31 Δεκεμβρίου 2019

Το fyllokaiftero1.blogspot.com σας εύχεται καλή χρονιά, τυχερή και γεμάτη υγεία !!!



Ταυτόχρονα σας εύχεται η νέα δεκαετία να είναι μια δεκαετία απελευθέρωσης από τα δεσμά.

Η πατρίδα μας και εμείς οι Ελληνες ζήσαμε, στη δεκαετία που αφήνουμε πίσω μας την χειρότερη χρονική περίοδο των τελευταίων 70 χρόνων, η βίαιη φτωχοποίηση του λαού,η υποταγή στους εντολείς, η εκχώρηση  του ονόματος της Μακεδονίας, και της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους ουδέποτε είχαν συμβεί από το 1950 και μετά. Η νέα δεκαετία που ξεκίνησε να είναι μια δεκαετία απελευθέρωσης από τα ξένα δεσμά, και επιστροφής στην περίοδο της ανεξαρτησίας.


 

Η Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας: «Νέα» γλώσσα, νέα ήθη και αλλοδαποί πολιτικοί!Η Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας: «Νέα» γλώσσα, νέα ήθη και αλλοδαποί πολιτικοί!

Μπορεί να πέσει μέσα;

Έρευνα της Kapa Research, που δημοσιεύει το ethnos.gr, σκιαγραφεί την Ελλάδα του 2020-2030, ταράζοντας τα νερά. Σύμφωνα με αυτή, η Ελλάδα την επόμενη δεκαετία θα αλλάζει περαιτέρω και αν τα όσα προβλέπει επιβεβαιωθούν, σίγουρα όχι προς το καλύτερο. Ας δούμε όμως τι αναφέρει η έρευνα και θα σχολιάζουμε όπου κρίνουμε απαραίτητο.

Γλώσσα: Σύμφωνα με την έρευνα, η επικρατούσα γλώσσα θα αλλάξει. Παρά το ότι θα κρατήσει πολλά από τα σημερινά της στοιχεία, η λεγόμενη νεοελληνική, θα διαμορφωθεί κι άλλο μέσα από το περιβάλλον της τεχνολογίας, της βαλκανικής επιρροής και της παγκοσμιοποίησης.

«Έλληνας»: Η έννοια της λέξης «Έλληνας» θα οριστεί εκ νέου. Ο τόπος διαμονής του Έλληνα θα ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, η γενιά του brain drain θα έρχεται στα πράγματα με νέα ήθη και αξίες, τα παιδιά και τα εγγόνια των Βαλκάνιων μεταναστών του 1990 θα ενηλικιώνονται και θα επιβάλλουν νέες τάσεις, η γλώσσα θα αντέξει (κυρίως λόγω γραφής και ανάγνωσης στο διαδίκτυο) αλλά το ομόγλωσσο και το ομόθρησκο θα αλλοιωθούν.

Kοινωνία: Η πολιτισμική παγκοσμιοποίηση μέσω του διαδικτύου και των φθηνών μεταφορών θα επεκταθεί.

Πολιτική: Το πολιτικό σύστημα θα γνωρίσει νέα κρίση αντιπροσώπευσης. Η Ελληνική πολιτική σκηνή θα δέχεται τις επιρροές αλλοδαπών που πλέον θα συμμετέχουν ενεργά σε αυτή.

Η έρευνα, αναφέρει πως τουλάχιστον μια εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα (βουλευτής, υπουργός ή αρχηγός κόμματος) στην ελληνική πολιτική σκηνή θα έχει καταγωγή από την Αλβανία. Μάλιστα πολιτικοί θα είναι και κάποιοι YouTubers.

Σχόλιο EL.GR και του fyllokaiftero1blogspot.com: Δεν αποκλείεται, αντί για καταγωγή από την Αλβανία, κάποιος πολιτικός να έχει καταγωγή από κάποια τριτοκοσμική χώρα και να είναι «μετανάστης» που πλέον θα έχει ενσωματωθεί(;) στην Ελληνική κοινωνία, έχοντας έτσι το δικαίωμα του να κατεβαίνει και στον «πολιτικό στίβο». Θυμίζουμε πως στο EL, και στο fyllokaiftero, σας  έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές, ακόμη και για τον κίνδυνο δημιουργίας μουσουλμανικού κόμματος! Αν οι ροές δεν σταματήσουν και δεν παρθούν αυστηρά μέτρα, τότε τίποτε δεν αποκλείεται.

Αλλαγές στο γυναικείο φύλο: Όπως αναφέρει η έρευνα, το εκτόπισμα της γυναίκας στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας θα διευρυνθεί.
Τέλος οι Celebrities: Πλέον οι κορυφαίοι YouTubers θα είναι πιο δημοφιλείς από τους παραδοσιακούς celebrities της τηλεόρασης Τα πρώτα ονόματα λαϊκής μουσικής σήμερα θα «ανοίγουν» τις live εμφανίσεις των καλλιτεχνών της rap μουσικής αύριο.
Διαδίκτυο: Νέες ανεξέλεγκτες κοινότητες-δίκτυα θα διαμορφωθούν με βασικό εργαλείο το διαδίκτυο.
4η βιομηχανική επανάσταση: Η 4η βιομηχανική επανάσταση θα γίνει περιορισμένα αισθητή στην Ελλάδα· τα συνέδρια, οι ημερίδες και τα αφιερώματα θα είναι δυσανάλογα πολλά.
Κάπως έτσι σκιαγραφείται η Ελλάδα των επόμενων χρόνων. Μπορεί η έρευνα να πέσει μέσα; Για να είμαστε ειλικρινείς, η έρευνα αυτή αποτυπώνει περισσότερο μια κοινωνία όπως αυτή θα ήταν επί κάποιας αριστερής κυβέρνησης (βλ. ΣΥΡΙΖΑ).

Είναι εφικτό να μην οδηγηθούμε σε μια τέτοια κοινωνία αν εφαρμοστούν πιο δεξιές πολιτικές. Αυτό ωστόσο για να γίνει προϋποθέτει πως κάποια κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία και δεν θα κάνει ξανά κυβίστιση θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές και φυσικά πως δεν θα πέσει ως τότε.

Όπως και να έχει, όταν έρθει η ώρα να πάνε ξανά οι Έλληνες στις κάλπες, ευχόμαστε να μην έχουν ξεχάσει τι σημαίνει Αριστερά, ειδάλλως, μπορεί τα όσα προβλέπει η έρευνα, να φαντάζουν «παράδεισος».




Με πληροφορία από το  el.gr
(φώτο: Pexels)

Biokott - "Bioflorina"





Με «EastMed» & επίσκεψη Νετανιάχου ξεκινάει το νέο έτος: Γεωπολιτική αναβάθμιση που την «ξεθώριασε» η Χάγη & η Λιβύη



Με «EastMed» & επίσκεψη Νετανιάχου ξεκινάει το νέο έτος: Γεωπολιτική αναβάθμιση που την «ξεθώριασε» η Χάγη & η Λιβύη

Με πολύ σημαντικές εξελίξεις θα μπει ο νέος Χρόνος καθώς θα πραγματοποιηθεί η επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα από τις 2 έως τις 4 Ιανουαρίου του Ισραηλινού
πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για να υπογραφεί η συμφωνία για τον East Med.

Ο αγωγός «ξεθώριασε» από την εθελοντική προσφυγή στην Χάγη (που ουσιαστικά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός) και από την απραξία της ελληνικής κυβέρνησης (έως αδιαφορία) για να υποστηριχτεί ο στρατάρχης Χάφταρ στον πόλεμο κατά του φιλοτουρκικού GNA 

Όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τους οποίους θα συζητήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επιπρόσθετα, ο κ. Νετανιάχου θα συμμετάσχει σε τριμερή σύνοδο με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Αναστασιάδη.
Θα ακολουθήσουν η υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας (IGA), Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου για τον αγωγό East Med και κοινές δηλώσεις.
Το κόστος του EastMed υπολογίζεται σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Για να ολοκληρωθεί δε η κατασκευή του, θα χρειαστούν περίπου 2 με 3 χρόνια. Και άλλα 2 με 3 χρόνια (συνολικά δηλαδή περίπου 5 με 6), προκειμένου ο αγωγός να ξεκινήσει να λειτουργεί.

Θα έχει τη δυνατότητα/χωρητικότητα να μεταφέρει έως και 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη ετησίως, καλύπτοντας έτσι ένα ποσοστό των ευρωπαϊκών αναγκών οι οποίες άλλωστε βαίνουν αυξανόμενες.
Εάν υλοποιηθεί, ο αγωγός EastMed θα είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος - αλλά και ο βαθύτερος - υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο. Το μήκος του θα αγγίζει τα 1.900 χιλιόμετρα, καθώς εκείνος θα ξεκινά από τη λεκάνη της Λεβαντίνης, περίπου 200 χιλιόμετρα δηλαδή νοτίως της Κύπρου, και θα καταλήγει στις ακτές της Απουλίας στην ανατολική Ιταλία μέσω Κύπρου, Κρήτης και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Υποθαλάσσια θα είναι συνολικά τα 1.300 από τα 1.900 χιλιόμετρα του αγωγού, η πορεία του οποίου θα ακολουθεί τη «γραμμή» από το ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν έως την Κύπρο (200 χλμ.), στη συνέχεια από την Κύπρο έως την Κρήτη (700 χλμ.) και ακολούθως από την Κρήτη έως την Πελοπόννησο (400 χλμ.). Όσο για το βάθος του EastMed, εκείνο σε κάποια σημεία θα αγγίζει, ή ακόμη και θα ξεπερνά, τα 3 χιλιόμετρα.

Θεωρητικά πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό γεωπολιτικό «χαρτί» εάν ήμασταν μια κανονική χώρα. Όμως δεν είμαστε...
Τι θα προσφέρει ο αγωγός από μόνος του από την στιγμή που εμείς οι ίδιοι «παραδοθήκαμε» άνευ τουφεκιάς και παρακαλάμε πλέον την Τουρκία για να πάμε μαζί στην Χάγη να λύσουμε τις «διαφορές» μας!
Ποιες διαφορές; Διαφορές υπάρχουν επί πραγμάτων που δεν έχει οριστεί που ανήκουν. Εδώ όμως μιλάμε για τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα. Είναι δυνατόν να μας πάρει ποτέ κανείς στα σοβαρά;

Θεωρητικά τουλάχιστον ο EastMed θα μπορούσε να είναι το σημείο «εκκίνησης» της αναβάθμισης της χώρας, αλλά πρώτα θα πρέπει να υπερασπισθούμε τα συμφέροντά μας στην Λιβύη και όπου χρειαστεί.



Biokott - "Bioflorina"






Κρυσταλλοπηγή- Κακαβιά- Η μεγάλη φυγή των Αλβανών για πρωτοχρονιά



Ουρές χιλιομέτρων στα τελωνεία της Κρυσταλλοπηγής και της Κακαβιάς
Όπως αναφέρει το newsone.gr περισσότερα από 250.000 Αλβανοί και 70.000 ΙΧ  «μπήκαν» στην Αλβανία την περασμένη βδομάδα μέσω των συνοριακών σταθμών της Κρυσταλλοπηγής και της Κακαβιάς ενόψει των εορτών.

Πρόκειται κυρίως για Αλβανούς οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και περνούν παραδοσιακά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην πατρίδα τους.

Επί ποδός βρίσκονται τόσο οι αλβανικές όσο οι ελληνικές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στα δύο τελωνεία των ελληνοαλβανικών συνόρων.Στον έλεγχο των συνόρων συνδράμουν και δυνάμεις της Frontex προκειμένου να σφραγιστούν τα σύνορα και να αποτραπούν περιπτώσεις διακίνησης προσφύγων ή ναρκωτικών.

Πολλοί είναι και οι Αλβανοί μετανάστες οι οποίοι έφτασαν από την Ιταλία με πλοίο στο Δυρράχιο και τη Βλόρα. Σύμφωνα μάλιστα με τις αρχές η κίνηση στα πορθμεία αυξήθηκε 3 με 4 φορές την τελευταία βδομάδα σε σύγκριση με τις καθημερινές



  Biokott - "Bioflorina"







Πειρατική επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν - Κρατούνται όμηροι 5 Έλληνες ναυτικοί - Πυροβολήθηκε ο γ' μηχανικός



Πειρατική επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν - Κρατούνται όμηροι 5 Έλληνες ναυτικοί - Πυροβολήθηκε ο γ' μηχανικός


Υπήρξαν και πυροβολισμοί κατά την ένοπλη επίθεση σημειώθηκε χθες το βράδυ (τοπική ώρα) στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «HAPPY LADY» Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν.

Από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του ελληνικού δεξαμενόπλοιου. Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι έξι πειρατές που είχαν βαρύ οπλισμό απήγαγαν οκτώ από τα 28 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι πέντε απαχθέντες είναι Έλληνες, οι δύο Φιλιππινέζοι και ο ένας Ουκρανός. 

Οι πειρατές προχώρησαν με την απειλή των όπλων στην απαγωγή οκτώ μελών του πληρώματος, από τα 22 συνολικά. Οι  πέντε Έλληνες απαχθέντες είναι ο 45χρονος πλοίαρχος του πλοίου, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Το μήνυμα του έστειλε ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης για τους ναυτικούς που κρατούνται παράνομα μέσα από ανάρτησή του στο Facebook:
Γιάννης Πλακιωτάκης - Giannis Plakiotakis
Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους



Ένοπλη επίθεση το πρωί της Τρίτης δέχθηκε ο υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο ''HAPPY LADY'' Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν με συνέπεια την απαγωγή οκτώ (08), εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματος του.
Εξ αυτών οι πέντε (05) είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο (02) υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.



pronews.gr



  Biokott - "Bioflorina"