Δεν είναι όλες οι ράτσες σκύλων -όπως φαίνεται- κατάλληλες για να μείνουν μαζί με παιδιά. Ιδιαίτερα όταν δεν έχει προηγηθεί εκπαίδευση από ειδικούς.


Εκπαιδευτές μιλούν στο Open Tv για το τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες αυτών των ζώων
«Η άγνοια για τα σκυλιά μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη».
Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα που δηλώνουν στην κάμερα του Open Tv εκπαιδευτές σκύλων και προσθέτουν ότι «βάσει νόμου απαγορεύεται να ζει ο σκύλος στο μπαλκόνι. Δεν είναι δυνατόν να ζει η οικογένεια στο σπίτι και ο σκύλος να είναι έξω».
Το ρεπορτάζ του Open Tv φωτίζει όλες εκείνες τις λεπτομέρειες οι οποίες αποδείχθηκαν θανάσιμες στην περίπτωση του ροτβάιλερ το οποίο κατασπάραξε ένα μωρό στα Γλυκά Νερά.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι υπάρχουν κάποιες ράτσες, όπως η συγκεκριμένη, αλλά και τα πιτ μπουλ, τα οποία πρέπει να εκπαιδεύονται προτού φιλοξενηθούν σε κάποιο σπίτι, μαζί με τους ιδιοκτήτες τους, αφού αυτά τα ζώα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα.

Μάλιστα, τονίζεται ότι πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να μπορούν να τους επιβάλλονται κάθε στιγμή.
Οι εκπαιδευτές, επίσης, υπογραμμίζουν ότι όλοι οι σκύλοι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι, επειδή δεν έχουν μάθει να φέρονται ανάλογα, αλλά ειδικά στις φυλές που προαναφέρθηκαν πρέπει να επιδεικνύεται περισσότερη προσοχή – όπως και γενικότερα στα μεγαλόσωμα σκυλιά.
Η ευθύνη των ιδιοκτητών δεν περιορίζεται μόνο στην εκπαίδευσή τους ή στον χώρο όπου ζουν τα σκυλιά τους, αλλά και σε δημόσιους χώρους. Εκεί, αυτά τα ζώα πρέπει να κυκλοφορούν πάντα με λουρί και φίμωτρο.