13 Φεβρουαρίου 2018

Θρόμβωση: Επτά ύπουλα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε







Οι θρόμβοι σχηματίζονται στο σώμα όταν το αίμα, το οποίο κανονικά είναι ρευστό και κυλά ανεμπόδιστα στο σώμα, πήζει και αποκτά ζελατινοειδή μορφή.
Η διαδικασία της πήξης του αίματος είναι χρήσιμη σε περίπτωση τραυματισμού, καθώς βοηθά να σταματήσει η αιμορραγία, όταν όμως δεν υπάρχει ανοιχτή πληγή στο δέρμα οι θρόμβοι είναι επικίνδυνοι ή ακόμη και θανατηφόροι.
Αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης διατρέχουν τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με διαταραχές πήξης του αίματος, οι έγκυοι, τα υπέρβαρα άτομα, καθώς και τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή.
Ποια είναι όμως τα σημάδια που υποδεικνύουν ότι υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος λόγω θρόμβου; Τα κυριότερα από αυτά μπορείτε να δείτε παρακάτω.
1. Κράμπες στα πόδια
Οι θρόμβοι που σχηματίζονται στα κάτω άκρα προκαλούν συχνά μυϊκές κράμπες. Οι κράμπες είναι αποτέλεσμα της λεγόμενης εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης, δηλαδή της θρόμβωσης που αναπτύσσεται σε μία ή και περισσότερες από τις φλέβες που βρίσκονται βαθιά στο σώμα, ιδίως στα πόδια. Εκτός από τις κράμπες, η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση μπορεί να προκαλέσει πόνο ή πρήξιμο στα πόδια, δεν αποκλείεται όμως να είναι και ασυμπτωματική. Μια πιθανή και σοβαρή επιπλοκή των θρόμβων που σχηματίζονται στα πόδια είναι η πνευμονική εμβολή.
2. Μούδιασμα στα άκρα

Το επίμονο μούδιασμα σε ένα από τα άκρα είναι ένα ακόμη κοινό σημάδι της θρόμβωσης. Ιδιαίτερη προσοχή στο σύμπτωμα αυτό πρέπει να δώσετε αν έχετε παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου όπως η υπέρταση.
3. Αποχρωματισμός του δέρματος

Οι θρόμβοι που σχηματίζονται στο σώμα διαταράσσουν τη φυσιολογική κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η όψη του δέρματος. Τυπική ένδειξη θρόμβωσης είναι ο αποχρωματισμός (κυρίως χλώμιασμα) του δέρματος τοπικά σε μια περιοχή του ενός από τα δύο πόδια.
4. Ζεστό ή κρύο δέρμα

Οι θρόμβοι μπορεί επίσης να επηρεάσουν τη θερμοκρασία των άκρων, τα οποία γίνονται είτε πιο θερμά είτε πιο κρύα στο άγγιγμα. Όπως και στην περίπτωση του αποχρωματισμού του δέρματος, το σύμπτωμα οφείλεται στη διαταραχή της φυσιολογικής ροής του αίματος.
5. Πόνος στη μέση

Ο πόνος στη μέση είναι ένα από τα παράδοξα συμπτώματα που προκαλεί η θρόμβωση. Συμβαίνει όταν ο θρόμβος βρίσκεται στην περιοχή της πυέλου (δηλαδή στη λεκάνη) ή στην κάτω κοίλη φλέβα, την κυριότερη φλέβα που βρίσκεται στην κοιλιακή χώρα. Οι θρόμβοι στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, καθώς αν δεν αντιμετωπιστούν μπορεί να οδηγήσουν σε διακοπή της ροής αίματος προς τα άκρα.
6. Υπερβολική εφίδρωση

Όταν συνδυάζεται με ένα ή και περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα, η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να υποδεικνύει θρόμβο είτε στους πνεύμονες είτε στην καρδιά. Τέτοιοι θρόμβοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και πρέπει να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν πιο άμεσα.
7. Δύσπνοια

Η δύσπνοια είναι ένα από τα συνηθέστερα συμπτώματα της πνευμονικής εμβολής, δηλαδή της θρόμβωσης στον πνεύμονα. Ένας τέτοιος θρόμβος μπορεί να αποδειχτεί απειλητικός για τη ζωή.
ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

 Bioflorina" Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα-σπιτικές μαρμελάδες γλυκα κουταλιού -βότανα -λικέρ- ρακόμελο       για παραγγελίες  ΕΔΩ

Γεροβασίλη: «Δικαίωμα της κυβέρνησης» να υποδεικνύει στα κανάλια τις ειδήσεις

ΣΧΟΛΙΟ:Η ΧΟΥΝΤΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ - ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Εθελ.Δημοσιογραφική .Ομάδα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε την Παρασκευή, με τη ΝΔ, για τον τρόπο που κάλυψαν τα ιδιωτικά κανάλια τη Σύνοδο του Νότου, έδωσε με δήλωσή της η Ολγα Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, ουσιαστικά, ανέφερε ότι είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης να κάνει τις επισημάνσεις στις οποίες προέβη χθες, για το γεγονός ότι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δεν διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να προβάλουν τις δηλώσεις των ηγετών που μετείχαν στη Σύνοδο.

