21 Δεκεμβρίου 2019

Στη Κέλλη Φλώρινας βρέθηκε για κοψίδια" ο Κώστας Καραμανλής για το διήμερο

Κοζάνη: Χαμός σε ταβέρνα με τον Κώστα Καραμανλή [Pics]
Ο πρώην πρωθυπουργός είναι φιλοξενούμενος του κουμπάρου του και προέδρου της τοπικής κοινότητας Κέλλης, Αθανάσιου Τάσκα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, το βράδυ της Πέμπτης (19.12.2019) ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε σε ταβέρνα του χωριού, όπου έφαγε με φίλους και γνωστούς.







Πηγή: kozan

Αυτό είναι το νέο κέρμα με το οποίο θα γιορτάσει το Brexit η Βρετανία (φώτο)



Αυτό είναι το νέο κέρμα με το οποίο θα γιορτάσει το Brexit η Βρετανία (φώτο)


Η Βρετανία, αναμένεται να γιορτάσει την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2020, ,ε ένα νέο κέρμα, αξίας 50 πενών.
Τον Οκτώβριο, το υπουργείο Οικονομικών ανέστειλε την παραγωγή του νομίσματος αυτού, επειδή το Brexit που ήταν προγραμματισμένο για τις 31 Οκτωβρίου αναβλήθηκε, για τρίτη φορά.

Με βάση την εντολή της κυβέρνησης, πρόκειται να κοπούν ένα εκατομμύριο κέρματα.
Η απόφαση να προχωρήσει η παραγωγή των νομισμάτων αυτών ελήφθη λίγο μετά τη συντριπτική νίκη των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Το κέρμα θα φέρει την επιγραφή «Ειρήνη, ευημερία και φιλία με όλα τα έθνη».

.


pronews.gr 


Δείτε επίσης:

Μεγάλη απογοήτευση για το μέρισμα - Με το αλαλούμ σεναρίων και των δηλώσεων της κυβέρνησης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την έλλειψη της βιταμίνης Β12 - Τα 8+1 συμπτώματα (βίντεο)


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την έλλειψη της βιταμίνης Β12 - Τα 8+1 συμπτώματα (βίντεο)

Η βιταμίνη Β12 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β και συμμετέχει σε αρκετά σημαντικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Συγκεκριμένα, έχει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και του DNA, καθώς και στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Δυστυχώς, η έλλειψη βιταμίνης Β12 είναι συνηθισμένη, ειδικά στους ηλικιωμένους. Υπάρχει κίνδυνος ανεπάρκειας εάν δεν παίρνετε αρκετή Β12 από τη διατροφή σας. Το ίδιο ισχύει και αν δεν μπορείτε να την απορροφήσετε αποτελεσματικά από τις τροφές που καταναλώνετε.
Η βιταμίνη Β12 υπάρχει με φυσικό τρόπο στις ζωικές τροφές. Τέτοιες είναι το κρέας, το ψάρι, τα πουλερικά, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, μπορεί να βρεθεί και σε προϊόντα τεχνητώς εμπλουτισμένα με βιταμίνη Β12, όπως μερικές ποικιλίες ψωμιού και το φυτικό γάλα.
Τα άτομα που κινδυνεύουν από έλλειψη σε βιταμίνη Β12 είναι:
  • Οι ηλικιωμένοι
  • Εκείνοι που έχουν κάνει χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης τμήματος του εντέρου. Μεγάλο μέρος της απορρόφησης της Β12 γίνεται στο έντερο.
  • Άτομα που παίρνουν το φάρμακο μετφορμίνη για τον διαβήτη
  • Οι άνθρωποι που ακολουθούν μια αυστηρή δίαιτα
  • Εκείνοι που -μακροχρόνια- παίρνουν αντιόξινα φάρμακα για καούρα
Δυστυχώς, τα συμπτώματα στην έλλειψη βιταμίνης Β12 μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να εμφανιστούν και η διάγνωση μπορεί να είναι πολύπλοκη. Η έλλειψη βιταμίνης Β12 μπορεί μερικές φορές να θεωρηθεί ως ανεπάρκεια φυλλικού (ή φολικού) οξέος.
Τα χαμηλά επίπεδα B12 προκαλούν πτώση των επιπέδων του φυλλικού οξέος. Ωστόσο, εάν έχετε έλλειψη βιταμίνης Β12, η διόρθωση των χαμηλών επιπέδων του φολικού οξέος μπορεί απλά να “καμουφλάρει” την ανεπάρκεια Β12 και να αποτύχει να επιδιορθώσει το υποκείμενο πρόβλημα.
Video Player is loading.
Remaining Time -1:17
Έλλειψη σε βιταμίνη Β12: Τα 9 βασικά συμπτώματα
  • Χλωμό ή κιτρινωπό δέρμα: Εάν έχετε ανεπάρκεια Β12, το δέρμα σας μπορεί να εμφανιστεί χλωμό ή με κίτρινη απόχρωση.
  • Αδυναμία και κόπωση: Όταν είστε ανεπαρκείς στην Β12, το σώμα σας δεν είναι σε θέση να παράγει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια, για να μεταφέρει αποτελεσματικά το οξυγόνο σε όλο το σώμα σας. Αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι και αδύναμοι.
  • Αίσθηση “σαν να σας τσιμπάνε καρφίτσες”: Η Β12 παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή μυελίνης. Είναι η ουσία, που απομονώνει τα νεύρα και είναι κρίσιμη για την λειτουργία του νευρικού συστήματος. Ένα κοινό σημάδι πιθανής βλάβης των νεύρων από έλλειψη βιταμίνης Β12 είναι η αίσθηση “σαν να σας τσιμπάνε καρφίτσες” στο δέρμα.
  • Μεταβολές στην κινητικότητα: Οι βλάβες που προκαλούνται από μακροχρόνια έλλειψη βιταμίνης Β12 μπορεί να επηρεάσουν την ισορροπία σας και να προκαλέσουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο περπατάτε και μετακινείστε.
  • Γλωσσίτιδα και στοματικά έλκη: Ένα πρώιμο σημάδι έλλειψης Β12 μπορεί να είναι μια κόκκινη και πρησμένη γλώσσα. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως γλωσσίτιδα. Μπορεί, επίσης, να έχετε συχνά στοματικά έλκη, δηλαδή άφθες στο στόμα.
  • Ζαλάδα και αίσθηση “σαν να σας κόβεται η ανάσα”: Η αναιμία που προκαλείται από την έλλειψη βιταμίνης Β12 μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους ανθρώπους ζάλη και δυσκολία στην αναπνοή. Αυτό συμβαίνει όταν το σώμα δεν είναι σε θέση να μεταφέρει αρκετό οξυγόνο σε όλα του τα κύτταρα.
  • Προβλήματα όρασης: Σε σπάνιες περιπτώσεις, η βλάβη του νευρικού συστήματος που προκαλείται από έλλειψη βιταμίνης Β12 μπορεί να επηρεάσει το οπτικό νεύρο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θολή ή διαταραγμένη όραση.
  • Αλλαγές στη διάθεση: Μερικοί άνθρωποι με ανεπάρκεια Β12 μπορεί να παρουσιάσουν ενδείξεις καταθλιπτικής διάθεσης. Μπορεί, επίσης να αναπτύξουν μείωση της εγκεφαλικής λειτουργίας, όπως άνοια.
  • Πυρετός: Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, η έλλειψη βιταμίνης Β12 μπορεί να προκαλέσει υψηλό πυρετό.
Συμπέρασμα
Η έλλειψη βιταμίνης Β12 είναι κάτι αρκετά συχνό. Μπορεί να παρουσιαστεί με διάφορους τρόπους, καθιστώντας δύσκολη την ταυτοποίησή της.
Εάν κινδυνεύετε και έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, μιλήστε με τον γιατρό σας.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια έλλειψη βιταμίνης Β12 είναι εύκολο να αποφευχθεί, απλά εξασφαλίζοντας ότι παίρνουν αρκετή Β12 στη διατροφή τους.

proneww.gr


Λάρισα: Παράνομος μετανάστης εργάτης θύμα ομαδικού βιασμού από ομοεθνείς του





peripoliko_main

Το θύμα κατέθεσε ότι οι φερόμενοι ως δράστες του επιτέθηκαν και τον εξανάγκασαν σε σεξουαλική επαφή παρά τη θέλησή του

Εφιαλτικές στιγμές φέρεται να έζησε ένας νεαρός παράνομος μετανάστης που εργάζεται στα χωράφια της περιοχής του Αμπελώνα Λάρισας καθώς, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, φέρεται ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τρεις άλλους νεαρούς ομοεθνείς του μαζί με τους οποίους δούλευε!

Ο άτυχος αλλοδαπός κατήγγειλε τη φρικτή εμπειρία του στους αστυνομικούς του τμήματος Τυρνάβου, στους οποίους κατέθεσε ότι οι φερόμενοι ως δράστες του επιτέθηκαν και τον εξανάγκασαν σε σεξουαλική επαφή παρά τη θέλησή του. Στη συνέχεια, δόθηκε παραγγελία να εξεταστεί από ιατροδικαστή ώστε να επιβεβαιωθεί αν υπήρξε κακοποίησή του.

Πάντως, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των τριών νεαρής ηλικίας αλλοδαπών οι οποίοι κρατούνται ώσπου να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση του θύματος, για να συνταχθεί η δικογραφία με την οποία θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Μάνος Τσαγκαράκης
protothema.gr

Αδιανόητος εξευτελισμός: Η Ελλάδα χρηματοδότησε την κατασκευή 57 ειδικών τουρκικών τεθωρακισμένων -Στον Έβρο τα πρώτα 27


Αδιανόητος εξευτελισμός: Η Ελλάδα χρηματοδότησε την κατασκευή 57 ειδικών τουρκικών τεθωρακισμένων -Στον Έβρο τα πρώτα 27
Μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά είναι απόλυτα αληθινό, η Ελλάδα χρηματοδότησε την Τουρκία για την κατασκευή από την εγχώρια βιομηχανία 57 υπερσύγχρονων τεθωρακισμένων οχημάτων διοίκησης κι ελέγχου εκ των οποίων τα 27 ήδη αναπτύχθηκαν στον Έβρο, ενώ ακολουθούν και τα υπόλοιπα.

Πρόκειται για τα οχήματα ATEŞ τα οποία είναι τύπου Hizir της Katmerciler με συστήματα επιτήρησης της Aselsan. Η Παραγωγή τους ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018.
Η αδιανόητη αυτή εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα ενός προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη προστασία των συνόρων της Τουρκίας και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, στο οποίο η Ελλάδα συμμετείχε με εθνικούς πόρους!

Το κόστος των οχημάτων αυτών καλύπτεται κατά 75%(!) από κονδύλια της ΕΕ. Με λίγα λόγια ο Έλληνας φορολογούμενος χρηματοδοτεί τις... εξοπλιστικές ανάγκες της Τουρκίας.
Φυσικά η Τουρκία δεν τα χρησιμοποιεί για να επιτηρεί τα σύνορα (αφού εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες περνούν καθημερινά από τον Έβρο), αλλά τα προορίζει για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον του ελληνικού Στρατού. 

Εκτός αν μας πει κάποιος ότι περιμένουν να δεχτούν πυρά από τους λαθρομετανάστες άρα γι' αυτό έχουν τοποθετήσει με ελληνική συγχρηματοδότηση σύστημα ανίχνευσης προέλευσης πυρών ή περιμένουν οι «δικοί τους» διακινητές να τους βάλουν νάρκες γι' αυτό έχουν βάλει και αντιναρκική προστασία.

Η Aselsan παρέχει το λογισμικό λειτουργίας του συστήματος, το ραντάρ επιτήρησης, τον ηλεκτροπτικό αισθητήρα, το σύστημα εντοπισμού πυρών, και τα συστήματα επικοινωνιών. Το Hizir είναι όχημα 4 x 4, κατηγορίας MRAP (Mini-Resistance Armor Protected), το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί σε διαφορετικές διαμορφώσεις και εκδόσεις. Στην βασική έκδοση μεταφοράς προσωπικού το όχημα μπορεί να μεταφέρει συνολικά εννέα (9) άτομα.
Είναι εφοδιασμένο με κινητήρα της Cummins, έξι κυλίνδρων, 8.900 κυβικών εκατοστών, συνολικής ισχύος 400 ίππων στις 2.100 στροφές το λεπτό. Επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 110 χιλιόμετρα την ώρα και εμβέλεια 700 χιλιόμετρα.

Η τραγωδία είναι ότι δεν έχει χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ ούτε με ένα ευρώ ελληνικό πρόγραμμα που να συνεισφέρει ουσιαστικά κι άμεσα στην άμυνα της χώρας, ενώ στις ΜΚΟ έχουν διατεθεί σχεδόν 2δισ. ευρώ!

Το να σημειώσουμε ότι ενώ η ΕΕ μπορεί και χρηματοδοτεί την Τουρκία για τέτοια προγράμματα και μάλιστα χρηματοδοτεί την παραγωγή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, εμείς δεν έχουμε κάνει χρήση αντίστοιχου προγράμματος για την απόκτηση οχημάτων επιτήρηση των δικών μας χερσαίων συνόρων, όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και στα βόρεια σύνορα μας (Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία) είναι μία μικρή λεπτομέρεια.



pronews.gr

Χατζηδάκης: «Απολιγνιτοποίηση αλλά και στήριξη σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη»



xatzidakis-persina-ksuna-stafulia-i-kritiki-ston-karamanli
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε στους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα ζητάει μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Η Ελλάδα θα επιτύχει την πλήρη απολιγνιτοποίηση το 2028 (σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα από τον σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης), και η προσήλωσή της στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να ανταμειφθεί με εύλογο ύψος κεφαλαίων από το Ταμείο Δίκαιης 

Μετάβασης της ΕΕ για τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στους ομολόγους του αλλά και στην Κομισιόν κατά τη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος, που έγινε στις Βρυξέλλες. 

Η παρέμβαση του κ. Χατζηδάκη για τη συνεισφορά της ΕΕ στη χρηματοδότηση της ενεργειακής μετάβασης έγινε σε συνέχεια της επίσημης παρουσίασης του business plan της ΔΕΗ, που επισφράγισε ότι έως το 2023 θα σβήσουν όλες οι εν λειτουργία λιγνιτικές μονάδες και έως το 2028 θα λειτουργεί μόνο η υπό κατασκευή μονάδα Πτολεμαΐδα V. O υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει ότι η Ελλάδα έχει ευθυγραμμιστεί απόλυτα με το Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάτι που αποτυπώνεται στους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕK) που εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). 

Σημειώνεται ότι η απολιγνιτοποίηση θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της τελευταίας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για εφέτος, που θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου. 






Πηγή: Protagon.gr

Αυστραλία: Μαίνονται οι πυρκαγιές


Αυστραλία: Μαίνονται οι πυρκαγιές - Ένας νεκρός
Pixabay
Οι θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 40 βαθμούς Κελσίου και οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν σήμερα (21/12) καταστροφικές συνθήκες για τους πυροσβέστες που μάχονται για να κατασβέσουν περισσότερες από 100 πυρκαγιές που κατακαίουν την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ενώ στη Νότια Αυστραλία ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός.

Με τρεις πυρκαγιές να μαίνονται γύρω από το Σίδνεϊ, κάποιοι δρόμοι της πολυπληθέστερης πόλης της Αυστραλίας έκλεισαν, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να καθυστερήσουν τα ταξίδια τους ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου, προειδοποιώντας ότι οι φωτιές είναι απρόβλεπτες καθώς αναμένεται να ενισχυθούν από ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα έως και 70 χιλιόμετρα την ώρα.

«Οι καταστροφικές συνθήκες για τις πυρκαγιές είναι οι χειρότερες δυνατές», ανακοίνωσε ο επιθεωρητής της πυροσβεστικής της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμονς.
«Πρόκειται για τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Με δεδομένο ότι έχουμε εκτάσεις με τόσο ενεργές πυρκαγιές, δημιουργείται μια συνταγή που προκαλεί μεγάλη ανησυχία και για μια πολύ επικίνδυνη ημέρα», πρόσθεσε.
Σχεδόν 100 πυρκαγιές μαίνονταν το Σάββατο το απόγευμα (τοπική ώρα) σε ολόκληρη τη Νέα Νότια Ουαλία, με έξι να έχουν χαρακτηριστεί σε επίπεδο έκτακτης ανάγκης. Περίπου 10.000 έκτακτο προσωπικό θα εργάζεται σε ολόκληρη την πολιτεία.

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα η τοπική αστυνομία προειδοποίησε τους πολίτες να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην πολιτεία όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας καθώς ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσουν δρόμοι.
«Σήμερα δεν είναι η κατάλληλη ημέρα να ξεκινήσετε τις διακοπές σας», επεσήμανε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Αργά το απόγευμα ο άνεμος αναμένεται να αλλάξει και να ενισχυθεί στα 90 χιλιόμετρα την ώρα, με τον Φιτζσίμονς να τονίζει ότι αυτό αρχικά θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση, όμως στη συνέχεια θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας.

Νότια Αυστραλία και Βικτόρια

Στη Νότια Αυστραλία οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός, ένας άλλος έχει τραυματιστεί σοβαρά και 15 σπίτια καταστράφηκαν από πυρκαγιά 40 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Αδελαΐδας.
Εξάλλου χθες Παρασκευή ένας άλλος άνθρωπος σκοτώθηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε σε περιοχή για την οποία οι αρχές είχαν εκδώσει προειδοποίηση λόγω των πυρκαγιών.
Επίσης 23 πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη Νότια Αυστραλία, όπου οι συνθήκες για τις πυρκαγιές είναι καταστροφικές.
Στην πολιτεία της Βικτόρια 15 πυρκαγιές μαίνονταν σήμερα το πρωί εκτός ελέγχου.

Οι αρχές στην Αυστραλία μάχονται για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε πολλές πολιτείες της χώρας επί εβδομάδες. Μέχρι στιγμής οι φλόγες έχουν καταστρέψει περισσότερα από 700 σπίτια και σχεδόν 20 εκατομμύρια στρέμματα γης με χαμηλή βλάστηση.





newsboom.gr

Καταδίωξη παράνομου αλλοδαπού βγαλμένη από ταινία στην Καστοριά

Καταδίωξη αλλοδαπού βγαλμένη από ταινία στην Καστοριά

Σε επικίνδυνη οδήγηση προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη από τις αρχές, επιδόθηκε 37χρονος αλλοδαπός στην Καστοριά.

Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει για να τον ελέγξουν τα ξημερώματα της Παρασκευής, αλλά εκείνος «ανέπτυξε» ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη ως μια δασική περιοχή όπου ο οδηγός το εγκατέλειψε και χάθηκε στο δάσος.

Ο 37χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, τελικά με οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και άνδρες της Ασφάλειας. Όπως φάνηκε το φορτηγό που χρησιμοποίησε ήταν κλεμμένο και ανήκε σε μια 51χρονη. Σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ!


Με πληροφορία από το pronews.gr