22 Απριλίου 2019

Νομοσχέδιο Γαβρόγλου: Προεκλογικό «αλισβερίσι» με νέα πανεπιστημιακά τμήματα μέσω... τροπολογιών!




gavrgogloumain

Κατόπιν αιτήματος της ΝΔ, αύριο θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου - Ο υπουργός Παιδείας έκανε αποδεκτές δύο εκπρόθεσμες βουλευτικές τροπολογίες, οι οποίες ζητούν την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημιο Πελοποννήσου

Παλαιοκομματικό αλισβερίσι με προεκλογικές στοχεύσεις μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει στηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που επιχειρεί να ανατάξει τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

Η τακτική που ακολουθεί η πλειοψηφία ξεπερνά κάθε προηγούμενο καθώς δρομολογεί την ίδρυση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων μέσω βουλευτικών τροπολογιών και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία μελέτη.

Ήδη, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι κάνει αποδεκτές δύο εκπρόθεσμες βουλευτικές τροπολογίες οι οποίες ζητούν την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας και Αγροτικής οικονομίας.

Ειδικότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας ζήτησε την ίδρυση τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Αργος που βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια.

Επίσης οι βουλευτές της πλειοψηφίας Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης ζήτησαν την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

Χατζηδάκης: Το πιο συριζαϊκό νομοσχέδιο της τετραετίας

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για «το πιο Συριζαϊκό νομοσχέδιο της 4ετίας. Προχειρότητα, ερασιτεχνισμός και ιδεοληψίες. Θυσιάζουν τα πάντα για μικροκομματικά οφέλη» και πρόσθεσε «μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα. Ξεχάστε τις ιδεοληψίες και την ισοπέδωση προς τα κάτω. Οι διατάξεις που πρέπει να καταργηθούν θα καταργηθούν. Η ΝΔ θα προχωρήσει με γνώμονα την αξιοκρατία, την προσπάθεια και την αυτονομία της εκπαίδευσης».

Την πρακτική του υπουργείου Παιδείας να προχωρά σε ίδρυση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων με βουλευτικές τροπολογίες επέκρινε και η κυρία Νίκης Κεραμέως αναφέροντας ότι «αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να φτιάχνετε ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας με βουλευτικές τροπολογίες και χωρίς σχέδιο».

Κατόπιν αυτών, η ΝΔ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο, οπότε ολοκληρώνεται και η συνεδρίαση, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Δείτε παρακάτω τις δύο τροπολογίες
 Τμήμα  Αγροτικής Οικονομίας

Τμήμα  Μουσειολογίας

Πληρώναμε ως δημότες για να καθαρίζει ο δήμος Καστοριάς το ιδιωτ. πάρκινγκ του Lidl ( Φωτογραφία)

Μία εικόνα χίλιες λέξεις.
Η απερχόμενη δημοτική αρχη του Ανέστη Αγγελή "έστελνε"  όλο αυτό το διάστημα της θητείας της εργαζόμενους του δήμου να καθαρίζουν το ιδιωτικό πάρκινγκ του lidl στην πόλη της Καστοριάς ;

Το ρεπορτάζ αυτό είναι το δεύτερο  που κάνουμε μετά απο καταγγελία αναγνωστών μας  -  δημοτών του Δήμου Καστοριάς.

ΦΩΤΟ: Συριζαίοι καλύπτουν το χθεσινό φιάσκο Τσίπρα στην Πάτρα, με φωτογραφίες παλιότερων συγκεντρώσεων

  Οπως αναφέρει ο Α/Α , η ομιλία Τσίπρα στην Πάτρα, στήθηκε πρόχειρα, και δεν κατάφεραν οι Συριζαίοι να γεμίσουν ένα γήπεδο 3.000  θέσεων, μαζεύοντας περίπου 1500 άτομα.
Οι κομματικές συγκεντρώσεις δεν δείχνουν κάτι ιδιαίτερα για εμάς, αλλά για κάποιους "φανατικούς" του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι έχουν εξέχουσα σημασία σε τέτοιο βαθμό που καταφεύγουν σε fake news....Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρακάτω φωτογραφία:
Το γυμναστήριο είχε  3000 χωρητικότητα, και το σημαντικότερο.......Στην φωτογραφία βλέπουμε  Δέσποινα την Χαραλαμπίδου και την Λότσα την Αμανατίδου ,που φυσικά έχουν αποχωρήσει από το καλοκαίρι του 15 και είναι στην ΛΑΕ. 

Η φωτογραφία πρέπει να είναι προεκλογική του Γενάρη του 15, στην Θεσσαλονίκη.

Δάκρυσε και ο Γκαίμπελς στον τάφο του

Για μετά το Πάσχα μετατίθεται η ρύθμιση χρεών στα Ταμεία

Για μετά το Πάσχα μετατίθεται η ρύθμιση χρεών στα Ταμεία

Για μετά το Πάσχα μεταθέτει η κυβέρνηση τη ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Όπως δήλωσε στο "Κόκκινο" ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί αμέσως μετά το Πάσχα (η Βουλή κλείνει μετά τη Μεγάλη Τρίτη).

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται:
-Ελάχιστη δόση 50 ευρώ και μέχρι 120 δόσεις για χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, "κούρεμα" μέχρι και 70% με συρρίκνωση των πάσης φύσεως προσαυξήσεων και επανυπολογισμό των οφειλών μέχρι 31/12 /16 με τον νόμο Κατρούγκαλου.
-Επαναφορά στο 70% της σύνταξης χηρείας με κάλυψη των τέκνων μέχρι το 24ο έτος της ηλικίας τους - ασφαλιστική κάλυψη μέχρι το 35ο έτος.
-Μείωση από τα 5 στα 3 έτη της διάρκειας του έγγαμου βίου προκειμένου να απονεμηθεί η σύνταξη χηρείας.
-Η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για τους εργαζόμενους με βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα διευκολύνεται με την επέκταση σε 7ετία αντί 5ετίας που ισχύει τώρα της τελευταίας περιόδου εντός της οποίας θα πρέπει να έχουν κατοχυρωθεί 1.000 ένσημα.

Επίσης, 80.000 άτομα αποκτούν δικαίωμα συνταξιοδότησης λόγω της μείωσης της οφειλής τους στο πλαίσιο των 120 δόσεων, καθώς ακόμη και οφειλές που μπορεί να ξεπερνούν τα 70.000 ευρώ συρρικνώνονται σε επίπεδα χαμηλότερα των 20.000 ευρώ. Έτσι λύνεται και ένα σημαντικό πρόβλημα όχι μόνον για τους ίδιους τους δικαιούχους, αλλά και για τους συγγενείς τους, που αναγκάζονταν να αποποιούνται την κληρονομιά του θανόντος για να μην κληρονομήσουν το χρέος του, αλλά και για να μπορούν να αποκτούν ασφαλιστική ενημερότητα.
Ο υφυπουργός ανέφερε ακόμη ότι θα υπάρξει σύντομα λύση για το πρόβλημα του ΛΕΠΕΤΕ (Λογαριασμός Επικούρησης των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας).

Ο κ. Πετρόπουλος σχολιάζοντας τις θέσεις του Κ. Μητσοτάκη και στελεχών της ΝΔ για το ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι από το 1997 σε αρθρογραφία του ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης είχε υποστηρίξει την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης υποστηρίζοντας την ιδιωτικοποίησή της.



capital.gr