22 Οκτωβρίου 2020

Άλκης Βατόπουλος για μέτρα: Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος ( ΒΙΝΤΕΟ)

 

.

Είναι γιατρός η τρομοκράτης του λαού ; O Βατοπουλος απειλεί.

 

Τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό κλήθηκε να σχολιάσει ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV μίλησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο "τυπικά"  καθηγητής Μικροβιολογίας αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό στην χώρα μας, με τον ίδιο να λέει το αχαρακτήριστο, το απίστευτο  πως «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

«Θα εφαρμοστούν οσονούπω σκληρά μέτρα. Δεν υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο για τα μέτρα» ανέφερε ενώ στην συνέχεια των λεγομένων του έκανε λόγο για «ραγδαία αύξηση κρουσμάτων», ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Υπάρχει ο αναγκαίος συνωστισμός και ο μη αναγκαίος. Φτάσαμε σε ένα σημείο: όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»

 

 

Ρεπορτάζ: Ομάδα ΕΔΟ.

Ρίγανη: θεραπεύει σχεδόν τα πάντα και κοστίζει ελάχιστα

therapeutikes idiotites tropoi xrisis 750x400

 

 

Η ρίγανη προέρχεται από τη λέξη «όρος» και «γάνος» που σημαίνει η λαμπρότητα. Είναι το φυτό που δίνει λαμπρότητα στο βουνό.

 

Είναι ένα φυτό, δώρο της φύσης, που χρησιμοποιείται είτε στο μαγείρεμα είτε θεραπευτικά. Θεωρείτο σύμβολο της ευτυχίας από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους και γι΄ αυτό τα στεφάνια που έφτιαχναν στους γάμους περιείχαν και κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης.

 

Το αρωματικό φυτό που απαντάται κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί υπέρμαχο της υγείας μας γιατί είναι από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά. Η ρίγανη διαθέτει 12 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 φορές περισσότερη από την πατάτα και 42 φορές περισσότερο από το μήλο.

 

Έχει ισχυρή αναλγητική δράση. Ήδη από την αρχαιότητα, τη χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο για δηλητηριάσεις, σπασμούς και πρηξίματα και ως αφέψημα κατά του στομαχόπονου.

 

rigani 8

 

Σύγχρονες έρευνες αποδεικνύουν πως είναι σπασμολυτική, απαλύνει τους μυϊκούς πόνους, κάνει καλό στους ρευματισμούς και καταπολεμά την δυσμηνόρροια. Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης, γνωστό και ως ριγανόλαδο, καταπολεμά αποτελεσματικά, με τοπική εφαρμογή, τον πονόδοντο.

 

Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης φαίνεται ότι δρα και εναντίον του καρκίνου. Για παράδειγμα, στον καρκίνο του παχέος εντέρου. Η καρβακρόλη, που αποτελεί από τα κύρια συστατικά της ρίγανης, θεωρείται ότι προστατεύει έναντι του καρκίνου στο ορθό κόλον. Ευεργετικές επιδράσεις φαίνεται να έχει τόσο στη λευχαιμία, όσο και στον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στην Ινδία και τη Βραζιλία.

 

Οι έρευνες για τη ρίγανη και την αντικαρκινική της δράση ξεκίνησαν το 2007, όταν Μαροκινοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η ρίγανη και το αιθέριο έλαιό της έχουν αντιμεταλλαξιογόνο δράση. Αυτό σημαίνει ότι η ρίγανη δεν αφήνει τα κύτταρα να μεταλλαχθούν.

 

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2014 φάνηκε ότι στους αρουραίους που δέχθηκαν το φάρμακο μεθοτρεξάτη, η καρβακρόλη συνέβαλε στην προστασία των ευαίσθητων νεφρών τους από την τοξικότητα του φαρμάκου.

 

Η μεθοτρεξάτη είναι ένα ιδιαίτερα τοξικό φάρμακο που χρησιμοποιείται συχνά για την αντιμετώπιση, μεταξύ άλλων, του καρκίνου και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Είναι εντυπωσιακό ότι οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το έλαιο της ρίγανης ως αντίδοτο σε δηλητήριο.

