14 Μαρτίου 2019

Οι τελευταίες ημέρες της αριστερής Πομπηίας


Οι τελευταίες ημέρες της αριστερής Πομπηίας

Του Όφι Ιοβόλου
6
Είναι πλέον φανερό ότι ζούμε τις τελευταίες ημέρες της αριστερής Πομπηίας. Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι ακόμη κι αν πάμε στις εκλογές το φθινόπωρο το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Ο Τσίπρας και η παρέα του θα ηττηθούν και θα συντριβεί και η αριστερά που ο ίδιος εκπροσωπεί.
Και το καταλαβαίνει αυτό, και γι’ αυτό αλλάζει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και κολλάει και μια προοδευτική συμμαχία δίπλα. Απλά γιατί πλέον έχει ένα χρεοκοπημένο κόμμα στο οποίο έχουν επικρατήσει οι Πολάκηδες που θέλουν εκδίκηση για τα Δεκεμβριανά, για τον Εμφύλιο, για τις εξορίες.
Ο Τσίπρας ενστερνίζεται τη γραμμή της πόλωσης, θέλει να χυθεί αίμα, κανονικό και πολιτικό και γι’ αυτό αφήνει όλους τους τυχάρπαστους που έχει μαζέψει να εκφράζονται ελεύθερα.
Γι’ αυτό επιλέγει ουτιδανούς όπως η Λοϊζου να εκπροσωπούν την Ελλάδα του 2020 στην ευρωβουλή. Μια ανεπάγγελτη κυρία που η μόνη της ενασχόληση είναι να γράφει στοtwitter ότι θα σώσει τη χώρα.

Κι ένας δήθεν δημοσιογράφος που μια ζωή δούλευε στα κομματικά φυλλάδια του ΣΥΡΙΖΑ να ξεχνά τους νεκρούς της Μαρφίν. Είναι τα σημάδια παρακμής, μαζί με τους πολάκηδες που επιτίθενται στους θεσμούς, στη Δικαιοσύνη, στην ΤτΕ, σε όποιον τους πάει κόντρα. Είναι σημάδια παρακμής όταν μια κυβέρνηση στηρίζει όλο της το αφήγημα στους Καρτεροβαξεβάνηδες που εκτελούν συμβόλαια.
Ναι λοιπόν, έφτασε το τέλος τους και όλα όσα ζούμε είναι οι τελευταίοι σπασμοί πριν από το θάνατο. Και είναι τυχερή η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Είναι τυχεροί διότι μέσα στην αδυναμία τους να εκπέμψουν έναν δυναμισμό, να εμπνεύσουν ένα όραμα, έχουν απέναντί τους το κακέκτυπο του Ανδρέα Παπανδρέου κι ένα κόμμα γαντζωμένο στο σταλινικό παρελθόν του που ξαφνικά ανακάλυψε τον καπιταλισμό, την εξουσία, τις μπίζνες.

Είναι τυχεροί στην οδό Πειραιώς που μέσα σε τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση της αριστεράς διέλυσε ό,τι προσπαθούσε να πετύχει επί 40 χρόνια. Να καταλάβει την εξουσία.
Βεβαίως, ας μη νομίζει κανείς ότι μέχρι το φθινόπωρο θα είναι όλα ρόδινα. Αυτοί θα πέσουν αλλά πρώτα θα προκαλέσουν μεγάλη κρίση στη χώρα. Πολιτική, κοινωνική, οικονομική. Αυτή την ώρα το καραβάνι του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρά. Απλά καίει τα σπαρτά για να μη βρουν οι άλλοι τίποτε.

Είναι σκληρόπετσοι οι συριζοπασόκοι και δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα. Μια φορά το έκαναν στη Βάρκιζα και το σκέφτονται μια ζωή.
Στο μυαλό του Τσίπρα δεν υπάρχει άλλη Βάρκιζα. Ίσως να υπάρχει ένας νέος εμφύλιος που βαφτίζεται μάχη κατά της ολιγαρχίας, της οικογενειοκρατίας, του Κυριάκου, της Μαρέβας, του Στουρνάρα, του παλιού πολιτικού συστήματος.

Έχουμε μάχη, διαβάστε κάθε μέρα τι λέει ο Καρτερός, τι γράφει η ΕΦΣΥΝ, τι λέει ο Βαξεβάνης και πώς αντιδρά ο Πολάκης και θα καταλάβετε.

https://attikanea.blogspot.com

Πηγή

Οδηγία Ε.Ε. για πνευματικά δικαιώματα φιμώνει χρήστες και μικρές ιστοσελίδες διαδικτύου


Οδηγία επι της ουσίας  ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ Ε.Ε.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες για ένα πολύ σημαντικό θέμα που λίγα ΜΜΕ έχουν θίξει. Ένα θέμα που άπτεται των δημοκρατικών μας θεσμών και της ελευθερίας του λόγου. Ένα θέμα που αν δεν αντιμετωπιστεί τώρα, θα περιορίσει τις ελευθερίες της δικής μας και των επόμενων γενεών.
 
Η προτεινόμενη οδηγία για την πνευματική ιδιοκτησία της Ε.Ε. σχεδιάστηκε για να προστατεύσει τους παραδοσιακούς εκδότες και τα έσοδά τους από τις μεγάλες πλατφόρμες διαδικτύου. Αλλά οι συνέπειες της μεταρρύθμισης υπερβαίνουν τα επιχειρηματικά μοντέλα ή τα έσοδα από τις διαφημίσεις. Με την παράδοση του ελέγχου των πληροφοριών σε μία μη δοκιμασμένη τεχνολογία που ανήκει αποκλειστικά στους γίγαντες του διαδικτύου, οι νομοθέτες ανοίγουν την κερκόπορτα στον εταιρικό έλεγχο των επικοινωνιών στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα, το άρθρο 13 της οδηγίας, καθιστά τους παρόχους περιεχομένου υπεύθυνους για το περιεχόμενο που ανεβάζει κάποιος χρήστης. Μέχρι σήμερα η διαδικασία αφαίρεσης περιεχομένου που παραβιάζει πνευματική ιδιοκτησία ήταν ευθύνη του χρήστη που το ανέβασε και του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Η πλατφόρμα απλά έπρεπε να έχει μία διαδικασία ελέγχου των αιτημάτων και να αφαιρεί το περιεχόμενο όταν πράγματι είχε διαπιστωθεί παράβαση. Αν όμως περάσει το άρθρο 13 ως έχει, τότε οι εταιρίες θα πρέπει να εγκαταστήσουν φίλτρα, δηλαδή ειδικό λογισμικό, που αναγνωρίζει περιεχόμενο με πνευματικά δικαιώματα και απαγορεύει την δημοσίευσή του.
Τα φίλτρα όμως αυτά δεν έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν νόμιμη χρήση περιεχόμενου με πνευματικά δικαιώματα και είναι εύκολο να κάνουν σφάλματα. Ακόμα και με 99% ορθή λειτουργία τους, εκατοντάδες χιλιάδες ώρες περιεχομένου που ανεβαίνει καθημερινά, καθώς και εκατομμύρια φωτογραφίες θα θεωρούνται λανθασμένα ότι παραβιάζουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
Όμως, τα πιο εξελιγμένα φίλτρα έχουν πολύ χαμηλότερη πιστότητα από το 99% και φυσικά κοστίζουν τεράστια ποσά. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι οι μικρές εταιρίες περιεχομένου να μην μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες όταν αυτές θα έχουν ήδη εδραιωθεί. Θα πρέπει μόλις περάσουν ένα μέγεθος που καθορίζεται από την νομοθεσία να αγοράσουν ή να αναπτύξουν αντίστοιχη τεχνολογία αλλιώς κινδυνεύουν με μηνύσεις για οτιδήποτε ανεβάζουν οι χρήστες τους!
Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της εφαρμογής φίλτρων;
Θα εξαφανιστούν οι μικρές εταιρίες καθώς δεν θα μπορούν να αγοράσουν αυτά τα φίλτρα. Θα μειωθεί δραματικά ο όγκος περιεχομένου που γίνεται διαθέσιμος από τους χρήστες, ειδικά όταν αφορά νόμιμη χρήση υλικού με πνευματικά δικαιώματα όπως παρωδίες, κριτικές, υλικό για άτομα με ειδικές ανάγκες, meme και πολλά άλλα.
Η λογοκρισία πλέον θα είναι ένα απλό θέμα για τις εταιρίες. Αφού θα μπορούν να καταχωρήσουν κάτι, ως πνευματική τους ιδιοκτησία σε αυτά φίλτρα και επειδή οι διαδικασίες φιλτραρίσματος είναι αυτόματες, ενώ οι διαδικασίες ενστάσεων χρονοβόρες, στην ουσία θα έχουν την δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, να αφαιρούν οποιοδήποτε περιεχόμενο δεν τους αρέσει.
Δηλαδή, αυτό που ρώτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, προς τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, “υπάρχει τρόπος να μπλοκέρνουμε αυτόματα στο facebook και στο internet;”, πλέον θα είναι εφικτό, με τρομακτικές συνέπειες για την ελευθερία του λόγου.
Το Κόμμα Πειρατών λέει όχι στην παραβίαση των δικαιωμάτων μας και στην παράδοση, στην ουσία, της ίδιας της δημοκρατίας σε εταιρίες. Το διαδίκτυο δεν είναι μία μόδα, ούτε απλά ένα εργαλείο. Είναι μία βασική επέκταση του φυσικού κόσμου που είναι πλέον απαραίτητο για την συνέχιση της προόδου της ανθρωπότητας.

Ευρωπαϊκή ημέρα ελευθερίας τους διαδικτύου στις 23 Μαρτίου

Πορείες και διαμαρτυρίες για την σχεδιαζόμενη λογοκρισία του διαδικτύου που ετοιμάζεται με την μορφή των άρθρων 11 και 13 της νέας, υπό ψήφιση Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα στην ενιαία ψηφιακή αγορά (ACTA2), προγραμματίζονται για την 23η Μαρτίου, σε πολλές πόλεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην Ελλάδα, έχουν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στη 1μ.μ., στο Σύνταγμα (Αθήνα) και στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου (Θεσσαλονίκη), ταυτόχρονα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

12 Μαρτίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο και
όμως προωθείται ο περιορισμός του:
To άρθρο 13 της προτεινόμενης οδηγίας για την Πνευματική Ιδιοκτησία στην
Ευρωπαϊκή Ένωση κόλαφος για την ελευθερία του λόγου, τους χρήστες του
διαδικτύου και ιστοσελίδες
Η προτεινόμενη οδηγία για την Πνευματική Ιδιοκτησία στην Ευρωπαϊκή
Ένωση, το τελικό κείμενο της οποίας αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στο
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (υπενθυμίζεται πως ο ευρωβουλευτής τη Λαϊκής
Ενότητας, Νίκος Χουντής καταψήφισε την αρχική εισήγηση τον Σεπτέμβριο
του 2018), πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο του διαδικτύου όπως τον
γνωρίζουμε σήμερα.
Συγκεκριμένα, το άρθρο 13 της προτεινόμενος οδηγίας καθιστά τους
παρόχους περιεχομένου υπεύθυνους για το περιεχόμενο που ανεβάζει κάποιος
χρήστης. Μέχρι σήμερα η διαδικασία αφαίρεσης περιεχομένου που παραβιάζει
πνευματική ιδιοκτησία ήταν ευθύνη του χρήστη που το ανέβασε και του
κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλατφόρμα απλά έπρεπε να έχει μία
διαδικασία ελέγχου των αιτημάτων και να αφαιρεί το περιεχόμενο, όταν
πράγματι είχε διαπιστωθεί παράβαση.
Η οδηγία, όμως, τώρα προτείνει την αξιοποίηση ειδικών τεχνολογιών που θα
πραγματοποιούν αυτόματα έλεγχο για το εάν κάποιο περιεχόμενο θεωρείται
«προστατευμένο». Αυτό θα έχει ως συνέπεια η όλη διαδικασία, αφενός να
οδηγεί σε προληπτική λογοκρισία, αφετέρου να απαιτεί τεράστια ποσά για
εγκατάσταση ειδικών φίλτρων από τις εταιρείες, που είναι εντελώς
απαγορευτικό οικονομικά για μικρές ιστοσελίδες.
Οι μικρές εταιρίες καθώς και οι μικρότερες ιστοσελίδες, που δεν θα είναι
σε θέση να αγοράσουν αυτά τα φίλτρα, θα οδηγηθούν σε αναστολή ή παύση
λειτουργίας. Η λογοκρισία θα πλέον μία απλοποιημένη διαδικασία για τις
μεγάλες εταιρίες και τους κολοσσούς του διαδικτύου, καθώς έχοντας τη
δυνατότητα καταχώρησης κάποιου περιεχομένου ως πνευματική τους
ιδιοκτησία, θα αφαιρούν οποιοδήποτε περιεχόμενο κατά την κρίση τους.
Η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί και κρίνει πως το Διαδίκτυο αποτελεί μία από τις
κοινωνικές κατακτήσεις του ανθρώπου και ως τέτοια, οτιδήποτε παραβιάζει
τα κοινωνικά δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου και της διάδοσης των
ιδεών και επιβάλλει καθεστώς ανελευθερίας και λογοκρισίας είναι απολύτως
καταδικαστέο και ανεπίτρεπτο.

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την απόσυρση της συγκεκριμένης οδηγίας για την
Πνευματική Ιδιοκτησία.


Για πρώτη φορά οι Κούρδοι παίρνουν θέση: «Σημίτης & Πάγκαλος εκτελούσαν εντολές» – «Πρόδωσαν τον Οτσαλάν»



Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Η κυβέρνηση προωθεί κατάργηση των ποινών για όσους έβλαψαν τη χώρα σε εθνική διαπραγμάτευση


Μια διάταξη που τιμωρούσε με κάθειρξη πρόσωπα που εκπροσωπούσαν τη χώρα σε διαπραγματεύσεις με ξένη κυβέρνηση, όπως στη Συμφωνία των Πρεσπών, καταργείται στον νέο Ποινικό Κώδικα.

«Όποιος ως πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του, διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τέτοιο τρόπο που να μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα, τιμωρείται με κάθειρξη».

Οι διατάξεις που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις είναι :
Η μετατροπή της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών (και μολότοφ) από κακούργημα με ποινή έως 20 χρόνια σε πλημμέλημα με ποινή τουλάχιστον 3 χρόνια.
Η μείωση της ποινής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που από ποινή 10-20 χρόνια πέφτει στα 5-10 χρόνια.

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
«Οι σκανδαλώδεις αυτές διατάξεις ευνοούν ευθέως τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τους ταραξίες και τους κουκουλοφόρους που καταστρέφουν καθημερινά ανενόχλητοι δημόσια και ιδιωτική περιουσία, έχοντας μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε παρασκευαστήρια μολότοφ» τονίζει η ΝΔ.
«Αντικειμενικά ευνοεί την υπόδικη ηγεσία της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στη μέχρι τώρα μεγάλη καθυστέρηση της σχετικής δίκης για την οποία έχει ευθύνη η κυβέρνηση», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Στη διάταξη αντιδρά και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ «είναι απαράδεκτο ο νέος Ποινικός Κώδικας να ανοίγει παράθυρα ευνοϊκότερης μεταχείρισης για τα ηγετικά στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας».

Η ποινή για τις πολλαπλές ανθρωποκτονίες εξ αμελείας (π.χ σε περιπτώσεις όπως το Μάτι και η Μάνδρα) μειώνεται από τα 10 χρόνια στα 5 χρόνια.

Ο ορισμός του βιασμού συρρικνώνεται μόνο στην απειλή σωματικής βίας. Με τις προτεινόμενες διατάξεις μετατρέπεται σε πλημμέλημα το κακούργημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας, αδίκημα για το οποίο ελέγχεται π.χ ο Παύλος Πολάκης στην υπόθεση με τον Γιάννη Στουρνάρα. Ήδη, όμως, με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται για τελικά κείμενα αλλά για διαβούλευση και πως ετοιμάζει τη δίκη του πρόταση με τροποποιήσεις.

 enikos.gr
Πηγή: ANT1news.gr

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Ο Σ.Αδαμόπουλος δήλωσε ξαφνικά οτι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος

Ο Σωτήρης Αδαμόπουλος πρωην υποψήφιος βουλευτής σε ακροδεξιο κόμμα ( οχι στη Χ.Α ) και νύν συνεργάτης Αντιπεριφερειάρχης του Θ.Καρυπίδη και έμεσσα του Α.Τίπρα ( πρώτη φορά αριστερά) δήλωσε στα ΜΜΕ οτι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος της Καστοριάς όπως πολλές φορές είχε δηλώσει πρόσφατα ( τον τελευταίο μήνα) και υποσχόταν την ανακοίνωση του ονόματος του συνδιασμού του.

Τι έγινε και οδηγήθηκε σε αυτη την απαφαση του; Δέν του βγήκαν "τα κουκιά"; Συνέβει κάτι άλλο με πολιτική δια...μεσολάβηση;


Αυτοί είναι οι Έλληνες πολιτικοί: Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ & Ποταμιού καταψήφισαν το «μπλόκο» της ΕΕ στην Τουρκία – «Βράζει» το Έθνος

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα και οι «αναταράξεις» δεν άργησαν να έρθουν. Ο λόγος για την αναστολή των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απόφαση στην οποία Έλληνες πολιτικοί αντιδρούν!


Είναι απίστευτο το πως οι Έλληνες ευρωβουλευτές στηρίζουν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας τη σιτγμή που η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, διατηρεί κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο και παραβιάζει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα που ορίζει το διεθνές δίκαιο. Μπράβο σας!

Μια απόφαση ενάντια στην οποία τάχθηκαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού, στη συζήτηση για την υιοθέτηση ψηφίσματος στο Στρασβούργο, με το οποίο η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών (370 ψήφους υπέρ, 109 κατά και 143 αποχές), ζητά από το Συμβούλιο και την Επιτροπή να αναστείλουν τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία.
Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου καταγγέλλει τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, λέγοντας ότι «ο κ. Βέμπερ και φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, στράφηκε για μια ακόμη φορά κατά των συμφερόντων της Ελλάδας, προτείνοντας τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, αντίθετα με την στρατηγική που ακολουθεί η Ελλάδα εδώ και σχεδόν 2 δεκαετίες».

Αντίθετοι στη διακοπή των διαπραγματεύσεων, προσθέτει ο κ. Κούλογλου είναι και «επιφανείς τούρκοι αντικαθεστωτικοί, οι οποίοι μας συνέστησαν να μην κόψουμε τις γέφυρες με τη χώρα τους».
«Είναι θετικό», σημειώνει ο ίδιος «ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ που συμμετείχε στη ψηφοφορία κ. Σπυράκη, δεν ακολούθησε τον κ. Βέμπερ, αν και ψήφισε κατά της πρότασης της Αριστεράς για την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών και των ανεξάρτητων ΜΜΕ στη Τουρκία καθώς και την συνέχιση των επαφών σε ακαδημαϊκό επίπεδο ανάμεσα στα δύο μέρη».
Τα… θετικά που «βλέπει» ο Κούλογλου στην απόφαση για την Τουρκία
«Θετικές» χαρακτηρίζει ο κ. Κούλογλου και τις αποφάσεις που περιλαμβάνονται στο ψήφισμα «υπέρ της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο, την καταδίκη των παραβιάσεων του εναερίου χώρου της Ελλάδας και των θαλάσσιων υδάτων της, το κάλεσμα της άρσης του casus belli και την αποδοκιμασία των ακραίων απόψεων που θέλουν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί».
«Ευτυχώς οι προτάσεις του «φίλου της Ελλάδας» κ. Βέμπερ καταψηφίστηκαν», καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τουρκία
Η πλευρά της ΝΔ: «Γιατί καταψηφίσαμε το ψήφισμα για την Τουρκία»
Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της εξηγεί γιατί καταψήφισε την απόφαση «παρά το γεγονός ότι συμφωνεί απολύτως με τις σκληρές συστάσεις που απευθύνει η Ευρωβουλή προς την Τουρκία».
Αναλυτικά, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την έκθεση βάσει της οποίας ζητείται η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.
Και το έπραξε παρά το γεγονός ότι συμφωνεί απολύτως με τις σκληρές συστάσεις που απευθύνει η Ευρωβουλή προς την Τουρκία, καθώς το συμφέρον της Ελλάδος είναι να διατηρήσει έναν ισχυρό μοχλό πίεσης προς την Άγκυρα μέσω των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση «μία α λα καρτ σχέση Ε.Ε.- Τουρκίας μπορεί να ωφελεί ευρωπαϊκές χώρες που έχουν οικονομικά, κυρίως, συμφέροντα με την Τουρκία, μπορεί να ωφελεί πιθανώς και την ίδια την Τουρκία διότι η εισροή χρηματοδότησης από την Ε.Ε. συνεχίζεται, αλλά αφαιρεί από την Ελλάδα ένα ισχυρό όπλο: Αυτό του ελέγχου της ενταξιακής διαδικασίας. Εφόσον τελικά κριθεί ότι χρειάζεται να πάμε σε μια άλλου είδους σχέση Ε.Ε.-Τουρκίας, αυτή θα πρέπει να διέπεται από όρους και προϋποθέσεις αντίστοιχους με εκείνους των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».
Ενάντια στην απόφαση για την Τουρκία και το Ποτάμι
Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος θεωρεί «λάθος» το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Τουρκία
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «το Ποτάμι με τον Μίλτο Κύρκο έδωσε τη μάχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής (από τη δεκαετία του 1990) για να μην τερματιστεί η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας».
Στην παρέμβασή του, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Κύρκος τονίζει ότι πρόκειται για «δήθεν αναστολή αλλά ουσιαστικά οριστική διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία» και κατηγορεί τον κ. Βέμπερ ότι «το θέλει εμφατικά» γιατί «θεωρεί ότι η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ ό,τι και να κάνει».
Το ενδιαφέρον κάποιων, προσθέτει, περιορίζεται στις οικονομικές συναλλαγές και αναφέρεται στη «συμφωνία Siemens και DB ύψους 32 δισ. για τους τούρκικους σιδηρόδρομους», η οποία όπως λέει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού «μας δείχνει το προνομιακό πεδίο σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας που κάποιοι οραματίζονται, χωρίς τα «ενοχλητικά» κριτήρια της Κοπεγχάγης».
Τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας, θέλουν και άλλοι, προσθέτει, «ως τιμωρία του προέδρου Ερντογάν» για την απαράδεκτη παραβίαση του κράτους δικαίου
«Όμως όλοι οι δημοκράτες στην Τουρκία, μέσα και έξω από τις φυλακές, ο Καβαλά και ο Ντεμιρτάς από τα κελιά τους, το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών, όλα τα πολιτικά κόμματα σε μια σπάνια στιγμή σύμπνοιας ζητούν να μην σκοτώσουμε το ευρωπαϊκό όνειρο της χώρας τους».
pentapostagma.gr
Δείτε ακόμα