19 Οκτωβρίου 2019

Πρόωρες εκλογές στα Σκόπια -Ερχεται το τέλος της κωμικής συμφωνίας των Πρεσπών ;;





Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στα Σκόπια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ στον απόηχο της άρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, ένα σχέδιο που βρισκόταν στο επίκεντρο της πολιτικής του.

Η απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων παρεμποδίστηκε κυρίως από τη Γαλλία, τις θέσεις της οποίας υποστήριξαν η Δανία και η Ολλανδία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε χθες πως η έλλειψη συμφωνίας μεταξύ των ηγετών της ΕΕ για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία είναι «ιστορικό λάθος».

Έπειτα από πολύωρες συζητήσεις οι Ευρωπαίοι ηγέτες, κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, διαπίστωσαν ένα μπλοκάρισμα στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ΕΕ με τα Σκόπια και την Αλβανία από ορισμένες χώρες μέλη.

«Είμαι απογοητευμένος και εξοργισμένος και ξέρω πως και όλος ο λαός αισθάνεται το ίδιο», προσέθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Είπε πως θα συναντηθεί την Κυριακή με τον πρόεδρο της χώρας του Στέβο Πεντάροφκσι και άλλους πολιτικούς ηγέτες προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα.

Σοσιαλδημοκράτης ο οποίος ανήλθε στην εξουσία το 2017, ο Ζάεφ επένδυσε όλο το πολιτικό κεφάλαιό του στο να βάλει τα Σκόπια στις «ράγες» της ένταξης στην ΕΕ.

«Ιστορικό λάθος της ΕΕ το μπλόκο στα Σκόπια»


«Στις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν σε ποιο μονοπάτι θα πρέπει να συνεχίσει η χώρα μας. Οι πολίτες θα μας υποδείξουν ποιο δρόμο να ακολουθήσουμε» έγραψε χαρακτηριστικά  στο twitter o Ζόραν Ζάεφ.





Με πληροφορία από το protothema.gr

Για γέλια και για κλάματα :Δανειολήπτρια απερρίφθη από το νόμο Κατσέλη, λόγω... Facebook

Στην αίτησή της έγραφε ότι είναι άνεργη, ενώ στο Facebook φαινόταν ότι ζούσε στο Λονδίνο και εργαζόταν σε εταιρεία

 

Σχόλιο:

Δηλαδή άν έγραφε κάποια, η κάποιος χρήστης  για να βρεί γυναίκα (γκόμενο-α)   ο,τι έχει 5 βίλες και αναρτούσε  στη σελίδα του στο facebook φωτογραφίες με άσχετο απο τους ίδιους ιδιοκτήτη, η εφορία και η  "Δικαιοσύνη"θα το κατασχέσει έναντι οφειλής;; 

Πολλοί χρήστες το έχουν κάνει τόσο με ακίνητα όσο και με φωτογραφίες πολυτελών αυτοκινήτων που αναρτούν στο διαδίκτυο, η γράφουν ο,τι ζουν στο εξωτερικό για αυτόν η παρόμοιο λόγο.

Διαβάστε και γελάστε δικαίως ...και με το δίκιο σας.

..είναι η δικαιοσύνη της τράπεζας ηλίθιε !! 

 
 fyllokaiftero1.blogspot.com 






fb333

Στην αίτησή της έγραφε ότι είναι άνεργη, ενώ στο Facebook φαινόταν ότι ζούσε στο Λονδίνο και εργαζόταν σε εταιρεία

Με απόφασή του το Ειρηνοδικείο Αθηνών απέρριψε αίτηση για την υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη, επειδή έκρινε ότι η δανειολήπτρια είχε κάνει «ανειλικρινή δήλωση», γεγονός που προέκυπτε από τις αναρτήσεις της στο Facebook.

Το δικαστήριο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του lawspot.gr έλαβε υπ΄όψιν της δημόσιες αναρτήσεις της αιτούσας όπου εμφανιζόταν ότι διέμενε στο Λονδίνο καθώς και η εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η αιτούσα εκθέτει ότι από το 2013 δεν έχει κανένα εισόδημα και ο σύζυγος της, ως ελεύθερος επαγγελματίας, έχει μηνιαίο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 660 ευρώ, ενώ με υπεύθυνη δήλωση της το 2016, στα πλαίσια της επικαιροποίησης των σχετικών - εγγράφων της, δηλώνει ότι η κατάσταση της περιουσίας, των μεταβιβάσεων και των εισοδημάτων της ιδίας και του συζύγου της είναι πλήρης και ορθή.

Το δικαστήριο σημείωσε ότι οι φωτογραφικές ή κινηματογραφικές αναπαραστάσεις, φωνοληψίες και κάθε άλλη μηχανική απεικόνιση που προσκομίζεται ως αποδεικτικό μέσο σε πολιτική δίκη και αφορά σε ιδιωτική επαφή και συνομιλία εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση ενός εκ των συμμετεχόντων, καθίσταται απαράδεκτο αποδεικτικό μέσο.

Ωστόσο, το δικαστήριο τονίζει πως όταν η ιδιωτική ζωή έχει ευρέως δημοσιοποιηθεί παύει να είναι άξια προστασίας από τον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς «όταν τα δεδομένα του ατόμου είναι γνωστά σε ένα σχετικά μεγάλο αριθμό προσώπων ή μπορούν να γίνουν από αυτούς εύκολα αντιληπτά και θεωρούνται εξακριβωμένα, τότε δεν προσβάλλεται το δικαίωμα για πληροφορική αυτοδιάθεση και στην ιδιωτική ζωή».

«Εάν έχει επιλέξει το προφίλ του να είναι δημόσιο τότε οι αναρτήσεις του μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δικαστήριο αφού ουσιαστικά η ερμηνεία που δίνουν τα δικαστήρια είναι ότι παραιτείται της προστασίας της ιδιωτικότητάς του», είπε στην ΕΡΤ σχετικά με την υπόθεση ο δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης .

Σύμφωνα με την απόφαση, στην περίπτωση Facebook, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προβεί σε ρυθμίσεις ιδιωτικότητας στο προφίλ του, εάν επιθυμεί να περιορίσει τον κύκλο των προσώπων που έχουν πρόσβαση σε αυτό, στις φωτογραφίες του και γενικότερα στις αναρτήσεις του, δηλαδή να προβεί σε ρυθμίσεις περιορισμού προσβάσεως στις πληροφορίες του.

«Ακόμη όμως, έχει τη δυνατότητα να καταστήσει δημόσια κι ελεύθερα προσβάσιμα σε όλους (ακόμη και σε χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν λογαριασμό στο «facebook») τα στοιχεία αυτά, με την καταχώρισή τους στον εν λόγω ιστότοπο χωρίς ρυθμίσεις ασφαλείας. Πληροφορίες, όμως, οι οποίες αναρτώνται από το υποκείμενο των δεδομένων σε δημόσια πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν συνιστούν προσωπικό δεδομένο και δεν εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 2472/1997», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.

Πηγές: lawspot.gr και ert.gr

Δείτε ποιό θα είναι το ένα απο τα έντεκα στρατόπεδα για "μετανάστες" στη Δυτική Μακεδονία!




Τα υποψήφια στρατόπεδα τα οποία ενδέχεται να «ενεργοποιηθούν» εφόσον αρχίζουν να «γεμίζουν» τα ήδη υπάρχοντα είναι τα εξής:

Πυροβολικού – Θήβα
Μηχανικού – Ναύπλιο
9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα
547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο
2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι
1ο Σύνταγμα Πεζικού ΔΙΚΕ – Τρίπολη
Υγειονομικού – Άρτα
Εφοδιασμού- Μεταφορών – Σπάρτη
586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά
Υλικού Πολέμου – Λαμία
Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη.

Τις περισσότερες πιθανότητες για να ανοίξουν άμεσα για μετανάστες και "πρόσφυγες "συγκεντρώνουν τα στρατόπεδα της Σπάρτης και του Ναυπλίου, εφόσον γεμίσουν τα οκτώ υπάρχοντα προαναχωρησιακά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Αν κριθεί απαραίτητο θα μετατραπούν και άλλα στρατόπεδα σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, σταδιακά, αν παρατηρηθεί υπερπληθυσμός στα υπόλοιπα.

Με πληροφορία από το  iefimerida.gr

«Δώρο Χριστουγέννων» για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης




«Δώρο Χριστουγέννων» για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης προβλέπουν πρόσθετη ενίσχυση των ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων έως το τέλος του έτους, κίνηση την οποία έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επικρατέστερο μέτρο για τη φετινή διανομή κοινωνικού μερίσματος είναι η έξτρα χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης με 200 εκατ. ευρώ, ενδεχομένως με την καταβολή μιας μορφής Δώρου Χριστουγέννων στους δικαιούχους. Για το Δώρο Χριστουγέννων στους δικαιούχους ΚΕΑ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει γίνει μια πρώτη κρούση και στους θεσμούς.

Σήμερα, το ΚΕΑ ανέρχεται σε 200 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, ποσό το οποίο προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.
Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ ημισείας στον τραπεζικό λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα, ενώ η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης είναι νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα, το ύψος των οποίων κυμαίνεται από 1.200 έως 3.000 ευρώ και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει επανασχεδιασμό και διεύρυνση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το 2020 με επαναφορά της ονομασίας Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – και αύξηση των κονδυλίων ενίσχυσης των πλέον ευάλωτων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.




Πηγή: cnn.gr  
                          Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141
                        Email: fyllokaiftero@gmail.com