03 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμαρχος Αργους Ορεστικού δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορονοϊο και αυτός -Άλλος ένας επώνυμος σε επίπεδο Καστοριάς με covid-19

Χθες, διαγνώστηκα με COVID-19. Τα συμπτώματα είναι ήπια και λαμβάνω αγωγή κατ' οίκον, πάντα με τις οδηγίες των ειδικών. Για ακόμη μια φορά, κάνω έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας. Οι ώρες είναι κρίσιμες και η ευθύνη μας μεγάλη. Σας παρακαλώ προσέξτε, πριν να είναι αργά. Σκεφτείτε τους δικούς σας και τους γύρω σας. Η ατομική ευθύνη επιβάλλεται να γίνει συνείδηση του καθενός.
.


 Παραμένουν  δημοσιογραφικά ερωτήματα, για  τα οποία περιμένουμε  απάντηση του,  θα σας ενημερώσουμε  σχετικά αύριο.

 

 

 

Χορηγοί




 

 

 Την παραπάνω δήλωση του την έκανε στην σελίδα του στο fakebook.

Κ.Μητσοτάκης προς Έλληνες: «Τουλάχιστον ένα μήνα "κλειδωμένοι" μέσα - Θα αργήσει πολύ η κανονικότητα»

Κ.Μητσοτάκης προς Έλληνες: «Τουλάχιστον ένα μήνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και αποκάλυψε πως το lockdown που έχει επιβληθεί σε Θεσσαλονίκη και αναμένεται μετά την χθεσινή «κρουσματολογία» να επεκταθεί και στην Αθήνα να κρατήσει για τουλάχιστον ένα μήνα, ενώ σε μία δυσοίωνο μήνυμα είπε ότι η κανονικότητα «αργεί», χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Επιπλέον προσπάθησε να «μετριάσει» τις αντιδράσεις στην στοχοποιημένη από κυβέρνηση & ΜΜΕ εστίαση, λέγοντας πως έχει «χρηματοδοτικά εργαλεία» για να τη στηρίξει.

«Θέλω να ξέρετε ότι έχουμε, ακόμα, ένα δύσκολο διάστημα μπροστά μας. Τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει και τα οποία τα πήραμε πάλι νωρίτερα σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες -με μικρότερο, δηλαδή, αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 πολίτες- θα χρειαστούν 10 με 15 ημέρες για να αποδώσουν.

Θα έχουμε μια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, την οποία θεωρώ ότι είναι διαχειρίσιμη και απολύτως αντιμετωπίσιμη. Και πιστεύω ότι, εφόσον, τα μέτρα εφαρμοστούν θα έχουν αποτέλεσμα», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός κλείνοντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Υπάρχουν περιοχές στις οποίες πήραμε μέτρα πιο νωρίς. Παραδείγματος χάριν η περιοχή της Κοζάνης που ήταν η πρώτη η οποία μπήκε σε ζώνη αυστηρής επιδημιολογικής επιτήρησης με πολύ αυστηρά μέτρα, βλέπουμε τα κρούσματα εκεί να μειώνονται.

Το ίδιο έχει γίνει και στην Καστοριά. Άρα, ξέρουμε ότι τα μέτρα δουλεύουν, θα δουλέψουν και τώρα και ελπίζω ότι μετά από έναν μήνα θα μπορούμε να επανέλθουμε σε έναν πιο κανονικό Δεκέμβριο -τονίζω το πιο κανονικό Δεκέμβριο- όχι κανονικό, πιο κανονικό Δεκέμβριο. Αλλά είναι βέβαιον ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει ακόμα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδική αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στους κλάδους της εστίασης, του πολιτισμού και της διασκέδασης που πλήττονται ιδιαίτερα από τις απαγορεύσεις. «Άκουσα με ενδιαφέρον και προβληματισμό τις επισημάνσεις πολλών συναδέλφων ειδικά για τον κλάδο της εστίασης. Και θα πρέπει να ξέρετε ότι όταν παίρνουμε μέτρα δημόσιας πολιτικής δεν στοχοποιούμε ποτέ κανέναν κλάδο. 

Ο λόγος για τον οποίο αναγκαστήκαμε να κάνουμε παρεμβάσεις στην εστίαση, στην διασκέδαση, στον πολιτισμό, έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτό μας συμβούλευσαν οι ειδικοί να κάνουμε. Γνωρίζουν, όμως, και οι επιχειρηματίες της εστίασης αλλά και εργαζόμενοι ότι όπως σταθήκαμε κοντά τους τις δύσκολες εποχές της άνοιξης, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Επειδή η κοινωνία μας εμπιστεύεται, εμπιστεύεται την Κυβέρνησή μας, υπάρχει μια ρεαλιστική ελπίδα η οποία είναι εύλογη και την οποία πρέπει να καλλιεργούμε, ότι παρά τις δυσκολίες σχετικά σύντομα θα τελειώσουμε με αυτή την περιπέτεια και μετά μας περιμένουν καλύτερες ημέρες», σημείωσε ο Πρωθυπουργός κλείνοντας την τοποθέτησή του.


 

Pronews

Χορηγοί




 

 

Δείτε τις πρώτες δηλώσεις Τραμπ πριν την μάχη των εκλογών ΒΙΝΤΕΟ

.

 

 

Διαδώστε τo βίντεο

 

Χορηγοί




 

Έρημη πόλη και η Θεσσαλονίκη μετά το lockdown


Τα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και την επιβολή lockdown σε όλη την περιφερειακή ενότητα αποφάσισε η κυβέρνηση.

Lockdown από σήμερα και για 14 ημέρες, στην Θεσσαλονίκη, οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με την αποστολή SMS ή με βεβαίωση εργοδότη, ενώ απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού

Ανοιχτά παραμένουν τα ξενοδοχεία, η βιομηχανία καθώς και οι σχολικές μονάδες εκτός των Λυκείων, όπου είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση.

Αύριο θα έχουμε ένα πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ της δημοσιογραφικής ομάδας μας  της Θεσσαλονίκης Ε.Δ.Ο

 

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

...Οταν ο δημοσιογράφος φοβάται μην του επιτεθεί ο Κορονοϊός απο την λίμνη Καστοριάς

 Φωτορεπορτάζ  

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι εβδομάδες πριν την δεύτερη καραντίνα της Καστοριάς (η οποία τότε είχε κρούσματα μηδέν 0 )


 

 

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

Κορυφώνεται η αγωνία για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών: Πώς και πού θα κριθεί η προεδρική εκλογή

Κορυφώνεται η αγωνία για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών: Πώς και πού θα κριθεί η προεδρική εκλογή
Pronews
                                                                     Διαδώστε το άρθρο

 

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

Ο "προφήτης" Αρκουμανέας:Ξέρει από το πρωί ο,τι θα «Πάμε για 2.000 κρούσματα κορονοϊού σήμερα»!

Μας θυμίζει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ του Γ.Α.Π που μας έβαλε στο ΔΝΤ.

Αρκουμανέας κορονοϊός

Ούτε προφήτης-  ούτε κορονομάγειρας η μήπως είναι ; ..για 2.000 κρούσματα κοροναϊού σήμερα έκανε λόγο πρωί- πρωί  ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Αρκουμανέας είπε συγκεκριμένα ότι “σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες». Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ “κύριος λόγος για τη διασπορά του κοροναϊού είναι οι μετακινήσεις”.


Ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα, όπως τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι “θα δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα”, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10%, η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

Ανεξάρτητα του τεστ κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, επεσήμανε για μία ακόμη φορά. Στη Β. Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές ανέφερε, εξηγώντας ότι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι.

 Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠΑΘΕΊΣ ΟΜΑΔΕΣ

«Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες «, τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

 

«Κλείδωσε» το καθολικό lockdown! Οι κρίσιμες ημερομηνίες

12:23 μ.μ
κορονοϊός lockdown
Φωτογραφία: Eurokinissi

Το σημερινό μήνυμα της κυβέρνησης – δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου – ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται ένα νέο, γενικό lockdown στη χώρα, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι.

Ο Στέλιος Πέτσας άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown στην Ελλάδα και στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με διάχυτη αγωνία την πορεία των κρουσμάτων. Κορυφώνουν την προσπάθεια, ώστε ιδιαίτερα στην Αττική, η οποία “κρατάει στα χέρια της” το μισό ΑΕΠ της χώρας, η κατάσταση να παραμείνει διαχειρίσιμη.

Τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα, έχουν ορίζοντα απόδοσης τις δύο εβδομάδες. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλλης Τριανταφύλλου, ήδη συμπληρώνεται μία εβδομάδα εφαρμογής της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυκτα και επικρατεί πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα καταγραφεί μία σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε επίπεδα γύρω στα 1.000 ημερησίως.

Αν αποδειχθεί από την πραγματικότητα ότι πρόκειται για ευσεβείς πόθους, τότε η κυβέρνηση πρέπει να περάσει στο επόμενο βήμα.

Και εδώ, τα σενάρια είναι δύο:

– Να αποφασιστεί ένα πιο ήπιο lockdown, με χαρακτηριστικά ανάλογα αυτού που επέλεξε ο Μακρόν για τη Γαλλία, και συγκεκριμένα, με ενεργοποίηση του SMS για την κυκλοφορία, αλλά με ανοικτά σχολεία, επιχειρήσεις και ενδεχομένως και το δημόσιο και με κλειστή την εστίαση και ενδεχομένως τα καταστήματα λιανικής.

Ομάδα λοιμωξιωλόγων της αρπαχτής : Γώγος: Πολλά μέτρα θα ισχύσουν μέχρι και τον Μάρτιο!

– Να υιοθετηθεί αυτούσιο το μοντέλο του περασμένη Μαρτίου, με ολικό lockdown και αυστηρούς περιορισμούς.

Eίτε στη μία, είτε στην άλλη περίπτωση, οι οικονομικές συνέπειες θα είναι δυσβάστακτες. Δεν είναι τυχαίο ότι το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε αναθεώρηση των στόχων του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος αλλά και για την ανάκαμψη της οικονομίας το επόμενο έτος.

Ο φόβος η ύφεση να φθάσει στο 10% φέτος είναι πλέον ορατός, ενώ το βασικό σενάριο του προσχεδίου του προϋπολογισμού για ανάπτυξη 7,5% φαντάζει πλέον υπεραισιόδοξο.

Αυτό σημαίνει ότι το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 20 Νοεμβρίου θα περιλαμβάνει αφενός περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας και ενδεχομένως ένα ρεαλιστικότερο σενάριο για την ανάπτυξη της.

 


ΠΗΓΗ

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

 

 

 

Αντώναρος: Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα με τον κορονοϊό-Μπηχτή στη Μαρέβα Μητσοτάκη


Αντώναρος, Μητσοτάκης, Μαρέβα, κορονοϊός


Πολύ σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Βαγγέλης Αντώναρος για τον κορονοϊό. Την κατηγορεί ότι κινείται ασυνάρτητα και χωρίς σχέδιο.


Λάβρος επιτίθεται στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό. Υποστηρίζει και για το λόγο αυτό την κατακεραυνώνει πως η κυβέρνηση τα έχει χαμένα και κάνει λόγο για ασυναρτησία στις κινήσεις της.

«Μέχρι τώρα μιλούσα για έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού. Τώρα πρόκειται απλά για ασυναρτησία στις κινήσεις και τις αποφάσεις μιας κυβέρνησης που κυριολεκτικά δείχνει να τα έχει χαμένα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος μετά τους αντικρουόμενους χειρισμούς της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και συμπληρώνει ότι «τελικά θα πρέπει να αποφασίσουν και να πουν στους Έλληνες πολίτες τι κάνουν; Ακούνε τους ειδικούς η όχι; Η αποφασίζουν ανάλογα με τη μέρα; Γιατί, ας μη το ξεχνάμε, ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.»

Και στο τέλος ρίχνει μία πολύ αιχμηρή μπηχτή στη Μαρέβα Μητσοτάκη γράφοντας: «Αλλά όταν στην κορυφή της κυβέρνησης ασχολούνται με τη γκλαμουρια τη στιγμή που ο κόσμος πεινάει και φτωχαίνει δε νομίζω ότι οι κρατούντες διακρίνονται για ευθυκρισία και ενσυναίσθηση για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Διαβάστε την ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

«Μεχρι τώρα μιλούσα για έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού. Τώρα πρόκειται απλά για ασυναρτησία στις κινήσεις και τις αποφάσεις μιας κυβέρνησης που κυριολεκτικά δείχνει να τα έχει χαμένα.

Αλλα το μεσημέρι, αλλα το βραδακι με τα σχολεία. Τους το είπαν, λέει , οι ειδικοί.

Α ναι; Τελικά θα πρεπει να αποφασίσουν και να πουν στους Ελληνες πολιτες τι κάνουν; Ακούνε τους ειδικους η όχι; Η αποφασίζουν ανάλογα με τη μέρα; Γιατι, ας μη το ξεχνάμε, ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

Κι αν τελικά τους ακούν, τότε γιατι αποσιωπούν και δεν εφαρμόζουν όλα όσα τους λένε — και μάλιστα δημόσια;

1. Οτι τα τεστ θα πρεπει να συνταγογραφούνται και να πληρώνονται απο τον ΕΟΠΥΥ

2. Οτι θα πρεπει να πυκνώσουν ΠΟΛΥ — όχι μόνο.στα χαρτια — τα δρομολογια των αστικών συγκοινωνιών.

3. Οτι χρησιμο θα ηταν να ανακληθούν στην ενεργό υπηρεσία ( εφόσον το επιθυμούν) γιατροί και νοσηλευτές της εντατικής που έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία 2 με 3 χρόνια.

Κι αλλά πολλά για τα οποία θα επανέλθω.

Αλλά όταν στην κορυφή της κυβερνησης ασχολούνται με τη γκλαμουρια τη στιγμή που ο κόσμος πεινάει και φτωχαίνει δε νομίζω ότι οι κρατούντες διακρίνονται για ευθυκρισία και ενσυναίσθηση για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Και -επιμένω — κυρίως τη φτώχεια που θερίζει.»

 

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

 

ΒΙΝΤΕΟ- Θέλουν να μας πάνε έτσι ως το 2024! -Τι προβλέπει ο Νίκολας Χρηστάκης για την πορεία του κορωνοϊού αποκλειστικο...


Τι θα γίνει τελικά;

«Ούτε το εμβόλιο δεν πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα στη διαχείριση του κορωνοϊού».

Αυτό προειδοποίησε ο καθηγητής Ιατρικής και Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Yale, Νικόλας Χρηστάκης, μιλώντας στην Ελληνική τηλεόραση, αν και στα Αγγλικά.

Ο κ. Χρηστάκης επισήμανε πως η πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα θα έρθει το 2024, όταν οι κοινωνίες θα έχουν πλήρως συνέλθει από τις οικονομικές και ψυχικές συνέπειες του κορωνοϊού!

Μάλιστα, προβλέπει πως το δεύτερο επιδημικό κύμα θα είναι χειρότερο από το πρώτο!!!

Τι μας ετοιμάζουν λοιπόν;;; Δεν θα τελειώσουν τα περιοριστικά μέτρα;;; Υπάρχει κάποιο μακρόπνοο σχέδιο; Ή μήπως το 2024 ειπώθηκε, προκειμένου να αγχωθούν οι πολίτες και να πάρουν αναντίρρητα το εμβόλιο, προκειμένου να επανέλθουν νωρίτερα στην…κανονικότητα; Ωστόσο, όπως είπε ο καθηγητής δεν θα φτάσει το εμβόλιο; Θα ακολουθήσει και κάτι άλλο; Ποιος ξέρει…

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστάκης:

Απόστολος Μαγγηριάδης: Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε κι ένα τρίτο κύμα;

Δρ. Νίκολας Χρηστάκης:  Ναι, ένα τρίτο και πιθανότατα ένα τέταρτο κύμα. Συνήθως όμως, έρχονται κάθε χρόνο, αλλά γίνονται όλο και πιο μικρά. Και βέβαια σε αυτή την περίσταση, είναι πολύ πιθανό πως θα έχουμε ένα εμβόλιο. Οπότε θα έχουμε σχεδόν σίγουρα ένα εμβόλιο το 2021 και θα πάρει περίπου ένα χρόνο για να κατασκευαστεί και να διανεμηθεί το εμβόλιο και βέβαια να το αποδεχτεί και ο κόσμος. Οπότε κάποια στιγμή το 2022, θα έχουμε έναν εκτεταμένο εμβολιασμό κι αυτό θα έχει σοβαρό αποτέλεσμα στην πορεία της πανδημίας.

Απόστολος Μαγγηριάδης: Κύριε Καθηγητά, πότε πρέπει να περιμένουμε επιστροφή στην κανονικότητα; 

Δρ. Νίκολας Χρηστάκης: Θα σας έλεγα το 2024. Διότι ακόμη κι αν το 2022 έχουμε φτάσει στην “ανοσία της αγέλης” ή διαθέτουμε ένα εμβόλιο, θυμηθείτε πως ακόμη χρειαζόμαστε χρόνο για να συνέλθουμε από τις ψυχολογικές και κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας (σ.σ. πανδημία είναι υπερβολικός όρος, ο καθηγητής μάλλον εννοούσε επιδημία). Οι οικονομίες μας έχουν δεχτεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα. Οπότε ακόμη και όταν οι βιολογικές και επιδημιολογικές επιπτώσεις του ιού θα είναι πίσω μας, κάποια προβλήματα θα παραμένουν. Οπότε θεωρώ πως, δυο χρόνια μετά, κοντά στο 2024, κρίνοντας και από ιστορικά προηγούμενα από άλλες επιδημίες, θα έχουμε τελικά ξεπεράσει όλες επιπτώσεις του ιού. 


.

 

 

el.gr 

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

 

 

Η εικόνα της Αθήνας μετά τα νέα "παρανοϊκά" μέτρα για τον κορονοϊό και το lockdown στην εστίαση

11:38
03/11/2020

Δείτε φωτορεπορτάζ


Μια νέα πραγματικότητα ζει από σήμερα η Αθήνα και οι κάτοικοί της, καθώς τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στο κέντρο της Αθήνας, τα καταστήματα εστίασης είναι κλειστά, με τις υπηρεσίες ντελίβερι και take away να λειτουργούν. Η κίνηση στα καταστήματα λιανικής είναι υποτονική, παρά το γεγονός ότι χθες, Δευτέρα, ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Αλλά και η κίνηση των πεζών είναι μειωμένη στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται πως από σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου και από τις 6 το πρωί και για ένα μήνα τα μέτρα που θα ισχύουν σε όλη την επικράτεια και θα είναι ενιαία ανεξάρτητα από το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της κάθε περιοχής είναι τα εξής:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.

2. Περιορισμός κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί.

3. Απαγόρευση επιβίβασης σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς μάσκα.

4. Υποχρεωτική τηλεργασία τουλάχιστον κατά 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

5. Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ.

6. Αναστολή επισκεπτηρίου σε όλες τις δομές πρόνοιας.

Πλέον ισχύουν τρία επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας:

  • Η ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο» - [Κίτρινο]
  • Η ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί» -[Κόκκινο], δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον
  • Η ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από σήμερα το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Δείτε εδώ τον χάρτη με τις περιοχές και τα επίπεδα στα οποία εντάσσονται

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

 newsbeast.gr

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί