02 Δεκεμβρίου 2020

Τσιόδρας - Το Βίντεο Που Πρέπει Να Δεις: Οποιοσδήποτε που πέθαινε τον βάζαμε ο,τι πέθανε από covid-19

Φωτορεπορτάζ

 

.

 


 

Να μην γυρίσει χωρίς κυρώσεις προειδοποιούν τον Κ. Μητσοτάκη "κύκλοι" της ΝΔ! - Βγαίνουν μαχαίρια


Να μην γυρίσει χωρίς κυρώσεις προειδοποιούν τον Κ. Μητσοτάκη

Η διαφαινόμενη αποτυχία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να καταλήξει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, δημιουργεί μείζον εσωκομματικό πρόβλημα στην Νέα Δημοκρατία.

"Κύκλοι" και βουλευτές που είχαν κρατήσει το στόμα τους κλειστό κατά την προηγούμενη περίοδο ως προς την υποχωρητικότητα που επεδείκνυε η χώρα μας, μηνύουν στο Μαξίμου ότι δεν θα ανεχθούν να υπάρξει Κοινό Ανακοινωθέν χωρίς... κυρώσεις. 

Ζητούν μάλιστα από τον πρωθυπουργό τουλάχιστον... βέτο σε περίπτωση που η χώρα μας δεν μένει ικανοποιημένη. Πράγμα που φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του με την Άγγελα Μέρκελ.


Αν το συνδυάσει κανείς με την στάση του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια το τελευταίο διάστημα θα καταλάβει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει να ανησυχεί μόνον για τον κορωνοϊό αλλά και για το ίδιο το κόμμα του. 

 

 

 

Pronews

 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

 

 

Μητσοτάκης Πριν λίγο : Μέχρι να κάνετε εμβόλια όλοι κλειστά τα μπαρ και καφέ

2/12/2020 8:29μμ
 
 
 
Αυτό δήλωσε ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο 31ο Greek Economic Summit μιλώντας για τον... κορωνοϊό.


 

 

 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

 

 

Μόσιαλος: Και μετά τον εμβολιασμό θα είμαστε έγκλειστοι και προσεχτικοί, θα πρέπει να γίνει εξέταση αντισωμάτων 2-3 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.


Ενόψει του επικείμενου εμβολιασμού που επιχειρεί η κυβέρνηση υπό ελεύθερη πτώση, ο Ηλίας Μόσιαλος πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ του ΣΗΜΙΤΗ, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE συνεργάτης της ΝΔ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, με ανάρτηση του στο facebook εξηγεί πότε θα και αν θα  είμαστε εντελώς προστατευμένοι από τον κορωνοϊό μετά τον εμβολιασμό.

 


      


Ενόψει του επικείμενου εμβολιασμού ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, με ανάρτηση του στο facebook εξηγεί πότε θα είμαστε εντελώς προστατευμένοι από τον κορωνοϊό μετά τον εμβολιασμό.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

Τα εμβόλια των Moderna και AstraZeneca έχουν μεσοδιάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου 4 εβδομάδες, ενώ της Pfizer 3 εβδομάδες. Κάποιοι αναρωτιούνται για τις διαφορές στο μεσοδιάστημα και την προστασία μετά την πρώτη δόση.

Ας δούμε τι ξέρουμε για το εμβόλιο της Pfizer.

