07 Δεκεμβρίου 2020

ΒΙΝΤΕΟ :Ο Κορωνοχτυπημένος Γιατρός ;;; Μ. Βελιβασάκης από τον Ευαγγελάτο σε TV Κρήτης :«είχα κορωνοϊό και έσβηνα σιγά- σιγά»..αλλά διασωληνώση; γιόκ

Πρώτη ενημέρωση 7/12/2020 10:38 μ.μ

 

 

Ενώ με το παραμικρό σύμπτωμα όλοι διασωληνώνονται αυτός δεν είδε τι είναι αυτό το πράγμα!!

Αν και όπως ισχυρίζεται «είχα κορωνοϊό και έσβηνα σιγά- σιγά».

Δηλώνει ο,τι είναι γιατρός στην εκπομπή αρχικά του γνωστού και μα εξαιρετέου συναδέλφου της κατηγορίας "κατευθυνόμενοι"  Νίκος Ευαγγελάτος.

                       ΗΘΟΠΟΙΟΣ  ΣHMΑΙΝΕΙ ΦΩΣ -

 ΓΙΑΤΡΟΣ  ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΡΩΝΟ ΕΜΒΟΛΙΟΦΩΣ!!

.

Τεστ κορωνοϊού: Παρελθόν η διατίμηση – Με «φέσι» οι νέες τιμές


Δεν κράτησε για πολύ το κυβερνητικό …πυροτέχνημα όσον αφορά την διατίμηση των τεστ για τον κορωνοϊό καθώς οι αντιδράσεις που υπήρξαν από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και η …απειλή τους να σταματήσουν να τα διενεργούν ήταν αρκετές για να το κάμψουν!

Έτσι, σύμφωνα με το ethnos.gr, πιο υψηλό αναμένεται να είναι το κόστος για τη διενέργεια rapid test για τον κορωνοϊό αλλά και για το PCR (μοριακός έλεγχος), καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, θα συμπεριληφθεί και το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών.

Η ανώτατη όμως τιμή που αρχικά είχε ορισθεί για τα rapid test ήταν 10 ευρώ και για τον μοριακό τεστ 40 ευρώ. Ωστόσο μετά από …διαβούλευση του υπουργείου με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογου (ΠΙΣ) μπήκε «καπέλο», αφού καθορίσθηκαν και τιμές για τις ιατρικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV, η ανώτατη τιμή θα διαμορφωθεί έως εξής:

– rapid test: 10 ευρώ + 10 ευρώ ιατρικές υπηρεσίες: Τελική τιμή 20 ευρώ

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί μάλιστα και σχετική υπουργική απόφαση που θα σέβεται απόλυτα τους …νόμους της αγοράς!

 

ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ; «Απαγορεύουν» την επιστροφή όσων θα ταξιδεύσουν στο εξωτερικό στις γιορτές: Πολυήμερη καραντίνα αν επιστρέψουν



Την ουσιαστική απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό την εορταστική περίοδο επέβαλλε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα όποιος ταξιδεύσει στο εξωτερικό το διάστημα μεταξύ 18 Δεκεμβρίου και 7 Ιανουαρίου 2021 θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα.

Τα παραπάνω και ειδικά η προϋπόθεση της δεκαήμερης καραντίνας σημαίνουν ουσιαστικά «απαγόρευση» της εξόδου από τη χώρα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να υπάρξει «ισονομία» μεταξύ πλουσίων και φτωχών, καθώς χιλιάδες ευκατάστατοι Έλληνες ετοιμάζονταν να «δραπετεύσουν» σε χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βρετανία, η Ελβετία, η Σουηδία κλπ. στις οποίες δεν υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Από το μέτρο της προληπτικής καραντίνας δεν εξαιρείται κανείς - είτε πρόκειται για φοιτητή που επιστρέφει για τις εορτές από το εξωτερικό, είτε για κάποιον που ταξιδεύει για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους.


Η ανακοίνωση της προληπτικής δεκαήμερης καραντίνας πάντως έχει προκαλέσει μπαράζ αλλαγών στα εισιτήρια όσων είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν μετά την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στην Ελλαδα, που σπεύδουν τώρα να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για μία με δύο μέρες νωρίτερα, ώστε να μην υπαχθούν στο μέτρο.

 

 Με πληροφορία από το pronews.gr


Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 

Σήμερα7-12-Παγώνη : «Εδώ πεθαίνει χιλιάδες κόσμος και εμείς θέλουμε Χριστούγεννα;»


 

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά δήλωσε  πως αν δεν μειωθούν τα νούμερα στις ΜΕΘ δραματικά, δεν προβλέπεται καμία χαλάρωση των μέτρων.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη μίλησε (σε καθημερινή παρουσία εκφοβισμού όπως συνηθίζει  στα ΜΜΕ) στο ραδιόφωνο του ALPHA σχετικά με την πορεία της επιδημίας "πανδημίας" ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα γιορταστούν όπως τις άλλες χρονιές.

Και έθεσε το ερώτημα φανερά  εκνευρισμένη, προς τον δημοσιογράφο ο οποίος της έκανε τις πλέον βολικές ερωτήσεις  «Εδώ πεθαίνει χιλιάδες κόσμος και εμείς θέλουμε Χριστούγεννα;»

 

 

 

 Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

ΣΕΡΡΕΣ: Ζευγάρι γιόρταζε την ονομαστική γιορτή του, ανήμερα του Αγίου Νικολάου και έφαγε πρόστιμο μαζί με πέντε φίλους συνολικά 4.500 ευρώ.


07|12|2020 | 11:37


Έρχονται μόνιμες προσλήψεις 1.500 αστυνομικών - Αυτά είναι τα προσόντα και τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε για την αίτηση



Ωστόσο, ύστερα από καταγγελία, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι του, όπου διαπίστωσαν ότι βρίσκονταν συνολικά επτά άτομα. 

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εντολή του εισαγγελέα σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον των ιδιοκτητών του σπιτιού για παραβίαση των μέτρων προστασίας για την αποφυγή μολυσματικών ασθενειών και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Άλλοι πέντε φίλοι τους εκτός από τους οικοδεσπότες "έφαγαν" πρόστιμα, ύψους 300 ευρώ

Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες αναφέρουν ο,τι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία. Συχνά όμως "κάποιοι" από την  αστυνομία διαδίδουν έντεχνα τέτοιες αβάσιμες πληροφορίες για ευνόητους λόγους. 

 

 

γράφει η Ε.Δ.ΟΜΑΔΑΡΑ
 

 

 ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

Πέθανε 90 χρόνων ο πρώην Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, Αλέξιος και θα τον βγάλουν με κορωνοϊό και αυτόν, τα κατευθυνόμενα τα ΜΜΕ, από την Καστοριά, μέχρι την Κρήτη.

Τελευταία ενημέρωση 7/12/2020 8:21π.μ

 

Σχόλιο: ¨" Χθες βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό" είδη άρχισαν να γράφουν


Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος, σε ηλικία 88 ετών.

Ο γηραιός Ιεράρχης και Μητροπολίτης νοσηλευόταν από την περασμένη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Τρικάλων, λόγω πολλαπλών προβλημάτων υγείας και χθες βρέθηκε θετικός στον covid-19.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Αλέξιος (κατά κόσμον Θεόδωρος) Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στο Πειραιά τo 1932. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1960. Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης το 1954 και χειροτονήθηκε Διάκονος το ίδιο έτος στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιά από τον μακαριστό Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαραθώνος κυρό Δαμασκηνό.

Πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως Διάκονος στις Ιερές Μητροπόλεις Ξάνθης και Πειραιώς, ενώ διετέλεσε στρατιωτικός ιεροκήρυκας κατά την διετία 1955-57.

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος το 1961 στην Ξάνθη από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ξάνθης κυρό Αντώνιο και χειροθετήθηκε αυθημερόν εις Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε στη Μητρόπολη Ξάνθης ως ιεροκήρυκας, διδάσκοντας συγχρόνως στην Εκκλησιαστική Σχολή.

Το 1966 χρημάτισε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας και μετά την πλήρωση του επισκοπικού θρόνου μετατέθηκε οριστικά στην Δράμα υπηρετώντας σε αυτήν ως ιεροκήρυκας, πνευματικός και καθηγητής του φροντιστηρίου επιμόρφωσης ιερέων. Ωσαύτως διετέλεσε Πρωτοσυγκελλεύων μέχρι της εις Επίσκοπον Διαυλείας εκλογής του το 1976.

Για πέντε χρόνια είχε ορισθεί Βοηθός Επίσκοπος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ.

Εκλέχθηκε Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών την 1η Οκτωβρίου 1981 και ενθρονίστηκε την 21η του ιδίου μηνός.

Παρέμεινε στη θέση του μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2015 οπότε και παραιτήθηκε υπέρ του τότε Πρωτοσυγκέλλου του και νυν Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών Χρυσοστόμου (Νάση).

Πηγή: trikalavoice.gr 

 

 ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 





Καστοριά: Οταν το εγκαίνιο γραφείου "θελει" δυό παπάδες.... και πέντε φτωχά χωριά μαζί έναν παπά

 Φωτορεπορτάζ: Κοινωνικά Θέματα 

Πρώτη ενημέρωση 7/12/2020 7:23 π.μ


 


Η  παραπάνω φωτογραφία μαζί με άλλες,  έχει  δημοσιευτεί πριν δύο περίπου χρόνια στο facebook την οποία και μας έστειλαν αναγνώστες μας.... με ανάλογα σχόλια με αυτό του  τίτλου του άρθρου - ρεπορτάζ μας.

Όντως υπάρχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον μια εικόνα η οποία λέει χίλιες λέξεις, σε εποχή μνημονίων και απόλυτης φτώχειας των χριστιανών - είναι φυσικό να σκανδαλίζονται κατά τον εκκλησιαστικό όρο των κληρικών και των θρησκόληπτων γενικότερα.

Είναι λυπηρό όταν δεν υπάρχει η κανονικότητα και στον χώρο της εκκλησίας. Η μήπως υπάρχει ; όταν επιπλέον σε χωριά των Κορεστείων  ένας παπάς διακονεί δύο μέχρι πέντε χωριά και κάνει λειτουργίες εκ περιτροπής από φτωχό σε φτωχικό χωριό που τέτοιες πιατέλες γεμάτες με εδέσματα δεν τις βλέπουν οι άνθρωποι έκεί τα τελευταία χρόνια ούτε με τα κυάλια..

Όλοι είναι καλοί μέχρι να αποδείξουν το αντίθετο.

Ε.Δημμάδα

 

 

 ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina