09 Δεκεμβρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Έτοιμος να παίξει ξανά το χαρτί του αντιμνημονιακού!


Αλέξης Τσίπρας: Έτοιμος να παίξει ξανά το χαρτί του αντιμνημονιακού!

Το τελευταίο του χαρτί για να παραμείνει «γαντζωμένος» στην εξουσία είναι έτοιμος να παίξει ο Αλέξης Τσίπρας το προσεχές διάστημα.

Όπως  έχei γράψει το Newsbomb.gr και τοfyllokaiftero1.blogspot.com σε σιάφορα άρθρα  ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει διάθεση ούτε να παραδόσει την εξουσία, ούτε βεβαίως να παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα δικό του παράλληλο πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Όπως σας επισημάναμε, η συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας 7/12/2015 είναι ενδεικτική των προθέσεών του.

Μνημείο πολιτικού αμοραλισμού.

Και για να εξηγούμαστε, πολιτικός αμοραλισμός είναι η μέθοδος, ο τρόπος συμπεριφοράς, ζωής και λειτουργίας που χαρακτηρίζεται από έλλειψη ηθικών ενδοιασμών.

Είναι η σκόπιμη νομοθέτηση μέτρων και λήψη αποφάσεων που παρουσιάζονται τεχνητά και επικοινωνιακά ως «κοινωνικά δίκαια», πλην όμως υποκρύπτουν σκοπούς άλλους, οι οποίοι απέχουν... αιώνες από την απόδοση κοινωνικής ή άλλης δικαιοσύνης.

Όμως, η υποτακτικότητα που έχουν επιδείξει τους τελευταίους μήνες οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος έχει αρχίσει να κλονίζει την κυβερνητική σταθερότητα με αποτέλεσμα το Μαξίμου να εξετάζει νέους τακτικισμούς. Και προσέξτε, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και ενδοιασμό.

Βλέποντας ότι κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν της δίνει χέρι βοηθείας, για οποιαδήποτε μορφή συγκυβέρνησης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναμένεται να κάνει στροφή 180 μοιρών και να ανοίξει νέο μέτωπο... δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης και κόντρας με τους δανειστές προκειμένου να κερδίσει το λαϊκό αίσθημα, αλλά και την εμπιστοσύνη βουλευτών της αντιπολίτευσης που είναι έτοιμοι να εγκαταλλείψουν τα κόμματά τους...

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και αφού κλείσει το 2ο πακέτο των προαπαιτούμενων, ο Αλέξης Τσίπρας θα παίξει το τελευταίο του χαρτί, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι το θέμα των συντάξεων, αλλά και τα εθνικά ζητήματα (Κυπριακό, Σκοπιανό και ελληνοτουρκικές σχέσεις) θα τον οδηγήσουν με ακρίβεια στην πτώση.

Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουν ούτε το πολιτικό σθένος, ούτε βεβαίως και το πολιτικό εκτόπισμα να αντιμετωπίσουν και να αποσοβήσουν τόσο σοβαρά ζητήματα που άπτονται της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας.
Τι θα κάνουν;
Πολύ απλό.

Θα χρησιμοποιήσουν μια πανάρχαια και παλαιοκομματικού τύπου τακτική που λέει πως όταν μια κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργείς μια δεύτερη κρίση για να αποπροσανατολίσεις και να αλλάξεις την ατζέντα.

Τσίπρας και Καμμένος θα βγάλουν από το μανίκι τους – ως γνήσιοι ταχυδακτυλουργοί – το χαρτί του «αντιμνημονιακού» και του δήθεν επαναστάτη...

Άλλωστε το χαρτί αυτό το έπαιξαν στο παρελθόν τρεις φορές και τους «βγήκε». Δύο φορές σε εθνικές εκλογές και μια σε δημοψήφισμα.

Θα αρνηθούν τις μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τις συντριπτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και τη μεταφορά του ελέγχου του ΤΑΙΠΕΔ στους Γερμανούς.

Με τον τρόπο αυτό θα πυροδοτήσουν την οργή των δανειστών και για άλλη μια φορά θα δημιουργήσουν συνθήκες Grexit, μεταφέροντας τη μπάλα από το εσωτερικό πολιτικό τους πρόβλημα, της ισχνής πλειοψηφίας, σε εθνικό πρόβλημα διαπραγμάτευσης.

Για όσους απορούν, θα πρέπει απλά να σας υπενθυμίσουμε ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, έχουν ξαναπαίξει στο παρελθόν κορώνα – γράμματα το εθνικό συμφέρον προκειμένου να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση. Άρα δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να το επιχειρήσουν ξανά.

Θα δημιουργήσουν λοιπόν μια τεχνητή κρίση τεραστίου μεγέθους, αδιαφορώντας αν κάτι τέτοιο επιβάλλει εκ νέου capital controls ή οποιουσδήποτε άλλους περιορισμούς προκειμένου να φέρουν την αντιπολίτευση στο τραπέζι της συναίνεσης και να περάσουν στο λαό το μήνυμα ότι δήθεν αντιστέκονται στους δανειστές και την τρόικα.

Πιο απλά: Θα φέρουν για άλλη μια φορά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού για να επιτύγχουν συσπείρωση στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, τη δική τους θυματοποίηση στην ελληνική κοινή γνώμη και θα επιχειρήσουν να «ψαρέψουν» και κάποιους πρόθυμους υποτακτικούς βουλευτές από άλλα κόμματα.

Στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις έπαιξαν τον ρόλο τους με μοναδικές... θεατρικές ερμηνείες και έπεισαν μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού και του κοινοβουλίου.
Αυτή τη φορά δεν είναι βέβαιον ότι η παράσταση θα έχει happy end.

Είναι πολύ πιθανόν το έργο να τελειώσει με... ελικόπτερο διότι όπως έλεγε και ένας μεγάλος πολιτικός:
«Mπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα...».

Υ.Γ. Το καλό είναι ότι ο ένας από τους δυο ξέρει να πιλοτάρει ελικόπτερο... Να και κάτι που θα σου φανεί χρήσιμος Αλέξη...

Η διαμάχη Τσίπρα Σόιμπλε είναι νέο κόλπο του Τσίπρα για την εξαπάτηση του λαού


Είναι κόλπο του Αλέξη Τσίπρα, η αντίδραση του γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  που προκάλεσαν οι δήθεν οι αναφορές του Ελληνα Πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ σχετικά με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο.Προφανώς κατόπιν συνενόησης μαζί του

Υπευθυμίζουμε οτι ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η Αθήνα δεν ήθελε να συμμετάσχει το Ταμείο στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης κάνοντας μάλιστα λόγο για μη εποικοδομητική στάση του ΔΝΤ το οποίο κατηγόρησε ότι ζητά «παράλογα πράγματα» ιδίως σε σχέση με τη βιωσιμότητα του χρέους.

 Το κόλπο, και το σχέδιο  του Αλέξη Τσίπρα είναι να παρουσιάσει ξανά την " εικόνα " της διαμάχης με τους δανειστές δυνάστες της Ελλάδος και του αντιμνημονιακού,  προκειμένου να παραμεινει στην εξουσία (που δεν πρόκειται να αποχωρηστεί παρα μόνο με" ελικόπτερο") σε  κρυφή συνενόηση προφανώς μαζι τους ,ενω παράλληλα θα εφαρμόζει το εγκληματικό τρίτο μνημόνιο και τις εντολές τους εξαπατώντας για μια ακόμη φορά τον ελληνικό λαό και ιδιέταιρα τις φτωχές κοινωμικές ομάδες .





Οι 5 καλύτερες ιστοσελίδες για την εκμάθηση ξένων γλωσσών


Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος, 24/10/2013

Οι 5 καλύτερες ιστοσελίδες για την εκμάθηση ξένων γλωσσώνΣε καιρούς αβέβαιων οικονομικών προοπτικών και αυξανόμενης ανεργίας, η ικανότητα χρήσης και κατανόησης ξένων γλωσσών αποτελεί επιπρόσθετο προσόν για την ανάληψη μιας θέσης εργασίας. Πέραν αυτού, το άτομο διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες βελτιώνοντας τη νόησή του.
Η πολυαισθητηριακή προσέγγιση στη διδασκαλία ξένης γλώσσας αποσκοπεί στη βελτίωση και ενίσχυση της μνήμης και την εκμάθηση του γραπτού λόγου του νέου γλωσσικού κώδικα. Το μαθησιακό προφίλ του ατόμου είναι συνήθως ένα. Τα συνηθέστερα είναι το οπτικό και ακουστικό.
Διάφορες ιστοσελίδες, εφαρμογές, e-books, on line κοινότητες αποτελούν σημαντικές πηγές με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, συνδυάζοντας περισσότερες από μία αισθήσεις, έτσι ώστε ο μαθητής να προσλαμβάνει τη νέα γνώση πιο αποτελεσματικά. Μπορεί όμως να χάσει κανείς πολύτιμο χρόνο δοκιμάζοντας νέες ιστοσελίδες για να βρει εν τέλει αυτό που του ταιριάζει. Κάποιοι προτιμούν οπτικά βοηθήματα, κάποιοι θέλουν να ασχοληθούν αποκλειστικά με τη γραμματική κάποιας γλώσσας, ενώ άλλοι προτιμούν να κατακτήσουν το λεξιλόγιο μέσα από ασκήσεις.
Ακολουθούν πέντε δωρεάν on line πηγές για την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Επιλέξτε εκείνη τη μέθοδο διδασκαλίας που ταιριάζει στο δικό σας μαθησιακό τύπο και τις ανάγκες σας σε σχέση με το επίπεδό σας.
 
Busuu
Τα μαθήματα σε αυτήν την ιστοσελίδα αφορούν την εκμάθηση νέου λεξιλογίου και φράσεων μέσα από διαλόγους, ασκήσεις και ακουστικό κείμενο. Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα συνομιλίας με άλλους μαθητές, αλλά και με φυσικούς ομιλητές της γλώσσας με σκοπό την ανάπτυξη της δεξιότητας της ομιλίας και τη βελτίωση της προφοράς.
Πλεονεκτήματα: Αυτή η ιστοσελίδα διαθέτει μια ολοκληρωμένη μέθοδο διδασκαλίας, καθώς το υλικό της περιλαμβάνει ανάγνωση και σύνταξη κειμένων, ακουστικές ασκήσεις και προφορική εξάσκηση.
Μειονεκτήματα: Τα μαθήματα γραμματικής, τα αρχεία Pdf και τα βίντεο είναι διαθέσιμα μόνο επί πληρωμή. Ωστόσο, μπορεί να λάβει κανείς ένα μέρος του υλικού δωρεάν για επτά ημέρες δοκιμαστικά, μετά την εγγραφή του στο site.
Συστήνεται σε: Προχωρημένους μαθητές και με επιφύλαξη σε αρχάριους.
 
Duolingo
Το Duoligno αποτελεί μια πολύ καλή πηγή για την εκμάθηση ξένων γλωσσών και μπορεί να παρακολουθήσει κανείς τα μαθήματα δωρεάν. Οι μαθητές μαθαίνουν λεξιλόγιο και συντάσσουν απλές προτάσεις μέσα από την ανάγνωση και σύνταξη κειμένων, αλλά και την ακουστική και προφορική εξάσκηση.
Πλεονεκτήματα: Τα γραφικά του site κεντρίζουν το ενδιαφέρον του μαθητή και το μάθημα είναι οργανωμένο. Τα μαθήματα διαρθρώνονται σαν «ένα διάγραμμα ροής», όπου οι μαθητές ελέγχουν την πρόοδό τους όσον αφορά στην κατάκτηση του λεξιλογίου και προχωράνε σε επόμενη ενότητα ανάλογα με την εξέλιξή τους.
Μειονεκτήματα: Μέχρι στιγμής, προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό μόνο για έξι ευρωπαϊκές γλώσσες.
Συστήνεται σε: Μαθητές που επιθυμούν μια οργάνωση κατά το διάβασμά τους. Οι συμβουλές της κάθε ενότητας αφορούν κανόνες γραμματικής και δίνονται με σαφή τρόπο. Οι κανόνες γραμματικής επίσης επισημαίνουν κάθε φορά νέα φαινόμενα, όπως την κλίση ουσιαστικών, την κλίση ρημάτων κ.ο.κ.
 
Foreign Services Institute
Προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό δωρεάν, το οποίο έχει δημιουργηθεί από γλωσσολόγους καθηγητές με στόχο την επάρκεια του μαθητή.
Πλεονεκτήματα: Αποτελεί μια εντυπωσιακή πηγή για την εκμάθηση αφρικανικών γλωσσών, όπως την ίγκμπο και σόνα. Το ακουστικό υλικό που προσφέρει είναι ιδιαίτερα οργανωμένο, αν και σε ορισμένα σημεία δεν έχει καλό ήχο.
Μειονεκτήματα: Σε σχέση με τα γραφικά που προσφέρουν άλλα site, το εκπαιδευτικό υλικό είναι ανιαρό, καθώς τα κείμενα Pdf είναι ασπρόμαυρα. Τα μαθήματα αφορούν κυρίως την εκμάθηση κανόνων γραμματικής και την επανάληψή της, κάτι που μπορεί να αποβεί κουραστικό σε ορισμένους μαθητές.
Συστήνεται σε: Μαθητές που μπορούν να μάθουν εύκολα τη γραμματικοσυντακτική δομή μιας γλώσσας. Τα μαθήματα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν επιπρόσθετο υλικό στο αντίστοιχο ακουστικό και προφορικό.
 
Livemocha
Τα μαθήματα αυτά έχουν ως στόχο την ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων, δηλαδή τη δεξιότητα της ανάγνωσης και της γραφής κειμένων και της ακουστικής και προφορικής. Η μέθοδος που χρησιμοποιεί περιγράφεται ως «όλο-μέρος-όλο», καθώς σε κάθε μάθημα παρουσιάζεται νέο υλικό, το οποίο χωρίζεται σε ενότητες και έπειτα εμφανίζεται συνολικά, ώστε ο μαθητής να διαπιστώνει κάθε φορά την πρόοδό του.
Πλεονεκτήματα: Μπορεί να επιλέξει κανείς να μάθει μια γλώσσα ανάμεσα σε 35 γλώσσες που προσφέρει. Ενώ η εγγραφή στο site δεν είναι δωρεάν, οι χρήστες μπορούν να κερδίσουν πίστωση «διδάσκοντας» άλλους μαθητές.
Μειονεκτήματα: Μπορεί να κατακλυστεί κανείς από αιτήματα φιλίας για διδασκαλία, ειδικά αν η μητρική του γλώσσα είναι ευρέως διαδεδομένη.
Συστήνεται σε: Όσους επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εικονικές τάξεις ή να παρακολουθήσουν on-line μαθήματα με ιδιωτικό δάσκαλο. Η on-line κοινότητα είναι τύπου facebook, στην οποία μπορεί κανείς να συμμετέχει σε συζητήσεις και να δέχεται αιτήματα φιλίας.
 
Memrise
Αυτό το site εφαρμόζει μία μνημονική τεχνική, τη λεγόμενη “mem” τεχνική. Συγκεκριμένα, προβάλλεται μια ιστορία ή ένας διάλογος μέσα από καρτέλες για την εκμάθηση μια νέας λέξης. Μάλιστα, χρησιμοποιεί την προϋπάρχουσα γνώση, για να κατακτήσει κανείς το νέο λεξιλόγιο.
Πλεονεκτήματα: Η εν λόγω μέθοδος είναι σαφής και έγκυρη και συγχρόνως έξυπνη και πρωτότυπη. Οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν το δικό τους “mem”υλικό στο site .
Μειονεκτήματα: Σε ορισμένες περιπτώσεις οι “καρτέλες μνήμης” δεν είναι τόσο καθαρές.
Συστήνεται σε: Οπτικούς μαθητές, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με τη μέθοδο “mem”.
  flowmagazine.gr 

Εικόνες σοκ από το Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού: Το σύγχρονο Κολαστήριο που θα σας διαλύσει το στομάχι (photos)


Κολαστήριο ή αλλιώς Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού
(όπου υπάρχουν φωτό ασθενών η δημοσίευση έγινε με την άδειά τους), δεν σας ένοιαξε ποτέ, κανέναν.

Άντε μην πω καμια βαρια κουβέντα για τον ανθρωπισμό και το ευρωπαϊκό όραμά σας, ξεκινώντας από το ΚΚΕ και φτάνοντας ως στην ΝΔ και όλα τα ενδιάμεσα.

Ο Λεβέντης "ΤΟ ( Α) ..ΕΤΙΜΟ ΠΑΙΔΙ"....διόρισε όλα του τα σόγια στη Βουλή


Posted by Cassandra στο Δεκεμβρίου 7, 2015

λεβεντης 

Εκτός των άλλων είναι και ξεχασιάρης ο Βασίλης Λεβέντης.

Πριν μπει στη Βουλή «έσκιζε τα ιμάτιά του» ότι μία από τις προτάσεις του θα ήταν η εξής: άμεση απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που διορίστηκαν με συμφωνία των κομμάτων και έχουν συγγενική σχέση με νυν ή πρώην βουλευτές! 

Λίγους μήνες μετά φαίνεται ότι αναθεώρησε κι έτσι προχώρησε και ο ίδιος στην πρόσληψη εκτός από συγγενών του και  δύο μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή διόλου άγνωστους στον ίδιο. Δύο υποψηφίους του κόμματός του, οι οποίοι δεν εξασφάλισαν τις απαραίτητες ψήφους για να «καπαρώσουν» μια θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, «διορίζονται, μετά την κατά νόμο πρόταση του προέδρου της Κ.Ο. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, κ. Βασιλείου Λεβέντη, σε υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις μετακλητών υπαλλήλων οι: α) Ειρήνη Σημαδοπούλου του Ηλία, με Δ’ βαθμό και το Β.Μ. του βαθμού αυτού, της ΔΕ κατηγορίας, στην Κ.Ο. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, και β) Κυριαζής Κωτάνογλου του Ιωάννη, με Δ’ βαθμό και το Β.Μ. του βαθμού αυτού, της ΥΕ κατηγορίας, στο γραφείο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Κ.Ο. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ»!
Μπορεί φυσικά η σχετική απόφαση να είναι καθ’ όλα νόμιμη, όταν όμως προεκλογικά λες άλλα και μετεκλογικά κάνεις τα ακριβώς αντίθετα, τότε προκύπτει θέμα! Προς επίρρωσιν των παραπάνω, η κυρία Σημαδοπούλου ήταν υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια του νομού Χαλκιδικής, ενώ ο κ. Κωτάνογλου στην εκλογική περιφέρεια του νομού Σερρών.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο κ. Λεβέντης εκτίμησε δεόντως τον πρότερο έντιμο βίο και των δύο και «ξέχασε» όλα όσα προεκλογικά διακήρυττε. Μάλιστα, όλη αυτή η μετάλλαξη δεν του πήρε παραπάνω από δυόμισι μήνες, δηλαδή από την 20ή Σεπτεμβρίου, οπότε διεξήχθησαν οι εθνικές εκλογές. Για να δούμε τι θα κάνει και με την άλλη εξαγγελία του, ότι θα αλλάξει σε ένα χρόνο όλους τους βουλευτές του.

Διαδώστε το!

Βασίλης Λεβέντης: Δεν είναι πλέον ακίνδυνος…


Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Ποιος μπορεί πλέον να πάρει τηλέφωνο τον Βασίλη Λεβέντη και να του «τα χώσει» επειδή ζητά μείωση των συντάξεων και απολύσεις; Ποιος διανοείται να του κάνει πλάκα παραγγέλνοντας πίτσα; Δεν τον βλέπεις πια τα βράδια στο Κανάλι 67, αλλά τα πρωινά στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών. Και δεν κάνεις αστεία με αυτούς που ίσως αύριο βρεθούν σε κυβέρνηση. Καταλάβατε; Ζώα!...

Στη Δημοκρατία λένε πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όταν όμως μια πιθανή διέξοδος κυβερνητικού «ξεμπλοκαρίσματος» ακούει στο όνομα «Βασίλης Λεβέντης», αντιλαμβάνεται κανείς πως ζούμε καιρούς μνημονιακού κοινοβουλευτισμού.
Πολλοί από αυτούς που επέλεξαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου να χλευάσουν το πολιτικό σύστημα στέλνοντας με ποσοστό 3,43% (186.457 ψήφοι) την Ένωση Κεντρώων στα βουλευτικά έδρανα, ίσως ανακαλύπτουν τώρα ότι η κοροϊδία τούς επιστρέφεται. Ο συγκεκριμένος σχηματισμός αποδεικνύεται όχι απλώς εύκολος και πρόθυμος να ενσωματωθεί στις κυρίαρχες πολιτικές επιδιώξεις, αλλά γίνεται και ένας πρώτης τάξεως «λαγός» για την προώθηση σκληρών επιλογών που περιλαμβάνονται στα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.
Η Ένωση Κεντρώων και προσωπικά ο Βασίλης Λεβέντης, με πρόσχημα τον αντιπολιτικό τους λόγο και τις ιαχές περί μείωσης των αποδοχών των βουλευτών, των ρουσφετιών και της τακτοποίησης του κράτους μιλούν σήμερα ευθέως για μειώσεις συντάξεων και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ακριβώς την ίδια περίοδο που αυτά θεωρούνται προαπαιτούμενα προκειμένου να συνεχιστεί ο δανεισμός της οικονομίας της χώρας. Είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση και κυρίως… απολύτως αναλώσιμοι.
Σε ανύποπτο και… εξωκοινοβουλευτικό χρόνο ο Β. Λεβέντης εξυμνούσε την κυβέρνηση Παπαδήμου –και προσωπικά τον ίδιο τον Λουκά Παπαδήμο– ως το πλέον κατάλληλο σχήμα διακυβέρνησης. Αυτή την πρόταση επαναφέρει με επιμονή σήμερα και είναι η πολιτική βάση ώστε άνα πάσα στιγμή οι 9 βουλευτές του να στηρίξουν «φιλοευρωπαϊκές επιλογές» σε οποιαδήποτε δύσκολη στροφή.
Άλλωστε ο Β. Λεβέντης μέσα στο 2015, τη χρονιά δηλαδή που μεταμορφώθηκε από γραφικό στοιχείο σε παράγοντα της πολιτικής ζωής, φρόντισε να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια ότι ανήκει στις δυνάμεις του «πάση θυσία ευρώ». Επίσης, ότι αυτοί οι οποίοι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ψήφισαν «Όχι» είναι –κατά δήλωσή του– «λυσσασμένα σκυλιά» και πως η χώρα χρειάζεται έναν «ευρωπαίο πρωθυπουργό».
Ακριβώς για αυτή την πολιτική λειτουργική του, αξίζει κανείς να θυμηθεί ποιος ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και το κυριότερο μέσα από ποιες συγκυρίες και συνθήκες βρήκε θέση στην πολιτική ζωή.
Η cult φιγούρα των 90s…
Ο Β. Λεβέντης υπήρξε αναμφισβήτητα η κυριαρχική cult φιγούρα της τηλεοπτικής πραγματικότητας των 90s και των 00s. Άνθησε πλάι στην trash TV της εποχής, μαζί τα «Ερωτοδικεία», τα «Παιδιά της νύχτας», αν και καμία από αυτές τις εκπομπές δεν είχε την ανθεκτικότητα της δικής του στο περίφημο Κανάλι 67 (μετονομάστηκε σε κανάλι 40). Ομολογουμένως έχει καταγράψει χιλιάδες ώρες πτήσης στον τηλεοπτικό αέρα. Άλλωστε, ήταν ο μόνος που διέθετε δική του τηλεοπτική συχνότητα, επιβάλλοντας την παρουσία του στην τηλεόραση και μάλιστα τις νυχτερινές ώρες. Ακόμη και όταν πούλησε στον όμιλο Κουρή το κανάλι του (μετονομάστηκε σε EXTRA), φρόντισε να διατηρήσει τη δική του εκπομπή αρχικά ως βασικός μέτοχος και στη συνέχεια ως μικρομέτοχος. Βεβαίως σε τίποτε δεν ζημίωνε η παρουσία του την αισθητική του ομίλου.
Ακόμη και όσοι δεν ήταν σε εκείνα τα χρόνια σε ηλικία τηλεθέασης μπορούν μέσω των αναρίθμητων video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο να δουν τη φιγούρα του μονίμως κουστουμαρισμένου Β. Λεβέντη, με τον χαρακτηριστικό φραπέ και το καλαμάκι να αγορεύει επί ώρες. Οι «φανατικοί» με σαφέστατα σκωπτική διάθεση άκουγαν αναμένοντας το σύνηθες πλην όμως αιφνίδιο ξέσπασμά του εν τη ρύμη του λόγου. Τότε που οι κατάρες και τα αναθέματα άρχιζαν να πέφτουν βροχή σε βάρος σύσσωμου του πολιτικού κόσμου. «Φαύλοι», «ζώα» «ανάξιοι», «κρετίνοι», «ηλίθιοι», «προδότες», «πουλημένοι», «βρωμόσκυλα», «γελοίοι», «άσχετοι», «αλήτες», «καθάρματα» «ψοφίμια»! Χαρακτηρισμοί σαν κι αυτούς βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη ενώ εκτοξεύονταν με ολοένα αυξανόμενο εκνευρισμό που έφτανε στο απόγειό του όταν χτυπούσε το χέρι του στο τηλεοπτικό τραπέζι. Όταν μάλιστα στις εκπομπές αυτές προστέθηκε και η ζωντανή επικοινωνία με το κοινό μέσω τηλεφώνου, ο τρόπος με τον οποίο θα εκνεύριζε κανείς τον Β. Λεβέντη έγινε διακαής πόθος κάθε αργόσχολου. Φυσικά άπαντες αντιμετωπίζονταν με το απαραίτητο «διαολόστελμα» και τους πρέποντες για την αυθάδειά τους χαρακτηρισμούς. Μεταξύ άλλων, ο Β. Λεβέντης φιλοδωρούσε με ευχές για καρκίνο τους Κ. Μητσοτάκη και Α. Παπανδρέου. «Ζητούμε από τον Θεό να πεθάνει ο Μητσοτάκης. Ζητώ από τον Θεό να πεθάνουνε κι οι δύο. Είναι συμφορά για την Ελλάδα. Ο Θεός καλείται να στείλει καρκίνο στον Παπανδρέου και στον Μητσοτάκη» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα.
Ως τηλεοπτικός… Γέρων Παΐσιος, ο Β. Λεβέντης φρόντιζε να διανθίζει τα βρισίδια και με τις ανάλογες προφητείες για καταστροφή της χώρας, εθνικό διχασμό, απώλεια εδαφών και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Μάλιστα δεν λείπουν κι αυτοί που σήμερα –βασισμένοι στην ακατάσχετη συνωμοσιολογία και καταστροφολογία που υιοθετούσε– υποστηρίζουν ότι ο Β. Λεβέντης είχε προβλέψει την οικονομική κρίση της Ελλάδας και «τα ’λεγε αλλά δεν τον ακούγανε». Πράγματι την περίοδο εκείνη ο Β. Λεβέντης μιλούσε για καταστροφή της χώρας από τη συσσώρευση του δανεισμού της. Μόνο που ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές ότι αντέγραφε με τον δικό του τρόπο της αντιλήψεις της τότε ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και τη θεωρία του Κωνσταντίνου Μη-τσοτάκη και του υπουργού του στην Οικονομία, Στέφανου Μάνου, περί «κρυφών ελλειμμάτων» που υπονομεύουν την οικονομική σταθερότητα.
Στον οργισμένο τηλεοπτικό του λόγο κυριαρχούσαν τα στοιχεία που σήμερα ανιχνεύει εύκολα κανείς στον πολιτικό λόγο της Χρυσής Αυγής. Γενική καταδίκη των πολιτικών, θεωρίες συνωμοσίας, γενικόλογες επιθέσεις στο επιχειρηματικό κατεστημένο και μανία καταδίωξης. Μέσω της γραφικότητάς του μπήκαν στο στόχαστρο οι γνωστοί και στις ημέρες μας επιχειρηματίες και μιντιάρχες της εποχής. Αυτό το τελευταίο στοιχείο, ωστόσο, λείπει παντελώς από τις σημερινές τοποθετήσεις του.
Ανάμεσα στα τηλεοπτικά του «επιτεύγματα», μπορεί κανείς να καταγράψει το ότι κατάφερε να εκδιώξει ουσιαστικά το 1994 από τον τηλεοπτικό ΑΝΤ1 τον τότε τηλεοπτικό σταρ του σταθμού Πάνο Παναγιωτόπουλο. Ο μετέπειτα βουλευτής και υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά είχε επι-χειρήσει να αποσπάσει τηλεοπτική ακροαματικότητα εξευτελίζοντας τον καλεσμένο του Β. Λεβέντη. Παράγγειλε πίτσες στο στούντιο μιμούμενος μια φάρσα που του είχε γίνει στο παρελθόν, εμφανώς κοροϊδεύοντας και ιντριγκάροντας τον συνομιλητή του. Η εκπομπή προκάλεσε την αντίδραση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει η συνεργασία του Π. Παναγιωτόπουλου με τον ΑΝΤ1.
…ξαναγαπήθηκε από τα media το 2015
Η κατάρρευση των δύο κομμάτων του κλασικού δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν απρόσμενο δώρο για την Ένωση Κεντρώων και τον πρόεδρό της. Όχι μόνο γιατί κατάφεραν να καταγράψουν 110.826 ψήφους αυξάνοντας την προηγούμενη επίδοσή τους κατά 7 φορές, αλλά κυρίως επειδή το γεγονός αυτό άνοιξε σιγά σιγά τις πόρτες του επίσημου μιντιακού συστήματος, το οποίο ανέλαβε να αναβαπτίσει τον Βασίλη Λεβέντη από γραφική φυσιογνωμία σε «μία ακόμη πολιτική δύναμη». Γίνεται σήμερα εύκολα αντιληπτό το πόσο συνέβαλε η συνεχής παρουσία του Β. Λεβέντη στα κεντρικά δελτία ειδήσεων και στις εκπομπές υψηλής ακροαματικότητας των καναλιών και των ραδιοφώνων στο να μεταβληθεί το 1,79% του Ιανουαρίου στο 3,4% των εκλογών του Σεπτεμβρίου.
U48-Livitsanos---Nikos-Libertas--SOOC
Φωτογραφία: Νίκος Λιμπερτάς / SOOC
Τα στελέχη των καναλιών μπορούν φυσικά να επικαλεστούν το ερώτημα «αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα». Ό,τι δηλαδή έκανε ουσιαστικά ο Νίκος Χατζηνικολάου ο οποίος σε συνέντευξή του με τον Β. Λεβέντη, στις 27 Ιανουαρίου του 2015, δήλωσε: «Οφείλουμε μία συγγνώμη και οι δημοσιογράφοι που δεν δώσαμε βάρος και σημασία στις απόψεις σας και δεν σας δώσαμε το χρόνο να τις εκφράσετε. Ήταν ένα καμπανάκι και για εμάς αυτό το αποτέλεσμα, να ακούμε και τις απόψεις των μικρότερων κομμάτων, γιατί πολλές φορές ακούγονται, από νέους στην πολιτική ή από παλαιότερους που δεν τους δίνεται η ευκαιρία, αλήθειες».
Το… μήνυμα του Ν. Χατζηνικολάου φαίνεται πως είχαν στο μυαλό τους και τα στελέχη των υπόλοιπων ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, αφού οι «αλήθειες» του Β. Λεβέντη και της Ένωσης Κεντρώων άρχισαν να ακούγονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του μιντιακού τοπίου. Φαινόμενο που δύσκολα δικαιολογείται μόνον από τις εκλογικές επιδόσεις της Ένωσης Κεντρώων. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επιφυλάχθηκε η ίδια αντιμετώπιση από τα μέσα ενημέρωσης π.χ. στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όταν στις εκλογές του 2012 έλαβε 75.428 ψήφους ή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, 128.154 ψήφους.
Βέβαια πριν από κάθε άλλο τηλεοπτικό όμιλο τα πρωτεία για την προβολή του Β. Λεβέντη είχε αναλάβει το συγκρότημα Αλαφούζου, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να φιλοξενείται πριν από τις πρώτες εκλογές του 2015 στην εκπομπή «Ευθέως» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, δεν αποτέλεσε συνάντηση βετεράνου και νεοσσού του cult, αφού η ιστορία αυτή συνεχίστηκε και στον ραδιοφωνικό και στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ. Ακολούθησε ο Θέμος Αναστασιάδης στον ΑΝT1, ο οποίος στις 28 Ιανουαρίου παρουσίασε τον Β. Λεβέντη ως «την έκπληξη των εκλογών».
Μετά από αυτές τις «συστάσεις» η Ένωση Κεντρώων φτάνει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με πλήρη τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη των δραστηριοτήτων της και συνεχή παρουσία σε εκπομπές και κεντρικά δελτία ειδήσεων με ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση. «Όλες οι δημοσκοπήσεις σάς φέρνουν μέσα στη Βουλή», δηλώνει υποδεχόμενος τον Β. Λεβέντη στον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, μιλώντας για «ρεύμα» υπέρ του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων. Αντίστοιχη είναι η συμπεριφορά των παρουσιαστών σχεδόν σε όλα τα δελτία ειδήσεων.
Επί έναν ολόκληρο χρόνο το μιντιακό και πολιτικό προφίλ του Βασίλη Λεβέντη φιλοτεχνείται εξαρχής και αναδομείται. Ο ίδιος παρουσιάζεται με έναν εντελώς μειλίχιο πολιτικό λόγο χωρίς ξεσπάσματα και υπερβολές, αν και δεν μπορεί να αποφύγει την «γκάφα» της ομολογίας λήψης της κρατικής χρηματοδότησης την οποία καταδίκαζε. Συνολικά πάντως η προεκλογική καμπάνια της Ένωσης Κεντρώων γίνεται επαγγελματική. Ακόμη και η φωτογραφία του προέδρου της φεύγει από τον λογότυπο του κόμματος προκειμένου να μην αποπνέει έναν προσωπικό, γραφικό χαρακτήρα.
Το αγαπημένο παιγνίδι των ψηφοφόρων
Για 33 ολόκληρα χρόνια ο Βασίλης Λεβέντης ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» κάθε εκλογικής αναμέτρησης συμμετέχοντας ανελλιπώς σε όλες τις εθνικές εκλογές αλλά και σε αυτές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Εκτός από βουλευτής και ευρωβουλευτής, επιθύμησε να γίνει δήμαρχος Αθήνας και Πειραιά χωρίς φυσικά να έχει καμία τύχη. Συγκέντρωνε κατά πάγια πρακτική ποσοστά μικρότερα της ποσοστιαίας μονάδας και καθιερώθηκε ως το μόνιμο αποκούμπι όσων απαξίωναν την πολιτική και όσων ψήφιζαν για χαβαλέ – φαινόμενο που πάντα είχε την ποσόστωσή του στην ελληνική κοινωνία. Ωστόσο, το εκλογικό σώμα δεν είχε απογο-ητευτεί πότε από την πολιτική τόσο όσο στις μνημονιακές ημέρες μας…
Από το 1992 έως το 2012 τα μικρότερα ποσοστά που συγκέντρωσε η Ένωση Κεντρώων ήταν το 0,23% το 1993 και το 0,28% στις δεύτερες εκλογές του 2012.
Τα μεγαλύτερα καταγράφηκαν το 1996 με 0,7% και στις πρώτες εκλογές του 2012 με 0,61%. Στις ευρωεκλογές του 1994 ο Β. Λεβέντης πέτυχε ένα μάλλον εντυπωσιακό ποσοστό για τα δεδομένα της εποχής, κερδίζοντας 77.951 ψήφους και ποσοστό 1,19%. Σε όλες όμως τις υπό-λοιπες εκλογικές αναμετρήσεις για το Ευρωκοινοβούλιο, τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων κυμάνθηκαν στα συνήθη ποσοστά, από 0,6% έως 0,8%. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ευρωεκλογές του 2014, μόλις ένα χρόνο δηλαδή προτού η Ένωση Κεντρώων μπει στη Βουλή, ψηφίστηκε από 36.837 ψηφοφόρους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 0,65%. Ακόμη χαμηλότερα ήταν τα ποσοστά που έλαβαν οι συνδυασμοί τους οποίους συγκρότησε ο Βασίλης Λεβέντης πριν από το 1990. Στις ευρωεκλογές του 1984 συμμετείχε με το σχηματισμό «Ελεύθεροι» –ένα «οικολογικό κόμμα», όπως το αποκαλούσε– παίρνοντας ποσοστό 0,15%.
Ο Β. Λεβέντης έχει υπάρξει υποψήφιος βουλευτής και με τα δύο κόμματα που κυριάρχησαν στην ελληνική μεταπολίτευση, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και στη συνέχεια υποψήφιος βουλευτής χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Στη Νέα Δημοκρατία βρέθηκε μετά από μια περίεργη ιστορία, το 1989. Τότε που κατηγόρησε το κόμμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για κλοπή του εμβλήματος του ουράνιου τόξου που ο ίδιος είχε στον οικολογικό συνδυασμό του. Μέσα από παρασκηνιακές διαδικασίες βρέθηκε υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα ως ειδήμονας σε θέματα οικιστικής πολιτικής. Φυσικά «πάτωσε» στη σταυροδοσία (βρέθηκε στην 29η από τις 31 θέσεις), οπότε ούτε τότε εξελέγη. Οι προσπάθειές του να γίνει δήμαρχος σε έναν μεγάλο δήμο της χώρας απέτυχαν επίσης παταγωδώς. Επιχείρησε να γίνει δήμαρχος Πειραιά το 1982 και δήμαρχος Αθήνας το 1986. Τα ποσοστά του οριακά έφτασαν το 0,5%.
Η σχέση του Β. Λεβέντη με το εκλογικό σώμα παρουσίαζε πάντα ελεγχόμενες διακυμάνσεις. Με εξαίρεση το 2015 όπου τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά, ο βαθμός της πολιτικοποίησης κάθε εκλογικής αναμέτρησης θα μπορούσε κανείς να πει ότι είχε σαν μονάδα μέτρησης την απόδοση της Ένωσης Κεντρώων. Κάποιοι απότομοι διπλασιασμοί των εκλογικών ποσοστών στις εκλογές του 1996 και του 2012 αποδόθηκαν η πρώτη στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και η δεύτερη στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν δημοσιεύματα για κατευθυνόμενες αλλά και ανώδυνες διαρροές ψήφων, χωρίς όμως τίποτε από τα δύο να μπορέσει βάσιμα να στηριχθεί.
Πολύ πιο ισχυρές, ωστόσο, ήταν οι ενδείξεις στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, όταν η Ένωση Κεντρώων έφτασε στο ιλιγγιώδες για τα δεδομένα της αριθμό των 110.826 ψήφων. Τα πολιτικά κουτσομπολιά για αμφισβητίες της πολιτικής του Α. Σαμαρά στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας που «έσπρωχναν» ψήφους στον Β. Λεβέντη ήταν συνεχή, αν και ουδέποτε υπήρξε επίσημη καταγγελία. Αντίστοιχο «ρεπορτάζ» υπήρξε και για τους αντιπάλους του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά ενώ προσφιλής τακτική του Β.Λεβέντη ήταν η διατήρηση επαφών με πολιτευτές και των δύο κομμάτων που είχαν αποτύχει να εκλεγούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Απολύσεις και μειώσεις συντάξεων
Ύστερα από τόσα χρόνια φαίνεται ότι ο Β. Λεβέντης έχει μάθει καλά το μιντιακό παιχνίδι και ξέρει να προστατεύει τον εαυτό του. Για αυτό δεν ήταν ο ίδιος αλλά ο εισηγητής-βουλευτής του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε άμεσα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και δραστικές μειώσεις των συντάξεων στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016 στη Βουλή. «Καταργήστε τις συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ. Η σύνταξη δεν είναι ατομικός κουμπαράς και έχει κοινωνική διάσταση», δήλωσε με ιδιαίτερο στόμφο κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του Προϋπολογισμού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, «κόψτε άμεσα τις υπέρογκες πελατειακές επιδοτήσεις των ασφαλιστικών ταμείων των ΔΕΚΟ. Πάνω από ένα δις το έτος μπορείτε να εξοικονομήσετε άμεσα αν κόψετε τις προνομιακές ρουσφετολογικές επιδοτήσεις των ταμείων των τριών δημοφιλέ-στερων ΔΕΚΟ». Σαφέστατος ήταν και σε ό,τι αφορά την ανάγκη άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο: «Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υπέρμαχοι των απολύσεων και δεν θεωρούμε ευχάριστο κανένας να χάνει τη δουλειά του στον δημόσιο τομέα. Όμως, είμαστε υπέρμαχοι του κράτους δικαίου και του εξορθολογισμού του δημόσιου βίου. Εάν δεν χρειάζεται ένας υπάλληλος στο κράτος, δεν πρέπει να προσλαμβάνεται ή να διατηρείται ρουσφετολογικά η πλεονάζουσα θέση του για πελατειακούς λόγους». Δίνοντας μάλιστα το στίγμα του κόμματός του επιτέθηκε στην κυβέρνηση και συνολικά στο πολιτικό σύστημα:
«Σταματήστε να στοχοποιείτε την ιδιωτική οικονομία και επιχειρηματικότητα. Μην προσπαθείτε να λύσετε τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος με σοβιετικού τύπου οικονομικά τεχνάσματα. Η ΕΕ και σύσσωμη η ιδιωτική οικονομία λειτουργεί με κανόνες που, δυστυχώς, δεν γνωρίζετε και δεν είναι ότι δεν τους γνωρίζετε μόνο εσείς, δεν τους γνωρίζουν και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κυβερνούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Η εποχή που ο Βασίλης Λεβέντης ήταν απλώς μια γραφική φιγούρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Στην εποχή των μνημονίων ακόμη και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» μπορούν να γίνουν κρίσιμοι παράγοντες αντιδραστικότερων εξελίξεων.

«ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑΣ» από τις τράπεζες σε δανειολήπτες που θέλουν να προλάβουν το νόμο Κατσέλη


«Κόλπα» από τις τράπεζες σε δανειολήπτες που θέλουν να προλάβουν το νόμο Κατσέλη - Media


 
Καθυστερήσεις από τις τράπεζες, αλλά και παράνομες χρεώσεις στην έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών των δανειοληπτών που θέλουν να προλάβουν την προθεσμία και να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, διαπιστώνει το υπουργείο Οικονομίας και προειδοποιεί με πρόστιμα τις τράπεζες που δεν διευκολύνουν τους καταναλωτές στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών τους.
Με αφορμή τις αυξανόμενες καταγγελίες που κατατίθενται στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, αλλά και μετά από σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο και παρεμβάσεις φορέων, ο γενικός γραμματέας, Αντώνης Παπαδεράκης έστειλε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρήστο Γκόρτσο, στην οποία επισημαίνει την ανάγκη συνδρομής των τραπεζών στη διευκόλυνση των καταναλωτών-δανειοληπτών που επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου 3869/2010, με την άμεση και χωρίς κόστος χορήγηση των σχετικών δικαιολογητικών.

Υπενθυμίζει δε ότι για κάθε παράβαση των διατάξεων του νόμου προβλέπεται πρόστιμο ύψους έως 10.000 ευρώ.

Ήδη στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας έχουν επιβληθεί πρόστιμα για παραβάσεις των προθεσμιών, ενώ δίνεται προτεραιότητα στην εξέταση των σχετικών καταγγελιών, προκειμένου να προστατεύονται αποτελεσματικά τα δικαιώματα των καταναλωτών-δανειοληπτών.

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής:

«H παρατεινόμενη κατά χρόνο και επεκτεινόμενη σε ολοένα και μεγαλύτερες ομάδες του πληθυσμού της χώρας οικονομική κρίση, οδήγησε και οδηγεί αυξανόμενο κατ' έτος αριθμό καταναλωτών-δανειοληπτών στην αναζήτηση δικαστικής προστασίας, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3869/2010, για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

Οι καταναλωτές-δανειολήπτες που επιθυμούν και δύνανται να υπαχθούν στις διατάξεις του ν. 3869/2010 οφείλουν μέχρι 31/12/2015 να υποβάλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά προβλέπονται στο άρθρο 1 της ΚΥΑ με αριθμό 7534/2015.
Τρία από αυτά τα δικαιολογητικά δηλαδή:
Αναλυτικές βεβαιώσεις οφειλών
Αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων και
(Τυχόν) καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων
εκδίδονται, κατόπιν αίτησης των καταναλωτών από τα πιστωτικά ιδρύματα.
Εν προκειμένω, στα πλαίσια της καλής μας συνεργασίας, παρακαλούμε να προτρέψετε τα πιστωτικά ιδρύματα-μέλη σας να ικανοποιούν τα αιτήματα των καταναλωτών-δανειοληπτών, που αφορούν στην έκδοση των ανωτέρω δικαιολογητικών, χωρίς κόστος και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι καταναλωτές-δανειολήπτες που επιθυμούν να υπαχθούν στις διατάξεις του ν. 3869/2010, μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους.

Ειδικά, για τις βεβαιώσεις οφειλών υπενθυμίζουμε τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 2 του ν. 3869/2010, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σύμφωνα με την οποία: «Τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται μέσα σε δέκα εργάσιμες ημέρες από την υποβολή σε αυτά σχετικού αιτήματος του οφειλέτη να του παραδώσουν χωρίς επιβάρυνση αναλυτική κατάσταση των προς αυτά οφειλών του κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα, καθώς και το επιτόκιο με το οποίο εκτοκίζεται η οφειλή, καθώς και να τον ενημερώσουν εγγράφως για το ποσό που αντιστοιχεί στο 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης. Ο υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, επιβάλλει για κάθε παράβαση της υποχρέωσης της παρούσας παραγράφου πρόστιμο που ανέρχεται από πεντακόσια έως δέκα χιλιάδες ευρώ. Οι καταγγελίες για τις παραβάσεις αυτές κατατίθενται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ανωτέρω νομοθετικό πλαίσιο αποκλειστικό σκοπό έχει αφενός την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δικαιοσύνης στην άμεση παροχή δικαστικής προστασίας στους καταναλωτές-δανειολήπτες που τη δικαιούνται και αφετέρου τη διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, θεωρούμε ότι η παράκληση μας θα γίνει αποδεκτή και θα συνδράμετε για μία φορά ακόμη θετικά, ενισχύοντας το έργο μας για την προστασία των καταναλωτών-δανειοληπτών».

  Πηγή:ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Ο Νίκος Φίλης ανακαίνισε το «αυτοκρατορικό» γραφείο στο υπουργείο (βίντεο)



  • (Φωτ. Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Αλλαγές στο γραφείο που ο Αλέξης Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει «αυτοκρατορικό», εντυπωσιασμένος από το μέγεθός του, βρήκε χρόνο να κάνει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος δεν προλαβαίνει να ανοίγει «μέτωπα» – όχι μόνο με τους Ποντίους αλλά και με πλήθος άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων που πλήττονται από τις υπουργικές αποφάσεις.\
Όπως γράφει ο «Βηματοδότης» της εφημερίδας Βήμα, το συγκεκριμένο γραφείο, μετά από απόφαση του Φίλη, χωρίστηκε στα δύο για να εγκατασταθούν εκεί ο διευθυντής του υπουργείου Τάκης Κατσαρός και οι σύμβουλοί του. Επίσης «ένα μέρος του γραφείου μετατράπηκε σε... υπνοδωμάτιο, πράγμα, θα σας πω, χρήσιμο, αφού υπνοδωμάτιο προϋπήρχε στο υπουργείο Παιδείας και υπνοδωμάτια υπάρχουν και σε άλλα υπουργεία. Η μετατροπή αυτή κόστισε περίπου 3.000 ευρώ» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τότε που ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει «αυτοκρατορικό» το γραφείο του υπουργού Παιδείας...
Το πολυσυζητημένο γραφείο είχε εγκαινιαστεί από την πρώην βουλευτή της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και μέχρι πρότινος ήταν το μεγαλύτερο γραφείο σε όλα τα υπουργεία, αφού διαθέτει κουζίνα, υπνοδωμάτιο και ένα υπερπολυτελές μπάνιο.
Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας κατά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε κάνει λόγο για «γραφείο για... Σαουδάραβες».
 
 
 
 
pontos.gr













Η Ζωή ξεγυμνωσε τον "γυμνό βασιλιά" Τσίπρα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης στην ΕΡΤ

Η Ζωή ξεγυμνωσε τον "γυμνό βασιλιά" Τσίπρα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης στην ΕΡΤ 

 

Απέναντι στην κακοστημένη συνέντευξη γεμάτη ψέματα  του Τσίπρα στην ΕΡΤ, με τις εύκολες ερωτήσεις και τις μισές αλήθειες του Τσίπρα υπήρξε αντίλογος, μέσω social media από την Ζωή Κωνσταντοπούλου που καυτηρίασε τις δηλώσεις Τσίπρα για τους διαφωνούντες στο κόμμα του, το ασφαλιστικό το προσφυγικό και τον αποψινό ρόλο της ΕΡΤ!

1.945,75 ευρώ τον μήνα σε κάθε βουλευτή για... φραπεδακια και τυροπιτάκια!



1.945,75 ευρώ τον μήνα σε κάθε βουλευτή για... φραπεδακια και τυροπιτάκια!
Εν καιρώ κρίσης φαίνεται πως οι βουλευτές μας έχουν μάθει για τα καλά να τρώνε με χρυσά κουτάλια…αφού ΜΟΝΟ τα επιπλέον ωφελήματα που λαμβάνουν ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο μισθό που παίρνει ο Κύπριος πολίτης.


<a href='http://ads.tothemaonline.com/www/delivery/ck.php?n=aae9e559&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE' target='_blank'><img src='http://ads.tothemaonline.com/www/delivery/avw.php?zoneid=10&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&n=aae9e559' border='0' alt='' /></a>
  Είναι χαρακτηριστικό ότι το επίδομα παραστάσεως που λαμβάνουν οι βουλευτές ανέρχεται σήμερα σε €1.945,75 μηνιαίως (€23.349 ετησίως)!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...
Στην έκθεση του ο Γενικός Ελεγκτής καταγράφει τα ποσά που λαμβάνουν οι Βουλευτές επισημαίνοντας πως εφόσον το επίδομα για Γραμματειακές Σπουδές και το επίδομα Παραστάσεως είναι συντάξιμα, θα πρέπει για σκοπούς διαφάνειας να ενσωματωθούν στο μισθό των βουλευτών. Επίσης για το επίδομα οδοιπορικών ο Γενικός Ελεγκτής επισημαίνει πως το ποσό αυτό θα πρέπει να συσχετιστεί με τα πραγματικά οδοιπορικά έξοδα των βουλευτών.  Αν θα παραμείνει υπό τη μορφή κατ’ αποκοπή ποσού, θα πρέπει να περιοριστεί σημαντικά.

Συγκεκριμένα 

Για τις γραμματειακές υπηρεσίες των βουλευτών παραχωρείται μηνιαίο επίδομα Γραμματειακών υπηρεσιών ύψους £300 (€512,58), το οποίο από το έτος 2005 αναθεωρήθηκε σε £600 ή €1.025,16 (Ν.111(Ι)/2005). Το πιο πάνω επίδομα, προορίζεται για κάλυψη των εξόδων εργοδότησης από τους ίδιους τους Βουλευτές, ατόμων  για παροχή γραμματειακών υπηρεσιών.  Σημειώνεται επίσης ότι το πιο πάνω επίδομα θεωρείται συντάξιμη απολαβή και ως εκ τούτου, με την αποχώρηση τους από το βουλευτικό αξίωμα λαμβάνουν αυξημένη σύνταξη κατά €513 μηνιαίως και αύξηση στο φιλοδώρημα κατά €28.704 (για την περίπτωση βουλευτών με δύο θητείες).

Το επίδομα παραστάσεως που λαμβάνουν οι βουλευτές ανέρχεται σήμερα σε €1.945,75 μηνιαίως (€23.349 ετησίως). Σημειώνεται ότι το πιο πάνω επίδομα αυξάνεται με τις εκάστοτε τιμαριθμικές αναπροσαρμογές και θεωρείται συντάξιμη απολαβή και ως εκ τούτου, με την αποχώρηση τους από το βουλευτικό αξίωμα λαμβάνουν αυξημένη σύνταξη κατά €973 μηνιαίως και αύξηση στο φιλοδώρημα κατά €54.481 (για την περίπτωση βουλευτών με δύο θητείες).

Οδοιπορικά Μελών της Βουλής. Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 13.7.2005 αρ. 62.358

καθορίστηκε ενιαίο κατ’ αποκοπή ποσό αποζημίωσης, ύψους €683,44 το μήνα έναντι οδοιπορικών εξόδων για όλα τα Μέλη της Βουλής, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής, για τη συμμετοχή τους στις συνεδρίες αλλά και σε άλλες εργασίες του Σώματος.

Παρατηρήθηκε επίσης ότι το κατ’ αποκοπή επίδομα καταβάλλεται και την καλοκαιρινή περίοδο που η Βουλή δεν συνεδριάζει ή λειτουργεί σε μειωμένους ρυθμούς.
Σημειώνεται επίσης ότι, το πιο πάνω επίδομα καταβάλλεται εξ ολοκλήρου ανεξαρτήτως της παρουσίας ή όχι των Μελών στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αυτοί Είναι Οι Μεγαλοοφειλέτες Μεγαλοαπατεώνα Τσίπρα;-Σήμερα: Κατάσχεσαν 500€ Από Άνεργη Μάνα Μονογονικής Οικογένειας Που Είχε Οφειλές Στο ΙΚΑ Και Το ΤΕΒΕ 10.000 Ευρώ

Αυτοί Είναι Οι Μεγαλοοφειλέτες ΜεγαλοαπατεώναΤσίπρα;

Σχόλιο fyllokaiftero1.blogspot.com:Μεγαλοαπατεώνας ενοούμε... σε πολιτικό επίπεδο. Απο την ίδρυση του ελληνικού κράτους αναμφιβολα είναι ο Μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας, ο οποίος θα εξελιχθεί στον μεγαλύτερο πολιτικο εγκληματία  αλλά και δικτάτορα αν παραμείνει στην εξουσία, σύμφωνα με αναλύσεις ελλήνων και ξένων αναλυτών που δεν πρόσκυνται - ( δεν προσκυνούν) τους Γερμανούς.

 

 

Ξεκίνησαν σήμερα οι κατασχέσεις λογαριασμών για τους κακούς επιχειρηματίες που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Παρόλο που η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι οι κατασχέσεις λογαριασμών θα γίνονται από 50.000 ευρώ οφειλές και πάνω και θα κατάσχονται ποσά μόνο από 15000 ευρώ και πάνω, σήμερα έδειξε το ποιο σκληρό της πρόσωπο σε μία μάνα 2 παιδιών η οποία είναι άνεργη και είχε την ατυχία να είναι επιχειρηματίας και να έχει συνοικιακό μαγαζί με παπούτσια.
Δυστυχώς στην Ελλάδα για ακόμα μία φορά οι μικροοφειλέτες και οι επιχειρηματίες κατ ανάγκη αντιμετωπίζουν τον απόλυτο ρατσισμό από το κράτος. Η 40χρονη γυναίκα η οποία είχε...
οφειλές προς τα ταμία 10.000 ευρώ και είναι μονογονική οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα είχε στον λογαριασμό της μέσα 500 ευρώ από λεφτά που της είχε βάλει ο πατέρας της από την σύνταξή του για να μπορέσει να περάσει τα Χριστούγεννα. Το κράτος σήμερα έκρινε ότι η συγκεκριμένη οφειλέτης έπρεπε να πληρώσει άμεσα και να κατασχεθεί το τραπεζικό της υπόλοιπο.
Μπράβο στα αριστερά σκουπίδια που έχουν ψηφίσει τέτοια πράγματα… Τώρα που τις κατασχέσατε τα 500 ευρώ και στερήσατε από 2 παιδιά να κάνουν χριστούγεννα ελπίζουμε να μπορείτε να πληρώσετε κάποιων παχυλό μισθό στη ΔΕΗ ή στην Εφορία από αυτούς που ξέρετε.
ΠΗΓΗ: scoops

Εντολή Πουτιν : Απαλλάξτε την Ελλάδα από τον Α.Τσιπρα!


ΡΗΤΗ 
Πονοκέφαλο εχει δημιουργήσει το ζητημα της Ελλαδας στον Πουτιν! Και αυτο οφειλεται κυριως με την αλλοπρόσαλλη στάση της Κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ( κυρίως με την διγλωσσία Τσιπρα, και τις πολιτικες του πραξεις! ) Την μια λεει στον Ελληνικο Λαο οτι υπαρχει εναλλακτικη λυση για να μην χρεοκοπήσουμε- φωτογραφιζοντας βοηθεια απο την Ρωσια!

Αλλα απο την αλλη,ποτε δεν  ζητησε ανεξηγητα οικονομικη βοηθεια απο τον Πουτιν, και υπογράφει το 3ο Μνημόνιο!

Μαλιστα πολλα Ελληνικα και Ξενα ΜΜΕ, να μιλουν για οικονομικη αδυναμια της Ρωσιας, να συνδραμει με βοηθεια την Ελλαδα; Προβοκάροντας  τον Ελληνικο Λαο,
οτι αλλη εναλλακτικη λυση δεν υπαρχει, και μια συμπορευση της Ελλαδα με την Ρωσια, θα οδηγουσε μοιραια την Ελλαδα στα χναρια μιας νεας Β.Κορεας της Ευρωπης! Αυτα φυσικα ειναι Γελοιοτητες, ποιος δεν εχει χρημα; Η Ρωσια; Που με την επεμβαση των Ρωσικων δυναμεων στην Συρια θα τις κοστιζει ενα σωρο δις!
Πολλα δημοσιευματα κανουν λογο οτι  << Η Ρωσία θέλει Ελλάδα – Κύπρο >> Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού Foreign Policy, δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις χώρες της Α. Μεσογείου, καθώς πιστεύουν πως η ρωσική επέμβαση στην Συρία δτης εν έχει ως μοναδικό σκοπό τον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών, αλλά και την ενίσχυση Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, δημιουργώντας «βάσεις» σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο.
Σύμφωνα με ειδικούς, μέρος του μεγαλεπήβολου σχεδίου του Βλάντιμιρ Πούτιν αποτέλεσε η προσάρτηση της Κριμαίας, με την παράλληλη ενίσχυσης της ναυτικής βάσης της Σεβαστούπολης.Το επόμενο βήμα είναι ο «έλεγχος» του Αιγαίου πελάγους, καθώς η μοναδική έξοδος του ρωσικού ναυτικού από την Μαύρη Θάλασσα, είναι μέσα από τα ελληνικά νερά.Ομως,ολα τα σχεδια του Πουτιν τα χαλα απροσδοκητα και ποιος να το πιστευε, η πρωτη Αριστερη Κυβερνηση του Τσιπρα! Γιατι; Είναι ολοφάνερο,επελεξες την πλευρα του ΝΑΤΟ-ΕΕ=ΗΠΑ!

Εντολη Πουτιν Για την Ελλαδα;

Συμφωνα παντα απο διαφορα σεναρια, ο Πουτιν ζητησε απο Ρωσικο  Ινστιτουτο Γεω Στρατιωτικων- Πολιτικων μελετων  (γνωστά και ως  think tank) να μελετήσουν τροπους και σεναρια
μιας Ελληνικης προσχώρησης στην Συμμαχια με την Ρωσια! Ξεπερνώντας τις πολιτικες αναταραξεις που θα υπαρχουν απο τα διαφορα πολιτικα κομματα στην Ελλαδα, αλλα και της αντιδρασης του ΝΑΤΟ-ΕΕ! Απο στρατιωτικους κυκλους εισηγουνται στον Πουτιν,οτι θα ηταν ευκολο να γινει κατι τετοιο, στην περιπτωση αποσταθεροποιησης της Ελλαδας…..με την βοηθεια ξενου δακτυλου…..συγκεκριμένα-Ρωσικου! Με αφορμη τι Αλλο;Μια κοινωνικη Αναταραχη λογω του Μνημονιου, που θα λαβει γενικευμενες διαστάσεις σε ολες τις μεγαλουπολεις της Ελλαδας! Αυτο το ενδεχομενο το απεκλεισε κατηγορηματικα ο Πουτιν λεγοντας << Εγω θελω μια Ελλαδα ισχυρο Σύμμαχο της Ρωσιας,και οχι να την Διαλυσω!

Η Αποψη μου!

Το προβλημα ειναι ολα τα Ελληνικα Κομματα, που ειναι διεφθαρμενα,και βουτηγμένα στα σκανδαλα, το Ελληνικο πολιτικο σκηνικο ειναι εμετικο! Δεν υπαρχει ενας πραγματικος ηγετης για την Ελλαδα! Και ο Τσιπρας αποδείχτηκε κατωτερος  τον περιστασεων! Η μονη λυση για την Ελλαδα αν και σας ακούγεται Απιστευτο, θα ηταν μια επιθεση της Τουρκιας στην Ελλαδα; Αυτο πραγματι θα έλυνε τα χερια του Πουτιν, να επέμβει προς Βοηθεια στην Χωρα μας, εξυπηρετοντας και τα στρατηγικα του σχεδια! Μιας και η υποτιθεμενη συμμαχοι μας, μια ζωη το μερος της Τουρκιας παίρνουν! Ειναι λυση αυτη ομως; Κατηγορηματικά ΌΧΙ ! Αλλα ελεος ρε Ελληνα….Ποτε περιμενεις να αντιδρασεις, πρεπει να περασουν αλλα 300 χρόνια σκλαβιάς  (οπως την περιοδο της Τουρκοκρατιας) για να επαναστατησεις! Εκτος και ειμαι τοσο λαθος, και ειμαστε Βολεμενοι!

Αρθρο Σπυρος Πριφτης  
email: spyros.priftis76@yahoo.gr

πηγή: triklopodia.gr

Κοζάνη: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών – Δείτε φωτογραφίες.

 


srthyrsthyrtuhrttr
Με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου, φορέων, του εμπορικού κόσμου, συλλόγων – σωματείων της περιοχής αλλά και σχολείων, η Κοζάνη εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της απέναντι στα προβλήματα που ταλανίζουν το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της πόλης, κυρίως στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.
Η πλειοψηφία των καταστημάτων της Κοζάνης ήταν κλειστά από το πρωί.
Το μήνυμα του κόσμου προς το Υπουργείο Υγείας ήταν σαφές: Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου! Με την απαίτηση του δικαιώματος στην Υγεία και φρένο στη συνεχή υποβάθμιση του πολυτιμότερου αγαθού!
Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετείχαν: Ο Δήμος Κοζάνης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το ΕΒΕ και ΓΕΩΤΕΕ Κοζάνης, το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, το ΤΕΕ/ΤΔΜ, ο Ιατρικός και Οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, πλήθος σωματείων εργαζομένων και πολιτιστικοί Σύλλογοι της Κοζάνης, η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, οι δήμοι Σερβίων – Βελβεντού και Βοΐου, καθώς επίσης και κόμματα.
Δείτε τις φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR από το μεγάλο Πανκοζανίτικο Συλλαλητήριο της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου:
1dgfhjnghmhj
2gdhjgdhjg
3sytghgdfhjg
4syhjdthytg
5dhgtjgfhjk
6dhgtjhjfug
7dfuhyjghfuj
8fyujkhfuji
10yjhgytghytrf
11srtyuhgyhj
Δείτε βίντεο από το Συλλαλητήριο – ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

 Πηγή:KOZANILIFE.GR