09 Οκτωβρίου 2019

Βουλή: Την Παρασκευή θα συζητηθεί το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο



Την Παρασκευή θα συζητηθεί το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, στο συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.


Ο υπουργός σημείωσε ότι έχει αλλάξει η νοοτροπία, και υπάρχει στροφή στην ιδιωτική πρωτοβουλία από τους πολίτες, και όχι μόνο από την κυβέρνηση. «Τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε στη χώρα, να γίνετε συμμέτοχοι στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται. Το πνεύμα της κυβέρνησης είναι να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες να βγάλουν λεφτά, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να διαφημίσουν ότι κέρδισαν λεφτά και να έρθουν κι άλλοι επιχειρηματίες να επενδύσουν» είπε.

Ο ίδιος συνέχισε ότι τα προηγούμενα χρόνια η ποινικοποίηση του επιχειρηματικού κέρδους οδήγησε στην σύγχυση της έννοιας της κερδοσκοπίας με την αισχροκέρδεια. Όλοι οι επιχειρηματίες είναι κερδοσκόποι και δεν φοβόμαστε να το πούμε, υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «έχουμε ίσως το μικρότερο πολιτικό κίνδυνο από όλες τις χώρες της ΕΕ, έχουμε ένα βαρετό πολιτικό σύστημα, αλλά αυτό είναι πολύ καλό για τις επιχειρήσεις».

Εκλογές θα έχουμε το 2023 κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, τόνισε ο ίδιος, και πρόσθεσε ότι η σταθερότητα που αποκτήσαμε είναι σημαντική για τις επενδύσεις.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σημείωσε ότι οι προτάσεις του επιμελητηρίου δεν είναι αποσπασματικές, αλλά λειτουργούν όλες μαζί. Το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα αδειοδότησης, το ηλεκτρονικό μητρώο υποδομών και πολλά άλλα ακόμη, είναι όλα χρήσιμα εργαλεία, αλλά όταν λειτουργήσουν μαζί, το όφελος θα είναι πολλαπλασιαστικό. Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι ξεκομμένες η μία από την άλλη, είπε, και πρόσθεσε ότι παράλληλα πρέπει να τρέξουν και χρηματοδοτικά εργαλεία.




aftodioikisi.gr

Δεν περνάει λαθρομετανάστης! Οι Βούλγαροι στις επάλξεις: Πολίτες-κομάντο αναχαιτίζουν πρόσφυγες στα σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ)







Την ώρα που στην Ελλάδα εκατοντάδες μετανάστες περνούν την περίφραξη της Αλεξανδρούπολης στη γειτονική Βουλγαρία ομάδα πολιτών δρα στα σύνορα με την Τουρκία για την αναχαίτιση της εισόδου στη χώρα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ μεταφέρει το NBC News. Oμάδα που απαρτίζεται από πολίτες κυνηγά για παράνομους μετανάστες στα βουλγαρικά σύνορα.
Ανησυχείτε για τυχόν τρομοκράτες, οι οποίοι μπορούν να μπούνε στη Βουγαρία; Ρωτά ο δημοσιογράφος του αμερικανικού ειδησεγραφικού δικτύου μέλος της ομάδας. «Φυσικά! Βλέπουμε τι γίνεται τώρα στην Ευρώπη», απαντά.

Τα μέλη της ομάδας ισχυρίζονται, ότι προστατεύουν τη χώρα τους από την επιρροή του ισλάμ.
«Δεν είναι πρόβλημα, ότι είναι Μουσουλμάνοι. Το πρόβλημα είναι, ότι έχουν διαφορετική πολιτισμική κουλτούρα. Δεν σκέφτονται σαν και εμάς. Έχουν εντελώς διαφορετική οπτική για τη ζωή και τα πάντα», προσθέτει.

Η ομάδα είναι γνωστή ως BNO Shipka, της οποία ηγείται ο Βλαντιμίρ Ρούσεφ, ένας πρώην συνταγματάρχης του βουλγαρικού στρατού.
«Αυτήν τη στιγμή είναι η μοναδική άμυνα που έχει η Ευρώπη. Είμαστε οι μόνοι που κάνουμε κάτι. Δεν προστατεύουμε απλώς τη Βουλγαρία. Προστατεύουμε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει ο επικεφαλής του αντάρτικου κατά της παράνομης λαθρομετανάτευσης στα βουλγαρικά σύνορα.

Το ρεπορτάζ δείχνει πλάνα από τη στιγμή που η ομάδα των πολιτών συναντά την αστυνομία, η οποία τους συμβουλεύει να σταματήσουν τις ενέργειές τους. Η δράση τους δηλαδή γίνεται υπό την ανοχή των αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ομάδα δεν είναι εξοπλισμένη. Λειτουργεί με μαχαίρια και χρησιμοποιεί μεθόδους ακινητοποίησης μέσω χρησιμοποίησης πολεμικών τεχνών

.

Πηγές:
NBC News
 makeleio.gr
funlab.gr

Ρώσος αναλυτής: «Οι Κούρδοι δεν θα παραδοθούν στους Τούρκους - Κατ'αρχήν θα συντριβούν - Μετά θα αρχίσει αντάρτικο»


Ρώσος αναλυτής: «Οι Κούρδοι δεν θα παραδοθούν στους Τούρκους - Κατ'αρχήν θα συντριβούν - Μετά θα αρχίσει αντάρτικο»
«Οι Κούρδοι δεν θα παραδοθούν στους Τούρκους, αλλά πιθανότατα θα συντριβούν. Μετά από αυτό, θα ξεκινήσει ένας ανταρτοπόλεμος», ανέφερε ο πολιτικός αναλυτής Σέμιον Μπαγκντάσαροφ στην εφημερίδα VZGLYAD, σχολιάζοντας την έναρξη της εισβολής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

“Ο κύριος στόχος της τουρκικής επιχείρησης είναι να καταλάβει ένα σημαντικό μέρος της επικράτειας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, για να νικήσει τις μονάδες αυτοάμυνας των Κούρδων. Δεν γίνεται ούτε συζήτηση για την υποτιθέμενη ζώνη ασφάλειας για την οποία μιλάει ο πονηρός Ερντογάν», δήλωσε ο Σεμίον Μπαγκντασάροφ, διευθυντής του Κέντρου Μελετών της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, η οποία ονομάστηκε «Πηγή της Ειρήνης». Μιλώντας για μια κατά προσέγγιση πρόβλεψη για την εξέλιξη της κατάστασης, ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα χρησιμοποιήσουν ενεργά την αεροπορία, η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει μέχρι 70-80 χιλιάδες ανθρώπους και μέχρι 200-300 τεθωρακισμένα.
Επιπλέον, 15-20 χιλιάδες μαχητές από διάφορες ριζοσπαστικές συριακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού, στον οποίο βρίσκονται μαχητές της Jebhat al-Nusra.

“Οι Αμερικανοί έδωσαν στους Τούρκους το πράσινο φως. Επίκεινται σφοδρές μάχες, αλλά η Τουρκία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό μεταξύ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Έχει έναν από τους δέκα ισχυρότερους στον κόσμο. Οι Κούρδοι, φυσικά, δεν θα παραδοθούν, αλλά πιθανότατα θα νικηθούν, μετά από τον οποίο θα ξεκινήσει ένας ανταρτοπόλεμος“, προέβλεψε ο Σέμιον Μπαγκτσασάροφ.
“Οι Κούρδοι έχουν μια αδυναμία – μέρος των μονάδων τους, έως και 30%, είναι Άραβες. Και οι Τούρκοι επιτίθενται ακριβώς εκεί όπου ζουν οι Άραβες. Για παράδειγμα, το Et Tell Al Abyad. Αν πάρουν το Et Tell Al Abyad, καταστρέφοντας έτσι το Zaefratiye, θα έχουν πρόσβαση στο διοικητικό κέντρο της Ράκκα“, συνέχισε ο εμπειρογνώμονας.

Η συριακή τηλεόραση ανέφερε ότι η επίθεση του τουρκικού στρατού ξεκίνησε με αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Ras al Ain στην επαρχία Hašek. Στο Tell El Abyad έγινε ένα δεύτερο χτύπημα. “Ένα άλλο πρόβλημα για τους Κούρδους είναι η τουρκική αεροπορία. Δεν έχουν μέσα άμυνας. Υπάρχουν ξεπερασμένα συστήματα αεράμυνας, πύραυλοι εδάφους αέρος που δεν είναι αποτελεσματικά κατά της σύγχρονης αεροπορίας. Και η αεροπορία, αυτή είναι η περίπτωση είναι το παν”.



Μέσω του pronews.gr
Πηγή: https://vz.ru/news/2019/10/9/1002125.html

Καστοριά:Νέα σύλληψη 33χρονου "διακινητή εξόδου>> "μεταναστών" ...λαθρομετανάστες είναι είπε ο υπουργός έλεος!!!!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ;;;; ΝΑΙ!!!


lathro


 Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη χθες (08-10-2019) το βράδυ σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 33χρονος ημεδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα έξι (6) αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Καστοριάς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 33χρονο, ο οποίος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εξωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, έξι (6) αλλοδαπούς, ηλικίας από 22 έως 38 ετών, καθώς και δύο (2) συνοδευόμενα από αυτούς ανήλικα, διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Τάξεις υποδοχής λαθρομεταναστόπουλων σε 304 γυμνάσια και λύκεια - Δείτε τη λίστα με τα σχολεία







sxoleio

Τα 84 βρίσκονται στην Αττική

Συνολικά σε 304 γυμνάσια και λύκεια της χώρας θα λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής εκπαίδευσης προσφυγόπουλων για το σχολικό έτος 2019-2020. Με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη καθορίστηκαν οι σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητητας(ΖΕΠ), όπου δύνανται να λειτουργήσουν τάξεις μαθητών/τριών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες κυρίως όμως προσφυγόπουλων.

Πρόκειται για 84 γυμνάσια και λύκεια της περιφερειακής διεύθυνσης Αττικής, 71 σχολικές μονάδες στην Κεντρική Μακεδονία, 29 στη Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, 28 στη Θεσσαλία και ισάριθμες στην Ηπειρο, 19 στη Στερεά Ελλάδα, 11 στα 3 νησιά του Βορείου Αιγαίου(Λέσβος, Χίος, Σάμος), 7 γυμνάσια και λύκεια στην περιφερειακή διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και στην Κρήτη, 6 στην περιφερειακή διεύθυνση Πελοποννήσου και ισάριθμα στην περιφερειακή διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου όπως και στη Δυτική Μακεδονία και 2 Επαγγελματικά Λύκεια της Σιβιανιδείου Σχολής.

Οπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, “Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής(Τ.Υ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2019-2020 σε Δημόσια Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας”, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στη μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου μαθητών/τριών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μαθητών/τριών με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες και “αποσκοπεί στην εκπαίδευση και στην ομαλή προσαρμογή των προσφυγοπαίδων. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται ο εμπλουτισμός του εκπαιδευτικού δυναμικού όσων Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων εμφανίζουν ανάγκη για υποστήριξη της ένταξης των παραπάνω μαθητών/τριών (οριζόντια παρέμβαση σε όλα τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια που εμφανίζουν σχετικούς πληθυσμούς μαθητών/τριών). Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί που θα απασχοληθούν στο πλαίσιο της Πράξης θα στελεχώσουν τις Τάξεις Υποδοχής με κύριο αντικείμενο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και τη διδακτική στήριξη σε άλλα αντικείμενα, ώστε να διευκολύνεται η ομαλή προσαρμογή και η παραμονή στο εκπαιδευτικό σύστημα των μαθητών/τριών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, των μαθητών/τριών με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, καθώς και των προσφυγοπαίδων”.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, για την εγγραφή ανήλικων πολιτών τρίτων χωρών στα ελληνικά σχολεία, όλων των βαθμίδων, απαιτούνται τα αντίστοιχα με τα προβλεπόμενα για τους ημεδαπούς δικαιολογητικά. “Κατ΄ εξαίρεση, με ελλιπή δικαιολογητικά μπορεί να εγγράφονται στα δημόσια σχολεία και τέκνα πολιτών τρίτων χωρών, εφόσον: α). Προστατεύονται από το ελληνικό κράτος ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας και όσων τελούν υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών. β). Προέρχονται από περιοχές, στις οποίες επικρατεί έκρυθμη κατάσταση. γ). Έχουν υποβάλει αίτηση διεθνούς προστασίας.)δ. Είναι πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα, ακόμη και αν δεν έχει ρυθμισθεί η νόμιμη διαμονή τους σε αυτή”.

Ακολουθεί η λίστα με τα σχολεία:




304-SXOLEIA-2
304-SXOLEIA-3
304-SXOLEIA-4
304-SXOLEIA-5
304-SXOLEIA-6
304-SXOLEIA-7
304-SXOLEIA-8
304-SXOLEIA-10
protothema.gr

Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με παραγγελίες άνω των 20€Αγοράστε Σήμερα
🌹Τηλεφωνικές παραγγελίες :6978276141
ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
και στο εξωτερικο
ΠΩΛΗΣΗ: ΧΟΝΤΡΙΚΗ ΛΙΑΝΙΚΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, φαγητό και εσωτερικός χώρος

1.006.249 ευρώ χρωστά ο Δήμος Καστοριάς στη ΔΙΑΔΥΜΑ

Φωτογραφία:fterrografos

Προχώρησαν σε παρακράτηση των ανταποδοτικών τελών από τη ΔΕΗ

Απίστευτο ποσό χωστά ο δήμος Καστοριάς (τελευταία 5 περίπου χρόνια) προς την ΔΙΑΔΥΜΑ, με αποτέλεσμα η εταιρία μετά από απόφαση του Δ.Σ να ζητήσει από την ΔΕΗ την παρακράτηση των ανταποδοτικών τελών του ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Ένα ακόμη μεγάλο οικονομικό πλήγμα που πρέπει να διαχειριστεί και να λύση άμεσα η νέα δημοτική αρχή. με άμεση  αύξηση των δημοτικών τελών ίσως…..διότι ο δήμος Καστοριάς δεν έχει δώσει περίπου από το 2017 ούτε ένα ευρώ προς την ΔΙΑΔΥΜΑ και τα ταμεία του είναι άδεια.





alphafm.gr

Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με παραγγελίες άνω των 20€Αγοράστε Σήμερα
🌹Τηλεφωνικές παραγγελίες :6978276141
ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
και στο εξωτερικο
ΠΩΛΗΣΗ: ΧΟΝΤΡΙΚΗ ΛΙΑΝΙΚΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, φαγητό και εσωτερικός χώρος

ΤΙ γίνεται σήμερα με τους αλλοδαπούς; -To 2018 έγινε «Ντου» ελεγκτών στα χωράφια – Ψάχνουν για ανασφάλιστους αλλοδαπούς εργάτες γης











 9 Φεβρουαρίου 2018

Κυνήγι ανασφάλιστων και στα χωράφια. Στο «στόχαστρο» Επιθεωρητών Εργασίας οι εργάτες γης. Έρχονται συντονισμένοι έλεγχοι από κλιμάκια ελεγκτών, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι σε πολλές αγροτικές καλλιέργειες στη Μαγνησία απασχολούνται αλλοδαποί κυρίως χωρίς ασφάλιση.
Το πρόστιμο ανά εργάτη (ανασφάλιστο) είναι 10.500 ευρώ, ενώ για αλλοδαπό εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης φθάνει και τις 15.500 ευρώ.

Πριν από λίγες μέρες στη Λάρισα έπεσαν τσουχτερά πρόστιμα μετά από εκτεταμένους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε χωράφια. Τα κλιμάκια έχουν εντολή να «οργώσουν» σε πρώτη φάση επίσης Μαγνησία και Καρδίτσα, ενώ θα ακολουθήσουν τα Τρίκαλα.

Μεγαλοκτηματίας που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, επιβεβαίωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι δόθηκε εντολή για εντατικούς ελέγχους προκειμένου να πειστούν οι αγρότες να πληρώνουν κανονικά το εργόσημο, καθώς τα πρόστιμα είναι μεγάλα και μπορεί να αυξηθούν περαιτέρω το προσεχές διάστημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως στα χωράφια πλέον εργάζονται κυρίως αλλοδαποί. Οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι, εκτός από την πληρωμή του μεροκάματου για τη σοδειά που μαζεύουν, να πληρώνουν το εργόσημο στους εργάτες της γης, καθώς αυτό προστίθεται στα αγροτικά έξοδα και άρα διαμορφώνεται ο τρόπος που θα φορολογηθούν. Το εργόσημο ξεκίνησε να ισχύει από το 2012 προκειμένου να παταχθεί η μαύρη ανασφάλιστη εργασία.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία ειδική επιταγή συγκεκριμένης αξίας, στην οποία περιλαμβάνεται το ποσό της αμοιβής του εργαζομένου και το ποσό της εισφοράς υπέρ του φορέα κοινωνικής ασφάλισης. Οι κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου υπολογίζονται σε ποσοστό 20% επί της αναγραφομένης τιμής του εργοσήμου, ενώ για τους εργάτες γης ορίζεται ότι οι παρακρατούμενες εισφορές υπολογίζονται σε ποσοστό 10% επί της αναγραφομένης τιμής του εργοσήμου.

Θα πρέπει πάντως να ειπωθεί πως μπορεί το εργόσημο να καθιερώθηκε για εποχικά επαγγέλματα κυρίως, όμως υπάρχουν περιπτώσεις εργαζομένων που ενώ αμείβονται με εργόσημο, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη, λόγω μη αποτύπωσης όλων των εργοσήμων στο σύστημα μηχανογράφησης του πρώην ΙΚΑ.

