05 Ιανουαρίου 2020

Τα Άγια Θεοφάνεια- η Βάπτιση του Χριστού



BAPTISIS
Η Βάπτιση του Χριστού-Ερμηνεία της εικόνας-ζωγραφιά-βίντεο από τον αγιασμό στην Κων-πολη

Όταν ήρθε ο καιρός για να ξεκινήσει ο Χριστός µας το κοσµοσωτήριο έργο Του, ήταν τριάντα ετών. Μέχρι τότε ο Ιησούς ζούσε µαζί µε τη µητέρα Του, και την οικογένεια του Ιωσήφ, «υποτασσόµενος σ’ αυτούς» όπως µας λέει η Αγία Γραφή.

Την εποχή εκείνη ο Ιωάννης κήρυττε τον ερχοµό της Βασιλείας του Θεού και διαλαλούσεπως είχε φτάσει ο αναµενόµενος Μεσσίας, ο οποίος θα έφερνε τη λύτρωση στους ανθρώπους. Πλήθη λαού συνέρεαν κοντά του για να ακούσουν τη διδαχή του και µετανοηµένοι για τις αµαρτίες τους να βαπτιστούν στα νερά του Ιορδάνη ποταµού.
Μια µέρα λοιπόν µέσα στο πλήθος ξεχώρισε ο άγιος Βαπτιστής τον ίδιο τον Χριστό. Δεν Τον είχε δει ποτέ του έως τη στιγµή εκείνη, όµως ο Θεός πληροφόρησε την καρδιά του για το ποιος ήταν αυτός που ερχόταν να βαπτιστεί. Ο Ιωάννης µε δέος αντίκρισε Αυτόν που αιώνες τώρα περίµενε το ταλαιπωρηµένο ανθρώπινο γένος κι όταν ο Χριστός έφτασε µπροστά του ζητώντας του να Τον βαπτίσει εκείνος αρνήθηκε: “Εγώ έχω ανάγκη να βαπτιστώ από σένα κι εσύ έρχεσαι σ’ εµένα”; “Ας τα αφήσουµε αυτά τώρα -του απάντησε ο Ιησούς- γιατί πρέπει να εκπληρώσουµε και οι δυο µας ακριβώς το σχέδιο του Θεού”.
Τα λόγια του Ιησού έκαµψαν την ευσεβή αντίσταση του Ιωάννη που τελικά βάπτισε τον ίδιο τον Κύριό του. Τότε άνοιξαν οι ουρανοί και το Άγιο Πνεύµα µε τη µορφή περιστεριού ήρθε και στάθηκε πάνω από το Χριστό. Αµέσως µια ουράνια φωνή ακούστηκε: “Αυτός είναι ο Υιός µου ο αγαπητός. Σ’ Αυτόν εγώ ευαρεστούµαι”. Ήταν ο Θεός Πατέρας, ο οποίος θέλησε µε την ίδια Του τη φωνή να «συστήσει» τον Υιό Του σε όλη την ανθρωπότητα και να «κηρύξει» την έναρξη του λυτρωτικού έργου του Ιησού.
Ο Τριαδικός Θεός φανερώθηκε εκεί, στον ποταµό Ιορδάνη, και έγινε ξανά αντιληπτός από τις αισθήσεις των ανθρώπων. Ο Θεός Πατέρας ακούσθηκε µε τη φωνή Του, ο Θεός Υιός ήταν εκεί, µέσα στα αγιασµένα νερά του Ιορδάνη και ο Θεός Άγιο Πνεύµα επιβεβαίωνε µε την παρουσία Του την αλήθεια της ουράνιας φωνής. Για πρώτη φορά µετά τη φυγή των ανθρώπων από τον Παράδεισο, ο Θεός φανερωνόταν ξανά σ’ αυτούς!

Τα Άγια Θεοφάνεια-η γιορτή
Τα Θεοφάνεια είναι µεγάλη ετήσια εορτή της ανάµνησης της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταµό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.
Εορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαηµέρου (εορτών των Χριστουγέννων). Το όνοµα προκύπτει από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύµφωνα µε τρεις σχετικές ευαγγελικές περι-κοπές. Η εορτή των Θεοφανίων λέγεται επίσης και Επιφάνια και Φώτα (ή Εορτή των Φώτων).
Η µεγάλη σηµασία της εορτής φαίνεται από το πλήθος των εθίµων και των τοπικών παραδόσεων σε κάθε περιοχή της πατρίδας µας. Κοινή παντού είναι η συνήθεια της κατάδυσης του Τιµίου Σταυρού.


Η Βάπτιση του Χριστού και το Άγιο Βάπτισμα που λαμβάνουν οι πιστοί
Όταν βαπτιζόταν ο Χριστός άνοιξαν οι ουρανοί και το Άγιο Πνεύμα στάθηκε πάνω Του. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει ότι: « και στη δική μας βάπτιση ο Χριστός στέλνει το Άγιο Πνεύμα το οποίο μας καλεί στην ουράνια πατρίδα. Και δε μας καλεί έτσι απλά, αλλά με την πιο μεγάλη τιμή. Διότι δε μας έκανε αγγέλους και αρχαγγέλους, αλλά μας ανέδειξε υιούς του Θεού».
Ο Χριστός βαπτίσθηκε στον Ιορδάνη για να επαναφέρει τον άνθρωπο μέσα στον Παράδεισο από όπου είχε διωχθεί με την παρακοή του. Η επαναφορά μας αυτή στην Βασιλεία του Θεού γίνεται με το άγιο Βάπτισμα.

 
Ερμηνεία της εικόνας
  • Στο κέντρο της εικόνας ζωγραφίζεται ο Ιορδάνης ποταμός με γρήγορο ρεύμα και από τις δύο μεριές του πανύψηλοι βράχοι. Τα νερά φαίνονται σαν να μην αγγίζουν το σώμα του Χριστού.
  • Στο κέντρο της εικόνας πάλι αλλά ψηλά υπάρχει το ημικύκλιο που συμβολίζει τους ουρανούς. Πολλές φορές υπάρχει το χέρι του Θεού – Πατέρα που ευλογεί. Από το ημικύκλιο ξεκινάνε φωτεινές ακτίνες που πάνε προς το μέρος του Χριστού.
  • Ο Χριστός βρίσκεται μέσα στον ποταμό γυμνός, όπως ο Αδάμ, και έτσι αποδίδει στην ανθρωπότητα το ένδοξο παραδεισιακό ένδυμα. Ο Χριστός ευλογεί με το ένα η με τα δύο χέρια το νερό. Κάτω από τα πόδια του βρίσκονται οι δράκοντες τους οποίους πατά.
  • Μέσα στις ακτίνες διακρίνεται το περιστέρι, Άγιο Πνεύμα.
  • Στη μία άκρη βρίσκεται ο Ιωάννης ο Πρόδρομος σε ευλαβική στάση και έχει το ένα του χέρι πάνω στο κεφάλι του Χριστού και το άλλο σε στάση δεήσεως. Πίσω από τον Ιωάννη βρίσκεται μια αξίνα ανάμεσα στα κλαδιά ενός δέντρου.
  • Απέναντι από τον Ιωάννη υπάρχουν δύο ή τρεις άγγελοι σε στάση ευλάβειας, έτοιμοι να δεχτούν τον Κύριο, κρατώντας πανιά. 

.


 optiko.net

Υπουργείο Άμυνας Λιβύης: «Αφίχθησαν οι πρώτες τουρκικές δυνάμεις & εξοπλισμός» - Ελλάδα & Αίγυπτος απλοί «παρατηρητές»





 Υπουργείο Άμυνας Λιβύης: «Αφίχθησαν οι πρώτες τουρκικές δυνάμεις & εξοπλισμός» - Ελλάδα & Αίγυπτος απλοί «παρατηρητές»
Την άφιξη στην Τρίπολη της Λιβύης «των πρώτων Τούρκων στρατιωτικών όπως και εξοπλισμού» ανακοίνωσε η φιλοτουρκική κυβέρνηση της Τρίπολης.

Όπως αναφέρεται «οι πρώτες τουρκικές δυνάμεις απαρτίζονται από ειδικούς στην αεράμυνα και στον ηλεκτρονικό πόλεμο».
Φυσικά δεν είναι οι πρώτοι: Περισσότεροι από 400 Τούρκοι στρατιωτικοί, των ειδικών δυνάμεων και του πυροβολικού βρίσκονται και έχουν αναπτυχθεί στην Τρίπολη το τελευταίο δίμηνο.
Επίσης προστίθεται πως έχει αφιχθεί και εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου.



Αντίθετα με την φιλολογία των προηγούμενων ημερών, ουδείς εμπόδισε τα τουρκικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη και ένα πλοίο, να φτάσουν στην Λιβύη. Ούτε η Ελλάδα (προφανώς γιατί δεν έχει την δύναμη), ούτε καν η Αίγυπτος (προφανώς δεν έχει την βούληση).
Επίσης η Ρωσία ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη και αυτή η συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, κεκλεισμένων των θυρών, θα είναι η πρώτη ευκαιρία του Οργανισμού να συζητήσει το νόμιμο της αποστολής τουρκικών στρατευμάτων προς την Λιβύη.

Επισήμως, το αίτημα της Μόσχας αφορά τη διεξαγωγή της διεθνούς συνόδου για τη Λιβύη που ελπίζει να οργανώσει η Γερμανία στο Βερολίνο πριν από τα τέλη Ιανουαρίου. Ακόμη όμως δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην αυριανή συνεδρίαση θα γίνει επίσης αναφορά στα μνημόνια κατανόησης της Τουρκίας με την GNA που αφορούν στην αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη και τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο.
Θα συζητηθεί επίσης η κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της GNA και του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος προσπαθεί να καταλάβει την Τρίπολη από τον περασμένο Απρίλιο. Τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 33 τραυματίστηκαν το Σάββατο σε αεροπορική επιδρομή σε μια στρατιωτική σχολή στην πρωτεύουσα της Λιβύης, σύμφωνα με την GNA.

Δεν αποκλείεται επίσης κάποιο μέλος του Συμβουλίου να θέσει στο τραπέζι και την εμπλοκή Ρώσων μισθοφόρων –κάτι που διαψεύδει η Μόσχα– που στηρίζουν τον Χάφταρ.



’s |n Military has announced the arrival of elite soldiers to the country

▪️Technicians and specialists in jamming and air defence arrived
▪️A lot of advanced weapons including electronic warfare sytems were received

- Al Jazeera -


Ενσωματωμένο βίντεο.Πηγή:pronews.gr

 

Τέλος εποχής για τη γούνα; Η Νορβηγία κλείνει όλες τις φάρμες εκτροφής


Το σχέδιο της νορβηγικής κυβέρνησης για τη σταδιακή κατάργηση των εκτροφείων αλεπούς και μινκ έως το 2025, καταθορύβησε τους παραγωγούς και κατενθουσίασε τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων.
Είναι μια ένδειξη ότι η γούνα είναι πλέον εκτός μόδας, ακόμη και σε μια χώρα που κάποτε ήταν η πρώτη παραγωγός γούνας αλεπούς παγκοσμίως.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας της συντηρητικής πρωθυπουργού Έρνα Σόλμπεργκ, στην οποία μετέχει και το λαϊκιστικό και αντιμεταναστευτικό Κόμμα της Προόδου, δέχτηκε να κλείσουν οι φάρμες εκτροφής αλεπούς και μινκ που παράγουν περίπου ένα εκατομμύριο γούνες ετησίως, στο πλαίσιο της συμφωνίας την Κυριακή με τον νέο εταίρο της, το μικρό κεντροδεξιό κόμμα Liberal, που τάσσεται κατά του εμπορίου της γούνας.
Με την ένταξη του τρίτου εταίρου στους κόλπους της, η κυβέρνηση θα υιοθετήσει ένα πιο οικολογικό πρόγραμμα με την προστασία των φυσικών περιοχών τις οποίες ορέγεται η πετρελαϊκή βιομηχανία.
«Έχουμε συγκλονιστεί βαθιά», δήλωσε η Γκούρι Βόρμνταλ της Νορβηγικής Ένωσης εκτροφέων γουνοφόρων ζώων, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περίπου 200 εκτροφεία στη χώρα που τηρούν αυστηρούς κανόνες για την καλή διαβίωση των ζώων και απασχολούν 400 εργαζόμενους, με ετήσιο κύκλο εργασιών μεταξύ 350 εκ. και 500 εκ. κορωνών Νορβηγίας (44 – 63 εκ. δολάρια).
Η οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων Noah χαιρέτισε την απόφαση ως μια αλλαγή στην ξεπερασμένη και απάνθρωπη επιχείρηση της γούνας μετά και τη συρρικνούμενη ζήτηση από ευαισθητοποιημένους καταναλωτές μόδας.
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι», δήλωσε η επικεφαλής της οργάνωσης, κτηνίατρος Σίρι Μάρτινσεν, προσθέτοντας ότι το σχέδιο εξασφαλίζει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου.
Η εκτροφή της αλεπούς για τη γούνα της κορυφώθηκε στη Νορβηγία το 1939, μόλις πριν από τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η σκανδιναβική χώρα ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός παγκοσμίως με σχεδόν 20.000 φάρμες, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση.

Το 2013, αντίθετα, η Νορβηγία παρήγαγε περίπου το 3% των 7,3 εκατομμυρίων γουνών αλεπούς παγκοσμίως σε μια αγορά όπου κυριαρχεί η Κίνα με ποσοστό 69% και ακολουθεί η Φινλανδία. Την ίδια χρονιά η Νορβηγία παρήγαγε το 1% της παγκόσμιας παραγωγής μινκ που ήταν 72,6 εκατομμύρια γούνες, σε μια αγορά όπου επικρατεί πάλι η Κίνα.
«Η εκτροφή γουνοφόρων ζώων δεν είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα επιχείρηση στη Νορβηγία. Δεν θα πλήξει σοβαρά τη νορβηγική οικονομία το σταδιακό κλείσιμο των επιχειρήσεων αυτών», δήλωσε ο Σβέινουνγκ Φιόσε, ειδικός αναλυτής της Menon Business Economics.
Η Humane Society International, οργάνωση που μάχεται κατά του εμπορίου γούνας, δήλωσε ότι η Νορβηγία είναι η 14η ευρωπαϊκή χώρα που καταργεί σταδιακά το εμπόριο αυτό, «ελευθερώνοντας ζώα τα οποία διαφορετικά θα περνούσαν τη ζωή τους στοιβαγμένα μέσα σε κλουβιά».
Πέρυσι, ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci ανακοίνωσε ότι σταματά να χρησιμοποιεί γούνα στα ρούχα του, ακολουθώντας το παράδειγμα ολοένα και περισσότερων οίκων μόδας που αναζητούν εναλλακτικά υλικά μετά την πίεση των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων και την αλλαγή των προτιμήσεων των καταναλωτών.




Πηγη: newsone.gr









fanpage.gr

«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Η Βαγδάτη ζητά να φύγουν αμερικανικές δυνάμεις από το Ιράκ








22084734

Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί για χτυπήματα αμερικανικών στόχων και διαμηνύει: «Θα πληρώσουν το τίμημα οι Αμερικάνοι» - Η κυβέρνηση του Ιράκ προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί - Θεωρεί την ενέργεια «παραβίαση της κυριαρχίας του και των όρων της παρουσίας των ΗΠΑ στο Ιράκ» - Ογκώδεις διαδηλώσεις στο Ιράν

Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την εξόντωση του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ. Το θερμόμετρο της έντασης ανεβαίνει στο Ιράν καθώς μια «λαοθάλασσα» πλημμύρισε την Κυριακή την ιρανική πόλη Αβάζ, όπου έφτασε νωρίς το πρωί η σορός του Ιρανού στρατηγού φωνάζοντας συνθήματα για εκδίκηση.

Όπως είναι γνωστό η φιλοριανική Χεζμπολάχ έχει διαμηνύσει ότι θα ξεκινήσει από σήμερα το βράδυ τα χτυπήματα σε αμερικανικούς στόχους που βρίσκονται στο Ιράκ ενώ λάδι στη φωτιά έχουν ρίξει και τα νέα απειλητικά μηνύματα του Ντόναλντ Τραμπ για την στρατιωτική υπεροχή των ΗΠΑ.

Πάντως σε διπλωματικό επίπεδο, οι Αμερικανοί «μετρούν ήδη τις πρώτες απώλειες» καθώς για πρώτη φορά οι Ιρακινοί αξιώνουν την αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από το Ιράκ. Το αίτημα διατύπωσε ο Ιρανός πρωθυπουργός με το Κοινοβούλιο της Βαγδάτης να ανταποκρίνεται άμεσα και να εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποχωρήσουν από το Ιρακινό έδαφος οι αμερικανικές δυνάμεις.

Στις διπλωματικές παρενέργειες της επίθεσης εντάσσεται και η προσφυγή της Βαγδάτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η οποία κάνει λόγο για ευθεία «παραβίαση της κυριαρχίας του και των όρων της παρουσίας των ΗΠΑ στο Ιράκ» την επίθεση με drone που σκότωσε τον πανίσχυρο ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής μυρίζει πλέον μπαρούτι με τις κινητοποιήσεις εναντίον των Αμερικανών να εξαπλώνονται ακόμα και στην Τουρκία. Σύμφωνα με αναλυτές, οι φιλοϊρανικές οργανώσεις μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών βάσεων στις χώρες του Κόλπου καθώς και σε πλοία στο στρατηγικής σημασίας Στενό του Χορμούζ, το οποίο η Τεχεράνη μπορεί να κλείσει ανά πάσα στιγμή.

Να φύγουν οι Αμερικανοί

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Αντελ Αμπντούλ Μάχντι κάλεσε σήμερα το κοινοβούλιο να λάβει επειγόντως μέτρα και να τερματίσει την παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην χώρα το ταχύτερο δυνατόν.

«Παρά τις εσωτερικές και τις εξωτερικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, παραμένει, επί της αρχής και στην πράξη, η καλύτερη επιλογή για το Ιράκ», είπε ο ιρακινός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του ιρακινού κοινοβουλίου που συνεδριάζει εκτάκτως στην Βαγδάτη.

Η απόφαση της Βουλής

Το ιρακινό κοινοβούλιο ψήφισε απόφαση με την οποία ζητεί από την κυβέρνηση να ακυρώσει το αίτημα συνδρομής προς τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται ότι η κυβέρνηση οφείλει να φροντίσει για τον τερματισμό της παρουσίας όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ και για την διασφάλιση του κρατικού μονοπωλίου επί των όπλων.

Προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από «τις αμερικανικές επιθέσεις κατά ιρακινών βάσεων και την δολοφονία ιρακινών και φίλων στρατιωτικών διοικητών», καλώντας το να καταδικάσει τις αμερικανικές ενέργειες.

Το Ιράκ θεωρεί «παραβίαση της κυριαρχίας του και των όρων της παρουσίας των ΗΠΑ στο Ιράκ» την επίθεση με drone που σκότωσε τον πανίσχυρο ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης και τον Αμπού Μάχντι αλ-Μουχάντις, υποδιοικητή του Χασντ αλ-Σάαμπι, συνασπισμού φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που έχουν ενταχθεί στον τακτικό ιρακινό στρατό.

Νασράλαχ: «Οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή θα πληρώσουν το τίμημα»

Ο ηγέτης της λιβανικής Χεζμπολάχ Σάγεντ Νασράλαχ δήλωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή θα πληρώσουν το τίμημα του θανάτου του στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμανί.

Κατά την διάρκεια τηλεοπτικού του μηνύματος ο Νασράλαχ δήλωσε ότι η απάντηση στον φόνο του ιρανού στρατηγού δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο του Ιράν, αλλά και των συμμάχων του στην περιοχή.

Επιθέσεις κατά της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ θα είναι «δίκαιη τιμωρία»δήλωσε ο Νασράλαχ, αναφερόμενος σε βάσεις, πολεμικά πλοία και στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ.

«Οταν τα φέρετρα των αμερικανών στρατιωτών και αξιωματικών θα μεταφέρονται...στις ΗΠΑ, ο Τραμπ και η κυβέρνησή του θα συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν την περιοχή και ότι θα χάσουν τις εκλογές», είπε.

Αυτή η στάση θα αναγκάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσυρθούν από την Μέση Ανατολή «ταπεινωμένες, ηττημένες και τρομοκρατημένες...όπως έχουν αποχωρήσει στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Ο Σάγεντ Νασράλαχ δήλωσε επίσης ότι «δεν πρέπει να πληγούν» πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή, διότι αυτό θα υπηρετούσε την ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι διαδηλώσεις στο Ιράν

Μια «λαοθάλασσα» πλημμύρισε την Κυριακή την ιρανική πόλη Αβάζ, όπου έφτασε νωρίς το πρωί η σορός του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η σορός του Σουλεϊμανί μεταφέρθηκε αεροπορικώς τα ξημερώματα στον νοτιοδυτικό Ιράν, όπου ξεκίνησαν οι τελετές μνήμης για τον Ιρανό υποστράτηγο. Οι τελετές αυτές θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις του Ιράν, όπου έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πέθνος μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί και άλλων αξιωματούχων από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη Βαγδάτη.

Εικόνες που μεταδίδει το BBC και αλλα διεθνή δίκτυα δείχνουν ένα τεράστιο μαυροφορεμένο πλήθος να διασχίζει μια γέφυρα, συμμετέχοντας σε πομπή εις μνήμην του Σουλεϊμανί.


Σύμφωνα με το βρετανικό site, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους θρηνούσαν κλαίγοντας και χτυπώντας το στήθος τους, ενώ δεν έλειπαν μηνύματα όπως το «Θάνατος στην Αμερική».







ahvaz-1







Το πρακτορείο Irib μετέδωσε εικόνες από το φέρετρο του Σουλεϊμανί, καλυμμένο με μια ιρανική σημαία, καθώς το έβγαζαν από το αεροπλάνο σήμερα τα ξημερώματα, πριν μεταφερθεί στην Αβάζ.

Το κανάλι έδειξε το πλήθος που συγκεντρωνόταν στην κεντρική πλατεία Μολάβι, κρατώντας σημαίες και πορτραίτα του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή.

Στην πρωτεύουσα της χώρας, την Τεχεράνη, μέλη της Βουλης φώναξαν το σύνθημα «Θάνατος στην Αμερική» για μερικά λεπτά κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ISNA.

«Τραμπ, αυτή είναι η φωνή του ιρανικού έθνους, άκουσέ την» φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Αλί Λαριτζαν.







Happening Now: Iran holds funeral processions for Qasem Soleimani


Μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί, η διεθνής κοινότητα φοβάται ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διέταξε την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον θα χτυπήσει το Ιράν «πολύ γρήγορα και πολύ σκληρά» εάν η Τεχεράνη προβεί σε αντίποινα κατά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι φιλοϊρανικές οργανώσεις μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών βάσεων στις χώρες του Κόλπου καθώς και σε πλοία στο στρατηγικής σημασίας Στενό του Χορμούζ, το οποίο η Τεχεράνη μπορεί να κλείσει ανά πάσα στιγμή.

Οι καταστροφικές επιθέσεις εναντίον σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων τον Σεπτέμβριο του 2019, οι οποίες αποδόθηκαν στο Ιράν, ώθησαν το Ριάντ και το Αμπού Ντάμπι να υιοθετήσουν μια πιο φιλική προσέγγιση για να αποφευχθεί μια αναμέτρηση με το Ιράν.
 Σφοδρές αντιδράσεις στην Τεχεράνη μετά τις απειλές Τραμπ

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις απειλές του τελευταίου να πλήξει «52 θέσεις» του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών τόπων, τονίζοντας ότι «η στόχευση πολιτιστικών τόπων συνιστά έγκλημα πολέμου».

«Έχοντας παραβιάσει κατάφωρα το (διεθνές) δίκαιο» με τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ την Παρασκευή, ο Τραμπ «συνεχίζει να απειλεί με νέες παραβιάσεις (...) των δεσμευτικών κανόνων του διεθνούς δικαίου», γράφει ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Aπό την πλευρά του, ο ιρανικός στρατός αντέδρασε στην τελευταία πρόκληση του Ντόναλντ Τραμπ εκφράζοντας αμφιβολίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το «θάρρος» να χτυπήσουν το Ιράν. «Λένε αυτά τα πράγματα για να εκτρέψουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης από την απάνθρωπη και αδικαιολόγητη πράξη τους», δήλωσε ο υποστράτηγος Αμπντολραχίμ Μουσαβί, αρχηγός του ιρανικού στρατού, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, αναφερόμενος στη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί. Αλλά «αμφιβάλλω ότι έχουν το θάρρος», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο υπουργός Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί-Τζαχρομί δήλωσε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είναι «τρομοκράτης με κοστούμι», σε μήνυμά του στο Twitter. «Όπως το Ισλαμικό Κράτος, όπως ο Χίτλερ, όλοι μισούν τους πολιτισμούς. Ο Τραμπ είναι τρομοκράτης που φορά κοστούμι. Θα μάθει την ιστορία πολύ σύντομα ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να νικήσει το Μεγάλο Ιρανικό Έθνος και Πολιτισμό», έγραψε ο Τζαχρομί.

The United States just spent Two Trillion Dollars on Military Equipment. We are the biggest and by far the BEST in the World! If Iran attacks an American Base, or any American, we will be sending some of that brand new beautiful equipment their way...and without hesitation!

Πρώην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε στη Βουλή και γύρισε στην ΕΡΤ με βλέψεις... κρατικοδίαιτης παρουσιάστριας





Πρώην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε στη Βουλή και γύρισε στην ΕΡΤ με βλέψεις... παρουσιάστριας


Ο λόγος για την Αννέτα Καββαδία, καθώς η πρώην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στην ΕΡΤ όπου εργαζόταν ως δημοσιογράφος προτού εκλεγεί.

Οι «κακές γλώσσες» λένε πώς ζήτησε μάλιστα από τη διοίκηση της ΕΡΤ να αναλάβει την παρουσίαση εκπομπής  αίτημα που μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ικανοποιηθεί.

Και θα αποτελέσει σκάνδαλο αν ικανοποιηθεί


Με πληροφορία από το pronews.gr




Φλας μπακ στη δεκαετία της βίαιας φτωχοποίησης του ελληνικού λαού - της δεκαετίας που αφήσαμε πίσω








Στοιχεία σοκ: Τα μνημόνια «βύθισαν» τη χώρα - Η φτώχεια «κυκλώνει» έναν στους τρεις Έλληνες
Φτώχεια

1 στους 3 Έλληνες ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και σήμερα 5/1/2020!

Μας σκοτώνουν", λέει ο πυροσβέστης από την Αυστραλία (video)





Ένας πυροσβέστης συμμετέχει στις διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και ενάντια στο σύστημα αυτό που έχει δημιουργήσει την πύρινη τραγωδία που κατατρώει ανθρώπους, ζώα και δάση στην Αυστραλία. Δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. 3,7 εκατομμύρια εκτάρια καίγονται, 750 σπίτια ήδη έχουν λιώσει.

Μας σκοτώνουν, λέει.
Όλη αυτή η διαφθορά, τα χρήματα κάτω από το τραπέζι, μας σκοτώνουν. Και το συνδέει με το ότι παλιότερα οι γονείς του μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το να έχουν ένα σπίτι. Όχι πια. Και αυτό δεν είναι άσχετο με τις φωτιές που καίνε όλους αυτούς τους μήνες. Όλες αυτές οι πολιτικές που δεν αφήνουν τους ανθρώπους να μπορούν να έχουν πλέον ένα σπίτι, σκοτώνουν την άγρια ζωή, τις κοινότητες. Και ακόμα, λέει, δεν έχουν έρθει τα χειρότερα. Και αν δεν δράσουμε δεν θα επιβιώσουμε. Θα εξαφανιστούμε μαζί με άλλα είδη που εξαφανίζονται ήδη.
Το μήνυμα προς την κυβέρνηση είναι να ξεκουμπιστούν!
Δεν φταίει ο Σκοτ Μόρισσον, φταίει το σύστημα. Ιδιωτικοποιούν τα πάντα, λέει ο πυροσβέστης, γνωρίζοντας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και η κλιματική αλλαγή είναι όλα απότοκα του ίδιου βάρβαρου συστήματος. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν νοιάζεται για μας, αλλά για να εξυπηρετήσει κάποιες μεγάλες εταιρείες. Όταν αυξάνεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με την ιδιωτικοποίηση, πρέπει ο κόσμος να ξυπνήσει και να κάνει κάτι

Από τον Αύγουστο δουλεύουμε υπερωρίες. Και πρώτη φορά δεν ακολουθούμε κάποιο σχέδιο, κινούμαστε σπασμωδικάΚαι μόλις μπήκαμε στο καλοκαίρι. Και πρέπει να επιβιώσουμε μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο

Μας σκοτώνουν.

.