03 Νοεμβρίου 2019

Επίθεση παράνομων μεταναστών σε αστυνομικούς - Μετά τα νησιά αλλοιώνουν την πληθυσμιακή σύνθεση και της ενδοχώρας



Επίθεση παράνομων μεταναστών σε αστυνομικούς - Μετά τα νησιά αλλοιώνουν την πληθυσμιακή σύνθεση και της ενδοχώρας
Σε πραγματική «βόμβα» εξελίσσεται το πρόβλημα της παράνομης εισόδου χιλιάδων αλλοδαπών μεταναστών στην χώρα καθώς σε συνδυασμό με το δημογραφικό πλέον τίθεται θέμα εσωτερικής ασφάλειας.

Το θράσος των αλλοδαπών μάλιστα είναι τέτοιο που δεν δίστασαν στην Σάμο  να επιτεθούν σε αστυνομικούς το απόγευμα του Σαββάτου, όταν τους σταμάτησαν  για να τους κάνουν έλεγχο.
Έτσι αντί να συμμορφωθούν, τους επιτέθηκαν και τους τραυμάτισαν, καθώς αυτή είναι η  εντύπωση έχουν για την Ελλάδα: Ότι είναι απλά προτεκτοράτο τους

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι παράνομοι μετανάστες ηλικίας 21, 24 και 18 χρόνων αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των αστυνομικών και τους επιτέθηκαν χτυπώντας τους με χέρια και με πόδια με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ελαφρά, ενώ έσκισαν και τις στολές τους!

Τελικά, οι τρεις αλλοδαποί ακινητοποιήθηκαν, συνελήφθησαν και στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Οι δράστες προσήχθησαν στην Ασφάλεια που διενήργησε προανάκριση, σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί, καθώς και για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, πρόκληση σωματικών βλαβών και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου.

Για το μόνο που δεν ασκήθηκε δίωξη είναι για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, κατά συνέπεια σύντομα θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να απελαθούν. Προφανώς για τέτοιο βαθμό διάλυσης μιλάμε. 

Όσο για την κυβέρνηση αυτή επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που εκτυλίσσεται σε τρία "μέτωπα":
Την "αποσυμφόρηση" των νησιών που στενάζουν καθώς οι δομές δέχονται αυτή τη στιγμή πολλαπλάσιο αριθμό ατόμων από αυτό που μπορούν να φιλοξενήσουν, την μετεγκατάσταση ανθρώπων στην ενδοχώρα και την αντιμετώπιση των τοπικών αντιδράσεων και κυρίως την αντιμετώπιση των νέων αφίξεων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον Σκάι επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές για την προώθηση μεταναστών στην ενδοχώρα, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στα νησιά, ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ότι πρέπει να «βάλουμε όλοι πλάτη» για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Όπως εξήγησε:
«Γίνεται μία πολύ συντονισμένη προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στη Μυτιλήνη και στη Σάμο γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαρκής ροή μεταναστών προς τα νησιά μας και προς την πατρίδα μας.
Αυτό σημαίνει ότι όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Συντονισμένα και οργανωμένα θα υπάρξει μετακίνηση ενός αριθμού μεταναστών προς κέντρα στην Ηπειρωτική Ελλάδα.
Η προσπάθεια που γίνεται είναι η κατανομή να είναι όσο γίνεται πιο αναλογική. Όλοι μαζί θα επωμιστούμε το βάρος γιατί όλοι μαζί πονάμε γι’ αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη και τη Σάμο. Δεν θα αφήσουμε αβοήθητους τους συμπατριώτες μας εκεί».
Δεν είναι όμως μόνο οι 40.000 αλλοδαποί αλλά βρίσκονται σε ημιμόνιμη εγκατάσταση και 300.000 άτομα για τους οποίους κανείς δεν ξέρει πότε και αν  θα φύγουν και ήρθαν το 2015 και είναι άλλες 800.000 οι οποίοι έχουν ερθει από το 2005-2015.

Μιλάμε για ποσοστό της τάξεως του 11% του πληθυσμού της χώρας οι οποίοι γεννούν κατά μέσο όρο 3,5 παιδιά έναντι 1,4 των ελληνικών οικογενειών.
Σε 10 χρόνια θα αποτελούν το 30% του ελληνικού πληθυσμού και θα είναι μουσουλμάνοι με ότι αυτό συνεπάγεται.

Να σημειωθεί πάντως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 13 Οκτωβρίου, ότι ο Έλληνας πρέπει να το πάρει απόφαση: Θα ζήσει μαζί με τους μετανάστες. (σ.σ. Θέλει δεν θέλει)
Πιο συγκεκριμένα είχε  πει:
«Μετά να αναμορφώσουμε τις υπηρεσίες και τη διοίκηση, προσλαμβάνουμε 400 νέους υπαλλήλους για να εξυπηρετήσουν με ταχύτητα το νέο πλαίσιο. Να είναι καθαρό ποιους κρατάμε, ποιους επιστρέφουμε.
Και να μη στοιβάζουμε κανέναν. Να είναι επίσης καθαρό πως η μαζική παρουσία στην ενδοχώρα είναι βάρος για τις τοπικές κοινωνίες. Θέλουν και αξίζουν βοήθεια.

Όμως, τελικά να το πάρουμε όλοι απόφαση, και εκείνοι και εμείς, πως θα ζήσουμε μαζί. Με τους νόμους και τους κανόνες μας.»




pronews.gr

Super League: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-2 - Με πέναλτι στις καθυστερήσεις


Super League: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-2 - Με πέναλτι στις καθυστερήσεις

Σε ένα ματς το αποτέλεσμα του οποίου κρίθηκε με ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι 2-2 την Τούμπα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Ζαχίντ, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Βιεϊρίνια, ο Μακέντα με γκολ στο 87' έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους», αλλά ένα πέναλτι με τη χρήση του VAR που αξιοποίησε ο Βιεϊρίνια διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που εκτελούσε άψογα το πλάνο του προπονητή της απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που τα βρήκε σκούρα στην πίεση ψηλά των «πρασίνων», δεν είχε υπομονή να κυκλοφορήσει την μπάλα και έδειχνε ανέτοιμος για αυτό το παιχνίδι.

Το σύνολο του Δώνη είχε την κατοχή της μπάλας, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τους γηπεδούχους(εξαίρεση ένα σουτ του Μίσιτς στο 15') και έφτανε με ευκολία στο επιθετικό τρίτο, δημιουργώντας ρήγματα κυρίως από τα δεξιά. Οι «πράσινοι» είχαν άριστες αλληλοκαλύψεις, έβγαζαν περισσότερη ενέργεια και δύναμη στις δεύτερες μπάλες και δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του.

Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» δεν είχε την σωστή επιλογή στην τελική πάσα για να βρεθεί... φάτσα με το γκολ. Όσες φορές και αν πάτησε στην περιοχή.
Κάτι που του έκανε... δώρο στο 44' ο Κρέσπο. Ο στόπερ του ΠΑΟΚ που δεν ταιριάζει με την ποιότητα και την εμπειρία του, γύρισε με αδύναμη πάσα την μπάλα προς τον Ζίβκοβιτς. Ο Ζαχίντ «μυρίστηκε» το λάθος, πέρασε με υπέροχη σκαφτή ντρίμπλα τον πορτιέρο του «δικεφάλου» που έπεσε στα πόδια του και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό!
Ροντέο και θρίλερ στο... 101'!

Ο Φερέιρα με την έναρξη του δευτέρου μέρος έριξε στο παιχνίδι τον Βιερίνια και τον Καντουρί. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα αλλά με εντελώς λάθος τρόπο. Δεν κρατούσε μπάλα, κλείστηκε στα δύο τρίτα του γηπέδου και άφησε την μπάλα στους γηπεδούχους.
Μέχρι το 60' ο «δικέφαλος» δεν είχε φάσεις αλλά το εικοσάλεπτο που ακολούθησε ήταν... φωτιά!
Η είσοδος του Άκπομ έβαλε δύσκολα στην άμυνα των «πρασίνων». Ο Άγγλος στο 64' είχε κεφαλιά που έβγαλε ο Διούδης και ένα λεπτό αργότερα ο Βιερίνια με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει για την ανατροπή. Ο Δώνης έριξε στο ματς τον Κολοβέτσιο και τον Περέα, γύρισε το σύστημα σε 5-3-2 αλλά η ορμή του «δικεφάλου» ήταν μεγάλη μέχρι και το 80'.
Στο 72' ο Άκπομ από καλή θέση σούταρε άουτ, στο 77' η κεφαλιά του Μάτος βρήκε το δοκάρι!
Από το 80' και έπειτα ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και στο 87' κατάφερε να... παγώσει την Τούμπα με άψογη αντεπίθεση και πλασέ του Μακέντα! Σε μία φάση που ξεκίνησε από απόκρουση του Διούδη σε προβολή του Ίνγκασον!

Και ενώ όλα έδειχναν νίκη των «πρασίνων», στο 96' ο Κρέσπο κέρδισε πέναλτι από τον Κουρμπέλη, ο Βιερίνια ευστόχησε και έγραψε το τελικό 2-2!

«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα»: Δείτε τα οφέλη για την υγεία






«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα»: Ποια τα οφέλη για την υγεία


Είναι νόστιμο, τραγανό και μπορείτε να το απολαύσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, από μαρμελάδα, κομπόστα και σάλτσα, μέχρι μέσα στη σαλάτα σας.
Μάλιστα, μόλις μάθετε τα οφέλη του στην υγεία σας, θα καταλάβετε γιατί… «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα».

Ενισχύει το αναπνευστικό
Σύμφωνα με μελέτη του 2017 που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς στη Βαλτιμόρη, τρία μήλα την ημέρα μπορούν να αναστρέψουν τις βλάβες που έχει προκαλέσει το χρόνιο κάπνισμα (δέκα ετών και άνω) στον οργανισμό. Το πόρισμα αυτό είναι σημαντικό όσον αφορά στην πρόληψη της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, εν συντομία ΧΑΠ, της νόσου που προσβάλλει τους καπνιστές και έχει μη αναστρέψιμες βλάβες.

Τονώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου
Τα μήλα μπορούν να ενισχύσουν την έκκριση ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή τα χαμηλά επίπεδα του οποίου συνδέονται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου
Η φυσική αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας προϋποθέτει κατανάλωση φυτικών ινών. Το μήλο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και η πηκτίνη που περιέχεται στη φλούδα του βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Κάνει καλό στην καρδιά
Τα μήλα έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση χαμηλών επιπέδων χοληστερόλης. Παράλληλα, περιέχουν υψηλές ποσότητες φλαβονοειδών, αντιοξειδωτικά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κακής LDL χοληστερόλης στο αίμα.

Συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους
Με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα, τα μήλα είναι το ιδανικό σνακ για δίαιτα, αφού επιφέρουν γρήγορα το αίσθημα κορεσμού, χωρίς να επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Ένα μήλο μεσαίου μεγέθους (182 γρ.) περιέχει 4 γραμμάρια φυτικές ίνες και μόλις 81 θερμίδες.

*Πώς θα τα διατηρήσετε φρέσκα
Έχετε παρατηρήσει ότι ενώ αγοράζετε φρέσκα μήλα αυτά ζαχαριάζουν ή χαλάνε γρήγορα; Για να τα διατηρήσετε φρέσκα για περισσότερο καιρό φροντίστε να μην ακουμπούν μεταξύ τους και κυρίως να μην είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο εκεί όπου τα φυλάσσετε.

Οταν δεν έχετε μήλο μπορείτε να έχετε μαρμελάδα για πρωινό, η και για απογευματινό ως συνοδευτικό με το γιαουρτάκι σας, το ρυζόγαλο, κ.α.



























Παραδοσιακή μαρμελάδα Bioflorina              Εδώ!!

Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά...
 ΠΩΛΗΣΗ : ΧΟΝΤΡΙΚΗ - ΛΙΑΝΙΚΗ 
 Παραγγελίες στο τηλ: 697 8276141

Τους μεταφέρουν νύχτα !!- «Χάος» στα Γιαννιτσά: Οι δυνάμεις ασφαλείας «έσπασαν» το μπλόκο κατοίκων για να περάσουν οι αλλοδαποί (βίντεο)


«Χάος» στα Γιαννιτσά: Οι δυνάμεις ασφαλείας «έσπασαν» το μπλόκο κατοίκων για να περάσουν οι αλλοδαποί (βίντεο)

Το δόγμα της μόνιμης εγκατάστασης των αλλοδαπών στην ενδοχώρα από την κυβέρνηση παίρνει «σάρκα και οστά, με κάθε κόστος, ακόμα κι αυτό σημαίνει αλλοίωση του δημογραφικού προφίλ της χώρας αλλά και αποστολή των δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στους εξοργισμένους κατοίκους.

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στα Γιαννιτσά, καθώς οργισμένοι κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την εγκατάσταση των παράνομων αλλοδαπών  σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου 30 κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν τον δρόμο, επιχειρώντας να εμποδίσουν να φτάσουν τα πούλμαν- που μετέφεραν 100-150 παράνομους  μετανάστες- στο ξενοδοχείο στο οποίο επρόκειτο να εγκατασταθούν.

Τελικά, απαιτήθηκε η παρέμβαση της αστυνομίας. Αστυνομικές δυνάμεις έστησαν φραγμό και από έναν παράδρομο τα πούλμαν έφτασαν τελικά στο ξενοδοχείο. Όσο για τους κατοίκους, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου έφτασαν στην Ελευσίνα με δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού συνολικά 795 αλλοδαπούς που ήταν στη Λέσβο. Οι άνθρωποι αυτοί, σύμφωνα με το πλάνο, θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία σε 30 σημεία της Ελλάδας. Αλλοι 58 «αιτούντες άσυλο» θα ταξιδέψουν σήμερα, με πλοίο της γραμμής προς τον Πειραιά.

Την ίδια ώρα όμως, το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι αντιδράσεις, τόσο στα νησιά, που ασφυκτιούν από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όσο και στην ενδοχώρα, όπου μεταφέρονται κάποιοι από αυτούς στο πλαίσιο του σχεδίου «αποσυμφόρησης».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στην Κω, το βράδυ της Παρασκευής, όπου κάτοικοι αλλά και ο δήμαρχος του νησιού απέκλεισαν το λιμάνι, προκειμένου να μην αποβιβαστούν από πλοίο οι αλλοδαποί, που μεταφέρονταν από άλλα νησιά. Ο δήμαρχος της Κω, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προειδοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί να συνεχιστεί εκεί η μεταφορά προσφύγων.

Από την άλλη, στη Λέρο οι κάτοικοι απειλούν με κινητοποιήσεις, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών που φιλοξενούνται στο νησί.
Remaining Time -5:21
 
Πετροπόλεμος μεταξύ Σομαλών και Αράβων
Σταματημό δεν έχουν οι εντάσεις μεταξύ μεταναστών στο hotspot της Χίου. Όπως μεταδίδει ο «Πολίτης Χίου», από νωρίς το απόγευμα υπήρξε ένταση μεταξύ ομάδων μεταναστών, με πετροπόλεμο μεταξύ Σομαλών και Αραβόφωνων.
Η ένταση συνεχίστηκε με διαμαρτυρία στις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ομάδα 40 ατόμων διαδήλωσε με αίτημα την αποσυμφόρησή τους και τη μεταφορά του σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, κάτι που όπως φαίνεται θα γίνει σήμερα αλλά με ελάχιστο αριθμό ατόμων που δεν θα υπερβεί τους 150.

Στο σημείο, παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προς αποφυγή άλλων επεισοδίων.
.



Σε επιχείρηση εικονικής προσβολής ρωσικής βάσης στην Συρία μας έμπλεξαν οι ΗΠΑ - Μαχητικά της ΠΑ κοντά στην Χμέιμιμ


Σε επιχείρηση εικονικής προσβολής ρωσικής βάσης στην Συρία μας έμπλεξαν οι ΗΠΑ - Μαχητικά της ΠΑ κοντά στην Χμέιμιμ
Σε επικίνδυνες περιπέτειες μπλέκουν οι Αμερικανοί την Πολεμική Αεροπορία αφού το αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52 που συνόδευαν τα ελληνικά F-16 πάνω από την Αν.Μεσόγειο επιχείρησε εικονική προσβολή στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία.

Το βομβαρδιστικό των ΗΠΑ Β-52 πέταξε στην ανατολική Μεσόγειο αυτήν την εβδομάδα, προτού κατευθυνθεί προς τη Συρία και στη συνέχεια στην Ιορδανία. Το αεροσκάφος πετούσε με συνοδεία δύο F-16 από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με το ρωσικό Avia Pro, το Β-52 έκανε μια απροσδόκητη προσέγγιση στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη δυτική Συρία, πιάνοντας τις ρωσικές δυνάμεις «στον ύπνο».
Για ποιο λόγο, το Β-52 πραγματοποίησε εικονικό βομβαρδισμό στις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο, ωστόσο, αυτά τα αεροσκάφη έχουν εκτελέσει και στο παρελθόν εικονικούς βομβαρδισμούς εναντίον ρωσικών στρατιωτικών βάσεων που βρίσκονται στην περιοχή. 

Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ δεν είναι πλέον υπό την προστασία του συστήματος αεράμυνας S-400,
Κάποιες φήμες άρχισαν να εκτείνονται την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την υποτιθέμενη απενεργοποίηση του συστήματος S-400 από τη Ρωσία στη Συρία. Εάν είναι αλήθεια, αυτό μπορεί να ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Η.Π.Α. πραγματοποίησαν αυτή την άσκηση.
Ωστόσο, αυτές οι πτήσεις σπάνια συζητούνται είτε από τις Η.Π.Α. είτε από τη Ρωσία.

Το θέμα είναι πως η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν είχε κανένα λόγο να εμπλακεί σε αυτή τη διαμάχη.

Με αυτή την «άσκηση» βλέπουμε στην πράξη το νέο αμυντικό δόγμα της Ελλάδας, όπως αυτό εκφράζεται από την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, το οποίο στρέφεται ολοκληρωτικά εναντίον της Ρωσίας με απρόβλεπτες συνέπειες στο μέλλον για τη χώρα μας.


pronews.gr