01 Σεπτεμβρίου 2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στις ΕΔ: Σε κίνδυνο η ασφάλεια της χώρας- Επιστολή αξιωματικού δείχνει τι μέλλει γενέσθαι (upd)

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στις ΕΔ: Σε κίνδυνο η ασφάλεια της χώρας- Επιστολή αξιωματικού δείχνει τι μέλλει γενέσθαι (upd)

(Αρχικό κείμενο 31/8 - 19:27) Αντιδρά ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και πλέον είναι ένα ζητούμενο το πώς θα ξεπεραστεί αυτό με δεδομένη την λειψανδρία και τις μειωμένες επανδρώσεις των μονάδων, αν τεθούν σε υποχρεωτική αργία.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού ένα ποσοστό τουλάχιστον 20% από το 35% που δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα, δεν πρόκειται να εμβολιαστούν!

Αυτός είναι και ο λόγος που εκδιώχθηκε ο Α.Στεφανής από την θέση του υφυπουργού καθώς αντιστεκόταν σθεναρά στην επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον Στρατό.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Νίκο Χαρδαλιά η υποχρεωτικότητα είναι προδιαγεγραμμένη. Και όπως λένε οι πηγές χαριτολογώντας: «Ο Χαρδαλιάς θα εμβολιάσει και τις πέτρες»!

Αυτό μπορεί να σημάναι και το τέλος της επιχειρσησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη πολλά στελέχη μιλώντας στο defencenet.gr έχουν ξεκαθαρίσει ότι «Προτιμούν να πάνε σπίτι τους με αργία παρά να εμβολιαστούν». Και πρόκειται για πιλότους, στελέχη μονάδων του Στόλου, στελέχη των ειδικών δυνάμεων κλπ.

Μάλιστα είχαμε τονίσει αρκετές φορές πως ο Κ.Μητσοτάκης θεωρεί πως ο Ν.Χαρδαλιάς είναι ο άνθρωπος για τις «δύσκολες αποστολές και ανακοινώσεις» και τώρα όπως όλα δείχνουν του ανατίθεται να εμβολιάσει υποχρεωτικά το στράτευμα. 

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή στρατιωτικού ιατρού προς τα προϊστάμενα κλιμάκια με την οποία δηλώνει την άρνησή του να εμβολιαστεί

Δείτε την αποκαλυπτική επιστολή

Το μόνο που έχει τελικά καταφέρει η κυβέρνηση με αυτή της την εμμονή (υποχρεωτικός εμβολιασμός) είναι να δημιουργεί ρωγμές στη συνοχή και το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων σε μια πολύ κρίσιμη για τα εθνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. 

Όλο αυτό επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του pronews.gr  το οποίο και αναδημοσιεύει το fyllokaiftero1blogspot.com .καθώς εντός του Σεπτεμβρίου, Ένοπλες Δυνάμεις Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19.

 

 


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.







 

   

ΚΑΣΤΟΡΙΑ -Αρκούδες κυκλοφορούν μέσα στο Άργος Ορεστικό – Μεγάλη αναστάτωση και κινητοποίηση




Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στο Άργος Ορεστικό και συγκεκριμένα σε περιοχή κοντά στην Ελληνική Διατροφή προς το νέο Πάρκο, που έχει προκαλέσει και μεγάλη κινητοποιήση, εξ αιτίας του  γεγονότος ότι δύο αρκούδες (κατά πάσα πιθανότητα αρκούδα και αρκουδάκι) κυκλοφορούσαν στο σημείο.

Όπως μας αναφέρουν, πρόκειται για μια μικρόσωμη αρκούδα (νεαρής ηλικίας) και μια ακόμα μεγαλύτερη, που κατά πάσα πιθανότητα έχουν χαθεί. Μάλιστα, όπως πάντα μας αναφέρουν, όταν η μία συναντήθηκε με κόσμο, σηκώθηκε στα δύο πόδια προκαλώντας πανικό

Μάλιστα περίπου στις 22.45 υπήρξε μεγάλη κινητοποιήση και από την Αστυνομία, για τον εντοπισμό των αρκούδων, προκειμένου να απομακρυνθούν από τον αστικό ιστό. Επίσης από τους πολίτες απαιτείται προσοχή και ιδιαίτερη ψυχραιμία σε περίπτωση που συναντήσουν την αρκούδα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο αμέσως να ενημερώσουν την αστυνομία!

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αρκούδα και αρκουδάκι χωρίστηκαν με τη μία να κατευθύνεται προς την περιοχή της Καλλιθέας και την άλλη προς την περιοχή του ΕΠΑΛ. Γίνονται προσπάθειες απομάκρυνσης!

Δείτε φωτογραφία από σημείο προς την Καλλιθέα

 

 Με πληροφορία από ditikostipos.gr


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.







 

   

Βόρεια Κορέα η Ελλάδα: Διώχνουν τον Δ.Κούβελα από διευθυντή μονάδας φαρμακολογίας λόγω επιστημονικών απόψεων!


Βόρεια Κορέα η Ελλάδα: Διώχνουν τον Δ.Κούβελα από διευθυντή μονάδας φαρμακολογίας λόγω επιστημονικών απόψεων!

Απαγορεύεται να πεις την άποψη σου αλλιώς θα τιμωρηθείς


Ενέργειες που αρμόζουν σε καθεστώτα όπως αυτό της Βόρειας Κορέας, λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, εκδιώχνεται από μονάδα φαρμακολογίας λόγω απόψεων του! 

Ήδη είχαν  δημοσιεύσει το pronews.gr  και το fyllokaiftero1.blogspot.com  το έγγραφο με το οποίο o κοσμήτορας της σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ Θεόδωρος Δαρδαβέσης ουσιαστικά τον απειλούσε πως εάν δεν σταματήσει να εκφέρει επιστημονική άποψη (μη αρεστή στην κυβέρνηση) κινδυνεύει να χάσει τη θέση του. 

«Φοβάμαι ότι υπονομεύεις τη θέση σου ως ιατρός, ως ακαδημαϊκός δάσκαλος κι ως διευθυντής της νεοϊδρυθείσας ακαδημαϊκής μονάδας με αντικείμενο την αξιολόγηση φαρμάκων», έγγραφε χαρακτηριστικά στην επιστολή. 

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Κούβελας χθες στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» ήδη έχουν προχωρήσει η διαδικασίες αντικατάστασης του. 

«Έχει προχωρήσει η διαδικασία να αντικατασταθώ από διευθυντής της νεοσύστατης μονάδας κλινικών δοκιμών που έχει κάνει η ιατρική σχολή στο νοσοκομείο ‘Παπαγεωργίου’ και προφανέστατα θα με αντικαταστήσει κάποιος συνάδελφος», είπε ο Δ.Κούβελας και πρόσθεσε «αυτή την μονάδα προσπαθώ να την φτιάξω μόνος μου εδώ και 20 χρόνια»!

Καταλαβαίνει κάποιος πόσο δύσκολο είναι για κάποιον επιστήμονα να μιλήσει ελεύθερα για την κατάσταση την οποία βιώνουμε, καθώς το σύστημα μπορεί να τσακίσει οποιονδήποτε και να χάσει εύκολα κάποιος τη δουλειά του. Κάτι που άλλωστε είχε αποκαλύψει και ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης προ λίγων μηνών. 


 

  ο pronews.gr

 


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.







 

   

Νέος σάλος με τα εμβόλια της Moderna στην Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν μαύρα σωματίδια!

Νέος σάλος με τα εμβόλια της Moderna στην Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν μαύρα σωματίδια!

Ο φαρμακοποιός βρήκε τα μαύρα σωματίδια κατά τον έλεγχο για ξένες ουσίες πριν από τη χρήση του εμβολίου


Νέος σάλος στην Ιαπωνία με τα εμβόλια της Moderna, καθώς σύμφωνα με το BBC η χώρα της Ασίας ανέστειλε τη χρησιμοποίηση μιας παρτίδας εμβολίου Covid-19 της Moderna αφότου βρέθηκε μια ξένη ουσία σε ένα φιαλίδιο.

Σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές, ένας φαρμακοποιός διέκρινε πολλά μαύρα σωματίδια σε ένα φιαλίδιο του εμβολίου στην περιφέρεια Καναγκάουα. Περίπου 3.790 άτομα είχαν ήδη εμβολιαστεί από τη παρτίδα, ενώ έχει ανασταλεί η χρησιμοποίηση της υπόλοιπης. 

Η είδηση, έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση περίπου 1,63 εκατομμυρίων δόσεων Moderna λόγω μόλυνσης. 

Ο φαρμακοποιός βρήκε τα μαύρα σωματίδια κατά τον έλεγχο για ξένες ουσίες πριν από τη χρήση του εμβολίου. Ο εγχώριος διανομέας του εμβολίου έχει συλλέξει το φιαλίδιο για το οποίο υπάρχει υποψία ότι είναι μολυσμένο. Αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης λένε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για κινδύνους για την υγεία που προκαλούνται από το δυνητικά μολυσμένο εμβόλιο. 

Η Takeda Pharmaceutical, που πωλεί και διανέμει το εμβόλιο στην Ιαπωνία, μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε αναστείλει τη χρησιμοποίηση τριών παρτίδων του εμβολίου αφού βρέθηκαν «ξένα υλικά» σε μερικές δόσεις μιας παρτίδας περίπου 560.000 φιαλιδίων. Η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία Rovi, η οποία εμφιαλώνει το εμβόλιο, ανέφερε σε δήλωσή της ότι μια γραμμή παραγωγής στην Ισπανία θα μπορούσε να είναι η αιτία του ζητήματος. Πρόσθεσε ότι διεξάγει έρευνες για το θέμα. 


Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι ξένες ύλες που βρέθηκαν στα εμβόλιο στη νότια περιφέρεια της Οκινάουα οφείλονται σε λανθασμένες εισαγωγές βελόνων στα φιαλίδια. 
 

ΑΠΌ το pronews.gr


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.







 

   

«Στενό μαρκάρισμα» στα κανάλια ακόμα και σε εμβολιασμένους που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ



  • «Στενό μαρκάρισμα» στα κανάλια ακόμα και σε εμβολιασμένους που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ


 
Με το ζόρι να βάλουν «ταμπέλες» σε όποιον δεν συμφωνεί με την «κοινή γραμμή».

.

 

Με πληροφορία από το el.gr

 







Η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» της Ελλάδας: Αυξήσεις «μαμούθ» σε ρεύμα και ψωμί - Μετά τα εμβόλια έρχεται η φτώχεια

 


Η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» της Ελλάδας: Αυξήσεις «μαμούθ» σε ρεύμα και ψωμί - Μετά τα εμβόλια έρχεται η φτώχεια


Έως και 50% αύξηση στο ρεύμα λόγω... «κλιματικής αλλαγής»


Την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» της Ελλάδας εφαρμόζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς μετά τις αναστολές εργασίες και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ετοιμάζει την περεταίρω φτωχοποίηση της χώρας, στο όνομα της «κλιματικής αλλαγής».

Της «κλιματικής αλλαγής» που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό φταίει για την αποτέφρωση της Ελλάδας, παρόλο που σαν φαινόμενο υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Έτσι την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Έλληνες χάνουν σήμερα την εργασία τους λόγω μη εμβολιασμού ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης επιβεβαίωσε τις αυξήσεις «μαμούθ» στα τιμολόγια του ρεύματος, οι οποίες θα φτάσουν έως και το 50%.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, από τις 5 Αυγούστου υπάρχει και για την ΔΕΗ η «ρήτρα αναπροσαρμογής των χρεώσεων προμήθειας», η οποία έχει να κάνει με το πώς κυμαίνεται στην χονδρική, η αγορά του ρεύματος.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, οι ιδιωτικοί πάροχοι (οι ιδιώτες που πουλάνε ρεύμα) έχουν τεράστιες εκπτώσεις στις τιμές. Ωστόσο στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων, υπάρχει μια «ρήτρα αναπροσαρμογής».

«Σκεφτείτε ότι κάποιος από αυτούς τους εναλλακτικούς παρόχους να αγοράζει από την χονδροεμπορική με την τιμή του ρεύματος στα 185 ευρω/μεγαβατώρα, αυτή ήταν η τιμή τις προηγούμενες εβδομάδες. Πώς μπορεί να την πουλάει στα 45 ευρω/μεγαβατώρα;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος μπορεί να ξεπεράσουν και το 50%, αυτό αφορά και την ΔΕΗ, καθώς κι αυτή εναρμονίζεται με το πλαίσιο των υποδείξεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Η αύξηση οφείλεται στο ότι το ρεύμα έχει γίνει ένα ανταγωνιστικό και «χρηματιστηριακό» προϊόν. Είναι οι διεθνείς τιμές, οι αυξήσεις που υπάρχουν στην χονδρική, μετακυλίονται στα τιμολόγια.

Επισημαίνεται ότι ως αιτίες της αύξησης είναι τόσο η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, η μεγάλη ζήτηση (λόγω καύσωνα) και το χρηματιστήριο των ρύπων, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος μολύνει θα πληρώνει περισσότερα. Να σημειώσουμε πως την αύξηση στο ρεύμα την επιβεβαίωσε χθες και ο υπουργός Εργασίας, Κώστας Χατζηδάκης. 

Την ίδια στιγμή, ανατιμήσεις φαίνεται να έρχονται και στο ψωμί, που δεν αποκλείεται να φτάσουν και το 20%, ενώ σε ορισμένα αρτοποιεία πόλεων, όπως του Βόλου προβλέπονται αυξήσεις που θα φτάνουν ακόμη και στο 20-25%. Το κλασικό κουλούρι κινδυνεύει να ξεφύγει από τα 50 λεπτά, ενώ ήδη αρκετές αλυσίδες πωλούν το κουλούρι στα 60 λεπτά ή στα 70 λεπτά.

Ήδη από τον Ιούνιο, οι ανατιμήσεις στην αγορά έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές και να επηρεάζουν αρνητικά τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών και όσα γίνονται αυτή την στιγμή αλλά και όσα θα ακολουθήσουν, θα οδηγήσουν την οικονομία, αν κάτι δεν αλλάξει άμεσα, σε πρωτοφανές αδιέξοδο, που δεν αποκλείεται να κορυφωθεί σε βάθος χρόνου, με παγκόσμιο κραχ!

Το θέμα των αυξήσεων δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο και εκφράζεται από πολλούς, ο φόβος ότι ο πληθωρισμός θα είναι το νέο μεγάλο πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας.

 

Με πληροφορία από το  pronews.gr