17 Οκτωβρίου 2021

Δεν έχουν να ταϊσουν ούτε τους φοιτητές- 250 φοιτητές στην ουρά ( Φωτογραφία )

 

Δεν έχουν να ταϊσουν τους φοιτητές - 250  φοιτητές στην ουρά




Έσχατες ημέρες! Μέχρι και μικρά παιδιά σε ουρές έξω από εκκλησία για το «τρύπημα»: «Επηρεάστηκα με όλα αυτά που λένε» – ΒΙΝΤΕΟ


 
Σήμερα είναι το εμβόλιο, αύριο;;;

Συνεχίζονται οι…περιοδείες κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ έξω από εκκλησίες της Λάρισας.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού στο Αργυροπούλι Λάρισας με σκοπό να…εμβολιαστούν κατά του covid.

«Το αποφάσισα μόνη μου επειδή επηρεάστηκα από αυτά που λένε», λέει μεταξύ άλλων στην κάμερα μία 15χρονη, με τον ιερέα του ναού να…καμαρώνει χαμογελαστός δίπλα της.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους:

(φωτο:photo screenshot)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Θεσπίζουν «μωβ» περιοχές και επιβάλλουν μάσκα παντού και διπλή μασκοφορία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!


ΕΚΤΑΚΤΟ: Θεσπίζουν «μωβ» περιοχές και επιβάλλουν μάσκα παντού και διπλή μασκοφορία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

Το καθεστώς των… «μωβ περιοχών» φαίνεται πως θα εισηγηθεί η επιτροπή των «ειδικών» στη σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, όπως πρώτο αποκάλυψε το pronews.gr τον περασμένο Αύγουστο και το fyllokaiftero1.blogspot.com αναδημοσίευσε/

Δεδομένης της απόφασης να μην υπάρχουν πλέον μέτρα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας – μουσικής ή το κλείσιμο καταστημάτων σε κόκκινες περιοχές, οι ειδικοί επεξεργάζονται την εφαρμογή ενός εναλλακτικού μέτρου, ούτως ώστε να επιβάλλεται η μασκοφορία του πληθυσμού!

Μερικά από τα μέτρα που εκτιμάται πως θα ισχύουν στις «μωβ περιοχές» είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και στον δρόμο, αλλά και η διπλή μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει εντός της εβδομάδας περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να προβεί σε τελικές αποφάσεις σχετικά με το σενάριο των «μωβ περιοχών».

  pronews.gr

 

«Στριπτίζ» από ΗΠΑ για βάσεις: «Δεν παίρνουμε θέση για το πώς πρέπει να λύνονται οι διαφορές στα θαλάσσια σύνορα»


«Στριπτίζ» από ΗΠΑ για βάσεις: «Δεν παίρνουμε θέση για το πώς πρέπει να λύνονται οι διαφορές στα θαλάσσια σύνορα»

«Σφυρίζει αδιάφορα» για την τουρκική επιθετικότητα η Ουάσιγκτον


Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ γενικά δεν λαμβάνουν θέση σχετικά με το πώς άλλα κράτη πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους στα θαλάσσια σύνορα», εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά φερέφωνα στα ΜΜΕ που διακήρυσσαν ότι οι ΗΠΑ εγγυώνται τα ελληνικά δικαιώματα σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ έναντι της Τουρκίας.

Να σημειώσουμε ότι η συμφωνία μετατροπής της Ελλάδας σε μία απέραντη αμερικανική βάση έναντι μηδενικών αμερικανικών ανταλλαγμάτων καταδείχθηκε μόνη πρώτη από το pronews.gr. 

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις εξηγήσεις που διέρρεαν οι κυβερνητικοί στην Αθήνα που δήλωναν ότι «η κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας θωρακίζεται περαιτέρω, τόσο μέσω της ρητής αναφοράς στο κείμενο της συμφωνίας, αλλά και της παρουσίας αμερικανικών δυνάμεων σε περιοχές κλειδιά, όπως ο Έβρος ή η Κρήτη».

Η αμερικανική πλευρά επιβεβαιώνει, τρεις δεκαετίες μετά την αρχική συμφωνία, σε ένα εντελώς διαφορετικό γεωπολιτικό περιβάλλον πλέον, την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

Δεν αναφέρεται πουθενά στα δικαιώματα της Ελλάδας που απορρέουν από αυτή την κυριαρχία (ΑΟΖ), ούτε καν στην υφαλοκρηπίδα! Και πώς θα μπορούσε άλλωστε; ΟΙ ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν ούτε τα 10 μίλια του Εθνικού Εναέριου Χώρου, όπως και η Τουρκία άλλωστε. Αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει μόνο 6 ν.μ. χωρικά ύδατα!

Στην ίδια επιστολή αναφέρει την ανάπτυξη... αμερικανικών δυνάμεων σε ελληνικά νησιά πέραν της Κρήτης (!), αναγνωρίζοντας μεν de facto την άσκηση πλήρους κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά της (πλην των Δωδεκανήσων, όμως)!

Για τα Δωδεκάνησα επιμένουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόζει την συνθήκη του 1947, όπως ακριβώς ζητά η Τουρκία: Mόνο δυνάμεις για την τήρηση της εσωτερικής ασφάλειας! 

Η πρόβλεψη αφορά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Σαμοθράκη, βασικά) για να δημιουργήσουν στρατηγικό βάθος στην βάση της Αλεξανδρούπολης και να είναι σε «ακτίνα βολής» τα ρωσικά πλοία που εξέρχονται από τα Δαρδανέλια!

Και συνολικά να χρησιμοποιούν αυτές τις βάσεις ως βατήρα για «άλμα» δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία.

Καμία αναφορά στην Σκύρο στο κυρίως κείμενο ή στο τροποποιητικό πρωτόκολλο της MDCA. Η συμπερίληψη της Σκύρου θα αποτελούσε έμπρακτη απόρριψη, εκ μέρους των ΗΠΑ, των πολυετών τουρκικών απαιτήσεων για αποστρατιωτικοποίηση πολλών νησιών του Αιγαίου και αποκλεισμό τους από τον σχεδιασμό ασκήσεων και επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

pronews.gr