12 Ιουνίου 2022

Οι ΗΠΑ συστήνουν… διπλωματία – Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ελλάδα και Τουρκία: «Βρείτε τα μεταξύ σας»!


 
Οι ΗΠΑ συστήνουν… διπλωματία – Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ελλάδα και Τουρκία: «Βρείτε τα μεταξύ σας»!

Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να απέχουν από εντάσεις

Την περίφημη πολιτική των ίσων αποστάσεων , μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή ευνοεί την Τουρκία αποκλειστικά,  υιοθετεί για ακόμη μια φορά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μιλώντας αόριστα περί σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών συστήνοντας ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν μεταξύ τους με… διπλωματία. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν τους συμμάχους τους να απέχουν από την χρήση ρητορικής που θα μπορούσε να υποδαυλίσει περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου ανέφερε «προτρέπουμε τους Συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση».

Στην απάντηση του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών (δηλαδή και της… Τουρκίας) πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται.

Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία.

Προτρέπουμε τους Συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ των Ηνωμένων Πολιτειών».

To  Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αναφέρει  με δήλωση που είχε κάνει τόσο στις 11 Φεβρουαρίου όσο και στις 2 Ιουνίου ότι η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται.

Όπως είχε σημειώσει χαρακτηριστικά, «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται».

Με πληροφορίες από το pronews.gr

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

 

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        

 



Τι φράγμα Νεστορίου ; - έσπασε το «φράγμα» των 30.000 θανάτων με κορωνοϊό στην Ελλάδα – Πρώτη σε νεκρούς ανά 1.000 εμβολιασμένους!


Έσπασε το «φράγμα» των 30.000 θανάτων με κορωνοϊό στην Ελλάδα – Πρώτη σε νεκρούς ανά 1.000 εμβολιασμένους!

4.699 ασθενείς νίκησαν τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός και εξήλθαν από τις ΜΕΘ

Χθες Σάββατο οι νεκροί με κορωνοϊό ξεπέρασαν στη χώρα μας τους 30.000! Και το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι περισσότεροι από τους μισούς έχουν καταλήξει εκτός ΜΕΘ με τον Πρωθυπουργό να έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει επιστημονική έρευνα που να πιστοποιεί ότι οι πιθανότητες θανάτου εκτός ΜΕΘ είναι περισσότερες από ότι εντός ΜΕΘ!

Να σημειώσουμε ότι επί της εκατό ανά χίλιους εμβολιασμένους , η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα σε νεκρούς στην Ευρώπη αν συγκρίνουμε για παράδειγμα με την Βουλγαρία από την οποία είμαστε 300% πάνω σε θνητότητα.

Και αυτό κάτι λέει αναφορικά με τα lockdown που επιβλήθηκαν καθώς και τα μέτρα που ελήφθησαν σε κάθε επίπεδο από την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν τα πιο κάτω:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.539. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.496.807 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.7% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 568 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 141.273(3.9% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 15, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.012 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 109 (61.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 92.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 52 (47.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 57 (52.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.699 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 97 (ημερήσια μεταβολή +12.79%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 91 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Με πληροφορία από το pronews.gr
 
Σχετικά άρθρα:

Καλαμπάκα: Πέθανε ξαφνικά 28χρονος χωρίς πρόβλημα υγείας - Σήμερα Δευτέρα 6/6 στο Καλοχώρι η κηδεία του 28χρονου Μάριου Νιανιά

ΟΧΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΝΟ !!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΛΙ ΠΟΥ : Έφυγε από τη ζωή ο Αντιδήμαρχος σε ηλικία 61 ετών ο Κώστας Κανδύλης By

Δείτε και αυτά:

Πρώην αντιπρόεδρος Pfizer: «Οι εμβολιασμοί δεν αφορούν την Υγεία! – Έγκλημα η χορήγησή τους σε νοσήσαντες, νέους και εγκύους»

Με ξένα κόλυβα "μνημόσυνο" ο Δήμος Καστοριάς « Η προστασία του πλανήτη είναι υπόθεση όλων μας! » γελάνε και οι πάπιες !!!!

Η κυβέρνηση πρώτα αγόρασε mega-παρτίδα εμβολίων από Pfizer-BioNΤech αξίας 44,65 εκατ. ευρώ και μετά ανακοίνωσε 4η και 5η δόση!

ΒΙΝΤΕΟ - Να θυμηθούμε την καταγγελία για το κλείσιμο του Χαμόγελου του Παιδιού και την διαμάχη Μιχαηλίδου-Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1

Από το pronews.gr

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

 

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

 

 



Κυβερνητικός εμπαιγμός: Χάνουν την επιστροφή ρεύματος 60% λόγω ημερομηνίας έκδοσης λογαριασμού!



Κυβερνητικός εμπαιγμός: Χάνουν την επιστροφή ρεύματος 60% λόγω ημερομηνίας έκδοσης λογαριασμού!
 

Ό,τι εκδίδεται μετά τον Μάιο, ακόμα και εάν αφορά στο «επίμαχο τετράμηνο» των αυξήσεων, είναι εκτός επιδότησης

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η επιστροφή ρεύματος θα γίνει στους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022, με αποτέλεσμα όποιος λάβει λογαριασμό από την 1η Ιουνίου και μετά, δεν δικαιούται ούτε… ευρώ!

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να κοιτάξουν στον λογαριασμό τους, την ημερομηνία έκδοσης, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν την επιδότηση έως 600 ευρώ.

Για παράδειγμα, σε έναν λογαριασμό που έχει εκδοθεί 1η Ιουνίου 2022, και έχει περίοδο κατανάλωσης 31/1/22 – 29/5/22, ο καταναλωτής δεν δικαιούται καμία επιστροφή.

Ο λόγος αφορά στην υπουργική απόφαση, η οποία προβλέπει ότι σύμφωνα με το άρθρο 3, για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, αρχικά υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού, που έχει εκδοθεί την περίοδο μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2022.

 Από το pronews.gr

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

 

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

«Κρυφός πληθωρισμός» με το Shrinkflation: Οι εταιρείες μειώνουν τις ποσότητες στις συσκευασίες για να μην αυξήσουν τις τιμές

Ανοχή και σιωπή, από την κυβέρνηση και τις κρατικές υπηρεσίες
«Κρυφός πληθωρισμός» με το Shrinkflation: Οι εταιρείες μειώνουν τις ποσότητες στις συσκευασίες για να μην αυξήσουν τις τιμές

«Αγάπη μου, συρρίκνωσαν… το προϊόν»

Λιγότερα δημητριακά ή μπισκότα στο κουτί. Μειωμένες μεζούρες στο μπουκάλι. Πιο λεπτό ή λιγότερο χαρτί υγείας.

Συσκευασίες που αλλάζουν και μικραίνουν ανεπαίσθητα, με παρεμβάσεις που πολλές φορές δεν τις πιάνει το μάτι.

Κάποιες άλλες παραμένουν ίδιες, πλην όμως με περισσότερο αέρα και λιγότερο προϊόν.

Οι μέθοδοι είναι πολλές. Το αποτέλεσμα το ίδιο.

Στο εξωτερικό το αποκαλούν shrinkflation, από το «πάντρεμα» των αγγλικών λέξεων shrink (συρρικνώνω) και inflation (πληθωρισμός).

Κοντολογίς μια «αθόρυβη» μείωση του μεγέθους των συσκευασιών και της ποσότητας -ορισμένες δε φορές και της ποιότητας- των προϊόντων, χωρίς ορατή αύξηση της τιμής ένεκα πληθωρισμού, αλλά με σταθερή… αξία τη διατήρηση του μεριδίου της αγοράς και του εταιρικού κέρδους.

Marketing vs πληθωρισμού

Πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο μειώνουν το προϊόντα τους με τρόπους που συνήθως δεν μπορεί να αντιληφθεί με την πρώτη ή ακόμη και με τη δεύτερη ματιά ο καταναλωτής, διατηρώντας παράλληλα σταθερό αυτό που σίγουρα θα προσέξει: την τιμή του.

Όμως το κόστος για τον καταναλωτή δεν παραμένει το ίδιο.

Για την ακρίβεια πληρώνει περισσότερα, καθώς με τα ίδια χρήματα αγοράζει λιγότερο προϊόν.

Οι εταιρείες αντίθετα αυξάνουν έμμεσα τα κέρδη.

Τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο έχουν πλέον κατακλυστεί με σχετικά ρεπορτάζ, εντοπίζοντας ακόμη και κρυφές αλλαγές στις οποίες δεν μπορεί να πάει ο νου σας.

Η αλήθεια είναι ότι η τάση του shrinkflation δεν είναι καινούργια.

Καταγράφεται σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Με τον πληθωριστικό ωστόσο τώρα να καλπάζει και το κόστος παραγωγής να μεγαλώνει -από τις πρώτες ύλες και τη συσκευασία, έως τους μισθούς και τις μεταφορές- ολοένα και περισσότερες εταιρείες καταφεύγουν σε αυτό το είδος marketing, με στόχο να παραμείνουν δυνατές στον ανταγωνισμό.

Πολλές φορές πάντως, με το που θα γίνουν αντιληπτές αυτές οι κρυφές αλλαγές, μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ και να χάσουν πελάτες, αλλά και σε αξιοπιστία.

Η επανάσταση των καταναλωτών

Ήδη οι καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέφτουν πια «βροχή».

Καταναλωτές συγκρίνουν σε αναρτήσεις παλαιότερες και νέες συσκευασίες του ίδιου προϊόντος, που συνεχίζει να πωλείται στην ίδια τιμή.

Η διαφορά είναι συνήθως εμφανής.

Ορισμένες φορές γίνεται αντιληπτή μόνο μετά με το άνοιγμα της συσκευασίας.

Η αλήθεια  είναι πάντως κρυμμένη στις λεπτομέρειες. Εν προκειμένω, στα ψιλά γράμματα της συσκευασίας.

Από την τάση του shrinkflation εν τω μεταξύ φαίνεται ότι δεν έχουν γλιτώσει ούτε… οι τσίχλες. 

Αυτό δεν συνεπάγεται βέβαι ότι όλες οι εταιρείες που καταφεύγουν στο shrinkflation το κάνουν κρυφά.

Οι περισσότερες έχουν κάνει σχετικές ανακοινώσεις προ των αλλαγών -αν και συνήθως διαφεύγουν της προσοχής των καταναλωτών ή δεν κοινοποιούνται αρκετά.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι το φαινόμενο επεκτείνεται πλέον σε διάφορους παραγωγικούς τομείς, ακόμη και σε κλάδους παροχής υπηρεσιών, με μικρούς αλλά σωρήτιους για τους προϋπολογισμόύς τους περιορισμούς.

Ο γέγονε, γέγονε;

Το shrinkflation «έρχεται κατά κύματα», λέει στο πρακτορείο AP ο Εντγκαρ Ντβόρσκι, συνήγορος καταναλωτή στις ΗΠΑ και πρώην βοηθός γενικός εισαγγελέας στη Μασαχουσέτη.

Εδώ και χρόνια ο ίδιος παρακολουθεί και καταγράφει τα πάντα γύρω την αγορά δίνοντας συμβουλές στους καταναλωτές μέσω της ιστοσελίδας του, Consumer World.

Είχε, λέει, εντοπίσει από το περασμένο φθινόπωρο μικρότερες συσκευασίες δημητριακών στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Τώρα όμως, επισημαίνει, το φαινόμενο έχει αυξηθεί.

Άλλη μια ένδειξη κατά πολλούς αναλυτές ότι οι πληθωριστικές τάσεις θα παραμείνουν ισχυρές.

 
Προς επίρρωση, ο παγκόσμιος πληθωρισμός τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 7% τον Μάιο.

Ρυθμός που πιθανότατα θα συνεχιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την S&P Global.

Ακόμη όμως κι όταν υποχωρήσουν οι πληθωριστικές πιέσεις δεν θεωρείται βέβαιο ότι η τακτική του shrinkflation θα αντιστραφεί.

Θεωρητικά, ο ανταγωνισμός μπορεί να αναγκάσει τις εταιρείες είτε να μειώσουν τις τιμές τους εφόσον τις έχουν αυξήσει, είτε να επαναφέρουν τις συσκευασίες τους και τις ποσότητες των προϊόντων τους σε μεγαλύτερα μεγέθη.

Ειδικοί ωστόσο υποστηρίζουν ότι δεν αναμένουν κάτι τέτοιο να συμβεί, όπως εξάλλου μας διδάσκει και το πρόσφατο παρελθέον.

Σε κάθε περίπτωση, προτείνουν έλεγχο και σύγκριση των τιμών όχι με βάση το κόστος της εκάστοτε συσκευασίας, αλλά του προϊόντος ανά κιλό, ανά λίτρο ή ανά τεμάχιο, που αναγράφεται στις καρτέλες στα ράφια των καταστημάτων.


Δείτε και αυτά:

Πρώην αντιπρόεδρος Pfizer: «Οι εμβολιασμοί δεν αφορούν την Υγεία! – Έγκλημα η χορήγησή τους σε νοσήσαντες, νέους και εγκύους»

Με ξένα κόλυβα "μνημόσυνο" ο Δήμος Καστοριάς « Η προστασία του πλανήτη είναι υπόθεση όλων μας! » γελάνε και οι πάπιες !!!!

Η κυβέρνηση πρώτα αγόρασε mega-παρτίδα εμβολίων από Pfizer-BioNΤech αξίας 44,65 εκατ. ευρώ και μετά ανακοίνωσε 4η και 5η δόση!

ΒΙΝΤΕΟ - Να θυμηθούμε την καταγγελία για το κλείσιμο του Χαμόγελου του Παιδιού και την διαμάχη Μιχαηλίδου-Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1

Από το pronews.gr

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

 

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott