οι οδηγίες που έχει δώσει η Ιερά Σύνοδος στις κατά τόπους Μητροπόλεις είναι ιδιαίτερα αυστηρές, με τους ιερείς να καλούνται να τηρήσουν κατά γράμμα όσα προβλέπει η ΚΥΑ ώστε να αποφευχθούν προβλήματα.

Ωστόσο, στη Δράμα οι ναοί θα παραμείνουν κλειστοί για τους πιστούς, αφού σύμφωνα με απόφαση του μητροπολίτη Παύλου η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία στους ναούς της πόλης θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα συνωστισμού, αλλά και για να μην αναγκαστούν οι ιερείς να μπουν στη διαδικασία να επιλέξουν ποιος θα μπει και ποιος όχι. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, οι ναοί θα ανοίξουν τις πόρτες τους ώστε όσοι το επιθυμούν να μπορούν να προσευχηθούν.

(φωτο:eurokinissi)

el.gr

 

Χριστούγεννα 2020 -ΠΟΑΣΥ, Θ.Παπαδάκης: Δείτε τι λέει τώρα ο αστυνομικός συνδικαλιστής της αστυνομίας (video)


 Για τους ελέγχους, την παρουσία της αστυνομίας  και την τήρηση των μέτρων μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης.

Και λέει τώρα  τα αντίθετα από αυτά έλεγαν <<οι αστυνομικοί δεν θα μπαίνουμε στα σπίτια των πολιτών >>.

Όπως στην τουρκοκρατία! «Ρουφιάνεψαν» ιερέα που πήγαινε σε σπίτια για να κοινωνήσει πιστούς – ΦΩΤΟ


Και ακόμα είμαστε στην αρχή...

Επί τουρκοκρατίας, οι κρυπτοχριστιανοί πήγαιναν στα κρυφά για να τελέσουν την Θεία Λειτουργία και να κοινωνήσουν. Άμα τους έπιανε το μάτι τούρκου ή γεννίτσαρου «ρουφιάνου», τότε την είχαν βάψει.

Στην Ελλάδα του 2020, πολίτες «ρουφιάνεψαν» ιερέα, καταγγέλοντας σε μέσο ενημέρωσης, «παραβίαση των μέτρων περιορισμού» σε περιοχή των βορείων προαστίων.

Σύμφωνα λοιπόν με τους καταδότες, ο ιερέας φορώντας μάσκα και με τη θεία κοινωνία στο χέρι, επισκεπτόταν σπίτια ηλικιωμένων προκειμένου να τους κοινωνήσει, αφού οι ναοί είναι κλειστοί. Τεράστιο «έγκλημα».

Και ακόμα είμαστε στην αρχή. Τον έβγαλαν μάλιστα και φωτογραφία, την οποία έστειλαν στο ΜΜΕ:

Υπενθυμίζεται πως η επίσημη Εκκλησία, δια στόματος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου έχει απευθύνει έκκληση για τήρηση των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας.

Εξάλλου πρωτόγνωρος θα είναι φέτος και ο εκκλησιασμός το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για τον οποίο ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνεται κατόπιν σχετικής υπόδειξης για τον σκοπό της μετακίνησης και με φειδώ, καθώς είναι αυστηρά περιορισμένος ο επιτρεπόμενος αριθμός. Εντούτοις, όσοι πιστοί έχουν ήδη φροντίσει να εξασφαλίσουν μια θέση -από τις αριθμημένες- στις τελετουργίες, θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τα ειδικά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία επιτρέπονται:

· Λειτουργίες, παρουσία πιστών τα Χριστούγεννα, μόνο την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα (25 Δεκεμβρίου, 1η και 6η Ιανουαρίου).

· Αναλογία ένα άτομο ανά 15 τ.μ., με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση μέσα στον ναό.

· Χωρητικότητα: 25 άτομα για ενοριακούς ναούς, ενώ στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών τα 50 άτομα

· υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στον χώρο λατρείας.

 

Αγανακτισμένοι μαθητές μάζεψαν 11.300 υπογραφές και ζητούν να πάει σπίτι της η Κεραμέως...


Δεν έχουν και άδικο τα παιδιά...


Καμπάνια στο διαδίκτυο έχουν ξεκινήσει μαθητές οι οποίοι υπογράφουν ζητώντας το «ξήλωμα» της Νίκης Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας.

Το ψήφισμα αναρτήθηκε στην πλατφόρμα avaaz και το κείμενο που το συνοδεύει ασκεί σφοδρή κριτική στην υπουργό κάνοντας λόγο για παραλείψεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, «αδιαφορία για τα προφανή προβλήματα της τηλεκπαίδευσης», μιλά για «ημίμετρα που πάρθηκαν στα σχολεία όσο λειτουργούσαν» και καταγγέλλει την «άρνηση διαλόγου με τους μαθητές».

Οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής ξεπερνούν τις 11.300.

Το ψήφισμα

Απαιτούμε την άμεση απόλυση της κυρίας Κεραμέως.Μην μας στερείτε τα αυτονόητα!Στους 18 μήνες ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει αποδειχθεί όχι μόνο ανίκανη αλλά και απειλή για τους μαθητές.Απαιτούμε την άμεση απόλυση της κυρίας Κεραμέως. Γιατί:

1) Αδιαφορεί για τα προφανή προβλήματα της τηλεκπαιδευσης.

2)Ειναι υπεύθυνη για τα ημίμετρα που πάρθηκαν στα σχολεία όσο λειτουργούσαν.

3) Αρνείται να κάνει διάλογο με τους μαθητές.

4) Έλαβαν χώρα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά ανήλικων μαθητών τους τελευταίους μήνες.Περίτρανο παράδειγμα το περιστατικό στο Υπουργείο Παιδείας 9 Οκτωβρίου

5) Γίνονται ανούσιοι αιφνιδιαστικοί πειραματισμοί με την αλλαγή της νομοθεσίας έξι μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

6)Επαναφέρεται η οπισθοδρομική Τράπεζα Θεμάτων.

7) Χρονοτριβή της ανακοίνωσης της νέας ύλης.Απαιτούμε να μην έχουμε εμπόδια για την μόρφωση που όλοι δικαιούμαστε.Απαιτούμε να μην στερούνται από τους μαθητές τα αυτονόητα, απαιτούμε κάποιον που μπορεί να ανταπεξέλθει να ανταποκριθεί και να κατανοήσει το εκπαιδευτικό σύστημα και τις ανάγκες των μαθητών



Πηγή

 

Σε αντίθεση με τους δήμους της Καστοριάς : Αντί για στολισμό στην Πάτρα ο δήμαρχος εκεί αποφάσισε να δώσει τα χρήματα αυτά για να μην κοπεί το ρεύμα σε καμμία οικογένεια.!!

Φοιτητής στην Πάτρα - iTravelling

 

 

Αντί για στολισμό στην Πάτρα, ο σπουδαίος δήμαρχος εκεί αποφάσισε να δώσει τα χρήματα αυτά για να μην κοπεί το ρεύμα σε καμία οικογένεια.!! 

Θα πληρωθούν το νερό και άλλοι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, για όσους αδυνατούν να πληρώνουν λογαριασμούς για την επιβίωση τους γενικότερα.