23 Οκτωβρίου 2020

Pronews TV: Σε παραπλανητικά στοιχεία στηρίχθηκε η υποχρεωτική μασκοφορία των πολιτών!




Pronews TV: Σε παραπλανητικά στοιχεία στηρίχθηκε η υποχρεωτική μασκοφορία των πολιτών!

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00.30 έως και τις 05.00 το πρωί ήταν οι δύο νέες απαγορεύσεις που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, οι οποίες επηρεάζουν σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της χώρας καθώς περιλαμβάνουν την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. 

Μάλιστα αυτό συμβαίνει που η χώρα-μοντέλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Σουηδία, συνιστά στους πολίτες της να μην φορούν ούτε μάσκα.

Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ έχουν εδώ κι αρκετό καιρό «στήσει χορό» τρομολαγνείας και καστροφολογίας παρόλο που διαψεύστηκαν παταγωδώς τον Μάρτιο, αφού τώρα έχουμε περισσότερα κρούσματα χωρίς εκατόμβες.

 

 

Μάλιστα από τις καθημερινές ενημερώσεις της κυβέρνησης απουσιάζουν πλήρως στατιστικά και δημογραφικά στοιχεία που θα μπορούσαν να προσφέρουν μία διαφορετική ανάγνωση της κατάστασης. Η ύποπτη τρομολαγνεία των μεγάλων ΜΜΕ δεν μπορεί να κρύψει τη «γύμνια» της επιλεκτικής ενημέρωσης που προσφέρουν. 

Απορίας άξιο είναι το γιατί δεν αναφέρεται η μέση ηλικία των θανάτων και  η θνησιμότητα όσων δεν έχουν υπερβεί το 70έτος ή δεν πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Μία προσεκτική ματιά μάλιστα στα περιορισμένα δεδομένα που προσφέρει ο Π.Ο.Υ δείχνει ότι ο κορωνοϊός κάνει μόνος του το κύκλο του ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται. 

Κι αυτό με τα κρούσματα να αυξάνονται χωρίς μια κατ' αναλογία αύξηση των θανάτων, να θυμίσουμε όμως πως ένα τεστ για Covid-19 κόστιζε τον Μάρτιο πάνω από 200 ευρώ, ενώ τώρα προσφέρεται συχνά δωρεάν από την πολιτεία και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Pronews

.

 

 PRONEWS TVPRONEWS TV

Έξω από τη Λίνδο στη Ρόδο έφτασαν Oruc Reis & τουρκικός στόλος - Μόλις στα 19 ν.μ. από την πόλη, Και ο πρωθυπουργός ασχολείται με την πώληση του κορονο-εμβολίου

 

Έξω από τη Λίνδο στη Ρόδο έφτασαν Oruc Reis & τουρκικός στόλος - Μόλις στα 19 ν.μ. από την πόλη
Γράφει: Άρης Δημητρακόπουλος


Καθηγήτρια αρνείται να φορέσει μάσκα την ώρα του μαθήματος- και μαθητές "πρόβατα" την "καρφώνουν", σε δημοσιογράφους παπαγάλους.


Γυναίκα, Πρόβατα Μάσκα, Μάσκα, Αφηρημένη

Βίντεο-ντοκουμέντο από καθηγήτρια λυκείου που αρνείται να φορέσει μάσκα την ώρα του μαθήματος έφερε στο φως την Παρασκευή το Mega. Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι μαθητές η καθηγήτρια είναι αρνητής του κορονοϊού και της χρήσης μάσκας.

«Λέει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, δεν παθαίνει κανείς τίποτα, δεν κολλάει», δήλωσε στο Μega μαθητής του σχολείου. «Η καθηγήτρια αυτή έχει μια δικιά της ιδεολογία, δεν θέλει να φοράει τη μάσκα» σημείωσε στο MEGA ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του σχολείου, ενώ ένας από τους μαθητές τόνισε: «Της λέμε και εμείς οι μαθητές να βάλει μάσκα αλλά το αρνείται».

Οι συστάσεις για να φορέσει τη μάσκα της είναι καθημερινές ακόμα και από τον Διευθυντή του σχολείου, αλλά δεν συμμορφώνεται.