«Το αυτονόητο δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η χθεσινή Σύνοδος Προέδρων και Πρωθυπουργών στο Ζάππειο, καταπατήθηκε απ΄ την επιλογή των ιδιωτικών καναλιών να προβάλλουν ή να αποκρύπτουν ότι νομίζουν», τόνισε σε δήλωσή της το πρωί του Σαββάτου η κ. Γεροβασίλη.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στη ΝΔ, που είχε χαρακτηρίσει ως ντροπή τα αρχικά σχόλια της κ. Γεροβασίλη.
«Στη Δημοκρατία είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης να το επισημαίνει δημόσια, ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέπληξε κανέναν καθώς έσπευσε να στηρίξει μια πρακτική επιλεκτικής πληροφόρησης», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι λειτούργησε ακόμη μια φορά σαν γραφείο τύπου των καναλιών.

«Καλώς για τις μικροπολιτικές της επιδιώξεις, κάκιστα όμως για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα. Μάλλον έχει διαβάσει τον Όργουελ ανάποδα. Προφανώς, στενοχωρήθηκε από την επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης και την διεθνή απήχηση της χθεσινής Συνόδου. Τα βαθύτατα αντιδημοκρατικά τους χαρακτηριστικά ακόμη μια φορά ξεχειλίζουν μέσα απ’ την άθλια, προκλητική ανακοίνωσή τους. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να διαφύγει απ΄ την ιδεολογική της μήτρα και αποκαλύπτεται καθημερινά», δήλωσε ακόμη η κ. Γεροβασίλη.





Πηγή: iefimerida.gr

Ο Μπουτάρης λειτουργεί ως "λαγός " του Τσίπρα έχουν συμφωνήσει για την αλλαγή του αεροδρομίου Θεσσαλλονίκης Μακεδονία σε άλλο όνομα


Μπουτάρης: «O Τσίπρας πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία»

Η μειοδοτική κυβέρνηση Τσίπρα έχει συμφωνήσει ήδη με τον σκοπιανό πρωθυπουργό που πρόσφατα επισκέφτηκε την Ελλαδα ανεπίσημα να άλλάξει  και το όνομα του αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και βάζει τον Γ.Μπουτάρη να το προαγγέλει με το δήθεν "ηλίθιο" προφίλ του για να κατευνάσει απο την αντίδραση του κόσμου ,και να προετοιμάσει τον λαό όταν θα αποφασίσει η κυβέρνηση της μειοψηφίας και της υφαρπαγής της ψήφου του ελληνικού λαού,  να το περάσει στα "μουλωχτά " με αποφαση της και να το ανακοινώσει.

Ο Γ.Μπουτάρης για μια ακόμη φορά παίζει ρόλο 'λαγού " όχι μόνο της κυβέρνησης της ανθελληνικής αυτής κυβέρνησης αλλά και των Σκοπιανών

Αυτο φαίνεται πέρα απο όποιες δημοσιογραφικές πληροφορίες και απο τις αναλύσεις του  αναλυτή μας,  απο την ίδια την επιμονή  στον «προβληματισμό», όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος, που έθεσε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας, ο δήμαρχος της πόλης Γ.Μπουτάρης, σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» αλλά και των ΚΤΕΛ της πόλης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια.
 Το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στον Σκάι, μάλιστα δήλωσε πως σε περίπτωση απόφασης αλλαγής του ονόματος, εκείνος θα πρότεινε να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης».

https://fyllokaiftero1.blogspot.gr/

Μαζί με την Μακεδονία θα «πουληθεί» για ακόμη μια φορά και η Βόρειος Ήπειρος – Διαβάστε το πακέτο συμφωνίας Ελλάδος- Αλβανία


Η Ελληνική Κυβέρνηση θα αποποιηθεί το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και συνάμα την Βόρειο Ήπειρο και ότι στοιχεία έχουν απομείνει εν δυνάμει μέχρι σήμερα.
Η Ελλάδα και η Αλβανία έχουν αποφασίσει να επιλύσουν μια και καλή τις διαφορές τους. Όμως η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει ακριβώς την συμφωνία κυρίως στο θέμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Μπορεί επίσημα να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα το πακέτο συμφωνίας από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, στην Αλβανία ο Bushati σε τηλεοπτικές εκπομπές έχει ήδη αναφέρει τι περιλαμβάνει η συμφωνία.

Ανάμεσα σε αυτό ήταν και η υπογραφή της μη αναγνώρισης του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας το οποίο θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ οποιαδήποτε στιγμή και να δημιουργηθεί ξανά η Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Από ότι φαίνεται μαζί με την Μακεδονία θα «πουληθεί» και η Βόρειος Ήπειρος.
Διαβάστε παρακάτω τι περιέχει η συμφωνία συμφωνία με τις δηλώσεις Bushati:
1.Εμπόλεμη Κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Η εμπόλεμη κατάσταση είναι σε ισχύ από το 1940, που τότε τα ιταλικά στρατεύματα επιτέθηκαν μέσω της Αλβανίας στην Ελλάδα. Απ’ ό, τι φαίνεται η Ελλάδα θα καταργήσει την Εμπόλεμη Κατάσταση.
 
2.Οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων. Απ’ ό, τι φαίνεται η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ από τα 6 ν.μ που είναι τώρα. Είναι κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι 12.νμ Αυτό θα ανοίξει το δρόμο και για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών. Ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας τόνισε επανειλημμένα, ότι έχει συμφωνηθεί η συζήτηση του θέματος αλλά το τεχνικό κομμάτι θα το αναλάβουν οι εμπειρογνώμονες. Ο Bushati τόνισε ότι η νέα συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα θα διαφέρει από την συμφωνία του 2008 και ότι η Αλβανία δεν χάνει ούτε ένα εκατοστό θαλάσσιου χώρου από αυτήν την συμφωνία.
3.Αναγνώριση χερσαίων συνόρων. Λίγο είναι γνωστό ότι οι δύο χώρες έχουν και χερσαίες διαφορές. Η μια χώρα επικαλείται το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, ενώ η άλλη το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας. Σύμφωνα με τον Bushati, οι δυο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία να αναγνωριστεί το Σύμφωνο της Φλωρεντίας, η οποία ουσιαστικά περιγράφει τα σημερινά χερσαία σύνορα μεταξύ των δυο χωρών.
4.Σχολικά βιβλία. Θα γίνει αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων και στις δυο χώρες, όπου δεν θα γίνει αναφορά σε διεκδικήσεις και εθνικισμό. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός, τα νέα σχολικά κείμενα θα είναι σύμφωνα με του ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
5.Στρατιωτικά νεκροταφεία Ελλήνων πεσόντων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα δημιουργηθούν δυο στρατιωτικά νεκροταφεία. Η αναζήτηση των ελλήνων στρατιωτών έχει ξεκινήσει, και η εκταφή τους γίνεται από επιτροπή.
6.Επισημείωση της Χάγης (Σφραγίδα APOSTILLE). (Vula Apostile) Η Ελλάδα συμφώνησε να αναγνωρίσει την Σφραγίδα APOSTILLE της Αλβανίας. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που δεν την αναγνωρίζει. Όταν αυτό γίνει οι Αλβανοί Μετανάστες θα απαλλαχθούν από ένα γραφειοκρατικό και οικονομικό βάρος . Ο τζίρος των μεταφράσεων και των σφραγίδων υπολογίζεται στα 5 εκ. ευρώ ετησίως.
7.Αναγνώριση των αλβανικών διπλωμάτων οδήγησης.
8.Δικαιώματα στην Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας φαίνεται να πρότεινε να γίνει απευθείας προμήθεια με σχολικά βιβλία από την Αθήνα στα χωριά της Ελληνικής μειονότητας.
9.Περιουσία Αλβανών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχουν περίπου 1800 περιπτώσεις πολιτών που θα κερδίσουν από την άρση του εμπόλεμου και θα μπορούν να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους στην Ελλάδα. Ο υπουργός ξεκαθάρισε και τόνισε ότι δεν πρόκειται για “τις περιουσίες των τσάμιδων” που έχουν απαλλοτριωθεί με απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων το 1945-1946 αλλά περιουσίες που έχουν απαλλοτριωθεί το 1940. Έμμεσα δηλαδή επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του έλληνα ομολόγου τους ότι θέμα τσάμικου δεν θα τεθεί.
10.Ευρωπαϊκή Προοπτική της Αλβανίας. Έμμεσα ο υπουργός παραδέχτηκε ότι έχει συζητηθεί το θέμα και ότι η Ελλάδα στηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Η υπογραφή των συμφωνιών θα γίνει σταδιακά και μια μια. Για κάθε επιμέρους θέμα θα δημιουργηθούν επιτροπές εμπειρογνωμόνων και από τις δυο πλευρές και εφόσον ολοκληρώσουν το έργο ,θα γίνει και η υπογραφή της ανάλογης συμφωνίας.

Πριν όμως υπογραφούν όλα αυτά ο Κοτζιάς οφείλει να ενημερώσει τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου ή να διαψεύσει τον Αλβανό ομόλογο του σε καποια απο τα θεματα που εχει φερει στο φως της δημοσιοτητας.
 
  newsthessaloniki.gr
πηγη

Ἡ ἐπιστροφὴ τοῦ Μύθου - Καπετάν Κώττας - ( κώττε- Κώστας Χρήστου)

Ἡ ἐπιστροφὴ τοῦ Μύθου
Οι τελευταίες λέξεις που φώναξε ο καπετάν Κώττε (Κώττας) προτού κλωτσήσει μόνος του το υποπόδιο στην πλατεία Ατ Παζάρ του Μοναστηρίου το 1905 και απαγχονιζόμενος περάσει στο πάνθεον των ηρώων.
Ο εμβληματικότερος εκπρόσωπος εκείνης της μερίδας των γηγενών Μακεδόνων που παρότι ως σλαβόφωνοι ταίριαζαν γλωσσικά με τους Βουλγάρους τούς πολέμησαν λυσσαλέα για να διαφυλάξουν την Μακεδονία και να ενωθεί με την μητέρα Ελλάδα.















Οι τελευταίες λέξεις που φώναξε ο καπετάν Κώττε (Κώττας) προτού κλωτσήσει μόνος του το υποπόδιο στην πλατεία Ατ Παζάρ του Μοναστηρίου το 1905 και απαγχονιζόμενος περάσει στο πάνθεον των ηρώων.

ΠΗΓΕΣ : Χρόνης Βασιλειάδης
Ἡ ἐπιστροφὴ τοῦ Μύθου
Βικιπαίδεια,
ΦΩΤΟ 1904  ΚΑΠΕΤΤΑΝ ΚΩΤΤΑΣ με τα πρωτοπαλλήκαρα του (Αρχείου Μανώλης Μάνου)


 Ο Αετός της Μακεδονίας

Ο Καπετάν Κώττας  ( ο πρώτος αριστερά στην φωτογραφία ) με τα πρωτοπαλίκαρα του - υπαρχηγούς του,- του Μακεδονικού Αγώνα, στο χωριό Ζέλεβο το σημερινό Ανταρτικό (φωτογράφιση λιγο μετά απο ένα πολεμικό τους συμβούλιο)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κώττας
Constantinos Christou Roussanis.JPG
Γέννηση 1860
Κώττας
Θάνατος 27 Σεπτεμβρίου 1905
Μπίτολα- Μοναστήρι
Χώρα Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση (1897-1901)
Ελλάδα (1901-1905)
Μάχες/πόλεμοι Μακεδονική επανάσταση του 1896 - 1897 Εξέγερση του Ίλιντεν
Μακεδονικός Αγώνας
Ο Κωνσταντίνος (ή Κώτας) Χρήστου  1860 – 1905), γνωστός και με το προσωνύμιο Αετός των Κορεστίων ήταν Έλληνας Μακεδονομάχος οπλαρχηγός, ο πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα, από τη Ρούλια (που σήμερα ονομάζεται προς τιμήν του Κώττας) της Φλώρινας.

Αυτό το γεροντάκι ποιος θα το πάρει; Είναι ο καλύτερος κράχτης για τους Σκοπιανούς


Αυτό το γεροντάκι ποιος θα το πάρει; Είναι ο καλύτερος κράχτης για τους Σκοπιανούς
Σκοπιανό: Ο μπαρμπα Γιάννης έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους - Τώρα θέλει να αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης και να μην το λέμε «Μακεδονία» - Επιτέλους αυτό το γεροντάκι ποιος θα το μαζέψει; 

«Θα κρατήσουμε τον όρο Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια», το ζήτημα είναι τι κάνουμε και εμείς όχι μόνο οι άλλοι».
Με τη φράση αυτή ο Γιάννης Μπουτάρης άνοιξε χθες 12/02/2018 θέμα αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης!

