18 Απριλίου 2017

Μήνυση για εσχάτη προδοσία σε Παυλόπουλο-Τσίπρα-Θάνου από το «Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος»



Μήνυση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και της Προέδρου του Αρείου Πάγου υπέβαλε προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το νεοσυσταθέν «Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος» (Σ.Ε.Υ.Σ.)!

Όπως αναφέρεται στη μήνυση που δημοσιεύει το zougla.gr, οι Προκόπης Παυλόπουλος και Αλέξης Τσίπρας μηνύονται «διότι τέλεσαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, σύμφωνα με το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός διότι με την έγκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση του Ιουλίου 2015 που αναφέρει ότι: «Η κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου στους σχετικούς τομείς, με επαρκές χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή το κοινοβούλιο...».

Η μήνυσα μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με την ανωτέρω πρόταση, ο Αλέξης Τσίπρας αποστερεί από τη Βουλή των Ελλήνων το δικαίωμα να νομοθετεί και ταυτόχρονα παραδίδει την εθνική κυριαρχία στις διαθέσεις και τα καπρίτσια των δανειστών και της τρόικας, σε αντίθεση με τη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος με δημοψήφισμα (5ης Ιουλίου 2015) εξέφρασε την αντίθεσή του στους δανειστές, παραβιάζοντας έτσι και το άρθρο 52 του Συντάγματος και νοθεύοντας τη λαϊκή θέληση (...). Είναι αναμφισβήτητο ότι για την ελληνική νομοθεσία τα δημοψηφίσματα είναι δεσμευτικά ως προς το ουσιαστικό τους περιεχόμενο (...). Η παράκαμψη του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος παραβιάζει το άρθρο 44 του Συντάγματος και το κράτος δικαίου. (...). Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας ενεργεί με δόλο κατά του εθνικού συμφέροντος, καταργώντας την επιτροπή για τον έλεγχο του χρέους και τα πορίσματα της».

Όσον αφορά στη Βασιλική Θάνου: «Η τρίτη των μηνυομένων, Βασιλική Θάνου, με την ιδιότητα της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου (...) συγκάλεσε την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στις 26/1/2017 με σκοπό τη σύνταξη πορίσματος με θέμα τη συνταξιοδότηση των δικαστικών λειτουργών στα 70 έτη και όχι στο 65ο ή 67ο έτος, όπως ορίζει η διάταξη 88 παρ. 5 του Συντάγματος, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό και από τη θέση της την αμφισβήτηση της στο Ελληνικό Σύνταγμα και παρακινώντας με τον τρόπο και άλλους δικαστικούς λειτουργούς να συνυπογράψουν το σχετικό πόρισμα, διαπράττοντας με τον τρόπο αυτό το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της ηθικής αυτουργίας σε εσχάτη προδοσία, δεδομένου ότι με την ιδιότητα της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου προκάλεσε την απόφαση σε μέρος του δικαστικού σώματος να διαπράξει εσχάτη προδοσία, το δε πόρισμα όμως καταψηφίσθηκε».

Διαβάστε το κείμενο της μήνυσης εδω.

Διαβάστε το καταστατικό του Σωματείου εδώ.


Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Νοσοκομείο Καστοριάς - Δεν έχουν μελάνι στους εκτυπωτές -Με συνέπεια να ταλαιπωρούνται για έναν ακόμη σημαντικό λόγο οι ασθενείς ασφαλισμένοι