Πάρα το γεγονός ότι έχει γίνει αναφορά και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η φιλόλογος επιμένει να μην φοράει μάσκα, ενώ δεν κρατάει ούτε τις απαραίτητες αποστάσεις με τους μαθητές. Οι μόνες αποστάσεις που κράτησε ήταν όταν της ζητήσαμε να σχολιάσει τη στάση της, απαντώντας: «No comment (μτφ. κανένα σχόλιο)». Η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου, αφού στις συστάσεις που τις γίνονται, η καθηγήτρια απαντά με απουσίες. «Πήγαμε να της μιλήσουμε και μας πέταξε έξω από την τάξη» ανέφερε ένας μαθητής. Οι μαθητές αναγκάστηκαν να κάνουν αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και πάλι εμφανίστηκε στο μάθημα χωρίς μάσκα.

Της είπαν να της αγοράσουν μάσκα και είπε «πάρτε μου μάσκαρα»

Ιδιαίτερα ανήσυχοι οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Υμηττού, φοβούνται για τη διασπορά του κορονοϊού στο σχολείο τους, αφού ζουν με ευπαθείς ομάδες στο σπίτι. Μάλιστα οι μαθητές προσφέρθηκαν να της αγοράσουν μάσκα και έμειναν εμβρόντητοι με την απάντησή της: «Πάρτε μου μάσκαρα.>>


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του σχολείου επιβεβαίωσε ότι η καθηγήτρια δεν του έχει αναφέρει ότι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε έχει προσκομίσει κάποιο σχετικό έγγραφο.

 Σχόλιο προς το παπαγαλάκια συναδέλφους δημοσιογράφους. Η καθηγήτρια έχει μια ιδεολογία, που  την έχουν εκατομμύρια Έλληνες στην Ελλάδα και σε όλων τον κόσμο 

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

 

Χαρδαλιάς προς τους Καστοριανούς πολίτες : "Δεν βάλατε μυαλό...δεν βάζετε μυαλό"


d58b452714c2b4589168f99f82630695_XL
 
Πρώτη ενημέρωση 23/10/2020 9:12μ.μ

 Ο Ν. Χαρδαλιάς  κατά την επίσκεψη του στη Καστοριά την περασμένη Τετάρτη 21/10/2020  και μετά την σύσκεψη με τους φορείς του νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς , και τους τρεις δημάρχους του νομού, πήγε στην λαϊκή αγορά Καστοριάς, η οποία γίνεται κάθε Τετάρτη και βρίσκεται πολύ κοντά στον κτίριο της Αντιπεριφέρειας, εκεί συνάντησε πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα, οι οποίοι όμως απλά περπατούσαν στον παρακείμενο δρόμο  και δεν ήταν αγοραστές της λαϊκής, και τους είπε με έντονο αυταρχικό και προσβλητικό τρόπο ο οποίος παραπέμπτει σε  συμπεριφορά όχι υπουργού αλλά μάλλον υποκοσμιακού  ατόμου, που απειλεί... και ασκεί ψυχολογική βία λέγοντας τους   : "Δεν βάλατε μυαλό...δεν βάζετε μυαλό"

Το γεγονός σχολιάστηκε από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό  και από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς ο οποίος καυτηρίασε το γεγονός  με κομψό τρόπο, αλλά το έκανε προς τιμήν του.

Η ( 5 ατόμων) φασιστική ομάδα λογοκρισίας της κυβέρνησης βγάζει ως ψευδή είδηση ένα διεθνές συνέδριο επιστημόνων

Τα ELLINIKA HOAXES

....Η ( 5 ατόμων) φασιστική ομάδα λογοκρισίας της κυβέρνησης βγάζει ως ψευδή είδηση ένα διεθνές συνέδριο επιστημόνων,. μη τσιρακιών των φαρμακοβιομηχανιών. Δεν ξεχνάμε ο,τι η κυβέρνηση εκλέχτηκε από το 1/3 του μισού Ελληνικού λαού το άλλο μισό δεν πάτησε στις τελευταίες κάλπες.
 
0:00 / 25:15
Ψευδείς πληροφορίες
Οι ίδιες πληροφορίες ελέγχθηκαν σε άλλη δημοσίευση από ανεξάρτητους οργανισμούς διασταύρωσης ειδήσεων
Διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ... η αλήθεια αλλιώς .

Θεσσαλονίκη: Ακυρώσαν και την δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο την 26η Οκτωβρίου


Χωρίς την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία στην οποία επρόκειτο να παραστούν ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά μόνο με τη Θεία Λειτουργία το πρωί, θα γιορταστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, η ημέρα του Πολιούχου, την 26η Οκτωβρίου.

Μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις και τους νέους υγειονομικούς περιορισμούς που ανακοινώθηκαν για τη Θεσσαλονίκη, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, δήλωσε στο GRTimes.gr, πως οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται.

«Δηλαδή θα προσπαθήσουμε να μπαίνουν στον Ιερό Ναό, πολύ λίγοι πιστοί, ίσα ίσα για το προσκύνημα και ελάχιστοι για τη λειτουργία. Δεν θα γίνει η επίσημη Δοξολογία, δεν θα γίνει η Λιτανεία την παραμονή το πρωί. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το προαύλιο όσο περισσότερο μπορούμε» επισημαίνει ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης.

Σε ερώτηση για το αν το προσκύνημα των πιστών θα μπορεί να γίνεται και με επαφή, καθώς είθισται να φιλούν τα λείψανα του Αγίου, αναφέρει πως θα ζητηθεί από τον κόσμο να προσέχει. «Κανονικά θα πρέπει να μην το κάνει. Θα τους ζητήσουμε να προσέχουν. Αυτή θα είναι η οδηγία. Εμείς έχουμε security, έχουμε κανονίσει να μπαίνουν ελάχιστοι στον ναό και να τηρούνται οι αποστάσεις» λέει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην επίσημη Δοξολογία, αυτή φέτος ακυρώνεται και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα παραστούν τελικά στον Ιερό Ναό. Αντίστοιχα δεν θα παραστούν ούτε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ούτε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Όποιος επίσημος θέλει να έρθει, θα έρθει ανεπίσημα» καταλήγει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από El.gr,  GRTimes, ΕΤ

 

....Και ξαφνικά...!!! θα "φυτρώσουν" κρούσματα και στα Γιάννενα για να τα πάνε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ


..Πολά κρούσματα !! για να την πάνε την πόλη σε καραντίνα.
 Κοροναϊός : Ένα βήμα πριν το lockdown τα Ιωάννινα

 Τελευταία ενημέρωση 10:05 π.μ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας  σε μια δυο μέρες τρο πολύ,  ως δια μαγείας "!! θα βρεθούν κρούσματα σε ...γηροκομείο, σε εργοστάσιο σε κτηνοτροφική μονάδα ; για να πάνε σε  καραντίνα και τα Γιάννενα.

Για να μην έχουν ..δήθεν,  παράπονο κάποιοι αιρετοί  στην Καστοριά.

☣ ΒΙΝΤΕΟ: Η Προσχεδιασμένη Πανδημία και οι Αυτουργοί της- Κατεβάστε από εδώ το ντοκιμαντέρ πριν το λογοκρίνει το YouTube:

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί συσκευασμένα ζυμαρικά – Κίνδυνος για όσους έχουν συγκεκριμένη αλλεργία


  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΕΦΕΤ
Την προσοχή των καταναλωτών και ειδικά όσων μπορεί να είναι αλλεργικοί στο αυγό, εφιστά ο ΕΦΕΤ, αναφορικά με μια μάρκα ζυμαρικών που διατίθενται στην αγορά.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας διαπίστωσε τη διακίνηση του προϊόντος : Pappardelle de Cecco με ημ. λήξης: 14/09/2022, στην επισήμανση του οποίου στα αγγλικά αναγράφεται η ένδειξη: may contain eggs and soy, ενώ στην αντίστοιχη ελληνική επισήμανση η οποία είναι τοποθετημένη με αυτοκόλλητη ετικέτα κοντά στο ξενόγλωσσο κείμενο αναγράφεται μόνο η ένδειξη  πιθανόν να περιέχει ίχνη σόγιας.  Η αναγραφή για την πιθανή παρουσία αυγού στο προϊόν έχει παραληφθεί και ως εκ τούτου το προϊόν καθίσταται μη ασφαλές για την ομάδα ανθρώπων που εμφανίζει αλλεργία στο αυγό.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος καθώς και όλων των παρτίδων οι οποίες παρουσιάζουν την προαναφερθείσα ανακολουθία στην επισήμανση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι  σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν και είναι αλλεργικοί στο αυγό, να μην το καταναλώσουν.

Φωτογραφίες του προϊόντος φαίνεται παρακάτω:

ΕΦΕΤ ΕΦΕΤ ΕΦΕΤ

 

Πέθανε η ηθοποιός από τις «8 Λέξεις» Έλλη Κυριακίδου

 

Πέθανε ηθοποιός από τις «8 Λέξεις»

Ο θάνατός της ανακοινώθηκε από τα social media.Έφυγε από τη ζωή στα 89 της χρόνια η Κύπρια ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου, την οποία βλέπαμε πέρσι να υποδύεται την “τσαούσα γιαγιά” στις 8 λέξεις”. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστό το κυπριακό sigma live αλλά και ο Κωνσταντίνoς Οδυσσέως μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook.

 

Κορονοϊός: Η Σουηδία συνεχίζει «κόντρα» στην Ευρώπη παρά την άνοδο των κρουσμάτων


Την ώρα που μεγάλο μέρος της Ευρώπης αυστηροποιεί τα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, η Σουηδία τροποποιεί τα δικά της μπροστά στην άνοδο των κρουσμάτων, όμως παραμένει πιστή στην αρχική της στρατηγική, χωρίς να επιβάλλει lockdown και υποχρεωτικά μέτρα.

Τις τελευταίες ημέρες η Σουηδία ανακοίνωσε πιο αυστηρές συστάσεις, όμως παράλληλα χαλάρωσε πολλά μέτρα, συνεχίζοντας τη μοναχική της πορεία.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 αυξάνει τακτικά από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Χθες Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 1.614 νέα κρούσματα, ο πιο μεγάλος αριθμός από τον Ιούνιο.

Μια ανοδική τάση που παρατηρείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες επέλεξαν να επιβάλουν μίνι lockdown και απαγορεύσεις κυκλοφορίας για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Λιγότερο αυστηρή η Σουηδία –η οποία μετρά 5.930 θανάτους από covid-19 από την αρχή της πανδημίας και ένα από τα υψηλότερα ποσοστό θνησιμότητας στην Ευρώπη-- τείνει να τροποποιήσει την προσέγγισή της.

Στην αρχή της εβδομάδας υιοθετήθηκαν νέα μέτρα στην Ουψάλα, όπου παρατηρείται άνοδος των μολύνσεων από κορονοϊό μετά την επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια στις αρχές του φθινοπώρου.

Πλέον συνιστάται στους κατοίκους να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και την επαφή με πρόσωπα εκτός του νοικοκυριού τους ως τις 3 Νοεμβρίου.

“Οι άνθρωποι μπορούν να τηρήσουν τόσο αυστηρούς κανόνες μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα και η χρονική επιλογή είναι σημαντική. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε πολύ νωρίς και δεν μπορούμε να περιμένουμε και πάρα πολύ (…) ελπίζουμε ότι είναι η σωστή στιγμή”, δικαιολογήθηκε ο επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ που χαράσσει τη στρατηγική της Σουηδίας για την πανδημία.

Η ζωή συνεχίζεται

Αντίθετα με τον υπόλοιπο κόσμο, η Σουηδία παραμένει μία από τις λίγες χώρες που δεν συνιστά τη χρήση μάσκας, με τις υγειονομικές αρχές να μην τη θεωρούν αρκετά αποτελεσματική.

Στη Στοκχόλμη η καθημερινότητα δεν έχει αλλάξει πολύ από την αρχή της πανδημίας: οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν ακάλυπτο το πρόσωπο και τα εστιατόρια και τα καταστήματα δεν έκλεισαν ποτέ.

Αν και εικόνες από γεμάτα εστιατόρια και λεωφορεία έκαναν τον γύρο του κόσμο, οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι το 80% των Σουηδών έχει αλλάξει συνήθειες, σε μια χώρα γνωστή για την κοινωνικής της πειθαρχία.

Οι κάτοικοι εργάζονται κυρίως από το σπίτι, περιόρισαν τις επαφές τους και πλένουν τακτικά τα χέρια τους.

Χαλάρωση μέτρων

Χθες η κυβέρνηση της Σουηδίας έκανε την έκπληξη αίροντας τις συστάσεις προς τους πιο ευάλωτους στον κορονοϊό, κυρίως σε όσους είναι άνω των 70 ετών, στους οποίους είχε ζητήσει από την αρχή της πανδημίας να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους οι αρχές δήλωσαν ότι φοβούνται για την εμφάνιση ψυχολογικών προβλημάτων, όπως κατάθλιψη και μοναξιά, που συνδέονται με την απομόνωση.

Στις αρχές Οκτωβρίου είχε επίσης αρθεί η απαγόρευση επισκέψεων σε οίκους ευγηρίας, μια από τις λίγες που είχαν επιβληθεί στη διάρκεια της πανδημίας.

Αν και από τα τέλη Μαρτίου απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις περισσότερων από 50 ατόμων, η κυβέρνηση αύξησε χθες σε 300 τον αριθμό αυτών που μπορούν να παρακολουθούν πολιτιστικές και αθλητικές συγκεντρώσεις.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Σουηδών στηρίζει την προσέγγιση των αρχών. Ωστόσο υπάρχουν και οι επικριτές της, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Στην αρχή της πανδημίας covid-19 κάποιοι κατηγόρησαν τη Σουηδία ότι παίζει ρώσικη ρουλέτα με τους κατοίκους της, με τον αριθμό των θανάτων να ξεπερνά κατά πολύ αυτόν που καταγράφηκε σε γειτονικές της χώρες που υιοθέτησαν πιο αυστηρά μέτρα.

Η κυβέρνηση υπερασπίζεται το μοντέλο της και κάνει λόγο για μέτρα διαρκείας, για “έναν μαραθώνιο και όχι αγώνα δρόμου”.

Για τον Γιόχαν Κάρλσον, διευθυντή της Σουηδικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, στόχος είναι “να δημιουργηθεί μια κατάσταση στην οποία θα μπορούμε να ζούμε τη ζωή μας με σχετικά κανονικό τρόπο δεδομένων των περιορισμών” και η υιοθέτηση μιας στρατηγικής που θα είναι αποδεκτή και θα τηρείται.

Η υπόλοιπη Ευρώπη αποδεικνύει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι τα lockdown και οι άρση τους “δεν είναι ο σωστός δρόμος”.

 

 

 

Alfavita Alfavita

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Το είπε ο επιστηήμοναααας (!!!) Τα τζάκια θα εντείνουν τη διασπορά του κορονοϊού: Να μην κάψουλε ξύλα φέτος!

Ν.Τραμπ προς Τ.Μπάιντεν για τον κορωνοϊό: «Δεν μπορούμε να κλειδωθούμε σε ένα υπόγειο όπως εσύ Τζο»

Ν.Τραμπ προς Τ.Μπάιντεν για τον κορωνοϊό: «Δεν μπορούμε να κλειδωθούμε σε ένα υπόγειο όπως εσύ Τζο»

Όπως αναμένονταν ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία Τζο Μπάιντεν επιτέθηκε στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ τους για το πως διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού, με τον δεύτερο να του απαντάει ότι «δεν μπορεί να κλειδωθεί σε ένα υπόγειο όπως κάνει αυτός» ενώ αποκάλυψε και την ευνοϊκή για τους παράνομους μετανάστες στάση του λέγοντας πως θα τους δώσει σαφή «οδικό χάρτη» για να αποκτήσουν αμερικανική υπηκοότητα!

Άλλωστε όπως έχει διαφανεί, το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών πλέον είναι η διαχείριση παγκοσμίως της πανδημίας του κορωνοϊού ανάλογα με το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές.

Επανεκίνηση των οικονομιών αν κερδίσει ο Ν.Τραμπ, «lockdown» κατά συρροή αν κερδίσει ο Τ.Μπάιντεν.

Ακόμα και η ευνοϊκή στάση του Τ.Μπάιντεν ως προς την παράνομη μετανάστευση προϊδεάζει για την τάση που θα επικρατήσει στον πλανήτη εάν εκλεγεί.

Ο Μπάιντεν το συνέχισε λέγοντας «Κάποιος που είναι υπεύθυνος για τόσους νεκρούς δεν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος των ΗΠΑ», κατηγορώντας τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο πως συνεχίζει «πάντα να μην έχει σχέδιο» για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και πρόσθεσε «θα βάλω τέλος σε αυτό».

Ο Μπάιντεν επιχείρησε να δημιουργήσει κλίμα τρομολαγνείας λέγοντας πως η χώρα οδεύει σε «μαύρο χειμώνα»

Ο Τραμπ, που απάντησε πως η κυβέρνησή του δίνει «σθεναρή μάχη» με την πανδημία, απέρριψε την πρόβλεψη αυτή, λέγοντας «δεν νομίζω διόλου πώς θα έχουμε μαύρο χειμώνα, ανοίγουμε τη χώρα μας».

Κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι μιλάει έτσι γιατί έχει την πολυτέλεια να αποφεύγει να βγαίνει έξω εν μέσω της πανδημίας, ενώ αντίθετα οι Αμερικανοί πρέπει να δουλέψουν.

«Δεν μπορούμε να κλειδωθούμε σε ένα υπόγειο, όπως κάνει ο Τζο», είπε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας για νιοστή φορά τη συγκεκριμένη μομφή σε βάρος του αντιπάλου του.

Ο Τραμπ επέρριψε την ευθύνη για την πανδημία του κορωνοϊού αποκλειστικά στην Κίνα. Επανέλαβε εξάλλου ότι ο ίδιος έχει «ανοσία», αναφερόμενος στο ότι αποθεραπεύτηκε αφού μολύνθηκε πρόσφατα.

«Έχουμε ένα εμβόλιο που έρχεται, είναι έτοιμο, θα ανακοινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες», είπε — αποφεύγοντας να δώσει πιο σαφές χρονοδιάγραμμα.


 

Οι δύο υποψήφιοι συγκρούστηκαν για το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης, με τον Τραμπ να λέει πως κατάφερε να διαλύσει το Obamacare και ότι θα «καταρτίσει» ένα «όμορφο» νέο σύστημα αν επανεκλεγεί.

Κατηγόρησε τον Μπάιντεν πως θέλει να φέρει τον «σοσιαλισμό».

Ο Μπάιντεν αντέτεινε ότι ο Τραμπ διακατέχεται από «σύγχυση» και του αποδίδει θέσεις που εκφράζει η αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν διεμήνυσε ότι η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν θα κληθούν να δώσουν λογαριασμό για τις προσπάθειές τους να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

«Οποιαδήποτε χώρα ανακατεύεται στις εκλογές μας θα πληρώσει το τίμημα εάν εκλεγώ, διότι πλήττει την εθνική μας κυριαρχία», τόνισε ο Μπάιντεν, ο οποίος αναφέρθηκε ονομαστικά στη Ρωσία, στην Κίνα και στο Ιράν.

Επιτέθηκε στον Τραμπ, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει υπερβολικά ήπια την ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές. «Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός ο πρόεδρος είναι απρόθυμος να τα βάλει με τον Πούτιν», είπε.

Ο Τραμπ απέρριψε τις κατηγορίες του Μπάιντεν, αντέτεινε ότι η κυβέρνησή του πούλησε όπλα στην Ουκρανία για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, ότι οι χώρες-μέλη του NATO δαπανούν πλέον πολύ υψηλότερα ποσά απ’ ό,τι όταν αναλάμβανε την εξουσία, για την άμυνά τους, ενώ υπενθύμισε ότι η χερσόνησος της Κριμαίας προσαρτήθηκε στη Ρωσία επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, αντιπρόεδρος της οποίας ήταν ο σημερινός αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές, που πρόκειται να διεξαχθούν σε δώδεκα ημέρες.

«Ο Τραμπ είναι φιλαράκι του Πούτιν και γι’ αυτό και η Ρωσία δεν θέλει να βγω εγώ πρόεδρος», είπε ο Μπάιντεν, με τον Τραμπ να κατηγορεί τον πολιτικό του αντίπαλο οτι αυτός χρηματοδοτούνταν από την Ρωσία με εκατομμύρια δολάρια. «Κανείς δεν ήταν πιο σκληρός με την Ρωσία απ’ ότι ήμουν εγώ. Τους έχω επιβάλει κυρώσεις», είπε ο Προεδρος των ΗΠΑ.

Για τα οικονομικά του Τραμπ, ο Μπάιντεν τον προκάλεσε να βγάλει στην επιφάνεια της φορολογικές του δηλώσεις, με τον Τραμπ να τονίζει οτι «η εφορία μου φέρεται πολύ σκληρά».

