29 Ιουλίου 2019

Σεισμός στην… Θεσσαλονίκη- Νιγρίτα τελικά – «Αλαλούμ» με τις εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου [pics]

Σεισμός στην… Νιγρίτα τελικά – «Αλαλούμ» με τις εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου [pics]

Ο σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (29.07.2019) φαίνεται πως ταρακούνησε όχι μόνο την Βόρεια Ελλάδα αλλά και… το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Κι αυτό γιατί μετά την εκδήλωση του σεισμού, επικράτησε ένα… αλαλούμ για το που ήταν το επίκεντρο. Η πρώτη εκτίμηση λοιπόν έκανε λόγο για την Ορμυλία Χαλκιδικής, εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και 3,5 Ρίχτερ.
Ωστόσο μετά από λίγο φαίνεται πως η εκτίμηση άλλαξε, και το επίκεντρο… μετακόμισε. Πήγε λοιπόν ανοιχτά της Χαλκιδικής, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και 3,3 Ρίχτερ.
Μάλλον όμως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Γιατί λίγη ώρα μετά το επίκεντρο του σεισμού πήρε το δισάκι του και… δωσ’ του δρόμο για την Νιγρίτα. Το εστιακό βάθος έγινε 10,7 χιλιόμετρα και τα Ρίχτερ «φούντωσαν» φτάνοντας τα 3,7.

Και μπορεί η αλλαγή εκτίμησης εστιακού βάθους να μην γίνεται πρώτη φορά, ωστόσο είναι σίγουρα περίεργο το να μετατοπίζεται σχεδόν 150 χιλιόμετρα μακρυά, και μετά άλλα 200 στο περίπου).
Να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για διαφορετικούς σεισμούς, άρα για διαφορετικά επίκεντρα, μιας και κάθε φορά που το Γεωδυναμικό αναθεωρούσε την εκτίμησή του ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ η κουκιδίτσα που έδειχνε το προηγούμενο επίκεντρο, δηλαδή την προηγούμενη εκτίμηση.
Επίκεντρο λοιπόν η Νιγρίτα… μέχρι νεοτέρας.

ΕΚΤΑΚΤΟ:Σεισμός στη Θεσσαλονίκη -Βόρεια Ελλάδα





 

  Ισχυρός σεισμός 3.7 ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στη Βόρεια Ελλάδα με επίκεντρο την πόλη της Νιγρίτας. Το εστιακό βάθος του σεισμού κυμάνθηκε στα 5 χλμ, ενώ έγινε αρκετά αισθητός και στη Θεσσαλονίκη.

Καστοριά : Ζήσης Τζηκαλάγιας προς την Ολυμ.Τελιγιοριδου




Κα Τελιγιορίδου μπορεί να είσασταν μόνον 9 μήνες υφυπουργός, αλλά δυστυχώς για την Ελλάδα ως Σύριζα είσασταν 4, 5 χρόνια κυβέρνηση.Θα μπορούσα απαντώντας να πω πως οι πολίτες γνωρίζουν πόσο ωφελήθηκαν από τις πολιτικές σας και γιαυτό σας έστειλαν στην αντιπολίτευση η εάν θέλετε εστιάζοντας στην Καστοριά επειδή πέρασαν πολύ καλά οι αγρότες μαζί σας, γιαυτό μας έδωσαν ως Ν.Δ το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ελλάδα > 50%.Για να μην θεωρηθεί όμως η απάντησή μου χλευαστική σας θυμίζω συγκεκριμμένα:α)το πλακί φασόλι έμεινε απούλητο και οι γίγαντες πωλούνται 1,80-2 ευρώ όταν επί Ν.Δ ήταν 2,80-3(ο στρατός μας σήμερα τρώει φασόλι Κιργιζίας από τις πολιτικές σας υπέρ των εμπόρων που ελληνοποιούν ασύστολα παράνομα) β)το σκληρό σιτάρι καταβαραθρώθηκε επί των ημερών σας στο 0,15-0,19 όταν επί Ν.Δ ήταν σταθερά στα 0, 25 και ενίοτε έφθανε στα 0,30 καιγ)το πρόβειο γάλα πωλείται από τον κτηνοτρόφο 0,72-0,80 όταν είχε περάσει και το 1 ευρώ επί Ν.Δ.Κλείνοντας οι αγρότες μπορούν να περιμένουν καλύτερες μέρες.

Ο Πρωθυπουργός επισκεπτόμενος το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκίνησε με το πρώτο που λέμε εδώ και χρόνια πως πρέπει να γίνει.Σύντομα η παράνομη ελληνοποίηση των αγροτικών μας προϊόντων θα αποτελεί θλιβερό παρελθόν.Οι ασύδοτοι έμποροι που καταστρέφουν τον πρωτογενή μας τομέα θα παταχθούν αμείλικτα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Καθηγητής Φώσκολος: Μεγάλο παραμύθι η Κλιματική Αλλαγή!.. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Η ΘΑΤΣΕΡ ΤΟ 1978


1
Ως γνωστόν, ο άνθρωπος που έπεισε τους ξεφτιλισμένους πολιτικάντηδες να ξεκινήσουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο πέριξ της Κρήτης είναι ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος.

Τον καθηγητή Φώσκολο επί χρόνια λοιδορούσαν οι μπολσεβίκοι και οι κάθε λογής «περιβαλλοντολόγοι», επειδή τολμούσε να μιλάει δημοσίως για τον τεράστιο ορυκτό πλούτο που κρύβει η θάλασσα της Κρήτης. Πρίν λίγες ημέρες, στις 12 Ιουλίου 2019, ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος έδωσε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη 100 λεπτών στο κρητικό κανάλι «CreteTV», όπου έκανε «σκόνη» τους κάθε λογής «δικαιωματάκηδες» των ΜΚΟ που μας παραμυθιάζουν για την
Κλιματική Αλλαγή. Το βίντεο υπάρχει στο YouTube και μπορείτε να το δείτε εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=3KzkHO8W9lU&t=3359s)

ΧΟΝΤΡΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ «ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ» ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΘΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Φώσκολος αποκάλυψε ότι η Κλιματική Αλλαγή είναι ένα πελώριο παραμύθι. Πρόκειται για μία εφεύρεση της Μάργκαρετ Θάτσερ την δεκαετία του 1970, προκειμένου να εξοντώσει το πανίσχυρο συνδικάτο των ανθρακωρύχων. Με τα χρόνια, την προπαγάνδα για την Κλιματική Αλλαγή εκμεταλλεύτηκαν οι παμπόνηροι «δικαιωματάκηδες» των Περιβαλλοντικών ΜΚΟ και κερδίζουν εκατομμύρια πουλώντας «αέρα κοπανιστό»!.. Παραμύθι είναι επίσης ότι τα αυτοκίνητα μολύνουν την ατμόσφαιρα, πράγμα που έχουν εκμεταλλευτεί οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θησαυρίζουν, παίρνοντας γενναίες επιδοτήσεις από τα Κράτη!.. Εξίσου παραμύθι είναι και το υποτιθέμενο «λιώσιμο των πάγων» στους πόλους, που υποτίθεται ότι θα ανεβάσουν την στάθμη των ωκεανών, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν από τον χάρτη (για παράδειγμα…) όλα τα νησιά του Αιγαίου!.. Επί 25.000 χρόνια, τόνισε ο διαπρεπής καθηγητής Αντώνης Φώσκολος, η θερμοκρασία της Γής ήταν + 2 βαθμούς μεγαλύτερη από ό,τι σήμερα και οι πάγοι δεν έλιωσαν. Τέλος, άφησε μπηχτές για γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες που δεν θέλουν να εξορυχθεί το αποδεδειγμένα τεράστιο κοίτασμα Φυσικού Αερίου της Κρήτης, προκειμένου να θησαυρίζουν από την μεταπώληση του Ρώσικου Φυσικού Αερίου που η Ελλάδα το αγοράζει σήμερα σε διπλάσια τιμή από ό,τι θα στοιχίζει το Φυσικό Αέριο της Κρήτης!..

«ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΧΟΝΤΡΑ» ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΤΣΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!..

Εξίσου χοντρό ψέμμα είναι ότι τάχα ο λιγνίτης που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ μολύνει την Ατμόσφαιρα. Αυτό, πάντα κατά τον καθηγητή Φώσκολο, λέγεται για να χοντροκονομήσουν οι έμποροι των Ανεμογεννητριών και οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ. Όλοι αυτοί, μόνο τα τελευταία 10 χρόνια, τσέπωσαν από τον πενόμενο Ελληνικό Λαό πάνω από 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις, τάχα για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα!..

Μεταφέρουμε επί λέξει ελάχιστα μόνο από όσα εκπληκτικά είπε ο καθηγητής Φώσκολος στις 12 Ιουλίου στο «CreteTV», για να αντιληφθείτε πόσο μεγάλη κομπίνα είναι η λεγόμενη Κλιματική Αλλαγή, από την οποία κυριολεκτικά θησαυρίζουν οι «δικαιωματάκηδες», πουλώντας «φύκια για μεταξωτές κορδέλλες»…

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ: «Όσα Πανεπιστήμια μιλάνε για Κλιματική Αλλαγή, λένε αρλούμπες. ΑΝ δείτε πώς ξεκίνησε το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής, θα γελάσετε: Πρόκειται για πολιτικό θέμα. Ξεκίνησε το 1978 από την Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία είχε πρόβλημα με τους Εργατικούς, οι περίφημες απεργίες που έκαναν τότε οι Ανθρακωρύχοι για να την ρίξουν. Πάει, λοιπόν, η Θάτσερ και παίρνει χρήματα πολλά, πάει στους επιστήμονες και τους λέει: «Πάρτε τόσα χρήματα και αποδείξτε ότι το διοξείδιο του άνθρακος που βγαίνει από το κάρβουνο καταστρέφει την ατμόσφαιρα». Και τα πήρανε τα χρήματα οι επιστήμονες και δείξανε ψέμματα!.. Παρουσιάσανε ψεύτικα στοιχεία. Θα τα κάνω επίσημη ανάλυση όταν με καλέσουν στο ΙΓΜΕ (σ.σ.: Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) και μου δοθεί η ευκαιρία. Μού είπαν ότι θα με καλέσουν για να τους τα πώ… »



Πηγή:makeleio.gr

Αντί να ζητήσει συγγνώμη- Η Αχτσιόγλου επιβεβαιώνει ότι οι νόμοι ΣΥΡΙΖΑ επέτρεπαν συντάξεις €24.000

Αντί να ζητήσει συγγνώμη, η πρώην υπουργός Εργασίας επιτίθεται στον Γιάννη Βρούτση - «Είχαμε δώσει εντολή στον ΕΦΚΑ να μην εκδοθούν πολύ υψηλές συντάξεις, για τις οποίες είχαν καταβληθεί πολύ υψηλές εισφορές, έως ότου ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση» απολογείται η πρώην υπουργός

Συντάξεις που έφταναν μέχρι και τις... 24.000 ευρώ επεφύλασσε ο νόμος Κατρούγκαλου.  Μετά τη συγκεκριμένη  αποκάλυψη του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και τον σάλο που ξέσπασε, έρχεται η επιβεβαίωση της είδησης από την τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η  Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Για όσους ασφαλίζονταν με τα παλαιά καθεστώτα (πριν τον ν. 4387/2016) αλλά αιτήθηκαν συνταξιοδότησης μετά τον ν. 4387/2016 και μετά την 01.01.2019, ακριβώς επειδή το παλαιό σύστημα για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν προέβλεπε ανώτατα όρια εισφορών δεν προέκυπταν και ανώτατα όρια συντάξεων. Για τον λόγο αυτό είχαμε επεξεργαστεί και δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση, η οποία έθετε ανώτατο όριο σύνταξης το δωδεκαπλάσιο της εθνικής σύνταξης, όμως η ρύθμιση αυτή δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή καθώς προκηρύχθηκαν πρόωρα εκλογές».

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της της υπό τον τίτλο «Ο Βρούτσης αδυνατεί να αναμετρηθεί με το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», η Έφη Αχτσιόγλου τονίζει τα εξής:

«1. Για όσους ασφαλίζονται και συνταξιοδοτούνται με τον νόμο 4387/2016 υπάρχει ανώτατο πλαφόν στις εισφορές και ως εκ τούτου προκύπτει ανώτατο πλαφόν σύνταξης. Για 40 έτη ασφάλισης η ανώτατη σύνταξη που προκύπτει με τις διατάξεις του ν. 4387/16 είναι 3.166 ευρώ.

2. Για όσους αιτήθηκαν συνταξιοδότησης πριν τον ν. 4387/2016, ο νόμος προέβλεπε ανώτατα πλαφόν σύνταξης στις 2.000 και στις 3.000 ευρώ, για μία και για περισσότερες συντάξεις αντιστοίχως, έως 31.12.2018.

3. Για όσους ασφαλίζονταν με τα παλαιά καθεστώτα (πριν τον ν. 4387/2016) αλλά αιτήθηκαν συνταξιοδότησης μετά τον ν. 4387/2016 και μετά την 01.01.2019, ακριβώς επειδή το παλαιό σύστημα για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν προέβλεπε ανώτατα όρια εισφορών δεν προέκυπταν και ανώτατα όρια συντάξεων. Για τον λόγο αυτό είχαμε επεξεργαστεί και δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση, η οποία έθετε ανώτατο όριο σύνταξης το δωδεκαπλάσιο της εθνικής σύνταξης, όμως η ρύθμιση αυτή δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή καθώς προκηρύχθηκαν πρόωρα εκλογές.

4. Επίσης, ως ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχαμε δώσει εντολή στον ΕΦΚΑ να μην εκδοθούν πολύ υψηλές συντάξεις, για τις οποίες είχαν καταβληθεί πολύ υψηλές εισφορές, έως ότου ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση. Αυτός είναι, εξάλλου, και ο λόγος για τον οποίο οι συντάξεις αυτές δεν πληρώθηκαν τελικά και τις "ανακάλυψε" ο κ. Βρούτσης».






Πηγή: protothema.gr

Κλέινει το καθημερινό Έθνος! Αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου

Τέλος το καθημερινό Έθνος! Αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου
Αναστέλλεται η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας Έθνος. Διαβάστε την ανακοίνωση.
Με μια σύντομη ανακοίνωση στον ιστότοπο της ιστορικής εφημερίδας «Έθνος» ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη έγινε γνωστό ότι αναστέλλεται η έκδοση του ημερήσιου φύλλου.

Η ανακοίνωση

«Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε από τις 31  Ιουλίου 2019 την κυκλοφορία του καθημερινού ΕΘΝΟΥΣ. 
Παραμένει, όμως, κοντά σας το εβδομαδιαίο φύλλο μας, το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ – πλούσιο σε ένθετα, περιοδικά και προσφορές, με ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις πρώτης γραμμής- καθώς και η ενημερωτική ιστοσελίδα μας ethnos.gr με όλες τις ειδήσεις, πάντοτε αξιόπιστα, έγκυρα και ταχύτατα.
Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες μας που μας τίμησαν μέχρι σήμερα με την καθημερινή αγορά της εφημερίδας από το περίπτερο και τους καλούμε να μας ακολουθήσουν στο  κυριακάτικο και διαδικτυακό ταξίδι μας προς την ενημέρωση και τη γνώση».





 Newsit

Κ. Κόλλιας: «Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για την παράταση των δηλώσεων»






Σύμφωνα με ανάρτησή του στο Facebook ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. Κ. Κόλλιας αναφέρει τα εξής:

«Αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων. Πιέζουμε όσο μπορούμε για το καλύτερο δυνατό και για να ανακοινωθεί άμεσα, ώστε να αποσυμφορηθεί το TAXIS.»









Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr