08 Ιανουαρίου 2021

Καθηγητής Χειρουργικής Δ. Λινός σε ραδιόφωνο ΕΡΤ (Πρώτο Πρόγραμμα) : Η μάστιγα της ενημέρωσης του διαδικτύου


 Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Ε.Ρ.Τ το  Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή  (21:00   ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ - Ολίνα Ξενοπούλου) , στις 10:16 μ.μ  περίπου το βράδυ,  χαρακτήρισε μεταξύ άλλων την ενημέρωση που παρέχει το διαδίκτυο, και τα ενημερωτικά σάϊτ  στο σύνολο τους,  ως μάστιγα που προσφέρει ψέματα στην κοινωνία.

Δημήτριος Λινός καθηγητής χειρουργικής : ...αφήστε αυτήν την μάστιγα του διαδικτύου τα ψέματα της ενημέρωσης>>

Την ενημέρωση που παρέχουν τα τηλεοπτικά κανάλια τα οποία χρηματοδοτήθηκαν με 20+ 18 δις πρόσφατα για να προβάλλουν την "Πανδημία' μαζί με την Ε.Ρ.Τ την χρηματοδοτούμενη από το υστέρημα του πεινασμένου λαού, τα θεωρεί αξιόπιστη, μη ψευδή ενημέρωση.

Ο Δημήτρης Λινός είναι ο σύζυγός της Λινού που ο Α.Τσίπρας πρότεινε ως Υπουργό Υγείας τον μελλοντικό συνέταιρο του συν-κυβερνήτη Κ. Μητσοτάκη

Το Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ βγάζει στον αέρα πάντα από τον πρωί ως το βράδυ γιατρούς με τέτοιες, και χειρότερες απόψεις, "ουκ εστίν αριθμός" σε καθημερινή βάση.

 


Το πρωί ήταν στον αέρα του δημόσιου κατά τα άλλα,  προυραλιστικού σταθμού, η γνωστή Ματίνα Παγώνη, η οποία "πέρασε" και από το Πρώτο της Ε.Ρ.Τ μετά τα τηλεοπτικά παράθυρα.  

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com





 

   

Καραντίνα μέχρι το Πάσχα και... βλέπουμε - Αν δεν εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός δεν θα αρθεί η καραντίνα

Μέχρι να δει ο Χαρδαλιάς τον λαό με όπλα στους δρόμους ...μάλλον !!
  
Μανώλης Μάνου
 
Καραντίνα μέχρι το Πάσχα και... βλέπουμε - Αν δεν εμβολιαστεί ο πληθυσμός δεν θα αρθεί η καραντίνα

Παρατείνεται για μια τουλάχιστον εβδομάδα ακόμη, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου το καθεστώς του lockdown, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά αυτό είναι «λεπτομέρεια», αφού κανείς πλέον δεν αναμένει ότι οι Έλληνες θα «ξεκλειδωθούν» πριν δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην παράταση του lockdown και στην παράταση αναστολής του click away, μετά και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι, στον αντίποδα πρόκριναν το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Πρακτικά πριν από το Πάσχα δεν πρόκειται να υπάρξει άρση των μέτρων ή τουλάχιστον του lockdown και για μετά το Πάσχα είναι ερώτημα αν αυτό θα συμβεί και σε ποιο βαθμό.

 

 

Το πιεστικό ερώτημα είναι τι θα γίνει με την ανεργία που «μετρά» 2,5 εκατ. πολίτες αυτή την στιγμή. Αλλά αυτό θα απασχολήσει μετά τις εκλογές τη νέα κυβέρνηση...

 


Pronews

 

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ν.Τραμπ: Δεν θα είναι παρών και δεν νομιμοποιεί την ορκωμοσία Τ.Μπάιντεν - Ετοιμάζεται για το νέο κόμμα

Προηγούμενα άρθρα:

 

Και πάλι αρνητική εισήγηση των αργυρώνητων κυβερνητικών πολιτικο- λοιμωξιολόγων για click away από 11 Ιανουαρίου

Η κυβέρνηση παρατείνει το lockdown & αναβάλει το click away: Απελπισία για εκατομμύρια καταστηματάρχες! (upd)

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com





 

   

Σύζυγος 56χρονου γιατρού που πέθανε 16 ημέρες αφότου εμβολιάστηκε: «Έφταιγε 100% το εμβόλιο της Pfizer»

Σύζυγος 56χρονου γιατρού που πέθανε 16 ημέρες αφότου εμβολιάστηκε: «Έφταιγε 100% το εμβόλιο της Pfizer»

Ένας 56χρονος γιατρός από το Μαϊάμι πέθανε 16 ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer, με τη σύζυγό του να δηλώνει σίγουρη πως φταίει το εμβόλιο, ενώ η εταιρεία ερευνά το περιστατικό. 