Ενώ υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν υψηλά επίπεδα βραχυπρόθεσμης προστασίας από την πρώτη δόση του εμβολίου, αυτό που έχει εγκριθεί από τις Bρετανικές αρχές και αναμένεται επίσης να ισχύει στην Ευρώπη είναι το πρόγραμμα των δύο δόσεων. Και οι δύο θα εγχυθούν στον δελτοειδή μυ (στο μπράτσο) και η δεύτερη δόση θα πρέπει να χορηγηθεί τουλάχιστον 21 ημέρες μετά την πρώτη. Για το εμβόλιο της Pfizer, το ανακοινωμένο ποσοστό αποτελεσματικότητας υπολογίστηκε επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Δηλαδή, μετά από 7 ημέρες φαίνεται ότι αναπτύσσονται αντισώματα, αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένουμε για περισσότερο από 7 ημέρες, καλύτερα για δύο εβδομάδες, για να είμαστε σίγουροι.
Άρα, συνεχίζουμε να προσέχουμε από την έναρξη της πρώτης δόσης για 4-5 εβδομάδες για το εμβόλιο της Pfizer, και για 5-6 εβδομάδες για τα εμβόλια των Moderna και ΑstraΖeneca. Είναι πιθανό δηλαδή πως θα υπάρχει κάποια προστασία και πριν από αυτό το διάστημα, αλλά αυτός είναι ο χρόνος που θεωρείται πως ενδείκνυται για να ξεκινήσει η πλήρης προστασία.

Θα μάθουμε περισσότερα σχετικά με την έκταση της προστασίας και πόσο διαρκεί καθώς εισέρχονται δεδομένα από τρέχουσες κλινικές δοκιμές.
Με βάση τα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ανέρχεται στο το 94% και το 95% για Moderna and Pfizer αντίστοιχα. Δηλαδή αυτά είναι τα αναμενόμενα ποσοστά προστασίας. Αλλά, είναι πιθανό τα ποσοστά αποτελεσματικότητας να είναι λίγο μικρότερα όταν γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί, ίσως για τους πολύ μεγάλους σε ηλικία ή τους ανοσοκατεσταλμένους. Όμως, δεν περιμένουνε να είναι πολύ μικρότερα αυτά τα ποσοστά.
Για να πιστοποιήσουμε εάν έχει πετύχει ο εμβολιασμός, θα πρέπει να γίνει εξέταση αντισωμάτων 2-3 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Θα πρέπει να γίνουν οι αντίστοιχες προμήθειες και η πολιτεία να προετοιμαστεί ώστε να υπάρχει επάρκεια σε τεστ αντισωμάτων πριν και μετά το τελος του εμβολιασμού ώστε

1. Να τεθούν οι προτεραιοτητες για τις ομαδες που θα εμβολιαστούν στο γενικό πληθυσμό
2. Να επιβεβαιωθούν τόσο η αποτελεσματικότητα αλλά και τα ποσοστά της ειδικής ανοσοαπόκρισης ανα ηλικιακή ομάδα ή ομάδα ασθενών.

Το τελικό στάδιο της διαχείρισης της πανδημίας θα χρειαστεί εξαιρετικό και ακριβή συντονισμό. Θα είναι μια πρόκληση για τις υγειονομικές αρχές αλλά και μια ευκαιρία να κρατήσουν το πρώτο εθνικό ηλεκτρονικό αρχείο της νόσου, όπως θα κάνουν εξάλλου και όλες οι άλλες χώρες.

    Πόσο καιρό μετά τον εμβολιασμό θα έιμαστε προστατευμενοι από τον νέο κορωνοιό; Τα εμβόλια των Moderna και AstraZeneca...


    Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ! Μήνυμα ΠΟΥ στην Ελλάδα! Παγκόσμια «ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» για το εμβόλιο και τους ανθρώπους


Poy
Πρόβα της μάχης για την παγκόσμια εξουσία που ακολουθεί… Θέλουν να πείσουν όσους Έλληνες αμφιβάλλουν και φοβούνται το εμβόλιο...

Όπως είδαμε σήμερα, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των Pfizer και BioNTech για χρήση και ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Προκειμένου το εμβόλιο των διεθνιστών να πάει γρήγορα και παντού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει λάβει από την Pfizer και την BioNTech τα στοιχεία σχετικά με το εμβόλιό τους κατά του κορωνοϊού και εξετάζει “πιθανή έγκριση για έκτακτη χρήση”, γεγονός που θα αποτελέσει ορόσημο και για την έγκρισή του εμβολίου από τις ρυθμιστικές αρχές των χωρών και θα μοιραστεί γρήγορα.

Μάλιστα όπως θα δούμε παρακάτω έστειλε μήνυμα και στην Ελλάδα, σημαντική χώρα σε σχέση με τις εξελίξεις που έπονται.

Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΝΤΑ

Εμπρός στις κινήσεις για τα εμβόλιο που προσφέρει η Δύση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσουν τον μαζικό εμβολιασμό κατά της Covid-19 από την επόμενη εβδομάδα, αρχίζοντας από τους γιατρούς και τους εκπαιδευτικούς.

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης ανακοίνωσε ότι στην χώρα έχουν παραχθεί 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού και, όπως είπε, «αυτό μας δίνει την δυνατότητα να ξεκινήσουμε αν όχι τον μαζικό, έναν ευρείας κλίμακας εμβολιασμό», τονίζοντας ότι «ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τις δυο ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί».

ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Στις 11 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί στην Τουρκία με το κινεζικό εμβόλιο, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, επισημαίνοντας ότι υπογράφτηκε συμφωνία για αγορά 50 εκατομμυρίων εμβολίων από την Κίνα.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί θα είναι ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Υγείας. Ο Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι στόχος είναι να ξεκινήσουν εντατικοί εμβολιασμοί τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο με το κινεζικό εμβόλιο και τον Απρίλιο να συνεχίσουν με το εγχώριο εμβόλιο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ Ο ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Όπως βλέπουμε, λαμβάνει χώρα παγκόσμια σύγκρουση για το εμβόλιο και τους ανθρώπους. Κάποιοι συνωμοσιολόγοι, με τους οποίου δεν συμφωνούμε, θα έλεγαν πως η σύγκρουση αυτοί αφορά τον ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ και αποτελεί την πρόβα για την μάχη που πρόκειται να δοθεί σε σχέση με το ποια χώρα ή καλύτερα ποιο κέντρο εξουσίας (διεθνιστική Δύση – Εθνοκεντρική Ανατολή) θα παίξει τον πρώτο ρόλο στην παγκόσμια κυβέρνηση που ετοιμάζεται.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΣΟΥΣ «ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΣ» ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ Χανς Κλούγκε. Ο διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, έστειλε το δικό του μήνυμα στους Ελληνες.

 «Λίγη υπομονή, μην εφησυχάζετε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως αυτό που έχουμε μέχρι τώρα ως βασικό «όπλο» στη μάχη κατά του κορονοϊού είναι οι μάσκες και η αποστασιοποίηση. Ο κ. Κλούγκε τόνισε: «Το εμβόλιο έφτασε», προσπαθώντας να καθησυχάσει όσους Έλληνες φοβούνται για το εμβόλιο, το οποίο φέρνουν αστραπιαία στις ζωές μας.

«Το σχέδιο πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή», υπογράμμισε.

Σε λίγο ολόκληρο το μήνυμα των διεθνιστών στην Ελλάδα…

 Με πληροφορία από το el.gr

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

 

 

Ετοιμάζεται για την «Μεγάλη Έξοδο» η κυβέρνηση; - Καμπάνιες για «ενημέρωση εκλογέων» στην Διαύγεια

 


Ετοιμάζεται για την «Μεγάλη Έξοδο» η κυβέρνηση; - Καμπάνιες για «ενημέρωση εκλογέων» στην Διαύγεια

Ετοιμάζεται να δραπετεύσει μέσω εκλογών η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθεί η διερεύνηση των ευθυνών της για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας; 

Επιβεβαιώνει  την φημολογία περί επερχόμενων εκλογών, κυβερνητική απόφαση που δημοσιεύθηκε μόλις χθές στην «Διαύγεια».

Την ίδια ημέρα που στην δημόσια συζήτηση κυριαρχούσαν οι ευθύνες της κυβέρνησης για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, στην κυβέρνηση ενέκριναν 3 εκατομμύρια ευρώ για… ενημέρωση των εκλογών.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά «Πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του υπουργείου Εσωτερικών» για:

α) τον επικοινωνιακό σχεδιασμό-παραγωγή επικοινωνιακού και έντυπου υλικού της εκστρατείας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας και

β) τις δράσεις και υπηρεσίες της καμπάνιας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας, για το υπόλοιπο του έτους 2020.


Δείτε εδώ την απόφαση

 

 

 

 Με πληροφορία από πηγή

Pronews.
 
 
 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

 

 

 

Γκάγκα σε ΣΚΑΪ: Θα αργήσει πάρα πολύ το άνοιγμα στη Βόρεια Ελλάδα- Δεν τηρούνται τα μέτρα απο τους πολίτες


Σύμφωνα με τη διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας πιέζονται πάρα πολύ από τα κρούσματα και είανι τρομερό το φορτίο που έχουν.

Δημοσιευση: 02/12/2020 - 10:29



    



Σύμφωνα με τη διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας πιέζονται πάρα πολύ από τα κρούσματα και είναι τρομερό το φορτίο που έχουν.

       

       
 
 

Γκάγκα σε ΣΚΑΪ: Θα αργήσει το άνοιγμα στη Βόρεια Ελλάδα- Δεν τηρούνται τα μέτρα

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, η οποία βρίσκεται από χθες στην περιοχή. Σημείωσε, μάλιστα, ότι το άνοιγμα εκεί θα αρήσει, καθώς δεν τηρούνται τα μέτρα.

«Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας πιέζονται πάρα πολύ από τα κρούσματα. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, γιατί τα νοσοκομεία που έχουν 170 ή 180 κρεβάτια, αυτή τη στιγμή νοσηλεύουν 130-140 περιστατικά κορωνοϊού. Είναι τρομακτικό το φορτίο που έχουν. Η Αθήνα δεν έχει πίεση κι εμείς στο νοσοκομείο Σωτηρία έχουμε και κενές κλίνες ΜΕΘ και πολλές κοινές κλίνες COVID». ανέφερε η κ. Γκάγκα.

Πρόσθεσε δε ότι «νομίζω ότι στη Βόρεια Ελλάδα μάλλον θα αργήσει το άνοιγμα. Η παρακολούθηση γίνεται μέρα με τη μέρα, δεν ξέρω πως θα γίνει η άρση του lockdown με τόσα κρούσματα. Εδώ όλοι οι συνάδελφοι φωνάζουν να μη γίνει καμία άρση, καθώς δεν τηρούνται τα μέτρα».

 

 

 

 

 

Πηγή: skai.gr

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

 

 

Για τα πανηγύρια το Υπουργείο Εργασίας: Όλα λάθος σε αναδρομικά και προσωρινές συντάξεις




Απίστευτη ανοργανωσιά, επικοινωνιακά τρικ και σωρεία λαθών από το υπουργείο Εργασίας για άλλη μία φορά, που κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να μην εκπληρώσει σωστά καμιά από τις δύο δεσμεύσεις που είχε αναλάβει δημόσια προς τους συνταξιούχους.

Τόσο για τα αναδρομικά λόγω της απόφασης του ΣτΕ όσο και για τις αυξήσεις και τα αναδρομικά λόγω της δικής του νομοθετικής πρωτοβουλίας για τις προσωρινές συντάξεις, στην οδό Σταδίου τα έκαναν… σαλάτα.

Σε ό,τι αφορά τα ψαλιδισμένα αναδρομικά που έδωσε η κυβέρνηση μετά την αυθαίρετη ερμηνεία της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές του 2012, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων δίνει τρία παραδείγματα, από τα πολλά που υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή του, με παροιμιώδεις αστοχίες κι ενώ το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι θα διορθώσει τα λάθη που είχαν γίνει στις πληρωμές που έκανε στα τέλη Οκτωβρίου.

Στην πρώτη περίπτωση, ο συνταξιούχος υπέβαλε αίτηση στις 7 Ιουλίου 2014 και οι κρατήσεις του με τον νόμο 4093/12 άρχισαν από τον Ιούνιο του 2015 με ποσό 61,48 ευρώ τον μήνα (δεν είχε πάρει επικουρική). Τον Φεβρουάριο του 2016 η κράτηση του ν. 4093/12 αυξήθηκε στα 107,55 ευρώ (διότι έλαβε επικουρική).

Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος δεν πήρε καθόλου αναδρομικά στα τέλη Οκτωβρίου και δικαιούται 788,5 ευρώ. Ίμως, στην πληρωμή που έγινε στις 27 Νοεμβρίου έλαβε 501,69 ευρώ, δηλαδή 286,81 ευρώ λιγότερα.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο συνταξιούχος υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης στις 18 Δεκεμβρίου 2012 και είχε την κράτηση του ν. 4093/12 από την αρχή της σύνταξης, με το ποσό σταθερό στα 54,60 ευρώ. Όμως, ο συνταξιούχος δεν έλαβε τίποτε, ενώ έπρεπε να λάβει 565,65 ευρώ.

Στην τρίτη περίπτωση, ο συνταξιούχος υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης στις 28 Ιουνίου 2013 και είχε την κράτηση του ν. 4093/12 για όλο το διάστημα με το ποσό των 58,37 ευρώ. Ενώ έπρεπε να λάβει 604,71 ευρώ καθαρά, στην πρώτη καταβολή δεν πήρε τίποτε και στη δεύτερη έλαβε 199,34 ευρώ, δηλαδή 405,37 ευρώ λιγότερα.

Εκτός καταβολών

Για χιλιάδες περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν έλαβαν ούτε την αύξηση ούτε τα αναδρομικά κάνει λόγο την ίδια στιγμή το ΕΝΔΙΣΥ σε ό,τι αφορά την αύξηση του ποσοστού στις προσωρινές συντάξεις. Όπως επισημαίνει, «διαπιστώθηκε τεχνικό λάθος σε κάποια υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ, που είχε ως αποτέλεσμα μερικές χιλιάδες, από το σύνολο των 34.000 περιπτώσεων προσωρινών συντάξεων, να μην ενσωματώσουν ούτε τις αυξήσεις που ορίζει ο νόμος (80% αντί για 50% επί του μισθού του δικαιούχου κατά το τελευταίο έτος εργασίας του) ούτε όμως και τα αναδρομικά 15 μηνών που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη εφαρμογή της διάταξης».

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ απέστειλαν επιστολή ήδη από τις 24 Νοεμβρίου προς τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, ενημερώνοντας για το πρόβλημα και ζητώντας χρόνο για την επίλυσή του.

 

 

 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

 

 

Τέσσερις βιταμίνες που «εξαφανίζουν» τις ασθένειες του χειμώνα


Τέσσερις βιταμίνες που «εξαφανίζουν» τις ασθένειες του χειμώνα

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι μια πλούσια σε πολύτιμες βιταμίνες διατροφή αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της ενίσχυσης της ανοσολογικής άμυνας.

Μερικές βιταμίνες, μάλιστα, μπορούν να αποτελέσουν την ισχυρή ασπίδα έναντι των ιώσεων και άλλων παθήσεων του χειμώνα. Σύμφωνα με τις έρευνες οι βιταμίνες C, A και Ε καθώς και το φυλλικό οξύ αποτελούν φύλακες της άμυνας του οργανισμού μας που αποτρέπουν την είσοδο των παθογόνων εισβολέων.

Πιο αναλυτικά:

Bιταμίνη Α

Αρκετή ποσότητα βιταμίνης Α θα βρείτε στα γαλακτοκομικά, τα κρεατικά, τα αυγά και τα ψάρια. Η συγκεκριμένη βιταμίνη συμβάλλει στην καλή κατάσταση του επιθηλίου. Πρόκειται για τον ιστό που καλύπτει το δέρμα και τους βλεννογόνους οι οποίοι πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση ώστε να αποτρέπουν την είσοδο των παθογόνων εισβολέων.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C θεωρείται φρουρός του οργανισμού μας από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Για να καλύψετε τις ημερήσιες ανάγκες σας μπορείτε να καταναλώσετε μια φρεσκοστιμμένη πορτοκαλάδα ή ένα πορτοκάλι, ένα ακτινίδιο και μια πιπεριά . Η πρόσληψή της βιταμίνης C ενισχύει την άμυνα, συμβάλλει στην επούλωση των τραυμάτων και προστατεύει από τις μολύνσεις.

Φυλλικό οξύ

Ή αλλιώς τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα εσπεριδοειδή, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψή του διαταράσσει την ανάπτυξη των λευκοκυττάρων που είναι απαραίτητα για την άμυνα του οργανισμού. Tο φυλλικό οξύ είναι μία βιταμίνη του συμπλέγματος Β που θεωρείται απαραίτητη γιατί συμβάλλει στην ομαλή νευρολογική ανάπτυξη του εμβρύου, στη βελτίωση του κυκλοφορικού και στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη ρύθμιση της ομοκυστεΐνης, ενός αμινοξέος του οποίου οι υψηλές τιμές ενοχοποιούνται για στεφανιαία νόσο.

Βιταμίνη Ε

Η σπουδαιότητα της βιταμίνης Ε έχει να κάνει με την αντιοξειδωτική της δράση η οποία διατηρεί σε καλή κατάσταση τις κυτταρικές μεμβράνες και παρεμποδίζει την καταστροφική δράση των ελεύθερων ριζών. Για να παίρνετε επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Ε μπορείτε να καταναλώνετε αμύγδαλα, κουκουνάρι, καρύδια, ραδίκια και ταχίνι. Ωστόσο καλύτερη πηγή πρόσληψής της είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αρκούν 3-4 κουταλιές καθημερινά.

 

Pronews

Χωρίς θέρμανση και τρόφιμα το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 14:50 Χωρίς θέρμανση και τρόφιμα το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης 32 Συναγερμός σήμανε στο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», στο Φίλυρο. Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού χτύπησαν για τα καλά τη δομή, αφού, όπως αναφέρει στο GRTimes.gr ο διευθυντής κ. Λουκάς Ίσαρης, δεν υπάρχουν ούτε τρόφιμα, αλλά ούτε χρήματα για θέρμανση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος να κλείσει το Παιδικό Χωριό, και τα παιδιά να τοποθετηθούν αλλού, ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση, όλο και μεγαλώνει, κάνοντας ηχηρή έκκληση για οικονομική βοήθεια. Οι οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης «χτύπησαν» το Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο, αφού, όπως διαμηνύει μέσω του GRTimes.gr ο διευθυντής, κ. Λουκάς Ίσαρης, οι δωρεές μειώθηκαν συντριπτικά. Ο ίδιος εξηγεί ότι το Σωματείο εξασφάλιζε χρήματα για να καλύπτει τα έξοδά του μέσω κρατικών επιχορηγήσεων, από δωρεές επιχειρήσεων και πολιτών, αλλά και από διάφορες εκδηλώσεις και μπαζάρ που διοργάνωνε. ADVERTISING «Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση της υγειονομικής αλλά και της οικονομικής κρίσης, οι δωρεές μειώθηκαν κατά 80%. Αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος δυσκολεύεται. Επιχειρήσεις κλείνουν, αλλά και με την απαγόρευση κυκλοφορίας δεν μπορούν να μας επισκεφθούν. Ακόμη λαμβάναμε μία κρατική επιχορήγηση, που τα προηγούμενα έτη ανερχόταν στα 90.000 ευρώ. Φέτος, η Περιφέρεια, δεδομένων των συνθηκών, δεν μπόρεσε να προτείνει αυτό το ποσό στο Υπουργείο Εργασίας, γι’ αυτό και πρότεινε να λάβουμε 49.500 ευρώ. Το Υπουργείο ενέκρινε μόλις το ποσό των 10.000 ευρώ. Συν τοις άλλοις, όλα τα μπαζάρ, από τα οποία κερδίζαμε χρήματα, ακυρώθηκαν. Ακυρώθηκε το μπαζάρ του Πάσχα και τώρα και το μπαζάρ των Χριστουγέννων» αναφέρει ο κ. Ίσαρης. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι το Σωματείο έχει αποστείλει επιστολή στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, με κοινοποίηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στον υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, και άλλους, κάνοντας έκκληση για αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, και ζητώντας τους λόγους της σημαντικής μείωσης. «Αποστείλαμε μία επιστολή, ωστόσο δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Μας στέλνουν συνεχώς από τον έναν στον άλλο» λέει χαρακτηριστικά. Έχουν μείνει παιδιά χωρίς θέρμανση- Δεν υπάρχουν τρόφιμα Όπως εξηγεί ο ίδιος, το Παιδικό Χωριό έχει φτάσει στα όριά του. Δεν υπάρχουν χρήματα για τη θέρμανση, δεν υπάρχουν τρόφιμα, αλλά ούτε προϊόντα πρώτης ανάγκης. «Τα τρόφιμα και τα προϊόντα πρώτης ανάγκης, τα συγκεντρώναμε σακουλίτσα σακουλίτσα, διότι ο κόσμος μάς επισκεπτόταν και τα έφερνε. Τώρα, με την απαγόρευση κυκλοφορίας, ο κόσμος δεν μπορεί να έρθει. Από τις δωρεές του κόσμου μαζευόταν ένα πολύ σημαντικό ποσό. Ο κόσμος πλέον όμως δεν έχει χρήματα. Επίσης, οι μεγάλες ηλικίες δεν είναι εξοικειωμένες με την τεχνολογία ώστε να δωρίσουν ένα μικρό αλλά σημαντικό για εμάς ποσό. Έμειναν δύο σπιτάκια με παιδιά χωρίς θέρμανση» Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο κάνει έκκληση για βοήθεια: «Δεν έχουμε κάνει ποτέ έκκληση για βοήθεια. Όμως τώρα δεν υπάρχει περιθώριο. Πρέπει ο κόσμος να βοηθήσει. Σε 10-15 μέρες, αν συνεχίσουμε έτσι, θα πρέπει να κλείσουμε το Σωματείο και τα παιδιά ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση θα πρέπει να τοποθετηθούν αλλού. Φιλοξενούμε 38 παιδιά στα οποία στερούμε πράγματα! Αν δεν μπορούμε να εκτελέσουμε το έργο μας, δεν χρειάζεται να υπάρχουμε! Τα πράγματα είναι δύσκολα!» επισημαίνει κλείνοντας ο κ. Ίσαρης. Πηγή: GRTimes.gr


Πρώτη καταχώρηση:  2 Δεκεμβρίου 2020, 3:50 π.μ
Χωρίς θέρμανση και τρόφιμα το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

Συναγερμός σήμανε στο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», στο Φίλυρο. Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού χτύπησαν για τα καλά τη δομή, αφού, όπως αναφέρει στο GRTimes.gr ο διευθυντής κ. Λουκάς Ίσαρης, δεν υπάρχουν ούτε τρόφιμα, αλλά ούτε χρήματα για θέρμανση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος να κλείσει το Παιδικό Χωριό, και τα παιδιά να τοποθετηθούν αλλού, ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση, όλο και μεγαλώνει, κάνοντας ηχηρή έκκληση για οικονομική βοήθεια.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης «χτύπησαν» το Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο, αφού, όπως διαμηνύει μέσω του GRTimes.gr ο διευθυντής, κ. Λουκάς Ίσαρης, οι δωρεές μειώθηκαν συντριπτικά. Ο ίδιος εξηγεί ότι το Σωματείο εξασφάλιζε χρήματα για να καλύπτει τα έξοδά του μέσω κρατικών επιχορηγήσεων, από δωρεές επιχειρήσεων και πολιτών, αλλά και από διάφορες εκδηλώσεις και μπαζάρ που διοργάνωνε.

«Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση της υγειονομικής αλλά και της οικονομικής κρίσης, οι δωρεές μειώθηκαν κατά 80%. Αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος δυσκολεύεται. Επιχειρήσεις κλείνουν, αλλά και με την απαγόρευση κυκλοφορίας δεν μπορούν να μας επισκεφθούν. Ακόμη λαμβάναμε μία κρατική επιχορήγηση, που τα προηγούμενα έτη ανερχόταν στα 90.000 ευρώ. Φέτος, η Περιφέρεια, δεδομένων των συνθηκών, δεν μπόρεσε να προτείνει αυτό το ποσό στο Υπουργείο Εργασίας, γι’ αυτό και πρότεινε να λάβουμε 49.500 ευρώ. Το Υπουργείο ενέκρινε μόλις το ποσό των 10.000 ευρώ. Συν τοις άλλοις, όλα τα μπαζάρ, από τα οποία κερδίζαμε χρήματα, ακυρώθηκαν. Ακυρώθηκε το μπαζάρ του Πάσχα και τώρα και το μπαζάρ των Χριστουγέννων» αναφέρει ο κ. Ίσαρης.

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι το Σωματείο έχει αποστείλει επιστολή στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, με κοινοποίηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στον υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, και άλλους, κάνοντας έκκληση για αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, και ζητώντας τους λόγους της σημαντικής μείωσης.

«Αποστείλαμε μία επιστολή, ωστόσο δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Μας στέλνουν συνεχώς από τον έναν στον άλλο» λέει χαρακτηριστικά.

Έχουν μείνει παιδιά χωρίς θέρμανση- Δεν υπάρχουν τρόφιμα

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το Παιδικό Χωριό έχει φτάσει στα όριά του. Δεν υπάρχουν χρήματα για τη θέρμανση, δεν υπάρχουν τρόφιμα, αλλά ούτε προϊόντα πρώτης ανάγκης.

«Τα τρόφιμα και τα προϊόντα πρώτης ανάγκης, τα συγκεντρώναμε σακουλίτσα σακουλίτσα, διότι ο κόσμος μάς επισκεπτόταν και τα έφερνε. Τώρα, με την απαγόρευση κυκλοφορίας, ο κόσμος δεν μπορεί να έρθει. Από τις δωρεές του κόσμου μαζευόταν ένα πολύ σημαντικό ποσό. Ο κόσμος πλέον όμως δεν έχει χρήματα. Επίσης, οι μεγάλες ηλικίες δεν είναι εξοικειωμένες με την τεχνολογία ώστε να δωρίσουν ένα μικρό αλλά σημαντικό για εμάς ποσό. Έμειναν δύο σπιτάκια με παιδιά χωρίς θέρμανση»

Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο κάνει έκκληση για βοήθεια:

«Δεν έχουμε κάνει ποτέ έκκληση για βοήθεια. Όμως τώρα δεν υπάρχει περιθώριο. Πρέπει ο κόσμος να βοηθήσει. Σε 10-15 μέρες, αν συνεχίσουμε έτσι, θα πρέπει να κλείσουμε το Σωματείο και τα παιδιά ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση θα πρέπει να τοποθετηθούν αλλού. Φιλοξενούμε 38 παιδιά στα οποία στερούμε πράγματα! Αν δεν μπορούμε να εκτελέσουμε το έργο μας, δεν χρειάζεται να υπάρχουμε! Τα πράγματα είναι δύσκολα!» επισημαίνει κλείνοντας ο κ. Ίσαρης.

Πηγή: GRTimes.gr