27 Φεβρουαρίου 2019

Γεροβασίλη για τα επεισόδια στην Πτολεμαϊδα: Ακραίοι κύκλοι επιτέθηκαν στην αστυνομία



Για  επίθεση στην αστυνομία και σύγκρουση, στοχευμένη, προαποφασισμένη έκανε λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Σε ακραίους κύκλους που «κινούνται με ένστικτα που δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία», και που «επιτέθηκαν στην αστυνομία» απέδωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη τα επεισόδια και τις αποδοκιμασίες  στην Πτολεμαϊδα.

Ειδικότερα, η κ.Γεροβασίλη δήλωσε: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πτολεμαΐδα και τη Δυτική Μακεδονία.

Έχουμε τους πρώτους απόφοιτους της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, 73 άνδρες και 16 γυναίκες.

Ωστόσο, αυτή τη μέρα επιχείρησαν να την αμαυρώσουν κάποιοι ακραίοι, προσπαθώντας να σταματήσουν την ορκωμοσία των Πυροσβεστών. Πρόκειται για ακραίους κύκλους, που κινούνται με βάση ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία. Επιτέθηκαν στην αστυνομία και έγινε σύγκρουση, στοχευμένη, προαποφασισμένη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης τους γύρισε την πλάτη». 

«Νέα βόμβα» από "δανειστές" τοκογλύφους για δώρα και αναδρομικά....κατα τα άλλα είμαστε εκτός μνημονίων


«Βόμβα» από Βρυξέλλες για δώρα και αναδρομικά
Ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως οποιαδήποτε δικαστική απόφαση ανατρέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και το στόχο για ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ θα πρέπει να αντισταθμίζεται με ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα, έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση που συνέταξε στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.
Στην έκθεση υπογραμμίζεται πως οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει προπαρασκευαστικές εργασίες για την αξιολόγηση των δημοσιονομικών επιπτώσεων και των κινδύνων που απορρέουν από τις αποφάσεις των δικαστηρίων σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν στο πλαίσιο των Μνημονίων.
Βάσει των πληροφοριών που διαβίβασαν οι ελληνικές αρχές στην ΕΕ, η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας του 2015 κατά σημαντικών στοιχείων της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του 2012 συνεπάγεται «αμελητέο δημοσιονομικό κόστος», λόγω του πολύ μικρού αριθμού επιλέξιμων συνταξιούχων. Ωστόσο, σημειώνεται πως το ζήτημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί οριστικά, δεδομένου ότι η τελική απόφαση για τα βασικά στοιχεία της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος του 2016 εξακολουθεί να εκκρεμεί.


Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr
Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Το ΚΚΕ ζητάει την απαγόρευση συνθημάτων όπως «Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία» (ΦΩΤΟ-ΕΓΓΡΑΦΟ)


Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ καταθέτει τέτοια ερώτηση στη Βουλή.
Ερώτηση για την αναφώνηση αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα, με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατέθεσαν προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος.
Αναλυτικά αναφέρουν:
«Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της αναφώνησης αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Το περιεχόμενο των συνθημάτων αυτών είναι αντιδραστικό και προκλητικό – προσβλητικό απέναντι σε άλλους λαούς, με τους οποίους ο ελληνικός λαός δεν έχει να μοιράσει τίποτα. Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα συνθήματα που αναγκάζονται οι στρατιώτες να φωνάζουν είναι: «Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία», «Ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία», «Πού θ’ ανάψουμε κεριά, μέσα στην Αγια-Σοφιά».


Με κάθε ευκαιρία ορισμένα στελέχη προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον αλυτρωτισμό, αναπαράγοντας το ανιστόρητο σύνθημα «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», με τις διοικήσεις των Μονάδων να κάνουν τα στραβά μάτια.
Η Κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την ανοχή που δείχνει σε όλες αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες που δίνουν τη δυνατότητα σε χρυσαυγίτες και άλλους ακροδεξιούς να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των νέων που υπηρετούν τη θητεία τους.
Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα η αναφώνηση αλυτρωτικών και αντιδραστικών συνθημάτων στα στρατόπεδα;».

Πηγή πληροφοριών
 
Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Παμμακεδονική Αμερικής: Ανιστόρητο και ύποπτο το δημοσίευμα του BBC- Μαύρο σε όσους δεν πάρουν σαφή θέση για την ανατροπή της συμφωνίας των Πρεσπών!






Σφοδρή ανακοίνωση με αφορμή το ρεπορτάζ του BBC, εξέδωσε η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ. Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Δημήτρης Φιλιππίδης και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Κομνηνός γίνεται και αναφορά στην καταστροφική Συμφωνία των Πρεσπών.

Επιπροσθέτως η Παμμακεδονική συμπλέει και με την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Διοργάνωσης της Παρέλασης της Νέας Υόρκης σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζονται ανεπιθύμητοι οι Βουλευτές της Ελλάδος.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: «Τίποτα δεν μας προκαλεί πλέον έκπληξη και δυστυχώς δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα καθώς «ο μήνας του μέλιτος» της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καν ολοκληρωθεί! Tο οργανωμένο σχέδιο καταστροφής της πατρίδας μας, υλοποιείται βήμα προς βήμα. Το άρθρο με τίτλο «Η αόρατη μειονότητα στην Ελλάδα- οι ΣλάβοΜακεδόνες» της δημοσιογράφου του BBC Μαρίας Μαργαρώνη απλά επαληθεύει τους φόβους και τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού που είχαν εκφραστεί μέσα από τις συγκλονιστικές διαδηλώσεις.
Εμείς, ως Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής χτυπούσαμε το καμπανάκι του κινδύνου εδώ και πολλά χρόνια για τις σχέσεις του Ουράνιου Τόξου με συγκεκριμένους πολιτικούς και με συγκεκριμένα συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο πως η οργάνωση μας εδώ και 75 χρόνια σε κάθε ευκαιρία χαρακτήριζε καταστροφική την οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία.

Δυστυχώς η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί το πάτημα για την περαιτέρω ανάδειξη παράλογων και ανιστόρητων φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή. Το απαράδεκτο και κατευθυνόμενο άρθρο είναι απολύτως ψευδές και απολύτως φαλκιδευμένο με στόχο να προκαλέσει θόρυβο. Το άρθρο μιλάει για αόρατες μειονότητες όμως εμείς θέτουμε τους πάντες προ των ευθυνών τους.

Είναι δεδομένο πως δεν υπάρχει θέμα «Σλαβομακεδονικής» μειονότητας στην περιοχή, όμως το ενδιαφέρον είναι ως προς το ποιοι κρύβονται πίσω από ένα τέτοιο αισχρό δημοσίευμα, Την ίδια ώρα κανείς δεν κάνει λόγο για την μειονότητα των Ελλήνων Βλάχων στα Σκόπια και οι Κυβερνώντες αρνήθηκαν και να το συζητήσουν με τους φίλους τους στα Σκόπια!
Εμείς έχουμε και μία σειρά από ερωτήματα να θέσουμε:

Πού είναι οι ακαδημαϊκοί (με ελάχιστες εξαιρέσεις) να απαντήσουν στα απαράδεκτα και αναληθή του άρθρου;

Πού είναι όλοι αυτοί που θα έπρεπε να μπουν θεματοφύλακες και μπροστάρηδες στον αγώνα για την Μακεδονία μας;

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει για παρεμβάσεις ξένων κέντρων συμφερόντων είναι βαρύτατες! Κανείς Εισαγγελέας θα συγκινηθεί άραγε;
Έρχονται εκλογές και εμείς στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα:

Ο Ελληνικός λαός να μαυρίσει και να στείλει στο περιθώριο όσους πολιτικούς δεν παίρνουν σαφή θέση για την συνέχιση του αγώνα. Ο αγώνας αυτός θα χαθεί μόνο όταν τον παρατήσουμε. Και ο Ελληνικός λαός είναι πολύ πληγωμένος αλλά και περήφανος για να σκύψει το κεφάλι και να δεχτεί ότι η ιστορία της Μακεδονίας ξεγράφεται και τελειώνει από μία Κυβέρνηση που εξυπηρετεί συμφέροντα και ιδεοληψίες ξένα προς την πατρίδα μας.

Ως εκ τούτου η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ συμπλέει με την απόφαση της Επιτροπής Παρέλασης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ΝΥ και χαρακτηρίζουμε όσους υπέγραψαν την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών αλλά και όσους ανέχθηκαν και θα ανεχτούν αυτήν την συμφωνία

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ όχι μόνο στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου για την Εθνική μας Παλιγγενεσία αλλά και γενικότερα ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ στην ομογένεια.

Ηδη έχει συσταθεί Επιτροπή με την συμμετοχή διακεκριμένων Επιστημόνων και φορέων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό για την συνέχιση του αγώνα και την προσβολή της Συμφωνίας αυτής, πληροφορίες θα ανακοινωθούν λίαν προσεχώς.

Εμείς οι Μακεδόνες της Αμερικής θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τον αγώνα απέναντι σε κάθε Μαργαρώνη, σε κάθε πολιτικάντη, σε κάθε συμφέρον ενάντια στην πατρίδα μας.

Ο Αγώνας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, για την δικαίωση αυτών που έχυσαν το αίμα τους στα ιερά χώματα της Μακεδονίας αλλά και για τα παιδιά και εγγόνια μας!»



Με πληροφορία:crashonline.gr
Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Αποδοκίμασαν την Ολγα Γεροβασίλη στην Πτολεμαΐδα -Επεισόδια και χημικά με πέντε τραυματίες [βίντεο]

 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Επεισόδια στην Πτολεμαΐδα
Επεισόδια στην Πτολεμαΐδα

Η παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν επεισόδια.
Η αστυνομία είχε φροντίσει από νωρίς να αποκλείσει την περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας, λόγω της παρουσίας της Όλγας Γεροβασίλη στην τελετή αποφοίτησης των νέων πυροσβεστών. Ωστόσο η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι και δεν άργησαν να εκδηλωθούν επεισόδια.

Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στη Σχολή Πυροσβεστών για να αποδοκιμάσουν την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.
Οι αστυνομικοί τούς απέτρεψαν και τους απώθησαν με τη χρήση χημικών. Πέντε άτομα - τέσσερις αστυνομικοί κα ένας διαδηλωτής - τραυματίστηκαν.
Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν την κυρία Γεροβασίλη και φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία.

.





 Πηγή:  iefimerida.gr
Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