Πρόκειται για τον Γκρέγκορι Μάικλ, γιατρό από το Μαϊάμι, ο οποίος αφού εμβολιάστηκε και χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, έφυγε από τη ζωή, αφού παρουσίασε ιδιοπαθή θρομβοπενική πορφύρα (ITP) - μία διαταραχή της πήξης του αίματος που οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων - και σε συνέχεια εγκεφαλικού που υπέστη. 

Την υπόθεση φέρνει στη δημοσιότητα η «Daily Mail», φιλοξενώντας και τις δηλώσεις της συζύγου του γιατρού από το Μαϊάμι, Χάιντι Νέκελμαν, η οποία σπεύδει να τονίσει ότι ο 56χρονος ήταν απολύτως υγιής, μέχρις ότου εμβολιάστηκε έναντι του κορωνοϊού, στις 18 Δεκεμβρίου του 2020. 

«Οι γιατροί είπαν ότι είναι πολύ πιθανό να έφταιγε το εμβόλιο»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η σύζυγος του γιατρού στην «Daily Mail», ο 56χρονος ήταν υγιής και δεν είχε παρουσιάσει κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα προτού λάβει το εμβόλιο στις 18 Δεκεμβρίου. 

Ο ίδιος πέθανε το πρωί της περασμένης Κυριακής, μετά από εγκεφαλικό και αφού παρουσίασε ξαφνικά τη συγκεκριμένη πάθηση. 

Η σύζυγος του γιατρού εκτιμά ότι το εμβόλιο διαδραμάτισε κάποιο ρόλο και πυροδότησε την αιματολογική διαταραχή. 

«Στο μυαλό μου, ο θάνατός του συνδέεται 100% με το εμβόλιο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση» είπε. 

«Ήταν σε πολύ κατάσταση. Δεν κάπνιζε, έπινε αλκοόλ μια στο τόσο, μόνο σε κοινωνικές περιστάσεις. Γυμναζόταν» ανέφερε, προσθέτοντας: «Τον εξέτασαν για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε μετά, ακόμη και για καρκίνο, και δεν υπήρχε απολύτως τίποτα». 

«Ο σύζυγός μου είχε συζητήσεις με τους γιατρούς, οι οποίοι τού είπαν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό η αιτία (σ.σ. για την πάθηση) να είναι το εμβόλιο» είπε μάλιστα. 

Εκπρόσωπος της Pfizer που μίλησε στη βρετανική εφημερίδα, ανέφερε ότι στην παρούσα φάση, δεν πιστεύεται ότι ο θάνατος του 56χρονος συνδέεται με το εμβόλιο. 

«Η Pfizer και η BioNTech έχουν ενημερωθεί για τον θάνατο υγειονομικού, 16 ημέρες αφότου έλαβε την πρώτη δόση του BNT162b2 (σ.σ. του εμβολίου κατά του κορωνοϊού)» σημείωσε εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας για το περιστατικό.

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά ασυνήθη κλινική περίπτωση σοβαρής θρομβοπενίας, μιας κατάστασης που μειώνει την ικανότητα του σώματος να πήζει το αίμα και να σταματά την εσωτερική αιμορραγία» επεσήμανε ακόμη ο ίδιος. 

«Ερευνούμε την περίπτωση, αλλά δεν θεωρούμε σε αυτή τη φάση ότι υπάρχει κάποια άμεση σύνδεση με το εμβόλιο» είπε. 

«Μέχρι σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και παρακολουθούμε στενά όλες τις παρενέργειες που εμφανίζονται σε άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιό μας» σημείωσε επίσης. 

Και συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων που δεν σχετίζονται με το εμβόλιο, είναι δυστυχώς πιθανό να συμβούν σε παρόμοιο ποσοστό όπως θα συνέβαινε στον γενικό πληθυσμό». 

Στην ιστοσελίδα της η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποιεί για την πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών που μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες μετά το εμβόλιο. 

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), μέχρι στιγμής μόνο 21 άνθρωποι έχουν παρουσιάσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο.  


 

Pronews

 

Προηγούμενο άρθρο:

Η κυβέρνηση παρατείνει το lockdown & αναβάλει το click away: Απελπισία για εκατομμύρια καταστηματάρχες! (upd)

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com





 

   

Και πάλι αρνητική εισήγηση των αργυρώνητων κυβερνητικών πολιτικο- λοιμωξιολόγων για click away από 11 Ιανουαρίου

Πρώτη ενημέρωση 08/01/2021 - 13:43 μ.μ

Mitsotakis-maska

 Δημοσιογραφική επιμέλεια ρεπορτάζ : Μανώλης Μάνου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας , η εισήγηση της Επιτροπής είναι η μετάθεση της επανέναρξης του click-away αλλά και της λειτουργίας βιβλιοπωλείων και κομμωτηρίων για ύστερη ημερομηνία που θα προσδιοριστεί ανάλογα με τα "επιδημιολογικά δεδομένα"
 
Να μην ανοίξουν τη Δευτέρα τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away, αλλά και τα βιβλιοπωλεία και τα κομμωτήρια εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή αργυρώνητων δια χρηματοδοτήσεων ερευνών κυβερνητικών Λιμωξιολόγων....των λεγόμενων "ειδικών" του Κ.Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του fyllokaiftero1.blogspot.com, η εισήγηση της Επιτροπής είναι η μετάθεση της επανέναρξης του click-away αλλά και της λειτουργίας βιβλιοπωλείων και κομμωτηρίων για ύστερη απροσδιόριστη ημερομηνία που θα προσδιοριστεί ανάλογα με τα "επιδημιολογικά δεδομένα".τύπου βλέπουμε τις αντιδράσεις του κόσμου και κάνουμε.


Προηγούμενο άρθρο:

Η κυβέρνηση παρατείνει το lockdown & αναβάλει το click away: Απελπισία για εκατομμύρια καταστηματάρχες! (upd)

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com





 

   

Ματίνα Παγώνη στην «Κοινωνία Ώρα Mega»:«Απόκριες δεν θα κάνουμε αλλά θα φοράμε μάσκες-Δεν θα γίνει καρναβάλι στην Ελλάδα φέτος»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, αναφορικά με τη δύσκολη εξίσωση για το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς. 

 

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να κάνουμε πλάνα ούτε για τις απόκριες«Απόκριες δε θα κάνουμε, αλλά μάσκες θα φοράμε. Θα είναι σαν να κάνουμε απόκριες. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες πόσο θα κρατηθούν τα μέτρα.

Είναι δύσκολες μέρες, το ξέρουμε όλοι. Καρναβάλι δε θα γίνει, είναι δυνατόν με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας να γίνονται καρναβάλια;

Χτες ήταν λίγα τα κρούσματα, αλλά ήταν πολύ λίγα και τα τεστ. Πάντα τις αργίες δεν μπορούν να γίνουν πολλά τεστ», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη. Σε ό,τι αφορά στο περαιτέρω άνοιγμα της κοινωνίας, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «Πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, μετά και τα Δημοτικά που ανοίγουν τη Δευτέρα, και μετά από μια βδομάδα θα αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι και θα αποφασίσουν.

Ιανουάριος – Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες.

Να δούμε και τα αποτελέσματα των ρεβεγιόν στις 10-11 του Γενάρη και θα πάμε βήμα – βήμα. Αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων μεγάλη τα νοσοκομεία δε θα τα βγάλουν πέρα. Στόχος είναι να γίνουν τα εμβόλια όπως γίνονται, να γίνονται πολλά τεστ, και αφού φτάσουμε τέλος Ιουνίου στο 60-65% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, θα μπορούμε να μειώσουμε τα μέτρα. Όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα μαγαζιά, έχουμε μπει σε κατάθλιψη. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις.

Θα γίνουν πιο χαλαρά τα πράγματα, λίγη υπομονή». Σχολιάζοντας όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν τις ημέρες των γιορτών, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων, η ίδια είπε ότι «Είμαι εξοργισμένη με αυτά που είδαμε αυτές τις ημέρες. Κάποιοι έμεναν σπίτι και κάποιοι πήγαιναν διακοπές. Πιστεύετε ότι αυτό τον καιρό θα βρούμε αίσθημα δικαιοσύνης;

Ο ένας φεύγει πάει στο Ντουμπάι, ο άλλος στην παραλία, και κάποιοι μένουν σπίτι τους». Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Κυριάκος Καραγιάννης, δημοσιογράφος του lamiareport.gr αναφορικά με την περίπτωση γιατρού του νοσοκομείου της Λαμίας που νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορωνοϊό, ενώ νοσηλεύονται και η σύζυγός τους και τα τέσσερα παιδιά του, με ελαφριά συμπτώματα.

 «Η κατάσταση του γιατρού είναι δύσκολη αλλά σταθεροποιημένη. Μέχρι την τελευταία του βάρδια που εκδηλώθηκαν τα συμπτώματα στις 27-28 Δεκεμβρίου έβλεπε ασθενείς. Είναι πνευμονολόγος. Δυστυχώς νόσησε και η σύζυγός του και τα ανήλικα παιδιά τους. Στις 5 Ιανουαρίου ο ίδιος χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Η σύζυγος χρειάζεται νοσοκομειακή φροντίδα. Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους, αλλά νοσούν. Οι γιατροί έχουν φροντίσει για το δωμάτιο που έχει εξασφαλιστεί για να υπάρξει οικογενειακή υποστήριξη», είπε ο κ. Καραγιάννης.

«Να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφό μου και στην οικογένειά του. Είναι μια κατάσταση που τη ζουν σε πολλά νοσοκομεία και πολλές οικογένειες. Μη νομίζετε ότι επειδή δεν ανακοινώνουμε καθημερινά σε ποια νοσοκομεία έχουν νοσήσει γιατροί και νοσηλευτές, ότι δεν υπάρχουν. Είναι πάρα πολλοί που έχουν νοσήσει και κάθε απόγευμα οι νοσηλευτές και οι γιατροί που φεύγουν από τα νοσοκομεία δεν ξέρουν αν έχουν τον ιό και τον μεταφέρουν και στην οικογένειά τους.

Αυτοί που πάνε στα Ντουμπάι και τις διακοπές ας σκεφτούν τους ανθρώπους αυτούς και τις καθημερινές μάχες που δίνουν, και ας τους σεβαστούν», είπε από την πλευρά της η κ. Παγώνη.

 


 Με πληροφορία από mega. και creeca affair

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com





 

   

«Mαρτύριο της σταγόνας», με πρόταση για παράταση lockdown και τα… μαντάτα από τον Ν. Χαρδαλιά στις 6!


Με «άρωμα» Ευρώπης και δια στόματος υφ. Προστασίας του Πολίτη, τα μέτρα των επόμενων ημερών

facebook sharing button 

Η επιδημιολογική εικόνα ειδικά στην Αθήνα είναι ανησυχητική αν όχι απογοητευτική και αυτό οφείλεται σύμφωνα με τους επιστήμονες, στη χαλαρότητα των Χριστουγέννων.

Για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την παράταση του lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα μια και τα μέτρα (και οι απειλές που ακούστηκαν από τον ίδιο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη) δεν κατάφεραν να βοηθήσουν στην εκτόνωση της κατάστασης.

Για να προλάβουν τα χειρότερα

Μετά το -αψυχολόγητο για πολλούς- άνοιγμα των σχολείων οι λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα και η πλειονότητά τους στην σημερινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό πρότειναν την παράταση.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή έχει παίξει και η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη μια και κατά πάσα πιθανότητα είναι ήδη αντιμέτωπη με το 3ο κύμα της πανδημίας.

Επταήμερη υποχρεωτική καραντίνα

Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με νέα αεροπορική οδηγία που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή επιβάτες πτήσεων από διεθνή αεροπορικά δρομολόγια θα μπαίνουν σε 7ημερη υποχρεωτική καραντίνα, ενώ σε ό,τι αφορά στους Βρετανούς ταξιδιώτες, αυτοί θα υποβάλλονται όλοι σε rapid test και θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για να… βγουν

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι επεκτείνονται οι notams για πτήσεις εξωτερικού, οι οποίες θα ισχύουν έως την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Η νέα notam προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες που έρχονται στην Ελλάδα έως και την 21η  Ιανουαρίου από οποιοδήποτε κράτος του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τίθεται σε 7 μέρες καραντίνα είτε κατ’ οίκον είτε στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους.

Επίσης στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form.

Κάθετα αντίθετοι στο άνοιγμα της αγοράς

Για το άνοιγμα της αγοράς, έστω και σε πολύ μικρή κλίμακα οι λοιμωξιολόγοι είναι κάθετα αντίθετοι και αυτή θα είναι η εισήγησή τους προς τον Πρωθυπουργό.

Άλλωστε χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έδωσε μια πρόγευση για το τι μπορεί να γίνει τις προσεχείς ημέρες:

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο», τόνισε ο υπουργός.

