11 Δεκεμβρίου 2020

Μου είπαν: «Μην κάνεις παιδί τους επόμενους μήνες» – Μαρτυρία «ΦΩΤΙΑ» για το ρωσικό εμβόλιο


 
Μια πολύ σημαντική μαρτυρία…

Στην Ρωσία ετοιμάζονται για μαζικούς εμβολιασμούς.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο ανταποκριτής της Deutsche Welle, Σέργκιεβ Σατανόφσκι, πήρε μέρος στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik V, προκειμένου να καταθέσει την προσωπική του εμπειρία σε σχέση με το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι.

Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αποφάσισα να κάνω το εμβόλιο. Πήγα στην ιστοσελίδα της δημοτικής αρχής της Μόσχας, όπου συμπλήρωσα σχετικό ερωτηματολόγιο. Με ενημέρωσαν να πάω για εξέταση στο νοσοκομείο Σάντκεβιτς της Μόσχας.

Προτού κάνω την εξέταση, η γιατρός με ρώτησε μήπως είχα πάρει φάρμακα τις τελευταίες μέρες, εάν έχω αλλεργίες και εάν έχω χειρουργηθεί. Μου έδωσαν ενημερωτικό υλικό 16 σελίδων. Εκεί έλεγαν πως το εμβόλιο είχε δοκιμαστεί μέχρι στιγμής μόνο σε ζώα.

Έλαβαν μέρος στις κλινικές δοκιμές 40.000 άνθρωποι. 30.000 πήραν το εμβόλιο ενώ 10.000 placebo. 21 μέρες μετά το πρώτο εμβόλιο οφείλεις να επισκεφτείς ξανά το νοσοκομείο για την δεύτερη δόση, ενώ με την βοήθεια της εφαρμογής «Check Covid-19» είσαι υποχρεωμένος να κρατάς ημερολόγιο αναφορικά με το πώς αισθάνεσαι.

Ωστόσο, υπήρχε μια άλλη έρευνα και η γιατρός μου πρότεινε να συμμετάσχω και εκεί. Η εν λόγω έρευνα δεν προβλέπει εξέταση αίματος για ανοσογονικότητα, τουτέστιν την ικανότητα του εμβολίου να επιφέρει απόκριση κατά του ιού δημιουργώντας αντισώματα.

Η Ρωσία πληρώνει 8.500 ρούβλια για την συμμετοχή. Λαμβάνουν δείγμα μόλις 95 χιλιοστόλιτρων αίματος! Ως εκ τούτου συμφώνησα.

Η ασφάλεια της έρευνας προβλέπει δυο εκατομμύρια ρούβλια (22.000 ευρώ) για τους οικείους μου σε περίπτωση που πεθάνω, ενώ σε περίπτωση αναπηρίας δίνονται από 500.000 μέχρι και 1,5 εκατομμύριο ρούβλια και σε περίπτωση επιδείνωσης της υγείας χωρίς αναπηρία 300.000 ρούβλια.

Έκανα εξετάσεις για Ηπατίτιδα C και B, HIV, σύφιλη και κορωνοϊό (PCR- και αντισώματα) και επιπλέον για κατάλοιπα φαρμάκων στα ούρα μου. Ήμουν καθαρός και άρα ήμουν σε θέση να κάνω το εμβόλιο. Πήγα για το εμβόλιο ακριβώς επτά μέρες μετά, όσο δηλαδή ισχύουν οι εξετάσεις.

Ο γιατρός μου έκανε το εμβόλιο στην αριστερή ωμοπλάτη. Εν συνεχεία ανάμενα μισή ώρα σε ειδικό αναπαυτήριο που έχουν. Πληροφορήθηκα πως σε ορισμένους ασθενείς πέφτει η πίεση μετά το εμβόλιο. Τελικά σε εμένα ήταν φυσιολογική. Έλαβα έγγραφο συμμετοχής και μου έδωσαν εξιτήριο. Ίσως να ανέβαζα πυρετό, μου είπαν, συνιστώντας μου να πάρω παρακεταμόλη. Εκτός των άλλων, μου απηύθυναν παράκληση να μην προγραμματίσω να κάνω παιδί τους επόμενους μήνες! Η αιτία ήταν το ότι δεν είχε γίνει ακόμα εξέταση για την επίδραση του εμβολίου στο σπέρμα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Την πρώτη νύχτα μετά τον εμβολιασμό (ή και το pacebo) αλλά και την επομένη μέρα, αρκετοί ανέβασαν πυρετό και είχαν μυϊκούς πόνους. Από την πλευρά μου, φεύγοντας από την δουλειά γύρω στις επτά το βράδυ είχα πονοκέφαλο, ρίγος και ζαλάδες.