 

via: valueforlife.gr

 

 

Οι Τούρκοι απειλούν με καταβύθιση ή κατάρριψη οτιδήποτε πλησιάσει το Oruc Reis - Πλέει πάλι προς Μεγίστη (upd)


Οι Τούρκοι απειλούν με καταβύθιση ή κατάρριψη οτιδήποτε πλησιάσει το Oruc Reis - Πλέει πάλι προς Μεγίστη (upd)

Το Oruc Reis βρισκόταν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στα 16 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο με πορεία ανατολική-βορειοανατολική.

Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται το στίγμα του τουρκικού ερευνητικού πλοίου στις 11:30 ώρα Ελλάδος στα 25 ναυτικά μίλια και μέσα σε 2 ώρες διένυσε μια απόσταση περίπου 9 ναυτικών μιλίων καθώς κινείται με ταχύτητα 4,4-4,6 κόμβων.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τηρούν καθαρά αμυντική στάση «οχυρωμένες» περί το σύμπλεγμα της Μεγίστης εντός των 6 ναυτικών μιλίων των ΕΧΥ καθώς ο τουρκικός Στόλος και η τουρκική Αεροπορία έχουν επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και πλόων περί το Oruc Reis σε ακτίνα δέκα μιλίων (όταν πλησιάζει στα 6 ν.μ. από τις ελληνικές ακτές η απαγόρευση ισχύει μεταξύ 6 ν.μ. και του σημείου που βρίσκεται το ερευνητικό).

Αυτό σημαίνει ότι όποιο σκάφος ή αεροσκάφος προσεγγίσει το τουρκικό ερευνητικό εντός της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και πλόων, θα καταρριφθεί ή θα βυθιστεί.

Εάν συνεχιστεί η πορεία αυτή το Oruc Reis εκτιμάται ότι σε περίπου 2 ώρες θα βρεθεί και πάλι σε απόσταση μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο. Δηλαδή επιστρέφει εκεί που βρέθηκε χθες τα ξημερώματα ανενόχλητο!

Τη συνέχιση των σεισμικών ερευνών του Oruc Reis σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια από το Καστελόριζο ανακοίνωσε η τουρκική πλευρά με νέα Navtex που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Με δυτικό όριο τον 28ο Μεσημβρινό, οι ερευνητικές εργασίες του Oruc Reis και των βοηθητικών του πλοίων Ataman και Cengiz Han που συνοδεύονται από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία θα εξακολουθήσουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου. 

Την ημέρα εκείνη θα συμπληρώνονται 15 ημέρες ερευνών του Oruc Reis ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Το τουρκικό ερευνητικό με απλωμένα καλώδια περίπου 5 χιλιομέτρων, πραγματοποιεί δισδιάστατες σεισμικές εργασίες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, χωρίς καμία αντίδραση από την ελληνική πλευρά.


Ένα βασικό ερώτημα είναι πώς θα κινηθεί το τουρκικό ερευνητικό στις 28 και 29 Οκτωβρίου. Θα δώσει την σκυτάλη σε κάποιο τουρκικό γεωτρύπανο που είναι πιθανόν να ενεργοποιηθεί από την Άγκυρα -σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ- για το τι θα ακολουθήσει τις πρόδρομες εργασίες του Oruc Reis εάν εντοπιστεί κάποια περιοχή που γεννά προσδοκίες για την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων;
 

PronewsNEWS

 

Δίκη Χρυσής Αυγής - Απόφαση: Στην φυλακή Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης - Ποιοι πήραν αναστολή


Δίκη Χρυσής Αυγής - Απόφαση: Στην φυλακή Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης - Ποιοι πήραν αναστολή

Στην φυλακή θα οδηγηθεί το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όπως αποφάσισε το δικαστήριο - Αναστολή σε 12 από τους καταδικασθέντες με περιοριστικούς όρους.

Την πόρτα της φυλακής για συνολικά 38 καταδικασθέντες στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής άνοιξε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς αποφάσισε να μην χορηγήσει σε αυτούς αναστολή στην εκτέλεση της ποινή τους.

Με την ιστορική απόφασή της η ελληνική Δικαιοσύνη, που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (22/10) η εμβληματική πρόεδρος της έδρας Μαρία Λεπενιώτη, στέλνει στη φυλακή για να εκτίσουν την ποινή τους όλη την ηγετική ομάδα του ναζιστικού μορφώματος.

Ειδικότερα στη φυλακή θα πρέπει να οδηγηθούν:

  • ο πρώην αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος Νίκος Μιχαλολιάκος,
  • ο νυν ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός,
  • οι πρώην βουλευτές, Ηλίας Κασιδιάρης,
  • Χρήστος Παππάς,
  • Γιώργος Γερμενής,
  • Ηλίας Παναγιώταρος
  • και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Δηλαδή όσοι κατά την απόφαση αποτελούσαν το «διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης».

Το δικαστήριο αποφάσισε να στείλει στη φυλακή και τους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για «ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού σε ποινή 6-7 χρόνια κάθειρξη.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να εκτίσουν την ποινή τους οι:

  • Παναγιώτης Ηλιόπουλος,
  • Νίκος Κούζηλος
  • Πολύβιος Ζησιμόπουλος.
  • Αντώνης Γρέγος
  • Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Στη φυλακή οδηγείται βεβαίως ο καθ' ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς που καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 14 χρόνια κάθειρξη.

Ομοίως οι πυρηνάρχες Αναστάσιος Καζαντζόγλου και Γιώργος Πατέλης.

Παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα ο Ηλίας Κασιδιάρης

Παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Newsbomb.gr

 

                                                                                                         

Διαβάστε επίσης:


 

Το είπε ο επιστηήμοναααας (!!!) Τα τζάκια θα εντείνουν τη διασπορά του κορονοϊού: Να μην κάψουλε ξύλα φέτος!


Ο αδέκαστος, ο αλάδοτος, ο μη δοτός, και μη τσιράκι !!

τζάκια

 
Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV μίλησε το πρωί ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε, μεταξύ άλλων, ότι "αν δεν πάρουμε μέτρα, τα κρούσματα COVID-19 θα έχουν φτάσει τα 1.400 καθημερινά μέχρι τέλος Νοεμβρίου και τα 2.000 μέχρι τα Χριστούγεννα".

Και πρόσθεσε: "Αν επιβάλλουμε το "μάσκα παντού", τα καθημερινά κρούσματα θα πέσουν στα 170 (...) Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι θάνατοι, αν δεν παρθούν μέτρα, θα έχουν φτάσει συνολικά τους 900".

Η καύση ξύλων στα τζάκια θα εντείνει τη διασπορά του κορονοϊού!

Ο καθηγητής τόνισε: "Ο ιός είναι αερομεταφερόμενος και η έκθεση σε αιωρούμενα σωματίδια ρύπανσης επιτείνει τις επιπτώσεις της έκθεσης στον ιό σε ευπαθείς ομάδες -μεγαλώνει τη θνητότητα- (...) άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μειώσουμε για μια φορά φέτος την έκκληση των σωματιδίων από παντού. Να μην πάρουμε το αυτοκίνητο αν πρέπει να κάνουμε κάτι που είναι κοντά, να πάμε με τα πόδια ή με το ποδήλατο (...) και να μην κάψουμε ξύλα για θέρμανση τον χειμώνα (...) αυτό θα επιδεινώσει τη δυνατότητα μετάδοσης των σωματιδίων κορονοϊού σε μεγαλύτερη απόσταση και για περισσότερο χρόνο στον αέρα".

Βίντεο υπάρχει στο

 tvopen.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Ετοιμάζουν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και χρήση μάσκας παντού - Καστοριά & Ιωάννινα κοντά στο lockdown (βίντεο)

 

                                                                                                         

Αναμένεται διάγγελμα Μητσοτάκη: Στο τραπέζι η καθολική χρήση μάσκας


Ο πρωθυπουργός αναμένεται την Πέμπτη να ανακοινώσει ο ίδιος τα νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού

Ηαλματώδης αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο (865) όπως όλα δείχνουν, επισπεύδει την ανακοίνωση νέων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείαςτον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και την επιτροπή λοιμωξιολόγων για να γίνει αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης. 

