01 Νοεμβρίου 2019

Οι Σκοπιανοί ξηλώνουν το «Βόρεια» από όλες τις επιγραφές, παραβιάζοντας συστηματικά και απροκάλυπτα τους όρους που υπέγραψαν στη Συμφωνία των Πρεσπών.


Σε μια σειρά από προκλητικές ενέργειες προβαίνουν οι Σκοπιανοί, προκειμένου να αποβάλλουν το «Βόρεια» παραβιάζοντας συστηματικά και απροκάλυπτα τους όρους που υπέγραψαν στη Συμφωνία των Πρεσπών, και η κυβέρνηση σιωπά

Οπως αναφέρει το europost.gr τα Σκόπια εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον όρο Δημοκρατία της Μακεδονίας παντού: Από τις στολές των τελωνειακών υπαλλήλων στους μεθοριακούς σταθμούς, μέχρι τα διαβατήρια.
Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, μετά τις επιγραφές στα αγάλματα, οι γείτονες ξήλωσαν και το όνομα Βόρεια Μακεδονία από τις πινακίδες στα σύνορα.

Συγκεκριμένα στο τελωνείο της Δοϊράνης κατέστρεψαν επιλεκτικά τα γράμματα του ονόματος Βόρεια Μακεδονία και έμεινε το «καλώς ήρθατε στη Μακεδονία» στα γαλλικά, όπως κατέγραψε η κάμερα του καναλιού. Ο ρεπόρτερ μάλιστα, είδε έκπληκτος αστυνομικό που μιλούσε ελληνικά να φορά στολή με σήμα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

Στο Υπουργείο Γεωργίας στα Σκόπια που πήγαν οι αγρότες να διαμαρτυρηθούν, η πινακίδα γράφει ακόμη… σκέτο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Και δημόσιες επιχειρήσεις όπως η λεγόμενη «Μακεντόνσκι Τέλεκομ», δηλαδή «μακεδονικές τηλεπικοινωνίες», καπηλεύονται το εμπορικό σήμα της Μακεδονίας. Η κυβέρνηση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» όπως λένε τα αρχικά έχει το 34,1% του μετοχικού κεφαλαίου.

Στους χάρτες, στα κινητά τηλέφωνα, στα σύνορα, η χώρα γράφεται ως σκέτο «Μακεδονία» στα κυριλλικά.
Μακεδόνες και στα διαβατήρια

Τα Σκόπια συνεχίζουν να παραβιάζουν το άρθρο της Συμφωνίας των Πρεσπών που πρακτικά επιβάλει όλα τα νέα έγγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες, πτυχία, πιστοποιητικά κ.λπ.) να εκδίδονται με τη νέα ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στη γειτονική χώρα συνεχίζουν τα έγγραφα να εκδίδονται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με πρόσχημα το… στοκ που υπήρχε στο σχετικό υλικό.

Καθώς μάλιστα η διάρκεια των διαβατηρίων στη γειτονική χώρα είναι 10 (δέκα) έτη και η μεταβατική περίοδος για υφιστάμενα έγγραφα ορίζει «ανανέωση» με το νέο όνομα εντός πέντε ετών, είναι σαφές ότι το «δώρο» που δόθηκε στον κ. Ζάεφ είναι, ασχέτως ενταξιακών διαπραγματεύσεων και βέτο της Γαλλίας, να διατηρούνται στη γειτονική χώρα τα παλιά διαβατήρια μέχρι τη λήξη τους.

Δηλαδή και μέχρι το 2029 να υπάρχουν ακόμη διαβατήρια που θα αναφέρουν τη χώρα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τους πολίτες «Μακεδόνες».


.
                                                                                                                            Τηλέφωνο επικοινωνίας :6978276141

Αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες στήνουν ενέδρες σε πολίτες στους δρόμους του Έβρου





Αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες στήνουν ενέδρες σε πολίτες στους δρόμους του Έβρου


Περισσότεροι από 20 αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν μπλόκο σε δρόμο στο Σουφλί, στο αυτοκίνητο της καθηγήτριας και υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Έβρου Κατερίνας Φωτιάδου, η οποία ευτυχώς ενήργησε γρήγορα και ψύχραιμα και μπόρεσε να διαφύγει.


Όπως όμως προκύπτει από την καταγγελία της τα περιστατικά αυτά στους δρόμους του Σουφλίου γίνονται πολύ συχνά και ο κόσμος φοβάται πλέον να μετακινηθεί καθώς είναι σαφές ότι οι αλλοδαποί στήνουν ένα είδος ενέδρας με άγνωστους αλλά προφανώς μη φιλικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ίδια στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Radio και τον Σταύρο Αποστολίδη, ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο της στον δρόμο Πρωτοκκλησίου-Μαυροκκλησίου, ώστε να πάει στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου όπου διδάσκει, δύο λαθρομετανάστες αρχικά την είδαν να φτάνει προς το μέρος τους και ξαφνικά από τις άκρες του δρόμου πετάχτηκαν περισσότερα από 20 με 30 άτομα και πέταξαν τα σακίδια τους μέσα στον δρόμο. Με ξεκάθαρο στόχο προφανώς για να σταματήσει και να της αρπάξουν το αυτοκίνητο για να μετακινηθούν ή και πολύ χειρότερα πράγματα όπως αναφέρει το evros-news.gr

Όπως είπε η κ.Φωτιάδου: “Ενώ πήγαινα σήμερα το πρωί στους Μεταξάδες όπου είμαι καθηγήτρια και έστριψα από την Μάνδρα προς Βρυσικά, στο δρόμο μεταξύ Πρωτοκκλησίου-Μαυροκκλησίου, είδα αρχικά από μακριά δύο άτομα, μετανάστες, παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι κοιτούσαν το αυτοκίνητο. Ξαφνικά πετάχτηκαν​ στον δρόμο από τις άκρες, μέσα απ’ τα χωράφια πολλά άτομα και πέταξαν τα σακίδια τους. Έτρεχα με ταχύτητα και αρχικά σκέφθηκα να αναπτύξω ακόμα περισσότερη, αλλά υπήρχε κίνδυνος να χτυπήσω κάποιους και θα γινόταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Έτσι αμέσως έκανα αναστροφή και γύρισα προς τα πίσω. Ευτυχώς πρόλαβα“, ανέφερε φανερά ταραγμένη η Κατερίνα Φωτιάδου.

Ποιες ήταν οι επόμενες κινήσεις της; “Το συμβάν το έχω αναφέρει στην αστυνομία, η οποία μου είπαν πως θα επιληφθεί του θέματος. Δεν συνέχισα για την δουλειά μου και γύρισα πίσω. Πρωτίστως ενημέρωσα όμως την αστυνομία. Φυσικά και τρόμαξα πολύ, αφού όταν ξαφνικά πετάγονται στον δρόμο σου και πετούν τα πράγματα τους τόσα άτομα και δεν ξέρεις τι σκέφτονται, ούτε ποιες είναι οι προθέσεις τους, άνθρωποι δυστυχισμένοι, ταλαιπωρημένοι, με άλλη νοοτροπία και κουλτούρα, πως να μην φοβηθείς”;

Μάλιστα η κ.Φωτιάδου επεσήμανε ότι και άλλοι συνάδερφοι της συνάντησαν τους αλλοδαπούς αυτούς. “Εκείνο τον δρόμο τον χρησιμοποιούν και άλλοι συνάδερφοι και επαγγελματίες καθημερινά. Μου είπαν όταν επικοινώνησα με το σχολείο για να τους ενημερώσω γι’ αυτό που συνέβη, ότι τους συνάντησαν και αυτοί νωρίτερα πηγαίνοντας στον ίδιο δρόμο, αλλά επειδή ήταν περισσότεροι και με περισσότερα αυτοκίνητα, δεν έγινε τίποτα”



pronews.gr
.
                                                                                                                            Τηλέφωνο επικοινωνίας :6978276141

Βράζει όλη η Κοζάνη με τους ξενοδόχους! Φέρνουν λαθρομετανάστες στην πόλη για να τσεπώνουν από την ενοικίαση των δωματίων.




metanastes-500-1
Λαθρομετανάστες και Πρόσφυγες θα "φιλοξενηθούν" σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Νεράιδας Κοζάνης, μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες και επιβεβαιώθηκε από τον Δήμαρχο Σερβίων Χρήστο Ελευθερίου στην διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου καθώς και του νομικού του Συμβούλου, το αίτημα για φιλοξενία έχει κατατεθεί και αναμένεται η έγκριση από τους αρμοδίους για την άφιξη των προσφύγων, καθώς και της υπογραφής της σύμβασης που θα επικυρώνει την συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα αιτήματα για την φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχειακές μονάδες έχουν κατατεθεί από ξενοδόχους στην Βλάστη και στον Φούφα Εορδαίας.


Πηγή

.
                                                                                                                            Τηλέφωνο επικοινωνίας :6978276141

Αιματηρή συμπλοκή - Ιρανός μαχαίρωσε 37χρονο Αφγανό στον Σταθμό Λαρίσης



Ζούγκλα έχει καταστεί η Ελλάδα







Ιρανός μαχαίρωσε 37χρονο Αφγανό, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται

Άγρια συμπλοκή μεταξύ ενός Ιρανού και ενός Αφγανού σημειώθηκε γύρω στις 11.20 το πρωί της Παρασκευής, έξω από τον Σταθμό Λαρίσης.

Ο Ιρανός, που σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr είναι  24 ετών, μαχαίρωσε τον 37χρονο Αφγανό, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, αιτία της συμπλοκής είναι οι προσωπικές διαφορές των δύο αλλοδαπών. Ο δράστης συνελήφθη και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Με πληροφορία απο το protothema.gr

Σεισμός έγινε αισθητός στη Καστοριά και σε όλη τη Δυτική Μακεδονία





Εντονη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 ρίχτερ σημειώθηκε στις 7.25 σήμερα το πρωί στην Αλβανία, νοτιοδυτικά των Τιράνων, κι έγινε αισθητή στη  Καστοριά στη Φλώρινα και στην υπόλοιπη Δυτική Μακεδονία.

Το επίκεντρο βρίσκεται 41 χιλιόμετρα δυτικά της Καστοριάς.





.
                                                                                                                            Τηλέφωνο επικοινωνίας :6978276141


ΟΤΑ: Τι προβλέπεται για το διάλειμμα εντός ωραρίου (Διάταγμα + Εγκύκλιος)


Όταν ο χρόνος ημερήσιας εργασίας υπερβαίνει τις έξι ώρες, πρέπει να χορηγείται διάλειμμα τουλάχιστον 15 λεπτών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι δικαιούνται να απομακρυνθούν από τη θέση εργασίας τους. Τα διαλείμματα αυτά δεν επιτρέπεται να χορηγούνται συνεχόμενα με την έναρξη ή τη λήξη της ημερήσιας εργασίας. Οι τεχνικές λεπτομέρειες του διαλείμματος και ιδίως η διάρκεια και οι όροι χορήγησής του εφόσον δεν ρυθμίζονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή από την κείμενη νομοθεσία, καθορίζονται στο επίπεδο της επιχείρησης στα πλαίσια της διαβούλευσης μεταξύ του εργοδότη και των εκπροσώπων των εργαζομένων.
Οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται σε όλες τις επιχειρήσεις, εγκαταστάσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (βιομηχανικές, γεωργικές, εμπορικές, διοικητικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές δραστηριότητες, δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών,αναψυχής, κλ.π.), σύμφωνα με το αρ. 1 παρ. 3 του ίδιου Π.Δ/τος , σε συνδυασμό με το αρ. 1, παρ. 3 του Π.Δ. 17/96.
Επισημαίνεται ότι, στο άρθρο 2 του Π.Δ.17/1996 ορίζεται ότι για την εφαρμογή του, με τον όρο «επιχείρηση» νοείται : «Κάθε επιχείρηση, εκμετάλλευση, εγκατάσταση και εργασία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου οικονομικής δραστηριότητας στον οποίο κατατάσσεται.»
Οι διατάξεις του Π.Δ/τος 88/1999 εφαρμόζονται στον Ιδιωτικό και στο Δημόσιο Τομέα, με την επιφύλαξη του άρθρου 14 που προβλέπει τις επιτρεπόμενες παρεκκλίσεις.
Επειδή, δε, το διάλειμμα εργασίας δεν επιτρέπεται να χορηγείται συνεχόμενα με την έναρξη ή τη λήξη της ημερήσιας εργασίας, δεν επηρεάζει το θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας των υπαλλήλων (Υπ.Διοικ.Ανασυγκρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.70/28/10735/12.10.2016).
Οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 4 του Π.Δ/τος 88/1999, επομένως θα πρέπει να επιτρέπουν διάλειμμα δεκαπέντε (15) λεπτών στους υπαλλήλους τους, εντός του ωραρίου τους, εφόσον αυτό υπερβαίνει τις έξι ώρες (6) ημερησίως.
Για τις τεχνικές λεπτομέρειες χορήγησης του διαλείμματος, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι λειτουργικές και οργανωτικές συνθήκες και ανάγκες κάθε υπηρεσίας, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της.

Δείτε το άρθρο 4 του Π.Δ.88/99:
1. Όταν ο χρόνος ημερήσιας εργασίας υπερβαίνει τις έξι ώρες, πρέπει να χορηγείται διάλειμμα τουλάχιστον 15 λεπτών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι δικαιούνται να απομακρυνθούν από τη θέση εργασίας τους. Τα διαλείμματα αυτά δεν επιτρέπεται να χορηγούνται συνεχόμενα με την έναρξη ή τη λήξη της ημερήσιας εργασίας.
2. Οι τεχνικές λεπτομέρειες του διαλείμματος και ιδίως η διάρκεια και οι όροι χορήγησής του εφόσον δεν ρυθμίζονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή από την κείμενη νομοθεσία, καθορίζονται στο επίπεδο της επιχείρησης στα πλαίσια της διαβούλευσης μεταξύ του εργοδότη και των εκπροσώπων των εργαζομένων [Ν. 1264/82 «Για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων» (79/Α)] ή των εκπροσώπων τους για θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων [άρθρα 2 (παράγραφος 4) και 10 του Π.Δ. 17/96] και σύμφωνα με την γραπτή εκτίμηση κινδύνου [άρθρο 8 (παράγραφος 1) του Π .Δ. 17/96], στην οποία θα πρέπει να εκτιμώνται και οι κίνδυνοι που συνδέονται με την οργάνωση του χρόνου εργασίας.

Εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ. 31924/2016/07.06.2017
ΘΕΜΑ: Διάλειμμα κατά τη διάρκεια του ωραρίου.
ΣΧΕΤ: α) Το Α.Π. 3452/83 /16-2-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
β) Το Α.Π. ΔΙΔΑΔ/Φ.70/28/10735/12-10-2016 έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
γ) Το Α.Π. 1248/17-11-2014 έγγραφο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Με το άρθρο 4 του Π.Δ/τος 88/1999 (ΦΕΚ 94 Α’) «Ελάχιστες προδιαγραφές για την οργάνωση του χρόνου εργασίας σε συμμόρφωση με την οδηγία 93/104/ΕΚ» έχει οριστεί ότι «Όταν ο χρόνος ημερήσιας εργασίας υπερβαίνει τις έξι ώρες, πρέπει να χορηγείται διάλειμμα τουλάχιστον 15 λεπτών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι δικαιούνται να απομακρυνθούν από τη θέση εργασίας τους. Τα διαλείμματα αυτά δεν επιτρέπεται να χορηγούνται συνεχόμενα με την έναρξη ή τη λήξη της ημερήσιας εργασίας. Οι τεχνικές λεπτομέρειες του διαλείμματος και ιδίως η διάρκεια και οι όροι χορήγησής του εφόσον δεν ρυθμίζονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή από την κείμενη νομοθεσία, καθορίζονται στο επίπεδο της επιχείρησης στα πλαίσια της διαβούλευσης μεταξύ του εργοδότη και των εκπροσώπων των εργαζομένων…».
Οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται σε όλες τις επιχειρήσεις, εγκαταστάσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (βιομηχανικές, γεωργικές, εμπορικές, διοικητικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές δραστηριότητες, δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών,αναψυχής, κλ.π.), σύμφωνα με το αρ. 1 παρ. 3 του ίδιου Π.Δ/τος , σε συνδυασμό με το αρ. 1, παρ. 3 του Π.Δ. 17/96.
Επισημαίνεται ότι , στο άρθρο 2 του Π.Δ.17/1996 ορίζεται ότι για την εφαρμογή του, με τον όρο «επιχείρηση» νοείται: «Κάθε επιχείρηση, εκμετάλλευση, εγκατάσταση και εργασία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου οικονομικής δραστηριότητας στον οποίο κατατάσσεται.»
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με το Α.Π. 3452/83/16-2-2015 έγγραφό του, μας ενημέρωσε ότι οι διατάξεις του Π.Δ/τος 88/1999 εφαρμόζονται στον Ιδιωτικό και στο Δημόσιο Τομέα, με την επιφύλαξη του άρθρου 14 που προβλέπει τις επιτρεπόμενες παρεκκλίσεις.
Επειδή, δε, το διάλειμμα εργασίας δεν επιτρέπεται να χορηγείται συνεχόμενα με την έναρξη ή τη λήξη της ημερήσιας εργασίας , δεν επηρεάζει το θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας των υπαλλήλων, όπως μας διευκρίνισε το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με το Α.Π. ΔΙΔΑΔ/Φ.70/28/10735/12.10.2016 έγγραφό του.
Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε να ενημερώσετε τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού χωρικής αρμοδιότητάς σας, ότι εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 4 του Π.Δ/τος 88/1999, επομένως θα πρέπει να επιτρέπουν διάλειμμα δεκαπέντε (15) λεπτών στους υπαλλήλους τους, εντός του ωραρίου τους, εφόσον αυτό υπερβαίνει τις έξι ώρες (6) ημερησίως.
Για τις τεχνικές λεπτομέρειες χορήγησης του διαλείμματος, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι λειτουργικές και οργανωτικές συνθήκες και ανάγκες κάθε υπηρεσίας, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της.
Ο Γεν. Γραμματέας
Κώστας Πουλάκης



aftodioikisi.gr

Παράνομος μετανάστης καθώς παίρνει το μηνιαίο επίδομα: «Τσάμπα λεφτά ευχαριστώ πολύ Σάμο» (βίντεο)




Αλλοδαπός παράνομος μετανάστης καθώς παίρνει το μηνιαίο επίδομα: «Τσάμπα λεφτά ευχαριστώ πολύ Σάμο» (βίντεο)


Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες είναι άνεργοι και μεταναστεύουν, οι παράνομοι μετανάστες τη βγάζουν τσάμπα με μηνιαίο επίδομα.
Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν διστάζουν να κάνουν και... χιούμορ.

Ένα video που δείχνει έναν αλλοδαπό να… λέει «Τσάμπα λεφτά ευχαριστώ πολύ Σάμο» έχει γίνει ήδη viral.

Ο αλλοδαπός που ζει σε επιχείρηση στο νησί, πηγαίνει σε ένα ΑΤΜ της Τράπεζας Eurobank, καθώς θέλησε δει αν έχουν κατατεθεί χρήματα.
Τι συμβαίνει; Απλά οι μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό της Σάμου, κάνουν ανάληψη το μηνιαίο επίδομα που λαμβάνουν από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.
Η εικόνα των μεταναστών στη τράπεζα, έκανε τον νεαρό να λέει ειρωνικά, «Τσάμπα λεφτά ευχαριστώ πολύ Σάμο». 


Τζάμπα λεφτά στη Σάμο 🤣🤣🤣