29 Ιουνίου 2019

Ιταλία: Πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ για το Facebook στην υπόθεση της Cambridge Analytica


Ιταλία: Πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ για το Facebook στην υπόθεση της Cambridge Analytica

Ο ιταλικός φορέας που εγγυάται την προστασία των προσωπικών δεδομένων επέβαλε σήμερα πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Facebook για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τη Cambridge Analytica.

«Ο φορέας προστασίας των δεδομένων επέβαλε στο Facebook το πρόστιμο του 1 εκατομμυρίου ευρώ για τις παράνομες ενέργειες που διαπράχθηκαν στην υπόθεση της +Cambridge Analytica+, της εταιρείας, η οποία μέσω μιας εφαρμογής για ψυχολογικά τεστ απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών και τα χρησιμοποίησε για να επιχειρήσει να επηρεάσει την έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016» τονίζεται σε μία ανακοίνωση.

Η Cambridge Analytica βρέθηκε το 2018 στην καρδιά ενός σκανδάλου που αμαύρωσε τη φήμη του Facebook.
Η εταιρεία συνεχίζει και αρνείται ότι συνέλεξε και εκμεταλλεύτηκε, χωρίς τη συναίνεσή τους, τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook για πολιτικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τον ιταλικό φορέα, 57 Ιταλοί είχαν μεταφορτώσει την εφαρμογή, που επέτρεπε τη συλλογή των δεδομένων των φίλων τους στο Facebook, χωρίς τη συναίνεση των τελευταίων, με τρόπο που αποκτήθηκε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένων συνολικά 214.077 Ιταλών χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
«Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων και έχουμε επενδύσει σε πόρους, τεχνολογία και συνεργασίες, ενώ έχουμε προσλάβει μονάχα τον περασμένο χρόνο περισσότερους από 20.000 ανθρώπους στον τομέα της ασφάλειας» αντέδρασε το Facebook σε ένα δελτίο τύπου.
«Θα εξετάσουμε με προσοχή την απόφαση του εγγυητή της προσωπικής ζωής φορέα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με εκείνον για να ριχθεί περισσότερο φως» σημειώνεται.

Ήδη, τον περασμένο Δεκέμβριο, η ιταλική επιτροπή ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρών στο Facebook, κατηγορώντας το ότι πούλησε τα δεδομένα των χρηστών του χωρίς να τους ενημερώσει σωστά.

Με πληροφορία από το zougla.gr

Η απάντηση του Θανάση Πετράκου, και του iskra, στις νέες δηλώσεις της Κωνσταντοπούλου για την Λαϊκή Ενότητα


Από Θανάση Πετράκο:
Λυπάμαι πολύ κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις απαράδεκτες και προσβλητικές εκφράσεις που είπατε στη χθεσινοβραδινή σας συνέντευξη στη κ. Στάη.
Αλήθεια κ. Κωνσταντοπούλου τα στελέχη της ΛΑΕ, τα οποία είμαστε δεκάδες χρόνια στα κινήματα και στους αγώνες, είμαστε γραφειοκράτες και μαϊντανοί;
Λιγότερος ναρκισσισμός, λίγη σεμνότητα και σεβασμός απέναντι σε ανθρώπους που είναι χρονιά στο λαϊκό κίνημα δεν θα σας έβλαπτε. Μάλλον όμως είναι είδος εν ανεπάρκεια αυτά σε εσάς.

Δεν φτάνει μόνο όμως αυτή η προσβλητική συμπεριφορά. Φτάσατε στο σημείο να λέτε μεγάλα ψεύδη και συκοφαντίες.

Είπατε ότι δεν συνεργαστήκατε με τον Λαφαζάνη γιατί ο Λαφαζάνης και τα στελέχη της ΛΑΕ συνεργαζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Λυπάμαι πολύ κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για αυτήν τη συκοφαντία σας. Θέλω να σας πω κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και ιδιαίτερα την αυτοδυναμία της ΝΔ, βοηθούν όσοι αρνούνται τη συνεργασία όλων των αριστερών και όλων των δημοκρατικών, πατριωτικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων χωρίς λόγο και αίτια όπως δυστυχώς κάνατε και εσείς και όχι η ΛΑΕ που είναι σταθερά υπέρ της συνεργασίας και κοινής δράσης με όλες τις προοδευτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Μέσω iskra η απάντηση Λαφαζάνη
Άκουσα εμβρόντητος την Ζωή Κωνσταντοπούλου την Πέμπτη τα μεσάνυχτα στο One channel και στην Έλλη Στάη.
Προσπερνάω εδώ το σύνθημα, αντιγραφή ανάλογου προεκλογικού συνθήματος του Macron, ότι “δεν κοιτάει Αριστερά, δεν κοιτάει δεξιά, κοιτάει μπροστά” λες και όταν μπήκε στο ΣΥΡΙΖΑ δεν κοιτούσε Αριστερά, λες, ακόμα, πως δεν κοιτούσε Αριστερά κατεβαίνοντας με την ΛΑ.Ε στις εκλογές εξπρές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Προσπερνάω, επίσης, το γεγονός ότι ερωτώμενη σχετικά με τη θέση της για το ευρώ και το εθνικό νόμισμα απαντούσε λέγοντας ότι είναι με τη δημοκρατία, λες και ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστική δημοκρατία στο πλαίσιο του ολοκληρωτισμού των Βρυξελλών.
Όλα αυτά τα προσπερνάω και τα αφήνω στην πολιτική κρίση του καθενός και της καθεμιάς. Εκείνα όμως που δεν καταπίνονται με τίποτα είναι όσα με εισαγγελικό και υπεροπτικό ύφος είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου για την ΛΑ.Ε και τον Λαφαζάνη, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν συνεργάζεται μαζί της.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τότε, ως δημόσιος κατήγορος είπε ότι έχει βάλει άκουσον-άκουσον 4 όρους στην ΛΑ.Ε για ενδεχόμενη συνεργασία, οι οποίοι δήθεν δεν απαντήθηκαν και δεν έχουν εκπληρωθεί!
Αυτοί οι τέσσερις όροι, τους περιγράφω από μνήμης, ήταν να σταματήσει η ΛΑ.Ε κάθε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ(!), να σταματήσουν ενδιάμεσες καταστάσεις(!), να φύγουν οι εξωνυμένοι (!) από την ΛΑ.Ε και καμιά συνεργασία με τους φασίστες(!!!).

Όταν μάλιστα επίμονα ρωτήθηκε από την Ε. Στάη αν τα λέει αυτά για τον κ. Λαφαζάνη, όχι μόνο σιωπούσε αλλά και έφερε ως “πειστήριο” της δήθεν συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα η ΛΑ.Ε συνεργάζεται με την Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής!

Κατανοούμε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι σε άκρως δυσχερή θέση, αφού δεν ξέρει τι να πει όταν όλοι οι δημοκρατικοί αντιμνημονιακοί πολίτες την ρωτάνε γιατί δεν συνεργάζεται με τον αντιμνημονιακό προοδευτικό πατριωτικό χώρο και ειδικά με την ΛΑ.Ε, αφού αυτή είναι που αρνείται κάθε τέτοια συνεργασία.
Κατανοούμε, επίσης, την αμηχανία και το αδιέξοδο της Ζωής Κωνσταντοπούλου όταν ο Λαφαζάνης, δεχόμενος επικρίσεις και από το ίδιο το κόμμα του, έδειχνε από τηλεοράσεως λευκό χαρτί, λέγοντας ότι βάζει στο κάτω μέρος την υπογραφή του και ας γράψουν στο λευκό μέρος όλοι οι άλλοι από τον προοδευτικό αντιμνημονιακό και δημοκρατικό πατριωτικό αντισυστημικό χώρο τις προϋποθέσεις που θεωρούν αναγκαίες για την συνεργασία, οι οποίες γίνονται εκ των προτέρων δεκτές.
Όλα αυτά τα κατανοούμε. Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι να φτάνει η Ζ. Κωνσταντοπούλου να συκοφαντεί θρασύτατα τον Λαφαζάνη και την ΛΑ.Ε για συνεργασία με την Δούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι η αθλιότητα ξεπερνάει κάθε λογικό όριο και προκαλεί από κει και πέρα θυμηδία και ειρωνικά σχόλια. Όπως ντροπή και απέχθεια προκαλούν οι κατηγορίες της Ζ. Κωνσταντοπούλου σε στελέχη της ΛΑ.Ε που εγκατέλειψαν υπουργικές θέσεις και βουλευτικές καρέκλες, έχουν μια έντιμη μαχόμενη στάση και μια ζωή αγωνίζονται στους δρόμους, έχοντας στην πλάτη τους διώξεις και συνέπειες, ότι τάχα είναι “γραφειοκράτες” και “μηχανισμός“.

Πότε τα ανακάλυψε όλα τούτα η Ζ. Κωνσταντοπούλου σε βάρος του Λαφαζάνη και της ΛΑ.Ε; Όταν συνεργαζόταν με την ΛΑ.Ε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν γνώριζε τα περί συνεργασίας της ΛΑ.Ε με τον ΣΥΡΙΖΑ; Τότε η ΛΑ.Ε δεν ήταν “μηχανισμός” και τα στελέχη της “γραφειοκράτες”;
Ντροπή! Ντροπή να μιλάει η Ζ. Κωνσταντοπούλου για συνεργασία της ΛΑ.Ε στην Περιφέρεια Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν η ΛΑ.Ε με μεγάλο κόστος,πολιτικό και συναισθηματικό, διαχώρισε πλήρως τη θέση της με όσους στην Περιφέρεια Αττικής στήριζαν την Παράταξη της Δούρου. Όταν και το κυριότερο η ΛΑ.Ε ήταν η κατ΄εξοχήν δύναμη δυναμικής αντιπολίτευσης και καταγγελίας της Δούρου και τα εγκληματικά πεπραγμένα της.
Δεν θέλω απ’ αυτές τις στήλες να επιδοθώ σε χαρακτηρισμούς για αυτές τις στάσεις, επιλογές και συκοφαντίες της Ζ. Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρισμοί, άλλωστε, οι οποίοι προκύπτουν αυτονόητα.

Ένα θα πω: Τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ βοηθούν εκ των πραγμάτων, παίζοντας το παιχνίδι τους και συντηρώντας τον καταστροφικό δικομματισμό τους, όσοι στον προοδευτικό και πατριωτικό αντιμνημονιακό χώρο όχι μόνο αρνούνται αλαζονικά και αυτάρεσκα με διάτρητα προσχήματα την διαμόρφωση του αναγκαίου ενωτικού μετώπου ανατροπής αλλά και ανοίγουν ένα τυφλό, αδικαιολόγητο και γεμάτο ψεύδη πόλεμο ενάντια στις δυνάμεις της ανατροπής.

Αυτά και αν χρειαστεί, θα επανέλθω.



                                                                                                   Τηλέφωνο επικοινωνίας:6978276141

Εκτιμήσεις βάσεων 2019: Πού θα κινηθούν οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ


Εκτιμήσεις βάσεων 2019: Πού θα κινηθούν οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ
ΑΠΕ - ΜΠΕ (αρχείο)
Πτώση για τις βάσεις σε όλα τα επιστημονικά πεδία «δείχνουν» τα στατιστικά στοιχεία µε τις βαθµολογικές επιδόσεις των µαθητών στις Πανελλήνιες 2019. Η ανακοίνωση των επιδόσεων των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήµια της χώρας εµφανίζει γενικότερα απογοητευτική εικόνα για τις ικανότητες των νέων σε βασικά µαθήµατα.
Τα ποσοστά των γραπτών κάτω της βάσης είναι εξαιρετικά υψηλά και κυρίως στη Βιολογία γενικής παιδείας (64,99%), στα Μαθηµατικά (69,62%) και στην Ιστορία (47,20%). Εξαίρεση αποτελεί µόνο το µάθηµα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο κάτω από τη βάση έγραψε µικρό ποσοστό, που άγγιξε το 16%.

Φέτος µειώθηκαν και οι αριστούχοι σε όλα τα µαθήµατα, εκτός από τη Βιολογία, γεγονός που επιβεβαιώνει την πτώση των βάσεων ακόµη και στις υψηλόβαθµες σχολές. Το γεγονός που φαίνεται ότι σηµάδεψε τη φετινή χρονιά ήταν το βαθµολογικό «βατερλό» στο µάθηµα της Χηµείας.
Όπως είχαν εκτιµήσει και οι καθηγητές της Χηµείας, τα θέµατα ήταν τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσµα χιλιάδες υποψήφιοι να γράψουν κάτω από τη βάση και ταυτόχρονα να «εξαφανιστούν» οι αριστούχοι στο µάθηµα αυτό. Πέρυσι στη Χηµεία είχε γράψει κάτω από τη βάση το 26,25% των υποψηφίων, ενώ φέτος το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 42,12%. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι και οι αριστούχοι σχεδόν εξαφανίστηκαν, αφού το ποσοστό που πήρε φέτος βαθµό από 18 έως 20 είναι 4,38%, ενώ πέρυσι ήταν σχεδόν 23%.

Το βασικό συμπέρασμα πάντως είναι πως, παρότι χιλιάδες υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση, δεν θα μείνουν εκτός των πανεπιστημίων, καθώς οι περισσότεροι θα εισαχθούν σε κάποιο τμήμα της περιφέρειας και κυρίως σε αυτά που προέκυψαν από τις συνενώσεις με τα ΤΕΙ.
Όσον αφορά στην ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, το μεγαλύτερο ποσοστό βαθμολογιών κάτω από τη βάση παρατηρήθηκε στο μάθημα της Ιστορίας. Το 47,2% των υποψηφίων έγραψε κάτω από 10, ενώ μόλις το 9,04% συγκέντρωσε βαθμολογία από 18 έως 20.
Στα Αρχαία, το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στις βαθμολογίες 5 – 10 (26,24% των υποψηφίων), ενώ υψηλή βαθμολογία (18 – 20) συγκέντρωσε μόνο 2,84% των υποψηφίων.

Πέρα από όλα αυτά, όμως, η Παρασκευή (28.6.2019) ήταν μια μέρα χαράς για τους περισσότερους υποψήφιους αλλά και αγωνίας γι’ αυτούς που δεν κατάφεραν να κατακτήσουν βαθμολογίες που θα τους οδηγήσουν στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και τώρα θα βρεθούν μπροστά στην αγωνιώδη αναζήτηση «εναλλακτικών» σπουδών σε άλλες δομές εκπαίδευσης που παρέχουν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας.

Βάσεις 2019 – Ελεύθερη πτώση

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και των στατιστικών στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, η εκτίμηση για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις είναι, πλέον, ασφαλέστερη.
Όπως είχε γράψει και το Newsit.gr σύμφωνα με τον Γιώργο Χατζητέγα, εκπαιδευτικό αναλυτή, πτώση θα παρουσιάσουν οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές του 1ου, του 2ου και του 3ου πεδίου, δηλαδή οι νομικές, οι πολυτεχνικές, οι ιατρικές σχολές, καθώς επίσης και τα κεντρικά τμήματα ψυχολογίας. Από την άλλη, οι σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου αναμένεται να παρουσιάσουν οριακές αυξομειώσεις.
Αναλυτικότερα, για το 1ο επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Σπουδών), θα παρουσιάσουν πτώση κυρίως οι νομικές σχολές και οι σχολές Ψυχολογίας, καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων φέτος συγκριτικά με εκείνες των υποψηφίων πέρυσι ήταν χαμηλότερες στα μαθήματα βαρύτητας (Αρχαία, Ιστορία και Λατινικά).
«Η πτώση θα αφορά κυρίως τα λεγόμενα ρετιρέ. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στις σχολές μεσαίας κλίμακας, από 17.000 μόρια και κάτω, δεν αναμένεται να δούμε μεγάλες πτώσεις. Θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα. Εξομαλύνεται δηλαδή η πτωτική διαφορά», τόνισε ο κ. Χατζητέγας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στις σχολές του 2ου πεδίου (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών), πτώση αναμένεται στις βάσεις των πολυτεχνικών σχολών, λόγω κακής επίδοσης μεγάλου μέρους των υποψηφίων στα μαθήματα βαρύτητας, και δη στη Χημεία.
«Οι βαθμολογίες στη Χημεία ήταν εντυπωσιακά χαμηλές. Πέρυσι, οι αριστούχοι (σ.σ. που έλαβαν βαθμολογία 18 – 20) ήταν 3.500, ενώ φέτος είναι 420», σημείωσε ο κ. Χατζητέγας και συμπλήρωσε ότι οι φετινές χαμηλές επιδόσεις και στο μάθημα της Φυσικής θα ωθήσουν προς τα κάτω τις βάσεις και στο 2ο και στο 3ο πεδίο.
«Οι βαθμολογίες στη Βιολογία και τα Μαθηματικά είναι λίγο καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετό για να αντιστρέψει την πτωτική τάση», επεσήμανε.
Στο 3ο πεδίο (Επιστημών Υγείας και Ζωής) και ειδικά στις ιατρικές σχολές, η τάση των βάσεων θα είναι πτωτική, χωρίς όμως να είναι μεγάλη η πτώση, γιατί, όπως εξήγησε ο κ. Χατζητέγας, στη Βιολογία Προσανατολισμού, που είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας για τις ιατρικές σχολές, οι υποψήφιοι τα πήγαν καλύτερα από ό,τι πέρυσι.
Στο 4ο πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), οι αυξομειώσεις θα είναι οριακές. «Είχαμε πολύ χαμηλότερες επιδόσεις των παιδιών στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, αλλά πολύ καλύτερες στην Ανάπτυξη Εφαρμογών, οπότε αυτά τα δύο εξισορροπούν τα πράγματα. Έτσι, στο 4ο επιστημονικό πεδίο, θα έχουμε μία σταθερότητα και θα παρατηρούνται μικρές, οριακές αυξομειώσεις».

Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Έχοντας στα χέρια τους τις βαθμολογίες τους, οι 104.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 78.335 θέσεις των ΑΕΙ μπορούν πλέον να υπολογίσουν πόσα μόρια έχουν συγκεντρώσει. Η παλιά «σπαζοκεφαλιά» του υπολογισμού είναι πια παρελθόν, αφού οι υποψήφιοι μπορούν μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, https://markcalc.it.minedu.gov.gr/ , να βρουν το σύνολο των μορίων τους, συμπληρώνοντας τους βαθμούς που συγκέντρωσαν.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου η οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού Δελτίου

Το τελευταίο βήμα που έχουν να κάνουν φέτος οι υποψήφιοι είναι η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου. Από την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Ιουλίου, μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://exams.it.minedu.gov.gr, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση».
Οι υποψήφιοι φέτος θα πρέπει να είναι επιπλέον προσεκτικοί στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, καθώς σε αυτό είναι αποτυπωμένος ο νέος «χάρτης» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον οποίο δεν υπάρχουν ΤΕΙ, παρά μόνο πανεπιστήμια.

«Καλό είναι οι υποψήφιοι να μη λάβουν υπ’ όψιν τους τις περσινές βάσεις, καθώς από τη φέτος υπάρχουν στο μηχανογραφικό νέα τμήματα, ενώ πρέπει να είναι προσεκτικοί και στο ποιες σχολές θα διαλέξουν, καθώς είμαστε εν αναμονή της ανακοίνωσης των αντιστοιχιών. Ειδικά εκείνοι που θα θελήσουν να έχουν εικόνα για το πού θα μπορέσουν να έχουν δυνατότητα μετεγγραφής, θα πρέπει να περιμένουν τις αντιστοιχίες», συμβούλεψε ο κ. Χατζητέγας.
Άλλη μία συμβουλή, να κοιτάξουν οι υποψήφιοι τι προοπτικές για μεταπτυχιακές σπουδές ανοίγονται από τις σχολές που τους ενδιαφέρουν, πριν αποτυπώσουν τις επιθυμίες τους με φθίνουσα σειρά στο μηχανογραφικό.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η προθεσμία της 15ης Ιουλίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.
Όπως έχει ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη, 9 Ιουλίου και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.
Παράλληλα, από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε να έχουν ανά χείρας τις τελικές προτιμήσεις τους.


Με πληροφορίες από εφημερίδα Έθνος  από ΑΠΕ – ΜΠΕ  και Newsit









                                                                                                   Τηλέφωνο επικοινωνίας:6978276141

Λογαριασμός από σπίτι που δεν κατοικείται...κλέψιμο κανονικότατο..... ΕΛΛΑΔΑ 2019


Χρήστης του facebook καταγγέλει την ΔΕΗ για  χρεώσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές χρεώσεις και καταναλώσεις, και τις χαρακτηρίζει  "κανονικότατο κλέψιμο " Δεν είναι η μοναδική καταγγελία αλλά μια απο τις εκατοντάδες, τις οποίες συναντά κανείς  όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά και στα ίδια τα γραφεία της ΔΕΗ στην φτωχευμένη Ελλάδα της τελευταίας οκταετίας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός :στην Καστοριά πριν ένα λεπτο 4:01μ.μ νεώτερα σε λίγο...

.
Πρωτη δημοσίευση29/6/19 4:09
Σάββατο29/6/  4:09


Σεισμική δόνηση. έγινε  πριν λίγα λεπτα στις 4:01 έγινε αισθητός στην Καστοριά.Νεώτερα σέ λίγο...
  

Τελευταία ενημέρωση 26/6/19  4:17
Τοπική ώρα: 29-06-2019 15:01
Μέγεθος: 4.4 R
Επίκεντρο: 45 χλμ Δυτικά της Καστοριάς
Εστιακό Βάθος: 10 χλμ



Πληροφορία απο :seismoi.gr

Εκλογές 2019 – Τσίπρας: Δεν ξέρω αν έρχεται ο Δρακουμέλ, πάντως ο μπαρμπα-Στρουμφ δεν έρχεται


Εκλογές 2019 – Τσίπρας: Δεν ξέρω αν έρχεται ο Δρακουμέλ, πάντως ο μπαρμπα-Στρουμφ δεν έρχεται

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως μπορεί μια κυβέρνηση να κυβερνήσει «αριστερά» στην εποχή της «μη εναλλακτικής», και πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το κάνει πλέον με το δικό του πολιτικό σχέδιο αφού μετά την έξοδο από το Μνημόνιο «είμαστε ελεύθεροι να διαμορφώσουμε συνθήκες και όρους».
Ακόμη αναφέρει πως «ανάμεσα στην εκδοχή της απόλυτης υποταγής, πειθαρχίας, αποδοχής του ακραίου σκληρού νεοφιλελευθερισμού και στις απαιτήσεις του ΔΝΤ και στην εκδοχή (που πρότειναν κάποιοι που μετά αποχώρησαν) απόλυτης ρήξης, σύγκρουσης με την ΕΕ και νομισματοκοπείου, εμείς αποδείξαμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, ένας τρίτος δρόμος θα λέγαμε (που δεν έχει το νόημα που του δόθηκε σε προηγούμενες δεκαετίες) που παρά τις δυσκολίες του αποδείχθηκε βιώσιμος».

Άδεια ταμεία το 2015

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το 2015 η χώρα βρισκόταν με άδεια ταμεία, επιτόκια στο 10%, ανεργία στο 28%, κοινωνία σε απόγνωση. Αντίθετα όπως λέει σήμερα έχουμε πλέον το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού που είχαμε ποτέ, 35 δισ. απόθεμα, μείωση της ανεργίας 9 μονάδες, αυξήθηκε κατά 11% ο κατώτατος μισθός, δημιουργήθηκαν δομές κοινωνικής στήριξης, «έχουμε φτάσει στο σημείο να επαναφέρουμε συλλογικές διαπραγματεύσεις κι ένα πλαίσιο κανονικότητας στην εργασία», τριπλασιασμός των πόρων για την πρόνοια και για τη στήριξη του παιδιού, πρόσβαση στο Σύστημα Υγείας σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους.
Έτσι όλα αυτά δείχνουν σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ότι διαψεύστηκε απολύτως αυτό που ορισμένοι ισχυρίζονται ότι «η Αριστερά δεν μπορεί να κυβερνήσει» και πως, παρά τα όσα λάθη, η δική του κυβέρνηση ήταν «κλάσεις ανώτερη» από τις κυβερνήσεις με τις οποίες μπορεί να συγκριθεί, κυβερνήσεις μη κανονικότητας σε περίοδο μνημονίων και «γι’ αυτό και ήταν η μόνη από αυτές που κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα και να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια και μάλιστα σε ένα πλαίσιο κοινωνικής ανοχής».

«Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει πόσο καλύτερα μπορεί να τα πάει η Αριστερά με το δικό της πολιτικό σχέδιο, γιατί εδώ και μόλις 8 μήνες είμαστε ελεύθεροι να διαμορφώσουμε συνθήκες και όρους», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

“…ο μπαρμπά – Στρουμφ δεν έρχεται”

«Δεν ξέρω αν έρχεται ο Δρακουμέλ πάντως ο μπαρμπα-Στρουμφ δεν έρχεται. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό» και παράλληλα απέρριψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στον φόβο. Μάλιστα αναφέρει ότι «εμείς δεν λέμε τρελά πράγματα», για να συμπληρώσει ότι ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κ. Μητσοτάκης είχε οδηγήσει 15.000 άτομα σε διαθεσιμότητα, είχε απολύσει σχολικούς φύλακες και εκπαιδευτικούς και τώρα λέει ότι «είναι καινοτομία η 7ήμερη εργασία» και «όταν λέει ότι δε θα κάνει φοροελαφρύνσεις ούτε το 2019, ούτε το 2020 αλλά ότι θα δελεάσει τους εταίρους με ένα κύμα μεταρρυθμίσεων δεν πρέπει να αναρωτηθούμε ποιο είναι αυτό το κύμα;».

“Το σύνθημά μας είναι: «Όλοι μαζί να βγούμε από την κρίση”

Δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν πίσω μας μόνο του»… «οι άλλοι τι σου λένε;
«ΟΚ, να προχωρήσουμε αλλά ο καθένας μόνος του στα δύσκολα». Αυτή είναι η διαφορά», τονίζει. Δηλώνει όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απομακρύνθηκε από τις ιδεολογικές καταβολές και τον βασικό του προσανατολισμό να υπερασπίζεται τον κόσμο της εργασίας, τους μη προνομιούχους, τους πολλούς. Σημειώνει ως παράδειγμα ότι δεν υπήρξε, «παρά τις αναγκαίες υποχωρήσεις, μετάλλαξη ιδεολογική και πολιτική», το γεγονός ότι δεν δίστασε να προχωρήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Μάντσεστερ Σίτι ο ΣΥΡΙΖΑ”

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «φανέλα Μάντσεστερ Σίτι ή Λίβερπουλ», απαντά ότι «μάλλον η Σίτι είναι καλύτερος παραλληλισμός, με την έννοια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ομάδα που πήρε πρωτάθλημα, κάνει πρωταθλητισμό αλλά τώρα χτίζει το brand της». Αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «απολαμβάνει ακόμα την απλόχερη στήριξη που του χαρίζει η κοινωνία εδώ και 5 χρόνια και πως το 24% μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης στις πιο δύσκολες συνθήκες μεταπολιτευτικά, δεν είναι κάτι αμελητέο».
Σε ερώτηση για το αν με τον χειρισμό επικοινωνιακά και επιχειρησιακά της τραγωδία στο Μάτι, έσπασε ο συναισθηματικός δεσμός που είχαν με τον ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι του 2012 και του 2015, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Όχι. Λάθη μπορεί να έγιναν. Από την αμηχανία μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής κι από τη στενοχώρια στην οποία βρισκόμασταν. Καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε τέτοια και τόση συσσωρευμένη μιντιακή δύναμη πυρός απέναντί της», αναφέρει.

Τι είπε για Novartis

Ο κ Τσίπρας δηλώνει ότι «η υπόθεση Novartis είναι καραμπινάτη απόδειξη  ότι «πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία»», ότι «είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά τη Siemens και τα εξοπλιστικά και, μάλιστα, δεν αναδείχθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη αλλά από το FBI» και πως «εκεί που μας χρωστούσαν, τώρα θέλουν να μας πάρουν και το βόδι». Αναφέρει ότι όλες οι υποθέσεις δεν τελειώνουν ούτε σε ένα, ούτε σε δύο, ούτε σε τρία χρόνια, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση Παπαντωνίου.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας θέτει και το ερώτημα «γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη αναστάτωση κι εκνευρισμός σε ορισμένα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην υπόθεση και σπεύδουν να κάνουν μηνύσεις στους δικαστές, να τρομοκρατήσουν εισαγγελείς και να προαναγγείλουν ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς τους αντιπάλους -δηλαδή για μας- επειδή πήγαμε την υπόθεση απλά στη δικαιοσύνη;».

Ρωτά επίσης γιατί δεν δίνουν μια πολιτική απάντηση στο πώς όταν όλες οι άλλες φαρμακευτικές εταιρείες μείωναν τις τιμές τους, η Novartis έμενε άθικτη και πώς κατά τη διάρκεια του PSI, ενώ οι υπόλοιπες φαρμακευτικές εταιρείες είχαν ένα κούρεμα γύρω στο 20-22%, η εταιρεία αυτή είχε μείωση μόνο 3-4% διότι είχε πουλήσει από πριν αλλού τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. «Είχαν εσωτερική πληροφόρηση; Από ποιον; Προφανώς από την κυβέρνηση που έκανε το κούρεμα τότε», λέει.

“Δεν καταφέραμε να κάνουμε την ΕΡΤ ένα διαφορετικό κανάλι”

Σε ερώτηση σχετικά με το «ύφος και ήθος» της κυβέρνησης και επί συγκεκριμένων παραδειγμάτων, είπε ότι «αν συγκρίνει κανείς τον τρόπο διακυβέρνησης και την αλαζονεία όσων κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια με τα τελευταία 4μιση, είναι η μέρα με τη νύχτα».
«Τα tweets του Πολάκη καταλαβαίνω ότι είναι θέμα αισθητικής που ενόχλησε πολύ κόσμο. Άλλο θέμα όμως να μπαίνει στη ζυγαριά με περιπτώσεις υπουργών της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου ή του Βορίδη και του Άδωνη Γεωργιάδη…», σχολίασε

«Το πιο σοβαρό», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας είναι ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε την ΕΡΤ ένα διαφορετικό κανάλι».
Ακόμη ανέφερε ότι «θεωρώ πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ που -χωρίς να χάσει τον προσανατολισμό του- έχει συντηρητικούς πολίτες υποστηρικτές ή ακόμα και υποψήφιους». Για παράδειγμα χαρακτηρίζει «πολύ θετικό ότι ήρθε προς εμάς ο Θύμιος Λυμπερόπουλος (που ήταν ΝΔ)», «επειδή κατάλαβε ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε με εντιμότητα και δικαιοσύνη ένα θέμα που αφορά τον επαγγελματικό του κλάδο».

Δεν είναι δογματικός ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι είναι κόμμα που συνεχώς εξελίσσεται, δεν είναι δογματικό, «κόμμα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς που όμως ανιχνεύει τη δυνατότητα να παίξει έναν ρόλο καταλύτη στη συνεργασία με την αριστερή σοσιαλδημοκρατία και με την πράσινη Αριστερά». «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πώς μπορεί η σοσιαλδημοκρατία να έρθει πιο αριστερά, και η Αριστερά να ξεκολλήσει και να καταλάβει ότι δεν έχει μόνο σημασία να κουνάς τα λάβαρα αλλά και να παλεύεις με την καθημερινότητα για να αλλάξεις τα πράγματα», τονίζει. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει η ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, αυτό το έχω πετύχει ό,τι κι αν γίνει», σημειώνει.




Πηγή: popaganda

Οι μύωπες είναι εξυπνότεροι από τους υπόλοιπους ανθρώπους

Οι μύωπες είναι εξυπνότεροι από τους υπόλοιπους ανθρώπους
Όσοι φορούν γυαλιά μυωπίας είναι εξυπνότεροι από εκείνους που έχουν τέλεια όραση, υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Mainz στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο της εν λόγω έρευνας οι οφθαλμίατροι του γερμανικού πανεπιστημίου έδωσαν σε 3.452 άτομα δυο είδη τεστ, οπτικής οξύτητας και νοημοσύνης.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αντιληπτική ικανότητα όσων ήταν μύωπες ήταν υψηλότερη σε σύγκριση με όσους δεν φορούσαν γυαλιά.

Βέβαια μια ακόμη παράμετρος που διαπίστωσαν οι ερευνητές ήταν ένας συσχετισμός ανάμεσα στη βαθμίδα της εκπαίδευσης και την μυωπία, με εκείνους που είχαν μυωπία να έχουν περάσει και πολύ περισσότερα χρόνια στα ακαδημαϊκά θρανία, διαβάζοντας βιβλία και κοιτώντας οθόνες.

Οι ερευνητές μελετούσαν την αύξηση των ποσοστών μυωπίας στην Ευρώπη, όπου παρατηρείται αύξηση των επιπέδων της σε περισσότερο από 50% σε κάποιες κατηγορίες, όπως οι επαγγελματίες που πλησίαζαν τα 50.




 ΠΗΓΗ