23 Δεκεμβρίου 2020

ΝΕΟ ΣΟΚ Αυτοκτόνησε 27χρονη στην Κρήτη -Την βρήκε απαγχονισμένη η αδερφή της

 Κάθε 40 δευτερόλεπτα μία αυτοκτονία – SOS από ΟΗΕ


23|12|2020 | 10:11μ.μ



Σοκ στην Αλικαρνασσό από την αυτοκτονία 27χρονης, χθες το βράδυ.


Η 27χρονη απαγχονίστηκε μέσα στο σπίτι της στην Αλικαρνασσό και το άψυχο σώμα της βρήκε η αδερφή της η οποία και ενημέρωσε τις αρχές.

Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής αλλά και άνδρες της αστυνομίας όπου βεβαίωσαν την αυτοκτονία.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, τα αίτια που οδήγησαν την 27χρονη στο απονενοημένο διάβημα δεν έχουν διευκρινιστεί, δεδομένου ότι οι αστυνομικοί που κλήθηκαν, δεν βρήκαν κάποιο σημείωμα ή άλλο στοιχείο που να αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους η νεαρή κοπέλα οδηγήθηκε στην αυτοχειρία.

Εικάζεται  ο,τι οφείλεται στον εγκλεισμό και στο lockdown.



Πηγή: iefimerida.gr -

(Βίντεο) ΣΟΚ: ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΨΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ!

23/12/2020 11:52 μ.μ

Μια αδιανόητη καταγγελία έκανε στον αέρα του Focus Fm 103,6 και στον Στέφανο Δαμιανίδη, ένας από τους ασθενείς που παρακολουθεί η ιατρική ομάδα του κ. Σύψα στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας. 

Όπως είπε ο κ. Ευδόξιου Τζάνος όταν οι 50 περίπου ασθενείς εξέφρασαν τις ενστάσεις τους σε συνεργάτη του κ. Σύψα, αναφορικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ο γνωστός Λοιμωξιολόγος φέρεται να τους διαμήνυσε ότι αν δεν κάνουν το εμβόλιο και αρρωστήσουν, τότε δεν θα μπορεί να τους βοηθήσει!

 


.

Βίντεο από Focus FM 103.6

 

Από

Νίκος Σίμος


 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 



Το 27% των κατοίκων της Αθήνας είναι πλέον «νόμιμοι» ή παράνομοι Λαθρομετανάστες!

Το 27% των κατοίκων της Αθήνας είναι πλέον «νόμιμοι» ή παράνομοι μετανάστες!

Εδώ και αρκετά χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού και της υπογεννητικότητας, την ίδια όμως ώρα εκατοντάδες αλλοδαποί περνούν καθημερινά τα σύνορα. 

Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει πως ένας στους τέσσερις κατοίκους των Αθηνών είναι «νόμιμος» μετανάστης. Πρακτικά, αν περιλάβουμε και τους μετανάστες πρώτης γενιάς (Αλβανούς, Γεωργιανούς, Βούλγαρους κλπ.) και τους παράνομους μετανάστες που ζουν εκτός των ορίων της Αθήνας, ο αριθμός αυτός είναι πάνω από 800.000! Ίσως και 1 εκατομμύριο άνθρωποι που ζουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο συνολικός πληθυσμός της πρωτεύουσας ανέρχεται σε 664.046 κατοίκους και οι αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα ξεπερνούν τους 110.000, ενώ υπάρχει και ένας αριθμός της τάξης των επίσης άνω των 100.000 παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, την περίοδο 2015-2019 καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση νόμιμων μεταναστών στον Δήμο Αθηναίων.

Από 74.815 στα τέλη του 2014 οι νόμιμοι μετανάστες που κατοικούν στο Δήμο Αθηναίων στο τέλος του 2019 αυξήθηκαν σε 105.935. Δηλαδή σε διάστημα πέντε ετών στον μόνιμο μεταναστευτικό καταγεγραμμένο πληθυσμό του δήμου της πρωτεύουσας προστέθηκαν 31.120 άτομα, δηλαδή πρόσωπα των οποίων η αίτηση ασύλου εγκρίθηκε και οι οποίοι έλαβαν ταυτότητα δηλώνοντας διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην πρωτεύουσα.

Το 2020 οι αλλοδαποί κάτοικοι του δήμου Αθηναίων αυξήθηκαν κατά 4.332, φτάνοντας στον αριθμό των 110.267. 

Νόμιμοι και παράνομοι είναι συνολικά πάνω από 760.000 (οι παράνομοι δεν είναι καταγεγραμμένοι με ακρίβεια).

Την ίδια ώρα ο ελληνικός πληθυσμός γερνάει επηρεάζοντας αρνητικά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και ειδικά τις συντάξεις

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το 2018 η Παγκόσμια Τράπεζα οι κάτοικοι της Ελλάδας έχουν πλέον προσδόκιμο ζωής τα 82 έτη, ηλικία σημαντικά μεγαλύτερη από τη γειτονική Τουρκία (75 έτη) και άλλες βαλκανικές χώρες (75 με 79 έτη).

Από την άλλη πλευρά, σε έρευνα της διαΝΕΟσις (Σεπ. 2016) επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά μεταπολεμικά, ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται, καθώς οι νέοι κάτοικοι που γεννιούνται στη χώρα μας ή μεταναστεύουν σε αυτή από άλλες χώρες είναι λιγότεροι από τους κατοίκους που πεθαίνουν.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα ηλικιωμένων

Το ίδιο «καμπανάκι» κρούει και η Κομισιόν στην έκθεσή της υπό τον τίτλο “The 2018 Ageing Report”. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας από 10,8 εκατ. το 2016 αναμένεται να μειωθεί σε 7,7 εκατ. το 2070. Και η αναλογία ηλικιωμένων προς τους νέους, που το 2016 ήταν 33,4%, εκτιμάται ότι θα «εκτοξευθεί» στο 63,1% το 2070.

Σύμφωνα με τη διαΝΕΟσις, ο κίνδυνος ενδέχεται να χτυπήσει νωρίτερα την «πόρτα» της Ελλάδας. Το 2050, στο πιο αισιόδοξο σενάριο ο πληθυσμός θα έχει πέσει στα 10 εκατομμύρια. Η πιο απαισιόδοξη εκδοχή είναι τα 8,3 εκατ. για το ίδιο έτος. Εν ολίγοις, μέχρι το 2050 η Ελλάδα θα χάσει από περίπου 800.000 έως και 2,5 εκατ. κατοίκους!

Ταυτόχρονα, η διάμεση ηλικία των Ελλήνων, που ήταν 26 έτη το 1951, και που είναι 44 έτη σήμερα, αναμένεται να αυξηθεί κατά 5-8 έτη. Τέλος, κατά την ίδια έρευνα, ο πραγματικά οικονομικά ενεργός πληθυσμός θα μειωθεί από 4,7 εκατ. το 2015 σε 3 με 3,7 εκατ. το 2050. Στοιχεία που μα δείχνουν ότι στην Ελλάδα θα χρειαστούν μέσα στα επόμενα χρόνια άτομα τα οποία θα μπορούν να εργαστούν. Και που θα βρεθούν αυτά; 

Δημογραφικό: Μια βραδυφλεγής «βόμβα» για τις συντάξεις

Και τι σχέση όμως μπορεί να έχουν οι δημογραφικές εξελίξεις και προβλέψεις με το ασφαλιστικό και τις συντάξεις; Καθοριστική, εφόσον η κοινωνική ασφάλιση βασίζεται στην αλληλεγγύη των γενεών: οι συντάξεις χρηματοδοτούνται από τις εισφορές των εργαζομένων. Για να λειτουργεί καλά αυτό το σύστημα πρέπει να υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι με επαρκείς εισφορές που να καλύπτουν τις συντάξεις των δικαιούχων.

Η αναλογία των 4 εργαζομένων προς κάθε ένα συνταξιούχο που ίσχυε το 2010, θα γίνει 2 προς έναν. Σύμφωνα με αναλυτές, η πρώτη ανάγνωση αυτής της ραγδαίας μεταβολής είναι ότι θα δεχθεί ισχυρότατες πιέσεις το ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί διανεμητικά: αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως οι σημερινοί εργαζόμενοι με τις εισφορές τους χρηματοδοτούν τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων. Λιγότεροι εργαζόμενοι πώς θα συντηρήσουν τις συντάξεις ολοένα και περισσότερων συνταξιούχων που ζουν όλο και περισσότερα χρόνια ; Αυτό είναι το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν τα συνταξιοδοτικά συστήματα που βασίζονται μόνο στην κοινωνική ασφάλιση.

Ζούμε περισσότερο, επομένως χρειαζόμαστε περισσότερη συνταξιοδοτική αποταμίευση. Πώς θα την εξασφαλίσουμε;

Δεν είναι λίγα τα κράτη που έχουν αντιληφθεί αυτή τη βραδυφλεγή «βόμβα» για το συνταξιοδοτικό σύστημα και την ανάγκη συμπλήρωσης της σύνταξης που προκύπτει από την κοινωνική ασφάλιση μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης η οποία λειτουργεί με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα ο κάθε εργαζόμενος έχει ένα δικό του «κουμπαρά»: δηλαδή οι εισφορές του μπαίνουν στο δικό του, ατομικό λογαριασμό. Τα χρήματα αυτά επενδύονται και όταν συνταξιοδοτείται ο ασφαλισμένος προκύπτει ένα ποσό με το οποίο ενισχύεται το συνταξιοδοτικό του εισόδημα.

Η προαιρετική συνταξιοδοτική αποταμίευση αναδεικνύεται σε ανάγκη


Η ανάγκη για ένα αξιοπρεπές εισόδημα στα χρόνια της σύνταξης είναι δεδομένη. Αν και με βάση έρευνα του 2020 (Insurance Europe) που έγινε σε ένα τεράστιο δείγμα 10.000 ατόμων, το 43% των Ευρωπαίων πολιτών δεν αποταμιεύουν τίποτα για τη συνταξιοδότησή τους, η συμπληρωματική αποταμίευση με ατομική πρωτοβουλία είναι η μόνη λύση πλέον ώστε οι μελλοντικοί συνταξιούχοι να συμπληρώσουν τη σύνταξη που θα πάρουν από το Κράτος και να διασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές συνταξιοδοτικό εισόδημα.

 

Pronews

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

Ξεχάστε την επιστροφή στην κανονικότητα ΑΝ δεν βγούμε εκατομύρια στους δρόμους «Το εμβόλιο ΔΕΝ είναι το τέλος της πανδημίας»

«Ούτε καν η αρχή του τέλους», μας λένε τώρα.

Την άποψη ότι το εμβόλιο δε θα φέρει το τέλος της πανδημίας εξέφρασε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, καθώς όπως επισήμανε είναι αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού. 

«Ο ιός θα μας απασχολήσει πολλούς μήνες. Το εμβόλιο και η ανοσία είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, δεν είναι το τέλος της πανδημίας, ούτε καν η αρχή του τέλους. Είναι αδύνατον να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι την άνοιξη.

Πρώτον, δεν έχουμε αυτό τον αριθμό των εμβολίων και δεύτερον η κίνηση να πείσουμε όλο αυτόν τον κόσμο να εμβολιαστεί θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της Πολιτείας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε.

Όσο για τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις του ιού είπε:

«Ο ιός μεταλλάσσεται και μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη ή και τρίτη γενιά εμβολίων. Είναι πιθανόν η μετάλλαξη να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ποτέ κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε με την πρώτη γενιά εμβολίων. Το αποτέλεσμα των εμβολίων θα το δούμε μετά τον Μάρτιο».

Ο ίδιος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το «γρήγορο τέλος» της πανδημίας προσθέτοντας ότι είναι επικίνδυνο να το προαναγγείλουμε αυτή τη στιγμή:

«Πλέον οι αριθμοί των διασωληνωμένων, η πληρότητα των ΜΕΘ και κυρίως οι θάνατοι αποτελούν το βαρόμετρο αυτής της πανδημίας και δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό.

Ο ιός λειτουργεί με αστραπιαία ταχύτητα και δεν μπορεί κανείς να τον υπολογίσει. Η πανδημία είναι μπροστά μας, δεν είναι πίσω μας», κατέληξε.

(ΦΩΤΟ:Unsplash)

 el.gr

 

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

 

π. Αντώνιος Πακαλίδης: ''Μου έβαλαν άδικο πρόστιμο 2.000 ευρώ για τη διανομή δεμάτων που έκανα σε φτωχούς''

 

 23 Δεκεμβρίου 2020 4:23 μ.μ

 Και ο Γιάννης Ιερώνυμος Λιάπης κολλητός με το κάθε καθεστώς.

antonios pakalidis 

Δεν χρειάζεται να γραφούν πολλά για να αποτυπώσουν την αυστηρότητα των Αρχών έναντι της Εκκλησίας. Πολλά είναι αυτά που ενοχλούν και ας τηρούν τα μέτρα τόσο ο Ιερός Κλήρος, όσο και ο πιστός Λαός.

 Άλλωστε το γεγονός ότι οι Ναοί παραμένουν κλειστοί και μένουν αλειτούργητοι οι άνθρωποι, συνιστά από μόνο του μια δοκιμασία! Παρά τις αντιξοότητες όμως Εκκλησία του Χριστού που παροικεί ανά την Ελλάδα και τα φετινά Χριστούγεννα δεν άφησε μόνους τους τους αναγκεμένους αδελφούς μας, τους πάσχοντες και τους αδύναμους. Το φιλανθρωπικό έργο των Ιερών Ναών υλοποιήθηκε χάριν της αγάπης των ευλαβών πιστών που βρίσκονται κοντά στις Εκκλησίες τους και τις φιλανθρωπικές δομές αυτής. 

Αυτό το έργο πραγματώθηκε και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Τριανδρίας, αλλά αυτή τη φορά η διανομή των δεμάτων αγάπης έκρυβε το πρόστιμο των αστυνομικών αρχών στον Ιερέα και Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Αντώνιο Πακαλίδη για την προσέλευση των πιστών.

 

 Όλα όσα διαδραματίσθηκαν έλαβαν χώρα αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλειο του Ναού. Υπερβολική και άκρως αυστηρή η δραστηριοποίηση της Αστυνομίας και ειδικά έναντι των ανθρώπων που διακονούν την Εκκλησία και κατ' επέκταση τον άνθρωπο! 

 Σε δήλωση του, ο π. Αντώνιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του μέσα από τα βάθη της ψυχής του όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν και εξέφρασαν την υποστήριξη τους στο πρόσωπό του, Αρχιερείς, Ιερείς, Χριστιανικά Σωματεία, Άρχοντες και αρχομένους, ενορίτες και φίλους εν Χριστώ. Χαρακτήρισε δε πειρασμό και δοκιμασία το συμβάν, που ούτως ή άλλως είναι ατυχέστατο και ακραίο! 

 "Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η πανδημία, η ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας, κατόπιν ενημερωτικής εγκυκλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, τήρησε επακριβώς τα μέτρα που η Πολιτεία αποφάσισε και μάρτυρες αυτού του γεγονότος είναι όχι μόνο οι ευλαβείς ενορίτες μας, αλλά και όλα τα 

Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, τα οποία καθημερινά συνδεόντουσαν τηλεοπτικά με τον Ιερό Ναό, ο οποίος αποτέλεσε σημείο αναφοράς τους, προκειμένου να δείχνουν μία εικόνα στο τηλεοπτικό κοινό για τα όσα μέτρα έχουν παρθεί από τις Εκκλησίες ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην τοπική μας περιοχή. Το γεγονός, κατά το οποίο βρέθηκα αντιμέτωπος με τα όργανα ασφαλείας, διεξήχθη την 

Κυριακή το πρωί 20 Δεκεμβρίου και αφού είχε ολοκληρωθεί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, κεκλεισμένων των θυρών, κατά τη διάρκεια προσφοράς φιλανθρωπίας στους απόρους αδελφούς της ενορίας μας. Δεν έχω να καταθέσω κάτι άλλο... τα συμπεράσματα δικά σας" τόνισε ευχόμενος Καλά Χριστούγεννα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή πανήγυρη του περικαλλούς Ιερού Ναού για την εορτή του εφόρου της Ενορίας της Τριανδρίας Αγίου Σπυρίδωνα πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, μόνο με το απαραίτητο προσωπικό που δεν ξεπερνούσε τους 6 ανθρώπους, παρόντων και των ανδρών της Αστυνομίας που βρίσκονταν περιμετρικά του Ναού! 

 Από την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος 

 

 

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

 

 

Ο Καστοριανός Π. Σταμπουλίδης : «Μετά τις 10 το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κουνούπι» είπε στο Newsbomb.gr


  Φωτο Αρχείου FTEROFRAFOS Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

 

«Μετά τις 10 το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κουνούπι» είπε στο Newsbomb.gr o Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, για τα μέτρα που θα ισχύσουν τα επόμενα 24ωρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

 

 

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

 

 

Γώγος σε ΣΚΑΪ Με την σημερινή διασπορά ψευδών ειδήσεων, και τις έμμεσες απειλές κατά του 77% των γιατρών του πειραματικού εμβολίου

\
    
    



     Δημοσιευση: 23/12/2020 - 10:12 π.μ


Για την ασφάλεια των εμβολίων μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας ότι «η πιθανότητα να πάθουμε κάτι σοβαρό από τα εμβόλια είναι όση και να πέσει ένα αεροπλάνο και να σκοτωθούμε σε μια πτήση». Πρόσθεσε δε ότι ο κίνδυνος από τον ιό είναι χιλιαπλάσιος από ότι να πάθουμε κάτι από το εμβόλιο.

«Για το εμβόλιο του κορωνοϊού οι μόνες κατηγορίες που δεν έχουμε μελέτες ικανές για να συστήσουμε τον εμβολιασμό είναι τα παιδιά και οι έγκυες. Από κει και πέρα τίθενται τα εξής θέματα: Οι ανοσοκατεσταλμένοι που έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα είναι αυτοί που πρέπει να εμβολιαστούν, ωστόσο δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα για την ικανότητα του εμβολίου να κάνει έντονη ανοσία σε αυτούς, αλλά θα κάνει κάποια ανοσία. Δεν υπάρχει πάντως κανένα δεδομένο ότι δεν πρέπει να εμβολιαστούν», δήλωσε ο κ. Γώγος.

Σχετικά με τις αλλεργίες, τόνισε ότι υπάρχει οδηγία ότι δεν πρέπει να εμβολιαστούν αυτοί που έχουν εμφανίσει εντονότατες αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες τους έχουν οδηγήσει στο νοσοκομείο ή χρειάστηκε να κάνουν ενέσεις κορτιζόνης και αδρεναλίνης για να τις ξεπεράσουν.

Αναφορικά με τον στόχο που που έχει θέσει η πολιτεία για τον εμβολιασμό που αγγίζει το 60%-70% του πληθυσμού. ο καθηγητής Παθολογίας επισήμανε ότι είναι εφικτός, ωστόσο απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια. «Αυτή τη στιγμή απ’ ότι έχω αντιληφθεί τόσο από τα γκάλοπ όσο και από τα νοσοκομεία ότι ένα ποσοστό κάτω από 50% δηλώνει πρόθυμο να εμβολιαστεί. Με την κατάλληλη ενημέρωση, αυτό το ποσοστό του πληθυσμού και φυσικά των υγειονομικών, πιστεύω ότι θα αυξηθεί. Ελπίζω να φτάσουμε το 60% που είναι η βάση για να ξεκινήσουμε και μακάρι να αγγίξουμε και το 70%, γιατί μάλλον αυτό θα είναι το απαραίτητο νούμερο», δήλώσε.  

Σε ό,τι αφορά στην επιφυλακτικότητα των υγειονομικών για το εμβόλιο, ανέφερε ότι δεν τον εκπλήσσει, καθώς κάτι αντίστοιχο συνέβαινε τόσα χρόνια με το εμβόλιο για τη γρίπη. «Η συμμόρφωση και η συμμετοχή των υγειονομικών δεν ήταν η προσδοκώμενη, ήταν ακόμα και κάτω από 20%. Ωστόσο με τα χρόνια η συμμετοχή αυξήθηκε αφού διαπιστώθηκε η ασφάλεια και η αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Επομένως το ποσοστό αυτό που κυμαίνεται από 40%-60% ανά νοσοκομείο είναι ένα ικανοποιητικό ποσοστό για αυτή τη φάση που βρισκόμαστε», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιαστούν όλοι. «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την πανδημία στα μεγάλα νοσοκομεία και στα μικρά και στα κέντρα υγείας, αν δεν εμβολιαστούμε. Πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά να προστατεύσουμε και τους ασθενείς μας. Είναι καθήκον μας να εμβολιαστούμε», επισήμανε.  

Τέλος, ο κ. Γώγος τόνισε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία και στο πλαίσιο αυτό «θα εξετάσουμε τα δεδομένα για να δούμε αν μπορεί να γίνει στις 7-8 Ιανουαρίου».  

Πηγή: skai.gr