Όσον αφορά την υπόθεση της Ουκρανίας, ο Μπάιντεν απάντησε στις κατηγορίες κατά του γιου του για διαφθορά. Ανέφερε πως αποδείχθηκε ότι δεν έκανε τίποτα το μεμπτό, σε αντίθεση με τον Τραμπ που δωροδόκησε την κυβέρνηση για να κατηγορήσει τον γιο του, με τον Αμερικανό πρόεδρο να επαναλαμβάνει πως η οικογένεια Μπάιντεν εισέπραξε χρήματα από την Ρωσία, αμφισβητώντας τις ικανότητες του γιου του, με βάση τον μισθό που του δίνονταν στην Ουκρανία.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι άσκησε και συνεχίζει να ασκεί «εγκληματική» πολιτική έναντι των παιδιών που εισέρχονται παράνομα στην επικράτεια.

Αμερικανική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλε αυτή την εβδομάδα ότι οι γονείς περίπου 545 παιδιών οικογενειών παράνομων μεταναστών που χωρίστηκαν στα σύνορα είναι αδύνατο να βρεθούν.

«Τα παιδιά αυτά έμειναν μόνα», «δεν έχουν πουθενά να πάνε», «είναι εγκληματικό», στηλίτευσε ο πρώην αντιπρόεδρος.

Εξήγγειλε ότι εάν εκλεγεί, θα ανοίξει τον δρόμο ώστε οι εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες που ζουν στις ΗΠΑ να έχουν σαφή οδικό χάρτη μπροστά τους για την απόκτηση άδειας παραμονής ή της αμερικανικής υπηκοότητας μέσα στις πρώτες εκατό ημέρες της προεδρίας του. Δεσμεύθηκε ταυτόχρονα ότι θα λάβει μέτρα «αμέσως» για την προστασία των παιδιών που μπήκαν παράνομα στη χώρα, που συχνά αποκαλούνται Dreamers, «ονειροπόλοι».

Ο Τραμπ ανταπέδωσε τα πυρά του Μπάιντεν, λέγοντας ότι εκείνος «έφτιαχνε κλουβιά» για να εγκλείονται οι παράνομοι μετανάστες τα οκτώ χρόνια που ήταν ο αντιπρόεδρος του Μπράκ Ομπάμα.

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεμαχίας  τόσο η Μελάνια όσο και η Τζιλ ανέβηκαν στο βάθρο για να αποχωρήσουν μαζί με τους συζύγους τους Τραμπ και Μπάιντεν, αντίστοιχα.

Οι δύο υποψήφιοι — κόκκινη γραβάτα ο Τραμπ, μπλε γραβάτα ο Μπάιντεν — χαιρετήθηκαν με μια μικρή χειρονομία όταν ανέβηκαν στο πλατό, τηρώντας απόσταση.

Ο Τραμπ δεν φόραγε μάσκα.

Αντίθετα με τον συζυγό της και Πρόεδρο των ΗΠΑ, η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, μπήκε στην αίθουσα με μια μαύρη μάσκα , ενώ η συζυγός του Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, επέλεξε μάσκα ασορτί με το φόρεμα της

Οι νέοι κανόνες και οι θεματικές ενότητες

Μετά από την χαοτική πρώτη τηλεμαχία, με τις συνεχείς διακοπές και τις προσβολές που εκτοξεύονταν από τους δύο υποψηφίους, η Επιτροπή Προεδρικών Ντιμπέιτ, άλλαξε τους κανόνες.

Αρχικά, το μικρόφωνο κάθε υποψηφίου θα απενεργοποιείται όταν απαντάει στην ερώτηση του συντονιστή ο αντίπαλός του. Κατόπιν βέβαια, στη διάρκεια του ανοιχτού διαλόγου τα μικρόφωνα θα είναι ανοιχτά.

Τον ρόλο συντονιστή είχε η βραβευμένη δημοσιογράφος του NBC, Κρίστεν Γουέλκερ, την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ακραία οπαδό των Δημοκρατικών, προκατειλημμένη όπως οι γονείς της και καθόλου καλή δημοσιογράφο.

Η πρώτη μαύρη δημοσιογράφος που συντονίζει προεδρικό ντιμπέιτ μετά από 28 χρόνια, επέλεξε έξι 15λεπτες θεματικές.

«Η μάχη κατά του COVID-19», «Αμερικανική οικογένεια», «Η φυλή στην Αμερική», «Κλιματική Αλλαγή», «Εθνική ασφάλεια» και «Ηγετική ικανότητα».

Το ντιμπέιτ άρχισε στις 4 το πρωί ώρα Ελλάδας και μεταδόθηκε από όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών.


 

Pronews