Ο κ. Μπουτάρης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τόνισε πως εκτός των άλλων είναι σημαντικό να βρεθεί και το πως θα ονομάζονται οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας, αλλά και να μπει ένα χρονοδιάγραμμα για αλλαγές στα βιβλία και όπου υπάρχει αναφορά αλυτρωτισμού.
Επανέλαβε ότι τώρα δίνεται μια ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα και επανέλαβε την άποψή του ότι τα συλλαλητήρια δεν σημαίνουν κάτι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.
«Τι θέμα είναι και το τι κάνουμε εμείς»

Το ονοματολογικό της πΓΔΜ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας, με τον Γ.Μπουτάρη να διερωτάται τι κάνουμε εμείς ως χώρα, αναφερόμενος στην ονομασία του αεροδρομίου της πόλης και του ΚΤΕΛ.
«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο», είπε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε επισημαίνοντας πως και η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές.
«Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», είπε ακόμη.
Όπως αντιλαμβάνεστε οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και σήμερα προσπάθησε να τα... μαζέψει.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως «δεν είπα να τα αλλάξουμε, απλά αναρωτήθηκα».
«Να το σκεφτούμε γιατί αυτό το όνομα "Μακεδονία" έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει. Δεν βάζω καθόλου ζήτημα αλλαγής, απλά επιβεβαιώνω ότι χάσαμε (πριν από χρόνια)», είπε χαρακτηριστικά.
«Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, εγώ είπα ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, ένα από τα πράγματα από τα οποία μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το όνομα. Ας το αναλογιστούν αυτοί και ας το αλλάξουν αυτοί», είπε επίσης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το αεροδρόμιο θα μπορούσε να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης».
«Αν ετίθετο θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, θα πρότεινα να το πούμε "Νίκος Γκάλης", ώστε να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές. Είναι μια φυσιογνωμία διεθνής, ο μόνος μπασκετμπολίστας που μπήκε στο Hall of Fame το αμερικάνικο. Καλύτερα να νομίζουμε ότι είναι μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη, παρά να την συγχέουν με ονομασίες που έχουμε χάσει παταγωδώς», εξήγησε.
Στην ερώτηση αν υπάρχουν αλυτρωτικές τάσεις από την πλευρά των Σκοπίων ο κ. Μπουτάρης είπε «όχι, το δήλωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος».

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικό σκάφος εμβόλισε πλοίο της ελληνικής Ακτοφυλακής - Π.Πάγκαλος: «Τούρκος καλός, μόνο νεκρός»



ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικό σκάφος εμβόλισε πλοίο της ελληνικής Ακτοφυλακής - Π.Πάγκαλος: «Τούρκος καλός, μόνο νεκρός»

Σοβαρό επεισόδιο είχαμε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας γύρω από τις βραχονησίδες όταν τουρκικό σκάφος έρευνας διάσωσης UMUT εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού!
Κατά τη διάρκεια ελιγμών που γίνονταν γύρω από τις βραχονησίδες, το τουρκικό πλοίο εμβόλισε το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας του ζημιές
Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετό καιρό η τουρκική Ακτοφυλακή έχει “περικυκλώσει” τα Ίμια για να δηλώσει «κυριαρχία» στην περιοχή.
Μια «κυριαρχία» που την «έσπασε» ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος με την ρίψη στεφάνου για τους τρεις ήρωες πεσόντες του ΠΝ κατά την κρίση του 1996.
Το επεισόδιο έλαβε χώρα ακριβώς στις 23:45
Πριν από λίγο προχώρησε σε μια χαρακτηριστική αλλά μη συνηθισμένη δήλωση ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στην γειτονική Τουρκία και στις διαχρονικές σχέσεις μας μαζί της.
Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε λέγοντας πως έχει γνωρίσει πολλούς Τούρκους στην πολιτική του καριέρα.
Όπως είπε, όλοι τους έχουν διαφορετικές απόψεις και είναι δύσκολο να συνεννοηθεί κανείς. Μετά από αυτό κατέληξε στο να πει πως «ο μόνος καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος… »
Προφανώς δεν είχε μάθει ακόμα και για το χθεσινό επεισόδιο γιατί θα είχε να προσθέσει κι άλλα...
Βέβαια δεν είχε τόσο σθεναρή άποψη κατά την κρίση των Ιμίων το 1996 για να υπερασπιστεί η τότε κυβέρνηση ελληνικό έδαφος. Ακόμα είναι νωπά στην μνήμη τα περί «φύσηξε ο αέρας και πήρε την Σημαία».
Pronews