21 Δεκεμβρίου 2020

Βόλος: Συλλήψεις και πρόστιμα για πάρτι γενεθλίων και γλέντι


21 Δεκεμβρίου 2020 10:07 μ.μ

Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Φωτογραφία αρχείου



Πρόστιμα σε παρέες ανηλίκων που παραβίασαν τις απαγορεύσεις και συμμετείχαν σε πάρτι και διασκέδαση επιβλήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στον Βόλο.

Επρόκειτο για συγκέντρωση 40 νεαρών σε πάρτι γενεθλίων στον προαύλιο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας. Οι περισσότεροι τράπηκαν σε φυγή μόλις έφθασαν τα αστυνομικά αυτοκίνητα, έπειτα από καταγγελία.

Από τους παρευρισκόμενους συνελήφθησαν επτά άτομα, τρία αγόρια και τέσσερα κορίτσια, σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση μέτρων και άσκοπη μετακίνηση.

Επίσης, συνελήφθησαν, αργά χθες το απόγευμα, τέσσερις άνδρες, έπειτα από καταγγελία στην αστυνομία, διότι είχαν στήσει γλέντι στο Σκοπευτήριο της Νέας Αγχιάλου.

Το γλέντι διοργάνωσε ένας 45χρονος, στον οποίον επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ συμμετείχαν ένας 55χρονος, ένας 51χρονος κι ένας 46χρονος, σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ.

Πηγές: ΑΜΠΕ


 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

 

Το καλο "παιδί" ο Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Καλέ μου φίλε Μεβλούτ πάλι ξέχασες να αναφερθείς στο διεθνές δίκαιο


«Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021!»



21/12/2020 22:12μ.μ
Απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου: Καλέ μου φίλε Μεβλούτ πάλι ξέχασες να αναφερθείς στο διεθνές δίκαιο


Να γίνει το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου, θα γίνει πιο ευρωπαϊκή, θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες, εύχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε απάντηση που ανάρτησε στο twitter απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα του επισημαίνει ότι για ακόμη φορά δείχνει να ξεχνά να αναφέρει το διεθνές δίκαιο που αποτελέι τη μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο.

«Ευχαριστώ καλέ μου φίλε Μεβλούτ», αναφέρει ο κ. Δένδιας και προσθέτει:

«Εφόσον ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα κάνει τα εξής:

1. Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. 'Αλλωστε ζούμε στον 21ο αιώνα.

2. Θα φιλοδοξήσει να γίνει πιο ευρωπαϊκή. Λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο προς το συμφέρον του τουρκικού λαού.

3. Θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες».

Και συνεχίζει: «Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα Μεβλούτ που ξέχασες να αναφέρεις πάλι: είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021!».

 Πηγή

 

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

Επίδομα Θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση – Η διαδικασία

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του taxisnet. Μετά τη συμπλήρωση των απαιτούμενων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει άμεση απάντηση για το αποτέλεσμα της αίτησής του.

Δημοσιευση: 21/12/2020 - 09:15 μ.μ
       

sompa pellet

         

Επίδομα Θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση – Η διαδικασία

Πρεμιέρα αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, καθώς άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myΘέρμανση.

Η εφαρμογή Υποβολής/Διαχείρισης Αιτήσεων Έγκρισης απευθύνεται στα Φυσικά Πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους. Μέσω της εφαρμογής αυτής, κάθε Φυσικό Πρόσωπο που είναι υποψήφιο για να εγγραφεί στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για την τρέχουσα περίοδο κατανάλωσης, συμπληρώνει τα αιτούμενα στοιχεία και λαμβάνει άμεση απάντηση για το αποτέλεσμα της αίτησης.

Στην πλατφόρμα υπάρχουν δύο εφαρμογές.

Στην πρώτη, με τίτλο «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Στη δεύτερη, με τίτλο «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ», η οποία θα έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι τις 24.12.2020, καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.

Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα.

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του taxisnet.

Διαβάστε εδώ βήμα - βήμα τη διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων.

Πηγή: skai.gr

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

Το HOAX περνάει σε άλλο επίπεδο!!! Έρχεται η «ΠΡΟ-ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ»

prologokrisia
Βαφτίζω ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ό,τι γουστάρω fake news και διώκω όποιον θέλω;;;

Αποκλείεται δεν συμβαίνει αυτό!!!

Ωστόσο, προβληματίζει η… «ανακάλυψη» που έκαναν ερευνητές στην Βρετανία, σε μία είδηση, στην οποία δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία από τα ΜΜΕ και ως εκ τούτου επανερχόμαστε.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα αλγόριθμο που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να προβλέψει με αρκετή ακρίβεια ποιοι χρήστες του Twitter είναι πιθανότερο να διαμοιράσουν και να εξαπλώσουν αναξιόπιστες ειδήσεις και εν γένει να παραπληροφορήσουν, προτού καν το κάνουν στην πραγματικότητα.

Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό;;; «Τύφλα» να έχουν ο Χίτλερ, ο Στάλιν ή ακόμα και το STASI της Ανατολικής Γερμανίας. Θα σταμπάρονται χρήστες, οι οποίοι θα χαρακτηρίζονται HOAX πριν καν δημοσιεύσουν κάτι. ΘΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ Ή ΓΡΑΨΟΥΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ Ή ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ… ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ!!!!!!!!! ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟ-ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!!!

Ποιός είναι θρησκευόμενος, ποιός διαβάζει ποιο μέσο, ποιός μιλάει με συγκεκριμένο τρόπο; ποιός έχει την α, β, γ άποψη, όλα θα «φακελώνονται» και αν ΔΕΝ αρέσουν στο σύστημα, θα πέφτει… εκ προοιμίου «φίμωτρο».

Το machine learning, η τεχνητή νοημοσύνη τίθενται στην υπηρεσία της αστυνόμευσης της σκέψης.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “PeerJ”, ανέπτυξαν μια «έξυπνη» μέθοδο που προβλέπει πόσο πιθανό είναι ένας χρήστης του Twitter να κάνει συστηματική αναξιόπιστη πληροφόρηση μέσω των μηνυμάτων του (tweets). Η ακρίβεια πρόβλεψης, όπως ισχυρίζονται, φθάνει κατά μέσο όρο το 80%.

Οι Βρετανοί, με επικεφαλής Έλληνα, ανέλυσαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο tweets από περίπου 6.200 χρήστες, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες:

  • όσους προωθούσαν αναξιόπιστες ειδήσεις
  • και όσους μοιράζονταν πληροφορίες μόνο από… αξιόπιστες πηγές ειδήσεων (συστημικά ΜΜΕ).

Τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν για να εκπαιδευθεί ένας νέος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης, ώστε να διακρίνει έναν χρήστη ανάλογα με το βαθμό αξιοπιστίας των πληροφοριών που διακινεί.

Διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες που ρέπουν στην… «παραπληροφόρηση», είναι πιθανότερο να στέλνουν μηνύματα σχετικά με την πολιτική ή τη θρησκεία, καθώς επίσης να χρησιμοποιούν αγενή γλώσσα. Τα μηνύματά τους συχνά αναφέρονται στην «κυβέρνηση», στα «μέσα ενημέρωσης», στο «Ισλάμ» ή στο «Ισραήλ». Αντίθετα, όσοι προσέχουν να εξαπλώνουν μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μόνο… αξιόπιστες πληροφορίες, «τιτιβίζουν» συχνότερα για την προσωπική ζωή τους, τα συναισθήματα τους, τις σχέσεις με τους φίλους τους κλπ.

ΟΣΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΑ ΠΑΙΔΙΑ;;;

Τα ευρήματα, όπως σχολιάζεται, μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook να αναπτύξουν νέους «έξυπνους» τρόπους να βάλουν φρένο σε όσους μεταδίδουν ειδήσεις, οι οποίες δεν συμφωνούν με την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, τσουβαλιάζοντάς τους ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ μαζί με κάθε καρυδιάς καρύδι, ενώ η κρατική παραπληροφόρηση θα μένει φυσικά στο απυρόβλητο!!!

 el.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Όταν ο Μ. Χρυσοχοϊδης κατήγγειλε και έβριζε την Αστυνομία και τα "γιουρούσια" των ΜΑΤ

 

 


Δείτε το βίντεο χωρίς τα δημοσιογραφικά μας σχόλια. 

Είναι ο εθνικός  γυρολόγος μας, ο << Άριστος >> της κυβέρνησης της Ν.Δ

.

 

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

 


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ : Ο Μιχάλης ο Γυρολόγος - ο πρώην φορτηγατζής της Βέροιας - και ο Κυριάκος ο συλλέκτης !!





ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
 
 
 
 

Η επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βέροια και άλλα παραλειπόμενα από την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά. Βίντεο

.

Ανοίγουν τους λογαριασμούς των Σημίτη- Χρυσοχοΐδη




 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

 


Δυτική Μακεδονία : Γάβρος Καστοριάς- Κώττας Πρέσπών, χωριά–φαντάσματα εγκαταλείμμενα και σαν εγκαταλελειμμένα από την αδιαφορία των δήμων

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

 


Ο Γάβρος είναι ένα από τα Κορέστεια της Δυτικής Μακεδονίας, που εγκαταλείφθηκε μετά τη λήξη του Εμφυλίου, όπως συνέβη και με άλλα χωριά, προκειμένου οι κάτοικοι να συνεχίζουν τη ζωή τους σε κάποια μεγαλύτερη πόλη της ευρύτερης περιοχής, ειδικά στην Καστοριά.

ελληνικά χωριά-φαντάσματα και οι ιστορίες τους χωριό Γάβρος στην καστοριά


Μάλιστα, το συγκεκριμένο ερειπωμένο χωριό έγινε σκηνικό στο έργο «Ψυχή Βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη, καθώς τα πλινθόκτιστα σπίτια που χάνονται σιγά-σιγά ανάμεσα στη φύση και στο έδαφος δημιουργούν ένα απόκοσμο τοπίο.

 

ελληνικά χωριά-φαντάσματα και οι ιστορίες τους όπως στον Γάβρο στην Καστοριά

 Κώττας: Ένα ιστορικό χωριό δίπλα στην Καστοριά εγκαταλελειμμένο από την αδιαφορία του Δήμου Πρεσπών και τον δήμαρχο Παναγιώτη Πασχαλίδη.

 

 



Με μέρος του  υλικού από το travelstyle.gr: