17 Νοεμβρίου 2020

Καστοριά: Πέθανε ο παπάς Χρήστος Γάλλος σε ηλικία 50 χρόνων

Εκοιμήθη ο Κληρικός της Μητροπόλεώς μας, π. Χρήστος Γάλλος [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ]

Η Ιερά Μητρόπολις Καστορίας με θλίψη και συντριβή καρδίας ανακοινώνει την προς Κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Χρήστου Γάλλου, Εφημερίου της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλλιθέας, πόλεως Καστορίας.

Ο μακαριστός Ιερέας, ηλικίας μόλις 50 ετών, νοσηλευόταν επί μακρό χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από όπου, το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου 2020, ανεχώρησε προς τα ουράνια σκηνώματα.

Ήδη, οι καμπάνες στην ενορία του ήχησαν πένθιμα και οι πιστοί υποδέχθηκαν με αισθήματα λύπης το πένθιμο νέο για τον αγαπημένο τους Ιερέα, τον χαρούμενο, πρόσχαρο και χαμογελαστό παπα-Χρήστο, τον φιλακόλουθο και καλλικέλαδο Κληρικό.

Λόγω των επιβεβλημένων από την πολιτεία μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αυστηρά χωρίς την παρουσία κόσμου.

Δεόμεθα προς τον Φιλάνθρωπο Κύριο όπως αναπαύσει την μακαρία ψυχή του εν χώρα ζώντων και χαρίσει στην οικογένειά του την εξ ύψους παρηγορία.

Καλό Παράδεισο!

 

Αντί να δημιουργήσουν ΜΕΘ έκαναν προσλήψεις νέων αστυνομικών (ΟΔΟΣ) που θα κυνηγούν τις ανθρώπινες παρέες άνω των 3 ατόμων.

11:12μ.μ

 


ΟΔΟΣ :  Η ομάδα αυτή με την βίαια δράση της είναι έτοιμη να ώστε να μην πραγματοποιηθούν φιλικές παρέες, οι οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων.

Πρεμιέρα έκανε σήμερα στη επετείου του Πολυτεχνείου η ομάδα διαχείρισης ομαδικών συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Αντί να δημιουργήσουν ΜΕΘ για την φερόμενη πανδημία και την αντιμετώπιση της, έκαναν και θα κάνουν προσλήψεις αστυνομικών
 
Η δικαιολογία του γυρολόγου των κομμάτων Χρυσοχοϊδη είναι ο,τι η ομάδα αυτή είναι έτοιμη να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα σε απολύτως νόμιμο πλαίσιο, ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων στο Πολυτεχνείο, με στόχο την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Η «Ο.Δ.Ο.Σ.» σήμερα αποτελείται από (46) αστυνομικούς, (28) γυναίκες και (18) άνδρες, οι οποίοι έχουν λάβει ειδικευμένη εκπαίδευση για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στα νέα τους καθήκοντα.
Φέρουν διακριτή στολή με λογότυπο – θυρεό της ομάδας, χωρίς οπλισμό και είναι εξοπλισμένοι με φορητούς ασυρμάτους, φακό, σφυρίχτρα και kit πρώτων βοηθειών. 
 
Άλλες δαπάνες νέα κονδύλια εκατομμυρίων, για τον εξοπλισμό του σε βάρος του λαού που πεινάει, και κατά του λαού αφού η ομάδα αυτή θα είναι ομάδα βίαιας καταστολής του πολίτη, που συναθροίζεται σαν άνθρωπος  με την παρέα του,  μια παρέα που μπορεί να είναι με δύο ζευγάρια απίστευτη η αυταρχικότητα του υπουργού αλλά και η παρανοϊκή ιδεοληψία του.
 
Θα αναλαμβάνουν λέει η κυβέρνηση Μητσοτάκη  οι αστυνομικοί αυτή, τη διαχείριση και οριοθέτηση συναθροίσεων χαμηλής και μεσαίας επικινδυνότητας, και αξιοποιούν τεχνικές επικοινωνίας και διαμεσολάβησης με τους υπευθύνους της συνάθροισης, ώστε να αποφεύγονται πιθανές κλιμακώσεις και εντάσεις.
 
Θα υπάρχει σε παρέα τριών ατόμων και υπεύθυνος συνάθροισης ; τι ζούμε ;;;






Δημοσιογραφική επιμέλεια : Ε.Δημ.Ομάδα

  

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

«Η πολιτική «μ@λ@κία έχει και τα όριά της» – Το είπε το ΚΚΕ στην Βουλή, ΒΙΝΤΕΟ


Δείτε τι δήλωσε στην Βουλή, ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος:

.

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

Αξιωματικοί παρακαλάνε τον Κουτσούμπα (KKE) αλλά συλλαμβάνουν παιδάκια με πατίνια – ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


kOUTSOYMPAS_ASTYNOMIKOI
Λύπη και ντροπή!!!

Ούτε ένα κόμμα δεν τίμησε την εθνική Επέτειο του 40! Αντίθετα, όπως είδαμε νωρίτερα το ΚΚΕ αλλά, όπως θα δούμε τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ «τίμησαν», παρά τα μέτρα, την πολιτική επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα νέο βίντεο, αν μη τι άλλο, προκαλεί οργή για τα δύο μέτρα και σταθμά: Ενώ το ΚΚΕ έκανε πορεία μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία, αξιωματικοί πλησίασαν τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, παρακαλώντας να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι από το σημείο: «Θα σας παρακαλέσω να αποχωρήσετε».

Ο κ. Κουτσούμπας, είπε πως αυτό θα συμβεί αφού τελειώσει η πορεία: «Όχι, θα το διαλύσουμε και θα φύγουμε όπως ήρθαμε».

«Ευχαριστώ κύριε Γενικέ», ανταπάντησε ο Αστυνομικός.

Αντιθέτως, όταν πρόκειται για παιδιά με πατίνια, οι αστυνομικοί εξαντλούν την… αυστηρότητά τους:

Εν τω μεταξύ, παρά τα απαγορευτικά μέτρα, τα οποία, όπως όλα δείχνουν ισχύουν μόνο για τους πολίτες και ΕΙΔΙΚΑ στις εθνικές επετείους, και η αξιωματική αντιπολίτευση πραγματοποίησε την εκδήλωση για το Πολυτεχνείου, με τα περίπου 50 άτομα, μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκαν εκεί να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας. Ωστόσο το Lockdown δεν επιτρέπει κινήσεις τέτοιου είδους!!!

Στην πρώτη σειρά ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη αλλά και διάφοροι βουλευτές, όπως ο Νίκος Φίλης, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου και η Έφη Αχτσιόγλου.


.

 Δείτε και αυτό:

«Είμαι αστυνομικός και θα μου πεις γιατί σε ακουμπάω!!!» – ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ εικόνες στην Αριστοτέλους, vid

 


fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

Όταν μιλούν οι “ειδικοί” του Πρωθυπουργού περί της μάσκας – VIDEO


,

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

Αφού έκαναν ανενόχλητοι πορεία οι ανώτατοι, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)


100 προσαγωγές η Αστυνομία, η οποία το πρωί σφύριζε αδιάφορα…

Ενώ το πρωί η Αστυνομία έκανε τα στραβά μάτια σε πορείες του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ25, τώρα βγήκαν «τσάρκα» οι αριστεριστές των δρόμων, με την αστυνομία να βρίσκεται πλέον επί ποδός για να δείξει πως κάτι κάνει, ενώ ουσιαστικά γίναμε μάρτυρες δύο μέτρων και σταθμών, καθώς στην 28η Οκτωβρίου είχαν απαγορευτεί οι παρελάσεις.

Πάνω από 100 προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι στιγμής σε διάφορα σημεία της Αθήνας, ενώ κυνηγητό σημειώθηκε σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Στο πλαίσιο του καλέσματος στα Προπύλαια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κινήθηκαν προς τα εκεί χρησιμοποιώντας το μετρό. Αποτέλεσμα αυτού, να υπάρξει ένταση και συμπλοκές με στον σταθμό Λαρίσης και στα Σεπόλια.

