27 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Επέβαλαν καραντίνα σε Ιωάννινα και Σέρρες - Έτοιμοι να κάνουν το ίδιο σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Κορωνοϊός: Επέβαλαν καραντίνα σε Ιωάννινα και Σέρρες - Έτοιμοι να κάνουν το ίδιο σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως τα Ιωάννινα και οι Σέρρες τίθενται σε καραντίνα από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, λόγω ύπαρξης «αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού».

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γνωστοποίησε ότι στο «κόκκινο» επίπεδο εντάσσονται, πλέον, Ιωάννινα και Σέρρες. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα.

Τι θα ισχύει σε Ιωάννινα και Σέρρες

Στο Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και Σερρών.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

  • Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
  • Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια
  • Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
  • Κινηματογραφικές προβολές
  • Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων – Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης
  • Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
  • Μουσικές σκηνές
  • Εστίαση- επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και διέλευσης με όχημα (drive through)
  • Παιδότοποι
  • Κάθε είδους αθλητικών αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση)
  • Γυμναστήρια
  • Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α’ 171)
  • Λιανεμπόριο
  • Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.
  • Συνέδρια – Εκθέσεις
  • Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Όσον αφορά τις μεταφορές προβλέπεται: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα μέσα μεταφοράς, 65% σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι 1 επιβάτης σε taxi, περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 3 άτομα

Η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς-εξωτερικούς χώρους (διέπονται από ειδικές διατάξεις κοινών υπουργικών αποφάσεων), ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

 
 
 
pronews.gr

 

Καστοριά: Ο Τζηκαλάγιας ειρωνεύεται τους πολίτες; : Να πούμε όχι στην Πανδημία....Στολίζοντας με Αϊ- Δημητριάτικα χρυσάνθεμα το ανθοδοχείο του καθιστικού μας.....

Ειρωνεύεται τους επί μία δεκαετία των μνημονίων που και αυτός  υπέγραψε, ελαφρά τη καρδία, και τούς επί  εννέα μήνες ψυχικά  και σωματικά βάναυσα "χτυπημένους" πολίτες, από μια άδικη και τα πολλούς σχιζοφρενή καραντίνα εγκλεισμού, δυο φορές μάλιστα στον νομό Καστοριάς, του οποίου έγινε βουλευτής, από τους μισούς όμως πολίτες (ποσοστιαία)  που τον εξέλεξαν, οι άλλοι μισοί δεν είχαν "πατήσει" στην κάλπη.,,,κάτι που το ξεχνά ως φαίνεται (ΑΠΟΧΗ). 
 
Δείτε τη γράφει παρακάτω στην σελίδα του, και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.   


28η Οκτωβρίου'40- 28/10/2020

Πριν 80 χρόνια οι παππούδες μας είπαν ΟΧΙ στον κατακτητή και την υποδούλωση.Η Ελλάδα αντιστάθηκε,πολέμησε και νίκησε στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας.Οι Έλληνες είπαν ΟΧΙ στον φασισμό και την αδικία.

Πέρυσι οι Καστοριανοί γιόρτασαν την επέτειο με δοξολογία,παρέλαση και κατάθεση στεφάνων.Ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Φέτος καλούμαστε να πούμε ΟΧΙ στην πανδημία του κορωνοϊού.Στολίζοντας με Αϊ- Δημητριάτικα χρυσάνθεμα το ανθοδοχείο του καθιστικού μας,ανάβοντας το καντήλι-προσευχόμενοι στο εικονοστάσι του σπιτιού μας και υψώνοντας υπερήφανα την Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μας.
 
Από το Γραφείο Τύπου

Τζηκαλάγιας Ζήσης

 
 

 

 
 


Φωτογραφία -ντοκουμέντο: Η στιγμή που το Maersk Launceston έχει κόψει στα δύο το Ν/Θ Μ63 «Καλλιστώ»

Φωτογραφία -ντοκουμέντο: Η στιγμή που το Maersk Launceston έχει κόψει στα δύο το Ν/Θ Μ63 «Καλλιστώ»

Είναι δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση όταν το θηριώδες πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Launceston έχει περάσει πάνω από το ναρκοθηρευτικό πλοίο και το έχει κόψει στα δύο.

Στην αριστερή πλευρά της εικόνας-ντοκουμέντο από τα ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί στον Πειραιά και δημοσιεύει το Arxipelagos, διακρίνεται το τμήμα του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ» που παρέμεινε στην επιφάνεια της θάλασσας, στο κέντρο φαίνεται το τεράστιο Maersk Launceston να συνεχίζει την επιβραδυνόμενη πορεία του, ενώ στη δεξιά πλευρά διακρίνεται ακόμα το πρυμναίο τμήμα του πολεμικού πλοίου που έχει αποκοπεί από το υπόλοιπο και δεν έχει ακόμα βυθιστεί.

Νωρίτερα είχε τραβηχθεί ακόμα μία φωτογραφία, στην οποία φαίνονται οι πορείες που ακολουθούσαν τα δύο πλοία πριν συναντηθούν. Το Maersk Launceston έχει αποπλεύσει από το Ικόνιο και το «Καλλιστώ» από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τη σύγκρουση του ναρκοθηρευτικού ΚΑΛΛΙΣΤΩ με το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) “MAERSK LAUNCESTON” :

«Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, την 07:40 σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ πλοίου ΠΝ Ν/ΘΗ “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”, στο οποίο επέβαιναν είκοσι επτά (27) μέλη πληρώματος, και του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) “MAERSK LAUNCESTON” σημαίας Πορτογαλίας, νοτιοανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά.

Από το συμβάν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο Ν/ΘΗ πλοίο, ενώ άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο ΠΝ, ελικόπτερο ΠΝ και τέσσερα Ρ/Κ. Τα μέλη του  πληρώματος περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και πλοίο ΠΝ, ενώ  δύο (02) τραυματίες εκ των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πειραιά με σκάφος ΠΝ, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα ΠΝ και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εμπορικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container), ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης του Ν/ΘΗ πλοίου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας».

 

 

 pronews.gr



Δάσκαλε που δίδασκες: Θετική στον κορωνοϊό η Νίκη Κεραμέως που έβαλε μάσκα σε όλα τα παιδιά για τον Covid-19 ..Με εντολή; η όχι


Δάσκαλε που δίδασκες: Θετική στον κορωνοϊό η Νίκη Κεραμέως που έβαλε μάσκα σε όλα τα παιδιά για τον Covid-19

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ίδια μέσω Twitter. 

Όπως είπε η ίδια ο σύζυγός της εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού και έκαναν και οι δυο το τεστ το οποίο βγήκε θετικό και για τους δυο. Όπως είπε ακόμα, δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα και θα παραμείνει σε απομόνωση σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Έγραψε επί λέξει η υπουργός Παιδείας: «Ο σύζυγός μου εμφάνισε συμπτώματα #covid19 και ελεγχθήκαμε και οι δύο. Τα αποτελέσματα και των δύο βγήκαν θετικά. Δεν έχω εμφανίσει καθόλου συμπτώματα και θα παραμείνω σε απομόνωση σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

 Στην προσπάθεια τους να πείσουν τους Έλληνες γελoιοποιούνται  παριστάνοντας τους προσβεβλημένους από τον  covid 19. Εδώ  η δήλωση της υπουργού Παιδείας,  αποτελεί  άριστο υλικό για θεατρική επιθεώρηση.

Με πληροφορία από το pronews.gr

ΚΥΠΡΟΣ: Πήραν αποτελέσματα χωρίς να υποβληθούν σε τεστ -Συνέβει και στην Ελλάδα αγαπητή συνάδελφος ιστοσελίδα της Κύπρου fyllokaiftero1.blogspot.com





Στην Κύπρο τελικά όλα μπορούν να συμβούν. Έτσι λοιπόν κάποιοι έλαβαν sms, με αποτελέσματα για τεστ COVID-19, ενώ δεν είχαν υποβληθεί σε αυτά.

Συνέβει και στην Ελλάδα αγαπητή συνάδελφος  ιστοσελίδα της Κύπρου fyllokaiftero1.blogspot.com

Τέτοιες καταγγελίες και περιστατικά έφτασαν ενώπιον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρονται στη σχετική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή:

Όπως αναφέρει ο Γ. Ελεγκτής, «ένα σοβαρό θέμα, το οποίο θα πρέπει να τύχει σοβαρής και λεπτομερούς διερεύνησης και το οποίο προέκυψε μέσα από σχετικές καταγγελίες που έγιναν στην Υπηρεσία μας, αφορά στις περιπτώσεις ατόμων τα οποία, ενώ δήλωσαν ότι δεν έχουν υποβληθεί στην υπό αναφορά εξέταση, έχουν λάβει στα κινητά τους μηνύματα με τα σχετικά αποτελέσματα και τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στις καταστάσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί για πληρωμή και τις οποίες τηρεί η ΔΑΠ. Το πιο πάνω σοβαρό θέμα κλονίζει, κατά την άποψή μας, την αξιοπιστία τόσο των αποτελεσμάτων όσο και των καταστάσεων με τα άτομα τα οποία υποβλήθηκαν στην υπό αναφορά εξέταση και θα πρέπει να τύχουν περεταίρω σοβαρής και λεπτομερούς διερεύνησης και ελέγχου από την αναθέτουσα αρχή, κυρίως πριν την καταβολή οποιασδήποτε πληρωμής προς τους Αναδόχους».

Σημειώνει ότι «ενόψει των πιο πάνω, στείλαμε στην ΔΑΠ (Διεύθυνση Αγορών και Προμηθειών Υπουργείου Υγείας) τα στοιχεία/ταυτότητες των τριών από τα πιο πάνω άτομα, η οποία αφού τα έλεγξε, με βάση τα στοιχεία που διέθετε και τα οποία τις είχαν σταλεί από τα συμβεβλημένα εργαστήρια, μας επιβεβαίωσε ότι και τα τρία άτομα ήταν καταγεγραμμένα ότι είχαν κάνει την εξέταση σε ιδιωτικό εργαστήριο (συμφερόντων πρώην Υπουργού). Ωστόσο, ένας εκ των τριών πιο πάνω ατόμων απέστειλε στην Υπηρεσία μας γραπτή δήλωση ότι, παρόλο ότι είχε διευθετήσει ραντεβού με το πιο πάνω εργαστήριο, το οποίο τελικά ακύρωσε, πήρε στο κινητό του μήνυμα για τα αποτελέσματα της πιο πάνω εξέτασης», αναφέρει.

Το τέταρτο άτομο που επίσης υπέβαλε παρόμοια καταγγελία, δήλωσε γραπτώς πως δεν είχε κάνει την εν λόγω εξέταση, ωστόσο στάληκαν στο κινητό του σχετικά αποτελέσματα.

«Από διερεύνηση της πιο πάνω περίπτωσης από την Υπηρεσία μας, με βάση τα στοιχεία τα οποία μας υπέβαλε η ΔΑΠ, διαπιστώσαμε ότι και το άτομο αυτό περιλαμβάνεται στις καταστάσεις των ατόμων που έκαναν την εξέταση και αυτός στο ίδιο ιδιωτικό εργαστήριο», προσθέτει η ανακοίνωση. 

Όπως αναφέρει η Έκθεση, στις 24.9.2020, η Υπηρεσία ενημερώθηκε από τη Γενική Διευθύντρια του ΥΥ ότι, από τον έλεγχο που είχε διατάξει να διενεργηθεί στα αρχεία/έγγραφα που συνόδευαν 6.441 καταχωρήσεις εξετάσεων, για τις οποίες ζητούσε πληρωμή το συγκεκριμένο ιδιωτικό εργαστήριο, εκ των οποίων εξετάστηκαν μόνο οι πρώτες 6.039, εφόσον οι άλλες υπερέβαιναν τον αριθμό των εξετάσεων για τις οποίες είχε γίνει ανάθεση, διαπιστώθηκε πως τεκμηριώνεται η πληρωμή μόνο για τις 4.409 εξετάσεις, ενώ για τις υπόλοιπες 2.032 υπήρξαν ευρήματα που δεν δικαιολογούν πληρωμή.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι:

• Για 763 καταχωρήσεις δεν προσκομίστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα (έντυπα δειγματοληψίας και βεβαιώσεις εργοδότη).

• 22 καταχωρήσεις αφορούσαν σε άτομα που δεν ενέπιπταν στο πλαίσιο του Διατάγματος της 8ης Απριλίου 2020 (ΚΔΠ 152/2020) (π.χ. εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία/αθλητικά κέντρα, οικοκυρές, συνταξιούχοι, κ.ά.).

• Για 325 καταχωρήσεις δεν προσκομίστηκε βεβαίωση εργοδότη.

• Για 451 καταχωρήσεις δεν προσκομίστηκε το έντυπο δειγματοληψίας.

• Για 69 καταχωρήσεις δεν τηρήθηκε η πρόνοια του 48ωρου χρονικού πλαισίου αποστολής του αποτελέσματος. με βάση την ημερομηνία δειγματοληψίας του εντύπου, σε σχέση με την ημερομηνία αποτελέσματος του ηλεκτρονικού αρχείου.

Όπως αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής το 70% των αναλύσεων ανατέθηκαν σε εργαστήριο συμφερόντων πρώην υπουργούαρχικά με οδηγίες τού νυν υπουργού (με απευθείας ανάθεση στα €110 ανά εξέταση) και στη συνέχεια, λόγω της υποβολής από αυτό της χαμηλότερης προσφοράς.

Για το κόστος των εξετάσεων (τεστ) κορωνοϊού ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης υποδεικνύει, πως με βάση την αρχική τιμή των €110 το κόστος θα ανερχόταν στα €15,4 εκατ. ενώ αν διενεργούνταν με τα €40 (που ήταν η τελευταία τιμή) το κόστος θα ήταν €5,6 εκατ. Το ποσό που στην πράξη πληρώθηκε βρίσκεται ανάμεσα στα δύο πιο πάνω ποσά. Με άλλα λόγια, αν δεν ασκούνταν πιέσεις, οι οποίες οδήγησαν στη μείωση της τιμής, θα πληρώναμε περίπου τριπλάσια σε σχέση με το τι θα πληρώναμε με βάση την τελευταία τιμή.

Πηγή: philenews



 

Σε προχωρημένο Αλτσχάιμερ ο Τ.Μπάιντεν: Μπέρδεψε τον Ν.Τραμπ με τον... Τ.Μπους - Τι θα συμβεί αν εκλεγεί; (βίντεο) (upd)


Σε προχωρημένο Αλτσχάιμερ ο Τ.Μπάιντεν: Μπέρδεψε τον Ν.Τραμπ με τον... Τ.Μπους - Τι θα συμβεί αν εκλεγεί; (βίντεο) (upd)


Ανησυχία για την ασφάλεια του πλανήτη


(Ανανέωση - Αρχική δημοσίευση 12.02 μ.μ.): Μία ακόμα σαφής ένδειξη ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν πάσχει από προχωρημένο Αλτσχάιμερ έρχεται μία εβδομάδα πριν τις εκλογές: Σε δηλώσεις του μπέρδεψε τον Ντόναλντ Τραμπ με τον... πρώην πρόεδρο (μέχρι το 2008) Τζορτζ Μπους!

«Τέσσερα ακόμα χρόνια του Τζορτζ, του Τζορτζ, θα βρεθούμε σε μια θέση στην οποία, αν εκλεγεί ο Τραμπ, θα βρεθούμε σε έναν διαφορετικό κόσμο» ακούγεται να λέει ο Μπάιντεν σε διαδικτυακή συγκέντρωση.

Χρειάστηκε η παρέμβαση και μάλιστα τρεις φορές της γυναίκας του Μπάιντεν, Τζιλ για να συνέλθει και να μπορέσει να αρθρώσει το σωστό όνομα του αντιπάλου του.

Στο βίντεο, υποστηρίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι, η Τζιλ Μπάιντεν λέει τρεις φορές «μέσα από τα δόντια της» τη λέξη «Τραμπ».

Το βίντεο αυτό καταδεικνύει ότι η διανοητική ικανότητα του 77χρονου Μπάιντεν, κάθε άλλο παρά διαυγής είναι.

Και δημιουργούνται συνακόλουθα ερωτήματα για το «τι θα συμβεί στις ΗΠΑ αν τελικά εκλεγεί ο Τ.Μπάιντεν», όπως δείχνουν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις.

Και επειδή οι ΗΠΑ είναι και η κορυφή του δυτικού κόσμου, δημιουργούνται και ερωτήματα για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της ασφάλειας στον πλανήτη,

Εν συνεχεία ο πρόεδρος Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου στον αντίπαλό του, αμφιβητώντας ότι «ο κοιμισμένος Τζο» έχει την πνευματική διαύγεια για να κυβερνήσει την χώρα.

«Ο Τζο Μπάιντεν με αποκάλεσε Τζορτζ χθες το βράδυ. Δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά μου. Χρειάστηκε να τον βοηθήσει ο παρουσιαστής για να ξεφύγει από τη συνέντευξη», σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τα ΜΜΕ ότι καλύπτουν το γεγονός.

 

.

 

 

Με πληροφορία από pronews,gr

Το μεγάλο ΑΓΧΟΣ που έχουν για το εμβόλιο!!! Αυτό θέλουν να πετύχουν στο τέλος-Γιατί δεν αφήνουν στην ησυχία τους, όσες χώρες θέλουν να αντιμετωπίσουν με δικό τους τρόπο τον κορωνοϊό;;;


POY
Μία σημαντική είδηση που πέρασε στα ψιλά…

Όπως είδαμε διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) απηύθυνε έκκληση για… παγκόσμια αλληλεγγύη στην διανομή κάθε εμβολίου, που θα παραχθεί στο μέλλον κατά του νέου κορωνοϊού, με αφορμή την φερόμενη έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, σε μια ομιλία του, μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά την έναρξη των εργασιών μιας παγκόσμιας Συνόδου για την Υγεία, διάρκειας τριών ημερών, στο Βερολίνο, ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι το μοναδικό μέσο για να ξεπεραστεί η επιδημία είναι το κάνουμε όλοι μαζί και να διασφαλίσουμε ότι οι φτωχότερες χώρες θα έχουν ίση πρόσβαση σε ένα εμβόλιο.

«Είναι φυσικό ότι οι χώρες θέλουν, καταρχάς, να προστατεύσουν τους πολίτες τους, όμως εάν και όταν έχουμε στη διάθεσή μας ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, θα πρέπει επίσης να το χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά. Και ο καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι να εμβολιάσουμε ορισμένους ανθρώπους σε όλες τις χώρες παρά όλους τους ανθρώπους σε ορισμένες χώρες»,επισήμανε. «Επιτρέψτε μου να γίνω σαφής: ο εθνικισμός του εμβολίου θα παρατείνει την πανδημία, δεν θα την συντομεύσει», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το ακούσαμε λοιπόν και αυτό αλλά λίγοι έδωσαν σημασία. Όσες χώρες βρουν τις δικές τους λύσεις ή προωθήσουν δικό τους εμβόλιο θα χαρακτηριστούν «εθνικιστικές». Το άγχος των διεθνιστών είναι το εμβόλιο να είναι ίδιο για όλες τις χώρες και εν τέλει να το κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Να πάει παντού.

Γιατί όμως τόσο άγχος; Γιατί δεν αφήνουν στην ησυχία τους, όσες χώρες θέλουν να αντιμετωπίσουν με δικό τους τρόπο τον κορωνοϊό;;;

 

Tweet

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό: 21 άτομα στη θάλασσα - 2 τραυματίες


Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό: 21 άτομα στη θάλασσα - 2 τραυματίες

 27/10/2020 8:21π.μ

Η σύγκρουση του «Καλλιστώ» με πλοίο του εμπορικού ναυτικού προκάλεσε τον τραυματισμό δυο μελών του πληρώματος ενώ 21 άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα τη στιγμή του ατυχήματος.

Τα "πράγματα' είναι υπό ελεγχο.

Περισσότερα αργότερα

 Με πληροφορία  από το newsbomb