06 Ιανουαρίου 2019

Σκοπιανό: Ο ΣΥΡΙΖΑ «τελειώνει» τη Μακεδονία, η ΝΔ παρακαλά να την «τελειώσει»... γρήγορα και ο Π.Καμμένος «καίγεται»




Σκοπιανό: Ο ΣΥΡΙΖΑ «τελειώνει» τη Μακεδονία, η ΝΔ παρακαλά να την «τελειώσει»... γρήγορα και ο Π.Καμμένος «καίγεται»


Το επόμενο επταήμερο θα κρίνει πολλά σε ότι αφορά το μέλλον της ίδιας της χώρας και ειδικότερα της Μακεδονίας: Το αργότερο σε 10 ημέρες, άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για νωρίτερα, ίσως και την επομένη της 9ης Ιανουαρίου που θα ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή των Σκοπίων, τα Σκόπια θα έχουν ψηφίσει την αποδοχή της εκχώρησης της Μακεδονίας από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και πλέον το θέμα περνάει στην ελληνική Βουλή.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αποφασισμένος να την ψηφίσει και να δώσει αυτό που χιλιάδες Ελληνες έδωσαν την ζωή τους στα προηγούμενα 200 χρόνια γαι να αποκτήσουν: Τα ιστορικά και εθνολογικά αποκλειστικά δικαιώματα της βόρειας ελληνικής περιφέρειας της Μακεδονίας.
Με τη ΝΔ να... παρακαλά να τον ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην περάσει σε αυτή η «καυτή πατάτα».

Μετά την υπογραφή των Πρεσπών, η επίσημη ΝΔ έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα να πείσει ότι «Ολα τελείωσαν» και μετά την ψήφιση από την ελληνική Βουλή «Τίποτα δεν μπορεί να ανατραπεί»!
Κατά τα λοιπά είναι «Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών».
Και οι ΑΝΕΛ; Βασικά το ερώτημα είναι «Ποιοι ΑΝΕΛ;». Ζήτημα είναι αν έχουν απομείνει 4 ή 5 βουλευτές πιστοί στον Π.Καμμένο.

Ολοι οι άλλοι ή τον πουλάνε ενσυνείδητα για να διασώσουν τις υπουργικές τους καρέκλες ή απλώς πουλάνε την Μακεδονία - όπως εκείνος ο απίθανος Παπαχριστόπουλος - γιατί «Αυτό πιστεύουν».
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πολιτικό του αφανισμό, αφού ισορροπούσε πολύ καιρό επί «ξυρού ακμής».

Η πολιτική του καριέρα κινδυνεύει να τελειώνει διαπιστώνοντας από το σύνολο των φανερών αλλά και των λεγόμενων κρυφών δημοσκοπήσεων όχι απλά ότι δεν μπαίνει στην Βουλή αλλά ότι χάνεται από το πολιτικό σκηνικό, ακριβώς λόγω Σκοπιανού. Οπως χάθηκε ο Γ.Καρατζαφέρης λόγω Μνημονίου.
Εχει ήδη συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα και Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, με στόχο να αποφασιστεί η γραμμή για το Σκοπιανό.
Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει ζητήσει από τους στενούς συνεργάτες του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δηλώσουν που επιθυμούν να μετατεθούν μετά την αποχώρηση του ίδιου από την υπουργική θέση.

Είναι βέβαιο ότι διάγει τα τελευταία του 24ωρα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπως το pronews.gr έχει ήδη γράψει.
Να τονίσουμε ότι είχε μια καλή θητεία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και μόνο τυχαίες δεν είναι οι προσωπικές επιθέσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας εναντίον του.
«Στρατιωτικοποιημένο» υπουργό Εθνικής Αμυνας τον Πάνο Καμμένο, δύσκολα θα αντιμετωπίσουν ξανά.
Εν πάση περιπτώσει ο Π.Καμμένος με την παραίτησή του θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια να μην «λερωθεί» από το όνειδος της εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια.
Το βέβαιο είναι ότι:
1. Δεν θα τον ακολουθήσει το σύνολο των βουλευτών των ΑΝΕΛ στην απόφασή του
2. Θα βρεθεί την επομένη να μη διαθέτει καν Κοινοβουλευτική Ομάδα με ότι αυτό σημαίνει για το υπόλοιπο της θητείας αυτής της Βουλής, μέχρι τον Μάϊο, όπου όλα δείχνουν θα γίνουν εθνικές εκλογές

Η άριστη σχέση του με τον Α.Τσίπρα του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ή αυτό των ευρωεκλογών: Ο άνθρωπος που φάνηκε το 2012 ότι θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία της Δεξιάς στην Ελλάδα με το συγκλονιστικό 10% των ΑΝΕΛ μετά από 3 μήνες προεκλογικού αγώνα, μόλις και μόνο με 9 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ που είχε εγκαταλείψει, μπορεί να γίνει «πολιτικός πρόσφυγας» στην Αριστερά.
Τι ειρωνεία!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για όλα: Εκτακτη σύγκληση, αύριο Δευτέρα, της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό με θέμα «τις πολιτικές εξελίξεις και τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα». 

Ολα αυτά «στην πλάτη» της Μακεδονίας και των Μακεδόνων


pronews.gr
 

Κακοκαιρία «Τηλέμαχος»: Σύντομη αλλά έντονη στα ανατολικά


Το νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», το οποίο θα απασχολήσει τη χώρα μας τη Δευτέρα 07/01 θα προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και θυελλώδεις βοριάδες. Η διάρκεια όμως της συγκεκριμένης κακοκαιρίας θα είναι σύντομη και από την Τρίτη 08/01 βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.
Για τη Δευτέρα 07/01/2019, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο, χιονόνερο στο Βόρειο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο (Χάρτης 1).


Χάρτης 1. Η θέση του βαρομετρικού χαμηλού που σχετίζεται με την κακοκαιρία «Τηλέμαχος» και τα φαινόμενα που θα λάβουν χώρα κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 07/01/2019.

Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά θα είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ τις βραδινές ώρες χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της Αθήνας. Η εκτιμώμενη χιονοκάλυψη παρουσιάζεται στο Χάρτη 2.


Χάρτης 2 . Εκτιμώμενη χιονοκάλυψη τις πρωινές ώρες της Τρίτης 08/01/2019.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα), τόσο τη Δευτέρα 07/01, όσο και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 08/01/2019  (Χάρτης 3) (πατήστε για μεγέθυνση).   


Χάρτης 3 . Εκτιμώμενες θερμοκρασίες κατά τις πρωινές ώρες (αριστερά) της Δευτέρας 07/01 και (β) της Τρίτης 08/01/2019.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.     

Την Τρίτη 08/01 τις πρωινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, Εύβοια, καθώς επίσης το χιονόνερο και οι μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
 
meteo

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε» στην παγωμένη Καστοριά (σειρά φωτογραφιών)


«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε» και πάλι ακούγεται! Το ψύχος και ο παγετός σε έξαρση, όμως οι καμπάνες ξανά πανηγυρικά χτυπούν, οι ψάλτες ανυμνούν τον Επιφανέντα Κύριο, οι πιστοί από νωρίς προσέρχονται στον καταστόλιστο Ναό για να προσευχηθούν και να αγιαστούν, ο επιχώριος Επίσκοπος και οι Κληρικοί λαμπροφορούν και συμπροσεύχονται να δώσει ο Θεός φώτιση σε όλον τον κόσμο.
Κάπως έτσι και φέτος εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην παγωμένη – με πολικές θερμοκρασίες, μα με ζέουσα πίστη – Καστοριά. Στον καταστόλιστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, που με περισσή φροντίδα ετοιμάστηκε για να υποδεχτεί την μεγάλη δεσποτική εορτή της του Κυρίου Επιφανείας, η ακολουθία του Όρθρου ξεκίνησε νωρίς το πρωί. Ο Επίσκοπος με τους Κληρικούς παρόντες από την αρχή της ακολουθίας, ενώ λίγο αργότερα, στις Καταβασίες της εορτής, χοροστάτησε.
Προ της Θείας Κοινωνίας όπου πλήθος πιστών προσήλθε στο Ποτήριο της Ζωής, αναγνώστηκε η ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου επί τη εορτή των Θεοφανείων από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αθανάσιο Γιαννουσά.
Τελέστηκε επίσης ο Μέγας Αγιασμός της πανευφρόσυνης αυτής ημέρας και στη συνέχεια, εν πομπή, μέσα από τους παγωμένους δρόμους της βυζαντινής καστρούπολης, η λιτανεία πορεύθηκε στο σημείο «Σταυρός», όπου έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του σταυρού, με αρκετούς τολμηρούς αλλά πιστούς κολυμβητές να βουτούν στα παγωμένα νερά της λίμνης.
Χρόνια πολλά! Καλή φώτιση! Και του χρόνου!
imkastorias.gr
 Απο  fouit.gr


6 Ιανουαρίου- Γιορτή σήμερα: Των Αγίων Θεοφανείων





Τα Άγια Θεοφάνεια τιμά σήμερα, 6 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας.


Τα Αγία Θεοφάνεια είναι μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας η οποία θεσπίσθηκε το 2ο αιώνα μ.Χ. και αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά τη βάπτιση του Ιησού Χριστού.

Η ιστορία της βάπτισης έχει ως εξής: Μετά από θεία εντολή ο Ιωάννης ο Πρόδρομος εγκατέλειψε την ερημική ζωή και ήλθε στον Ιορδάνη ποταμό όπου κήρυττε και βάπτιζε. Εκεί παρουσιάσθηκε κάποια ημέρα ο Ιησούς και ζήτησε να βαπτισθεί. Ο Ιωάννης, αν και το Άγιο Πνεύμα τον είχε πληροφορήσει ποιος ήταν εκείνος που του ζητούσε να βαπτισθεί, στην αρχή αρνείται να τον βαπτίσει ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος έχει ανάγκη να βαπτισθεί από Εκείνον.

Ο Ιησούς όμως του εξήγησε ότι αυτό ήταν το θέλημα του Θεού και τον έπεισε να τον βαπτίσει.
Και τότε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών διαδραματίσθηκε μία μοναδική και μεγαλειώδης σκηνή, όταν με την μορφή ενός περιστεριού κατήλθε το Άγιο Πνεύμα και κάθισε επάνω στο βαπτιζόμενο Ιησού, ενώ συγχρόνως ακούσθηκε από τον ουρανό η φωνή του Θεού η οποία έλεγε: «Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα» («Αυτός είναι ο αγαπημένος μου Υιός, αυτός είναι ο εκλεκτός μου»).

Από τότε και το Βάπτισμα των χριστιανών, δεν είναι «εν ύδατι», όπως το βάπτισμα «μετανοίας» του Ιωάννη, αλλά «εν Πνεύματι Αγίω». Ο Κύριος με το να βαπτιστεί αγίασε το νερό, το έκανε νερό αγιασμού και συμφιλίωσης με το Θεό. Έτσι η Βάπτιση του Κυρίου άνοιξε τη θύρα του Μυστηρίου του Βαπτίσματος.
Με την καθαρτική χάρη του αγίου Βαπτίσματος ο παλαιός αμαρτωλός άνθρωπος ανακαινίζεται και με την τήρηση των θείων εντολών γίνεται κληρονόμος της βασιλείας των ουρανών.

Απολυτίκιο:
Ήχος α’.
Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε, η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις· του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι, αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα· και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς, εβεβαίου του λόγου το ασφαλές. Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός, και τον κόσμον φωτίσας δόξα σοι.

 ΠΗΓΗ

Θα παραμείνουν Κλειστά, την Τρίτη 08 Ιανουαρίου , τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας

 
Σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή.
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με πληροφορία kozan.gr

Απίστευτη υποκρισία – Τον Σταυρό ασπάσθηκε ο άθεος Α. Τσίπρας –

Απίστευτη υποκρισία από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος πριν λίγο ασπάσθηκε τον Σταυρό μετά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη Σαμοθράκη, όπου έχει μεταβεί για τον εορτασμό των Θεοφανείων, σε μια από τις σπάνιες στιγμές όπου εμφανίζεται να ασπάζεται δημοσίως θρησκευτικό σύμβολο.

Τον σταυρό προέταξε στον πρωθυπουργό για να τον ασπασθεί ο νεαρός που έπεσε στα νερά του λιμανιού της Σαμοθράκης και κατάφερε να τον πιάσει πρώτος.
Ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στους τολμηρούς νεαρούς και ακούσθηκε να λέει σε έναν από αυτούς: «Εσύ πρέπει να κρύωσες πολύ»! Ρώτησε μάλιστα ποια ήταν η θερμοκρασία του νερού, για να λάβει την απάντηση ότι ήταν στους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.
Ο Α. Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που πολεμάει την Ορθοδοξία, ενώ πριν λίγο διάστημα, προσπάθησε με καθαρά μη δημοκρατικό τρόπο, να διώξει από το δημόσιο 10.000 ιερείς. Δεν έχει κρύψει άλλωστε ότι θέλει να δε μία ουδετερόθρησκη Ελλάδα, χωρίς αρχές και αξίες.
Η σημερινή κίνηση κρύβει πολλά μηνύματα πάντως. Η χώρα οδεύει τάχιστα σε εκλογές, με τον Πρωθυπουργό να θέλει να δείξει ένα άλλο πρόσωπο, μάταια όμως, οι Έλληνες γνωρίζουν καλά τα πιστεύω και τα σχέδια του Α. Τσίπρα.

Και γιατί έρχονται εκλογές; Ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, μέσω καβγά με τον τέως ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, για τον οποίο βέβαια κάποτε έλεγε ότι «εμπιστεύεται στους χειρισμούς του για το Μακεδονικό».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προχωρά σε έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, στις 10:00.
Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιανουαρίου εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή των Σκοπίων και η συνταγματική αναθεώρηση, η ολοκλήρωση της οποίας θα δρομολογήσει, πιθανότατα άμεσα, και την ψήφιση της Συμφωνίας από τη Βουλή των Ελλήνων.
Η έκτακτη σύγκληση των οργάνων του κόμματος έρχονται μετά τα όσα συνέβησαν, με την αιχμηρή συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά για τον Πάνο Καμμένο και το αινιγματικό tweet του υπουργού Άμυνας.
Ο Πάνος Καμμένος βέβαια τώρα θυμήθηκε ότι υπάρχουν στην κυβέρνηση «ολετήρες» και «αποστάτες», τώρα θυμήθηκε να κάνει αντάρτικο όταν επί έξι μήνες τουλάχιστον… ξέχναγε ότι ο Τσίπρας και o Κοτζιάς υπέγραψε μια συμφωνία, την οποία ο ίδιος δεν αποδεχόταν.
Έχασε, το ξεχνά και αυτό, την ευκαιρία να μην υπογραφεί καν η Συμφωνία των Πρεσπών, καταψηφίζοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ, το καλοκαίρι λίγες μόνο μέρες πριν την φιέστα Τσίπρα-Ζάεφ.
Τι προηγήθηκε
Η έκρηξη Καμμένου ήρθε μετά τη συνέντευξη του τέως ΥΠΕΞ. Ο κ. Κοτζιάς είπε, ότι ο υπουργός Άμυνας ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του.
«Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», ανέφερε στον News 24/7 ο κ. Κοτζιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος με την κυβέρνηση, έξαλλος με τον Νίκο Κοτζιά και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους ενώ, μιλώντας με στενούς του συνεργάτες, σημειώνει πως «αν ο Τσίπρας θέλει να μείνει στην ιστορία ως Πρωθυπουργός αποστασίας, ας ψηφίσει με δικούς μας βουλευτές τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κρίμα!».
Η δήλωση Καμμένου ήρθε σε μία περίοδο που κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού, εμφανίζονταν – δημοσίως τουλάχιστον – καθησυχαστικοί για τη στάση του υπουργού Άμυνας.
Υπενθυμίζεται ότι ακόμη και ο ίδιος ο κ. Αλ. Τσίπρας είχε σημειώσει προς τους δημοσιογράφους με μια δόση ειρωνίας και ξεκάθαρου «αδειάσματος»:
Παράλληλα, στην κυβέρνηση, δήλωναν ότι και η Συμφωνία θα περάσει και η κυβερνητική πορεία θα συνεχιστεί, ακόμη και με ψήφο ανοχής. Ο ίδιος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην πρώτη «κωλοτούμπα» του 2019 «ξέχασε» προηγούμενη δήλωσή του περί ψήφου εμπιστοσύνης, σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, και μίλησε για κ
.
Πλέον, και υπό την προϋπόθεση ότι ο κ. Καμμένος θα προχωρήσει σύμφωνα με όσα λέει στους στενούς του συνομιλητές, το πολιτικό σκηνικό καθίσταται εξαιρετικά απρόβλεπτο.
Αν φυσικά ο Πάνος Καμμένος υλοποιήσει την «απειλή» του, καθότι το τελευταίο 12μηνο αλλάζει μονίμως άποψη.

pentapostagma.gr