Κατά τη διάρκεια της αυριανής σύσκεψης δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Μάλιστα πρόκειται να οριστικοποιηθεί και η ανακοίνωση των μέτρων από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω διαγγέλματος προς τους πολίτες.

Ένα από τα μέτρα που θα πέσει στο τραπέζι από τους ειδικούς και είναι πιθανό να εφαρμοστεί είναι η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, θεωρείται πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς η κυβέρνηση θεωρεί πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού έφερε την επιβολή νέων μέτρων. Ειδικότερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα για την Καστοριά.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς θα ισχύσουν από την Παρασκευή στις 06:00 και είναι τα εξής:

  1. Μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  2. Μόνο ατομική άθληση.
  3. Αναστολή λειτουργίας γυμναστηρίων.
  4. Αναστολή λειτουργίας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
  5. Aναστολή λειτουργίας κινηματογραφικών προβολών.
  6. Αναστολή λειτουργίας μουσικών σκηνών.
  7. Μειωμένο προσωπικό και τηλεργασία σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
  8. Αναστολή λειτουργίας των υποθέσεων που αφορούν τη Δικαιοσύνη.
  9. Αναστολή λειτουργίας εμποροπανηγύρεων, κυριακάτικων αγορών κλπ.
  10. Αναστολή λειτουργίας της εστίασης. Θα υπάρχει λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης αποκλειστικά με take away – delivery.
  11. Αναστολή λειτουργίας κέντρων διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, μπαρ (μόνο καθήμενοι σε τραπέζια).
  12. Στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κοκ) θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (προσωπικό και κοινό), 1 άτομο ανά 10 τ.μ (4 άτομα 20-100 τ.μ και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ επιπλέον), θα γίνεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, λειτουργία τους και Σαββατοκύριακο.
  13. Aναστολή λειτουργίας κομμωτηρίων, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής κλπ.
  14. Αναστολή εξόδου σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων.
  15. Αναστολή λειτουργίας στο λιανεμπόριο.
  16. Στις λαϊκές αγορές θα παρίσταται 50% των πωλητών με 3 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων, λειτουργία παράλληλων αγορών, υποχρεωτική χρήση μάσκας απ' όλους, περιορισμός στις μετακινήσεις των εμπόρων (από περιοχή που είναι κόκκινη)
  17. Στις μεταφορές υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απαγόρευση μετακινήσεων εκτός Περιφερειακής Ενότητας στην οποία αφορούν τα μέτρα, μέχρι ένας επιβάτης σε ταξί, περιορισμός επιβαινόντων σε ΙΧ μέχρι τρία άτομα.
  18. Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επιβάλλεται μάσκα στο προσωπικό και αναστολή επισκεπτηρίων.
  19. Στα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα επιβάλλεται μάσκα στο προσωπικό και σε όλους τους εισερχόμενους, ένας συνοδός ανά ασθενή, περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων έως 60% (εξαιρουμένων των ογκολογικών και επειγόντων περιστατικών).
  20. Αναστολή λειτουργίας παιδότοπων.
  21. Τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια.
  22. Πρόβες για τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα μέσω τηλεδιάσκεψης, αναστολή τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γυρισμάτων.
  23. Αναστολή συναθροίσεων.
  24. Αναστολή προσέλευσης κοινού, δυνατότητα διεξαγωγής παράστασης αποκλειστικά διαδικτυακά για τους συναυλιακούς χώρους, θεατρικές παραστάσεις, λοιπές παραστάσεις (μόνο καθήμενοι).
  25. Αναστολή συμμετοχής κοινού δυνατότητα διεξαγωγής συνεδρίου/έκθεσης μέσω διαδικτυακής μετάδοσης
  26. Στα σχολεία ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής σε συνδυασμό με τηλεκπαίδευση ή μόνο τηλεκπαίδευση.
  27. Στους χώρους λατρείας έως 9 άτομα για όλες τις τελετές, λειτουργίες κλπ με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 

ethnos.gr