27 Οκτωβρίου 2019

«Καταρρέει» & ο Έβρος: Αλγερινοί ανεβάζουν βίντεο & δίνουν οδηγίες προς τους μετανάστες – «’Ετσι θα φθάσετε στη Θεσ/νίκη»


Τουρκικό υβριδικό σχέδιο κατά της Ελλάδος, φέρεται να εκτελείται στον Έβρο, με αποτέλεσμα να γεμίσει ο Έβρος μετανάστες. Οι μετανάστες λειτουργούν ως τακτική κοινωνικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης και αυτό η Άγκυρα το έχει εκμεταλλευθεί στο έπακρο.


Η Ελλάδα «πνίγεται» από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τα νησιά έχουν μετατραπεί σε «αποθήκες ψυχών» και οι πολίτες ασφυκτιούν μετρώντας μεγάλες οικονομικές ζημιές από τον τουρισμό ειδικά στα ελληνικά νησιά.
ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ
Τελικά, ούτε τα σύνορα στον Έβρο είναι αδιάβροχα.

Αλγερινοί ανεβάζουν βίντεο με λεπτομερείς οδηγίες προς τις ορδές, για το πέρασμα του ποταμιού και το πως θα φτάσουν Θεσσαλονίκη.

Οι μόνοι που δεν γνωρίζουν τα μονοπάτια, είναι οι "Open Borders" κυβερνώντες και τα ειδικά κλιμάκια
95 people are talking about this
Τελικά, ούτε τα σύνορα στον Έβρο είναι αδιάβροχα.
Αλγερινοί ανεβάζουν βίντεο με λεπτομερείς οδηγίες προς τις ορδές, για το πέρασμα του ποταμιού και το πως θα φτάσουν Θεσσαλονίκη.

Οι μόνοι που δεν γνωρίζουν τα μονοπάτια, είναι οι «Open Borders» κυβερνώντες και τα ειδικά κλιμάκια.


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ
Στα χέρια των ελληνικών αρχών έχουν πέσει την τελευταία τετραετία επτά τζιχαντιστές που πέρασαν στη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια. Κάποιοι εξ αυτών έχουν παραδοθεί σε ευρωπαϊκές χώρες που είχαν βγάλει εντάλματα συλλήψεως σε βάρος τους, ενώ οι υπόλοιποι κρατούνται απομονωμένοι σε διάφορα σημεία. Ένας από αυτούς όπως αποδείχθηκε συμμετείχε σε περιστατικά φρίκης στη Ράκα καθώς και σε άλλες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ.

O τζιχαντιστής συνελήφθη τον Ιούνιο του 2019 στην Κω όταν εμφανίστηκε μέσα σε βάρκα με πρόσφυγες. Η ταυτότητά του προδόθηκε στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης και συγκεκριμένα τη στιγμή που γινόταν έλεγχος στο διαβατήριό του, καθώς φάνηκε ότι είχε παραποιημένα στοιχεία.

Τα περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του ήρθαν στο φως από την Αντιτρομοκρατική όταν ταυτοποιήθηκε η φωτογραφία του στη βάση δεδομένων που έχει αναπτύξει η Europol σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών – μελών. O συγκεκριμένος άνδρας όπως προέκυψε ήταν ένας από τους εκπαιδευτές των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και ένα από τα καθήκοντά του ήταν η συμμετοχή σε εκτελέσεις, ακόμα και αποκεφαλισμούς, όπως αναφέρει η Real News. Το Open πριν από λίγο καιρό αποκάλυψε ότι επτά τζιχαντιστές έχουν πέσει στα χέρια των ελληνικών αρχών. Ένας εξ αυτών ήταν και ο προαναφερόμενος δήθεν πρόσφυγας, αλλά και μία γυναίκα μαχήτρια του ISIS που συνελήφθη σε νησί του Ιονίου.
«Είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που έρχονται στην Ελλάδα και είναι δύσκολο να ελεγχθούν καθώς είναι πολύ μικρός ο αριθμός των αστυνομικών που καλούνται να τους ταυτοποιήσουν» λέει στο Open TV ο Άγγελος Αγραφιώτης, σύμβουλος διαχείρισης κινδύνου. «Για μένα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα» προσθέτει.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Κατερινόπουλος, πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής προσθέτει πως «η χώρα μας είναι μία χώρα διέλευσης τζιχαντιστών. Το θεωρώ απίθανο, δεν τους βολεύει, δεν τους εξυπηρετεί, να χτυπήσουν στη χώρα μας».
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η Europol στις αρχές του Νοεμβρίου θα στείλει στην Ελλάδα ενισχύσεις με ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η άφιξη μεταναστών στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία. Τις τελευταίες ώρες η ακτοφυλακή και η FRONTEX εντόπισαν και διέσωσαν περισσότερους από 100 μετανάστες στη Λέσβο, την Κω και τη Σάμο.

Στη Λέσβο η FRONTEX και διέσωσε 42 μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, ενώ συνελήφθη ο χειριστής της λέμβου στην οποία επέβαιναν.
Στη Σάμο, πλωτό σκάφος της Ευρωπαϊκής Συνοριακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX) εντόπισε μηχανοκίνητη λέμβο και διέσωσε 51 μετανάστες

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου Σάμου. Στο ίδιο νησί και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά Ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟΥ”, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής. Εντόπισαν άλλους 30 μετανάστες τους οποίος και περισυνέλεξε και μετέφερε στο λιμάνι Βαθύ.

Στην Κω η FRONTEX εντόπισε λέμβο στην οποία επέβαιναν 18 μετανάστες και προέβη στην ασφαλή μετεπιβίβαση τους και μεταφορά τους στο επιβατικό λιμάνι της Κω.


pentapostagma.gr

Άγριο «κράξιμο» σε Παυλόπουλο για τις «Πρέσπες»: «Δεν αξίζεις να είσαι στην Μακεδονία» – Βίντεο


Τα 80 της χρόνια γιορτάζει σήμερα η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνοντας εκδήλωση με τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ωστόσο ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στην εκδήλωση, όταν κατά τη διάρκεια της βράβευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, ένα άτομο άρχισε να διαμαρτύρεται για την συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Μακεδονία.
Ακριβώς στις 7.30 έφτασε ο Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη και τα παιδιά του. Χαιρέτισε όλους τους επίσημους και με ιδιαίτερη θέρμη τον τέως πρόεδρο της ΕΜΣ Νίκο Μέρτζο.
Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε θερμό εναγκαλισμό με τον κ. Καραμανλή.
Παρόντες στην εκδήλωση είναι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ Α` και Β` Θεσσαλονίκης, παλαιά και νέα στελέχη, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης κ.α.
Δείτε βίντεο:
.

 ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ,ΠΡΕΣΠΕΣ ,ΤΣΙΠΡΑΣ ,...ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Την απονομή του θυρεού της Δυτικής Μακεδονίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ΄είχε κάνει  "τότε" Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης

Μπουτάκια κοτόπουλου με μελωμένες πατατούλες

Μπουτάκια κοτόπουλου με μελωμένες πατατούλες

Πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου με μελωμένες πατατούλες και καρότα σε πεντανόστιμη σάλτσα με μουστάρδα και κουρκουμά. Μια γρήγορη και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή, για ένα υγιεινό πιάτο με εξαιρετική γεύση, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μεγάλα ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο, κομμένα στα 2 (σε μηρούς και το επάνω μέρος τους) ή 8 μεγάλους μηρούς κοτόπουλου
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ολόκληρο 
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένο σε κομμάτια (προαιρετικά)
  • 5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα 
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο λεπτό του τρίφτη
  • 250-300 ml ζωμός κότας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη αποξηραμένα
  • 1 κ.γ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • 1 κ.γ. πάπρικα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα μπούτια κοτόπουλου, κομμένα, στα 2 και νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και τα βράζετε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κοτόπουλο. 
  2. Στη συνέχεια, με μια τρυπητή κουτάλα παίρνετε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα, χωρίς τα λαχανικά και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί. Στραγγίζετε τα λαχανικά και κρατάτε το ζωμό. Τοποθετείτε τις πατάτες στα κενά, ανάμεσα στο κοτόπουλο.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το σκόρδο, τα αναμιγνύετε καλά με ένα πιρούνι και περιχύνετε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Προσθέτετε 250-300 ml ζωμό που κρατήσατε από το κοτόπουλο.
  4. Τα αλατοπιπερώνετε, τα πασπαλίζετε με το θυμάρι, το κουρκουμά και τη πάπρικα και ψήνετε το φαγητό σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-55 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί και ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο και πατάτες σας. Το σερβίρετε ζεστό με σαλάτα, τυρί φέτα και ζεστό φρέσκο ψωμί.

Photo

Καστοριά : Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940





Τα «θεριά» της εποποιίας του 1940 που δόξασαν την Ελλάδα


Αρχική ΣΤΗΛΕΣ ΣΥΝΕΒΗ ΣΗΜΕΡΑ 26 Οκτωβρίου 1940. Το ιταλικό πρακτορ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/26-oktovriou-1940-i-itali-sinechizoun-tis-provokatsies-o-italos-presvis-organoni-dexiosi-ke-kali-oli-tin-ipsili-athinaiki-kinonia-tin-idia-ora-fthani-to-mireo-tilegrafima-apo-ti-romi/
Αύριο ο Ελληνισμός θα γιορτάσει την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.  Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν  για  ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων με τον αγώνα τους, τη φλόγα του Έθνους.

 Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι, ιδιαίτερα την παρούσα χρονική συγκυρία, πρέπει να δοθεί στον εν λόγω εορτασμό ουσιαστικό περιεχόμενο, ούτως ώστε να συμβάλλει στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης για τα εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού, από τα οποία δεινοπάθησε η χώρα μας  την περίοδο της κατοχής. Η αξιοποίηση  της πρόσφατης ιστορικής γνώσης και της –ιδιαίτερα ηρωικής αλλά και επίπονης για την πατρίδα μας – ιστορικής εμπειρίας, μέσω των εκδηλώσεων, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια γιορτή για τη δημοκρατία, μια ευκαιρία υπενθύμισης  και προβολής αξιών θεμελιώδους σημασίας, όπως η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και προάσπισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.



 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή  25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Εορτασμός στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ομιλίες εθνικής σημασίας και περιεχομένου, αναπαραστάσεις αγώνα,  προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της εθνικής επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους.
Ώρα 12:00΄ το μεσημέρι
Απότιση φόρου τιμής από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους  και οδηγούς στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων, προσερχομένων, μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων, με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

Δευτέρα  28  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ώρα 07:00΄
Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.
Ώρα 07:30΄
Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστοριάς  κ.κ. Σεραφείμ.
Ώρα 08:00΄
Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων, με την συμμετοχή τμήματος απόδοσης τιμών
Ώρα 10:30΄
-Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας  κ.κ. Σεραφείμ.
-Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Συνταξιούχο Φιλόλογο και πρώην Διευθυντή   Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, κ. Φώτη Αντωνίου.
Ώρα 11:15΄
-Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων,                 με τη συμμετοχή τμήματος απόδοσης τιμών από την Φιλαρμονική Ορχήστρα                                      του Δήμου Καστοριάς.
-Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και οποιονδήποτε θελήσει να τιμήσει την εορτή, κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη         (24673 50216 ή 24673 50200 ) έως τις 24 Οκτωβρίου 2019.
-Τήρηση ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος.
Ώρα 11:50΄
Προσέλευση επισήμων στον χώρο της παρέλασης, μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, στην εξέδρα των επισήμων.
Ώρα 12.00΄               
Έναρξη παρέλασης, κοινή, από αναπηρικές & εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και σωματεία, μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους & οδηγούς, μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.
Ώρα 18:30
Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων, με την συμμετοχή τμήματος απόδοσης τιμών.
Τελετάρχες ορίζονται:
Για την φροντίδα της οργάνωσης όλων των πολιτικών τμημάτων, η κα. Αφροδίτη Παπαϊωάννου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής αποσπασμένης στην ΔΔΕ Καστοριάς και βοηθός αυτής ο κ. Νικόλαος Εμμανουηλίδης, Διοικητικός Υπάλληλος της ΔΔΕ Καστοριάς. Για τον χώρο κατάθεσης στεφάνων, οι κ.κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης,  Κωνσταντίνος Τζηκαλάγιας, Υπάλληλοι της Π.Ε. Καστοριάς.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν όλες οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές , καθώς και όλοι οι Πολίτες
Κατά το φετινό εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου προβλέπεται:
– Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 25ης ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
– Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ.  και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Με την ευγενική τους φροντίδα παρακαλούνται κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων να ρυθμίσουν:

  • Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς το θρησκευτικό τελετουργικό.
  • Το 15ο  ΣΠ/ «XV ΜΠ» την διάθεση  τμήματος απόδοσης τιμών.
  • Η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς για την τήρηση  της τάξης και την ρύθμιση της κυκλοφορίας.
  • Ο Δήμος Καστοριάς για την τοποθέτηση εξέδρας – καρεκλών επισήμων, τη χάραξη των γραμμών παρελάσεως, την καθαριότητα και τον σημαιοστολισμό της πόλης και του χώρου στο Μνημείο Πεσόντων, στην πλατεία Μακεδονομάχων, καθώς και για τη διάθεση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.
  • Οι Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευση και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής παρακαλούνται να μεριμνήσουν κατά λόγο αρμοδιότητας για την έγκαιρη και ακριβή ρύθμιση των λεπτομερειών των επί μέρους εκδηλώσεων.
 Το πρόγραμμα αυτό επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης.
ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

Συντάξεις: Αυξήσεις “15 ταχυτήτων” από 30 έτη ασφάλισης και άνω! Τα βασικά σενάρια στα ποσοστά αναπλήρωσης







Συνταξιούχοι: Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή αναδρομικών


Οι αλλαγές που κλείδωσαν στο υπουργείο Εργασίας, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, προβλέπουν την αντικατάσταση των ποσοστών υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης από τα 30 έτη ασφάλισης και άνω με μια εσωτερική κλιμάκωση των ετήσιων ποσοστών ανά έτος και όχι ανά τριετία που προέβλεπε ο νόμος 4387/2016 που κρίθηκε αντισυνταγματικός και κατ’ ουσίαν καταργηθείς από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Στους πίνακες που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, καταγράφονται τρία βασικά σενάρια των επερχόμενων αλλαγών στα ποσοστά αναπλήρωσης με διαφορετικούς συντελεστές ανά έτος. Το σενάριο Α βγάζει μικρές αυξήσεις, το σενάριο Β μεσαία αύξηση και το σενάριο Γ μεγαλύτερη αύξηση. Οι επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας προσιδιάζουν στα ποσοστά αναπλήρωσης του τρίτου σεναρίου καθώς στην απόφασή τους οι δικαστές κάνουν λόγο για ποσοστά άνω του 50% στα 40 χρόνια, αντί 42,8% που έδινε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Από τις αλλαγές ωφελούνται τέσσερις κατηγορίες συνταξιούχων και ασφαλισμένων:

 

1. Όσοι έχουν κάνει αίτηση και περιμένουν την οριστική σύνταξη, καθώς θα υπολογιστεί με αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης. Η αύξηση θα μετράει από 4 Οκτωβρίου 2019, ενώ για το διάστημα από την υποβολή της αίτησης μέχρι τον Οκτώβριο τα αναδρομικά που τους οφείλονται από την κύρια σύνταξη θα δοθούν με τα παλιά ποσοστά αναπλήρωσης.

2. Όσοι θα κάνουν αίτηση μετά την ψήφιση του νόμου, καθώς η ανταποδοτική σύνταξη θα βγει με τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης, αλλά η αύξηση θα ξεκινά από την ημερομηνία αίτησης και όχι από τον Οκτώβριο 2019.

3. Όσοι έχουν κάνει αίτηση από 13/5/2016 (συνταξιούχοι με νόμο Κατρούγκαλου) καθώς η σύνταξη που λαμβάνουν θα υπολογιστεί εκ νέου με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης και η αύξηση που θα προκύψει θα πιστωθεί από τον Οκτώβριο του 2019 και μετά. Δεν αναμένεται να πάρουν αυξήσεις, παρά μόνο στην περίπτωση που κερδίζουν περισσότερα από την προσωπική διαφορά που λαμβάνουν ήδη όσοι είχαν μειώσεις συντάξεων άνω του 20% με τον νόμο Κατρούγκαλου.


4. Οι παλαιοί συνταξιούχοι στους οποίους θα γίνει εκ νέου επανυπολογισμός με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης και ενδέχεται σε πολλούς να μηδενιστεί η προσωπική διαφορά και να δουν και αυξήσεις. Για παράδειγμα, συνταξιούχος με 38 χρόνια που με τον επανυπολογισμό Κατρούγκαλου παίρνει σύνταξη 1.166 ευρώ και προσωπική διαφορά 70 ευρώ, δηλαδή 1.236 ευρώ σύνολο, θα έχει νέο επανυπολογισμό με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης. Στην περίπτωση που η σύνταξη αυξηθεί κατά 100 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι μηδενίζει το ποσό της διαφοράς και κερδίζει 30 ευρώ καθαρή αύξηση με τη νέα σύνταξη, στα 1.266 ευρώ, με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης.

Τι ίσχυε με τον νόμο Κατρούγκαλου και ΤΟ ΝΕΟ «ΜΙΓΜΑ»

Με τον νόμο 4387 (νόμος Κατρούγκαλου) τα ποσοστά αναπλήρωσης είχαν σταθερή αύξηση ανά τρία χρόνια, ενώ με το νέο σχέδιο η κλιμάκωση θα είναι για κάθε έτος ώστε να υπάρχει κίνητρο παραμονής στην εργασία με μεγαλύτερη σύνταξη.

Για παράδειγμα, τα ποσοστά Κατρούγκαλου προέβλεπαν αύξηση 1,42% στην ανταποδοτική σύνταξη από τα 31 ως τα 33 έτη. Στον νέο νόμο που ήδη κοστολογείται με την αναλογιστική μελέτη που ετοιμάζει το υπουργείο, ο ασφαλισμένος θα παίρνει αύξηση 1,5% από τα 31 ως τα 32 έτη, που θα κλιμακώνεται όσο θα αυξάνεται ο εργασιακός βίος, δηλαδή +1,6% από τα 32 ως τα 33 έτη, +1,7% από τα 33 στα 34 κ.ο.κ.

Στην πράξη για κάθε επιπλέον έτος ασφάλισης θα προβλέπεται διαφορετικό ποσοστό αύξησης, ενώ τώρα για κάθε επιπλέον έτος δίδεται το ίδιο ποσοστό αύξησης στους συντελεστές αναπλήρωσης.
Αμετάβλητοι θα μείνουν οι συντελεστές ως τα 29 έτη, καθώς αρμόδια στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι η αναπλήρωση που δίνουν τα ισχύοντα ποσοστά και τα τελικά ποσά σύνταξης είναι επαρκή σε σχέση με τον μισθό.

Πόσα περισσότερα χρήματα θα πάρετε

1. Ασφαλισμένος με μέσο όρο αποδοχών 1.300 ευρώ και 30 έτη παίρνει 727 ευρώ σύνταξη με τα ισχύοντα ποσοστά που ακύρωσε το ΣτΕ. Με τα νέα ποσοστά και ανάλογα με τα σενάρια που εξετάζονται θα έχει αύξηση σύνταξης, στα 747 ευρώ, στα 753 ευρώ ή στα 758 ευρώ. Αν έχει 40 έτη, η νέα σύνταξη μπορεί να φτάσει στα 1.026 ευρώ, με αύξηση από 42 ως 86 ευρώ.
2. Ασφαλισμένος με μέσο όρο αποδοχών 1.600 ευρώ και 38 έτη θα έπαιρνε 1.008 ευρώ σύνταξη, ενώ με τα νέα ποσοστά και ανάλογα με τα σενάρια που εξετάζονται η σύνταξη μπορεί να φτάσει στα 1.096 ευρώ, με αύξηση κατά 88 ευρώ. Αν έχει 42 έτη, η νέα σύνταξη μπορεί να φτάσει στα 1.247 ευρώ, με αύξηση ως 115 ευρώ.

3. Ασφαλισμένος με μέσο όρο αποδοχών 1.800 ευρώ και 42 έτη θα έχει με τα νέα ποσοστά αύξηση ως 124 ευρώ και σύνταξη που μπορεί να φτάσει στα 1.355 ευρώ.
4. Ασφαλισμένος με μέσο όρο αποδοχών 2.200 ευρώ που θα αποχωρήσει με 44 έτη θα έχει με τα νέα ποσοστά αύξηση ως 170 ευρώ και σύνταξη που μπορεί να φτάσει στα 1.502 ευρώ.
Ενδεικτικό πάντως των αλλαγών και ότι οδεύουμε προς μεγαλύτερες αυξήσεις, τουλάχιστον για όσους είναι από τα 37 έτη και άνω, είναι το γεγονός ότι ήδη στο υπουργείο εξετάζουν να αυξήσουν και το πλαφόν για το άθροισμα των συντάξεων πάνω από τα 4.608 ευρώ που θεσπίστηκε τον Αύγουστο.

Σε πρότυπη δίκη κρίνονται οι διεκδικήσεις 2013-2018

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των αναδρομικών από παράνομες μειώσεις για ένα 10μηνο στις κύριες συντάξεις και ένα 12μηνο στις επικουρικές. Το υπουργείο Εργασίας σκοπεύει να ξεκαθαρίσει άπαξ διά παντός το θέμα αυτό και εξετάζει να ζητήσει ερμηνευτική απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για όλες τις αντισυνταγματικές περικοπές που διεκδικούν οι συνταξιούχοι με αγωγές τους από το 2013 ως και το 2018! Για τον σκοπό αυτό κινεί τις διαδικασίες επί νομικού αιτήματος για πρότυπη δίκη στο ΣτΕ περί των αναδρομικών ώστε να πει το Σ.τ.Ε τι οφείλει να επιστραφεί και τι όχι στις συντάξεις.


Ο λόγος που το ΣτΕ θα πρέπει να δώσει σαφή απάντηση είναι διότι κατά κοινή ομολογία δεν αναφέρει τίποτε σχετικά με το αν ισχύουν ή δεν ισχύουν οι αποφάσεις που έβγαλε τον Ιούνιο του 2015 κρίνοντας τότε ότι οι μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 θα έπρεπε να διακοπούν από κύριες και επικουρικές συντάξεις. Με τις νέες αποφάσεις το ΣτΕ νομιμοποίησε τις εν λόγω περικοπές παίρνοντας ως βάση επανυπολογισμού των συντάξεων τα ποσά που είχαν ως το 2014 οι συνταξιούχοι με τις μειώσεις. Όμως, η νομιμοποίηση των αντισυνταγματικών περικοπών αναφέρεται μόνο στον επανυπολογισμό που εισήγαγε ο νόμος Κατρούγκαλου από τον Μάιο του 2016, χωρίς να αναφέρεται με σαφήνεια ότι νομιμοποιήθηκαν οι ίδιες περικοπές και για το διάστημα από τον Ιούνιο του 2015 ως τον Απρίλιο του 2016 που δεν υπήρχε ο νόμος Κατροούγκαλου!


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος







Bilden kan innehålla: dryck, mat och inomhus

Παραδοσιακή μαρμελάδα Bioflorina              Εδώ!!
Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά...
 ΠΩΛΗΣΗ : ΧΟΝΤΡΙΚΗ - ΛΙΑΝΙΚΗ 
 Παραγγελίες στο τηλ: 697 8276141

                                                                                                         
 

Αμερικανοί αξιωματούχοι: Νεκρός ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους - «Εμείς βοηθήσαμε» λένε Ιρακινοί





syria_ar

Τραμπ: Συνέβη κάτι μεγάλο - Για κομάντος που πραγματοποίησαν επιχείρηση στο έδαφος μιλούν οι Σύροι - Υπάρχει βίντεο που φέρεται να δείχνει τον βομβαρδισμό από αέρος στην περιοχή κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας όπου εντοπίστηκε ο αλ Μπαγκντάντι - Από λεπτό σε λεπτό οι επίσημες ανακοινώσεις των ΗΠΑ

 

Με κομάντος, ελικόπτερα, αεροσκάφη και drones πραγματοποίηθηκε σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η επιχείρηση τα ξημερώματα της Κυριακής που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αμερικανοί κομάντος έπεσαν από ελικόπτερα στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας για να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον τζιχαντιστών.

Λίγο νωρίτερα η ίδια οργάνωση είχε ανακοινώσει ότι οκτώ ελικόπτερα έβαλαν στο στόχαστρό τους ένα σπίτι και ένα όχημα στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα, μια περιοχή κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Σύριας όπου βρίσκονταν «ομάδες που πρόσκεινταν στο Ισλαμικό Κράτος».

Βίντεο που έδωσαν στην κυλοφορία συριακές οργανώσεις φέρεται να δείχνει τη στιγμή της επίθεσης στην περιοχή που βρισκόταν ο αλ Μπαγκντάντι.



Δημοσιογράφος του NBC σημείωσε ότι το χωριό Μπαρίσα ήταν πέρασμα προς την Τουρκία με Ιρακινούς αξιωματούχους να δηλώνουν νωρίτερα ότι ο Μπαγκντάντι «σκοτώθηκε μαζί με τον προσωπικό του σωματοφύλακα στην Ιντλίμπ, αφού εντοπίστηκε το κρησφύγετό του την ώρα που προσπαθούσε να απομακρύνει την οικογένειά του από την Ιντλίμπ προς τα τουρκικά σύνορα».

Το Συριακό Παρατηρητήριο υποστήριξε επίσης ότι στη διάρκεια της επιδρομής αυτής που διήρκησε δύο ώρες σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και τουλάχιστον ένα παιδί.

Ο ρόλος των Ιρακινών

Ιρακινός αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters υποστήριξε ότι ήταν η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας του που στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό τις ακριβείς συντεταγμένες του σημείου στο οποίο βρισκόταν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους ανοίγοντας τον δρόμο για την επιδρομή που φέρεται ότι οδήγησε στον θάνατό του.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο η υπηρεσία πληροφορήθηκε σε ποιο σημείο βρισκόταν ο Μπαγκντάντι από έγγραφα που βρήκε σε μυστική τοποθεσία στη δυτική έρημο του Ιράκ αφού συνέλαβε δύο Ιρακινούς, έναν άνδρα και μια γυναίκα, που ανήκαν στον «εσωτερικό κύκλο» του, δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Συντονιζόμασταν διαρκώς με τη CIA παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες που διαθέτει η Ιρακινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για τις κινήσεις του Μπαγκντάντι και το μέρος όπου κρύβεται», δήλωσε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε «αυτή η συνεργασία ήταν επιτυχής και επιτεύχθηκε ο τελικός στόχος που ήταν να φονευθεί ο Μπαγκντάντι».

Από την πλευρά του ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι, έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter για «μια επιτυχημένη επιχείρηση» έπειτα από τη συνεργασία τους με τις ΗΠΑ σε επίπεδο πληροφοριών






protothema.gr

Οργή στην Αθήνα για τις «ψεύτικες» δηλώσεις Τσαβούσογλου - «Ενοχλεί ότι φυλάμε τα σύνορά μας»



petsas_ar

Πυρ ομαδόν της κυβέρνησης κατά Τσαβούσογλου – Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Ελλάδα «βύθιζε βάρκες μεταναστών» - Διαψεύδουν Πέτσας, Δένδιας, Πλακιωτάκης

 

Στην κατηγορηματική διάψευση των όσων καταλόγισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη χώρα μας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προχώρησε η κυβέρνηση. Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ διαδοχικές δηλώσεις έγιναν τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, όσο και από τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη. Εντύπωση προκαλεί η εξήγηση του κ. Πέτσα, ότι οι τουρκικές δηλώσεις οφείλονται στην αλλαγή πλεύσης της Αθήνας στην πολιτική για το μεταναστευτικό.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, ότι οι ελληνικές αρχές άνοιξαν πυρ κατά λέμβων που μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες και άλλοι εξ αυτών πνίγονταν στο Αιγαίοι και άλλοι κατάφερναν να επιστρέψουν τραυματισμένοι στην Τουρκία.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών», ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές. Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού. Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Ενοχλεί ότι φυλάσσουμε τα σύνορά μας»

Τη δική του εξήγηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, που τόνισε ότι οι δηλώσεις Τσαβούσογλου είναι ψεύτικες.

«Φυσικά δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Γιατί έκανε τέτοιες δηλώσεις ο κ. Τσαβούσογλου ενώ είναι εύκολα αποδείξιμο ότι δεν ισχύει; Επειδή κατάλαβαν ότι έχει αλλάξει η πολιτική μας στο μεταναστευτικό», ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η δήλωση «είναι ψεύτικη, δεν υπάρχει τίποτα που να τη στηρίζει. Αν ενοχλεί κάποιους ότι φυλάσσουμε τα σύνορα μας, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, εμείς θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

«Κάποιοι διακινδυνεύουν την ανθρώπινη ζωή και ζητούν και τα ρέστα»

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Κάποιοι διακινδυνεύουν την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα και μάλιστα ζητούν και τα ρέστα, την ώρα που τα δικά μας στελέχη του Λιμενικού δίνουν αγώνα για να την προστατεύσουν. Οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Οι άνδρες κι οι γυναίκες του Λιμενικού, με ευαισθησία και αυταπάρνηση, επί 24 ώρες το 24ώρο προφυλάσσουν την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα. Εμείς ως Υπ. Ναυτιλίας ενισχύουμε και με μέσα και με προσωπικό τα λιμεναρχεία του ανατολικού Αιγαίου», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο υπουργός Ναυτιλίας επέκρινε τις μεθόδους της Άγκυρας. «Η Τουρκία λειτουργεί με παράνομο και αυταρχικό τρόπο, με παραβατική συμπεριφορά και δίχως σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας και σε αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι», υπογράμμισε. Σε αυτό το πλαίσιο, προανήγγειλε ολοκληρωμένη επιτήρηση στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι το τέλος του χρόνου, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρχει και εξοικονόμηση πόρων»


protothema.gr

Εύκολος κορμός σοκολάτας ψυγείου με μερέντα ή νουτέλα με 4 υλικά





Αυτός ο εύκολος κορμός σοκολάτας με μπισκότα είναι το γλυκό που θα αγαπήσετε! Με 4 μόλις υλικά μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα αυτόν τον σοκολατένιο κορμό ψυγείου, είτε με νουτέλα είτε με μερέντα που θα λατρέψετε! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!


Εύκολος κορμός σοκολάτας ψυγείου με μερέντα ή νουτέλα με 4 υλικά

  • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
  • Μερίδες10

Για τον εύκολο κορμό σοκολάτας ψυγείου θα χρειαστείτε

  • 200 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 280 γρ. ‏πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα ή Νουτέλα)
  • 300 γρ. ‏μπισκότα τύπου πτι μπερ κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 60 γρ. ‏ψημένα φουντούκια, κομμένα σε κομματάκια

Εκτέλεση

1
Στρώνετε με λαδόκολλα τη βάση και τα τοιχώματα μιας μικρής μακρόστενης φόρμας του κέικ.
2
Τοποθετείτε σε πυρίμαχο μπολ τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με τη μερέντα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα.
3
Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί, ρίχνετε τα μπισκότα και αν σας αρέσει η αλατισμένη γεύση στη σοκολάτα ρίχνετε και ½ – 1 κ.γ. αλάτι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με τα φουντούκια.
4
Καλύπτετε τη φόρμα με μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να σφίξει καλά. Πέντε λεπτά πριν σερβίρετε το βγάζετε από το ψυγείο το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
εύκολος κορμός σοκολάτας
Πηγή: sintayes.gr


Biokott - Bioflorina
Bilden kan innehålla: dryck, mat och inomhus








Παραδοσιακή μαρμελάδα Bioflorina              Εδώ!!
Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά...
 ΠΩΛΗΣΗ : ΧΟΝΤΡΙΚΗ - ΛΙΑΝΙΚΗ 
 Παραγγελίες στο τηλ: 697 8276141