04 Φεβρουαρίου 2019

Εκπρόσωπος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Με τον Α.Τσίπρα θα διαπραγματευθούμε Αιγαίο, Θράκη, υφαλοκρηπίδα, κοιτάσματα - Θα τα βρούμε»


 Εκπρόσωπος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Με τον Α.Τσίπρα θα διαπραγματευθούμε Αιγαίο, Θράκη, υφαλοκρηπίδα, κοιτάσματα - Θα τα βρούμε»

Τι και εάν σε λιγότερο από 24 ώρες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ρ.Τ.Ερντογάν στο φαραωνικού τύπου «παλάτι» του στην Άγκυρα η τουρκική κυβέρνηση  συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλητικές της δηλώσεις, δηλώσεις που παραπέμπουν σε ένα και μόνο αποτέλεσμα:


Ο Έλληνας πρωθυπουργός πάει εκεί για να συζητήσει τα πάντα, δηλαδή αυτά που οι Τούρκοι βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αυτό επιβεβαίωσε και πριν από λίγο ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος Iμπραχιμ Καλίν ο οποίος είπε ότι αναμένουμε τον Τσίπρα για να τα βρούμε αναφέροντας ακόμη και την «τουρκική», όπως την αποκαλεί μειονότητα της Δυτ. Θράκης.
«Mε την Ελλάδα έχουμε πυκνή ατζέντα. Αύριο θα έχουμε μια πυκνή ατζέντα , όπως διμερείς εμπορικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, ενεργειακά, ο TAP, Turkısh Stream, την “τουρκική” μειονότητα στη δυτική Θράκη, τη μειονότητα των Ρωμιών που ζουν στην Τουρκία και τα θέματα αυτών» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου.
Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο  Iμπραχιμ Καλίν μια ημέρα πριν την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία και μετά την συνέντευξη του στο πρακτορείο Anadolu, ανέφερε:
«Το Αιγαίο, η Μεσόγειος, υφαλοκρηπίδα, τα νησιά. Οι δηλώσεις που έκανε ο κύριος Τσίπρας στο πρακτορείο Ανατολή πριν έρθει μας χαροποιούν. Αυτό δείχνει πως έχουν καλή και θετική πρόθεση. Kαι πιστεύουμε πως θα μιλήσουμε σε αυτά τα πλαίσια.»
Μετά δεν παρέλειψε για να μην ξεχνιόμαστε, και τις γνωστές απειλές της, για να υποδεχθεί πιο θερμά τον Έλληνα πρωθυπουργό:
«Η Τουρκία στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Μαύρη θάλασσα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαίωματα με την ίδια αποφασιστικότητα.
Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο απο όπου και να γίνει.
Για να γίνει η Μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης, πρέπει οι φυσικοί πόροι ισότιμα να βρεθούν, να γίνει η εκμετάλλευση τους(!).

Η Τουρκία σήμερα στην περιοχή της Κύπρου πραγματοποιεί έρευνες στις περιοχές που τις έχουν παραχωρηθεί, προβλέπουμε πως θα ξεκινήσουν και γεωτρήσεις. Δεν θα δεχθούμε καμία ενέργεια που έχει ως στόχο να εγκλωβίσει την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας» κατέληξε ο  εκπρόσωπος Τύπου  του Τούρκου προέδρου.
Με λίγα λόγια η Άγκυρα έβαλε το περίγραμμα των συνομιλιών με ένα πρόθυμο Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος χαροποιεί την τουρκική πλευρά...
Pronews
Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