Επίθεση σημειώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, από την οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στην σκοπιά.

Η επίθεση σημειώθηκε από περίπου 30 άτομα, με την επέμβαση των αστυνομικών να είναι άμεση. Έγιναν τρεις συλλήψεις, δύο άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι αυτήν την ώρα οδηγούνται στην υποδιευθυνση ασφάλειας Αθηνών, στην Κυψέλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε γιατί εκεί κρατούνται οι προσαχθέντες από τα σημερινά επεισόδια στο μετρό, στα Σεπόλια.

Επίσης, επίθεση δέχθηκαν εξω από το Αστυνομικό Τμήμα και ομάδες ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο.

Επίθεση και στην Θεσσαλονίκη στο αστυνομικό τμήμα Συκεών, όπου έπεσαν βόμβες μολότοφ.

Δείτε βίντεο

el.gr

Και ο ΣΥΡΙΖΑ «έσπασε» το lockdown με την ανοχή κυβέρνησης και ΕΛ.ΑΣ

Και ο ΣΥΡΙΖΑ «έσπασε» το lockdown με την ανοχή κυβέρνησης και ΕΛ.ΑΣ

Δεν μπορούσε να επιτρέψει στο ΚΚΕ το μονοπώλιο της "επαναστατικής Γυμναστικής" ο ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι διοργάνωσε και αυτός την δική του εκδήλωση παραβιάζοντας τους νόμους της κυβέρνησης περί απαγόρευσης συναθροίσεων τεσσάρων ατόμων.

Παρά το ότι δεν έκανε πορεία, είναι σαφές ότι στην εκδήλωση βρίσκονταν παραπάνω από 4 άτομα,ενώ αναρωτιέται κανείς ποιόν κωδικό έστειλαν οι μη-βουλευτές για να βγούν από το σπίτι τους. 

Η ουσία είναι ότι τα κόμματα της αριστεράς εκθέτουν την κυβέρνηση, ενώπιον των πολιτών οι οποίοι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους , διοργανώνοντας εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει μετατραπεί σε παρατηρητή.

Να μην θίξουμε πάλι και το ζήτημα της 28ης Οκτωβρίου όταν έγιναν δεκάδες προσαγωγές πολιτών που προσπάθησαν να τιμήσουν τους νεκρούς του «Όχι».

Με τα γεγονότα αυτά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει τους νόμους που ψηφίζει και ταυτόχρονα καταργεί στην πράξη την ισονομία μεταξύ των πολιτών. Ευθύνες φυσικά υπάρχουν και σε επίπεδο ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελείας.  

Συγκεκριμένα σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στα πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ και νυν γραφεία του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών στο πάρκο Ελευθερίας για να τιμήσουν την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, με το παρών να δίνει και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. 

Κρατώντας στα χέρια τους από ένα κόκκινο γαρύφαλλο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του μουσείου. Παρόντες μεταξύ άλλων, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Νίκος Φίλης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Βούτσης, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Νίκος Παππάς. 

Pronews

 

Χειρουργός(ΝΙΜΤΣ) :Παραξενεύομαι και εκπλήσσομαι...οι ΜΕΘ να γίνονται πασαρέλες των δημοσιογράφων να σκηνοθετούν την ένδυση να βιντεοσκοπούν και να τρομοκρατούν με τις εικόνες αυτές στα δελτία ειδήσεων τους άτυχους τηλεθεατές.

 Πολλές φορές ασθενείς στην ΜΕΘ ήταν διάφοροι επιφανείς πολίτικοί ,... 

  


Γυναίκα γιατρός χειρουργός, η οποία εργάστηκε επι 38 χρόνια σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών εκφράζει δημόσια την απορία της και την έκπληξη της, στην προσωπική σελίδα της στο fakebook ,άλλα και σε σελίδα της  οποίας είναι και διαχειριστρια,  για αυτά που βλέπει να  συμβαίνουν στίς ΜΕΘ,... αυτούς τους δέκα μήνες με το κορονοϊο. 

