25 Οκτωβρίου 2019

Ιερέας στη σπείρα με τα ποτά «μπόμπες» στη Θεσσαλονίκη

 


Φωτογραφίας πηγή:kathimerini.gr

Στο ακροατήριο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε η υπόθεση της χαρακτηριζόμενης ως σπείρας, τα μέλη της οποίας φέρονται ότι λειτουργούσαν παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών.

Είχε προηγηθεί έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν κενές φιάλες από απορρίμματα κεντρικών μαγαζιών της Θεσσαλονίκης, τις αποθήκευαν σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη της πόλης, απ' όπου τις μετέφεραν στο παράνομο εργαστήριο, όπου γινόταν η παρασκευή και εμφιάλωση των αλκοολούχων ποτών και διοχετεύονταν -εν συνεχεία - σε ιδιώτες και καταστήματα.
Μεταξύ των μελών της φερόμενης σπείρας περιλαμβάνεται και ένας ιερέας, σε ενορία της περιοχής του Κιλκίς, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα.

Μετά την απαγγελία των εις βάρος τους κατηγοριών οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο από το οποίο πήραν αναβολή για τις 6 Νοεμβρίου και αφέθηκαν ελεύθεροι.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ιερέας στην Λακωνία βίαζε 12χρονο κοριτσάκι από τα 9 της – Το ήξεραν όλοι


Ιερέας στην Λακωνία βίαζε 12χρονο κοριτσάκι από τα 9 της – Το ήξεραν όλοι

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις πράξεις ενός ιερέα-τέρας που φέρεται να βίαζε 12χρονη σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία!

Ο κατηγορούμενος, για το κακούργημα της παιδεραστίας, ιερέας είναι 57 ετών, χήρος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει να συζεί με γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής και μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού σε χωριό της Ανατολικής Μάνης όπου διέμενε και ασκούσε το επάγγελμα του.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 57χρονος ιερέας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το 12 ετών, κοριτσάκι από την τρυφερή ηλικία των εννέα, μέχρι και τη στιγμή της σύλληψής του. Μάλιστα, ανατριχιαστικές αναφορές για τη δράση του κάνουν λόγο για έναν αλκοολικό άνδρα, ο οποίος χτυπούσε βάναυσα την ανήλικη, όταν αυτή αντιδρούσε…!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το ανήλικο κορίτσι, μην αντέχοντας άλλο την κακοποίηση, απευθύνθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο κίνησε όλες τις διαδικασίες που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ιερέα.

Η σύλληψη του κατηγορούμενου ήρθε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ενώ με διαδικασίες εξπρές προχώρησαν η προανάκριση και η απολογία του. Την επόμενη ημέρα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.
Για το συγκλονιστικό περιστατικό αναμένεται η ανακοίνωση της Αστυνομίας, όπως και η εισαγγελική διαταγή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του φερόμενου ως παιδεραστή.

Η τοπική κοινωνία γνώριζε
Η έρευνα του «ΛΤ» φέρνει στο φως περαιτέρω στοιχεία για τη ζωή του 57χρονου ιερέα στη Μάνη και αποκαλύπτει την ένοχη σιωπή της τοπικής κοινωνίας.
«Όλοι το γνώριζαν», παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και συνεχίζει: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του», αναφέρει.
Η ίδια πηγή δε διστάζει να αφήσει ανοιχτά ερωτήματα για το αν η δράση του 57χρονου είχε επεκταθεί και ως ποιο βαθμό σε άλλα παιδιά, ωστόσο στο ερώτημα «γιατί η κοινωνία δεν μίλησε», η απάντηση ήταν μια ηχηρή σιωπή.



πηγή: lakonikos.gr

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Έτσι «έπνιξε» την χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ – «Μετανάστες» μιλούν στην κάμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς «πιστή» στο «δόγμα» «ανοιχτά σύνορα», έχει προκαλέσει χάος σε ό,τι αφορά την παράνομη μετανάστευση στην χώρα.
Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη και δίνουν εξήγηση για όλα όσα ζούμε στις μέρες μας.

Όπως αποκαλύπτει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, γιατροί χορηγούσαν αφειδώς βεβαιώσεις μετατραυματικού στρες σε παράνομους μετανάστες, ώστε να ενταχθούν στις ευάλωτες ομάδες.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «STAR» έφερε στην δημοσιότητα το εν λόγω ντοκουμέντο αλλά και παράτυπους μετανάστες που ήρθαν με αυτό το χαρτί στην ενδοχώρα.

«Είπα στον γιατρό ότι αν πάω στο Αφγανιστάν θα με σκοτώσουν», δήλωσε ένας από τους μετανάστες που πήρε το έγγραφο.

Με αυτό το έγγραφο στο χέρι, χιλιάδες παράνομοι μετανάστες δηλώθηκαν, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στις ευάλωτες ομάδες και έφυγαν από τα νησιά με κατεύθυνση την ενδοχώρα., βρίσκοντας «καταφύγιο» εδώ και εκεί.

Στο βόρειο Αιγαίο γιατροί έδιναν, σωρηδόν, πιστοποιητικά με διάγνωση στρες και ψυχοτραυματικής εμπειρίας μετά από συμπτώματα αυπνίας, κατάθλιψης και τάσεων αυτοκτονίας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «ιδιώτες γιατροί έδιναν έγγραφα τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες Ασύλου της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι όλοι αυτοί ήταν ευάλωτοι, ότι είχαν το λεγόμενο μετατραυματικό στρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μεταφέρονται στο εσωτερικό λόγω της ευαλωτότητας αυτής».

Και μετά έριξε την «βόμβα»:

«Το 2016 μέχρι σήμερα κατατέθηκαν 156.129 αιτήσεις ασύλου. Εξετάστηκαν και έγιναν δεκτές περίπου 40.000. Που βρίσκονται 115.000 άνθρωποι τους οποίους το σύστημα δεν τους δικαίωσε;» δήλωσε ο υπουργός.

Δείτε το ρεπορτάζ:
.



ΕΕ: 70 Δήμοι της Ελλάδας χρηματοδοτούνται για εγκατάσταση σημείων δωρεάν ίντερνετ

Το Ultra Fast Broadband έρχεται στην Ελλάδα - Τι αλλάζει στις ταχύτητες του ίντερνετ - Media


Περισσότεροι από 70 δήμοι της Ελλάδας βρίσκονται ανάμεσα στους 1.780 ευρωπαϊκους δήμους που θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ από την ΕΕ για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους.

Οι νικητές ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια της τρίτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU που διεξήχθη στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 11.000 αιτήσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης για συνολικά 26,7 εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για τη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων πάρκων και πλατειών.

Στις προηγούμενες δύο προσκλήσεις, 6.200 δήμοι έλαβαν δελτία, με προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ για την πρώτη πρόσκληση (2.800 νικητές) και 51 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη πρόσκληση (3.400 νικητές). Η επόμενη πρόσκληση για συμμετοχή στο WiFi4EU θα δημοσιευθεί πριν από το τέλος του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
skai.gr

                                                                                                           Τηλέφωνο επικοινωνίας:6978276141
 

Ο Δήμαρχος Φλώρινας νέος Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων


Νέος πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων εξελέγη ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, κατά τη συνεδρίαση του Δικτύου την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου, Μεγαλόπολης και Φλώρινας. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννάκης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του Δημάρχους για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και δήλωσε πως κοινός στόχος είναι η κατάρτιση και υλοποίηση ενός σχεδίου τοπικής ανάπτυξης, που θα οδηγήσει τους ενεργειακούς Δήμους στη μεταλιγνιτική εποχή.

«Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε με γνώμονα τη δίκαιη μετάβαση στην επόμενη μέρα και τη διασφάλιση πόρων, έργων ανάπτυξης και θέσεων εργασίας για τις περιοχές μας» ανέφερε ο κ. Γιαννάκης, υπογραμμίζοντας πως σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η διεκδίκηση του ανταποδοτικού τέλους από τη ΔΕΗ.







ΕΡΤ Φλώρινας

Πήραν στο γραφείο του σημερινού πρωθυπουργού και έψαχναν τον... "Πρωθυπουργό " Αλέξη Τσίπρα



Νοσταλγοί: Πήραν στο γραφείο του πρωθυπουργού και έψαχναν τον... Αλέξη Τσίπρα

Ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα δέχτηκαν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας κύριος που ανέφερε ότι είναι από το γραφείο του Δημήτρη Τσοβόλα, ζήτησε να μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Έκπληκτος ο άνθρωπος που απάντησε στο τηλέφωνο, ενημέρωσε τον συνομιλητή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρίσκεται πλέον στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου πλέον είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Τσοβόλας είναι συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με τον πρώτο να επισκέπτεται μέσα στην εβδομάδα τη Βουλή.




Με πληροφορία από το pronews.gr