24 Μαρτίου 2019

Η γελοιοποίηση ενός υπερήφανου λαού και μιάς χώρας σε μιά φωτογραφία

Γ. Καραϊσκάκης: «Ρώτησα τον Μπούτσον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω».


Ο Καραϊσκάκης ήταν γενναίος, ζούσε για τη νίκη και όλοι είχαν να λένε για την αθυροστομία του. Γεννημένος το 1782 σε μια σπηλιά και αφού η μάνα του ήταν καλόγρια, τον ακολουθούσε πάντα η φράση:«Ο γιος της καλογριάς».
Από νεαρή ηλικία έδειξε την επαναστατική του διάθεση. Φυσικά, έγινε κλεφτόπουλο και η επανάσταση τον βρήκε καπετάνιο. Ωστόσο, τον πρώτο καιρό της επανάστασης, δεν πήρε μέρος, γιατί πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως βρισκόταν σε συνεννόηση με τους Τούρκους, επειδή είχε θητεύσει στην αυλή του Αλή Πασά των Ιωαννίνων.

Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος τον κατηγόρησε, πως είχε: «μυστικήν ανταπόκρισην (καπάκια) με τον Ομέρ Βρυώνη και ότι συμφώνησε… να του παραδώσει Μεσολόγγι και Αιτωλικό».
Γρήγορα όμως, ο Καραϊσκάκης απάντησε με πράξεις στους επικριτές του. Έλαβε μέρος στην επανάσταση και διακρίθηκε για την αγωνιστικότητά, τις ηγετικές και στρατηγικές του ικανότητες. Ξεχώριζε όμως και για το πλούσιο υβρεολόγιό του.

Το 1823, έστειλε την εξής απάντηση στον Μαχμούτ Πασά:
«Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω».

Πέθανε τον Απρίλιο του 1827, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, μετά από τραυματισμό του σε μία συμπλοκή, στην περιοχή του σημερινού Φλοίσβου (Νέου Φαλήρου). Κανείς δεν είπε με βεβαιότητα ποιός τον πυροβόλησε. Έλληνας ή εχθρός;
Πολλοί συγγραφείς-ερευνητές μιλούν για δολοφονία οργανωμένη από τον Μαυροκορδάτο, αλλά τα στοιχεία είναι ελλιπή. Ο Καραϊσκάκης, όταν τον ρώτησαν ποιος ήταν ο δολοφόνος του, αν κι ετοιμοθάνατος, φέρεται να είπε:
«Ξέρω ποιος το ‘κανε. Ας ζήσω και θα μου κλάσει τον μπούτσον».
Όταν ο Κολοκοτρώνης έμαθε τον θάνατο του Καραϊσκάκη, έκατσε και άρχισε να μοιρολογά «σαν γυναίκα». Ίσως τον Καραϊσκάκη να τον λάβωσε θανάσιμα χέρι εχθρού κι όχι Έλληνα, αλλά και μόνο η πίστη πολλών, πως σκοτώθηκε από ελληνικό όπλο, δείχνει πόσο βαθιά ήταν η αρρώστια του διχασμού, που στοίχισε πολύ στην επανάσταση και προφανώς μας στοιχίζει ακόμη….


Καστοριά:Συνελήφθησαν 3 διακινητές στην Κρυσταλλοπηγή οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας παράτυπους μετανάστες


Κατασχέθηκαν συνολικά 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, χρηματικά ποσά των 4.590 ευρώ και 23.700 Λεκ Αλβανίας, καθώς και 7 κινητά τηλέφωνα
Συνελήφθησαν σήμερα (24-03-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, τρεις (3) διακινητές, όλοι τους αλλοδαποί, ηλικίας 41, 47 και 63 ετών, για μεταφορά προς το εσωτερικό της χώρας, συνολικά τριών (3) αλλοδαπών, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 47χρονο αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, δύο (2) αλλοδαπούς, ηλικίας 20 και 40 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί κατείχαν διαβατήρια τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου της χώρας, καθώς και σε βάρος τους εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπούς, ηλικίας 41 και 63 ετών, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν από κοινού με αυτό, παράνομα, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, έναν 51χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, ο 51χρονος αλλοδαπός κατείχε διαβατήριο το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου της χώρας, καθώς και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος

Κατασχέθηκαν συνολικά (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, χρηματικά ποσά των (4.590) ευρώ και (23.700) Λεκ Αλβανίας, καθώς και (7) κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

.

Κινητοποιήσεις κατά του Σχεδίου «Γαβρόγλου» ετοιμάζει η ΟΛΜΕ



Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις  των τοπικών ΕΛΜΕ από 26  έως 29 Μαρτίου συγκαλεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ ( ΓΣ Προέδρων το Σάββατο 30 Μαρτίου), αντιδρώντας στο Σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο συστημ αεισαγωγής στα ΑΕΙ και τις αλλαγές στο Λύκειο.

Το πρόγραμμα δράσης προβλέπει:
•    Προκήρυξη 24ωρης Απεργίας με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Την ημέρα της Απεργίας θα υπάρξει κεντρικό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στην Αθήνα (Προπύλαια) και συλλαλητήρια από τις ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Εάν η έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου γίνει μέσα στις Αργίες του Πάσχα, η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει την 24ωρη Απεργία μέχρι τις 17/4.
•    Μετά την 24ωρη Απεργία συνεχίζουμε με νέα Απεργιακή κινητοποίηση.
•    Διοργάνωση τοπικών συλλαλητηρίων από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ σε τόπο και χρόνο που αυτές θα ορίσουν. Παραστάσεις των ΔΣ των ΕΛΜΕ στις οικείες Περιφερειακές Δ/νσεις και ΔΔΕ.
•    Η ΟΛΜΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την ΑΣΓΜΕ για κοινή δράση εκπαιδευτικών και γονέων.
•    Ανοιχτή επιστολή προς γονείς και μαθητές στην οποία θα περιγράφονται θέσεις της Ομοσπονδίας και θα εξηγείται η αντίθεση του εκπαιδευτικού κόσμου στον προτεινόμενο νόμο.
•    Περιοδείες των μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ για στήριξη της κινητοποίησης. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης γονέων και μαθητών τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ που θα περιοδεύσουν στις περιοχές θα επιδιώξουν να προβάλλουν τις θέσεις του κλάδου στα τοπικά ΜΜΕ.
•    Νέες ΓΣ για εκτίμηση της κατάστασης.
Οπως τονίζει η ΟΛΜΕ  το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας:
•    Υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο, που ήδη έχει πληγεί τραγικά.
•    Μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων σε όλα τα πεδία των επιστημών, με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματική η μάθηση και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων των μαθητών.
•    Ακρωτηριάζεται η τριετής δομή του Λυκείου με την μετατροπή της Γ΄ τάξης σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
•    Φροντιστηριοποιείται πλήρως η όλη λειτουργία της Γ΄ τάξης και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου. Είναι αποπροσανατολιστική η επιχειρηματολογία του Υπουργείου Παιδείας περί «κατάργησης» των φροντιστηρίων, αφού η ιδιωτική παραπαιδεία θα αυξηθεί με τις νέες εξεταστικές διαδικασίες για το απολυτήριο και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό για την εισαγωγή σε μια σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
•    Μεταφέρεται το βάρος της επιλογής του μαθητή και μάλιστα για συγκεκριμένο Τμήμα κάποιας σχολής, σε μικρότερη ηλικία ενώ ταυτόχρονα περιορίζονται δραστικά οι δυνατότητες επιλογής.
•    Διευρύνονται οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες.
•    Αυξάνεται το άγχος των  εξετάσεων  με  την οργάνωσή τους σε επίπεδο δήμων και νομών  για την απόκτηση απολυτηρίου και σε πανελλήνιο επίπεδο για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απορρίπτει το σχέδιο για τη νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ζητάει την απόσυρσή του

Δημοσκόπηση: Το 86% των Ελλήνων θέλουν την απέλαση των παράνομων μεταναστών -λαθροεισβολέων




Δημοσκόπηση: Το 86% των Ελλήνων θέλουν την απέλαση των παράνομων μεταναστών


Έρευνα πραγματοποίησε το διεθνές ερευνητικό κέντρο Pew σε 18 χώρες αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά της παράνομης μετανάστευσης με την απέλαση να είναι ένα από αυτά.

Τα ποσοστά στην Ελλάδα, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την παράνομη μετανάστευση είναι συντριπτικά υπέρ των απελάσεων.
Πιο συγκεκριμένα το 86% των ερωτηθέντων απάντησαν πως πρέπει να γίνονται απελάσεις σε σχέση με ένα 12% το οποίο απάντησε αρνητικά.

Τέτοιες έρευνες πραγματοποιούνται μόνο από ξένα ιδρύματα, καθώς καμία εταιρεία ρευνών στην Ελλάδα δεν έχει, και ούτε πρόκειται, να πραγματοποιήσει ανάλογη έρευνα.

Η κυβέρνηση, ταγμένη με φανατικό ζήλο στο δόγμα της αθρόας έλευσης οποιουδήποτε, αρκεί να είναι αλλοδαπός, τρέμει το αποτέλεσμα ενός πιθανού δημοψηφίσματος για το θέμα και ως εκ τούτου προωθεί το σχεδιασμό της ατάραχη ελπίζοντας σε ταχύτατη δημογραφική αλλοίωση του τόπου όπου συνδυασμό με την υπογεννητικότητα που προωθεί εμμέσως θα αλλάξει για πάντα την Ελλάδα.
Και μέχρι στιγμής το πετυχαίνει.

pronews.gr
Φωτογραφία του χρήστη Biokot - Bioflorina.

Στην Ελλάδα του 2019 με ΤσιπροΑριστερά και τις ισλαμικές μαντίλες να παρελαύνουν... (φωτό,)





Πού είσαι Κολοκοτρώνη να δεις την Ελλάδα του 2019 και τις ισλαμικές μαντίλες να παρελαύνουν... (φωτό, βίντεο)

Πού είσαι Κολοκοτρώνη να δεις τον "ανθό της ελληνικής νεολαίας", την Ελλάδα του 2019 και τις ισλαμικές μαντίλες να παρελαύνουν. Αφγανοί, Αλβανοί, Αφρικανοί, Πακιστανοί κτλ., σήκωσαν σήμερα την ελληνική σημαία στις μαθητικές παρελάσεις, είτε επειδή στάθηκαν τυχερά στην κλήρωση, είτε επειδή στα σχολεία τους πλέον είναι η μεγάλη πλειοψηφία.

Αλλωστε τα σχολεία στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, δυτικά και πέριξ της πλατείας Ομονοίας, μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, τα παιδιά των αλλοδαπών είναι είτε πλειοψηφία, είτε οι μοναδικοί μαθητές στις τάξεις.

Υπάρχουν τάξεις που ο πιο... "Ελληνας" μαθητής, είναι Αλβανός που οι γονείς του ήταν μετανάστες πρώτης γενιάς.Ετσι λοιπόν οι διάφορες "φυλές του Ισραήλ" σήκωσαν την ελληνική σημαία και μακάρι να ενστάλαξε στην ψυχή τους κάτι από το μεγαλείο του Ελληνισμού και να μην ήταν απλά και μόνο ένα "χάπενινγκ" γι αυτά τα παιδιά.

Εντύπωση προκάλεσαν και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην παρέλαση φορώντας ισλαμική μαντήλα. Οι μουσουλμάνες μαθήτριες διέφεραν ενδυματολογικά από όλες τις υπόλοιπες συμμαθήτριές της, καθώς εκτός από τη μαντίλα, φορούσαν μακριά ρούχα σε μια προσπάθεια να κρύψουν κάθε σημείο του σώματός της.

Αυτό είναι ερώτημα κατά πόσον είναι πλέον δεκτό. Υπάρχει συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας και συγκεκριμένη συμπεριφορά στις παρελάσεις, που δεν τηρείται.

Φυσικά οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν ευθύνονται για τίποτα απολύτως, η ευθύνη είναι του πολιτικού συστήματος διαχρονικά που επέτρεψε την αθρόα αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Από την άλλη η αφομοιωτική δύναμη της Ελλάδας κάποιες φορές κάνει θαύματα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.Μετά την λήξη της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα για την 25η Μαρτίου, ο υπουργός Παιδείας τόνισε:
«Γιορτάζουμε μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας. Ένα γεγονός που είχε ευρωπαϊκές και διεθνείς επιπτώσεις. Ένα γεγονός που ο λαός έθεσε τα θέματα της ελευθερίας και της ισονομία.

Σήμερα παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρα τα μηνύματα σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει ξανά το δηλητήριο του ρατσισμού και της υπονόμευεσης της Δημοκρατίας».
Το «παρών» από την αντιπολίτευση έδωσαν η Νίκη Κεραμέως, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μάριος Γεωργιάδης, ο Σπύρος Καρανικόλας κ.α.Μπροστά από τους επισήμους παρέλασαν οι σημαίες όλων των σχολείων του Δήμου Αθηναιών με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες.





aetosnews
Φωτογραφία του χρήστη Biokot - Bioflorina.

Καιρός: Καρέ - καρέ η επερχόμενη κακοκαιρία! Πού θα σημειωθούν ξανά χιονοπτώσεις


Καιρός: Καρέ - καρέ η επερχόμενη κακοκαιρία! Πού θα σημειωθούν ξανά χιονοπτώσεις (video)
Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη, ενώ από το βράδυ της Τετάρτης -λόγω ψυχρής εισβολής- η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κάνουν ξανά την εμφάνισή τους τα χιόνια στα ορεινά...

Είναι σαφές και με τα σημερινά στοιχεία πως στις 28 και 29 Μαρτίου στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα επανεμφανιστούν οι χιονοπτώσεις, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας να διατηρήσουν καλά ύψη χιονιού μέχρι και το τέλος Μαΐου.

Δείτε την εξέλιξη της επερχόμενης κακοκαιρίας στο Dokari.gr 
Newsbomb
Φωτογραφία του χρήστη Biokot - Bioflorina.

Σε κλοιό ασφαλείας οι παρελάσεις στη χώρα -1.600 αστυνομικοί μόνο στην Αθήνα, θα φυλάγουν τους υπαίτιους της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών





Σε κλοιό ασφαλείας οι παρελάσεις στη χώρα -1.600 αστυνομικοί στην Αθήνα /Φωτογραφία: EUROKINISSI
/Φωτογραφία: EUROKINISSI

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Αστυνομία ενόψει των αυριανών παρελάσων της 25ης Μαρτίου, καθώς υπάρχουν φόβοι αντιδράσεων μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Μάλιστα σήμερα με έντονες αποδοκιμασίες και μπουκάλια «υποδέχθηκαν» οι ομογενείς τον Γιώργο Βαρεμένο, που πήγε στη Μελβούρνη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ενώ στην σημερινή μαθητική παρέλαση της Αθήνας έγιναν προσαγωγές πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ετσί, ενόψει της αυριανής ημέρας αστυνομικές δυνάμεις, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Αθήνα, βρίσκονται σε επιφυλακή αναφορικά με τα μέτρα ασφάλειας.
Πιο συγκεκριμένα, περιοχές που βρίσκονται σε συναγερμό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πέρα από τη Θεσσαλονίκη και την Αττική, είναι η Πέλλα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα, τα Γιαννιτσά και μερικές άλλες.

Στην Αθήνα περίπου 850 αστυνομικοί θα διατέθηκαν σήμερα για την υλοποίηση του σχεδίου ασφαλείας που αφορούσε στη μαθητική παρέλαση και αύριο 1.600 αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο. Οι αστυνομικοί θα προέρχονται από Δυνάμεις Τάξης, Ασφαλείας, Τροχαίας και ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης και των δρομολογίων των επισήμων. Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα γίνει η Δοξολογία, παρουσία μελών της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων.

Παρόμοιος είναι ο σχεδιασμός σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, όπου θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, και κυρίως σε αυτές όπου έχουν παρατηρηθεί έντονες αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Στη Θεσσαλονίκη η συμμετοχή των αστυνομικών δυνάμεων στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας θα είναι μικρότερη από αυτή της 28ης Οκτωβρίου, όπως επισημαίνει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας.
Παράλληλα, έχει ζητηθεί η ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών για πιθανές οργανωμένες ενέργειες από ομάδες ατόμων ακραίων χαρακτηριστικών και τάσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο προληπτικών προσαγωγών.
Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
Τη Δευτέρα - 25η Μαρτίου - θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης – στάθμευσης από τις 6 το πρωί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις λεωφόρους και οδούς και στις κάθετους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:
  • Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Αμαλίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Ηρ. Αττικού
  • Βασιλέως Γεωργίου Β΄
  • Βασιλέως Γεωργίου Α΄
  • Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)
  • Πλατεία Ομονοίας
  • Πειραιώς στο τμήμα μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Αθηνάς
  • Αγ. Κωνσταντίνου
  • Πλατεία Καραϊσκάκη
  • 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Θ. Δηλιγιάννη στο τμήμα μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Πλ. Συντάγματος
  • Φιλελλήνων
  • Σταδίου
  • Λ. Συγγρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Ακαδημίας
  • Βασιλίσσης Όλγας
  • Αθ. Διάκου
Η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας τις ώρες διεξαγωγής των παρελάσεων και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και περιορισμοί στη στάση και στάθμευση οχημάτων θα εφαρμοστούν σήμερα και αύριο σε αρκετούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, λόγω της πραγματοποίησης της παρέλασης στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικότερα:
Σήμερα από τις 15.00 και μέχρι τη λήξη της παρέλασης της επόμενης μέρας 25-03-2019, δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση, στους παρακάτω δρόμους της πόλης:
  • Στρατηγού Κακαβού,
  • Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού,
  • Στο πάρκινγκ, που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων επί της οδού Σουλιώτη,
  • Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από οδό Σουλιώτη μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου και
  • Καραϊσκάκη, στο τμήμα της από Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τη Δευτέρα, 25-03-2019 από τις 03.00 μέχρι και τη λήξη της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση, στους δρόμους:
  • Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου,
  • 30ης Οκτωβρίου,
  • Λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου,
  • Ανώνυμη Οδό ανατολικά της πλατείας Ηλεκτρικής, που ενώνει τη Β. Γεωργίου με τη Λεωφόρο Μ.Αλεξάνδρου και
  • Νικολάου Γερμανού.
Σε ποιους δρόμους θα διακοπεί η κυκλοφορία:
Από τις 07.00 θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς:
  • Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου,
  • 30ης Οκτωβρίου,
  • Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από τη Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου,
  • Στρατηγού Κακαβού,
  • Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού,
  • Λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου,
  • Καραϊσκάκη, στο τμήμα της από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και
  • Νικολάου Γερμανού.
Όπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιούνται διακοπές της κυκλοφορίας και στους παρακείμενους δρόμους, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Οι οδηγοί θα πρέπει να απομακρύνουν τα οχήματά τους από δρόμους όπου θα εφαρμόζονται μέτρα.

Στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι, ενώ ανάλογα μέτρα της Τροχαίας θα ληφθούν και σε άλλους δήμους και κοινότητες του νομού Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις

Αποκάλυψη «βόμβα» από γνωστό δημοσιογράφο: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει Αιγαίο για ψήφους στη Θράκη με πρόσχημα τη Μαδρίτη του Σημίτη

Γιά μια ψήφο θα πωλήσουν και τη μάνα τους
Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία πρόεβη
Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία πρόεβη ο έμπειρος δημοσιογράφος, Παντελής Σαββίδης, μέσω σελίδας του σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, ο κος Σαββίδης, γνωστός για τις εκπομπές διαλόγου και ανάλυσης που για χρόνια παρουσίαζε στην ΕΡΤ3, δίνει μέσω facebook το εξής ρεπορτάζ, το οποίο παραθέτει το meaculpa.gr:

«Αν θυμάστε, οι Συριζαίοι όταν άρχισαν τη διαδικασία για τη Συμφωνία των Πρεσπών είχαν έτοιμες δύο δικαιολογίες, καλυμμένες, βεβαίως, με ψέμα. Η μια ήταν πως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις συζητούσαν για σύνθετη ονομασία (αυτό είναι αλήθεια αλλά απέκρυβαν ότι οι προηγούμενοι διαπραγματεύονταν γλώσσα, ιθαγένεια κλπ να παράγονται απο τη σύνθετη ονομασία του κράτους) και η άλλη ότι η Ελλάδα αναγνώρισε απο το 1977 Μακεδονική γλώσσα.

Αυτό και αν είναι ψέμα. Με τις τελευταίες δηλώσεις Κατρούγκαλου, και άλλων αστέρων φαίνεται πως προετοιμάζονται για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, έναντι της υποστήριξης του Ερντογάν προς το κόμμα τους με τις μειονοτικές ψήφους που ελέγχει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή. Ξέρετε τι θα επικαλεστούν; Το ανακοινωθέν της Μαδρίτης.
Τότε που η κυβέρνηση Σημίτη αναγνώρισε όχι μόνο νόμιμα αλλά και ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Αυτά λέει το παρασκήνιο. Ένα ανακοινωθέν που εκδόθηκε κάτω απο την αμερικανική πίεση, νομίζω ήταν η Ολμπράιτ ΥΠΕΞ, που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε, θα γίνει σημαία του Συριζα. Πρέπει να το κάψουμε το …συριζοεπιχείρημα.

Και αυτό γίνεται μόνο με τη δημοσιοποίηση και αναπαραγωγή του. Δεν ορρωδούν προ ουδενός.» Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς τις κάλπες ξεπουλώντας κάθε τί το ελληνικό, είναι σημαντικό οι πολίτες να είναι υποψιασμένοι και έτοιμοι να αντισταθούν στις νέες, προδοτικές μεθοδεύσεις του Αλέξη Τσίπρα και της νεοκομμουνιστικής συμμορίας των κρατικοκαπιταλιστών που τον πλαισιώνει.

Με πληροφορία και φώτο απο το pentapostagma.gr

Φωτογραφία του χρήστη Biokot - Bioflorina.

Φοβούνται την οργή του κόσμου: Υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνουν τις παρουσίες τους στις αυριανές παρελάσεις



Φοβούνται την οργή του κόσμου: Υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνουν τις παρουσίες τους στις αυριανές παρελάσεις

Τρέμουν στην κυβέρνηση την οργή του κόσμου στις αυριανές παρελάσεις και ακυρώνονται οι επισκέψεις πρωτοκλασσάτων υπουργών υπό τον φόβο των έντονων αποδοκιμασιών που τους περιμένουν για την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια με την Συμφωνία των Πρεσπών.
Μια Συμφωνία που έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων στον Ελληνισμό αφού πλέον οι Σκοπιανοί ανοικτά διεκδικούν κομμάτια της ελληνικής Ιστορίας και επιχειρούν να πείσουν τον πλανήτη με την βοήθεια πρόθυμων δυτικών ΜΜΕ ότι υπάρχει στην Ελλάδα εθνική «μακεδονική» μειονότητα!

Την προγραμματισμένη επίσκεψή της, αύριο, στην Τρίπολη για την επέτειο της 25 Μαρτίου ακύρωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, - λίγες ώρες μετά τον Νίκο Παππά στη Λάρισα - σύμφωνα με σχετική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μόλις λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση ότι ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς ακυρώνει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Λάρισα, επικαλούμενος οικογενειακός λόγους, η Κατερίνα Παπακώστα φέρεται με βάση την ανάρτηση του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου να έχει ακυρώσει και αυτή την αυριανή παρουσία της στην ομώνυμη πόλη της Αρκαδίας.
Συγκεκριμένα, αναφέρει στο facebook: «Η κ Παπακώστα ακύρωσε την παρουσία της στη αυριανή παρέλαση στην Τρίπολη!»


Σημειώνεται ότι στην απομάκρυνση εκατοντάδων πολιτών που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος για τη μαθητική παρέλαση επειδή φώναζαν συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις.

Εάν  αυτό το κλίμα επικρατούσε στις μαθητικές παρελάσεις είναι σαφές το τι περιμένει τα κυβερνητικά στελέχη αύριο, στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση αλλά και στις παρελάσεις στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας.


 ΠΗΓΗ

Φωτογραφία του χρήστη Biokot - Bioflorina.

Ο Παυλόπουλος φοβούμενος την φωνή του λαού και την οργή του Θεού έδωσε εντολή για «Μακεδονία Ξακουστή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκανε.. την ανάγκη φιλότιμο...στην παρέλαση της Καλαμάτας και σε συνεννόηση με τον τοπικό δήμαρχο.

Επειτα από συνεννόηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, η δημοτική φιλαρμονική της πόλης έκλεισε την καθιερωμένη παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».
Ο κόσμος που παρακολουθούσε τη παρέλαση υποδέχθηκε με ενθουσιασμό το παιάνισμα και ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ οι περισσότεροι τραγούδησαν το εμβατήριο, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ από το tharrosnews.gr.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή για «Μακεδονία Ξακουστή» (VIDEO)


.

Φωτογραφία του χρήστη Biokot - Bioflorina.

Νέα δημοσκόπηση έρχεται στο φως – Το 73% της χώρας λέει «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών – Καθόλου τυχαίες οι αποδοκιμασίες που εισπράττουν τα κυβερνητικά στελέχη!




Η αποδοκιμασία της πλειοψηφίας των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών συνεχίζει να αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και να βυθίζει όλο και περισσότερο την κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, το 73% των ερωτηθέντων απαντά πως διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ μόλις το 24% τάσσεται θετικά.

Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κυβερνητικά στελέχη εισπράττουν την οργή των πολιτών σε περιοδείες που πραγματοποιούν ανά την Ελλάδα και όχι μόνο. Τελευταίο παράδειγμα ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος ο οποίος έγινε δέκτης άγριων αποδοκιμασιών στη Μελβούρνη, αμέσως μετά την παρέλαση.

Καστοριά: 10 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης (Βίντεο)




Τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Αλλάζουμε Πορεία» ανακοίνωσε σε εκδήλωση στην Καστοριά, το απόγευμα του Σαββάτου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΤΣΑΜΗΣ» παρουσίασε 10 υποψηφίους.

Ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα η Καστοριά, τόνισε την ανάγκη ανάταξης της τοπικής οικονομίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ένδοξο παρελθόν της Καστοριάς αλλά και τον Παύλο Μελά. Τέλος, ο κ. Κασαπίδης άσκησε δριμεία κριτική στον τωρινό περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη.

Οι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Γιώργου Κασαπίδη:
Αναστάσιος Γουγούσης, Χριστίνα Ευαγγέλου, Ισίδωρος Ζιώγου, Γωγώ-Μαρία Ιωάννου, Μπάμπης Καραταγλίδης, Δέσποινα Κοζατσάνη, Καλλιόπη Κυριακίδου, Θωμάς Μάνος, Μιχάλης Μπινιάκος και Δημήτρης Σαββόπουλος

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Γιώργου Κασαπίδη και την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του.





.
  


Πληροφορίες & υλικό από koan.gr& sentra.com.gr

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα: Προσαγωγές πολιτών που φώναζαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (ΒΙΝΤΕΟ)

syntagma01

Έντονη η αστυνομική παρουσία στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος - Παρελαύνουν οι σημαίες των σχολείων του δήμου Αθηναίων με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες

Σε εξέλιξη είναι από τις 11:15 η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την 25η Μαρτίου.

Στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος είναι εμφανής η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης επικράτησε ένταση όταν μια μικρή ομάδα πολιτών θέλησε να εκφράσει τη διαφωνία της κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο τους απώθησαν μέχρι την αρχή της οδού Ερμού ενώ στη συνέχεια ορισμένοι εκ των διαδηλωτών προσήχθησαν.

Σύνταγμα - Ερμού

Στην παρέλαση την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ενώ από την αντιπολίτευση το «παρών» δίνουν η Νίκη Κεραμέως, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μάριος Γεωργιάδης, ο Σπύρος Καρανικόλας κ.α.

Μπροστά από τους επισήμους παρελαύνουν οι σημαίες όλων των σχολείων του Δήμου Αθηναιών με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα


parelasi03
parelasi02
parelasi01
parelasi04
parelasi05
parelasi07
parelasi06
.

 protothema.gr

Φυγάδευσαν τον Γ.Βαρεμένο από την παρέλαση στη Μελβούρνη - Οργή ομογενών: «Είσαι αλήτης - Τρέξε προδότη» - Δείτε βίντεο



Φυγάδευσαν τον Γ.Βαρεμένο από την παρέλαση στη Μελβούρνη - Οργή ομογενών: «Είσαι αλήτης - Τρέξε προδότη» - Δείτε βίντεο
Φυγάδευσε τον Γ.Βαρεμένο από την παρέλαση στην Μελβούρνη η ομάδα ασφαλείας του καθώς οι ομογενείς τον "υποδέχτηκαν" αρχικά με έντονες αποδοκιμασίες για να κινηθούν αργότερα μαζικά με συνθήματα εναντίον του.

Δεκάδες ομογενείς τον "έλουσαν" με διάφορα κοσμητικά επίθετα και τραγουδούσαν υπέρ της Μακεδονίας! 

Το βίντεο είναι πραγματικά συγκλονιστικό και αποτυπώνει το μέγεθος της οργής και της αγανάκτησης του κόσμου.

Η οργή των ομογενών "ξεχτυλίχθηκε" παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της πολιτείας της Αυστραλίας, καθώς στην παρέλαση εκτός από ομογενείς πολιτικούς παραβρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrews, όσο και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης Michael O’Brian.

Χτες ο Γ.Βαρεμένος προκάλεσε από τη Μελβούρνη λέγοντας ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών» ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας από το 1974. Φαίνεται πως αυτό ήταν η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι".

Ο Γιώργος Βαρεμένος πήγε στη Μελβούρνη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, την οποία παρακολούθησαν πολλοί ομογενείς, ξεκίνησε η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως, τότε ξεκίνησαν οι αποδοκιμασίες, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ομάδες πολιτών άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον κ. Βαρεμένο «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες» και τον γιούχαραν σύμφωνα με την ιστοσελίδα neoskosmos.
Μάλιστα, κάποιος από τους πιο «θερμόαιμους» πέταξε και δύο μπουκάλια προς τον κ. Βαρεμένο, χωρίς αυτά να απειλήσουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ η ομιλία του ήταν πολύ δύσκολο να ακουστεί, λόγω των συνθημάτων.

Λίγα λεπτά αργότερα, ενώ συνεχίζονταν οι αποδοκιμασίες, η ασφάλεια του κ. Βαρεμένου έκρινε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τον χώρο, σύμφωνα με το ελληνικό πρόγραμμα του SBS.

Μία ημέρα νωρίτερα, κάποιοι δεν επέτρεψαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο να παραστούν στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας».

Στη δοξολογία που έγινε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Ευσταθίου, ο Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος, αναφερόμενος εμμέσως στις αντιδράσεις των ομογενών για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ζήτησε από τους πολιτικούς να αφουγκράζονται τον λαό και τις ανησυχίες του.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι ομογενείς στη Νέα Υόρκη αποφάσισαν να μην στείλουν πρόσκληση σε πολιτικούς για την παρέλαση (θα γίνει στις 14 Απριλίου), για τον κίνδυνο επεισοδίων εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δείτε το βίντεο


Γ.Βαρεμένος: «Η Συμφωνία των Πρεσπών» ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας από το 1974

Σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε χτες στο Ελληνικό Προξενείο ο κ. Βαρεμένος είπε ότι «προσπερνά» τις ανακοινώσεις αυτών που τον χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητο» στην Αυστραλία, λόγω της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών για την λύση του Μακεδονικού.
Σημείωσε όμως ότι οι δεκάδες χιλιάδες ομογενείς που συμμετείχαν στις μαζικές πορείες για την Μακεδονία που έγιναν στην Αυστραλία στις προηγούμενες δεκαετίες πρόσφεραν εθνικές υπηρεσίες.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε:
«Πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974 έως σήμερα» είπε και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα θα είναι πολλαπλά κερδισμένη σε βάθος χρόνου.
«Από την στιγμή που ο Γκρουέφσκι απομακρύνθηκε από την εξουσία που έκανε καριέρα με την πλαστογράφηση της ιστορίας ήταν μια χρυσή ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας. Η χώρα αυτή έως τώρα λεγόταν σχεδόν από όλους Μακεδονία και τώρα λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Οι ίδιοι αποδέχονται- και εγγράφως-ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την αρχαία Μακεδονία και ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική. Αυτά είναι επιτυχίες» είπε.
Αναφερόμενος σε αυτούς που διαφωνούν με την συμφωνία σημείωσε πως δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό κανενός αλλά ούτε και αποδέχεται να αμφισβητείται ο δικός του πατριωτισμός ή της κυβέρνησης.
«Σέβομαι την διαφορετική άποψη αλλά όλα αντιμετωπίζονται μέσω του διαλόγου. Εξάλλου ακραίες φωνές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Ο κ. Βαρεμένος ήρθε στην Αυστραλία προσκεκλημένος της Επιτροπής Εορτασμού της Εθνικής Επετείου στην οποία συμμετέχουν οι μαζικότερες οργανώσεις της ομογένειας.

Πληροφορίες του «Νέου Κόσμου» αναφέρουν ότι την τελευταία στιγμή η Επιτροπή επιδίωξε να ανακαλέσει την πρόσκληση αλλά ήταν αργά..

/
Δείτε ακόμη ένα βίντε ΕΔΩ


ΠΗΓΗ

Επί ποδός όλη η Ελλάδα: Φοβήθηκε ο Παππάς & ματαίωσε την επίσκεψή του στη Λάρισα – «Δεν σε θέλουμε στη πόλη μας»




Φόβος επικρατεί στους Κυβερνητικούς! Πλέον κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να σταθούν πουθενά, καθώς η οργή των Ελλήνων ξεχειλίζει για το ξεπόλημα της Μακεδονίας. 

Ο Νίκος Παππάς αποφάσισε τελικά να μην πάει στη Λάρισα, προκειμένου να παραστεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου τη Δευτέρα, έπειτα από τις αποδοκιμασίες στις επισκέψεις του σε Βέροια και Κιλκίς τις τελευταίες ημέρες.

Στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν την αλλαγή στα πλάνα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής σε προσωπικούς λόγους. Ανέφεραν ότι η κόρη του θα παρελάσει στην Αθήνα και πως ο κ. Παππάς επέλεξε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα. Υπενθυμίζεται ότι η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου γίνεται σήμερα στην Αθήνα. Άρα πρόκειται για μια τεράστια δικαιολογία.

Πάντως, όταν έγινε γνωστό ότι ο κ. Παππάς θα παραστεί στην παρέλαση στη Λάρισα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, φορείς της πόλης είχαν προαναγγείλει κινητοποιήσεις. Ιδιαίτερα μετά τη δήλωσή του ότι «Η Μακεδονία πριν ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων», η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.
Πάντως η επιχείρηση «Βόρεια Ελλάδα» που ξεκίνησε εδώ και μερικές εβδομάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγαίνει καθόλου καλά. Η προσπάθεια κορυφαίων στελεχών να πείσουν τον κόσμο για τα καλά της συμφωνίας των Πρεσπών δεν φέρνει αποτέλεσμα και σίγουρα θα επιστρατευτεί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κάποια στιγμή προκειμένου να επιχειρήσει την αλλαγή του κακού κλίματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του ανέμεναν τη σταδιακή αλλαγή του κλίματος στη Μακεδονία, που όμως δεν έρχεται. Η Συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθεί να ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ επιτελικά στελέχη κάνουν λόγο για «μαύρη τρύπα» μέσα στην οποία έχει πέσει το κυβερνών κόμμα.

Τα όσα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες με αποδοκιμασίες κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και με τη μικρή συμμετοχή στις ομιλίες τους, αναδεικνύουν την προβληματική κατάσταση για το κυβερνών κόμμα στη Μακεδονία. Η πληγή δεν κλείνει και σχεδόν όλες οι επισκέψεις κυβερνητικών παραγόντων γίνονται μέσα σε εχθρικό κλίμα όπως μεταδίδεται σχεδόν από όλους τους νομούς πάνω από τα Τέμπη.


pentapostagma.gr