 Δεν υπάρχει  μελάνι στους εκτυπωτές -Με συνέπεια να ταλαιπωρούνται για έναν ακόμη σημαντικό λόγο οι ασθενείς ασφαλισμένοι όταν εξερχονται μετά απο εξετάσεις, και λαμβάνουν συνταγές και παραπεμπτικά για εξωτερικούς γιατρούς-φυσιοθεραπευτές κ.α  τα λαμβάνουν σε αυτήν την κατάσταση όπως στην Φωτογραφία παρακάτω.  Αυτο έχει ως αποτέλεμα να πάει ο ασθενείς στον εξτερικό συμβεβλημένο ιατρό - φυσιοθεραπεφτή η φαρμακείο και εκείνος να αδυνατεί να το " περάσει στο ΣΥΣΤΗΜΑ γατί απλά δεν φαινεται τίποτε και το απαιτούμενο ηλεκτρονικό σκανάρισμα είναι "αδύνατο" να πραγματοποιηθεί - ο ασθενείς δεν λαμβάνει την θεραπεία η αυτή καθυστερεί απο λίγες ημέρες μεχρι και εβδομάδες.

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  κ. Βασίλη Αντωνιάδη διευθυντά του νοσοκομείου Καστοριάς


 Ο διευθυντής του νοσοκομείου Καστοριάς Β.Αντωνιάδης  μετά της βουλευτού  του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Τελιγιορίδου Ολυμπία (Πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και  υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης 1993, 1996) )  

Η παραπάνω εφημερίδα - έτσι της δήλωσαν ...έτσι έγραψε !! μόλις πρίν  ενα περίπου μήνα,  τον Φεβρουάριο του  2017

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ -Τρίτη ημέρα του πάσχα και το "χάλι" με τα σκουπίδια συνεχίζεται σαν... να μην συμβαίνει τίποτα

ΦΩΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
Φωτορεπορτάζ
Φωτογραφίες :FTEROGRAFOS
Μία ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάζεται μετά την αδιαφορία του δήμου να μαζέψει τα σκουπίδια και τα σπασμένα μπουκάλια τα οποία προφανώς έπεσαν απο παραγεμισμένο κάδο ο οποίος δεν άδειασε απο την μεγάλη Πεμπτη << Προκειμένου να μην πάνε μέσα στο σπίτι μου>> μας είπε η δημότης Καστοριάς ηλίκιωμένη κυρία << αναγκάζομαι να τα σκουπίσω...τι να κάνω ;>> .


ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Θα έχει την «τύχη» του Σαντάμ και του Καντάφι (Βίντεο)



Kalenteridis Xatzinikolaoy Crash

Έριξε «βόμβες» ο Σάββας Καλεντερίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Τουρκία μετά το δημοψήφισμα ανέλυσε ο γνωστός αρθρογράφος-αναλυτής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με τον Σάββα Καλεντερίδη που ειδικεύεται στα ζητήματα της Τουρκίας, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτελεί την πρώτη μεγάλη εκλογική ήττα του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες και με καταιγιστικούς ρυθμούς θα αποδειχτεί και το μέγεθος της νοθείας κατά την εκλογική διαδικασία.

Πηγή: Real.gr


.


Ο γενοκτόνος Δ. Καμμένος για το κόψιμο των συντάξεων: Το χαρτζιλίκι του παππού στο κράτος και όχι στον εγγονό να πίνει φραπέ>>Ποιό κράτος γενοκτονε το κράτος των γερμανών δυναστών του οποίου είσαι εκπρόσωπος;

ΣΧΟΛΙΟ fyllokaiftero1.blogspot.com : Ποιό κράτος γενοκτόνε το κράτος των γερμανών δυναστων του οποίου είσαι εκπρόσωπος; Εχουν τρελαθεί τελείως οι προδότες,  για την παραμονή στην καρέκλα !! Και μόνο η δήλωση αυτή αποτελέι πράξη γενοκτονίας -  έργο εξύβρυση των γερόντων- και ηθική αυτουργία σε κλοπή του δημοσίου σε βάρος των ασφαλισμένων, καθώς επίσης διάπραξη του εγκλήματος της  διαταραχής της κοινωνικής συνοχής του λαού. Αρα ίσως συνιστά η δήλωση αυτη  και έγκλημα κατα της ανθρωπότητας με την ευρύτερη έννοια του όρου, του διευθούς αδικήματος.
  
     Μανώλης Μάνου 
Αναλυτής Δημοσιογράφος

Δ. Καμμένος για το κόψιμο των συντάξεων: Το χαρτζιλίκι του παππού στο κράτος και όχι στον εγγονό να πίνει φραπέ

Ένα... ιδιαίτερο επιχείρημα επικαλέστηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημ. Καμμένος για να αιτιολογήσει τα νέα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση, ιδίως τη μείωση των συντάξεων.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και όπως μεταδίδει το iefimerida, ο Δημ. Καμμένος έφερε ως παράδειγμα το χαρτζιλίκι που δίνουν οι παππούδες στα εγγόνια και κυρίως σε αυτά που δεν έχουν εργασία. Υποστήριξε πως είναι καλύτερα να το παίρνει το κράτος το χαρτζιλίκι υπό μορφήν εργοδοτικής εισφοράς, αντί να το δίνει ο παππούς στον εγγονό να... πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι!

Παρακολουθήστε το σκεπτικό του.
«Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Έχει όμως, διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ».

 Απο : liberal,gr
Photo by Sooc




 Δειτε σε πόσες Επιτροπές συμετέχει ο Δ. Καμμένος και πόσες αντιστοιχες  πρόσθετες αμοιβές έχει. Δηλαδη με απλά λόγια απο που αλλού τα παίρνει,εκτος της μηνιαίας  αμοιβής των 8000 ευρώ του βουλευτή (της γελοίας ονομασίας βουλευτικής αποζημίωσης)   σε αυριανό ρεπορτάζ του fyllokaiftero1.blogspot.com

 

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)

  • Διαρκής Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
  • Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
  • - Υποεπιτροπή με θέμα «Το χρέος και η απομείωσή του»
  • Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου
  • Επιτροπή του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους
  • Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
  • Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
  • Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής
  • Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
  • Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών
  • Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Μελανσόν: Εγώ δεν είμαι Τσίπρας να διαπραγματεύομαι 17 ώρες με Ευρωπαίους που με προσβάλλουν


Μελανσόν: Εγώ δεν είμαι Τσίπρας να διαπραγματεύομαι 17 ώρες με Ευρωπαίους που με προσβάλλουν

Εχουν πει συχνά ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ο Μελανσόν της Ελλάδας». Αλλά στη Γαλλία ο νεοκομμουνιστής υποψήφιος υπόσχεται ότι δεν πρόκειται να μπει σε διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, όπως έγινε με τον Ελληνα πρωθυπουργό.
«Εγώ δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διαπραγματεύομαι 17 ώρες με ανθρώπους που με προσβάλλουν», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, μιλώντας στον ιστότοπο της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien.

Ο κ. Μελανσόν απαντούσε στην κριτική που δέχεται σε σχέση με τη δέσμευσή του να αναδιαπραγματευθεί τις καταστατικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς πολλοί επισημαίνουν ότι, σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, ο ριζοσπάστης αριστερός πολιτικός θα έβρισκε απέναντί του τον «τοίχο» της Γερμανίας.

«Οι Γερμανοί δεν έχουν δει ποτέ απέναντί τους μια Γαλλία η οποία να τους λέει όχι», απάντησε ο νεοκομμουνιστής υποψήφιος πρόεδρος, του οποίου τα δημοσκοπικά ποσοστά έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δίνοντάς του (μικρές) ελπίδες για συμμετοχή στον β' γύρο των εκλογών, στις 7 Μαΐου.
«Εγώ δεν μιλώ 17 ώρες με κάποιον που με προσβάλλει! Εγώ εκπροσωπώ τη Γαλλία!», διακήρυξε ο κ. Μελανσόν, ο οποίος, παρά το ριζοσπαστικό αριστερό προφίλ του, έχει εισαγάγει στον λόγο του -το τελευταίο διάστημα- στοιχεία του ευρωσκεπτικιστικού, εθνοκυριαρχικού λόγου.

Ας σημειωθεί ότι ο Μελανσόν ήταν αρχικά φίλος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά μετά το δημοψήφισμα του 2015, στο οποίο το «Οχι» έγινε «Ναι», στράφηκε προς τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί σήμερα άριστες σχέσεις με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Πηγή:| iefimerida.gr

Αλήθειες, μύθοι και κρυμμένα μυστικά στους λογαριασμούς-σοκ του ρεύματος



ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ
 
 
 
 

ΦΩΤΟ-Της κόπηκαν τα γόνατα  oταν Άνοιξε το Λογαριασμό της ΔΕΗ






«Φουσκωμένους» λογαριασμούς, που προκαλούν απανωτά ηλεκτροσόκ, παίρνουν στα χέρια τους οι καταναλωτές από τις αρχές του μήνα. Η αυξημένη κατανάλωση, λόγω χρήσης ηλεκτρικών συσκευών τους χειμερινούς μήνες, είναι η μία εύλογη εξήγηση. Υπάρχει όμως και ένας επιπλέον παράγων που υπερδιπλασιάζει τον λογαριασμό που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής για την αυξημένη κατανάλωση ρεύματος και αυτός είναι ο τρόπος που κοστολογούν όλοι οι προμηθευτές ρεύματος (ΔΕΗ και ιδιώτες) τη ρυθμιζόμενη χρέωση των ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας). Οι χρεώσεις ΥΚΩ, όπως διαπίστωσαν οι καταναλωτές με το νέο αναλυτικό έντυπο λογαριασμού που καθιέρωσε η ΔΕΗ, είναι οι χρεώσεις που πληρώνουν για να καλύψουν τα επιπλέον κόστη ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών, το κόστος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και άλλα επιδοτούμενα τιμολόγια, για πολυτέκνους κ.λπ. Ολα αυτά τα κόστη δηλαδή που οι κυβερνήσεις διαφημίζουν ως κοινωνική πολιτική, αποκρύπτοντας ότι πληρώνονται από τους συνεπείς καταναλωτές.

Η χρέωση

Η μεθοδολογία τιμολόγησης των ΥΚΩ έχει εγκριθεί με νόμο το 2012 και προβλέπει κλιμακωτή χρέωση της τετραμηνιαίας κατανάλωσης. Συγκεκριμένα, για κατανάλωση έως και 1.600 κιλοβατώρες η χρέωση των ΥΚΩ είναι 0,00699 ευρώ η κιλοβατώρα. Στην αμέσως επόμενη κλίμακα, 1.601-2.000 κιλοβατώρες, η χρέωση είναι 0,01570 ευρώ η κιλοβατώρα και στην κλίμακα 2.001-3.000 κιλοβατώρες η χρέωση ανεβαίνει στα 0,03987 ευρώ η κιλοβατώρα. Στην υψηλή κλίμακα άνω των 3.000 κιλοβατωρών το τετράμηνο, η χρέωση των ΥΚΩ εκτινάσσεται στα 0,04488 ευρώ η κιλοβατώρα. Με την αλλαγή κλίμακας όλη η ενέργεια από την πρώτη κιλοβατώρα επιβαρύνεται με την υψηλή χρέωση ΥΚΩ. Η μεθοδολογία αυτή που καθιερώθηκε το 2012, στη λογική της ελάφρυνσης των χαμηλών καταναλώσεων και της εξοικονόμησης, σήμερα στραγγαλίζει οικονομικά τα εξαντλημένα από την ύφεση νοικοκυριά, τα οποία υποχρεώνονται να ζεσταθούν με ρεύμα, αφού οι περισσότερες κεντρικές θερμάνσεις στις πολυκατοικίες έσβησαν μετά τις διαδοχικές αυξήσεις του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ετσι, ενώ η κατανάλωση ενός μέσου νοικοκυριού το τετράμηνο κυμαίνεται γύρω στις 1.600-2.000 κιλοβατώρες, τους χειμερινούς μήνες με τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών για θέρμανση και τους θερινούς για ψύξη αυξάνεται πάνω από τις 3.000 κιλοβατώρες, με αποτέλεσμα όλη η ενέργεια να επιβαρύνεται με την υψηλή χρέωση των ΥΚΩ χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η χρέωση για τις χαμηλότερες κλίμακες καταναλώσεων.

Για παράδειγμα, ένας καταναλωτής, που ξεπερνάει τις 1.600 κιλοβατώρες το τετράμηνο και πάει στις 3.000, θα πληρώσει για ΥΚΩ 119,61 ευρώ και μαζί με τον ΦΠΑ (13%) 135,6 ευρώ. Εάν η ΥΚΩ για την ίδια κατανάλωση χρεωνόταν για τις πρώτες 1.600 κιλοβατώρες στην τιμή των 0,00699 και για τις επόμενες μέχρι τις 2.000 κιλοβατώρες στην τιμή των 0,01570 ευρώ και μόνο οι πάνω από τις 2.001 στην υψηλή τιμή των 0,04488 ευρώ, ο καταναλωτής για την ίδια κατανάλωση θα πλήρωνε για ΥΚΩ 64,79 ευρώ (με ΦΠΑ), δηλαδή 70,37 ευρώ λιγότερα. Στην περίπτωση που η κατανάλωση ανεβεί πάνω από τις 3.000 κιλοβατώρες, ο ίδιος καταναλωτής θα πλήρωνε στην περίπτωση που ίσχυε η τιμολόγηση ανά κλιμάκιο 115,5 ευρώ, ενώ με τη χρέωση του συνόλου της ενέργειας στην υψηλή τιμή ΥΚΩ, το ποσόν υπερδιπλασιάζεται στα 202,86 ευρώ. Θα πληρώσει δηλαδή για ΥΚΩ 87,36 ευρώ επιπλέον, μόνο λόγω της μεθοδολογίας τιμολόγησης. Οι παράδοξες αυτές επιβαρύνσεις ισχύουν ανεξαρτήτως παρόχου.

Στην περίπτωση της ΔΕΗ τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα, γιατί ακολουθεί κλιμακωτή τιμολόγηση και για την ενέργεια. Η πρώτη κλίμακα μέχρι 2.000 κιλοβατώρες χρεώνεται με 0,09460 ευρώ η κιλοβατώρα και η δεύτερη άνω των 2.000 κιλοβατωρών με 0,10252 ευρώ η κιλοβατώρα. Στην περίπτωση όμως που κάποιος ξεπεράσει την πρώτη κλίμακα, χρεώνεται στην υψηλή τιμή από την πρώτη κιλοβατώρα και όχι από το όριο των 2.000 και πάνω.

Την ανεξέλεγκτη αύξηση του κόστους ενέργειας από τη μεθοδολογία χρέωσης των ΥΚΩ αναγνωρίζουν τόσο η ΡΑΕ όσο και η ΔΕΗ. «Η μεθοδολογία αυτή οδηγεί σε ανεξέλεγκτες αυξήσεις και είναι και λίγο ύπουλη, αφού ο καταναλωτής δεν μπορεί να ξέρει πότε θα ξεπεράσει την κλίμακα», τονίζουν στην «Κ» κύκλοι της ΡΑΕ και προαναγγέλλουν αποκατάστασή της το αμέσως επόμενο διάστημα μέσω μιας συνολικότερης πρότασης για τον εξορθολογισμό των ρυθμιζόμενων χρεώσεων προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η πλευρά της ΔΕΗ τονίζει στην «Κ» ότι θα εισηγηθεί προς τη ΡΑΕ τροποποίηση της μεθοδολογίας χρέωσης των ΥΚΩ, ενώ στο ερώτημα γιατί δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα, απαντά ότι «δεν είχε εντοπιστεί το πρόβλημα».
Έντυπη εκδοση: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