15 Σεπτεμβρίου 2019

Οι επτά τροφές... ελιξήριο νεότητας



Οι επτά τροφές... ελιξήριο νεότητας
 
Υπάρχουν κάποιες απλές, και απολύτως καθημερινές τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά και θρεπτικές ουσίες οι οποίες μπορούν να παγώσουν τον χρόνο, κάτι σαν ελιξήριο νεότητας.
Επίσης, μπορούν και αποτρέπουν την εμφάνιση ρυτίδων και πολλές φορές καταστρέφουν ακόμη και τα καρκινικά κύτταρα.

Δείτε ποιες είναι αυτές: 

Nτομάτες
Το λυκοπένιο, το αντιοξειδωτικό που μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες (δηλαδή τα μόρια ή τα ιόντα που μπορούν να βλάψουν τα υγιή κύτταρα και να καταστείλουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα), κάνει την ντομάτα να παίρνει τα εύσημα για την προστασία από ορισμένες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα.
Κατσαρό λάχανο
Είναι σημαντική πηγή βιταμίνης Κ (ένα μαγειρεμένο φλιτζάνι περιέχει περίπου 12 φορές την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα), η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και της οστεοπόρωσης.
Μελιτζάνα
Το βαθύ μωβ χρώμα της και η πλούσια αντιγηραντική της δράση οφείλονται στην νασουνίνη, μια θρεπτική ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων, κόβοντας την παροχή αίματος που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η νασουνίνη μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ, εμποδίζοντας τις ελεύθερες ρίζες από την καταστροφή των νευρώνων.
Κόκκινες πιπεριές
Αυτή η σούπερ τροφή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος περιέχει 60% περισσότερη βιταμίνη C- η οποία προκαλεί την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τα μικρόβια και τα βακτήρια-από την πράσινη.
Βατόμουρα
Η ρουτίνη, ένα δυνητικά σωτήριο φλαβονοειδές (αντιοξειδωτικό) που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε αυτό το γευστικό φρούτο, μπορεί να μπλοκάρει ένα ένζυμο που συνδέεται με το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.
Βασιλικός
Μία από τις φαρμακευτικές ιδιότητες του βοτάνου προέρχεται από το αντιοξειδωτικό ευγενόλη το οποίο έχει δράση σε κύτταρα του καρκίνου του τραχήλου, προκαλώντας τα να αυτοκαταστραφούν.
Λαχανάκια Βρυξελλών
Οι ενώσεις του θείου που περιέχουν τα λαχανάκια Βρυξελλών αναστέλλουν τα ένζυμα που προάγουν την ανάπτυξη του όγκου. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι αυτές οι ενώσεις του θείου μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας με τη μείωση της φλεγμονής και την ενεργοποίηση του χόνδρου για την προστασία των πρωτεϊνών.


pronews.gr


 Παραδοσιακό μέλι BIOFLORINA   εδώ

Δύο ελληνικές ανάμεσα στις ωραιότερες λίμνες του κόσμου

Ποιες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Daily Mail




Δύο ελληνικές ανάμεσα στις ωραιότερες λίμνες του κόσμου




Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσίευσε η Daily Mail εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια των αναγνωστών της, καθώς την τιμητική τους έχουν πανέμορφες λίμνες ανά τον κόσμο.
Από την σαν ψεύτικη ροζ λίμνη στην Αυστραλία μέχρι την πιο γραφική γωνιά του Καναδά, ο συντάκτης συγκέντρωσε τις πιο ονειρικές λίμνες παγκοσμίως σε ένα υπέροχο αφιέρωμα. Από αυτές δεν θα μπορούσαν να λείπουν και δύο ελληνικές, οι οποίες δεν είναι άλλες από την Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα.

Σύμφωνα με το άρθρο οι Πρέσπες, στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας, αποτελούν έναν μαγικό κόσμο ασύγκριτου φυσικού κάλλους, ένας τόπος μοναδικός που προσφέρει στους επισκέπτες του μια ξεχωριστή εμπειρία.


Στο αφιέρωμα ο υδροβιότοπος των Πρεσπών παρουσιάζεται ως η «Μέκκα» για τους φυσιολάτρες και τους παρατηρητές πουλιών, καθώς εδώ κανείς μπορεί να παρατηρήσει ερωδιούς και κορμοράνους, καθώς και τον μεγάλο πελεκάνο της Δαλματίας.

Αναφορά στο άρθρο γίνεται και στο μικρό νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, το οποίο εντοπίζεται μέσα στη Μικρή Πρέσπα, όπου φιλοξενούνται τα ερείπια εκκλησίας του 10ου αιώνα, καθώς και ένα εγκαταλελειμμένο χωριό.


Τέλος, ο αρθρογράφος συστήνει σε όσους επιλέξουν τη Μεγάλη Πρέσπα για την επόμενο απόδρασή τους να μπουν σε μία παραδοσιακή πλάβα (βάρκα) και να κάνουν μια βόλτα στη λίμνη, απ’ όπου θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν σε όλο του το μεγαλείο το υπέροχο φυσικό τοπίο ολόγυρά τους.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα της Daily Mail με τις ομορφότερες λίμνες στον κόσμο:
  1. Winnipesaukee, New Hampshire, ΗΠΑ
  2. Nahuel Huapi, Αργεντινή
  3. Sainte Croix, Προβηγκία, Γαλλία
  4. Ruhondo, Ρουάντα
  5. Inari, Φινλανδία
  6. Bohinj, Σλοβενία
  7. Hillier, Αυστραλία
  8. Maligne, Καναδάς
  9. Sun Moon, Ταϊβάν
  10. Orta, Ιταλία
  11. Breitlingsee, Γερμανία
  12. Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα
  13. Lagoa Azul, Αζόρες


 newdeast.gr'

Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Τραγική τοποθέτηση της Κυβέρνησης: «Επίδομα & στους μετανάστες που ζουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα» – Προς δημογραφική αλλοίωση!



Δεν μας τα λέει καλά πλέον η Κυβέρνηση της ΝΔ σε ορισμένα καυτά θέματα. Δεν γνωρίζουμε εάν τελικά έχουν πέσει καμπάνες από την ΕΕ, ή τελικά αθετούν όπως όλες οι Κυβερνήσεις τις υποσχέσεις τους.

Μιλάμε βέβαια για τα επιδόματα τα οποία δεν θα δίνονται μόνο σε Έλληνες. Με αυτό τον τρόπο πλέον, η ΝΔ δίνει πάτημα σε όλους όσους θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα από κάθε άκρη της γης.
Όταν γνωρίζεις ότι θα λαμβάνεις επιδόματα, τότε γιατί να μην παραμείνεις στην Ελλάδα; Άλλη μια κυβίστηση λοιπόν όπως και με την Συμφωνία των Πρεσπών.  Θα λέμε τα θετικά, αλλά θα καυτηριάζουμε και τα αρνητικά πεπραγμένα της Κυβέρνησης.
Αναλυτικά:
Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξέφρασε την πρόθεσή της να παίρνουν επίδομα γέννησης και οι μετανάστες, όπως θα γινόταν και με την οικογένεια Αντετοκούνμπο.
Στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και την δημοσιογράφο Έφη Αλεβίζου, μίλησε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των οικογενειών που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αλλά και στο ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 2.000 ευρώ, για κάθε γέννα.
Για το πώς θα πείσει η κυβέρνηση την ελληνική οικογένεια να κάνει περισσότερα παιδιά ανέφερε: «To δημογραφικό είναι ένα εθνικό πρόβλημα, δεν έχει πολιτικό πρόσημο, είναι ένα πρόβλημα στο οποίο όλοι πρέπει να συμβάλλουμε. Αναγγείλαμε το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε γέννα. Ξεκινάει 1/1/2020 και πηγαίνει σε όλες τις γέννες που γίνονται στην Ελλάδα, ως μερική λύση του δημογραφικού».
Για το ποια θα είναι τα εισοδηματικά κριτήρια: «Είναι γύρω στο 10% του υψηλότερου εισοδήματος, κι αυτό όχι γιατί κάνει πολύ μεγάλη δημοσιονομική διαφορά αλλά για να υπάρχει μια αίσθηση δικαίου και αναλογικότητας στους πολίτες».
Στην ερώτηση για το αν θα το παίρνουν και μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα είπε πως: «Η πολιτική μας είναι ότι θα το παίρνουν Έλληνες πολίτες και θα το παίρνουν και οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών, όπως ορίζει το πολιτικό δίκαιο. Αυτό που κοιτάμε είναι να μην υπάρξει αδικία ως προς πολίτες τρίτων χωρών που μένουν πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα», ενώ για το αν θα το έπαιρνε π.χ. η οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο απάντησε: «Βέβαια. Εκεί θα βασιστούμε πάνω σε βάση που υπάρχει για άλλα επιδόματα. Ασφαλώς όταν κάποιος είναι κάτοικος της χώρας, μπορεί να μην είναι υπήκοος, αλλά κάτοικος π.χ. για δέκα χρόνια, που είναι αυτό που εμείς εξετάζουμε, γιατί να μην του δίνεται και το επίδομα, όπως δίνεται και στους υπόλοιπους πολίτες».

Εδώ το βίντεο
Καταλαβαίνουν κάποιοι ότι έτσι δίνουμε το πράσινος φως για νέες ελεύσεις μεταναστών, ή όχι;
 
 pentapostagma,gr 

Αμετανόητος ο Τσίπρας για το Σκοπιανό μέτα το " ξέπλυμα της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών " από την Ν.Μπακογιάννη








tsipras_new
Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα ο Α.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, σε ερώτηση για το σκοπιανό έκανε για μία ακόμη φορά τον διαχωρισμό σε ακραίους πολίτες και παραπλανημένους.

Συνεχίζει να αποκαλεί το εκατομμύριο των πολιτών στα συλλαλητήρια και το 75%   και πλέον των Ελλήνων, οι οποίοι σύμφωνα με μετρήσεις είναι κατά της "συμφωνίας των Πρεσπών  ακραίους πολίτες - δηλαδή ακροδεξιούς, έχοντας την καθαρή στήριξη "ξέπλυμα " της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία πριν λίγες μέρες δήλωσε, ότι θα τιμήσει η Ν.Δ την συμφωνία των Πρεσπών και ο,τι δεν είναι προδοτική  κάτι το οποίο επίσης είχε δηλώσει και ο Υ/Ε, Ν.Δένδιας

Απευθύνθηκε στους τελευταίους ζητώντας του να αξιολογήσουν εκ νέου τη συμφωνία των Πρεσπών. Και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση της ΝΔ πριν και μετά τις εκλογές. Επισήμανε μάλιστα πως η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως η κυβέρνηση θα τιμήσει τη συμφωνία και μίλησε για πολιτική απάτη που καλλιέργησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο σημείο αυτό τέθηκε και το περιεχόμενο της επιστολής Κοτζιάς και τις σχέσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών με τον Πάνο Καμμένο.

«Τι θυμηθήκατε τώρα;» ξεκίνησε την απάντησή του ο πρώην πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται πλέον για την επιστολή Κοτζιά. Χαρακτήρισε σημαντικό τον ρόλο Κοτζιά στη συμφωνία των Πρεσπών, διευκρίνισε όμως ότι δε θα προχωρούσε αν δεν υπήρχε η πολιτική βούληση της κυβέρνησης παρά τη διαφωνία του κυβερνητικού εταίρου.

«Από τη στάση και μόνο σε αυτό το θέμα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας διαμόρφωσε την τοποθέτησή του στην πολιτική γεωγραφία. Δε μπορεί να συγκαταλέγεται στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου» σημείωσε για τον Πάνο Καμμένο.


Σε ερώτηση για τα θετικά στοιχεία της κυβέρνησης ανέφερε πως είναι θετικό πως η κυβέρνηση θα τιμήσει τη συμφωνία των Πρεσπών και θα συνεχίσει την εξωτερική πολιτική που είχε αναπτύξει ο ίδιος με Αίγυπτο και Ισραήλ.




Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ


Κοινωνικό μέρισμα 2019:Το κόβει οριστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη




Το θέμα καταβολής κοινωνικού μερίσματος τον Δεκέμβριο του 2019 έκλεισε οριστικά σήμερα (15/9) και δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος την απέκλεισε.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί στoν τηλεοπτικό σταθμό OPEN και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως «ό,τι ήταν να δοθεί, δόθηκε τον Μάιο από τον κ. Τσίπρα», ενώ παρέπεμψε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την ΔΕΘ για την καταβολή επιδόματος (13η σύνταξη κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) στους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο του 2020, δηλαδή μετά από 15 μήνες.
Ωστόσο, το κοινωνικό μέρισμα δεν αφορούσε μόνο τους συνταξιούχους, είχε ευρύτερη διάσταση, καταβαλλόμενο γενικά σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα εν είδη δώρου Χριστουγέννων και οι οποίοι δεν θα το λάβουν σίγουρα αυτόν τον Δεκέμβριο.
Υπενθυμίζεται, ότι τον Δεκέμβριο του 2018 το κοινωνικό μέρισμα κινήθηκε από 200 έως 1200 ευρώ, καταβλήθηκε σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά (3,5 εκατ. ωφελούμενοι) με βασικό κριτήριο ετήσιο εισόδημα με όριο τα 9.000 ευρώ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, ποσό το οποίο προσαυξανόταν κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος έως τα 27.000 ευρώ.

Επιπλέον η μη διανομή κοινωνικού μερίσματος δεν περιορίζεται στο 2019, καθώς η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες το βάζει οριστικά στο χρονοντούλαπο, μένοντας σταθερή στην εκπεφρασμένη αντίθεση της ΝΔ με την άσκηση επιδοματικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση αν εξασφαλιστεί δημοσιονομικός χώρος τα επόμενα χρόνια βάσει των συμφωνηθέντων στόχων (πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022), προσανατολίζεται στην αξιοποίηση του για φοροελαφρύνσεις.

ΚΥΡ
 Σοφοκλέουςin

Εξοικονομώ κατ' οίκον: Επιδότηση έως και του 70% της ανακαίνισης σπιτιού - Οι προϋποθέσεις και οι εργασίες που καλύπτονται



Εξοικονομώ κατ' οίκον: Επιδότηση έως και του 70% της ανακαίνισης σπιτιού - Οι προϋποθέσεις και οι εργασίες που καλύπτονται

Ξεκινά τη Δευτέρα η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ' Οίκον μετά και την παράταση που έδωσε προ ημερών το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε ποιες περιοχές ξεκινούν οι αιτήσεις
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας: Από 16 Σεπτεμβρίου 2019.

- Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης: Από 19 Σεπτεμβρίου 2019.
- Αττικής, Νοτίου Αιγαίου: Από 23 Σεπτεμβρίου 2019.
Το συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων θα κυμανθεί στα 241 εκατ. ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις -συνυπολογίζοντας τη συνεισφορά των ιδιοκτητών- θα φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν:
-Αντικατάσταση κουφωμάτων
-Τοποθέτηση ή αναβάθμιση θερμομόνωσης
-Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης ή ψύξης
-Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οι προϋποθέσεις
Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η επιλογή ενεργειακού επιθεωρητή - από το μητρώο που θα συσταθεί - ο οποίος και θα καθορίσει τις απαιτούμενες οικοδομικές εργασίες.
Ο ενεργειακός επιθεωρητής θα πρέπει να τις καταγράψει τις προτεινόμενες παρεμβάσεις εκδίδοντας το Α’ Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).
Οι ωφελούμενοι μετά την εκτέλεση των παρεμβάσεων πρέπει να απευθυνθούν εκ νέου σε ενεργειακό επιθεωρητή, ώστε να διενεργηθεί δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση της ιδιοκτησίας τους και να εκδοθεί νέο ΠΕΑ (Β’ ΠΕΑ).
Μετά τη διαπίστωση της επίτευξης του ενεργειακού στόχου, με βάση το Β’ ΠΕΑ, καταβάλλονται τα κίνητρα του προγράμματος.

Οι δαπάνες που καλύπτονται
Η δαπάνη για το κόστος των δύο ενεργειακών επιθεωρήσεων, η δαπάνη του συμβούλου έργου καθώς και τυχόν δαπάνες μελετών, καλύπτονται από το Πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση υπαγωγής της αίτησης και επίτευξης του ελάχιστου ενεργειακού στόχου του προγράμματος.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αφορά κύριες κατοικίες (μονοκατοικίες, πολυκατοικίες καθώς και μεμονωμένα διαμερίσματα) αλλά όχι και ιδιοκτησίες του κτιρίου που δεν χρησιμοποιούνται για κατοικία (π.χ. κατάστημα).

Η κατοικία πρέπει επίσης να υφίσταται νόμιμα, να έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης. Τέλος, η επιδότηση για τις παραπάνω εργασίας μπορεί να φτάσει και το 70% του συνολικού κόστους.
   
Απο το Dikaiologitika News