Λέει χαρακτηριστικά:

"Παραξενεύομαι και εκπλήσσομαι, στην κατάσταση που ζούμε λόγω κορονοιου ,να έχουν γίνει οι ΜΕΘ πασαρέλες, να σκηνοθετείται η ένδυση και ετοιμασία των δημοσιογράφων και να εισέρχονται με τις κάμερες στους χώρους των μονάδων, να βιντεοσκοπούν και να τρομοκ;all;a kai ρατούν με τις εικόνες αυτές στα δελτία ειδήσεων τους άτυχους τηλεθεατές."

 Διαβάστε  παρακάτω όλα όσα λέει.

Έχω ζήσει σαν χειρουργός επί 38 χρόνια, σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών(ΝΙΜΤΣ). Ολα αυτά τα χρόνια,λόγω μεγάλου αριθμού βαρέων χειρουργείων που εκτελούνται, το επόμενο βήμα ήταν η μεταφορά του των ασθενών αυτών στη μονάδα εντατικής θεραπείας(ΜΕΘ) .
 
 Στον χώρο αυτό και επί ομαλών συνθηκών η είσοδος των συγγενών εγίνετο ,όπως σε όλα τα νοσοκομεία, ορισμένες ώρες και περιορισμένο αριθμό επισκεπτών. '
Πολλές φορές ασθενείς στην ΜΕΘ ήταν διάφοροι επιφανείς,( πολιτικοί επιχειρηματίες καλλιτέχνεςκλπ). 
 
Σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, έκαναν την παρουσία τους οι δημοσιογράφοι ,με κάμερες, αλλά ουδέποτε εισήλθε ουδείς στην ΜΕΘ και ουδέποτε βγήκε εικόνα προς τα έξω, παρά τις προσπάθειες και τις πονηριές πολλών εξ αυτών. 
 
Παραξενεύομαι και εκπλήσσομαι, στην κατάσταση που ζούμε λόγω κορονοιου ,να έχουν γίνει οι ΜΕΘ πασαρέλες, να σκηνοθετείται η ένδυση και ετοιμασία των δημοσιογράφων και να εισέρχονται με τις κάμερες στους χώρους των μονάδων, να βιντεοσκοπούν και να τρομοκρατούν με τις εικόνες αυτές στα δελτία ειδήσεων τους άτυχους τηλεθεατές.
 
 Απορώ αυτή η τρομολαγνεία σε τι εξυπηρετεί. Αντί να δίνουν κουράγιο στους φοβισμένους τηλεθεατές, τούς δημιουργούν ακόμα περισσότερα ψυχικά και ψυχολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι κάπου πρέπει να μπει φρένο σε αυτού του είδους την παρανοϊκή ενημέρωση. θα μπορούσα να πω Περισσότερα και βαρύτερα αλλά δεν είναι της Παρούσης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ : Σοβάρα επεισόδια στο πολυτεχνείο αυτή την στιγμή - Επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές


LIVE BLOG - Πολυτεχνείο: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

 

 Σοβαρά επισόδεια αυτή την ώρα 2:44 μ.μ 17/11.2020. Περισσότερα σε λίγο

Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, το πρώτο σε μια σειρά από γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση τη δικτατορίας μια άλλη δικτατορία αναδύεται.

 

Ε.Δημ.Ομάδα

 (Ε.Δ.Ο)


 


  

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

Πόση χουντα πιά ; Πρόστιμο 300 ευρώ σε γυναίκα για ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο


Μια γυναίκα που εργαζόταν στην οδό Σολωμού, περίπου 100 μέτρα από το Πολυτεχνείο, πήγε σήμερα το πρωί προς την πύλη του Πολυτεχνείου με σκοπό να αφήσει ένα λουλούδι που κρατούσε στα χέρια της.

Όταν έφτασε αστυνομικοί της ζήτησαν να τους επιδείξει τα στοιχεία της. Έδειξε το έντυπο μετακίνησης για την εργασία της και SMS με τον αριθμό 6, το οποίο έστειλε ενώ βρισκόταν στη δουλειά της για να φτάσει στο Πολυτεχνείο. Η αστυνομία έκανε έλεγχο και της απάντησαν ότι ότι δεν δικαιολογείται η μετακίνηση. Της έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ!

«Η εργασία μου βρίσκεται στα 100 μέτρα. Έρχομαι κάθε χρόνο. Σέβομαι την πανδημία και την υγεία των συμπολιτών μου, τηρώ τα μέτρα, φοράω μάσκα και ήρθα να αφήσω ένα λουλούδι στην πόρτα και να φύγω. Είμαι μόνη μου». είπε η ίδια, χωρίς ωστόσο να έχει αποτέλεσμα καθώς το πρόστιμο της βεβαιώθηκε.

Θα μπορούσε να είναι μόνο ξεφτίλα. Εδώ όμως πρόκειται για χουντο-ξεφτίλα διότι πρόκειται για άτεγκτη εφαρμογή αυταρχικού νόμου χουντικής εμπνεύσεως για ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο. Όπως θα δείτε στο βίντεο η γυναίκα τηρούσε ουσιαστικά όλα τα μέτρα. 

Δείτε βίντεο:

.

 

Ε.Δημ.Ομάδα

  

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

Το υπουργείο συμβουλεύει τους φαντάρους μας να κοιμούνται με τη μάσκα όλη νύχτα

 

«Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα εξάπλωσης του κορονοϊού και διατροφής των φαντάρων στις στρατιωτικές μονάδες», τονίζεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. «Αίσχος! Το υπουργείο συμβουλεύει τους φαντάρους να κοιμούνται με τη μάσκα για να ξεπεραστούν οι αδυναμίες του συστήματος.»

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες των νεοσύλλεκτων της ΣΤ’ σειράς του Νοέμβρη για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει προκύψει και την υλοποίηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Τα μέτρα που είχε εξαγγείλει το ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στις στρατιωτικές μονάδες, όπως βεβαιώνουν και οι ίδιες οι Διοικήσεις δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν!

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση, αφού καλλιέργησε τον εφησυχασμό και μάλιστα εξέφραζε την πλήρη ικανοποίησή της για την υλοποίησή τους, κοροϊδεύοντας τους φαντάρους, το μόνιμο προσωπικό και τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα,

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) Θήβας με ήδη επιβεβαιωμένα 7 κρούσματα κορονοϊού. Το Υπουργείο φέρει μεγάλη ευθύνη που δεν προετοιμάστηκε για να υποδεχθεί έναν μεγάλο αριθμό φαντάρων σε συνθήκες πανδημίας. Αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει η μονάδα να μείνει χωρίς τρόφιμα.

Σε παρόμοια κατάσταση και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο. Όπως καταγγέλλουν οι νεοσύλλεκτοι, στους θαλάμους είναι “πατείς με, πατώ σε”, χωρίς καμία απόσταση. Το ίδιο συμβαίνει και στα μαγειρεία. Χαρακτηριστικό των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης το γεγονός ότι η Διοίκηση παραδέχθηκε ότι οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου ΔΕΝ επαρκούν για να φιλοξενήσουν τόσο μεγάλο αριθμό φαντάρων. Επιπλέον, εκτός υγειονομικών πρωτοκόλλων έγινε σύσταση στους φαντάρους να φορούν τη μάσκα και στον ύπνο τους (!!!).

Η κατάσταση αυτή δεν παρουσιάζεται μόνο στα δύο μεγαλύτερα Κέντρα που κατατάσσονται νεοσύλλεκτοι, αλλά σε πλήθος ΣΥΠΟ και στρατιωτικών μονάδων.

Επιβεβαιώνεται, όλο και περισσότερο, καθημερινά ότι είναι επιβεβλημένο να υλοποιηθούν τα μέτρα που ζητά το ΚΚΕ για την κατάταξη των νεοσύλλεκτων, μεταξύ άλλων και με ερώτησή του στις 4 Νοέμβρη στη Βουλή.

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα εξάπλωσης του κορονοϊού και διατροφής των φαντάρων στις στρατιωτικές μονάδες.

– Εξασφάλιση του απαραίτητου φαγητού για όλους τους φαντάρους.

– Άμεση πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ σε όλους τους οπλίτες θητείας και το μόνιμο προσωπικό. Επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανού κρούσματος.

– Κάθε ύποπτο περιστατικό, να απομονώνεται άμεσα σε ειδικό, κατάλληλο και ασφαλή χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Κάθε επαφή με τα περιστατικά αυτά, μέχρι την απομάκρυνσή τους για εφαρμογή κατάλληλης περίθαλψης απ’ τη Μονάδα, πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από εκπαιδευμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο προσωπικό, με γνώμονα τη σωστή περίθαλψη του περιστατικού, αλλά και τη μηδενική πιθανότητα διασποράς του ιού.

– Μέτρα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός σε θαλάμους, ΚΨΜ και στους άλλους κοινόχρηστους χώρους των στρατοπέδων, στα μέσα μεταφοράς των στρατιωτικών, με βάση τις επιστημονικές οδηγίες. Αξιοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων και επίταξη ξενοδοχειακών και άλλων κατάλληλων οικημάτων όπου χρειάζεται, για τη μεταφορά προσωπικού για την αποσυμφόρηση μεγάλων μονάδων.

– Στις εισόδους – εξόδους των στρατιωτικών μονάδων (κάθε κλάδου και επιπέδου), να υπάρχει λειτουργικός εξοπλισμός, θερμομέτρησης, ατομικής απολύμανσης (απολυμαντικά υγρά) και ασφαλείας (μάσκες – γάντια μιας χρήσης) για τους εισερχόμενους και τους εξερχόμενους.

– Χορήγηση όλου του αναγκαίου υλικού και ειδών καθαριότητας για τις μονάδες, καθώς και ατομικών αντισηπτικών υλικών, μασκών και γαντιών σε κάθε στρατιώτη και στέλεχος, το οποίο θα ανανεώνεται.

– Να εξασφαλιστεί και να εκπαιδευτεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στα Κινητά Χειρουργικά Νοσοκομεία Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ), κινητές Νοσοκομειακές Υποδομές Εκστρατείας και ενίσχυσή τους με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

– Λήψη αυστηρών μέτρων υγιεινής και καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων. Να γίνουν άμεσα απολυμάνσεις σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις από εξειδικευμένα συνεργεία. Ιδιαίτερη έμφαση να δοθεί σε θαλάμους, φοριαμούς, πόμολα, βρύσες, πάγκους, κρεβάτια, ρούχα, εσώρουχα, σεντόνια, είδη προσωπικής χρήσης, που πρέπει να απολυμαίνονται συστηματικά. Διαρκής απολύμανση των αποχωρητηρίων και άμεση επισκευή των εγκαταστάσεών τους. Καθαρισμός και απολύμανση δικτύων εξαερισμού σε οικήματα, πλοία, αεροσκάφη.

– Να ανανεώνονται συχνά τα κλινοσκεπάσματα. Ειδικά, σε φυλάκια και άλλους χώρους που χρησιμοποιούνται κλίνες από περισσότερους από έναν φαντάρους να αλλάζουν μετά από κάθε χρήση. Να λειτουργήσουν σε όλες τις μονάδες τα πλυντήρια με δωρεάν χρήση τους απ’ τους φαντάρους.

– Ιδιαίτερη μέριμνα για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων και των υποβρυχίων, για τα σκάφη προ απόπλου και για όσα είναι εν πλω.

– Να εμβολιαστεί το σύνολο των υπηρετούντων, μονίμων και εφέδρων στις Ένοπλες Δυνάμεις με το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης.

– Να προσαρμοστεί, αναλόγως των συνθηκών, το πρόγραμμα των υπηρεσιών και της εκπαίδευσης των μονάδων.

– Χορήγηση ειδικής άδειας στις οικογένειες στρατιωτικών με τέκνα, σε εκπαιδευτικές δομές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

– Να δοθεί έκτακτο επίδομα, στο ύψος τουλάχιστον του βασικού μισθού σε στρατευμένους και οικογένειες στρατευμένων, που νοσηλεύονται σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης ή βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα. Δωρεάν μετακίνηση προς τους τόπους μόνιμης κατοικίας, με όλα τα μέσα. Να υπάρξει ο αναγκαίος προγραμματισμός για να μη χαθούν οι άδειες των στρατευμένων και μονίμων στελεχών, λόγω της πανδημίας.

– Να επιτρέπεται η δημιουργία Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας των στρατευμένων φαντάρων, με σκοπό τη συμβολή, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγείας των στρατευμένων και του μόνιμου στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, η Επιτροπή να μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες για την δημιουργική οργάνωση του ελεύθερου χρόνου των στρατευμένων (βιβλιοθήκες, προβολές ταινιών, συζητήσεις, κ.ά.) σε συνθήκες, που εξαιτίας του εγκλεισμού, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αντιμετωπίζουμε μαχητικά και αυτή τη δυσκολία, γνωρίζοντας ότι θα βγούμε νικητές. Για να βγούμε υγιείς και να φέρουμε σε πέρας τα καθήκοντά μας για το συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας.»

 

Πηγή 902 και  Ημερόδρομος

Ε.Δημ.Ομάδα

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

Αντώναρος (Ν.Δ) στον Τράγκα για τον Μητσοτάκη: Πατάει πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα - πατάει τα κορδόνια του και σύντομα θα πέσει.

Πρώτη ενημέρωση17/11/2020

Τράγκας και Αντώναρος

 

«Ο Μητσοτάκης δεν αναφέρεται στον Καραμανλή γιατί...» - Αληθινές ρουκέτες Αντώναρου LIVE στον Τράγκα για τρομοκρατία και επιχειρηματικά συμφέροντα που κάνουν κουμάντο στη ΝΔ του Μητσοτάκη.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος μίλησε χθές (Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2020)  στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV για τις διαφορές της Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή την οποία υπηρέτησε ως εκπρόσωπος τύπου και τη σημερινή της οποίας πρόεδρός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βρισκόμουν σε ένα κόμμα που ήταν ανοιχτό στις ανάγκες της κοινωνίας και έπιανε το σφυγμό της και κυρίως είχε την έγνοια να μην μείνουν κομμάτια της πίσω.

 Σήμερα αυτό επιδιώκεται κατ’ όνομα ωστόσο στην ουσία έχουν στόχο να αλλάξουν εντελώς τη δομή της ελληνικής κοινωνίας. 

Εξαρτόμαστε από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εξωτερικού. Αυτός είναι ο Νεοφιλελευθερισμός του Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς o κος.  Ε.Αντώναρος από τον καλό και διαπρεπή συνάδελφο Γ. Τράγκα αν υπάρχουν στην Νέα Δημοκρατία αντιστάσεις σε όσα συμβαίνουν σήμερα ανέφερε: «Κανείς δε θα βγει σήμερα να μιλήσει και να κριτικάρει ανοιχτά τον Μητσοτάκη. Οι Βουλευτές είναι φοβισμένοι ».

«Ο Μητσοτάκης δεν αναφέρεται στον Καραμανλή γιατί αμφισβητεί της βασικές αρχές του Κόμματος. Ένα κόμμα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφτιαξε πριν από 45 χρόνια με αρχές όπως το Κοινωνικό Κράτος και την προάσπιση των Εθνικών συμφερόντων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει στην λειτουργία της ελεύθερης αγοράς».

Αναφερόμενος στον κο. Χρυσοχοΐδη είπε: «Ο κύριος Χρυσοχοΐδης είναι υπάκουος στον κύριο Μητσοτάκη. Είναι ένας άνθρωπος που έψαχνε να βρει πολιτική στέγη, τι βρήκε και είναι πρόθυμος να υπηρετήσει, όπως έκανε σε όλη του την καριέρα, όλους τους Πρωθυπουργούς τους οποίους επέλεξε να υπηρετήσει»

 Φτερογράφος-

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί