11 Φεβρουαρίου 2024

Νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Δ.Μακεδονίας εκλέγεται ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου: Τα φωτοβολταϊκά του δήμου δεν συνδέθηκαν ποτέ στο  δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ | Neakriti

 
Νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Δ.Μακεδονίας εκλέγεται ο δήμαρχος του  Αργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου
 
 Στο νέο Δ.Σ της ΠΕΔ από την Καστοριά εκλέγεται ο Θωμάς Αναστασίου και εκπρόσωπος στην ΚΕΔΕ από την Καστοριάς ο Στάθης Βασιλειάδης.
 
 
 



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!



Η νόμιμη διαδικασία για διενέργεια ψυχιατρικών εξετάσεων για χορήγηση γνωματεύσεων, η οποία σπάνια εφαρμόζεται


Άρθρο 06 – Διαδικασία για διενέργεια ψυχιατρικών εξετάσεων για χορήγηση γνωματεύσεων

1. Αν τη διαδικασία της ακούσιας ψυχιατρικής περίθαλψης κινεί αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας ή αν, στην αίτηση των προσώπων του άρθρου 5, βεβαιώνεται ότι ήταν ανέφικτη η εξέταση, λόγω άρνησης του φερόμενου, ως ασθενή, να εξεταστεί, ο εισαγγελέας πρωτοδικών, εκδίδει, σύμφωνα με τα άρθρα 6, 7 και 8 του ν. 2716/1999 (Α΄ 96), αυθημερόν, παραγγελία προς την Κοινοτική Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Τομέα της κατοικίας του φερομένου ως ασθενή, η οποία διατηρεί την ισχύ της για πέντε ημερολογιακές ημέρες από την έκδοσή της, με την οποία, διερευνώντας εναλλακτικά τις δυνατότητες, ζητεί:
α) την κατ’ οίκον εξέτασή του στην κοινότητα από έναν ψυχίατρο της Κοινοτικής Μονάδας Ψυχικής Υγείας της παρ. 3 του άρθρου 5, και, ελλείψει αυτών, της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας του άρθρου 18 , που ανήκει στον τομέα ψυχικής υγείας της κατοικίας του φερομένου ως ασθενή.
Αν ο ψυχίατρος, ο οποίος διενεργεί την κατ’ οίκον εξέταση, κρίνει ότι ο φερόμενος ως ασθενής δεν χρήζει ακούσιας ψυχιατρικής περίθαλψης, ο εισαγγελέας ανακαλεί την παραγγελία μετά τη λήψη της σχετικής γνωμάτευσης. Αν ο ψυχίατρος, ο οποίος διενεργεί την κατ’ οίκον εξέταση, κρίνει ότι ο ασθενής χρήζει ακούσιας ψυχιατρικής περίθαλψης, ο ασθενής εξετάζεται αμέσως από δεύτερο ψυχίατρο της δημόσιας νοσηλευτικής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στην οποία παραπέμπεται με παραγγελία του Εισαγγελέα.
β) την μεταφορά του φερόμενου ως ασθενή για εξέταση σε δημόσια νοσηλευτική Μονάδα Ψυχικής Υγείας που ανήκει στον τομέα ψυχικής υγείας της κατοικίας του, μόνο σε περίπτωση αδυναμίας πραγματοποίησης της κατ’ οίκον εξέτασης, η οποία αδυναμία βεβαιώνεται από τους ψυχιάτρους της Κοινοτικής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του άρθρου 5, που ανήκει στον τομέα ψυχικής υγείας της κατοικίας του φερόμενου ως ασθενή.
Αν ο φερόμενος ως ασθενής δεν έχει εξεταστεί ή ήταν ανέφικτη η εξέτασή του από ψυχιάτρους της Κοινοτικής Μονάδας, μεταφέρεται στην Μονάδα Ψυχικής Υγείας και εξετάζεται από δύο ψυχιάτρους, αυτής και, ελλείψει ενός από αυτούς, από ιδιώτη ψυχίατρο που καλείται προς τούτο από τη Μονάδα Ψυχικής Υγείας, προκειμένου αυτοί να εκδώσουν ψυχιατρικές γνωματεύσεις που θα αναφέρονται πλήρως και επαρκώς αιτιολογημένα στις προϋποθέσεις των άρθρων 1 και κατά περίπτωση 2 και 3 , και οι οποίες υποβάλλονται αμέσως στον εισαγγελέα πρωτοδικών. Ο μέγιστος χρόνος κατά τον οποίο μπορεί ο φερόμενος ως ασθενής, να παραμείνει σε Μονάδα Ψυχικής Υγείας για την αναγκαία αξιολόγησή του, ορίζεται σε 48 ώρες. Στην ψυχιατρική εξέταση μπορεί να παραστεί ψυχίατρος ως τεχνικός σύμβουλος του προσώπου που φέρεται ότι χρήζει ακούσιας ψυχιατρικής περίθαλψης. Κατά το διάστημα αυτό αποκλείεται η χορήγηση οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής και η εκτέλεση οποιασδήποτε θεραπευτικής ιατρικής πράξης, εκτός και αν επείγοντες λόγοι υγείας επιτάσσουν διαφορετικά. Αν παρέλθει το ως άνω διάστημα χωρίς να συνταχθούν οι γνωματεύσεις, ή αν οι συνταχθείσες γνωματεύσεις διαφέρουν μεταξύ τους, χορηγείται εξιτήριο με παραγγελία του εισαγγελέα πρωτοδικών. Αν οι γνωματεύσεις διαφέρουν σχετικά με τον τρόπο της ακούσιας ψυχιατρικής περίθαλψης, προκρίνεται η θεραπεία στην κοινότητα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
3. Ο εισαγγελέας αφού λάβει τις γνωματεύσεις, και εφόσον αυτές συμφωνούν, ακολουθεί την διαδικασία του άρθρου 12.

 Διαβάστε σχετικό άρθρο:

Ακούσια Νοσηλεία: Το χάσμα μεταξύ νόμου και πράξης 



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


ΧΟΡΗΓΟI


ΧΟΡΗΓΟΙ


                    Επιγραφές ΡΕΚλΑΜΑ


Σοκάρει γιατρός του αμερικανικού ναυτικού με τα ευρήματα καρδιακών προβλημάτων μετά την λήψη του εμβολίου για Covid

Μέχρι και 973% αύξηση στα περιστατικά καρδιακής ανεπάρκειας!

Σοκάρει γιατρός του αμερικανικού ναυτικού με τα ευρήματα καρδιακών προβλημάτων μετά την λήψη του εμβολίου για Covid

Ακόμα ένας γιατρός, αυτή την φορά του αμερικανικού ναυτικού, αναφέρει ότι ανακάλυψε ότι υπάρχει αύξηση των καρδιακών προβλημάτων που συνδέονται με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα τα ποσοστά που εντοπίζει προκαλούν ανησυχία για το τι ακόμα μπορεί να εντοπιστεί

Ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ανακαλύπτει ποσοστά αύξησης καρδιακων προβλημάτων που συνδέονται με το εμβόλιο Covid : «Η μυοκαρδίτιδα αυξήθηκε κατά 151%, η στεφανιαία νόσος κατά 69%, η πνευμονική καρδιακή ανεπάρκεια κατά 62%, η καρδιακή ανεπάρκεια κατά 973%.

Επιπλέον να αναφέρουμε ότι τα ευρήματά του έχουν γίνει σε στελέχη του ναυτικού που σημαίνει άτομα κατά κύριο λόγο νέα και υγιή καθώς έτσι απαιτούν οι ανάγκες του σώματος.

Έτσι εντόπισε: «Η μυοκαρδίτιδα αυξήθηκε κατά 151%, η στεφανιαία νόσος κατά 69%, η πνευμονική καρδιακή ανεπάρκεια κατά 62%, η καρδιακή ανεπάρκεια κατά 973%».

 Με πληροφορία από το pronews.gr
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:

 

Πρόστιμο έως 30.000 ευρώ αν δεν πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας!


Ο μοναδικός τρόπος να αποφύγει κάποιος τα Τέλη Κυκλοφορίας είναι να θέσει το αυτοκίνητό του σε ψηφιακή ακινησία

Πρόστιμο έως 30.000 ευρώ αν δεν πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας!

Οι οδηγοί μπορούν μέχρι την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2024 διότι τότε λήγει η δίμηνη παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν να τα εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια και να τα εξοφλήσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είτε με κωδικούς Taxisnet είτε απλώς με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον ΑΦΜ τους.

Τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη καταβολή

Όσοι δεν καταβάλουν εκπρόθεσμα τα Τέλη Κυκλοφορίας 2024, τότε έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο που είναι ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Ειδικότερα το πρόστιμο είναι:

  • Ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ.
  • Ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
  • Μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Το πρόστιμο των 30.000 ευρώ

Ο μοναδικός τρόπος να αποφύγει κάποιος τα Τέλη Κυκλοφορίας είναι να θέσει το αυτοκίνητό του σε ψηφιακή ακινησία. Σε αυτή, ωστόσο, την περίπτωση απαγορεύεται ρητά να το μετακινήσει.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που διαπιστωθεί από τα κατά νομό αρμόδια όργανα και από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ότι ένα όχημα, ενώ έχει δηλωθεί σε ακινησία, κυκλοφορεί ή είναι σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο φέροντας πινακίδες, τότε επιβάλλεται πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας και το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής τους, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής το διοικητικό πρόστιμο εκτοξεύεται στα 30.000 ευρώ και αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη/κατόχου.

Πώς θέτω το αυτοκίνητό μου σε ψηφιακή ακινησία

Συνδεόμαστε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) και ειδικότερα στην πλατφόρμα myCAR με τους κωδικούς Taxisnet.

Επιλέγουμε «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία» όπου καταχωρούμε ή επιλέγουμε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμούμε να θέσουμε σε ψηφιακή ακινησία.

Καταχωρούμε τα στοιχεία της διεύθυνσης ακινητοποίησης του οχήματος, δηλαδή τον ταχ.κωδ. της περιοχής, την οδό και τον αριθμό.

Επίσης δηλώνουμε υπεύθυνα ότι ο χώρος στάθμευσης είναι, είτε ιδιόκτητος, είτε ενοικιασμένος ή παραχωρημένος. Υποβάλουμε την αίτησή μας και εφόσον είμαστε μοναδικός ιδιοκτήτης, το σύστημα μας δίνει αριθμό αίτησης και μας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση για το αίτημα μας, το οποίο, με αντίστοιχη της προαναφερθείσας διαδικασίας, θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

 Με πληροφορία από το pronews.gr


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


ΧΟΡΗΓΟI


ΧΟΡΗΓΟΙ



                    Επιγραφές ΡΕΚλΑΜΑ

Η ΕΕ βάζει «βόμβα» στα ακίνητα των Ελλήνων: Ενεργειακή (κοστοβόρα) αναβάθμισή τους αλλιώς δεν θα πωλούνται-νοικιάζονται!


Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν διαθέτουν τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για τις ανακαινίσεις

Η ΕΕ βάζει «βόμβα» στα ακίνητα των Ελλήνων: Ενεργειακή (κοστοβόρα) αναβάθμισή τους αλλιώς δεν θα πωλούνται-νοικιάζονται!

Εκατομμύρια ακίνητα στην Ελλάδα θα χρειαστεί να αναβαθμιστούν ενεργειακά από το 2028 και έως το τέλος του 2032, διαφορετικά δεν θα μπορούν να ενοικιαστούν ή να πωληθούν όπως υποχρεώνει η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Μάλιστα από το 2028 όλα τα καινούρια κτίρια θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

Αυτό σημαίνει πως εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων κινδυνεύουν μέσα στα επόμενα χρόνια να έρθουν αντιμέτωποι με την απαξίωση των περιουσιακών τους στοιχείων εξαιτίας της αδυναμίας χρηματοδότησης της υποχρεωτικής ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων τους.

Γιατί, για να αναβαθμιστούν ενεργειακά τα κινητά τους απαιτούνται για το καθένα ξεχωριστά πολλές χιλιάδες ευρώ που είναι μαθηματικά αδύνατον για έναν μισθωτό των 1000 ευρώ να μπορέσει να τα διαθέσει.

Φυσικά, η ΕΕ το γνωρίζει αυτό αλλά θέλει να απαξιωθεί η ακίνητη περιουσία για να φτωχοποιηθούν τα μεσαία στρώματα, ώστε να μην καταναλώνουν και ουσιαστικά να πάψουν να υπάρχουν και έτσι να έχουν μικρότερο «αποτύπωμα άνθρακα» στην καθημερινή ζωή.

Το ζοφερό μέλλον που περιμένει εκατομμύρια ιδιοκτητών, αποκάλυψε μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, ο οποίος κάνει λόγο για «επερχόμενη κοινωνική τραγωδία».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; «Σημαίνει, μεταξύ άλλων, πως θα ενταθεί το πρόβλημα της έλλειψης κατοικίας, αφού εκατομμύρια κτίρια θα τεθούν διά νόμου εκτός συναλλαγής (κυρίως εκτός μίσθωσής τους), παρά το γεγονός ότι έχει αυξηθεί, και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερα το επόμενο διάστημα, η ζήτηση για κατοικία, ιδίως από τα νέα ζευγάρια» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτο Παραδιά «θα ζήσουμε το δράμα ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας, δεδομένου ότι οι παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν είναι ιδιαιτέρα κοστοβόρες και έξω από κάθε δυνατότητα της ελληνικής οικογένειας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ, πέρα από τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές που «καθιστούν ασύμφορη την εκμίσθωσή τους, και το υψηλό κόστος ανακαίνισής τους προκειμένου να ξαναμπούν στην αγορά», το κυρίαρχο πρόβλημα σε λίγο θα είναι οι υποχρεωτικές ενεργειακές αναβαθμίσεις των κατοικιών και λοιπόν κτιρίων που θέτει η ΕΕ με μια νέα οδηγία της, και θα επιβάλλουν οι εθνικές κυβερνήσεις, προκειμένου οι ιδιοκτήτες κατοικιών να μπορούν να τις ξανανοικιάσουν.

Όπως λέει, η οδηγία όμως αυτή θα εφαρμοστεί και για τους ιδιοκατοίκους, ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα που θα τεθεί από κάθε κράτος-μέλος προκειμένου να επιτευχθούν οι προβλεπόμενοι γενικοί στόχοι εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια.

Κατά τον υπεύθυνο εκστρατείας για το Κλίμα και την Ενέργεια του ελληνικού γραφείου της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace Κωστή Γριμάνη, η Ελλάδα θα πρέπει να μετατρέψει τουλάχιστον 4,5 εκατομμύρια κατοικίες σε κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (NZEB) έως το 2050 (επί υφισταμένου συνόλου 4,6 εκατομμυρίων κατοικιών/Μακροπρόθεση Στρατηγική Ανακαίνισης/ΦΕΚ Β 974/2021).

«Για τον λόγο αυτόν απαιτείται η θέσπιση φιλόδοξου και εμπροσθοβαρούς στόχου βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών έως το 2030 και ειδικότερα η μεταστροφή τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίων κατοικιών σε NZEB έως το 2030» συμπληρώνει.

Κατά τον Κωστή Γριμάνη, επί της παρούσης, δεν φαίνεται πως ο στόχος είναι εφικτός ακόμη κι αν τα οφέλη από τις ριζικές ή βαθιές ανακαινίσεις κατοικιών για το κλίμα, το περιβάλλον και την τσέπη των πολιτών (εξαιτίας της εξοικονόμησης και μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας) είναι ξεκάθαρα.

Γιατί; Επειδή, όπως λέει, δεν υπάρχουν εκείνα τα οικονομικά και κανονιστικά εργαλεία που από τη μια θα εξασφαλίσουν επαρκή πρόσβαση σε πόρους ώστε τέτοιου είδους κτιριακές αναβαθμίσεις να είναι εφικτές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, και με αφετηρία τα αδύναμα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, και από την άλλη, θα προστατεύσουν τα νοικοκυριά χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων από αποκλεισμούς εξαιτίας του αυξανόμενου κόστους ζωής (αύξηση του κόστους ενέργειας και στέγασης, υψηλότερα ενοίκια κ.ά.).

Αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις σε κοινοτικό επίπεδο για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της νέας κοινοτικής οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων (EPBD-Energy Performance Buildings Directive).

Σημειώνεται πως στις 7 Δεκεμβρίου 2023 οι συννομοθέτες κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία σχετικά με την αναθεώρηση, η οποία θα περάσει από την επίσημη διαδικασία έγκρισης μέσα στους επόμενους μήνες προκειμένου να ξεκινήσει να ισχύει από το 2025.

Στην αναθεωρημένη οδηγία, μεταξύ άλλων, προβλέπονται τα εξής:

Κάθε κράτος-μέλος θα υιοθετήσει το δικό του εθνικό roadmap για τη μείωση της μέσης χρήσης πρωτογενούς ενέργειας των κτιρίων για κατοικία κατά 16% έως το 2030 και κατά 20%-22% έως το 2035.

Τα εθνικά μέτρα θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι τουλάχιστον το 55% της μείωσης της μέσης χρήσης πρωτογενούς ενέργειας επιτυγχάνεται μέσω της ανακαίνισης των κτιρίων με τις χειρότερες επιδόσεις.

Τα κράτη-μέλη θα καταρτίσουν εθνικά σχέδια ανακαίνισης κτιρίων για να καθορίσουν την εθνική στρατηγική για την απαλλαγή του κτιριακού αποθέματος από τις ανθρακούχες εκπομπές και τον τρόπο αντιμετώπισης των εναπομεινάντων εμποδίων, όπως η χρηματοδότηση, η κατάρτιση και η προσέλκυση πιο εξειδικευμένων εργαζομένων.

Για το κτιριακό απόθεμα μη κατοικιών οι αναθεωρημένοι κανόνες απαιτούν τη σταδιακή βελτίωσή του μέσω ελάχιστων προτύπων ενεργειακής απόδοσης.

Αυτό στοχεύει στην ανακαίνιση του 16% των κτιρίων με τις χειρότερες επιδόσεις έως το 2030 και του 26% των κτιρίων με τις χειρότερες επιδόσεις έως το 2033.

Τα κράτη-μέλη θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν εγγυήσεις για τους ενοικιαστές ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος έξωσης ευάλωτων νοικοκυριών λόγω δυσανάλογων αυξήσεων του ενοικίου μετά από ανακαίνιση.

Οι συμφωνηθείσες διατάξεις θα βοηθήσουν την ΕΕ να καταργήσει σταδιακά τους λέβητες που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα. Οι επιδοτήσεις για την εγκατάσταση αυτόνομων λεβήτων που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα δεν θα επιτρέπονται από την 1η Ιανουαρίου 2025.

Με πληροφορία από το pronews.gr