25 Νοεμβρίου 2020

Δανία: Μινκ... ζόμπι πετάγονται από τους ομαδικούς τάφους προκαλώντας ανατριχίλα [βίντεο] ‘Zombie’ mink rise from grave after millions culled across Denmark

 Δυτική Μακεδονία: Rapid Test στους εκτροφείς μινγκ και καθημερινή κλινική παρακολούθηση των ζώων

25|11|2020 | 11:28 μ.μ
 

Μινκ σε κλουβί εκτροφείου στη Δανία.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατριχιαστικές εικόνες από το σημείο ομαδικής ταφής των μινκ, που θανατώθηκαν αφότου διαπιστώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού, με τα κουφάρια των ζώων να αναδύονται από το έδαφος παρότι θάφτηκαν ένα μέτρο από την επιφάνεια της γης.

Οι εικόνες, που θυμίζουν χολιγουντιανή ταινία αποκάλυψης με ζωντανούς νεκρούς, προέρχονται από το στρατιωτικό συγκρότημα Holstebro, στα βορειοανατολικά της Δανίας.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε στη θανάτωση περισσοτέρων των 15.000.000 μινκ -τα οποία εκτρέφονται στη χώρα για τη γούνα τους-, έπειτα από τον εντοπισμό μιας μετάλλαξης του κορωνοϊού.
Το φαινόμενο των μινκ-ζόμπι εξήγησε η αστυνομία


Αρχικά, η είδηση πως τα νεκρά μινκ πετάγονταν από το έδαφος έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Κρίστενσεν, επιβεβαίωσε το φαινόμενο, το οποίο και περιέγραψε ως απόλυτα φυσικό.

«Αέρια δημιουργούνται κατά την αποσύνθεση, με αποτέλεσμα τα κουφάρια των ζώων να πρήζονται και σε εξαιρετικές περιπτώσεις να εξέρχονται του εδάφους», είπε ο Δανός αστυνομικός.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως τα νεκρά μινκ περιλούστηκαν με αντιστηπτικό και καλύφθηκαν με ασβέστη προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση από τα κουφάρια των ζώων. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το ένα μέτρο βάθος, στο οποίο θάφτηκαν τα νεκρά ζώα, δεν ήταν αρκετό. Παράλληλα, το σημείο της ταφής φυλάσσεται προκειμένου να αποτραπεί η επίσκεψη πολιτών που θα θελήσουν να δουν το σημείο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Βίντεο: Τα μινκ «ζόμπι» έφεραν ανατριχίλα στη Δανία

Το περιστατικό προκάλεσε σειρά δημοσιευμάτων στη Δανία, με την εφημερίδα «National Berlingske» να αστειεύεται, γράφοντας πως «νεκρά ''ζόμπι'' μινκ βγαίνουν από τους τάφους, ζητώντας εκδίκηση». Οι Αρχές θα επιχειρήσουν να προσθέσουν περισσότερο χώμα πάνω από τους ομαδικούς τάφους.

«Κανένα άλλο περιστατικό της μετάλλαξης που προέρχεται από τα βιζόν και είναι γνωστή ως Cluster 5, δεν έχει εντοπιστεί από τις 15 Σεπτεμβρίου, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ινστιτούτο που είναι αρμόδιο για τις λοιμώδεις νόσους (SSI) εκτιμά πως αυτή η μετάλλαξη είναι πολύ πιθανό να έχει εξαλειφθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Γεωργίας στη Δανία, ανακοινώνοντας την άρση της πλειονότητας των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στην πληγείσα περιοχή.

Ωστόσο, η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μαζικές θανατώσεις μινκ προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εκτροφέων, που διαμαρτυρήθηκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους της Κοπεγχάγης.
Αυστηροί περιορισμοί εξαιτίας κορωνοϊού στη Δανία

Αυτοί οι περιορισμοί, που τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Νοεμβρίου, δραστικοί για τα κριτήρια της Δανίας (περιορισμός των μετακινήσεων, κλείσιμο μπαρ, καφέ και εστιατορίων κυρίως), αφορούσαν επτά πόλεις της Βόρειας Γιουτλάνδης και 280.000 ανθρώπους. Επρόκειτο να διαρκέσουν έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Ο εντοπισμός αυτής της μετάλλαξης του κορωνοϊού είχε οδηγήσει την κυβέρνηση να δώσει εντολή για τη θανάτωση όλων των εκτρεφόμενων βιζόν, που ανέρχονταν σε 15 εκατομμύρια και πλέον. Όλα τα βιζόν της πληγείσας περιοχής θανατώθηκαν και η θανάτωση των υπόλοιπων ζώων είναι σε εξέλιξη.

.

iefhmerida.gr 

Φωτογραφία Fterografos 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

Ο Αναστάσιος ήρθε "κοροασθενής"με τον θόρυβο του πρωθυπουργικού αεροσκάφους- έφυγε αθόρυβα "ασωλίνωτος"... - Και υγιής όπως ήρθε;

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος : Νίκησε τον κοροναϊό και πήρε εξιτήριο – Το μήνυμά του

 25/11/2020 10:34μ.μ

 Γράφει Φτερογράφος

 

Μεταφέρθηκε ως ασθενής  εσπευσμένα με εντολή του πρωθυπουργού και με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ...και με έξοδα  στην "καμπούρα" του πεινασμένου έγκλειστου Έλληνα.

Δεν τον είδαμε. και δεν είχε εμπειρία  του να είναι διασωληνωμένος σε κανένα  τηλεοπτικό κανάλι, όπως βλέπουμε όλο το 24 επί δέκα μήνες απλούς πολίτες, ούτε καν σε εντατική μάθαμε να μπει....92άρης γαρ

Και εκεί που για δέκα τέσσερις και πλέον εφιαλτικές ημέρες ως έγκλειστα ζώα αναρωτιόμασταν τι να έγινε ο Αναστάσιος Αλβανίας ; και αναρωτιόμασταν "φωνακτά"  και δυνατά γράφοντας στα κοινωνικά δίκτυα ανακοινώθηκε από τα ίδια ΜΜΕ ... τα τηλεοπτικά  κανάλια ο,τι έλαβε εξιτήριο από  το νοσοκομείο, μετά την ανακοίνωση αυτή πέρασαν άλλες πέντε ημέρες μέχρι που σήμερα ένας γιατρός     των τηλεοπτικών παραθύρων "ψέλλισε " είδατε ο πατριάρχης Αναστάσιος  έγινε καλά υπάρχουν και τα θετικά μηνύματα..  (Δεν είναι αναγκαίο να αναφερθει το όνομα του γιατρού)

Εμείς  θα πούμε μπράβο...ο Αναστάσιος ο επικοινωνιακός των κυβερνήσεων.

 

 

 

 ..Με τα φτερά του Αγγέλου

 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

Γιαμαρέλλου: Τα εμβόλια είναι ό,τι πολυτιμότερο για τους ανθρώπους – Εμβολιαστείτε!!! – ΒΙΝΤΕΟ


Το είπε τρεις φορές...

Στην κυπριακή τηλεόραση μίλησε η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής Υγεία δρ. Ελένη Γιαμαρέλλου, η οποία έδωσε βάρος σητνπροώθηση του περιβόητου εμβολίου σε Έλληνες και Κύπριους.

Αρχικά ανέφερε ότι χρειάζεται χρόνος για να έχει αποτέλεσμα το lockdown, την ώρα που επιστήμονες, εκτός κρατικών επιτροπών, προειδοποιούν πως η καραντίνα χειροτερεύει τα πράγματα και παραλύει την οικονομία (ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Αναφερόμενη στο εμβόλιο δήλωσε: «Υπάρχει ένα χαζό αντιεμβολιαστικό κίνημα που δεν κατανοεί ότι τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει η ανθρωπότητα. Αυτό που πρέπει να πούμε τώρα είναι εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε για να απαλλαγούμε απ’ αυτό τον ιό.»!!!

Άραγε είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει η ανθρωπότητα και τα εμβόλια που προτείνει ο Bill Gates;;;

Παράλληλα, είπε ότι αν δεν εμβολιαστούμε θα συνεχίσει να υπάρχει ο φαύλος κύκλος του κορωνοϊού χωρίς σταματημό. Ισχυρίστηκε ότι εφηύραν το εμβόλιο σε λίγους μήνες επειδή υπήρξε επιτάχυνση των διαδικασιών.


Προηγούμενο άρθρο:

Τότε που παραιτήθηκε για λόγους ηθικής και δεοντολογίας ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Στρατής Πλωμαρίτης.

 

 

Αδιανόητο: Θα αγοράσουν νέες «φρεγάτες» με τα ίδια όπλα που φέρουν οι ηλικίας 30 ετών ΜΕΚΟ-200ΗΝ; (upd)

Αδιανόητο: Θα αγοράσουν νέες «φρεγάτες» με τα ίδια όπλα που φέρουν οι ηλικίας 30 ετών ΜΕΚΟ-200ΗΝ; (upd)

Αδιανόητο: Θα αγοράσουν νέες «φρεγάτες» με τα ίδια όπλα που φέρουν οι ηλικίας 30 ετών ΜΕΚΟ-200ΗΝ; (upd)


Προβληματισμό μέχρι επιπέδου... υποψίας πρόθεσης υπονόμευσης της εθνικής άμυνας προκαλεί η διαφαινόμενη παραγγελία των Παράκτιων Σκαφών Μάχης (LCS ή ΜΜSC-(Multi-Mission Surface Combatant) έναντι ενός δισεκατομμυρίου $ ανά σκάφος,  (4,322 δισ.$ συνολικά) από την αμερικανική Lockheed Martin, καθώς αποκαλύπτεται από τα στοιχεία Τιμής και Διαθεσιμότητας (P&A: Price and Availability) που είχαν στείλει οι Αμερικανοί ότι το πλοίο έχει τις δυνατότητες, σε ότι αφορά το οπλικό του φορτίο που έχουν οι φρεγάτες ΜΕΚΟ-200ΗΝ και τίποτα παραπάνω!

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, τα στελέχη του ΠΝ, κατόπιν παρέμβασης της πολιτικής ηγεσίας, έστω και της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ, να «δέσουν» την ελληνική ναυτική ισχύ με ικανότητες δεκαετίας... '90 (!) σε ότι αφορά τα όπλα που θα μεταφέρει.

Και αυτό δεν αφορά μόνο το «σβήσιμο» των βλημάτων cruise SCALP Naval των φρεγατών Belharra που θα έφερναν την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας σε άλλο επίπεδο, αλλά «σβήνουν» ακόμα και την αντιαεροπορική άμυνα περιοχής από τις δυνατότητες του νέου πλοίου του ΠΝ!

Η ΜΜSC δεν θα μεταφέρει τίποτα περισσότερο από βλήματα επιφανείας – αέρος RIM-162 ESSM (Evolved Seasparrow Missile)! Και μόνο! Βλήματα με ακτίνα δράσης μόλις 50 χλμ. έναντι των 120 χλμ. που έχουν οι ASTER 30 των γαλλικών Behh@rra ή και των FREMM!

Δηλαδή πάνε πάλι να φτιάξουν «Ναυτικό Αιγαίου» και όχι «Ναυτικό Ανατολικής Μεσογείου», με μικρές δυνατότητες επιβίωσης έναντι των βλημάτων ναυτικής κρούσης αέρος-επιφανείας AGM-84K SLAM-ER με ακτίνα δράσης 250 χλμ. ή ακόμα και το εγχώριας κατασκευής τουρκικό SOM-Α ακτίνας δράσης 250 χλμ.!

Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν από τους φόρους τους για να λαμβάνονται αποφάσεις που προάγουν την εθνική άμυνα, όχι που προάγουν τα προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα ορισμένων. Αυτό το πληρώσαμε επί κυβερνήσεων Σημίτη και το πληρώνουμε πολύ ακριβά...

Η ουσία είναι ότι «για πολιτικούς λόγους» (μόνο;) η Ελλάδα θα δεσμευθεί σε αντιαεροπορική άμυνα του Στόλου για τα επόμενα 40 χρόνια με πλοία που μεταφέρουν όπλα της δεκαετία του '90!

Είναι απίστευτο αλλά η κάθε ΜΜSC θα είναι εξοπλισμένο ακριβώς με τα όπλα της... ΜΕΚΟ-200ΗΝ! 

>8  βλήματα επιφανείας – επιφανείας Harpoon RGM-84L Block II 
>32 κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας – αέρος RIM-162 ESSM (Evolved Seasparrow Missile)

ή 16 ESSM και 4 ASROC εάν δεν εφοδιασστεί το σκάφος με τορπιλοσωλήνες(!)
>1 συστήματα εγγύς αντιβληματικής προστασίας SeaRAM (τώρα υπάρχουν ανά ΜΕΚΟ-200ΗΝ δύο Phanalx Block 1Β)

Ενώ δεν έχει καν... τορπιλοσωλήνες!

Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 4,2 δις δολάρια ΗΠΑ (3,54 δις ευρώ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία).

Ανόητοι σίγουρα δεν είναι στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. «Προδότες» δεν πιστεύουμε ότι έγιναν μέσα σε τέσσερις μήνες, όταν από τις «τούμπανο» με αντιαεροπορική άμυνα περιοχής και πλατφόρμες πυραύλων cruise, Belh@rra, έφτασαν να ζητούν φρεγάτες με τα ίδια όπλα με τις MEKO-200HN, οι οποίες μετά τον εσκυγχρονισμό τους μπορεί να γίνουν και καλύτερα πλοία από τις ΜΜSC.

!

Τότε τι συμβαίνει;

 

 

 

 

Pronews

 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

ΈΚΤΑΚΤΟ! Ελληνικό τάνκερ χτυπήθηκε από νάρκη στη Σαουδική Αραβία

 
 
Συνέβει πρίν μια ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Ελληνικό τάνκερ χτυπήθηκε από νάρκη στη Σαουδική Αραβία, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο δεξαμενόπλοιο.

Έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε δεξαμενόπλοιο ανοιχτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, σύμφωνα με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.

Η έκρηξη χτύπησε το MT Agrari, πλοίο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Μάλτας, ανοιχτά της ατικής Σουκέϊκ, σύμφωνα με το sputniknews.

Σε δήλωσή τους οι διαχειριστές του πλοίου ανέφεραν ότι το τάνκερ «δέχτηκε επίθεση από άγνωστη πηγή».

(φωτο:pexels)

 

 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

Τότε που παραιτήθηκε για λόγους ηθικής και δεοντολογίας ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Στρατής Πλωμαρίτης.


Περαιτέρω όξυνση στην αντιπαράθεση των επιστημόνων πυροδοτεί η αιφνίδια παραίτηση για λόγους «δεοντολογίας και ηθικής» του προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης Στρατή Πλωμαρίτη. «Θεωρώ ανήθικο και αντιδεοντολογικό να προσπαθώ να πείσω τους συμπολίτες μου να εμβολιαστούν τη στιγμή που εγώ ως γιατρός αποφάσισα να μην το κάνω”.

 

Επιπροσθέτως, δεν έχω πεισθεί για την ασφάλεια των συστατικών του νέου εμβολίου, τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί πλήρως» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του. Μέσα στο πλαίσιο της δυσπιστίας που επικρατεί, ο κ. Πλωμαρίτης εκφράζει την άποψη ότι «είναι σεβαστή η κάθε άποψη, ωστόσο η ιατρική κοινότητα που φέρει την ευθύνη έπρεπε να εξαντλήσει τον διάλογο» γύρω από το επίμαχο θέμα του μαζικού εμβολιασμού.

Ποτέ στο παρελθόν

«Η νέα γρίπη δεν είναι χειρότερη από τη σοβαρότητα της κοινής γρίπης. Αντίθετα, έχουμε μια ήπια, φιλική -αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο σε μια αρρώστια- και όχι μια επιθετική γρίπη. Ουδέποτε στο παρελθόν υπήρχε μια παρόμοια εκστρατεία για εποχική γρίπη προκειμένου να πεισθεί ή να φοβηθεί ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο» ανέφερε, εξηγώντας το σκεπτικό της παραίτησής του που αναπτύσσεται σε τέσσερις επιμέρους λόγους.

Ο πρώτος λόγος αφορά τον εμβολιασμό της εποχικής γρίπης.

«Το ποσοστό στον γενικό πληθυσμό που εμβολιάζεται για την εποχική γρίπη είναι μονοψήφιος αριθμός. Μόνο φέτος έγινε διψήφιος γιατί πολλοί άνθρωποι έσπευσαν να εμβολιαστούν, θεωρώντας ότι θα τους προφυλάξει από τη νέα γρίπη».

Ο δεύτερος λόγος αφορά την εμπειρία των χωρών που αντιμετώπισαν τη γρίπη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 «Ενδεικτική της ήπιας μορφής αυτής της γρίπης είναι η εμπειρία από το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη, η οποία θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν. Ο πληθυσμός των χωρών αυτών, το περασμένο καλοκαίρι, αντιμετώπισε τη νέα γρίπη χωρίς εμβόλια. Ωστόσο, κανένα από τα τρομολάγνα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν επαληθεύτηκε»,

ανέφερε ο κ. Πλωμαρίτης, επισημαίνοντας το παράδειγμα της Αυστραλίας, για την οποία το σενάριο ενώ προέβλεπε τον θάνατο 3.000 ανθρώπων, πέθαναν τελικά 150.

Τρίτος λόγος. Την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία «μαζικού εμβολιασμού» των πολιτών που περνούν τη νέα γρίπη χωρίς να το γνωρίζουν και αποκτούν ανοσία. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τον κ. Πλωμαρίτη, είναι άσκοπο να εμβολιαστούν. «Και όμως, η ιατρική κοινότητα παροτρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία».

Τέλος, κατά την άποψή του δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς η ασφάλεια των συστατικών του νέου εμβολίου. Δεδομένου ότι δεν έχουμε επιθετική γρίπη, δεν υπάρχει λόγος να πείσουμε τον κόσμο να σπεύσει για εμβολιασμό. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι».

Η απόφαση του λοιμωξιολόγου δεν ελήφθη την τελευταία στιγμή, με την έναρξη των εμβολιασμών. Όπως ανέφερε, περίμενε ότι θα είχε τη δυνατότητα όλο αυτό το διάστημα να καταθέσει τις απόψεις του στα αρμόδια όργανα. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε ούτε στη σύσκεψη με την υπουργό Υγείας την περασμένη Παρασκευή, οπότε ή έπρεπε να δημοσιοποιήσει την άποψή του κατά των εμβολιασμών ή θα έπρεπε να παραιτηθεί. Επέλεξε το δεύτερο.

«Νομίζω ότι ήταν ό, τι πιο έντιμο και ηθικό απέναντι στους πολίτες για τους οποίους φέρουμε την ευθύνη».

 

Πηγή :https://www.kathimerini.gr 

 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

Είναι Θεότρελα αρπαχτικά και..νομίζουν θα μας τρελάνουν! Ποιοι λένε τώρα ότι πρέπει να φοράμε μάσκες και μετά τα εμβόλια;

Το εμβόλιο της Moderna μπορεί να ενισχύει την άμυνά μας να μην μολυνθούμε από τον νέο κορωνοϊό,

αλλά ίσως όχι να τον μεταδώσουμε σε άλλα άτομα, παραδέχθηκε ο κορυφαίος επιστήμονας της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.

Ο Ταλ Ζακς, ωστόσο, πρόσθεσε σε συνέντευξή του στο Axios ότι «πιστεύει» πώς το εμβόλιο θα αποδειχθεί αποτελεσματικό και στην πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού σε άλλους, απλώς δεν έχει ελεγχθεί κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής στις κλινικές δοκιμές. Ο επικεφαλής γιατρός της Moderna έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου να μην εφησυχαστεί ο πληθυσμός από τα λίαν υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό, βοηθώντας τους ανθρώπους να μη νοσήσουν.


Ούτε η Μoderna, αλλά ούτε και οι Pfizer/BioNTech χρησιμοποίησαν στις κλινικές δοκιμές τους μεθόδους που να πιστοποιούν ότι τα εμβόλιά τους εμποδίζουν τη μετάδοση του κορωνοϊού. Από την άλλη πλευρά τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που συνεχίζονται, υποδεικνύουν ότι μπορεί να σταματά την διασπορά του ιού. «Τα δικά μας αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να μη νοσήσεις, και μάλιστα να μη νοσήσεις βαριά. Δεν δείχνουν όμως αν μπορεί να ανακόψει τη μετάδοση του κορωνοϊού», τόνισε ο δρ Ζακς.

Όπως και τα περισσότερα εμβόλιο, εκείνο της Moderna δεν σκοτώνει τον κορωνοϊό, αν τον εισπνεύσουμε. Αντίθετα έχει σχεδιαστεί με στόχο να εμποδίσει τον ιό να προσκολληθεί σε υποδοχείς των κυττάρων του οργανισμού, που του επιτρέπουν να εισέλθει σ’ αυτά και να αναπαραχθεί. Σύμφωνα με το Science Magazine, η Pfizer και η Moderna έλεγξαν μόνον εθελοντές που είχαν αναπτύξει πιθανά συμπτώματα της Covid-19. Aλλά αγνοώντας κατά πόσον άλλοι εθελοντές ίσως ήταν ασυμπτωματικοί φορείς δεν υπάρχει τρόπος να πουν με βεβαιότητα αν τα εμβόλιά τούς εμπόδιζαν να μολύνουν άλλα άτομα.

«Όταν θα αρχίσει η διάθεση αυτού του εμβολίου δεν θα έχουμε επαρκή, ατράνταχτα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο μειώνει τη μεταδοτικότητα. Εγώ πιστεύω απόλυτα ότι εμποδίζει τη μετάδοση, αλλά ελλείψει αποδείξεων θεωρώ ότι είναι σημαντικό να μην αλλάξουμε συμπεριφορά αποκλειστικά και μόνον στη βάση του εμβολιασμού», τόνισε ο δρ Ζακς καλώντας τον πληθυσμό να συνεχίσει να φορά μάσκες προστασίας και να τηρεί αποστάσεις για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η Moderna θα συνεχίσει να συλλέγει στοιχεία αν και όταν λάβει το εμβόλιό της έκτακτη έγκριση, στοιχεία που μπορεί να πιστοποιήσουν ότι όντως εμποδίζει τη μετάδοση σε άλλα άτομα του κορωνοϊού.

 

(iefimerida – φωτο:unsplash)

 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

Πήλιο: Πρόστιμα 3 000 ευρώ και συλλήψεις σε πάρτι γενεθλίων νέων και εφήβων , τους «πρόδωσε» το Instagram

Περιπολικό της αστυνομίας

H αστυνομία πήγε στον σημείο επειδή είδαν φωτογραφίες στο instagram. Πρόκειται για άτομα ηλικίας 21, 20, 21 και 24 ετών

Ακριβά πλήρωσε το πάρτι για τα γενέθλιά του ένας 25χρονος άνδρας από τη Μακρινίτσα Πηλίου, ο οποίο διοργάνωσε γιορτή παρέα με φίλους.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Α.Τ. Βορείου Πηλίου έφτασαν στο σπίτι στη Μακρινίτσα αφού είχαν δει φωτογραφίες από το πάρτι στο instagram.

Στον 25χρονο διοργανωτή του πάρτι επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, ενώ σε βάρος των υπολοίπων τεσσάρων καλεσμένων από 300 ευρώ στον καθένα, όπως αναφέρει το thenewspaper.gr. 

Οι νεαροί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να απολογηθούν, και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον τους για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών, αφού έσπασαν την καραντίνα.

 

 

 

Χορηγοί





 

Αδιανόητο: Θα αγοράσουν νέες «φρεγάτες» με τα ίδια όπλα που φέρουν οι ηλικίας 30 ετών ΜΕΚΟ-200ΗΝ;

Αδιανόητο: Θα αγοράσουν νέες «φρεγάτες» με τα ίδια όπλα που φέρουν οι ηλικίας 30 ετών ΜΕΚΟ-200ΗΝ;

Προβληματισμό μέχρι επιπέδου... υποψίας πρόθεσης υπονόμευσης της εθνικής άμυνας προκαλεί η διαφαινόμενη παραγγελία των Παράκτιων Σκαφών Μάχης (LCS ή ΜΜSC-(Multi-Mission Surface Combatant) έναντι ενός δισεκατομμυρίου $ ανά σκάφος,  (4,322 δισ.$ συνολικά) από την αμερικανική Lockheed Martin, καθώς αποκαλύπτεται από τα στοιχεία Τιμής και Διαθεσιμότητας (P&A: Price and Availability) που είχαν στείλει οι Αμερικανοί ότι το πλοίο έχει τις δυνατότητες, σε ότι αφορά το οπλικό του φορτίο που έχουν οι φρεγάτες ΜΕΚΟ-200ΗΝ και τίποτα παραπάνω!

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, τα στελέχη του ΠΝ, κατόπιν παρέμβασης της πολιτικής ηγεσίας, έστω και της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ, να «δέσουν» την ελληνική ναυτική ισχύ με ικανότητες δεκαετίας... '90 (!) σε ότι αφορά τα όπλα που θα μεταφέρει.

Και αυτό δεν αφορά μόνο το «σβήσιμο» των βλημάτων cruise SCALP Naval των φρεγατών Belharra που θα έφερναν την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας σε άλλο επίπεδο, αλλά «σβήνουν» ακόμα και την αντιαεροπορική άμυνα περιοχής από τις δυνατότητες του νέου πλοίου του ΠΝ!

Η ΜΜSC δεν θα μεταφέρει τίποτα περισσότερο από βλήματα επιφανείας – αέρος RIM-162 ESSM (Evolved Seasparrow Missile)! Και μόνο! Βλήματα με ακτίνα δράσης μόλις 50 χλμ. έναντι των 120 χλμ. που έχουν οι ASTER 30 των γαλλικών Behh@rra ή και των FREMM!

Δηλαδή πάνε πάλι να φτιάξουν «Ναυτικό Αιγαίου» και όχι «Ναυτικό Ανατολικής Μεσογείου», με μικρές δυνατότητες επιβίωσης έναντι των βλημάτων ναυτικής κρούσης αέρος-επιφανείας AGM-84K SLAM-ER με ακτίνα δράσης 250 χλμ. ή ακόμα και το εγχώριας κατασκευής τουρκικό SOM-Α ακτίνας δράσης 250 χλμ.!

Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν από τους φόρους τους για να λαμβάνονται αποφάσεις που προάγουν την εθνική άμυνα, όχι που προάγουν τα προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα ορισμένων. Αυτό το πληρώσαμε επί κυβερνήσεων Σημίτη και το πληρώνουμε πολύ ακριβά...

Η ουσία είναι ότι «για πολιτικούς λόγους» (μόνο;) η Ελλάδα θα δεσμευθεί σε αντιαεροπορική άμυνα του Στόλου για τα επόμενα 40 χρόνια με πλοία που μεταφέρουν όπλα της δεκαετία του '90!

Είναι απίστευτο αλλά η κάθε ΜΜSC θα είναι εξοπλισμένο ακριβώς με τα όπλα της... ΜΕΚΟ-200ΗΝ! 

>8  βλήματα επιφανείας – επιφανείας Harpoon RGM-84L Block II 
>32 κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας – αέρος RIM-162 ESSM (Evolved Seasparrow Missile)

ή 16 ESSM και 4 ASROC εάν δεν εφοδιασστεί το σκάφος με τορπιλοσωλήνες(!)
>1 συστήματα εγγύς αντιβληματικής προστασίας SeaRAM (τώρα υπάρχουν ανά ΜΕΚΟ-200ΗΝ δύο Phanalx Block 1Β)

Ενώ δεν έχει καν... τορπιλοσωλήνες!

Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 4,2 δις δολάρια ΗΠΑ (3,54 δις ευρώ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία).

Ανόητοι σίγουρα δεν είναι στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. «Προδότες» δεν πιστεύουμε ότι έγιναν μέσα σε τέσσερις μήνες, όταν από τις «τούμπανο» με αντιαεροπορική άμυνα περιοχής και πλατφόρμες πυραύλων cruise, Belh@rra, έφτασαν να ζητούν φρεγάτες με τα ίδια όπλα με τις MEKO-200HN, οι οποίες μετά τον εσκυγχρονισμό τους μπορεί να γίνουν και καλύτερα πλοία από τις ΜΜSC.


Τότε τι συμβαίνει;

 

 

Pronews

 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί