16 Ιανουαρίου 2020

Στην Ελλάδα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας ο στρατηγός Χ.Χαφτάρ - Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Ν.Δένδια (φωτο)







Στην Ελλάδα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας ο στρατηγός Χ.Χαφτάρ - Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Ν.Δένδια (φωτο-βίντεο)

(Ανανέωση 22.00): Στην Αθήνα προσγειώθηκε στις 19:50 το αεροσκάφος που μετέφερε στην Αθήνα, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ όπως κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές. 

Ο Χ.Χάφταρ είχε μία πρώτη ιδιωτική συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο ξενοδοχείο στο οποίο θα καταλύσει.

Αύριο το πρωί, στις 9.20 θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση των Χ.Χάφταρ και Ν.Δένδια, ενώ στις 13.00 το μεσημέρι θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του στη Βουλή.

Η έλευση του Χάφταρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.
Η έλευση του Χ.Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, ενώ η έλευσή του στην πρωτεύουσα δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας.

Το πρόγραμμα των επαφών που θα έχει στην πρωτεύουσα είναι άγνωστο, ωστόσο πληροφορίες τον θέλουν να συναντάται με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, ο στρατάρχης Χαφτάρ, θα διανυκτερεύσει στην Αθήνα και το πρωί της Παρασκευής θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχο ε.α. Αλέξανδρο Διακόπουλο.




General Commander of the Libyan National Army Khalifa has arrived in a historical visit to Athens .
Κοινοποίησε το !


Biokott - " Bioflorina" Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
  κλίκ  εδώ

Aγνοείται ηλικιωμένος από την Αγία Παρασκευή Κοζάνης



Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες το πρωί αγνοείται ηλικιωμένος άντρας που κατοικεί στο χωριό της Αγίας Παρασκευής Πρόκειται για τον Θωμά Παπά, ο οποίος αναζητείται από τις 11:30 το πρωί της Δευτέρας Φορούσε γκρι κοστούμι και καπέλο και έχει μπαστούνι, ενώ είναι 89 χρονών και έχει άνοια Όποιος/α γνωρίζει κάτι να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 6986214772





Πηγή: e-ptolemeos.gr

Καταγγελία Μόσχας για Α.Σακελλαροπούλου: «Επιλέχθηκε για ΠτΔ με αντάλλαγμα να παραδώσει σε ΗΠΑ τον Α.Βίνικ»






Καταγγελία Μόσχας για Α.Σακελλαροπούλου: «Επιλέχθηκε για ΠτΔ με αντάλλαγμα να παραδώσει σε ΗΠΑ τον Α.Βίνικ»

Κυβερνητικές πηγές στη Μόσχα προχώρησαν σε μια άνευ προηγουμένου καταγγελία σε βάρος της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής της νέας υποψήφια Προέδρους της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. 

Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, εξέδωσε απόφαση έκδοσης του  Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin» στην Γαλλία (αλλά ουσιαστικά στις ΗΠΑ, αφού η Γαλλία αποσύρει την αίτηση έκδοσης) και ως αντάλλαγμα για την απόφαση προτάθηκε για νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Η Μόσχα όλα δείχνουν ότι δεν θα «καταπιεί» την απόφαση που χαρακτηρίζει ως «εκτέλεση των εντολών της Ουάσιγκτον».

Και προειδοποιεί την ελληνική πλευρά ότι θα υπάρξουν «τα κατάλληλα αντίποινα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» του Α.Βίνικ.
Εδώ να σημειώσουμε τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ για την υπόθεση έκδοσης του «Mr Bitcoin στις 25 Δεκεμβρίου 2019:
Όπως σημείωνε χαρακτηριστικά «Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, η ελληνική δικαιοσύνη έλαβε μια αρκετά δόλια απόφαση, επειδή υπήρχαν τρία αιτήματα έκδοσης: γαλλικό, αμερικανικό και ρωσικό.
Αντίθετα με αυτά που συζητήσαμε εδώ με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος υποσχέθηκε να εξεταστούν εκ νέου προσεκτικά τα επιχειρήματά μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικαιροποιήθηκαν για να αντικατοπτρίσουν αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία, ελήφθη, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, η απόφαση που λέει ότι το δικαστήριο σύστησε την έκδοση και το υπουργείο Δικαιοσύνης συμφώνησε με αυτό, πρώτα στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και μετά στη Ρωσία.
Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη προσέγγιση των Ελλήνων συναδέλφων μας, οι οποίοι υποσχέθηκαν να μπουν στην ουσία των επιπρόσθετων, υπογραμμίζω στοιχείων που τους δώσαμε. Είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και επιμένουμε να γίνουν επιπλέον ενέργειες για να εξεταστεί το αίτημά μας». 
Σήμερα και δια μέσω της δικηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου ο συλληφθείς Αλεξάντερ Βίνικ κατήγγειλε:  «Η νέα υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και τώρα την προτείνουν για Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους. Τι ελπίδα έχω απέναντι σε τέτοιες εξουσίες, απέναντι στις Κυβερνήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας; Δυο κρατών στα οποία δεν έχω πατήσει το πόδι μου, αλλά με θέλουν στο έδαφός τους για να με χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο έναντι της χώρας μου, της Ρωσίας», υπογραμμίζει.
«Θέλουν να με εξοντώσουν για την τεχνογνωσία μου. Θέλουν το κεφάλι μου επί πίνακι, μόνο και μόνο για τις γνώσεις και τις τεχνολογικές μου ικανότητες. Υφίσταμαι βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο για να σπάσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως δεν του επιτρέπουν να πάρει καθαρό αέρα και πως η τελευταία φορά που προαυλίστηκε, ήταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς,
«Είμαι στην 28η ημέρα απεργίας πείνας. Δεν ξέρω αν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου. Σήμερα εμπόδισαν για 2 ώρες να έρθει στο θάλαμό μου συμβολαιογράφος για να ασκήσω τα δικαιώματά μου και να υπογράψω, όπως ζήτησα, πληρεξούσια για την άσκηση των δικαιωμάτων μου», σημειώνει.

Τέλος ζητά την παρέμβαση όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνοντας πως «Σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι ένας από εσάς».  


pronews.gr  

Κοινοποίησε το !


Biokott - " Bioflorina" Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
  κλίκ  εδώ

Χαφτάρ κατά Βερολίνου: «Γιατί αποκλείσατε την Ελλάδα από την διάσκεψη; - Μήπως δεν επηρεάζεται από την σύγκρουση;»




Χαφτάρ κατά Βερολίνου: «Γιατί αποκλείσατε την Ελλάδα από την διάσκεψη; - Μήπως δεν επηρεάζεται από την σύγκρουση;»

Στο πλευρό της Ελλάδας για ακόμα μία φορά βρέθηκε ο Χαλίφα Χαφτάρ. Με καυστική του ανάρτηση υπογράμμισε το αυτονόητο... Δηλαδή πως η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στη Λιβύη και κακώς δεν βρίσκεται στην συνδιάσκεψη.
Φαίνεται πως ο Χ.Χαφτάρ αποφάσισε να εκτελεί και χρέη... υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, αφού το ΥΠΕΞ δείχνει πως είναι πλήρως ανίκανο να τα ασκήσει από μόνο του.


Η απόφαση της Γερμανίας να μην προσκαλέσει την Ελλάδα στη Διάσκεψη του Βερολίνου έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας, το θέμα όμως ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα καθώς ο αποκλεισμός της Ελλάδας δεν έχει περάσει απαρατήρητος και στις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) με επικεφαλής τον Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
Η δυσαρέσκεια του στρατάρχη Χαφτάρ εκφράστηκε μάλιστα και με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από αυτή τη σύγκρουση;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) σε μήνυμα του.





pronews.gr
 Κοινοποίησε το !


Biokott - " Bioflorina" Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
  κλίκ  εδώ

Παπουτσάκια σπιτικά που θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου







Η Συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Για τις μελιτζάνες

Τις κόβουμε στη μέση,τις βάζουμε πάνω στο ταψί με λαδόκολλα κ τις άφηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15′
Μολις βγήκαν,σκελίδα ελαφρά στη μέση την ψίχα κ κράτησε σ ένα πιάτο, ριχνουμε αλάτι,πιπέρι.
Για τον κιμά
Τσιγαριζουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο κ ρίχνουμε τον κιμά να ασπρίσει,σβήνουμε με λίγο ξύδι κ πρόσθετουμε ένα κύβο κνορ κ την ψίχα από τις μελιτζανες.
Μόλις εξατμιστηκε το ξύδι,έριξα 1 κούπα πουμαρο,μαϊντανό,ρίγανη κ 2 φύλλα δάφνης.
Βράζουμε για 30′ με καπάκι σε μέτρια φωτιά.
Μετά τα 30′ άφηνουμε στην άκρη να κρυώσει, πρόσθετουμε ένα αυγό,λίγη μοτσαρελα κ μια κουτάλα από τη μπεσαμελ.
Για τη μπεσαμελ
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. γεμάτες βιταμ κ μόλις έλιωσε, ρίχνουμε 4 κ.σ. αλεύρι να καβουρδιστει.
Πρόσθετουμε 1 λίτρο γάλα ζεστό σε δόσεις μέχρι να δέσει η κρέμα.
Μόλις κρύωσε ,ρίχνουμε 1 αυγό,αλάτι και πιπέρι,μοσχοκάρυδο κ λίγο τυρί τριμμένο.
Για τα παπουτσάκια
Γέμιζουμε τη σκαφτή μέση της μελιτζάνας με κιμά κ από πάνω ρίχνουμε μπεσαμελ κ τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις ώσπου να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou




Καταδικάσθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ: 450€ πρόστιμο για τα… 20 εκατ. που εξαφανίστηκαν από τα ταμεία





Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ενώ πρωτόδικα για την ίδια υπόθεση ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.
Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στη συγκεκριμένη πράξη από μη ταπεινά αίτια και σήμερα του δόθηκε και ένα δεύτερο ελαφρυντικό, αυτό του πρότερου σύννομου βίου.
Σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα σε περίπτωση χορήγησης δεύτερου ελαφρυντικού υπάρχει η δυνατότητα της επιβολής μόνο χρηματικής ποινής. Έτσι το δικαστήριο «καταδίκασε» τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ σε 90 ημερήσιες μονάδες χρηματικής ποινής που «μεταφράζεται» σε πρόστιμο ύψους 450 ευρώ!

Το δικαστήριο συνεκδίκασε δικογραφίες που αφορούσαν εργοδοτικές και ασφαλιστικές οφειλές της πρώην διοίκησης για διάφορα διαστήματα, κατά τα έτη 2014, 2016 και 2017.
Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας και ο Στέλιος Παππάς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε αναλάβει την εκκαθάριση του Οργανισμού. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της περιόδου που δημιουργήθηκαν οι οφειλές ο ΟΑΣΘ διανεμήθηκαν μερίσματα ύψους 30 εκατ. ευρώ στους πρώην μετόχους.
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών οφείλεται στον οικονομικό «στραγγαλισμό» που υπέστη από το Δημόσιο ο ΟΑΣΘ.




Πηγή zarpanews.gr

Η προτεινόμενη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελαροπούλου νομιμοποίησε την κατάπτυστη " συμφωνία των Πρεσπών" μέσα σε διάστημα δύο ημερών, όντας Πρόεδρος του ΣτΕ.




sakellaropoulou
  foto © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 Για όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου

Η προτεινόμενη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Αικατερίνη Σακελαροπούλου  νομιμοποίησε την κατάπτυστη " συμφωνία των Πρεσπών" μέσα σε διάστημα δύο ημερών, όντας Πρόεδρος του ΣτΕ.
 

Η κυρία αυτή θα εκπροσωπήσει τον Ελληνικό λαό με το μεγαλύτερο αξίωμα.
Κάποιοι νομίζουν ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας διακυβεύονται στις λέσχες κυριών του τριγώνου 


Σύνταγμα, Κολωνάκι, Πολιτεία δυστυχώς.

Ενώ Κάποιοι άλλοι Έλληνες δεν ξεχνάμε τόσο εύκολα.....








Θ.Φωτίου (ΣΥΡΙΖΑ): «Η Ελλάδα αντέχει και 1.000.000 μετανάστες – Έτσι έλυσε η Γερμανία το δημογραφικό της» – ΒΙΝΤΕΟ

ΣΧΟΛΙΟ: Αξίζει να θυμίσουμε ο,τι η Φωτίου είναι η υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα που είπε : <<αν  οι Ελλήνες είναι νηστικοί  ας τρώνε γεμιστά >>


«Πάμε όλοι» μαζί, ανέφερε. Προς τα που άραγε;
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιου Τομέα Αθήνας, Θεανώ Φωτίου, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, καταθέτοντας απόψεις που θα συζητηθούν.
«Η Ευρώπη πρέπει να μάθει να ζει με μετανάστες και πρόσφυγες», δήλωσε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Οι ροές είναι ανθρώπων κατατρεγμένων και απελπισμένων που θα δε γυρίσουν γρήγορα πίσω, αφού οι χώρες τους είναι κατεστραμμένες».
«Τι λέμε λοιπόν στις ελληνικές τοπικές κοινωνίες. Ότι αντέχει η χώρα αυτό το νούμερο (μεταναστών). Επί κυβέρνηση Σημίτη μπήκε στην χώρα ένα εκατομμύριο μετανάστες και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Δεν μπορεί για 100.000 να γίνεται αυτό το πράγμα που γίνεται σήμερα», προσέθεσε.
Να θυμίσουμε στην κα Φωτίου πως ο αριθμός (επίσημος και ανεπίσημος) είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.
«Η ελληνική κοινωνία θα έχει οφέλη. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί. (…) Οι πρόσφυγες και μετανάστες συμβάλλουν στην ανάπτυξη των χωρών που πηγαίνουν. Η Γερμανία έλυσε έτσι το δημογραφικό της», κατέληξε.
Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να εννοηθεί πως οι παράνομοι μετανάστες θα λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.


Δείτε το βίντεο
.



el.gr

ΟΑΕΔ: Εγκρίθηκε νέο πρόγραμμα κατάρτισης για ανέργους






Νέο πρόγραμμα για τη προώθηση της ευέλικτης μάθησης σε ενηλίκους με χαμηλά προσόντα προϋπολογισμού 378.000 ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συντονιστής του προγράμματος, με τίτλο “REFLEX”, θα είναι ο ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝ.Ε – ΓΣΕΕ) και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ).

Στόχος του διετούς προγράμματος, που βασίζεται στις βέλτιστες πρακτικές Ευρωπαϊκών δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης, είναι η συστηματική ανάπτυξη της ευέλικτης μάθησης και της αναβάθμισης δεξιοτήτων ενηλίκων 30-44 ετών στις περιφέρειες τις Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας. Ο σχεδιασμός του έγινε με σκοπό την ποιοτική ανταπόκριση στην ανάγκη για αποτελεσματικές μαθησιακές διαδρομές ενηλίκων με χαμηλά προσόντα και η διευκόλυνση της ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, με το πρόγραμμα θα αναπτύσσονται επαγγελματικά προφίλ σύμφωνα με την τοπική ζήτηση, θα διαμορφώνονται σπονδυλωτά προγράμματα κατάρτισης, τόσο για τις βασικές, όσο και για τις επαγγελματικές δεξιότητες και θα παρέχεται εξατομικευμένη προσφορά μάθησης, βασισμένη σε αξιολόγηση δεξιοτήτων, λαμβάνοντας ως σημείο εκκίνησης το τρέχον επίπεδο δεξιοτήτων του καταρτιζόμενου.

Το “REFLEX” προτρέπει τους εθνικούς φορείς να αυξήσουν τις ευκαιρίες για ενήλικες χαμηλής ειδίκευσης, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη ευέλικτων διαδρομών επαγγελματικής εκπαίδευσης. Επιδίωξη αποτελεί η ανάπτυξη της σχετικής εθνικής πολιτικής κατάρτισης ενηλίκων αυτής της κατηγορίας, η οποία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμα στάδια.



aftodioikisi.gr