Ο αριθμός ενσήμων αποδεικνύεται, αφού το εργόσημο εκδίδεται σε δύο στελέχη, το ένα εκ των οποίων κρατείται και φυλάσσεται από τον εργοδότη ως αποδεικτικό πληρωμής και το δεύτερο αποδίδεται από τον εργοδότη στον απασχολούμενο, ως μέσο εξαργύρωσης, αλλά και ως αποδεικτικό απασχόλησης.

Παράλληλα στο τέλος κάθε χρόνου ο ασφαλιστικός φορέας στον οποίο «κόβεται» το εργόσημο ανάλογα με τον κλάδο απασχόλησης, εκδίδει ετήσια συγκεντρωτική κατάσταση με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί από τον εργαζόμενο και τον εργοδότη, η οποία συνυποβάλλεται με τη φορολογική δήλωση ως δικαιολογητικό για την έκπτωση φόρου.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
volosday

Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με παραγγελίες άνω των 20€Αγοράστε Σήμερα
🌹Τηλεφωνικές παραγγελίες :6978276141
ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
και στο εξωτερικο
ΠΩΛΗΣΗ: ΧΟΝΤΡΙΚΗ ΛΙΑΝΙΚΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, φαγητό και εσωτερικός χώρος

Χαμός στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ στην «πρεμιέρα» του διακανονισμού χρεών - Όλοι οι Έλληνες χρωστάνε


Χαμός στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ στην «πρεμιέρα» του διακανονισμού χρεών - Όλοι οι Έλληνες χρωστάνε
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής της δυνατότητας ρύθμισης χρεών της ΔΕΗ, τηλεφωνικά, χωρίς δηλαδή την υποχρέωση μετάβασης του οφειλέτη σε κατάστημα της επιχείρησης, οι κλήσεις προς το τηλεφωνικό κέντρο 11770 τετραπλασιάστηκαν. 

Μόνο χθες έγιναν 993 τηλεφωνικές ρυθμίσεις, έναντι μόλις 280 (αιτήσεων για ρύθμιση) ανά ημέρα τον Σεπτέμβριο. Είναι ενδεικτικό ότι η ΔΕΗ ενίσχυσε το τηλεφωνικό κέντρο για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο πρόγραμμα διακανονισμών που τέθηκε σε εφαρμογή την προηγούμενη εβδομάδα προβλέπει χαμηλότερη προκαταβολή και έως 24 δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 Το ύψος της προκαταβολής και οι δόσεις κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος της οφειλής, ως εξής:
– Για χρέος έως 500 ευρώ, προκαταβολή 10 % και 5 μηνιαίες δόσεις.

– Από 500 ως 1000 ευρώ, προκαταβολή 10 % και 8 μηνιαίες δόσεις.
– Από 1000 ως 2000 ευρώ, προκαταβολή 15 % και 12 μηνιαίες δόσεις.
– Από 2000 ως 3000 ευρώ, προκαταβολή 20 % και 18 μηνιαίες δόσεις.
– Από 3000 ευρώ και πάνω υπάρχουν δύο εναλλακτικές: προκαταβολή 20 % και 18 μηνιαίες δόσεις ή προκαταβολή 30 % και 24 μηνιαίες δόσεις.

Η διαδικασία έγκρισης είναι αυτοματοποιημένη και θα γίνεται άμεσα στα καταστήματα της ΔΕΗ με την υποβολή της αίτησης. Ο πελάτης θα χρειάζεται να προσκομίσει μόνο τον τελευταίο λογαριασμό του, την αστυνομική του ταυτότητα και τον ΑΦΜ του, στοιχεία που πρέπει να διαθέτει και κατά την τηλεφωνική διαδικασία ρύθμισης.

Μετά την τηλεφωνική έγκριση της ρύθμισης, ο πελάτης λαμβάνει στο κινητό του τηλέφωνο μήνυμα που αναφέρει τα εξής:
«Για να ενεργοποιηθεί ο διακανονισμός που συμφωνήθηκε, θα πρέπει η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (….) να πληρωθεί εντός μίας εργάσιμης ημέρας (έως ………). ΚΩΔ.ΗΛ.ΠΛΗΡ RF…………………………….».


Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των δόσεων και των νέων λογαριασμών που θα εκδοθούν στη συνέχεια.


 
 
 
 
pronews.gr