26 Οκτωβρίου 2020

Η ΠΟΕΔΗΝ «αδειάζει» κυβέρνηση & τρομολαγνεία των ΜΜΕ για κορωνοϊό – Πλασματική η αύξηση των κρουσμάτων!


Πανελλαδική στάση εργασίας αύριο, 11:00-15:00, από την ΠΟΕΔΗΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι εν μέρη πλασματική.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού δεν σχετίζεται μόνο με την μεγάλη διασπορά του ιού στη κοινότητα, αλλά και με την αύξηση του αριθμού των εργαστηριακών ελέγχων, αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, καταρρίπτοντάς έτσι την τρομολαγνεία κυβέρνησης και ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τα ημερήσια τεστ σχεδόν διπλασιάστηκαν καθώς γίνονταν από 10.000 με 12.000 τις καθημερινές και 3.000 με 5.000 το Σαββατοκύριακο

Τις τελευταίες 10 ημέρες γίνονται 18.000 με 19.000 τεστ τις καθημερινές και 7.000 τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης γίνονται 2.000 κατά μέσο όρο γρήγορα τεστ την ημέρα.

Ακόμη, ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι μικρός ο αριθμός των τεστ για να εντοπισθεί έγκαιρα ο ιός στη κοινότητα και να απομονωθεί.

Εκτιμά, δε πως το ΕΚΕΑ που τώρα κάνει 1.600 τεστ την ημέρα τις καθημερινές και 800 το Σαββατοκύριακο θα έπρεπε να αξιοποιηθεί περισσότερο.

«Είχε φθάσει να κάνει 5.000 με 6.000 τεστ ημερησίως. Λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων μείωσε τον αριθμό στα 1000 τις καθημερινές και 400 Σαββατοκύριακο και τις τελευταίες ημέρες το αύξησε. Πολλά Νοσοκομεία στέλνουν τα δείγματα σε ιδιωτικά εργαστήρια και πληρώνουν 40 ευρώ το ένα» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επιπροσθέτως, σημειώνει πως δεν αξιοποιήθηκε ακόμη η μέθοδος pool που εξετάζει πολλά δείγματα μαζί τα οποία είναι απαραίτητα για την ιχνηλάτηση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων.

«Ακόμη το ΕΚΕΑ κάνει δοκιμές. Είναι κρίμα μεγάλο οι επικουρικοί υπάλληλοι του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ που προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου οι οποίοι όλοι ημέρα δουλεύουν τα τεστ να είναι απλήρωτοι οι μισθοί τους. Δουλεύουν μήνες χωρίς να πληρώνονται» καταλήγει.

 

 

kontraseolous.gr 



Γ.Τράγκας: «Το τελευταίο 24ωρο πριν από τις αμερικανικές εκλογές θα έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19 σε Ελλάδα & ΕΕ»


Γ.Τράγκας: «Το τελευταίο 24ωρο πριν από τις αμερικανικές εκλογές θα έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19 σε Ελλάδα & ΕΕ»

Ο γνωστός αδέσμευτος δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας είναι σίγουρος πως τις τελευταίες ώρες πριν από τις αμερικανικές εκλογές θα υπάρξει αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων Covid-19 σε ΕΕ καο φυσικά στην Ελλάδα, ώστε να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα κατά του νυν Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ και να χάσει τις εκλογές.

Σκοπός είναι να φανεί πως υπάρχει «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» σε όλο τον πλανήτη και επιχειρούν να τον παρουσιάσουν ως ανεύθυνο.

«Πάω στοίχημα ότι το τελευταίο 24ωρο πριν από τις αμερικανικές εκλογές, θα έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων covid19 σε όλη την Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα, όπου πρωθυπουργός είναι ο γερμανόφιλος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυρία Μέρκελ θέλει να πάρει τη ρεβάνς των πολιτικών και οικονομικών ταπεινώσεων που υπέστη στη διάρκεια της θητείας του Αμερικανού Προέδρου. Είναι ο μόνος που χαρακτήρισε «τοκογλύφους» τους Γερμανούς, και είπε στην Καγκελάριο ότι θα επιβάλλει δασμούς σε όλα τα γερμανικά προϊόντα και κυρίως στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας κάτι που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.

Τέσσερα χρόνια οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, τα αφεντικά του διαδικτύου, το Βερολίνο και το Πεκίνο, επιδιώκουν να φθείρουν και να ανατρέψουν τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή χαλάει τη συνταγή της Γερμανίας και της λέσχης των billionaires που θέλουν να παράγουν τα προϊόντα τους στην απάνθρωπη ενδοκίνα (εκεί που ζούνε και κοιμούνται άνθρωποι σε κλουβιά) και να αφήνουν ανέργους εκατομμύρια Αμερικανούς και Δυτικούς πολίτες.

Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας κάτι που είναι μπροστά σου, το ψηλαφείς με το χέρι σου, κάτι που το υφίστασαι στη ζωή σου, βλέποντας ποιοι το «τρέχουν» και ποιοι κερδίζουν βουνά από χρυσάφι βάζοντας φίμωτρο σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Ποιοι απέκρυψαν επιμελώς τη δραπέτευση του ιού από την πόλη Ουχάν; Οι Κινέζοι και ο ΠΟΥ. Ποιοι φωνάζουν μέχρι σήμερα, ποιοι είναι υπεύθυνοι για τα lockdown, τα εκατομμύρια των ανέργων και τη διάδοση του πανικού; Όσοι δουλεύουν με τον Μπιλ Γκέιτς, τον Τζορτζ Σόρος, το ίδρυμα Κλίντον, τους πολιτικούς και οικονομικούς αντιπάλους του Τραμπ, την κυρία Μέρκελ και το Πεκίνο.

Εάν τυχόν επανεκλεγεί ο Τραμπ, την ίδια ημέρα οι μάσκες θα ριφθούν στην πυρά και θα σχηματίσουν καιόμενους λόφους σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Εάν βγει ο αντίπαλός του, θα επιστρέψουν με μεγάλη δύναμη οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και θα κερδίσουν δισεκατομμύρια αυτοί που έστησαν το σλόγκαν «μείνετε στο σπίτι – μείνετε ασφαλείς».

Ενώ η αρμάδα του τουρκικού στόλου αρμενίζει ανεμπόδιστα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία υποχρεώθηκε από την κυβέρνηση-παράρτημα της Καγκελαρίας του Βερολίνου να φορέσει μάσκα, να μην κυκλοφορεί νύχτα και στις «κόκκινες» περιοχές, να πεινάσει περισσότερο, αφού έχουν διαλυθεί όλες οι επιχειρήσεις εστίασης και τα εμπορικά καταστήματα.

Κανονικά θα έπρεπε να έχουν επέμβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και όλοι οι εισαγγελείς της χώρας για τον αποπροσανατολισμό εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών. Κάθε απόγευμα όλα τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας δέχονται μια καταιγίδα ψεμάτων από τα χρυσοπληρωμένα κυβερνητικά κανάλια. Ακούνε έναν αριθμό κρουσμάτων που δήθεν αυξάνεται, για να συνοδεύεται ο αριθμός με περισσότερο τρόμο και φόβο.

Όλοι έχουν καταλάβει ότι ανάλογα με τον αριθμό τεστ που κάνεις, τόσους θετικούς φορείς θα βρεις. Εάν καθημερινά προβαίνεις σε περισσότερα τεστ, είναι εύλογο ότι θα έχεις μεγαλύτερο αριθμό φορέων.

Η πλαστή εικόνα της ενημέρωσης κορυφώνεται με το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ανάλυση, κανένα ρεπορτάζ για αυτούς που είναι διασωληνωμένοι ή καταλήγουν. Ουδείς μας λέει αν οι διασωληνωμένοι είναι καρκινοπαθείς ή καρδιοπαθείς ή έχουν υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια ή άλλες σοβαρές ασθένειες. Ουδείς γνωστός τηλεπαρουσιαστής ρωτάει αν αυτοί που πέθαναν, «έφυγαν» μόνο από covid19 ή/και με covid19 ή από τη βαριά ασθένειά τους. Κανείς «δημοσιογράφος» δεν κάνει τέτοιες ερωτήσεις. Είναι απαγορευμένες.

Έπρεπε να έχουν επέμβει όλοι οι εισαγγελείς, γιατί, όπως λένε οι εντατικολόγοι, για να φτάσει κάποιος στη διασωλήνωση πρέπει να έχει βαρύ υποκείμενο νόσημα και όχι μόνο covid19. Κανένα τηλεοπτικό κανάλι, κανένας τηλεπαρουσιαστής περιέργως δεν αναρωτιέται, γιατί απλούστατα ο φόβος του κορονοϊού χρησιμοποιείται ως παραβάν για τη συντελούμενη ταπείνωση και προδοσία στα εθνικά θέματα.

Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, ούτε ακραίες θέσεις και απόψεις, όταν λες ότι ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του είναι στενοί φίλοι και συνεργάτες των Γερμανών από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από την περίοδο της Κατοχής.

Ουδέποτε ο Μητσοτάκης (όπως και πατέρας του) είπε κάτι ή ψέλλισε εναντίον της ανθελληνικής γερμανικής πολιτικής. Ούτε μια κουβέντα δεν έβγαλε όταν ψαλιδίζονταν οι συντάξεις των συμπατριωτών του, όταν σχημάτιζαν ουρές για να πάρουν δωρεάν λίγα λαχανικά και όταν αυτοκτονούσαν εξαιτίας της αναξιοπρεπούς διαβίωσης. Ο σημερινός πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως κοινός δωσίλογος, ως «μαριονέτα» των Γερμανών. Η πολιτική και οικονομική παρέα του είναι τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ. Είναι οι άνθρωποι του Γερμανού πράκτορα Σημίτη.

Είναι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος που δραπέτευσε στη Γερμανία. Είναι όσοι θέλουν να δώσουμε το μισό Αιγαίο στην Τουρκία. Αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Είναι συνωμοσία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι η «μαριονέτα» που άφησε τον Ερντογάν να επισημοποιήσει στον ΟΗΕ την ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης. Είναι ο Κουίσλινγκ τον οποίο αποκάλυψε ο Ζόραν Ζάεφ λέγοντας ότι δούλεψε σκληρά για τα συμφέροντα των Σκοπιανών και την άρση του γαλλικού εμπάργκο. Είναι ο μοιραίος πολιτικός επί των ημερών του οποίου γίνεται όλη η προετοιμασία για τη διχοτόμηση του Αιγαίου. Είναι ο κολλητός του ανθελληνικού ιδρύματος Τζορτζ Σόρος, ο οποίος υπήρξε δωσίλογος και καταδότης των Γερμανών στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εξαδέλφη του, Αντιγόνη Λυμπεράκη, είναι διευθύντρια στο ελληνικό παράρτημα της οργάνωσης του γύπα Solidarity Now. Έχει μέσα στην κυβέρνησή του ως υπουργό επί των χρηματοπιστωτικών υποθέσεων, τον κύριο Γιώργο Ζαββό, ο οποίος είναι αδελφός του Στέλιου Ζαββού εκπροσώπου του Σόρος στην Ελλάδα. Έφτιαξε, επίσης, χρυσοφόρες σχέσεις με τον Μπιλ Γκέιτς και την Microsoft.

Εργάζεται ως «dealer» διαφόρων συμφερόντων, δισεκατομμυριούχων και πολυεθνικών. Μοιράζει πολύ χρήμα στους εργολάβους των Αθηνών με πρώτη εταιρία την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ λόγω τον σχέσεων που έχει ο πεθερός του Γεραπετρίτη με τον μεγαλομέτοχο της εταιρίας κύριο Περιστέρη. Όπου υπάρχει «δουλειά» που διευκολύνει τα συμφέροντα των Γερμανών και ελάχιστων κροίσων, ο Μητσοτάκης «τρέχει» προφανώς με το αζημίωτο. Όσα κάνει ούτε ανάπτυξη φέρνουν ούτε τις χαμένες θέσεις εργασίας ούτε επαναφέρουν την αξιοπρέπεια στο προτεκτοράτο.

Μέρα με την ημέρα θυμίζει περισσότερο, αυτός και ορισμένοι υπουργοί του, τον Τσολάκογλου και τους άλλους δωσιλόγους στην Κατοχή. Έτσι και εκείνοι βάπτιζαν ακραίους όσους πεινούσαν και όσους ήταν αντίθετοι στη γερμανική μπότα.

Τώρα η φασιστική Ευρώπη, η Ευρώπη της Μέρκελ, των τραπεζών και των lockdown δέρνει τα εκατομμύρια των διαμαρτυρομένων, γιατί αντιδρούν στις μάσκες και ζητάνε ψωμί. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας ότι η γερμανόφιλη κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελείται από καραμπινάτους ριψάσπιδες που εύκολα δίνουν θάλασσα και νησιά στους Τούρκους. Τα κανάλια είναι μπουκωμένα από λεφτά για να μην ερευνούν και να μην ψάχνουν.

Οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου βλάπτουν, κυοφορούν τον covid19. Η πολιορκία στο Εφετείο, το σαρδέλιασμα των Ελλήνων πολιτών στα λεωφορεία και στα Μετρό, δεν μεταδίδουν τον ιό! Ούτε απόδοση συμβολικών τιμών για αυτούς που χάθηκαν στον πόλεμο κατά του φασισμού.

Η κυβέρνηση των κλώνων των γερμανόφιλων της Κατοχής (Μητσοτάκης, Πικραμμένος, Σκυλακάκης, κ.ά. ) δεν θέλει να θυμούνται οι Έλληνες τον αγώνα κατά του Ναζισμού. Βλέπετε ο πρωθυπουργός μεγάλωσε με Γερμανίδες νταντάδες.

Η πρώτη γλώσσα που έμαθε ήταν τα γερμανικά, και ο μπαμπάς του δεν το έκρυβε, το φώναζε ότι είχε ιδιαίτερες σχέσεις με το Βερολίνο και τους Γερμανούς. Όπως και οι Σημίτιδες. Ο αδελφός του Σημίτη, ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης, ήταν επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας Συντάγματος, δηλαδή του Γερμανικού FBI.

Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας κάτι που το βλέπεις και το πιάνεις. Ο Μητσοτάκης μιλάει για τον κορονοϊό όταν σφίγγουν τα λουριά και ο Ερντογάν αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν σέβεται τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Οι αργυρώνητοι λοιμωξιολόγοι έχουν εξαφανιστεί από τα τηλεοπτικά παράθυρα, γιατί έχουν αντιληφθεί ότι συνέβαλαν στην ισοπέδωση της εθνικής οικονομίας και ότι ο Μητσοτάκης τους χρησιμοποιεί ως παραβάν στα εθνικά θέματα. Αντιλήφθηκαν οι περισσότεροι ότι κολυμπούν μέσα σε λίμνη γελοιότητας.

Ο διάσημος καθηγητής του Stanford Ιωάννης Ιωαννίδης, σε συνέντευξή του στη «δημοκρατία», δήλωσε ότι είναι χαμηλότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις η θνητότητα του κορονοϊού και ότι είναι ολέθρια τα κυβερνητικά μέτρα. Σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στο 0,15% συνολικά και στο 0,03 στα άτομα κάτω των 70 ετών. Η μελέτη του καθηγητή Ιωαννίδη αποδεικνύει ποιοι είναι οι συνωμότες, ποιοι διέλυσαν την παγκόσμια οικονομία και ποιοι κάποια στιγμή θα απολογηθούν.

*Το κείμενο του Γιώργου Τράγκα δημοσιεύθηκε στην «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (26/10/2020)

Το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών θα δείξει αν η Μέρκελ μπορεί να συνεχίσει να είναι ο «τοκογλύφος» της Γηραιάς Ηπείρου

Εκατομμύρια Αμερικανοί περιμένουν από τώρα στις ουρές για να ασκήσουν προσωπικά το εκλογικό τους δικαίωμα και όχι με επιστολική ψήφο. Είναι η πρώτη φορά που οι αμερικανικές εκλογές δεν είναι μόνο αμερικανικές αλλά ουσιαστικά και παγκόσμιες.

Από την επομένη της 3ης Νοεμβρίου ο κόσμος θα πετάξει τις μάσκες και τα ακραία μέτρα, θα επιστρέψει στην κανονικότητά του ή θα έχουμε πάλι τον κόσμο του κυρίου Γκέιτς, της λέσχης των δισεκατομμυριούχων και την ευρύτερη διείσδυση του Πεκίνου στη διεθνή οικονομία.

Το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών θα δείξει αν η κυρία Μέρκελ μπορεί να συνεχίσει να είναι ο «τοκογλύφος» της Γηραιάς Ηπείρου ή θα ανακοπεί η κερδοσκοπική πορεία της Γερμανίας. Έχουμε καταλάβει όλοι τι ακριβώς συμβαίνει.

Έχουμε καταλάβει όλοι γιατί οι πλούσιοι του πλανήτη έγιναν πλουσιότεροι, και στους φτωχούς προστέθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια οικογένειες. Έχουμε καταλάβει όλοι γιατί ξεσπάνε στις φτωχογειτονιές εναντίον του lockdown στη Νάπολη, στη Βαρκελώνη, στη Μαδρίτη, στο Βερολίνο, και στην Αγγλία.

Αυτές τις ημέρες πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη. Μπορεί να μην ψηφίζουμε στην Αμερική αλλά έχουμε εκεί φίλους. Ξέρουμε Ελληνοαμερικανούς.

Πρέπει να στείλουμε ένα sms. Πρέπει να στείλουμε ένα email σε όλη την ομογένεια. Πρέπει να συντρίψουμε το κακό εκεί που πηγάζει. Δεν μπορεί να κλειστούμε στα υπόγεια. Δεν είναι δυνατόν να γίνουμε υπάνθρωποι. Δεν μπορεί η θεραπεία να είναι πιο καταστροφική από το πρόβλημα. Δεν θέλουμε άλλο να ζούμε με μάσκες και να ακούμε ψέματα.

Θέλουμε πίσω τη ζωή μας. Θέλουμε πίσω τις πανέμορφες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Βενετία, η Βαρκελώνη, κ.ά. Ο ιός, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του διακεκριμένου καθηγητή επιδημιολογίας Ιωάννη Ιωαννίδη, έχει θνητότητα πολύ μικρότερη από εκείνη που εκτιμήθηκε αρχικά. Και όπως λέει ο καθηγητής είναι καταστροφικά όλα αυτά τα ακραία μέτρα που λαμβάνονται από τους φίλους της παγκοσμιοποίησης, από τις «μαριονέτες» της Μέρκελ και του Μπιλ Γκέιτς. Ας φαίνεται ότι δεν μπορούμε να κινήσουμε τη γη. Μπορούμε.«Δός μοι πᾷστῶκαὶτὰνγᾶν κινήσω».

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο μεγάλος Αρχιμήδης και ας ξεκινήσουμε αυτήν την εβδομάδα έναν τεράστιο αγώνα, έναν αγώνα ζωής.

Στείλτε το δικό ας sms σε όλη την ομογένεια. Στείλτε τη δική σας παραίνεση. Η οικονομία της μικρής Ελλάδας έχει αποτεφρωθεί.

Όσο θα φοράμε μάσκες και όσο θα λαμβάνονται ακραία μέτρα, βλακώδη και υποκριτικά, τόσο πιο κάτω θα πηγαίνει η οικονομία.

Σε δύο μέρες θα γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου χωρίς παρελάσεις, χωρίς απόδοση τιμών, ούτε καν συμβολικών. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου δεν θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 με μικρότερο χάρτη, λιγότερα εδάφη, λιγότερη θάλασσα και λιγότερο αέρα.

Ο Μητσοτάκης που αυτοεγκωμιάζεται δεν έχει αντιληφθεί ότι δεν κατάφερε απολύτως τίποτα και ότι η Γερμανία τον οδηγεί στου κακού τη σκάλα

Όπως αναμενόταν, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την πλειοψηφία της και η πρόταση δυσπιστίας του κυρίου Τσίπρα κατά του κυρίου Σταϊκούρα απορρίφθηκε. Υπήρξε, όμως, ένα κέρδος. Εφάνη ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει ακριβώς στο Αιγαίο. Επίσης, δεν έχει κατανοήσει πόσα εκατομμύρια Ελλήνων έχουν χάσει τις δουλειές τους ή πεινάνε ή γενικά βρίσκονται σε αναξιοπρεπή διαβίωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου έδωσε χθες την εντύπωση ενός υπερνάρκισσου που κοίταζε τον καθρέφτη του και επαναλάμβανε στο είδωλό του: «Σίγουρα είσαι καλύτερος από τους δίπλα. Σίγουρα έχεις κάνει περισσότερα από τον Σύριζα». Είχε κάποιες στιγμές που, παρά το διάβασμα ενός βατού και καλά γραμμένου κειμένου, ξέφευγε και η ταχυλαλία του τον οδηγούσε σε κομπιάσματα και σαρδάμ.

Έχει ξεχάσει πλήρως τις οικονομικές καταστροφές από το πρώτο γενικό lockdown. Επιδεικνύει επιδημιολογικούς χάρτες που δείχνουν ότι η Σκανδιναβία και η Ελλάδα έχουν καλύτερα στοιχεία από πλευράς αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αυτός, όμως, δεν αφήνει την οικονομία να δουλέψει ελευθέρα όπως η Σουηδία. Ο γερμανόφιλος έχει ξεχάσει πλήρως ότι στη χώρα που είναι πρωθυπουργός εκατομμύρια άνθρωποι είτε από τα μέτρα για τον covid19 είτε από τον «Ιανό», δεν έχουν να φάνε και να πληρώσουν τις ανάγκες τους.

Παρουσιάζεται με περισσή θρασύτητα ως η κυβέρνηση των νοικοκυραίων αλλά δεν έχει ρωτήσει πόσες χιλιάδες «ενοικιάζεται» ή «πωλείται» υπάρχουν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Εξακολουθεί να μεταφέρει τις ευθύνες στους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την πορεία της οικονομίας και τα κύματα οργής του κόσμου, έχουν εξαφανιστεί από όλο το σκηνικό.

Μου έκανε εντύπωση ακούγοντας τον πρωθυπουργό να αυτοεγκωμιάζεται, να επαίρεται ότι έδωσε μεγάλες διπλωματικές μάχες και μετέτρεψε την ελληνοτουρκική διαφορά σε ευρωτουρκική.

Δεν έχει αντιληφθεί ότι δεν κατάφερε απολύτως τίποτα και ότι η Γερμανία τον οδηγεί στου κακού τη σκάλα. Ουδείς Ευρωπαίος έχει σπεύσει δίπλα στον ελληνικό στόλο. Η κυρία Μέρκελ σφυρίζει αδιάφορα, την ενδιαφέρει μόνο να χάσει ο Τραμπ στις εκλογές και προωθεί ως πρόβατο τον Μητσοτάκη και την Ελλάδα στην ποδιά και στο μαχαίρι του Ερντογάν.

Ουδείς έχει τρέξει να βοηθήσει την Ελλάδα. Ουδείς σταμάτησε να εφοδιάζει όπλα στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τα Γερμανικά υποβρύχια για την Τουρκία εξακολουθούν να κατασκευάζονται. Το ίδιο και το αεροπλανοφόρο ANADOLU.

Ο Μητσοτάκης ήθελε χθες να εμφανίσει διπλωματικές επιτυχίες αλλά σίγουρα δεν κοιμάται τα βράδια, γιατί οι πληροφορίες λένε ότι οι Τούρκοι θα βάλουν γεωτρύπανο.

Θα βάλουν γεωτρύπανο όχι για να βγάλουν φυσικό αέριο ή πετρέλαιο αλλά για να εμπεδώσουν defacto την κυριαρχία τους στο ήμισυ περίπου του Αιγαίου. Ο Γερμανός πρωθυπουργός δεν είπε κουβέντα εναντίον του Ερντογάν. Περιορίστηκε να μας πει ότι θα εξοπλιστούμε καλύτερα και θα προσλάβουμε επαγγελματίες στρατιώτες.

Έψεξε τον κύριο Τσίπρα και είπε ότι όλοι οι Έλληνες πολέμησαν στην Αντίσταση, αλλά ούτε εκείνη τη στιγμή είπε ολόκληρη τη φράση «πολέμησαν τους Γερμανούς».


Έδειξε προς την πλευρά της ΝΔ και είπε ότι πολλοί ήταν από αυτήν την παράταξη που πήραν μέρος στην Αντίσταση, και όχι μόνο οι αριστεροί. Δεν μας είπε, όμως, αν πήραν μέρος στην Αντίσταση ο πατέρας του αντιπροέδρου της ΝΔ, του κυρίου Πικραμμένου, ο παππούς του κυρίου Σκυλακάκη, και γιατί ο πατέρας του φώναζε σε όλη του τη ζωή ότι είχε στενές σχέσεις με τους Γερμανούς.»

Pronews

 


Ιεροπηγή Καστοριάς: Εκατοντάδες λαθρομετανάστες έχουν "είσβάλλει" στο περίβολλο του ιστορικού ναού Αγ. Δημητρίου


 

Εξωκλήσι Αγίου Δημητρίου κοντά στον παλαιό ομώνυμο οικισμό και ελάχιστα χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, τους τελευταίους μήνες στον περίβολο του έχουν "εισβάλλει "εκατοντάδες λάθρο"μετανάστες"  κάτι που καθιστά αδύνατη την λειτουργία του.
 
Χρόνια πολλά σε όλους κ ας έχουμε τις ευλογίες του Αγίου.

 

 

 

 Δημοσιογραφική επιμέλεια : Φτερογράφος


Ιεροπηγή Καστοριάς

Καστοριά: Σε νοσοκομείο μιάς ασθένειας μετατρέπεται και το νοσοκομείο Καστοριάς του covid-19 αφού η Παθολογική κλινική δεν θα υφίσταται





Με αφορμή την δήθεν  πίεση που υπάρχει στα νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, "μετά από μεγάλο αριθμό νοσηλευομένων για covid-19 δημιουργείται αντίστοιχο τμήμα και στο νοσοκομείο της Καστοριάς".

Σχετική ανάρτηση έκανε ο πολιτικάντης του ΣΥΡΙΖΑ και παθαλόγος του Νοσοκομείου Σ. Μπαλταγιάννης με ανάρτηση του, με την οποία επισημαίνει ότι η Παθολογική Κλινική  μετατρέπεται σε κλινική για περιπτώσεις covid από σήμερα 26/2/2020

“Για άλλη μια φορά η παθολογική κλινική δεν υφίσταται.Οπώς τόσα άλλα νοσοκομεία σε 'όλη την επικράτεια ...δεν υφίσταται και καμιά άλλη ασθένεια.


 

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ αστυνομίας κατά νέων παιδιών για την ΜΑΣΚΑ υποταγής – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την Θεσσαλονίκη 26 Οκτωβρίου, 2020


NEAROI_MASKA_ASTYNOMIA
 
Συνέλαβαν τέσσερις νέους 16-19 χρόνων...

Άναψαν τα αίματα το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ μιας ομάδας ατόμων που δεν φορούσαν μάσκα και αστυνομικών.

Οι νεαροί περίπου στις 6 το απόγευμα έκαναν skate στο κέντρο της πόλης, στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Μητροπόλεως. Άρα αθλούνταν και δεν χρειάζεται να φορέσουν μάσκα.

Αστυνομικοί που βρισκόταν στο σημείο, πλησίασαν τα άτομα και τους έκανε σύσταση για μη χρήση μάσκας.

Τότε οι νεαροί, σύμφωνα με πληροφορίες, αντέδρασαν και άρχισαν να εξυβρίζουν τους αστυνομικούς. Προκλήθηκε ένταση μεταξύ των νεαρών και των αστυνομικών και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων.

Η λογοκρισία της κυβέρνησης κατέβασε το βίντεο που ακολουθεί

,

 Πληροφορίες: voria.gr  el;gr

Ομάδα Ε.Δ.Ο fyllokaiftero1.

 

28η Οκτωβρίου: Αντί για τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Αθήνα θα παρελάσουν Πακιστανοί!


28η Οκτωβρίου: Αντί για τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Αθήνα θα παρελάσουν Πακιστανοί!

Την 28η Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής εορτής, αντί για παρέλαση των μαθητών και των Ενόπλων Δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας θα γίνει πορεία Πακιστανών! 

Μεγάλο ερώτημα προκύπτει για το αν στην κυβέρνηση και στον Δήμο της Αθήνας, την ώρα που απαγορεύουν τις στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις ανά την επικράτεια «λόγω κορωνοϊού», γνωρίζουν ή πολύ περισσότερο αδειοδότησαν βάση του νέου νόμου, πορεία πακιστανικών οργανώσεων την 28η Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας προς την Ινδική πρεσβεία για το ζήτημα του Κασμίρ. 

Εκεί άραγε δεν κολλάει ο κορωνοϊός; 

Συγκεκριμένα, πακιστανικές οργανώσεις μεταξύ των οποίων και οι «Φίλοι του Κασμίρ» καλούν μέσω facebook στις 28 Οκτωβρίου σε πορεία διαμαρτυρίας με το όνομα «μαύρη ημέρα» προς την Ινδική πρεσβεία στην Αθήνα και ως τόπο συνάντησης δίνουν την πλατεία Κοτζιά.

Μάλιστα σε μία από τις αφίσες τους στα αραβικά αναφέρεται και το «δεν υπάρχει άλλος θεός από τον Αλλάχ». Από την άλλη η ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε στα μέλη της να παραστούν μέχρι και στις δοξολογίες για τους νεκρούς ήρωες του 1940! 

 

 

 

 

 


pronews.gr

To θλιβερό ΣΚΑΙ τρομοκρατεί με δήθεν εισαγγελική παρέμβαση για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω μάσκας! (ΒΙΝΤΕΟ)

.


Το θλιβερό κανάλι της μόνιμης προπαγάνδας σε ρεπορτάζ του πέους... εκφοβίζει και μιλάει για " σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να παρέμβει μέχρι και κοινωνική λειτουργός στα ελληνικά σπίτια που από την αρχή της σχολικής χρονιάς διαπιστωμένα παραμένουν δεκάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, το οποίο αναφέρεται σε καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για γονείς στην Κρήτη που εδώ και 1μιση περίπου μήνα δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ειδικότερα από συγκεντρωτικές αναφορές και στους 4 νομούς της Κρήτης γίνεται λόγος για 69 παιδιά που από την αρχική της σχολικής χρονιάς δεν έχουν παρουσιαστεί ούτε μία φορά στις τάξεις.

Για αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις έχουν ήδη κινητοποιηθεί οι εισαγγελικές αρχές, ενώ σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το πρώτο πράγμα που θα γίνει θα είναι να πάνε οι κατά τόπους κοινωνικοί λειτουργοί προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση μέσα στις οικογένειες των 69 μαθητών!

Εφόσον οι γονείς δεν…συμμορφωθούν με τα λόγια, προβλέπεται και μία «ποινική διαδικασία», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στην τηλεόραση!

Περιττό να αναφέρουμε πως όλους αυτούς τους γονείς/κηδεμόνες των 69 μαθητών τους χαρακτηρίζουν συνεχώς «αρνητές της μάσκας ( υποταγής) και του κορωνοϊού- κοροϊδοιού »

Δείτε το ηλίθιο ρεπορτάζ προπαγάνδας της νύφης  της Ντόρας και του πρωθυπουργού Σια κοσιώνη!!



.

Με πληροφορία 

 

 

 

                                                                                             ΡΕΚΛΑΜΑ τηλ.6978276141

Σ.Λαβρόφ: «Είναι δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ.»


Σ.Λαβρόφ: «Είναι δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ.»

Το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα δώδεκα ναυτικά μίλια υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη σήμερα, Δευτέρα, στη χώρα μας σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προκλήσεις της τουρκικής πλευράς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και την υπογραφή του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης, επέμεινε στην εκπεφρασμένη θέση της Ρωσίας περί ανάγκης σεβασμού «της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982».

«Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια.

Την ίδια στιγμή, σε ορισμένες περιπτώσεις οι χώρες για κάποιους λόγους καθορίζουν τα χωρικά ύδατα μικρότερου εύρους. Και όταν προκύπτει το ζήτημα της οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ των όμορων χωρών, αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, ο οποίος διαμήνυσε πως η «Ρωσία τάσσεται υπέρ της διευθέτησης οιονδήποτε διαφορών αποκλειστικά μέσω του πολιτικού διαλόγου, της εκπόνησης των μέτρων εμπιστοσύνης, της αναζήτησης αμοιβαία αποδεκτών λύσεων με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου». 

Έτσι έχουμε το εξής οξύμωρο: Η Ρωσία να υποστηρίζει το δικαίωμά μας για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. ενώ ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το αρνήθηκε το δικαίωμα αυτό δηλώνοντας ότι «υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται την ελληνική κυριαρχία, η οποία εκτείνεται στα 6 ναυτικά μίλια στη θάλασσα και στα 10 ναυτικά μίλια στον αέρα».

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τέλος στη συζήτηση περί έμπρακτης υπεράσπισης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα & τη δυνητική ΑΟΖ σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Αντίθετα το θέμα το ανοίγει η ίδια η Ρωσία η οποία και έχει υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και είναι σαφές πως ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση από την Τουρκία.

Παράλληλα, κλήθηκε να σχολιάσει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κίνηση που καταδικάστηκε εντόνως από το σύνολο της διεθνούς σκηνής.

Ο κ. Λαβρόφ έκανε λόγο για «μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO», με «εξαιρετική πολιτιστική και ιστορική αξία» το οποίο «ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα». Όπως τόνισε, πρόκειται για ιερό τόπο για τους απανταχού Ορθόδοξους πιστούς, ένας ναός που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Ρώσους που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Τουρκία.

«Τακτικά εκφράζουμε τη θέση μας για αυτό το ζήτημα στους Τούρκους εταίρους, ακόμα και στο ανώτατο και υψηλό επίπεδο. Οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν κάνει μια σειρά από δηλώσεις για το καθεστώς του Ναού».

Επέμεινε πως η ρωσική πλευρά περιμένει από την Τουρκία «να δώσει την πρέπουσα προσοχή στα αισθήματα των Ορθόδοξων πιστών και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για την εφαρμογή όλων των κανόνων και των όρων σε σχέση με το καθεστώς του μνημείου, θα εξασφαλίσει την πλήρη διατήρησή του και την προσβασιμότητα για τους τουρίστες και τους προσκυνητές». 

Τέλος, επί του ιδίου ζητήματος σημείωσε πως αναμένονται τα αποτέλεσμα της αξιολόγησης της κατάστασης του ναού από την ομάδα  παρατηρητών-εμπειρογνωμόνων του Κέντρου της Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO και του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS).

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εκφράζει τη χαρά του «που μου δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθώ ξανά την Ελλάδα» και αναφέρεται στην προηγούμενη επίσκεψή του στη χώρα μας, το 2016, η οποία «συνέπεσε με την υλοποίηση του άνευ προηγουμένου κλίμακας κοινού σχεδίου – του αφιερωματικού Έτους Ρωσίας – Ελλάδας»

«Έκτοτε η διοργάνωση των κοινών θεματικών Ετών έχει γίνει μια καλή παράδοση. Το 2017-2018 διοργανώθηκε με επιτυχία το Έτος Τουρισμού, το 2019-2020 – το κοινό Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Το 2021 σχεδιάζεται να διεξαχθεί το Έτος Ιστορίας, που συμπίπτει, και είναι συμβολικό αυτό, με τους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης», είπε και σημείωσε πως οι επερχόμενες εκδηλώσεις θα αποτελέσουν ακόμη μία απόδειξη της στενής σχέση των δύο λαών. Παράλληλα, προσέθεσε την ευχαρίστησή του που στην Ελλάδα «θυμούνται το ρόλο που έπαιξε η Ρωσία στην ανάκτηση από την Ελλάδα της ανεξαρτησίας της και στη θεμελίωση της κρατικής υπόστασής της»

Χαρακτήρισε «πρόκληση» για τις οικονομίες των χωρών αλλά και τη διμερή εμπορική και επενδυτική συνεργασία τους, την πανδημία του κορονοϊού, που έχει μειώσει αισθητά τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών.

«Έχουμε μπροστά μας στενή από κοινού δουλειά για την αποκατάσταση, τουλάχιστον, του προ κρίσης όγκου εμπορίου. Προσβλέπω στην εις βάθος συζήτηση αυτού του θέματος κατά τις επαφές με τους Έλληνες συναδέλφους», είπε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους «Έλληνες φίλους», όπως χαρακτηριστικά είπε, για τη βοήθειά που έχουν προσφέρει όσον αφορά στον επαναπατρισμό των Ρώσων πολιτών.

Σχετικά με την εμπλοκή της Άγκυρας σε σειρά από εντάσεις (Ναγκόρνο Καραμπάχ, Συρία, Λιβύη…) ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε πως Ρωσία και Τουρκία «εργάζονται για την διευθέτηση των συγκρούσεων σε όλες τις εστίες έντασης που αναφέρατε».

Ωστόσο, εξήγησε πως οι δύο πλευρές έχουν άλλες θέσεις όσον αφορά σε ορισμένες περιφερειακές αντιπαραθέσεις.

«Η ομαλοποίηση της κατάστασης στη Συρία αποτελεί ένα έμπρακτο παράδειγμα μιας καθαρά πραγματιστικής και ουσιώδους συνεργασίας Ρώσων και Τούρκων διπλωματών, στρατιωτικών και ειδικών υπηρεσιών, που βασίζεται στον αμοιβαίο υπολογισμό των συμφερόντων. Χάρη στις συνεννοήσεις μας, που επιτεύχθηκαν τόσο στο διμερές, όσο και στο τριμερές (με τη συμμετοχή του Ιράν) πλαίσιο, καταφέραμε να δημιουργήσουμε τον πλέον βιώσιμο σήμερα μηχανισμό διαλόγου – αυτόν της Αστάνα.

Η ενεργός συνεργασία των δυο χωρών μας ήταν αυτή που επέτρεψε να αποφασιστεί η παύση εχθροπραξιών στη Συρία, να καθοριστούν οι ζώνες αποκλιμάκωσης, καθώς και να συσταθεί η Συνταγματική Επιτροπή. Στις προβληματικές περιοχές της Συρίας, όπως το Ιντλίμπ και η περιοχή ανατολικά της Ευφράτης, πραγματοποιούνται κοινές ρώσο-τουρκικές περιπολίες, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση εκεί της τάξης και της ασφάλειας. Η κοινή δουλειά για την εξουδετέρωση των τρομοκρατικών ομάδων δημιουργεί προϋποθέσεις για τη συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας και της επιστροφής των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους». 

Αναφερόμενος στο θέμα της Λιβύης σημείωσε πως οι εμπειρογνώμονες που έχουν οριστεί από τις δύο πλευρές «συμβάλλουν στην ειρήνευση των αντιμαχόμενων πλευρών», ενώ, όπως συμπλήρωσε οι κοινές προσπάθειες οδήγησαν στην επανεκκίνηση των εργασιών της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την προσέγγιση των διαπραγματευτικών θέσεων των αντιμαχόμενων μερών με στόχο την έναρξη των πολιτικών μεταρρυθμίσεων με βάση τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις αποφάσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου».

Όσον αφορά τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο Ρώσος ΥΠΕΞ επεσήμανε πως Μόσχα και Άγκυρα έχουν «τις δικές τους αποχρώσεις» στο ζήτημα. «Δεν κρύβουμε ότι δεν υποστηρίζουμε τη θέση ότι δήθεν είναι δυνατή και επιτρεπτή η στρατιωτική λύση αυτού του προβλήματος. Θεωρώντας και τους δυο λαούς, όσο τον αρμενικό, τόσο και τον αζέρικο, ως φίλους και αδελφικούς λαούς, δεν μπορούμε να συμμεριζόμαστε τέτοιες επιδιώξεις. Οι Πρόεδροι της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας ως επικεφαλής-συμπρόεδροι της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ της αποκλειστικά πολιτικής διευθέτησης. Η «τρόικα» των συμπροέδρων είναι αυτή που αποτελεί το κοινώς αναγνωρισμένο πλαίσιο διαμεσολάβησης με στόχο την εξεύρεση διεξόδου από αυτήν την παλιά σύγκρουση».

«Προσπαθούμε να πείσουμε τους Τούρκους εταίρους να ασκήσουν την επιρροή τους προς την υποστήριξη» της κατάπαυσης πυρός, ανέφερε, προσθέτοντας πως είχε «σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου» επί του ζητήματος.

Ολοκληρώνοντας επ΄αυτού του ζητήματος ο Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε όλους τους «εξωτερικούς "παίκτες"» να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αποφευχθεί μία κλιμάκωση στην περιοχή.

Στο ερώτημα για το άνοιγμα, από πλευράς Τουρκίας, της παραλιακής ζώνης στα Βαρώσια στην Αμμόχωστο της Κύπρου δήλωσε:

«Για σχόλια σχετικά με το στόχο και τη σημασία της απόφασης για το άνοιγμα της παραλίας στην περιοχή των Βαρωσίων, πρέπει να απευθυνθεί κανείς σ’ εκείνους που έλαβαν αυτήν την απόφαση», είπε, αρχικά, και έκανε λόγο για «βήμα που προκάλεσε τη σοβαρή ανησυχία μας».

Εξηγώντας τους λόγους είπε: «Πρώτον, είναι σε αντίθεση με μια σειρά Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ: 414 (1977), 482 (1980), 550 (1984), 789 (1992) και 2483 (2019), και δεύτερον, οιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες εμποδίζουν τη διαμόρφωση της εποικοδομητικής ατμόσφαιρας και δημιουργούν πρόσθετες επιπλοκές στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριστική διευθέτηση αυτού του παλιού προβλήματος».


Η Ρωσία, όπως δήλωσε, «παραμένει προσηλωμένη στις παραμέτρους επίλυσης, όπως αυτές είναι εγκεκριμένες από τα Ηνωμένα Έθνη, και είναι έτοιμη να συμβάλει στην εφαρμογή τους». Ενώ, τέλος, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλες οι πλευρές καθώς αυτό «θα βοηθήσει τη σταθεροποίηση της κατάστασης, την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή».

 

 

 

 

Pronews

 


Χαμός! Σε ποια χώρα αναστέλλεται η χρήση δύο εμβολίων κατά της γρίπης μετά από δεκάδες ύποπτους θανάτους;

Μέγα θέμα έχει προκύψει στη Νότια Κορέα από τους μυστηριώδεις θανάτους.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης αποφάσισαν να ανασταλεί προσωρινά η χρήση δύο αντιγριπικών εμβολίων προληπτικά, καθώς 48 άνθρωποι στους οποίους χορηγήθηκαν στη Νότια Κορέα πέθαναν.

Η Σιγκαπούρη έγινε έτσι μια από τις πρώτες χώρες που ανακοινώνουν την αναστολή της χρήσης των συγκεκριμένων εμβολίων.

Ως το Σάββατο, οι αρχές στη Σεούλ είχαν καταγράψει 48 θανάτους ανθρώπων που εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης, αλλά επέμειναν ότι θα συνεχίσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς λένε πως δεν έχει διαπιστωθεί σχέση αιτίου-αιτιατού μεταξύ των σκευασμάτων αυτών και των θανάτων.

Δεν έχει καταγραφεί ως αυτό το στάδιο κανένας θάνατος στη Σιγκαπούρη ο οποίος να συνδέεται με τον εμβολιασμό εναντίον της γρίπης. Η απόφαση να ανασταλεί η χρήση των SKYCellflu Quadrivalent και VaxigripTetra έχει προληπτικό χαρακτήρα, εξήγησαν αργά χθες Κυριακή το βράδυ το υπουργείο Υγείας και η Αρχή Επιστημών της Υγείας.

Η Αρχή βρίσκεται σε επαφή με τις νοτιοκορεάτικες αρχές από τις οποίες περιμένει περισσότερες πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνάς τους για να διακριβωθεί εάν οι θάνατοι σχετίζονται κατά κάποιον τρόπο με τον εμβολιασμό κατά της γρίπης.

Το SKYCellflu Quadrivalent παράγεται από τη νοτιοκορεάτικη SK Bioscience και διανέμεται στη Σιγκαπούρη από την AJ Biologics. Το VaxigripTetra παράγεται από τη Sanofi και διανέμεται στη χώρα από τη Sanofi Aventis.

Δύο άλλα εμβόλια τα οποία έχουν διανεμηθεί στη Σιγκαπούρη για την εποχή της γρίπης στο βόρειο ημισφαίριο την περίοδο 2020/2021 μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται, διαβεβαίωσαν οι υγειονομικές αρχές.

 

 

(φωτο:unsplash)

 

Κ.Μητσοτάκης: «Η κυριαρχία μας στη θάλασσα είναι στα 6 ν.μ.» -«Τελείωσε» εθνική δικαιοδοσία & δικαιώματα σε υφαλοκρηπίδα

Κ.Μητσοτάκης: «Η κυριαρχία μας στη θάλασσα είναι στα 6 ν.μ.» -«Τελείωσε» εθνική δικαιοδοσία & δικαιώματα σε υφαλοκρηπίδα
Pronews

 

 

                                                                                             ΡΕΚΛΑΜΑ τηλ.6978276141

Ζαλίζουν τα ποσά! Δείτε τα χρήματα, που πήραν Τσιόδρας και Μαγιορκίνης από φαρμακευτικές και τα προγράμματα που διαχειρίζονται


 

                                                                                             ΡΕΚΛΑΜΑ τηλ.6978276141



Μπήκαν στις ζωές μας τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας και Γκίκας Μαγιορκίνης είναι μέλη της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας που αποφασίζει για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.

Μετά από μία σύντομη έρευνα στη Διαύγεια και με κάθε επιφύλαξη για πρωθύστερες ή άλλες αμοιβές για επιστημονικά προγράμματα, τα μέλη της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας καθηγητές κ. κ. Τσιόδρας και Μαγιορκίνης έχουν λάβει ή διαχειρίζονται από το Δημόσιο ή από εταιρείες σπόνσορες τα κάτωθι ποσά.

Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας:

485.000 ευρώ για την «Εργαστηριακή παρακολούθηση των HIV-1 οροθετικών ασθενών, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών, στο πλαίσιο αποτελεσματικής προστασίας της δημόσιας υγείας».

Καθώς και τουλάχιστον 60.000 ευρώ για διάφορους λόγους, όπως φαίνεται στα έγγραφα

Σωτήρης Τσιόδρας: Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας

192.000 από φαρμακευτικές εταιρείες σπόνσορες ερευνητικών προγραμμάτων

17.000 για διάφορες αμοιβές

7.000 περίπου ως προσωπικές αμοιβές ή έξοδα

Πηγή: pronews.gr



Ποιά κορονοπαρέα Τσιόδρα Μητσοτάκη ; Κοζάνη:Οι νέοι αθλούνται με μηχανές, παρουσία δεκάδων θεατών χωρίς μάσκα

 

Κοζάνη: Ποιος κορονοϊός; Κάνουν κόντρες με μηχανάκια εν μέσω καραντίνας (video)

 Περίπου 160… θεατές και μάλιστα χωρίς μάσκες  παρακολούθησαν στην Κοζάνη,.. της Καραντίνας, νέους που αθλούνται και διασκεδάζουν με κόντρες των μηχανών.

 

 

 

 

                                                                                             ΡΕΚΛΑΜΑ τηλ.6978276141