Όπως και να έχει τα -κατά πάσα πιθανότητα- κακά μαντάτα θα τα ακούσουμε σήμερα το απόγευμα στις 6, δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά.

 

 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com





 

   

Η κυβέρνηση παρατείνει το lockdown & αναβάλει το click away: Απελπισία για εκατομμύρια καταστηματάρχες! (upd)

Η κυβέρνηση παρατείνει το lockdown & αναβάλει το click away: Απελπισία για εκατομμύρια καταστηματάρχες! (upd)

Σύμφωνα με πληροφορίες κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα επεκτείνουν το lockdown τουλάχιστον για ακόμα μία βδομάδα κάτι που σημαίνει πως τα μαγαζιά που περίμεναν να ανοίξουν τη Δευτέρα με click away, ξεκινώντας την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, δεν θα ανοίξουν, προκαλώντας απελπισία σε εκατομμύρια καταστηματάρχες.

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που θα συνεδριάσει το μεσημέρι με τους συναρμόδιους φορείς για το συγκεκριμένο ζήτημα, φρόντισε ήδη από χθες να δείξει στους εκπροσώπους του υπ. Ανάπτυξης πως δεν πρόκειται να επιτρέψει να ανοίξουν τα μαγαζιά, άσχετα με το οικονομικό κόστος για τους πολίτες.

Οι λοιμωξιολόγοι μάλιστα με δυσκολία αποδέχθηκαν το αίτημα να ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι επίσημες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα το μεσημέρι. Εφόσον, όπως όλα δείχνουν, η Επιτροπή δεν δεχθεί την επαναφορά του μέτρου του click away στο λιανεμπόριο, τότε το ζήτημα πλέον θα ξανατεθεί σε μία εβδομάδα με την προοπτική επανεργοποίησης τους από τις 18 του μήνα.

 Κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι θα πάει ακόμα πιο πίσω το σχέδιο του «click inside», που θα άνοιγε και τα καταστήματα στους καταναλωτές με προκαθορισμένα και περιορισμένα ραντεβού.

«Η κατάσταση μάς ανησυχεί και μας προβληματίζει» είπε χθες και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας πως «με δεδομένο ότι αυξήθηκε η κινητικότητα μέσα στις γιορτές, με τις εικόνες αυτές τις οποίες έχουμε δει και τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία παρουσιάζονται καθημερινώς, η κατάσταση μάς ανησυχεί και μας προβληματίζει».

Ο υπουργός διευκρίνισε ακόμη πως «η εισήγηση της Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι να ανοίξουν κατ’ αρχάς τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία», προσθέτοντας  πως «τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνονται πάντα ad hoc και με βάση την κατάσταση η οποία επικρατεί στη χώρα. Και είναι προφανές ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση είπε στους πολίτες πως το νέο σκληρό lockdown θα κρατήσει μόνο για μία βδομάδα ακόμα μέχρι ν 'ανοίξουν τα σχολεία αλλά όπως όλα δείχνουν δεν κράτησε τις υποσχέσεις της.

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου:

· Ξεκινούν δια ζώσης τα μαθήματα σε όλα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής στη χώρα. Για το λόγο αυτό, οι γονείς και κηδεμόνες που θα μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολικά συγκροτήματα υποχρεούνται να στείλουν γραπτό μήνυμα sms στο 13033 με τον κωδικό 4.

Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης το περασμένο Σάββατο, θα έπρεπε να ξαναλειτουργήσουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και όλα τα καταστήματα που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς του click away.

Οι όποιες αποφάσεις, πάντως, ληφθούν σήμερα από τους λοιμωξιολόγους θα ληφθούν με επιρροές από το ευρωπαϊκό και το διεθνές περιβάλλον.

Ήδη, νέα παράταση δόθηκε στην αεροπορική οδηγία, με την οποία θα επιτρέπονται σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια μόνο οι ουσιώδεις πτήσεις εσωτερικού, ενώ μία μία οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αυστηροποιούν το πλαίσιο των μέτρων προστασίας τους από την πανδημία μετά τις γιορτές. 

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, την τελική επιλογή της κυβέρνησης για την επάνοδο του click away θα καθορίσουν οι εισηγήσεις των «ειδικών», οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσουν τον κορμό της απογευματινής τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, σήμερα στις έξι το απόγευμα.



Pronews

 PrevΠροηγούμενα Άρθρα

Έκρυβαν σοβαρό επεισόδιο με την Τουρκία στα Ίμια;;; Οι πρώτες εικόνες, video


Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com