Ανέβασα πυρετό 38,6, ενώ κάνοντας γιόγκα άρχισα να έχω και περισσότερους μυϊκούς πόνους. Άρα είχα λάβει το εμβόλιο και όχι placebo. Έλαβα παρακεταμόλη, κατέγραψα τα συμπτώματα στο ψηφιακό ημερολόγιο και πήγα να κοιμηθώ. Το άλλο πρωΐ, ο πυρετός είχε υποχωρήσει στο 37. Όλες οι παρενέργειες εξαφανίστηκαν.

Μετά από τρεις εβδομάδες θα πάρω την δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ 42 περίπου μέρες μετά την πρώτη δόση, θα δημιουργηθούν, υποτίθεται, αντισώματα. Η ερώτηση είναι αν τα αντισώματα αυτά θα είναι σε θέση να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τον κορων

 

Με πληροφορία από το  el.gr

 ADVERTISING

Κορίτσια ο Άδωνις : Οχι στη περιποίηση νυχιών...(ο Αδωνις το γυαλίζει το πόμολο;) -Η γελοιότητα ενός υπουργού Ανάπτυξης να ασχολείται με την απαγόρευση βαφής ονύχων


Η  ελαφρότητα του είναι, και η γελοιότητα ενός  υπουργού Ανάπτυξης να ασχολείται με την απαγόρευση βαφής ονύχων.




Πρώτη ενημέρωση 11/12/2020  06:43μ.μ

 
 
Γεωργιάδης: Δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα περιποίησης νυχιών


Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης,  είπε πως τα καταστήματα περιποίησης νυχιών δεν θα ανοίξουν, αλλά μόνο τα κομμωτήρια. (;;;)

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε αρχικά: «Όταν οι γιατροί μας εξήγησαν ότι ο κίνδυνος ήταν σε λίγες εβδομάδες να θρηνήσουμε χιλιάδες νεκρούς έπρεπε να προστατέψουμε τη ζωή».

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφορικά με το click away ανέφερε: «με την παράδοση εξ’ αποστάσεως δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να ισοφαρίσει το τζίρο που θα έκανε τις γιορτές.

Η παράδοση εξ’ αποστάσεως είναι ένα μέσο που επιλέξαμε όταν κατέστη φανερό ότι είναι αδύνατο να ανοίξει η λιανική πώληση, γιατί είναι μια δραστηριότητα που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε μια εξαιρετικά μεγάλη έκρηξη της πανδημίας».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στα ερωτήματα των πολιτών διευκρινίζοντας:

  • «Πρακτικά παραμένει κλειστό ένα μαγαζί που θα ανοίξει αυτό το διάστημα».
  • «Δεν υπάρχει περιορισμός στους υπαλλήλους που θα έχει ένα κατάστημα».
  • «Όποιος δουλέψει βγαίνει από την αναστολή».
  • «Δεν θα επιτρέπονται τα μετρητά, ο λόγος είναι απλός, θέλουμε να απαγορέψουμε την προσωπική επαφή».
  • «Τα κομμωτήρια ανοίγουν για υπηρεσίες κόμμωσης, όχι για νύχια (δεν ανοίγουν αυτά τα καταστήματα)».
  • «Δεν μπορεί κάποιος να περάσει από το μαγαζί και να διαλέξει ένα ρούχο. Δεν είναι αυτή η διαδικασία που έχουμε θεσμοθετήσει».
  • «Δεν ανοίξαμε τη λιανική πώληση, λόγω του φόβου ότι τα καταστήματα δεν θα τηρούν τα μέτρα, είναι η εικόνα του συνωστισμού στους δρόμους», εξήγησε.
  • «Από δήμο σε δήμο μπορεί να μετακινηθεί ένας πολίτης, από περιφέρεια σε περιφέρεια δεν μπορεί».
  • Μόνο με σάτιρα μπορούν να αντιμετωπιστούν οι παρανοϊκές  παλινωδίες του Α. Γεωργιάδη.

    Η  ελαφρότητα του είναι, και η γελοιότητα ενός  υπουργού Ανάπτυξης να ασχολείται με την απαγόρευση βαφής ονύχων.

Με πληροφορία απο το newdeast

 ADVERTISING

 

Click Away: «Λύση-θάνατο» για τους μικρομεσαίους στο λιανεμπόριο βρήκε η κυβέρνηση - Σφοδρές αντιδράσεις

Click Away: «Λύση-θάνατο» για τους μικρομεσαίους στο λιανεμπόριο βρήκε η κυβέρνηση - Σφοδρές αντιδράσεις


Στην εντελώς ανεδαφική και ανεφάρμοστη λύση του click away κατέληξαν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι για το «άνοιγμα» των καταστημάτων λιανεμπορίου, κάνοντας ξεκάθαρο τι εννοούσε ο Στέλιος Πέτσας λέγοντας πως «το άνοιγμα δεν θα γίνει όπως το φαντάζεστε». Ήδη οι έμποροι αντιδρούν καθώς η συγκεκριμένη «λύση» καταφέρνει και κάνει τα πράγματα... χειρότερα.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα λειτουργεί ως εξής: Ο καταναλωτής κάνει την ηλεκτρονική παραγγελία, προπληρώνει το προϊόν και με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, έξω από αυτό.

Μόνο που τα περισσότερα καταστήματα δεν έχουν ούτε το προσωπικό, ούτε την απαραίτητη ηλεκτρονική πλατφόρμα και φυσικά ούτε τον εξωτερικό χώρο για να ανταποκριθούν σε αυτή τη μέθοδο που επιβάλει η κυβέρνηση. Ουσιαστικά θα είναι σαν να μην άνοιξαν, ενώ μάλιστα πολλοί φοβούνται ότι ίσως καταλήξουν να έχουν και ζημιές, αφού θα πρέπει να πληρώσουν υπαλλήλους, ρεύμα, εμπόρευμα κτλπ. 

Οι μόνοι που θα ευνοηθούν θα είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα τα οποία διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή για να το υποστηρίξουν.

Ήδη οι έμποροι αντιδρούν χαρακτηρίζοντας το μέτρο «ανεφάρμοστο»: 

«Η προσπάθεια καθιέρωσης της μεθόδου click away στις αγορές εν μέσω lockdown δημιουργεί σύγχυση και ανησυχία στους χιλιάδες μικρούς και μεσαίους εμπόρους όλης της χώρας. Για την συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων, η συγκεκριμένη μέθοδος αγορών δεν έχει πεδίο εφαρμογής. Η θέσπιση αυτή τη στιγμή του click away ενέχει σοβαρό κίνδυνο ανοίγματος όλης της αγοράς και μάλιστα ανεξέλεγκτα, με προφανείς συνέπειες για τον έλεγχο της πανδημίας.

Πιστεύω πως καμία νέα, αδοκίμαστη μέθοδος πωλήσεων δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα μικρά ανοικτά εμπορικά καταστήματα που έχουν αποδείξει, εν μέσω πανδημίας, ότι δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού. Η Πολιτεία αυτή την δύσκολη εποχή οφείλει να προστατεύσει τόσο την δημόσια υγεία όσο και τον υγιή ανταγωνισμό», τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, μεταφέροντας την αγωνία αλλά και τις έντονες αντιδράσεις των συναδέλφων του.


 

PronewsADVERTISING

 

Το ΣΚΑΙ το κανάλι και το σάιτ skai.gr της νύφης του Μητσοτάκη σχολιάζει δυσμενώς τους έγκλειστους από την δικτατορία πολίτες...που βγαίνουν για μια ανάσα..

Πρώτες οι ειδήσεις του ΣΚΑΪ με περισσότερους από 1 εκατομμύριο τηλεθεατές
       Του Μανώλη Μάνου

Διαβάστε να φρικάρετε την προσπάθεια  που κάνει το skai.gr και το ΣΚΑΙ της εργαζόμενης εκεί νύφης του Πρωθυπουργού,  να εκφοβίσουν,  να γελοιοποιήσουν τον Ελληνικό λαό και να του δημιουργήσουν αίσθημα ενοχής,  (με αποτέλεσμα την  κατάθλιψη) ακόμη επειδή ο πολίτης βγαίνοντας να γυμναστεί η και μετά την γυμναστική πείνασε και θέλησε να φάει έναν γύρο η ένα σάντουιτς .

Πρέπει να βάλουν μυαλό στο ΣΚΑΙ και σε όλα τα πουλημένα ΜΜΕ- οι συνάδελφοι στα κυβερνητικά σαιτς,  πριν ο κόσμος βγει στους δρόμους και τους πιάσουν με τις πέτρες, κατά το κοινώς λεγόμενο και αρχίσουν να τρέχουν σαν τις "κοινές γυναίκες" του πεζοδρομίου, και δεν θα βρίσκουν.. πέτρα να κρυφτούν.

Ακούει ο Υπουργός Υγείας; να σταματήσουν οι "ειδικοί "να πάνε το γράμμα" της τρομολαγνείας  και του εν γένει "γυαλίσματος του πόμολου" ξέρει ο Βασιλάκης  Κικίλιας από αυτά.... πριν επαναστατήσει το πόπολο.
        
        

     

«Έσπασαν» το lockdown με ευφάνταστες δικαιολογίες: Η βεβαίωση εργασίας που έγινε.. ροζ παραστράτημα

Δημοσιευση: 11/12/2020 - 15:40

Λάζαροι που αναστήθηκαν... 9,5 βδομάδες χωρίς γάμο, μάνες σε ειδικές αποστολές, κυνηγοί προσφορών σε... «ακριτικές» περιοχές και αθλούμενοι που κάνουν προθέρμανση.. με σουβλάκια! Ευφάνταστες δικαιολογίες μετακίνησης που είχαν κάποιοι πολίτες επιχειρώντας να σπάσουν την καραντίνα ή να μετακινηθούν άσκοπα
 

Ρεπορτάζ Άννα Μαρούλη

Δεν είναι λίγες οι φορές που αστυνομικοί «κλήθηκαν» να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δικαιολογίες στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων του κορωνοιού από τις 7 Νοεμβρίου που ξεκίνησε το 2ο lockdown στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου ο μέσος όρος των πολιτών με ακραίες δικαιολογίες αλλά και τυπικών παραβατών που «έσπασαν» το lockdown ανά ημέρα ανέρχεται σε 266 για μη χρήση μάσκας με σχετικά διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ και σε 1.051 για παραβάσεις περιορισμού κίνησης με σχετικά διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ.

Η γιαγιά που... αναστήθηκε

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας νεαρός που κατά την διάρκεια των ελέγχων αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας είπε ότι πάει να βοηθήσει την γιαγιά του η οποία όμως όπως διαπιστώθηκε… δεν ζούσε.

Δύσκολη .. η απιστία

Υπάρχουν και πολίτες που έπρεπε να αποκαλύψουν τις «ερωτικές τους ανησυχίες» για να δικαιολογήσουν την μετακίνηση τους. Ενδεικτική περίπτωση αποτελεί ένας πολίτης που έδειξε χαρτί ότι πάει στην δουλειά του. Ωστόσο, η περιοχή και το ωράριο στην βεβαίωση που κρατούσε δεν εξηγούσε την μετακίνηση του την εν λόγω ώρα και στην συγκεκριμένη περιοχή που εντοπίστηκε, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να παραδεχτεί πως πήγαινε να επισκεφτεί την «παράνομη» σχέση του και ζητούσε την κατανόηση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Σε μια αντίστοιχη περίπτωση γυναίκα δήλωσε ότι πήγαινε να ψωνίσει. Ωστόσο, δεν κρατούσε ψώνια και σε περαιτέρω ερωτήσεις κατά την διάρκεια του ελέγχου παραδέχτηκε ότι είχε πάει να συναντήσει σε ξενοδοχείο την… ασυγκράτητη εξώγαμη συντροφιά της.

Από την άθληση … στην προθέρμανση με σουβλάκια

Αστυνομικοί βεβαίωσαν παράβαση για άσκοπη μετακίνηση σε πολίτη που έστειλε SMS για άθληση, αλλά είπε να κάνει… προθέρμανση με σουβλάκια και τελικά «πιάστηκε» στις διατάσεις σιαγόνων…

Γιατί μάνα είναι μόνο μία!

Από τους ελέγχους δεν έχουν λείψει και μαμάδες που στέλνουν τον κωδικό 4, για την παροχή βοήθειας με σκοπό να πάνε να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί μια μητέρα που σε έλεγχο είπε πως πάει να «βοηθήσει» το παιδί της. Ήθελε να βάλει πλυντήριο τα… άπλυτα του γιού της, και ζήτησε επιείκεια από τους αστυνομικούς καθώς τέτοιου είδους μετακινήσεις δεν δικαιολογούνται.

Κυνηγοί… προσφορών supermarket

Κάτοικος Αμαρουσίου βρέθηκε στην περιοχή της Ηλιούπολης καθώς όπως εξήγησε σε έλεγχο που του έγινε από αστυνομικούς οι προσφορές των σουπερ μάρκετ της εν λόγω περιοχής είναι καλύτερες από της δικής του.

Απουσία ταυτότητας – SMS ή Μη χρήση μάσκας μέσα σε αυτοκίνητα με υπεράριθμους

Έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις πολιτών που δεν φέρουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο, τις απαραίτητες βεβαιώσεις ή δεν έχουν απαντητικό SMS του 13033. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ έχουν επιβληθεί αρκετά πρόστιμα για απουσία μάσκας μέσα στα αυτοκίνητα με υπεράριθμους επιβάτες.

Συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, από τις 7 Νοεμβρίου που ξεκίνησε το πανελλαδικό lockdown μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου, έχουν πραγματοποιηθεί 721.284 έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ και έχουν καταγραφεί 338 συλλήψεις, 46.944 παραβάσεις εκ των οποίων 8.249 για μη χρήση μάσκας με σχετικά διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ και 32.610 για παραβάσεις περιορισμού κίνησης με σχετικά διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ, 33 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων.

Πηγή: https://www.skai.g

 

fyllokaiftero1. 

 ADVERTISING

Μελέτη Οξφόρδης για τις απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα: «Επίπεδο δικτατορίας 84.26 στα 90 για την Ελλάδα»!

Μελέτη Οξφόρδης για τις απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα: «Επίπεδο δικτατορίας 84.26 στα 90 για την Ελλάδα»!

Με δείκτη αυστηρότητας lockdown 84.26, η Ελλάδα έχει την σκληρότερη καραντίνα  για τον κορωνοϊό στον πλανήτη, μαζί με τη Βενεζουέλα και τη Μογγολία, δύο χώρες που η λέξη «δημοκρατία» δεν είναι ακριβώς αυτή που περιγράφει το πολίτευμά τους. 

Ο συνδυασμός κλειστών καταστημάτων, απαγόρευσης κυκλοφορίας (ειδικά μετά τις 21.00), SMS για μετακινήσεις, μιας σειράς απαραίτητων εγγράφων για να μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους, τις απαγορεύσεις προσευχής στις εκκλησίες, την απαγόρευση ψαρέματος και κυνηγίου κλπ. κατατάσσουν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως ανάμεσα στις χώρες που έχουν εγκαθιδρύσει καθεστώς «υπό όρους διαβίωσης», ουσιαστικά ένα δικτατορικό καθεστώς.

ADVERTISING

Οι λοιπές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου έχουν λιγότερους περιορισμούς 

Η μέτρηση γίνεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ( bit.ly/2IBoxvA ) με τον δείκτη της απόλυτης δικτατορίας να είναι στο 90.

Η Ελλάδα με 84.26 βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό το επίπεδο με την στέρηση των προσωπικών ελευθεριών κίνησης και διαβίωσης να είναι ελάχιστα πριν την απόλυτη.

Όλα αυτά ενώ η καραντίνα έχει αποτύχει πανηγυρικά, άρα η κυβέρνηση έχει αποτύχει να προστατέψει τους πολίτες, η επιτροπή «ειδικών», που η ίδια η κυβέρνηση έχει συστήσει, ζητά εισαγγελέα -και εν τέλει επενέβη- για τα πεπραγμένα του κυβερνητικού ΕΟΔΥ, σχετικά με τα εικονικά στοιχεία των κρουσμάτων και άλλα λένε την μία εβδομάδα και άλλα την άλλη. 

Το μοναδικό που φαίνεται να έχει επιτύχει η κυβέρνηση είναι το «μία τηλεόραση-μία φωνή»: Ούτε επί ΥΕΝΕΔ της επταετίας δεν υπήρχε τόσο «κοινό» και τόσο «ξεφωνημένα» παραπλανητικό δελτίο ειδήσεων, όπως αυτά που ακούγεται από τα έξι ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

 

 

Pronews

 

Παγώνη: Δεν μας απασχολεί το ρεβεγιόν-Δεν θα προλάβουμε ούτε το Πάσχα - Άνοιγμα μετά το καλοκαίρι, και αν το εμβόλιο το έχει κάνει το 60%

 





11/12/2020 11:00 π.μ
Παγώνη: Με 100 θανάτους την ημέρα δεν μας απασχολεί το ρεβεγιόν



Αφού αναφέρθηκε στα 15 άτομα που έχουν νοσήσει με κορονοϊό στο «Γεννηματάς», γιατρούς και νοσηλευτές, μίλησε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για να προχωρήσουν στο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Στην επόμενη εβδομάδα μετά το άνοιγμα μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και μετά θα λέμε "γιατί άνοιξαν τα μικρά μαγαζιά"» ανάφερε η γιατρός στο Mega.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των κομμωτηρίων είπε ότι είναι ελεγχόμενοι χώροι αφού ο κόσμος προσέρχεται με ραντεβού και μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Όσον αφορά τις εκκλησίες η κ. Παγώνη τάχθηκε κατά του ανοίγματός τους. «Αυτό που ισχύει σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα ισχύει και για τις εκκλησίες. Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αν μια φορά Χριστούγεννα δεν πάει ο κόσμος στην εκκλησία. Δεν πρέπει να ανοίξουν οι εκκλησίες για τον κόσμο».

Σχετικά με τις φετινές γιορτές αλλά και τo Πάσχα του 2021 η κ. Παγώνη ήταν κάθετη.

«Όταν έχουν 100 θανάτους την ημέρα δεν μας απασχολεί πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν. Το πρόβλημα είναι πώς θα ξεκινήσουμε να κάνουμε τα εμβόλια. Δεν νομίζω να προλάβουμε ούτε το Πάσχα. Περιμένουμε τέλος Ιουνίου να έχει κάνει ένα το εμβόλιο ένα 55-60% του πληθυσμού. Μετά το καλοκαίρι θα μπούμε σε μια κανονικότητα» τόνισε.

« Όταν νοσηλεύονται πάνω από 3.500 άτομα είναι αναμενόμενο ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να διασωληνωθεί. Περιμέναμε να μειωθούν πολύ πιο γρήγορα τα κρούσματα αλλά αυτό δεν έγινε. Η Βόρεια Ελλάδα είναι ακόμα στο κόκκινο. Υπάρχουν νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη να ξεκινούν εφημερία με ένα ή δύο κρεβάτια ΜΕΘ» είπε.

Απόλυτα αντίθετη με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των εκκλησιών είναι η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη.

Ε.Δ.Ο fyllokaiftero1.

 

 Υποστηρίξτε το fyllokaiftero1.  με τοποθέτηση διαφημιστικού για την προβολή σας,ως επαγγελματίες, για ανεξάρτητη ενημέρωση.

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com   είναι μια σελίδα ανεξάρτητης  ειδησεογραφίας, που προσφέρει στους αναγνώστες του έγκυρη ενημέρωση για την Καστοριά, την Δυτική Μακεδονία, και όλη την Ελλάδα 

Το fyllokaiftero1.blogspot.com  δεν χρηματοδοτείται από καμία άλλη πηγή, παρά μόνο από τους αναγνώστες του. Δείτε πώς μπορείτε να μας στηρίξετε.

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

Αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ σε αιμοδότη που επέστρεφε από αιμοδοσία!

  
Για άσκοπη μετακίνηση.

Αυτή είναι η επώνυμη καταγγελία πολίτη  στον antenna, ο οποίος είδε τους άνδρες της αστυνομίας να του κόβουν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, επιστρέφοντας από αιμοδοσία.

Η εν λόγω καταγγελία έχει να κάνει με το γεγονός πως η ΕΛ.ΑΣ έριξε πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, σε άνθρωπο που γύριζε από αιμοδοσία.

Το… θύμα ήταν ο Απόστολος Δημακόπουλος, ο οποίος βγήκε στον αέρα της του «Καλημέρα Ελλάδα» και προσπάθησε νε εξηγήσει το τι ακριβώς συνέβη!

Ο ίδιος αποκάλυψε πως είχε μεταβεί στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για αιμοδοσία και επέστρεφε σπίτι του με το λεωφορείο, το οποίο σταμάτησαν ομάδες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ για έλεγχο των περιοριστικών μέτρων.


 E.Δ.Ο 

fyllokaiftero1.

 

 Υποστηρίξτε το fyllokaiftero1.  με τοποθέτηση διαφημιστικού για την προβολή σας,ως επαγγελματίες, για ανεξάρτητη ενημέρωση.

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com   είναι μια σελίδα ανεξάρτητης  ειδησεογραφίας, που προσφέρει στους αναγνώστες του έγκυρη ενημέρωση για την Καστοριά, την Δυτική Μακεδονία, και όλη την Ελλάδα 

Το fyllokaiftero1.blogspot.com  δεν χρηματοδοτείται από καμία άλλη πηγή, παρά μόνο από τους αναγνώστες του. Δείτε πώς μπορείτε να μας στηρίξετε.

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

«Ο θάνατος του εμποράκου»: - Η απόλυτη οικονομική καταστροφή

«Ο θάνατος του εμποράκου»: Στις 21 Δεκεμβρίου αντί στις 14/12 θα ανοίξει (;) η λιανική - Η απόλυτη οικονομική καταστροφή

«Ο θάνατος του εμποράκου». Μόνο αυτός ο τίτλος θα μπορούσε να δοθεί στην πιθανολογούμενη απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τελικά το λιανεμπόριο λιανεμπορίου στις 21 Δεκεμβρίου (υπάρχουν και σκέψεις να μην ανοίξει καθόλου η λιανική) καθώς η αποτυχία του lockdown τους έχει «στριμώξει» τόσο πολύ που είναι τρομοκρατημένοι ότι επίκειται κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος, το οποίο βέβαια, οι ίδιοι επιβαρύνουν με το κλίμα τρομοκρατίας που έχουν επιβάλλει. 

Από χθες τη νύχτα το pronews.gr μετέδωσε ότι οι λοιμοξιωλόγοι, που έχουν τεράστια ευθύνη για όλο αυτό το μπάχαλο και την καταστροφή του δεύτερου κύματος ήταν αρνητικοί για τις 14 Δεκεμβρίου ως προς το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής. Σήμερα είναι αρνητικοί συνολικά, καθώς βλέπουν το «τρένο των ευθυνών» για τις αποτυχημένες προβλέψεις και εκτιμήσεις τους, να έρχεται καταπάνω τους

Τώρα, μέσα σε μερικές ημέρες είναι αδύνατον να υπάρξει αναπλήρωση του χαμένου τζίρου, όπως επίσης τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα από άποψη συνωστισμού: Ολοι ο ένας πάνω στον άλλο θα τρέξουν στις 21 Δεκεμβρίου για τα βασικά τους ψώνια!

Το αρχικό σενάριο προέβλεπε να προηγηθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων που έχουν μικρή κινητικότητα, τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής, αλλά πάντα με αυστηρό πλαίσιο, ενώ εξετάζονται τα σενάρια για το ωράριο λειτουργίας τις ημέρες αιχμής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει αλλαγή στην ώρα εκκίνησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινά αργότερα από τις 21:00.

Για τις εκκλησίες παραμένει άγνωστο αν θα ανοίξουν τα Χριστούγεννα, για τους πιστούς. Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται είναι ανοίξουν οι Εκκλησίες και να γίνουν περισσότερες λειτουργίες, δύο την παραμονή το βράδυ των Χριστουγέννων στις 9 και στις 11 και τρεις ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 5, στις 7 και στις 9 το πρωί, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού.

Παράλληλα, συζητείται να μη γίνει η ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα αλλά σε κολυμβήθρα και ο αγιασμός να δίνεται σε μπουκαλάκι και τα αντίδωρο τυλιγμένο σε χαρτί! Τι άλλο θα δούμε, άραγε! Eκτιμάται ότι κατά το δωδεκαήμερο, οι εκκλησίες θα μπορούν να παραμένουν ανοιχτές για ατομική προσευχή.

Πάντως τα κομμωτήρια θα ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Κραυγή αγωνίας στην Πάτρα

Στην Πάτρα νωρίτερα σήμερα, οι έμποροι παρέδωσαν τα κλειδιά των καταστημάτων τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο κλείσιμο των καταστημάτων που έχει επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Εκπρόσωποι των εμπόρων της πόλης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα μπροστά από το δημοτικό θέατρο Απόλλων και, σε μια συμβολική κίνηση, κατέθεσαν τα κλειδιά και τα λουκέτα των κλειστών καταστημάτων τους αναφέρει το thebest.gr.

 pronews.gr

 

 

 Υποστηρίξτε το fyllokaiftero1.  με τοποθέτηση διαφημιστικού για την προβολή σας,ως επαγγελματίες, για ανεξάρτητη ενημέρωση.

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com   είναι μια σελίδα ανεξάρτητης  ειδησεογραφίας, που προσφέρει στους αναγνώστες του έγκυρη ενημέρωση για την Καστοριά, την Δυτική Μακεδονία, και όλη την Ελλάδα 

Το fyllokaiftero1.blogspot.com  δεν χρηματοδοτείται από καμία άλλη πηγή, παρά μόνο από τους αναγνώστες του. Δείτε πώς μπορείτε να μας στηρίξετε.

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

Γώγος σε ΣΚΑΪ: Δεν είναι βέβαιο ότι θα ανοίγουν δημοτικά 7 Ιανουαρίου-Όχι πλήρες άνοιγμα εκκλησιών



Ο Χ. Γώγος θρασύτατος είπε  ακόμα ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας πρέπει να συνεχιστεί μετά τις 9 το βράδυ ακόμα και στις γιορτές.

Δημοσιευση: 11/12/2020 - 07:56

       

  


Γώγος σε ΣΚΑΪ: Δεν είναι δεδομένο ότι ανοίγουν δημοτικά 7 Ιανουαρίου-Όχι πλήρες άνοιγμα εκκλησιών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις 7 Ιανουαρίου άφησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ απέκλεισε και το πλήρες άνοιγμα των εκκλησιών. «Με το παραμικρό μπορούμε να έχουμε τρίτη επιδείνωση» προειδοποίησε.

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο, εξαρτάται απ’ ό,τι θα βλέπουμε για τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου. Πάμε εβδομάδα – εβδομάδα, μέρα – μέρα, υπάρχει καμπύλη, αλλά φαίνεται ότι θα είναι μια βασανιστική πορεία» τόνισε μεταξύ άλλων.


Ξεκαθάρισε ακόμα ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας πρέπει να συνεχιστεί μετά τις 9 το βράδυ ακόμα και στις γιορτές.

Για τις εκκλησίες ξεκαθάρισε ότι δε γίνεται να ανοίξουν πλήρως. «Με κανέναν τρόπο δεν γίνεται να διακυβευτεί η δημόσια υγεία θα περιμένουμε, είναι νωρίς, αν χρειαστούν κάποιες παραχωρήσεις θα το δούμε» τόνισε ο καθηγητής.

«Με δεδομένη τη διασπορά στην κοινότητα δεν μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση. (Η πανδημία) μπορεί να ξαναφουντώσει. Η εισήγησή μας ήταν να μην αυξηθεί η κινητικότητα μπορούν να ανοίξουν μικροπράγματα, με επιτήρηση, όπως  μικρά βιβλιοπωλεία με ηλεκτρονικές παραγγελίες. Ανοιχτή πόρτα μαγαζιού με τίποτα, δεν είναι δυνατό να δούμε τέτοιες σκηνές» υπογράμμισε ο κ. Γώγος.

«Υπάρχει ακόμα διασπορά, θα είναι παρά πολύ δύσκολο με εξαντλημένο προσωπικό γεμάτα νοσοκομεία και κουρασμένο κόσμο» να υπάρχει τρίτη επιδείνωση εξήγησε. «Το ποτήρι είναι γεμάτο, το δεύτερο ξεχείλισμα δε θα γίνει ανεκτό».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, μετά τις γιορτές, πιστεύω ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα μπορούμε να δούμε καλύτερα νούμερα… Τουλάχιστον 30 – 40% ελεύθερες κλίνες στο ΕΣΥ αυτό είναι κάλο ‘’μαξιλάρι’’».

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μη περαιτέρω αύξηση της κινητικότητας, είναι προβληματική ακόμα η κατάσταση, υπάρχει σημαντική βελτίωση στους αριθμούς των νοσούντων και στις εισαγωγές, 20% με 30% αλλά στη Βόρεια Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία» ξεκαθάρισε ο καθηγητής.  

Ο Χαράλαμπος Γώγος απηύθυνε νέα δραματική έκκληση στους πολίτες: «ο κόσμος έχει χαλαρώσει πρέπει να καταλάβει ότι κινδυνεύει.  Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι κινδυνεύει κι ο ίδιος κι οι γύρω του να υποστούν σοβαρό χτύπημα υγείας από τον ιό… Όλοι να δουν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και να προφυλαχτούν οι ίδιοι».

«Υπάρχουν συμπληγάδες, μια δύσκολη ισορροπία, κουρασμένος κόσμος, επιχειρήσεις που φυτοζωούν, εμείς προσπαθούμε να σώσουμε υγειονομικά το θέμα η κυβέρνηση να αφήσει κάποιες χαραμάδες οικονομικά» παραδέχθηκε.

Πηγή: skai.gr 

Υποστηρίξτε το fyllokaiftero1.  με τοποθέτηση διαφημιστικού για την προβολή σας,ως επαγγελματίες, για ανεξάρτητη ενημέρωση.

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com   είναι μια σελίδα ανεξάρτητης  ειδησεογραφίας, που προσφέρει στους αναγνώστες του έγκυρη ενημέρωση για την Καστοριά, την Δυτική Μακεδονία, και όλη την Ελλάδα 

Το fyllokaiftero1.blogspot.com  δεν χρηματοδοτείται από καμία άλλη πηγή, παρά μόνο από τους αναγνώστες του. Δείτε πώς μπορείτε να μας στηρίξετε.

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina